In een vroegere slagerij in de Pottenstraat in Poperinge zijn de opnames bezig voor de verfilming van "Het smelt" van Lize Spit. Daar maakt Veerle Baetens haar regisseurdebuut. "We verkopen onze beenhouwerij, dus ze hebben ons gevonden via immoweb.", zegt ex-slager Patrick Leys. "Zo hebben ze een authentieke beenhouwerij, maar loopt er niemand in de weg." [naar artikel]
KV Mechelen toont interesse in Hugo Cuypers (24). De Belgische spits heeft nog één jaar contract bij de Griekse topclub Olympiakos en zou er voor een prijsje mogen vertrekken. Malinwa had Cuypers vorig jaar al op het verlanglijstje staan, maar hij bleek toen nog te duur. Van een deal is voorlopig nog geen sprake. Beide clubs moeten nog in gesprek met elkaar. Cuypers zit dit seizoen aan 14 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. De Luikenaar speelde in het verleden voor Standard, Seraing, Ergotelis en Ajaccio. (ABD) [naar artikel]
Het coronavirus legt nu ook de wegwerkzaamheden in het centrum van Stabroek lam. De nutsmaatschappijen die aan het werk waren, stopten hun activiteiten voor onbepaalde duur. [naar artikel]
Elke week verdwijnt er wel ergens in ons land een slagerij. In 10 jaar tijd zijn er 20 procent minder. Ook Marc Ermgodts stopt ermee, hij is de laatste slager van Kessel-Lo. “Het zal slikken zijn als we het rolluik de laatste dag dichtdoen”, zegt hij. [naar artikel]
De Portugees van Deurne, een eetgelegenheid op het Cogelsplein, is geen restaurant meer. Jorge Pereire, slager van opleiding, heeft de zaak, die hij samen met zijn echtgenote uitbaatte, omgevormd tot een beenhouwerij en traiteur. “Door de verplichte sluiting van de horeca moest ik iets doen”, zegt hij. “De rekeningen betalen zichzelf niet, hé.” [naar artikel]
“Wie vandaag een opleiding tot slager volgt, heeft morgen zo goed als zeker werk.”Dat zegt Jean-Marc Verwee van Verso Food, dat instaat voor de slagers van Budgetslager, Vleesmeesters en De Beenhouwerij van AD Delhaize. Het knelpuntberoep blijft een probleem, ook al omdat er nog steeds weinig jongeren afstuderen als slager. “De uren zijn nochtans best in orde en het is nog goed betaald ook.” [naar artikel]
Bij slager Hendrik Dierendonck (46), bekend als leverancier van sterrenrestaurants zoals Oud Sluis, gaan de zaken zo goed dat hij dringend op zoek is naar vijftien extra werknemers én binnenkort een zesde beenhouwerij opent in Antwerpen. Vreemd genoeg is die groei - voor een groot stuk althans - te danken aan de coronacrisis. [naar artikel]
“Een biefstuk eet je niet op restaurant, die koop je bij de slager. Want slagers bewaren de beste stukken voor hun klanten.” Joseph Quetin wist hoe hij zijn cliënteel aan zijn beenhouwerij kon binden. Vakmanschap, een neus voor zaken en hard werken resulteerden in een bloeiende zaak. Maar elk succes heeft een prijs. [naar artikel]
Antwerpen heeft er een nieuwe slagerij bij, meer bepaald in Antwerpen-Zuid. The Butcher’s store is de derde beenhouwerij van slager Luc De Laet. Hoewel we steeds minder vlees eten, draaien zijn zaken goed. Volgens de slager hoeven we niet elke dag vlees te eten maar kiezen we bij voorkeur vlees van goede kwaliteit. [naar artikel]
De gemeente Stabroek wil in het binnengebied achter het Administratief Centrum in de Dorpsstraat een tijdelijke parking aanleggen, in functie van de wegwerkzaamheden. De buurt verkiest het huidig groen en vreest voor de verkaveling nadien. [naar artikel]
De laatste zondag van september is er altijd Dorpsdag in het centrum van Stabroek. Dit jaar niet. Op advies van de brandweer en in samenwerking met de burgemeester besloot Stay Events de Dorpsdag niet te laten doorgaan. [naar artikel]
06:00 ’s Lands bekendste slager Hendrik Dierendonck is een man met een plan. De beenhouwerij die hij dit najaar in Brussel opent, is een zorgvuldig uitgekiende opstap naar meer. ‘Als je ambitie hebt, moet j... [naar artikel]
Het beruchte slachthuis Veviba kon in 2016 vlees van 12 jaar oud verkopen in Kosovo, wat deze week tot een groot schandaal leidde. Maar hoe lang duurt het eigenlijk voor wij ons vlees van de runderen op ons bord krijgen? Slager Luc De Laet van beenhouwerij The Butcher’s gaf het antwoord in ‘Nieuwe feiten’ op Radio 1. [naar artikel]
De supermarktketen Colruyt roept pakken runder- en varkensgehakt terug uit twintig Colruyt-winkels waar er geen beenhouwerij is, en uit de CoMarkt... [naar artikel]
Keurslagerij Lode in Zandvliet verdubbelde de oppervlakte van zijn zaak en is nu de grootste in de polderdorpen. Het polderdistrict en Stabroek tellen samen nog maar vier ambachtelijke beenhouwers. [naar artikel]
Beenhouwerij Geers, de familiezaak die al 177 jaar op dezelfde plaats in Essen bestaat, sluit aan het einde van deze maand de deuren. Door gezondheidsproblemen kan uitbater Danny Geers (60) het werk niet langer volhouden. De zaak laat meer dan anderhalve eeuw geschiedenis achter zich. [naar artikel]
In Zwevegem is 1.000 kilo rot vlees uit een oude beenhouwerij weggehaald. De zaak is al twee jaar gesloten, maar de koelruimtes werden nooit leeggehaald, tot nu. De stank bij de opruiming was niet te harden. [naar artikel]
Voortaan kan een werkloze een activiteit van zelfstandige in bijberoep opstarten zonder zijn uitkering te verliezen. Dat kondigen de ministers van Middenstand en Werk, Willy Borsus en Kris Peeters, aan. Tot vandaag moest men al minstens drie maanden het statuut van zelfstandige in bijberoep hebben om als werkloze te kunnen bijklussen als zelfstandige. [naar artikel]
Media berichtten de jongste weken heel vaak over winkels en bedrijven die moeten sluiten. Jim Weijns en Anke Geldhof varen echter tegen de stroom in. Zij openden deze week hun eigen slagerij. Het jonge koppel nam de zaak in Stabroek over van voorganger Schillemans. [naar artikel]
Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). 'Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken', zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen. Kris Kuppens [naar artikel]
Onbekenden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag binnengedrongen bij een slager op het T-Forum aan de Luikersteenweg. Er werd niets gestolen. De politie voert onderzoek naar de feiten. [naar artikel]
Victoria Azarenka stopt voorlopig met tennissen. De voormalig nummer één van de wereld is zwanger en verwacht eind dit jaar haar eerste kind. De [naar artikel]
Een glaasje bubbels of fruitsap en een knabbelkaasje. Op deze manier nam kaasboer Ben Theunen (61) afscheid van zijn vaste klanten op de namiddagmarkt van Stabroek. Ben stopt ermee en gaat met pensioen. De markt op de Brouwershoeve stopt ook, want Ben Theunen was er de laatste marktkramer. [naar artikel]
Het zat slager Batselier in Sint-Gillis-Dendermonde niet mee. Net in de drukste periode van het jaar gingen vijftig bestelbons verloren. “Maar intussen kwamen de bestellingen opnieuw binnen. Iedereen zal met de feestdagen kunnen eten wat hij of zij besteld heeft”, zegt de slager opgelucht in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.