Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
23:15 uur

Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip plant consultaties

Het Belang van Limburg

09/12/2019 - 16:08

Informateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis weten via een persbericht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip houdt beslissing in beraad (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis maandag weten via een persbericht.
  [naar artikel]
 2. Informateur Magnette (PS) biedt ontslag aan, koning start consultatieronde (09/12/2019 - De Morgen)
  De federale patstelling blijft. Informateur Paul Magnette (PS) gooit de handdoek in de ring en heeft zijn ontslag aangeboden aan koning Filip. Die houdt in beraad en begint de verschillende partijvoorzitters te consulteren, een manier om tijd te kopen.
  [naar artikel]
 3. ? LIVE Informateur Magnette (PS) biedt ontslag aan, koning start consultatieronde (09/12/2019 - De Morgen)
  De federale patstelling blijft. Informateur Paul Magnette (PS) gooit de handdoek in de ring en heeft zijn ontslag aangeboden aan koning Filip. Die houdt in beraad en begint de verschillende partijvoorzitters te consulteren, een manier om tijd te kopen. Volg alle ontwikkelingen hier.
  [naar artikel]
 4. De Wever en Magnette bieden ontslag aan, koning Filip start consultaties (17/08/2020 - Knack)
  Koning Filip start een nieuwe reeks consultaties nu opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hun ontslag hebben aangeboden. Dat meldt het Paleis maandag nadat de koning de voorzitters van N-VA en PS in audiëntie heeft ontvangen.
  [naar artikel]
 5. Koning Filip zet consultaties morgen voort met liberalen en socialisten (04/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip zet zijn consultaties morgen voort. Vandaag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het paleis. Morgen is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en sp.a-voorzitter John Crombez. De consultaties volgen nadat preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) deze namiddag bij de koning verslag hebben uitgebracht van hun werkzaamheden.
  [naar artikel]
 6. Koning Filip begint aan consultaties, CD&V-voorzitter Coens als eerste op gesprek (10/12/2019 - Knack)
  De Koning heeft maandag Paul Magnette in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel. Hij heeft aan de Koning een eindverslag uitgebracht en heeft verzocht van zijn opdracht ontheven te worden. De Koning houdt zijn beslissing in beraad en vat dinsdagvoormiddag consultaties aan met CD&V, N-VA en Groen.
  [naar artikel]
 7. Magnette wil opdracht stopzetten, koning houdt consultaties (09/12/2019 - De Tijd)
  16:07 Nadat informateur Paul Magnette (PS) bij koning Filip verslag heeft uitgebracht van zijn informatieronde, houdt die een consultatieronde over hoe het verder moet.
  [naar artikel]
 8. De Wever en Magnette aangekomen op Koninklijk Paleis (17/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De koninklijke opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zijn maandag omstreeks 11 uur aangekomen bij koning Filip op het Koninklijk Paleis in Brussel. De preformateurs brengen voor de derde keer verslag uit bij de koning, maar ditmaal wordt verwacht dat ze de handdoek in de ring zullen gooien en de koning zullen voorstellen om het stokje door te geven aan de liberalen en de groenen.
  [naar artikel]
 9. De Wever en Magnette aangekomen op Koninklijk Paleis (17/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De koninklijke opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zijn maandag omstreeks 11 uur aangekomen bij koning Filip op het Koninklijk Paleis in Brussel. Er wordt verwacht dat ze de handdoek in de ring zullen gooien en de koning zullen voorstellen om het stokje door te geven aan de liberalen en de groenen.
  [naar artikel]
 10. Koning Filip start consultaties met Magnette en De Wever, persconferentie preformateurs afgelast (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft maandagnamiddag de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) ontvangen in het paleis in Brussel voor een verslag. De koning houdt zijn beslissing in beraad en vat consultaties aan, zo blijkt uit een mededeling van het paleis.
  [naar artikel]
 11. Koning Filip verlengt informateursopdracht van Paul Magnette (25/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft de informateursopdracht van Paul Magnette verlengd. Magnette zal op 9 december verslag uitbrengen over de vorming van de federale regering.
  [naar artikel]
 12. Koning zet consultaties dinsdag voort met liberalen en socialisten (04/11/2019 - Metro)
  Koning Filip zet zijn consultaties dinsdag voort. Maandag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het Paleis. Dinsdag is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en sp.a-voorzitter John Crombez. Na het onderhoud met preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA), waarop ze verslag van hun opdracht uitbrachten, hield de koning zijn antwoord in beraad. Het duo moest nagaan of er voldoende basis was om aan een regering met beide partijen te werken – een paarsgele coalitie. Het staatshoofd kondigde aan een aantal consultaties te organiseren. Maandag kwam eerst Magnette langs op het Paleis. Intussen is ook De Wever aangekomen. Geen van beide legde een verklaring af aan de poort. Dinsdag is het om 09.30 uur de beurt aan premier Wilmès. Om 10.30 uur volgt Rutten en om 11.30 uur is het de beurt aan Crombez. Voorlopig gaat het dus enkel om vertegenwoordigers van partijen die in beeld kwamen voor een paarsgele coalitie, al is het onduidelijk of koning Filip na de middag nog audiënties plant. bron: Belga Het bericht Koning zet consultaties dinsdag voort met liberalen en socialisten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. LIVE. Magnette wil stoppen als informateur, koning houdt antwoord in beraad en start consultaties (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft aan koning Filip het eindverslag van zijn opdracht uitgebracht en gevraagd van zijn opdracht ontheven te...
  [naar artikel]
 14. Koning start consultaties (17/08/2020 - De Tijd)
  11:43 De preformateurs Bart De Wever en Paul Magnette hebben hun eindverslag uitgebracht en ze hebben de Koning hun ontslag aangeboden. De Koning houdt zijn beslissing in beraad en hij vat consultaties aan ...
  [naar artikel]
 15. Filmhuis Corsan gooit handdoek in de ring (15/12/2016 - De Tijd)
  01:00 Het?Antwerpse filmhuis Corsan, dat ruim 200 miljoen euro ophaalde bij investeerders, gooit de handdoek in de ring. Dat bevestigt de topman van?Corsan, Paul?Breuls, aan?De Tijd.
  [naar artikel]
 16. De bal ligt in het kamp van de koning: lukt laatste poging tot reanimatie? (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip houdt het ontslag van preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) in beraad. Hij is maandag meteen consultaties gestart die dinsdag worden afgerond.
  [naar artikel]
 17. Informateur Paul Magnette aangekomen bij koning Filip (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter en federaal informateur Paul Magnette is om 15 uur op het paleis ontvangen door koning Filip. Verwacht wordt dat zijn...
  [naar artikel]
 18. De Wever en Magnette gooien handdoek in de ring (14/08/2020 - Knack)
  Partijvoorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) zullen hun preformatie-opdracht maandag terug aan de koning geven. Dat meldt de openbare omroep en wordt bevestigd aan Knack. Naar verluidt zullen beide heren de koning voorstellen om de groenen en liberalen aan zet te laten komen.
  [naar artikel]
 19. Consultaties met Magnette en De Wever afgelopen, dinsdag socialisten en liberalen aan beurt (04/11/2019 - Knack)
  Koning Filip zet zijn consultaties dinsdag voort. Maandag kwamen PS-voorzitter Paul Magnette en zijn N-VA-collega Bart De Wever langs op het Paleis. Dinsdag is het de beurt aan Sophie Wilmès voor de MR, Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en SP.A-voorzitter John Crombez.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip verlengt informateursopdracht van Paul Magnette met twee weken (25/11/2019 - Knack)
  Informateur Paul Magnette heeft koning Filip een tussentijds verslag gebracht over zijn gesprekken met de politieke partijen over de vorming van een nieuwe federale regering. Op 9 december zal hij opnieuw verslag uitbrengen, zo deelt het Paleis maandagmiddag mee
  [naar artikel]
 21. Koning verlengt informateursopdracht Paul Magnette tot 25 november (18/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van PS-voorzitter Paul Magnette verlengd tot 25 november. Magnette onderzoekt de verschillende pistes voor een nieuwe federale regering, in de eerste plaats een paars-groene en paars-gele coalitie. Om 17 uur houdt Magnette een persconferentie.
  [naar artikel]
 22. Federale formatie: koning keert terug uit vakantie (14/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hebben vrijdag de handdoek in de ring gegooid. Zij willen nu maandag aan de koning voorstellen om de opdracht door te geven aan de liberalen en de groenen. Volgens SudInfo zou de koning daarom teruggekeerd zijn uit vakantie.
  [naar artikel]
 23. Koning Filip start vandaag nog consultaties met De Wever (N-VA) en Magnette (PS) (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag bij koning Filip verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. De...
  [naar artikel]
 24. Preformateurs De Wever (N-VA) en Magnette (PS) gooien handdoek in de ring (14/08/2020 - De Morgen)
  De prefomateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zetten hun missie om een federale regering te vormen stop. Dat verneemt De Morgen. Ze trekken maandag naar de koning en zullen voorstellen dat de liberalen en de groenen het initiatief overnemen.
  [naar artikel]
 25. Preformateurs De Wever en Magnette gooien handdoek in de ring (14/08/2020 - De Morgen)
  De prefomateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zetten hun missie om een federale regering te vormen stop. Dat verneemt De Morgen. Ze trekken maandag naar de koning en zullen voorstellen dat de liberalen en de groenen het stokje overnemen.
  [naar artikel]
 26. Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan (27/05/2019 - Metro)
  Koning Filip vat deze namiddag de consultaties met de partijvoorzitters aan. Dat meldt het Koninklijk Paleis. Het staatshoofd moet het initiatief nemen voor de federale regeringsvorming. Om 11.30 uur nodigde koning Filip premier Charles Michel (MR) al uit voor een audiëntie in het Koninklijk Paleis van Brussel. “De Koning heeft de regering belast met de verdere afhandeling van de lopende zaken”, luidt het. bron: Belga Het bericht Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Koning Filip stelt Paul Magnette aan als informateur (05/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip stelt Paul Magnette, de voorzitter van de PS, aan als informateur. Hij krijgt tot 18 november de tijd voor zijn opdracht.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip stelt Paul Magnette aan als informateur (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip stelt Paul Magnette, de voorzitter van de PS, aan als informateur. Hij krijgt tot 18 november de tijd voor zijn opdracht.
  [naar artikel]
 29. Koning Filip stelt PS-voorzitter Paul Magnette als informateur aan (05/11/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip stuurt PS-voorzitter Paul Magnette als informateur aan. Dat heeft het Paleis zopas bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 30. Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie (04/11/2019 - Metro)
  Koning Filip ontvangt maandag nog de voorzitters van PS en N-VA in audiëntie. PS-voorzitter Paul Magnette komt om 16.45 uur als eerste langs op het paleis, zijn N-VA-collega Bart De Wever volgt om 18.30 uur. Maandagnamiddag had het staatshoofd de twee preformateurs Geert Bourgeois en Rudy Demotte ontvangen voor het verslag van hun werkzaamheden. In tegenstelling tot wat eerder verwacht was, stond in het communiqué van het paleis niet dat ze van hun opdracht werden ontslagen. Wel werd gemeld dat de koning zijn antwoord in beraad hield en consultaties zou aanvatten. bron: Belga Het bericht Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. ? LIVE Federale formatie - Informateur Magnette bij de koning: wat beslist Filip? (09/12/2019 - De Morgen)
  Koning Filip moet het - alweer - oplossen. Om 15.30 uur brengt Paul Magnette (PS) verslag uit bij de vorst over zijn informatieronde. Daarna beslist Filip hoe hij de federale patstelling zal (proberen) doorbreken. Volg alle ontwikkelingen hier.
  [naar artikel]
 32. Preformateurs gooien handdoek in de ring (14/08/2020 - De Standaard)
  Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zullen hun opdracht maandag teruggeven aan de koning. Dat is aan onze redactie bevestigd.
  [naar artikel]
 33. PS-voorzitter Magnette informateur (05/11/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft PS-voorzitter Paul Magnette aangesteld als informateur. Hij brengt op 18 november verslag uit. Dat laat het Paleis weten. Maandag brachten de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) verslag uit bij de koning. Ze vroegen het staatshoofd om hen van hun opdracht te ontheffen. Zij concludeerden dat de basis om een formatieronde te starten onvoldoende is. De koning heeft nu kennis genomen van die conclusies en heeft – na consultaties met de onderhandelaars van alle partijen die in aanmerking komen voor een regeringsvorming – een einde gesteld aan de opdracht van de preformateurs. Hij heeft Paul Magnette aangesteld als informateur en die heeft de opdracht aanvaard. Op 18 november brengt hij verslag uit. bron: Belga Het bericht PS-voorzitter Magnette informateur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Geens gooit de handdoek in de ring, nadat PS zijn opdracht opblaast: nu gaapt het ‘grote niets’ in regeringsvorming (14/02/2020 - Express)
  Koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) is mislukt in z’n opdracht. Dat betekent het einde van paars-geel. Alweer. En alweer droomt men aan Franstalige kant van een mogelijke heropleving van Vivaldi. Met weinig tot geen slaagkansen. Wat gebeurt er precies? Geens gooit zelf de handdoek in de ring: hij bood z’n ontslag aan bij de koning, […] The post Geens gooit de handdoek in de ring, nadat PS zijn opdracht opblaast: nu gaapt het ‘grote niets’ in regeringsvorming appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Live - Koning Filip zet consultaties voort met voorzitters N-VA, CD&V en Groen (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Koning Filip verlengt opdracht informateur Magnette tot 9 december, volg hier zijn persconferentie (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter en informateur Paul Magnette (PS) heeft van koning Filip twee weken extra gekregen om de vorming van een federale regering te...
  [naar artikel]
 37. Koning Filip verlengt opdracht van informateur Magnette met een week (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette met een week verlengd tot 25 november. Magnette geeft om 17 uur in de Kamer een persconferentie waarop hij meer uitleg zal geven bij de stand van zaken in zijn zoektocht naar een federale regering.
  [naar artikel]
 38. Koning start consultaties met Coens, Rousseau en Prévot (17/08/2020 - Knack)
  Joachim Coens (CD&V), Conner Rousseau (SP.A) en Maxime Prévot (CDH) zijn de eerste voorzitters met wie koning Filip gesprekken voert nu Bart De Wever en Paul Magnette hun ontslag hebben aangeboden als opdrachthouder.
  [naar artikel]
 39. Koning verlengt informateursopdracht van Paul Magnette met een week (18/11/2019 - Knack)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette (PS) met een week verlengd.
  [naar artikel]
 40. Koning verlengt opdracht van informateur Paul Magnette met een week (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette met een week verlengd tot 25 november. Magnette geeft om 17 uur in de Kamer een persconferentie waarop hij meer uitleg zal geven bij de stand van zaken in zijn zoektocht naar een federale regering.
  [naar artikel]
 41. Bart De Wever en Paul Magnette om 11 uur bij koning Filip verwacht (17/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De koninklijke opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette worden vandaag om 11 uur op het Paleis verwacht om bij koning Filip verslag uit te...
  [naar artikel]
 42. Informateur Paul Magnette ontvangen door koning Filip (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter en federaal informateur Paul Magnette is om 15 uur op het paleis ontvangen door koning Filip. Iets na 15.30 uur vertrok hij weer....
  [naar artikel]
 43. Koning verlengt de opdracht van informateur Paul Magnette tot 9 december (25/11/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette (PS) verlengd tot 9 december. Magnette heeft vanmiddag bij de koning verslag uitgebracht van zijn informatieopdracht.
  [naar artikel]
 44. Live - Koning Filip zet consultaties voort: CD&V-voorzitter Coens als eerste op de koffie (10/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft zijn opdracht als informateur ingeleverd bij de koning. Die wint wat tijd door eerst de partijvoorzitters te zien. Komt N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 45. Koning Filip start consultaties om federale patstelling te doorbreken (04/11/2019 - De Morgen)
  Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag bij koning Filip verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. De koning houdt zijn beslissing over hoe het nu verder moet voorlopig in beraad en zal politieke consultaties opstarten, meldt het paleis.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Magnette straks naar de koning; wat doet Open Vld? (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag om 15.30 uur brengt informateur Paul Magnette (PS) bij koning Filip opnieuw verslag uit over de gesprekken die hij met de politieke...
  [naar artikel]
 47. Koning Filip start consultaties om federale regeringsvorming vlot te trekken (04/11/2019 - De Morgen)
  Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag bij koning Filip verslag uitgebracht van hun werkzaamheden. De koning houdt zijn beslissing over hoe het nu verder moet voorlopig in beraad en zal politieke consultaties opstarten, meldt het paleis.
  [naar artikel]
 48. Koning stelt liberaal duo Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) aan om politieke crisis te ontmijnen (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na drie dagen van consultaties met de partijvoorzitters heeft koning Filip het duo Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Delaruelle (MR) aangesteld. Zij moeten de impasse in de regeringsformatie oplossen die ontstond nadat Koen Geens (CD&V) vorige week vrijdag de handdoek in de ring gooide als koninklijk opdrachthouder.
  [naar artikel]
 49. Koning stelt PS-voorzitter Paul Magnette aan als informateur (05/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft PS-voorzitter Paul Magnette aangesteld als informateur. Hij brengt op 18 november verslag uit. Dat laat het Paleis weten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.