Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 October 2020
14:35 uur

Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro

Metro

04/10/2019 - 20:01

In Londen is ‘Devolved Parliamant’ van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Hoogste prijs […] Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.
  [naar artikel]
 2. Brits Lagerhuis vol chimpansees van Banksy verkocht voor recordbedrag (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vier meter brede werk van de anonieme kunstenaar Banksy, Devolved Parliament, is voor 11,1 miljoen euro verkocht in het Britse veilinghuis Sotheby’s.
  [naar artikel]
 3. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (17/09/2019 - Metro)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant”, dat het Britse Lagerhuis vol chimpansees afbeeldt. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009 en zou meer dan 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro) kunnen opleveren, bevestigt veilighuis Sotheby’s. Het veilighuis merkt op dat, ongeacht welke positie men inneemt in het brexit-debat, het werk “meer pertinent dan ooit” is. De veiling vindt plaats op 3 oktober in Londen. bron: Belga Het bericht Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy geveild voor 11 miljoen euro (03/10/2019 - De Tijd)
  22:52 In Londen is donderdagavond 'Devolved Parliamant' van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs ooit betaald voor een werk van Ba...
  [naar artikel]
 5. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (en kan 1,7 miljoen euro opleveren) (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant", dat het Britse Lagerhuis vol...
  [naar artikel]
 6. Recordbedrag voor chimpansees in Lagerhuis: schilderij Banksy brengt meer dan 11 miljoen euro op (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...
  [naar artikel]
 7. Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem (22/12/2019 - Metro)
  Banksy heeft opnieuw van zich laten horen: de straatkunstenaar heeft in Bethlehem zijn visie gedeeld op de geboorte van Jezus. Opmerkelijk detail, het kersttafereel is te aanschouwen in het Walled Off Hotel, wat zich bevindt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Maria, Jozef, Jezus, de os en de ezel, het lijkt erop dat Banksy een simpel kersttafereel heeft gecreëerd. Maar wie een tweede keer naar het kunstwerk kijkt, ziet dat er in het beton een gat in de vorm van een ster zit, maar tegelijkertijd ook lijkt op het gat dat een mortiergranaat achterlaat. Banksy gaf het kunstwerk de naam ‘Scar of Bethlehem’, een woordspeling op ‘Star of Bethlem’. De drie wijzen volgden, volgens de Bijbel, de ster naar de stad waar Jezus geboren was. Grensmuur Banksy koos het Walled Off Hotel in Bethlehem niet zomaar uit. Het hotel kon de deuren in 2017 openen dankzij financiering van de straatkunstenaar. Bijzonder aan het hotel is dat alle kamers uitkijken op de grensmuur die Israël om het Palestijnse gebied heen heeft gebouwd.   Dit bericht bekijken op Instagram   . . Scar of Bethlehem. A modified nativity set for the @walledoffhotel Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 21 Dec 2019 om 2:48 (PST) Lees ook : Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad (14/02/2020 - Metro)
  In Bristol is een nieuw schilderwerk van Banksy opgedoken. Op de gevel van een huis is te zien hoe een meisje, in de stijl van de kunstenaar, rode bloemen katapulteert. De bloemen staan mogelijk in het teken van Valentijn. Gisteren is er een nieuw streetart-werk opgemerkt in Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Banksy schilderde het nieuwe werk op een witte gevel van een huis. Op de muur is te zien hoe een meisje met een katapult rode bloemen beschiet. Het werk lijkt sterk op andere die de kunstenaar eerder al maakte. Eén van die werken is ‘The Balloon Girl’, gemaakt in 2002. Ook daar is een zwart-wit meisje te zien met een fel gekleurd voorwerp, al ging het toen om een rode ballon. Valentijn Dat het werk gisteren werd ontdekt lijkt niet toevallig. Vandaag is het Valentijn en op 14 februari horen meestal rode bloemen. Het is niet het eerste werk van Banksy in zijn geboortestad. Eerder maakte hij ook tekeningen als ‘Mild Mild West’ en ‘Well Hung Lover’. Kelly Woodruff, de vrouw die in het huis woont waarop het schilderij gemaakt is, zegt het kunstwerk te willen beschermen. Lees ook: Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro (06/10/2018 - De Morgen)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht. Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst, waarin een kleine versnipperaar leek te zitten.
  [naar artikel]
 10. Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro (21/10/2020 - De Morgen)
  Het werk ‘Show me the Monet’ van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby’s bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 11. 'De Ideale Wereld' weet hoe het écht zit met het hele Banksy-verhaal (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Banksy’s beroemde 'Balloon Girl' werd na een laatste bod van 19,1 miljoen euro meteen verscheurd. Een geniale stunt van Banksy zou je denken, maar...
  [naar artikel]
 12. Skelet van “grootvader van T-rex” verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het skelet van een allosaurus is dinsdag in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro verkocht, aldus een tweet van veilinghuis Drouot. De verkoopprijs van 3,07 miljoen euro lag beduidend hoger dan de vooraf geschatte opbrengst van 1 tot 1,2 miljoen euro.
  [naar artikel]
 13. Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het werk "Show me the Monet" van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 14. Skelet van "grootvader van T-rex" verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (14/10/2020 - VRT NWS)
  Het skelet van een allosaurus is in Parijs verkocht voor meer dan 3 miljoen euro. Dat heeft veilinghuis Drouot getweet. Het skelet werd verkocht voor 3,07 miljoen euro. Beduidend hoger dan de 1 tot 1,2 miljoen euro die op voorhand werd geschat. De veilingmeester heeft geen informatie over de koper verstrekt.
  [naar artikel]
 15. Banksy plaatste jaren geleden al versnipperaar in schilderij: "Drang om te vernielen is ook creatieve drang" (07/10/2018 - VRT NWS)
  De Britse kunstenaar Banksy geeft toe dat hij zélf - jaren geleden al - een versnipperaar heeft ingebouwd in de kader van een van zijn werken. Het kunstwerk werd vrijdag voor 1,18 miljoen euro verkocht, maar het werk werd meteen na de verkoop automatisch versnipperd. 
  [naar artikel]
 16. Koper biedt miljoen euro voor ‘Meisje met Ballon’, maar dat is zonder Banksy gerekend (06/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rijke gasten van veilinghuis Sotheby’s in Londen wisten niet wat ze zagen, toen een schilderij van Banksy plots zichzelf begon te versnipperen. Er was net 1,1 miljoen euro geboden op het bekende doek van ‘Meisje met Ballon’. Duidelijk een streek van de eigenzinnige artiest, menen kunstkenners.
  [naar artikel]
 17. Monet-parodie Banksy brengt 8,5 miljoen euro op (22/10/2020 - De Tijd)
  11:42 Het werk 'Show me the Monet' van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag bij Sotheby's in Londen geveild voor 7,6 miljoen pon...
  [naar artikel]
 18. 22 woningen duurder dan een miljoen euro verkocht in Limburg (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In 2017 werden er in Limburg 22 woningen voor meer dan een miljoen euro verkocht. Dat blijkt uit een onderzoek van Statbel dat De Tijd mocht inkijken. “Al zijn villa’s die meer dan 2 miljoen kosten echt uitzonderlijk in Limburg”, zeggen vastgoedexperts. Wat u krijgt voor dat miljoen? “Tussen de 400 en 800 vierkante meter bewoonbare oppervlakte, minstens 25 are grond en een woning op een toplocatie.”
  [naar artikel]
 19. Skelet van ‘grootvader van T-rex’ verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het skelet van een allosaurus is dinsdag in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro verkocht, aldus een tweet van veilinghuis Drouot.
  [naar artikel]
 20. Skelet van ‘opa van T-rex’ verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (13/10/2020 - De Morgen)
  Het skelet van een allosaurus is dinsdag in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro verkocht, aldus een tweet van veilinghuis Drouot.
  [naar artikel]
 21. Skelet van ‘opa van T-rex’ verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het skelet van een allosaurus is dinsdag in Parijs voor meer dan 3 miljoen euro verkocht, aldus een tweet van veilinghuis Drouot.
  [naar artikel]
 22. 3,3 miljoen euro aan Rode Kruisstickers verkocht (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDe stickerverkoop van Rode Kruis Vlaanderen heeft 3,305 miljoen euro opgebracht. Er werden 661.000 stickers verkocht, 11.000 meer dan bij het vorige record van 2017.
  [naar artikel]
 23. Geen nieuwe stunt en “bescheiden” bedragen op Banksy-veiling in Parijs (24/10/2018 - Metro)
  Een openbare verkoop met onder meer werk van kunstenaar Banksy is woensdag in Parijs zonder nieuwe stunt verlopen, zo meldt het veilinghuis Artcurial. De veiling werd met argusogen gevolgd nadat bij een veiling eerder deze maand een werk van Banksy zichzelf had vernietigd. In Parijs ging woensdag een honderdtal werken uit een privéverzameling onder de hamer. Maar alle aandacht ging uit naar de vijf Banksy’s, waaronder drie zeefdrukken, die zich in de collectie bevonden. De grote belangstelling was een gevolg van de “stunt” die begin deze maand nog werd uitgevoerd op een veiling van Sotheby’s in Londen. Toen was het werk ‘Meisje met een ballon’ zichzelf beginnen versnipperen, net nadat het voor 1,2 miljoen euro van eigenaar was veranderd. Maar de geïnteresseerden die in Parijs hoopten op een nieuwe frats van Banksy, waren eraan voor de moeite. De openbare verkoop verliep zonder noemenswaardige voorvallen. De bedragen voor de Banksy-werken vielen overigens ook heel wat lager uit dan begin deze maand. Het duurste werk – ‘Stop and Search’ – werd verkocht voor 65.000 euro. Dat is wel ongeveer een verdubbeling in vergelijking met de 30.000 tot 35.000 euro die het veilinghuis voor de start van de verkoop had verwacht. Bron: Belga   Het bericht Geen nieuwe stunt en “bescheiden” bedragen op Banksy-veiling in Parijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Werk van Banksy versnippert zichzelf, Sotheby's: "We zijn gebanksyd" (06/10/2018 - VRT NWS)
  Op een veiling van Sotheby's in Londen hebben de bieders zich in een scène regelrecht uit "Mission impossible" gewaand toen een werk van de Britse kunstenaar Banksy zichzelf vernietigde. Het werk "Meisje met ballon" werd automatisch versnipperd nadat het voor 1,2 miljoen euro werd verkocht. "We zijn gebanksyd", vatte het veilighuis het onverwachte tafereel samen.
  [naar artikel]
 25. Banksy schenkt ngo kwart miljoen euro voor protest tegen wapenbeurs (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse kunstenaar Banksy schenkt de opbrengst van zijn werk 'Civilian drone strike' weg aan een ngo die zich inzet tegen wapenhandel. Het gaat
  [naar artikel]
 26. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van een miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 27. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 28. Qatarees betaalt 3,6 miljoen euro voor muurschilderingen van Banksy (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een koper uit Qatar heeft 3,2 miljoen Britse pond (omgerekend een goeie 3,6 miljoen euro) neergeteld voor vijf muurschilderingen uit Liverpool
  [naar artikel]
 29. Diamant van 910 karaat voor 32 miljoen euro verkocht in Antwerpen (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eén van de grootste diamanten ter wereld, groter dan een golfbal, is verkocht voor 32 miljoen euro, zo maakte het mijnbouwbedrijf Gem Diamonds...
  [naar artikel]
 30. Poppenhuis van 1,75 miljoen euro verkocht in Maastricht (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Maastricht is het voorbije weekend een poppenhuis voor maar liefst 1,75 miljoen euro verkocht op kunstbeurs TEFAF. Die trekt jaarlijks veel internationale aandacht. Het eeuwenoude stuk speelgoed, met miniaturen van zilverwerk, werd er verkocht door de Amsterdamse antiekhandel John Endlich Antiquairs.
  [naar artikel]
 31. Banksy-kunstwerk vernietigt zichzelf tijdens veiling na bod van miljoen euro (06/10/2018 - Metro)
  Tijdens een veiling bij Sotheby’s in Londen heeft een kunstwerk van Banksy zichzelf vernietigd nadat een bod van meer dan een miljoen euro werd uitgebracht. Het beroemde schilderij “Girl with Balloon”, met een meisje met een ballon in de vorm van een hart, ging voor 1,042 miljoen pond (1,18 miljoen euro) onder de hamer. Enkele ogenblikken nadat het bod werd gedaan, verdween het canvas door een versnipperaar, die in het kader was ingebouwd. Banksy zelf plaatste een foto met het tafereel op Instagram, met het bijschrift “Going, going, gone…”. “Het lijkt erop dat we ‘ge-banksied’ (Banksy-ed) zijn”, reageerde Alex Branczik van Sotheby’s. Het veilinghuis heeft niet bekendgemaakt wie het schilderij gekocht heeft. Het is ook nog niet duidelijk of het contract tussen veilinghuis en de koper overeind blijft. Sotheby’s probeert nu te achterhalen wat de stunt juist te betekenen heeft. “We hebben in het verleden nog nooit zo’n situatie meegemaakt, dat een schilderij spontaan versnipperd werd nadat het bijna een record verbrak voor een werk van een artiest”, alus Branczik aan BBC. “We zijn druk bezig om uit te zoeken wat dit betekent in de context van een veiling.” Banksy is wereldberoemd geworden door zijn grafittikunstwerken in Groot-Brittannië. Vermoed wordt dat hij is opgegroeid in Bristol, maar ondanks de vele speculaties, is er geen verdere informatie over zijn identiteit bekend. Bron: Belga   Het bericht Banksy-kunstwerk vernietigt zichzelf tijdens veiling na bod van miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Banksy op garagemuur verkocht voor “bedrag van zes cijfers” (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een graffitiwerk van Banksy dat ‘plots’ opdook op de muur van een garage in Wales is voor een bedrag van zes cijfers van eigenaar gewisseld. De...
  [naar artikel]
 33. Jasmine verkocht haar maagdelijkheid voor 1,2 miljoen euro: "Ik ga nog afspreken met die Wall Street-bankier" (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jasmine verkocht haar maagdelijkheid voor 1,2 miljoen euro. Spijt heeft de 20-jarige Parisienne naar eigen zeggen niet. Meer zelfs: de date met...
  [naar artikel]
 34. Wallonië verkocht in 2016 voor 453 miljoen euro aan wapens (28/06/2017 - De Standaard)
  Het Waalse geweest heeft vorig jaar voor 453,2 miljoen euro wapens verkocht aan het buitenland. Dat blijkt uit het jaarrapport van de wapenexport dat L’Echo kon inkijken.
  [naar artikel]
 35. Voor 70 miljoen aan vuurwerk verkocht in Nederland (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlanders hebben dit jaar 70 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk. Dat is meer dan de voorgaande twee jaren, toen er voor 68 miljoen euro...
  [naar artikel]
 36. Familiebedrijf wordt verkocht en deelt 10 miljoen euro uit onder werknemer (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De 3.200 medewerkers van het Nederlandse sigarenbedrijf Royal Agio mogen samen 10 miljoen euro verdelen. Die premie krijgen ze omdat het bedrijf verkocht is aan het Deense Scandinavian Tobacco Group.
  [naar artikel]
 37. Ooit voor minder dan 5 euro gekocht, nu in Maastricht verkocht voor 15 miljoen (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een werk van Vincent van Gogh dat voor minder dan vijf euro op de kop getikt werd, is op de prestigieuze kunstbeurs Tefaf in Maastricht verkocht voor 15 miljoen euro.
  [naar artikel]
 38. Vastgoedrecord voor Champs-Elysées: gebouw verkocht voor 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 39. Huis Avicii stilletjes verkocht voor 15 miljoen (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De villa van de overleden wereldster Avicii in Hollywood is in stilte verkocht voor 17,5 miljoen dollar (15 miljoen euro). De 28-jarige dj stapte...
  [naar artikel]
 40. Chinese vaas die ooit verkocht werd voor 49 euro levert miljoenen op (16/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Chinese vaas uit de 18de eeuw, ooit verkocht voor slechts 49 euro, leverde afgelopen zaterdag 70 miljoen Hongkongse dollar (8 miljoen euro) op...
  [naar artikel]
 41. Villa van 200 miljoen euro die ooit buitenverblijf was van Leopold II verkocht aan miljardair uit Oekraïne (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een villa van 200 miljoen euro aan de Franse Riviera is verkocht aan Rinat Akhmetov, de rijkste man van Oekraïne. Het gaat om ‘Villa Les Cèdres’,...
  [naar artikel]
 42. Gebouw op Champs-Elysées verkocht voor recordbedrag van 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 43. Koper Banksy-schilderij wil versnipperde versie toch houden (12/10/2018 - Metro)
  Versnipperd of niet, de koop van het Banksy-schilderij ‘Meisje met Ballon’ gaat gewoon door. Een vrouwelijke Europese kunstverzamelaar kocht het kunstwerk voor 1,2 miljoen euro. Toen de koper het doek binnen dacht te hebben, versnipperde het doek zichzelf met een ingebouwd mechanisme. Het bekende doek van de kunstenaar was één van de meest gewilde projecten bij een veiling in Sotheby’s, Londen. Banksy plaatste later een video op zijn Instagram, waarop te zien was hoe de papierversnipperaar werd ingebouwd in de lijst. Volgens kunstkenners zou de waarde van het kunstwerk alleen maar zijn gestegen omdat er nu sprake is van een stukje kunstgeschiedenis.   Voir cette publication sur Instagram   . “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso Une publication partagée par Banksy (@banksy) le 6 Oct. 2018 à 10 :09 PDT De koper heeft aan Sotheby’s laten weten dat ze eerst gechoqueerd was toen ze haar net gekochte doek versnipperd zag worden. Later besefte ze dat waarschijnlijk een stukje kunstgeschiedenis in haar bezit zou krijgen. Bron: Metro Nederland Lees ook: Banksy-kunstwerk vernietigt zichzelf tijdens veiling na bod van miljoen euro Het bericht Koper Banksy-schilderij wil versnipperde versie toch houden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Meer muziek verkocht via streaming dan via cd's (15/09/2017 - VRT NWS)
  Spotify, Deezer, Apple Music en andere betalende muziekstreaming-diensten haalden in de eerste helft van dit jaar een omzet van 25,3 miljoen euro. De cd-verkoop strandde op 21 miljoen euro. 
  [naar artikel]
 45. Wallonië verkocht in 2016 voor 453 miljoen euro aan wapens (28/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Waalse geweest heeft vorig jaar voor 453,2 miljoen euro wapens verkocht aan het buitenland. Dat blijkt uit het jaarrapport van de wapenexport dat L’Echo kon inkijken. In vergelijking met voorgaande jaren is de verkoop naar Saoedi-Arabië fors gedaald: van bijna 400 miljoen in 2014 naar 33,5 miljoen vorig jaar. Riyad blijft wel de vierde belangrijkste handelspartner voor het Waals Gewest voor wapenexport.
  [naar artikel]
 46. Ceci n'est pas BANKSY (11/04/2019 - De Morgen)
  'Banksy komt naar Antwerpen' kopten een aantal media over de aankomende expo The Art of Banksy. In werkelijkheid heeft de Britse street artist niets met de ongeautoriseerde tentoonstelling te maken. 'Als Banksy al naar Antwerpen komt, zal het met een sloophamer zijn.'
  [naar artikel]
 47. Chimpansees in Ivoorkust afgeslacht door miltvuur (03/08/2017 - De Redactie)
  Miltvuur heeft chimpansees afgeslacht die in het Tai National Park van Ivoorkust leven. wetenschappers waarschuwen dat deze infectieziekte de chimpansees volledig kan uitroeien.
  [naar artikel]
 48. Valentijnswerk Banksy al na 48 uur vernield (15/02/2020 - De Morgen)
  Een nieuw werk van de geheimzinnige Britse graffitikunstenaar Banksy is nauwelijks twee dagen na zijn ontdekking al beschadigd. De tekening van Banksy is beklad met roze graffiti.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.