Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
16:33 uur

Leuvense software spoort longziektes op

De Tijd

10/09/2019 - 13:55

13:53 De start-up Artiq ontwikkelde software om data uit longtesten bliksemsnel te analyseren en een diagnose te stellen. 'De software doet dat dubbel zo nauwkeurig als artsen zelf', klinkt het.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leuvense software spoort in vijf minuten genetische ziekte bij pasgeborene op (25/04/2019 - De Tijd)
  17:37 Onderzoekers hebben voor het eerst artificiële intelligentie gebruikt om pasgeboren baby's te screenen op genetische afwijkingen. Daardoor kunnen ze in vijf minuten een diagnose stellen. De software k...
  [naar artikel]
 2. Leuvense medische software zet stap naar VS (20/12/2016 - De Tijd)
  15:09 De Leuvense spin-off Qaelum, waarvan software medische toestellen monitort, neemt de stap naar de Verenigde Staten. Ze doet dat met een intern bijgevulde oorlogskas.
  [naar artikel]
 3. Leuvense pr-software gaat globaal zonder durfkapitaal (23/01/2018 - De Tijd)
  12:57 Het Leuvense Prezly, dat bedrijven helpt pers- en andere relaties te beheren, maakt globaal furore. Met een aanwezigheid in Hongkong neemt het nu de Chinese markt in het vizier.
  [naar artikel]
 4. Leuvense icometrix mag dementie opsporen met hersensoftware (12/04/2018 - De Tijd)
  16:22 Het Leuvense bedrijf icometrix, dat software maakt voor de analyse van hersenscans, mag zijn diagnosesoftware voor dementiepatiënten commercialiseren. ‘We onderhandelen al met een groot aantal ziekenh...
  [naar artikel]
 5. Houthalenaar maakt komaf met fake news met zelfgemaakte software (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Houthalenaar Maarten Schenk spoort online fake news op en corrigeert de artikels op zijn eigen site genaamd ‘Lead Stories’. Hij baseert zich op een eigen ontwikkelde software die laat zien welke online berichten populair zijn. Daarna gaat hij zelf op onderzoek om te kijken of de berichtgeving juist is of niet.
  [naar artikel]
 6. 16 miljoen euro voor hersenscansoftware van Leuvense Icometrix (14/05/2019 - De Tijd)
  12:41 Het Leuvense bedrijf Icometrix, dat software ontwikkelt voor de analyse van hersenscans, haalt 16 miljoen euro op bij investeerders. Meer dan 100 ziekenhuizen gebruiken de technologie van Icometrix.
  [naar artikel]
 7. Professor KU Leuven: "Nog geen sluitend bewijs dat elektronische sigaret longziektes veroorzaakt" (14/09/2019 - VRT NWS)
  De voorbije weken is in de Verenigde Staten de dood van enkele e-sigaretrokers rechtstreeks gelinkt aan het roken van elektronische sigaretten. Toch is het nog niet bewezen dat de e-sigaret effectief longziektes veroorzaakt. "Uit onderzoek blijkt dat het gaat om het gebruik van op de zwarte markt gekochte illegale cannabisoliën en niet om het gebruik van de nicotinehoudende e-sigaret", zegt professor Frank Bayens van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 8. Materialise in de spotlights op Wall Street (16/11/2016 - De Tijd)
  21:12 Een 3D-printer van HP gebruikt software van de Leuvense pionier. Het aandeel krijgt op de Nasdaq een boost van ruim 13 procent.
  [naar artikel]
 9. Cercle Brugge spoort bevoegde instanties aan om degradatiestrijd 2015 te onderzoeken (13/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het onderzoek van het federaal parket van deze week, waarbij uiteindelijk negentien personen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter, spoort...
  [naar artikel]
 10. Leuvenaars maken van uw hart een datacenter (18/01/2018 - De Tijd)
  07:23 Philips investeert in Lindacare. Met zijn software wil die Leuvense start-up de Amerikaanse ziekenhuiswereld veroveren. ‘Een bedrijf vanuit het niets opbouwen, is zo spannend. Dat wil ik nog een paar ...
  [naar artikel]
 11. Primeur: Leuvense oogartsen maken 3D-geprinte oogprothese (18/07/2016 - De Redactie)
  Het is de eerste op maat gemaakte oogprothese op basis van 3D-software. De test vond plaats bij een 68-jarige man. De prothese kost 1.300 euro.
  [naar artikel]
 12. Option neemt Franse software over (05/04/2019 - De Morgen)
  Datacommunicatiespecialist Option vernauwde het halfjaarverlies fors, al blijft de omzet krimpen. Het Leuvense bedrijf kondigt ook een overname aan, zonder financiële details vrij te geven.
  [naar artikel]
 13. Chip spoort binnen kwartier kanker op: Belgische uitvinding over enkele jaren te koop (24/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Via een simpel bloedstaal binnen het kwartier weten of je kanker hebt? Het Leuvense onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die dat mogelijk moet...
  [naar artikel]
 14. Familie D'Ieteren investeert in Leuvense autotechnologie (18/02/2020 - De Tijd)
  15:57 De familie Périer-D’Ieteren en PMV steken geld in IVEX. Die start-up ontwikkelt software voor zelfrijdende auto’s en werkt samen met Renault.
  [naar artikel]
 15. Digi-assistent bibliotheek over software (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor computervragen over hardware en software ben je morgen, donderdag 1 februari, van 10 tot 11 uur welkom in de bibliotheek. Dan houdt de digi-assistent spreekuur. Vanaf nu gebeurt dat wel themagericht. Morgen ligt de focus op de keuze van software.
  [naar artikel]
 16. ‘In Vlaanderen lekt 20 procent drinkwater gewoon weg' (23/07/2019 - De Tijd)
  21:43 Van Bulgarije tot in Vietnam is er interesse voor de slimme software waarmee het Leuvense bedrijf Hydroscan waterlekken opspoort. ‘Mensen mogen hun gazon niet sproeien met drinkwater, terwijl nog alti...
  [naar artikel]
 17. Revolutie in kankerdiagnose: deze chip spoort binnen het kwartier kanker op (24/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Leuvense onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die via een bloedstaal binnen het kwartier kanker kan opsporen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. Over enkel jaren zou de uitvinding op de markt komen.
  [naar artikel]
 18. Revolutie in kankerdiagnose: deze chip spoort binnen het kwartier kanker op (24/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Leuvense onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die via een bloedstaal binnen het kwartier kanker kan opsporen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. Over enkel jaren zou de uitvinding op de markt komen.
  [naar artikel]
 19. Politie spoort billenknijper op na meerdere feiten in Wintershoven (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie spoort de jongeman op die de laatste weken in Wintershoven al meerdere keren vrouwen in de billen probeerden te knijpen. De slachtoffers worden momenteel allemaal gecontacteerd.
  [naar artikel]
 20. Inbraak in Leuvense Escaperoom: verdachte dringt naar binnen in plaats van buiten (05/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man heeft zondagavond ingebroken in de Escaperoom op het Leuvense Margarethaplein. Dat meldt de Leuvense lokale politie.
  [naar artikel]
 21. Blockchain 'Gedaan met administratieve romslomp' (24/10/2017 - De Morgen)
  We zijn met moeite bekomen van de schokgolf die het internet veroorzaakte, of daar komt al een nieuwe, grotere golf aan: blockchain. De Leuvense start-up SettleMint surft met veel enthousiasme mee door nu al software te bouwen voor bedrijven en overheden die de technologie willen gebruiken.
  [naar artikel]
 22. Blockchain 'Gedaan met administratieve romslomp' (07/04/2019 - De Morgen)
  We zijn met moeite bekomen van de schokgolf die het internet veroorzaakte, of daar komt al een nieuwe, grotere golf aan: blockchain. De Leuvense start-up SettleMint surft met veel enthousiasme mee door nu al software te bouwen voor bedrijven en overheden die de technologie willen gebruiken.
  [naar artikel]
 23. Lijk in vergevorderde staat van ontbinding aangetroffen in Leuvense garagebox (06/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Maandagavond is in een garagebox in de Leuvense Andreas Vesaliusstraat het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en werd wordt bevestigd door de Leuvense lokale politie. De man was al enkele maanden dood en over zijn identiteit bestaat nog geen duidelijkheid. Ook de juiste doodsoorzaak is nog niet bekend. Het Leuvense parket heeft een onderzoek ingesteld.
  [naar artikel]
 24. Sluikstorters (21/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een wagen met Nederlanse nummerplaat heeft een grote hoeveelheid afval gedumpt op de Weertersteenweg in Maaseik. De politie spoort de dader op. De politie spoort de vrouw op die met een leasewagen afval heeft gestort in de Heerstraat in Dilsen. Ze dumpte het afval maandag rond 16 uur.
  [naar artikel]
 25. Zeven dingen die u moet weten over het nieuwe Leuvense circulatieplan (25/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Na maanden voorbereiding en discussie, wordt het eerste deel van het Leuvense circulatieplan maandag van kracht. Het Leuvense stadsbestuur gaf woensdag nog een laatste update over de concrete invoering en de plannen nadien.
  [naar artikel]
 26. Hevige gebouwbrand in Leuvense Blijde Inkomststraat (14/12/2016 - De Standaard)
  De brand die woensdagavond woedde in een flatgebouw in de Leuvense Blijde Inkomststraat, is volledig geblust. Dat meldt de Leuvense lokale politie.
  [naar artikel]
 27. Tessenderlo test software uit tegen inbraken (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Tessenderlo gaat voor het eerst in Limburg de software be-alert worden ingezet in een buurtinformatienetwerk. Met be-alert kan op een snelle manier een grote groep mensen verwittigd worden. In Baalberg, een buurt in Tessenderlo, willen ze met de software inwoners zo snel mogelijk waarschuwen bij bijvoorbeeld een inbraak. Later moet de technologie ook werken als er iets misgaat in een bedrijf in de buurt.
  [naar artikel]
 28. Ontvoerder Jihane 'spoort niet helemaal' (07/04/2019 - De Morgen)
  Op de sociale media van de kidnapper van Jihane (6) bulkt het van foto's, video's en schilderijen van jonge meisjes. 'Meneer Aurel spoort niet helemaal', zegt de man bij wie de Roemeense ontvoerder van het Brusselse meisje meer dan twee jaar inwoonde.
  [naar artikel]
 29. Ontvoerder Jihane 'spoort niet helemaal' (13/06/2017 - De Morgen)
  Op de sociale media van de kidnapper van Jihane (6) bulkt het van foto's, video's en schilderijen van jonge meisjes. 'Meneer Aurel spoort niet helemaal', zegt de man bij wie de Roemeense ontvoerder van het Brusselse meisje meer dan twee jaar inwoonde.
  [naar artikel]
 30. Pamflet spoort vrouwen aan zich volledig te bedekken (24/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een pamflet uitgedeeld op de De Keyserlei in Antwerpen spoort vrouwen aan geen hoofddoek te dragen, maar een volledig bedekkende hidjab. Open Vld-politica Zelfa Madhloum kreeg het pamflet in de handen geduwd en bond de kat de bel aan. “We mogen dit niet laten passeren.”
  [naar artikel]
 31. Teamleader lanceert investeringsfonds van 1 miljoen euro (15/05/2018 - De Tijd)
  18:04 Het fonds moet software-ontwikkelaars over de streep trekken om hun software te laten aansluiten op het Marketplace-platform van Teamleader.
  [naar artikel]
 32. ‘Economische macht verschuift naar software-eigenaars' (05/08/2017 - De Tijd)
  08:00 Het kapitalisme zal ingrijpend veranderen, met de controle over software als cruciale uitdaging en de 15-urige werkweek als mogelijke beloning. Dat zegt de Britse topeconoom Jonathan Portes.
  [naar artikel]
 33. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 34. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 35. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 36. Leuvense punkers provoceren ‘coronahamsters’: "Dit is net een moment om solidariteit te tonen" (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  ‘De corona-hamster’, zo heet het nieuwe nummer van de Leuvense punkband Donder, Hel en Hagel. Na Joke Schauvliege en de Leuvense schepen Carl Devlies geeft de band asociale hamsteraars er flink van langs.
  [naar artikel]
 37. Leuvense studenten over seks: 'Altijd pret in bed' (14/03/2018 - De Standaard)
  Voor de tweede avond op rij ging Het Grootste Licht in het Leuvense Depot op zoek naar de slimste van de zaal. Vooraf vroeg Sofie zich af hoeveel de Leuvense studenten eigenlijk weten over seks.
  [naar artikel]
 38. Argenx boekt doorbraak in astma-onderzoek (22/05/2019 - De Tijd)
  10:41 Belgische onderzoekers hebben samen met het biotechbedrijf Argenx een van de mysteries van longziektes als astma opgehelderd. Alles draait rond 'kristallen'.
  [naar artikel]
 39. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (16/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (17/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. 'Computers hebben nog steeds mensen nodig' (05/04/2019 - De Morgen)
  In uw computer en telefoon voltrekt zich een revolutie: de opkomst van kunstmatig intelligente software, die leert zoals een brein. De grootste sprong in software ooit, verzekert Google-wetenschapper Greg Corrado.
  [naar artikel]
 42. Belgen en Denen bundelen krachten in software voor bouwwerven (29/01/2019 - De Tijd)
  20:39 Het Brusselse softwarebedrijf Aproplan en het Deense GenieBelt smelten samen tot LetsBuild. De 120 man sterke combinatie wil de Europese nummer één worden in software voor de bouwsector.
  [naar artikel]
 43. Premier spoort Britten aan om illegalen aan te geven (13/04/2019 - De Morgen)
  De Britse premier David Cameron belooft de immigratie naar zijn land aan te pakken met een pak nieuwe, harde maatregelen. Zo spoort hij de bevolking aan illegalen aan te geven en wil hij gezinsherenigingen bemoeilijken. Ook het Britse staatsburgerschap verkrijgen wordt moeilijker: de nationaliteitsproeven zullen voortaan vragen bevatten over Britse geschiedenis en cultuur.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse software beheert streaming bij Disney + (15/11/2019 - De Tijd)
  18:45 Mediagenix, dat wereldwijd al aan de top staat voor software voor het programmabeheer bij  tv-zenders, rukt nu ook op bij streamingbedrijven. Het pas gelanceerde Disney + is de laatste verovering.
  [naar artikel]
 45. Uber gebruikt software om aan ordediensten te ontsnappen (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uber gebruikt geheime software om te vermijden dat chauffeurs gecontroleerd worden door de autoriteiten. Dat heeft het taxibedrijf vrijdag toegegeven.
  [naar artikel]
 46. Uber gebruikt software om aan ordediensten te ontsnappen (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uber gebruikt geheime software om te vermijden dat chauffeurs gecontroleerd worden door de autoriteiten. Dat heeft het taxibedrijf vrijdag toegegeven.
  [naar artikel]
 47. Rechter verwijst hoofddoekenverbod in Leuvense GO!-school naar prullenmand (27/08/2019 - De Morgen)
  Een leerlinge van een Leuvense GO!-school mag wel degelijk een hoofddoek dragen op school. Dat heeft de Leuvense rechtbank van eerste aanleg beslist en wordt bevestigd door de advocate van de leerlinge. Vraag is nu hoe lang het GO! haar verbod op levensbeschouwelijke kentekens nog kan volhouden.
  [naar artikel]
 48. Hackers verstoppen malware in de software CCleaner (18/09/2017 - VRT NWS)
  Hackers zijn erin geslaagd om via de populaire software CCleaner op 2,3 miljoen computers malware te plaatsen. Dat heeft het Britse bedrijf Piriform, dat de software ontwikkelt, bekendgemaakt. "Voor zover we weten zijn we erin geslaagd de dreiging uit te schakelen voor er schade kon worden aangericht", stelt het bedrijf.
  [naar artikel]
 49. Drie jaar na aanslagen in ons land: dure software om terroristen op te sporen werkt niet (22/03/2019 - De Morgen)
  Drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel werkt de speciale software die de regering een paar maanden na de aanslagen heeft aangekocht om terroristen op het internet op te sporen nog altijd niet. De software heeft 22 miljoen euro gekost. Dat heeft VTM Nieuws ontdekt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.