Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
12:27 uur

Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China”

Metro

15/12/2019 - 05:02

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op […] Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat...
  [naar artikel]
 2. Handelsoorlog VS - China: “Gesprekken over interim-handelsdeal” (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden...
  [naar artikel]
 3. “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort.
  [naar artikel]
 4. Waar staan we met handelsoorlog tussen VS en China? “Handelsdeal is mogelijk” (09/01/2019 - De Morgen)
  De VS en China praten weer over een einde aan de handelsoorlog die beide economieën nu al flinke schade berokkent. Woensdag werd in Beijing de eerste ronde van concrete onderhandelingen afgesloten. Hoe zit het nu met het conflict?
  [naar artikel]
 5. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” (27/07/2019 - Metro)
  Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China laat mogelijk nog even op zich wachten. De Amerikaanse president Donald Trump houdt er zelfs rekening mee dat de Chinezen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 hun handtekening willen zetten, omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten. “Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: laten we wachten”, zei Trump vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis. Maar na de presidentsverkiezingen kan het volgens de Republikeinse bewindsman hard gaan. “Als ik win, meteen daarna, gaan ze allemaal deals tekenen.” Er is volgende week weer handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten. Daarvoor reizen handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin naar Shanghai af. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington om tafel. Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. Dat weerhield Trump er niet van om onlangs weer te dreigen met meer importheffingen op Chinese goederen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Handelsdeal tussen VS en China laat “mogelijk nog even op zich wachten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Bloomberg: ‘Trump sluit handelsdeal met China’ (13/12/2019 - De Morgen)
  President Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden.
  [naar artikel]
 8. Trump optimistisch over handelsdeal met China (16/11/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt optimistisch te zijn over het oplossen van het handelsconflict met China, nadat hij van Peking een antwoord heeft gekregen op zijn vragen. Trump heeft later deze maand een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping op de G20-top in Argentinië. Volgens Trump is het antwoord van China vrij compleet, op vier op vijf grote zaken na. “China wil een deal sluiten”, aldus Trump tegenover journalisten. Mogelijk kan hierdoor worden afgezien van bijkomende Amerikaanse importheffingen op Chinese producten. De Amerikaanse beurzen reageerden positief op de woorden van Trump. Beleggers zijn tuk op signalen dat het Witte Huis de handelsspanningen met China wil temperen. bron: Belga Het bericht Trump optimistisch over handelsdeal met China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Trump: “China heeft handelsdeal nu al geschonden” (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida gezegd dat de Chinese leiders de handelsdeal, waarover de Verenigde Staten en China nog aan het onderhandelen zijn, al hebben geschonden.
  [naar artikel]
 10. Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal (02/11/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na gesprekken tussen de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin enerzijds en de Chinese vicepremier Liu He anderzijds. De Amerikanen noemde de gesprekken “constructief” en lieten weten dat er op allerlei vlakken voortgang was geboekt. De gesprekken zouden nu op een lager niveau doorgaan. China stelde dat er in principe overeenstemming was bereikt over de deal. De VS en China zijn dicht bij het bereiken van een gedeeltelijk akkoord. Dat zou mogelijk deze maand al getekend kunnen worden als de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten tijdens een top van landen rond de Stille Oceaan. Die zou in de Chileense hoofdstad Santiago worden gehouden, maar is afgelast vanwege voortdurende onrust in het Zuid-Amerikaanse land. Of Trump en Xi elkaar nu ergens anders ontmoeten is nog niet duidelijk. Trump verklaarde vrijdag dat het akkoord in de VS zou moeten worden ondertekend. Hij denkt bijvoorbeeld aan een locatie in de staat Iowa. Het gaat om een symbolische plaats want zo’n 85 procent van het land daar wordt gebruikt voor landbouw en in het akkoord is de aankoop van landbouwproducten uit China opgenomen. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal (04/11/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na gesprekken tussen de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin enerzijds en de Chinese vicepremier Liu He anderzijds. De Amerikanen noemde de gesprekken “constructief” en lieten weten dat er op allerlei vlakken voortgang was geboekt. De gesprekken zouden nu op een lager niveau doorgaan. China stelde dat er in principe overeenstemming was bereikt over de deal. De VS en China zijn dicht bij het bereiken van een gedeeltelijk akkoord. Dat zou mogelijk deze maand al getekend kunnen worden als de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten tijdens een top van landen rond de Stille Oceaan. Die zou in de Chileense hoofdstad Santiago worden gehouden, maar is afgelast vanwege voortdurende onrust in het Zuid-Amerikaanse land. Of Trump en Xi elkaar nu ergens anders ontmoeten is nog niet duidelijk. Trump verklaarde vrijdag dat het akkoord in de VS zou moeten worden ondertekend. Hij denkt bijvoorbeeld aan een locatie in de staat Iowa. Het gaat om een symbolische plaats want zo’n 85 procent van het land daar wordt gebruikt voor landbouw en in het akkoord is de aankoop van landbouwproducten uit China opgenomen. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Goede voortgang VS en China over handelsdeal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Optimisme over handelsdeal VS-China (04/03/2019 - De Tijd)
  07:12 De Verenigde Staten en China staan dicht bij een deal die een einde zou maken aan hun acht maanden durende handelsoorlog, zeggen bronnen dichtbij de onderhandelingen.
  [naar artikel]
 13. De handelsoorlog tussen de VS en China escaleert in hoog tempo (26/08/2019 - De Morgen)
  Opnieuw ontbrandt een veldslag in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. President Trump roept Amerikaanse bedrijven op om hun productie in China stop te zetten, en dreigt ze zelfs tot die stap te dwingen.
  [naar artikel]
 14. Trump opent nieuw front in handelsoorlog met China (07/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump heeft met de beschuldiging van valutamanipulatie een nieuw front geopend in de handelsoorlog met China. Een oplossing voor de handelsoorlog raakt steeds verder uit zicht.
  [naar artikel]
 15. Trump opent nieuw front in handelsoorlog met ‘valutamanipulator’ China (07/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump heeft met de beschuldiging van valutamanipulatie een nieuw front geopend in de handelsoorlog met China. Een oplossing voor de handelsoorlog raakt steeds verder uit zicht.
  [naar artikel]
 16. China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’ (16/01/2020 - Express)
  De Chinese vicepremier Liu He loopt niet warm voor de suggestie van de Amerikaanse president Donald Trump om snel naar de tweede fase van een handelsdeal tussen beide landen te gaan. Dat bericht de South China Morning Post. Indien China en de VS snel aan zo’n tweede fase van onderhandelingen zouden beginnen, zou dat gelijk […] The post China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
  [naar artikel]
 18. De handelsoorlog tussen de VS en China escaleert in hoog tempo: ‘Dit kan nog lang doorgaan’ (26/08/2019 - De Morgen)
  Opnieuw ontbrandt een veldslag in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. President Trump roept Amerikaanse bedrijven op om hun productie in China stop te zetten, en dreigt ze zelfs tot die stap te dwingen.
  [naar artikel]
 19. "VS en China zullen verliezen aan handelsoorlog, maar China staat sterker" (06/07/2018 - VRT NWS)
  Volgens Eddy De Cuyper, de Belgische douaneattaché in Peking, heeft China de beste troeven om een handelsoorlog met de VS goed te doorstaan. Vandaag raakte bekend dat China een resem Amerikaanse producten extra gaat belasten, nadat Trump had beslist hetzelfde te doen met Chinese producten.
  [naar artikel]
 20. Handelsoorlog VS-China – Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Metro)
  “Ik ben de uitverkorene.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie. “Dit is niet mijn handelsoorlog. Het is een handelsoorlog die lang geleden door andere presidenten had gevoerd moeten worden”, stelde Trump in de tuin van het Witte Huis. Het conflict met Peking zet de wereldwijde groei onder druk. “Iemand moest het doen”, argumenteerde de president. “Ik ben de uitverkorene.” Eerder bedankte Trump een conservatieve radiopresentator die zich positief had uitgelaten over de president en zijn beleid rond Israël. “En de Joden in Israël houden van hem alsof hij de koning van Israël is”, klonk het. Trump beaamde dat. “Ik heb geweldige dingen gedaan voor Israël”, verklaarde hij. “Geen president heeft zoveel gedaan voor Israël als ik.” Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Trumps handelsoorlog met China in vijf vragen (11/07/2018 - De Tijd)
  17:34 Donald Trump dreigt de handelsoorlog met China te viervoudigen. Waarom doet hij dat, en treft hij niet vooral de Amerikaanse consument?
  [naar artikel]
 22. Wat is de echte reden waarom Donald Trump een handelsoorlog wil met China? (18/10/2018 - VRT NWS)
  De Chinese premier Li Keqiang is in België en uiteraard wordt gesproken over de groeiende handelsoorlog tussen China en de VS. Hoofdeconoom Koen De Leus is pas terug van een studiereis in China en onderzocht daar waarom Trump een handelosoorlog wil: "Eigenlijk gaat het niet om openstelling van China voor buitenlandse bedrijven. Voor de VS gaat het om het behoudt van de globale hegemonie, en dus proberen het groeimodel van de Chinezen te ondermijnen."
  [naar artikel]
 23. Trump verdedigt handelsoorlog met China: ‘Ik ben de uitverkorene’ (22/08/2019 - De Morgen)
  ‘Ik ben de uitverkorene.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie.
  [naar artikel]
 24. Hoe China zijn weg uit een handelsoorlog probeert te bluffen (07/06/2019 - Knack)
  'China zit in een lastig parket en bluft vooral', aldus Jonathan Holslag over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
  [naar artikel]
 25. Trump waarschuwt China over handelsdeal: “Amerika zal zich harder opstellen” (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.
  [naar artikel]
 26. Trump: “Doorbraak over handelsdeal met China” (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en China ondertekenen binnenkort hun zogeheten fase 1 van een handelspact. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump...
  [naar artikel]
 27. China slaat terug in handelsoorlog met VS (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft meteen gereageerd op de forse importheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump donderdag tegen het land aankondigde. China...
  [naar artikel]
 28. VS en China optimistisch over onderhandelingen handelsdeal (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en China hebben goede voortgang geboekt in gesprekken over een voorlopige handelsdeal. Dat maakten beide landen bekend na...
  [naar artikel]
 29. Komt er een einde aan de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China? (02/11/2018 - Knack)
  Trump wil de handelsoorlog met China beëindigen door een handelsovereenkomst te sluiten met zijn ambtgenoot Xi Jingping. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 30. Optimisme over handelsdeal VS-China (05/11/2019 - De Tijd)
  10:18 De Amerikaanse regering spreekt voor het eerst openlijk over hoe een tijdelijke handelsdeal met China er uit kan zien, wat de hoop voedt op een dooi in de relaties tussen Washington en Peking.
  [naar artikel]
 31. Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene” (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben de uitverkorene." Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een...
  [naar artikel]
 32. Is dit de start van een handelsoorlog tussen de VS en China? "China geeft een dubbel signaal" (02/04/2018 - VRT NWS)
  Een pakket Chinese handelssancties aan het adres van de Verenigde Staten ter waarde van zo'n 2,5 miljard euro: is dit de start van een handelsoorlog? Volgens China-correspondent Leen Vervaeke kan je de reactie van China in twee richtingen interpreteren.
  [naar artikel]
 33. Trump uit forse kritiek op China en houdt er rekening mee dat een handelsdeal nog wel even kan duren (30/07/2019 - De Morgen)
  President Donald Trump heeft forse kritiek geuit op de opstelling van China in het handelsoverleg met de Verenigde Staten. ‘Mijn team onderhandelt nu met hen, maar ze veranderen de deal uiteindelijk altijd in hun voordeel’, klaagt hij. Ook ergert Trump zich eraan dat China in de landbouwsector blijft weigeren om bepaalde Amerikaanse producten te kopen.
  [naar artikel]
 34. Handelsoorlog VS-China – Weinig hoop op doorbraak bij nieuwe gesprekken tussen VS en China (30/07/2019 - Metro)
  Chinese en Amerikaanse topfunctionarissen komen dinsdag in China voor het eerst sinds mei opnieuw samen voor een nieuwe gespreksronde om tot een oplossing te komen voor de handelsoorlog. Veel vooruitgang wordt er niet verwacht. Handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin zullen naar Shanghai afreizen voor de gesprekken die twee dagen zullen duren. Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. De Amerikaanse president zei toen dat hij de importtarieven voor China “voorlopig” niet zal verhogen, aangezien de gesprekken tussen de twee zijden zullen worden hervat. Toch dreigde Trump onlangs weer met meer importheffingen op Chinese goederen. Hij verklaarde vorige week nog dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China mogelijk nog even op zich laat wachten. Misschien zelfs nog tot na de presidentsverkiezingen in 2020 omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten, klonk het. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Weinig hoop op doorbraak bij nieuwe gesprekken tussen VS en China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Trump optimistisch over handelsdeal met China (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt optimistisch te zijn over het oplossen van het handelsconflict met China, nadat hij van Peking een...
  [naar artikel]
 36. Trump ondertekent handelsakkoord met China op 15 januari (31/12/2019 - De Tijd)
  16:23 Het gaat om de eerste fase van het akkoord tussen de VS en China.
  [naar artikel]
 37. Trump: “We zijn niet in handelsoorlog met China” (04/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de Verenigde Staten “niet in een handelsoorlog met China”. Dat heeft hij gezegd in een bericht op Twitter, enkele uren nadat Peking importheffingen had aangekondigd op 106 Amerikaanse producten.
  [naar artikel]
 38. Trump: “We zijn niet in handelsoorlog met China” (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zijn de Verenigde Staten “niet in een handelsoorlog met China”. Dat heeft hij gezegd in een bericht op Twitter, enkele uren nadat Peking importheffingen had aangekondigd op 106 Amerikaanse producten.
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse sojaboeren kunnen bonen niet uitvoeren door handelsoorlog met China (17/06/2019 - VRT NWS)
  De sojabonen die vroeger naar China werden uitgevoerd, blijven nu in de VS omdat er 25 procent invoerheffingen op betaald moeten worden. De Amerikaanse president Donald Trump treft zo de landbouwers in eigen land door de handelsoorlog met China. Onze correspondent in de VS Björn Soenens sprak met sojaboeren in Iowa.
  [naar artikel]
 40. Handelsoorlog tussen VS en China bereikt nieuw kookpunt: beurzen hebben het moeilijk (06/08/2019 - De Morgen)
  China heeft de handelsoorlog met de Verenigde Staten verder opgevoerd. Chinese staatsondernemingen hebben de aankoop van landbouwproducten uit de VS voorlopig gestaakt. De maatregel is een reactie op het besluit van president Trump een importheffing van 10 procent te heffen op nog een groot aantal producten uit China. De beurzen hebben het wereldwijd moeilijk.
  [naar artikel]
 41. Trump: China heeft handelsdeal al geschonden (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Florida gezegd dat de Chinese leiders de handelsdeal,...
  [naar artikel]
 42. Hoop op handelsdeal zet Wall Street op rozen (12/12/2019 - De Tijd)
  17:11 De Amerikaanse beurzen geven flink gas na een tweet van president Trump. De VS en China zou dicht bij een grote handelsdeal staan.
  [naar artikel]
 43. Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt gedeeltelijke deal (11/10/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en China hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijk handelsakkoord. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump bevestigd na afloop van een ontmoeting met de Chinese vicepremier Liu He. Volgens Trump gaat het om een “omvangrijke fase 1-deal” die evenwel nog niet op schrift gesteld is. Onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen zijn in het akkoord opgenomen. Volgens Trump wordt de deal “iets geweldigs voor banken en financiële dienstverleners”. De Amerikaanse president zei verder dat er tijdens de onderhandelingen ook voortgang was geboekt op “fundamentele zaken”. Ook zou China voor tussen de 40 en 50 miljard dollar aan Amerikaanse landbouwgoederen kopen. De gedeeltelijke deal zou een staakt-het-vuren in de handelsoorlog tussen de twee landen kunnen inleiden en een opmaat kunnen zijn voor een breder handelsakkoord. Dat zouden presidenten Trump en Xi Jinping later dit jaar kunnen ondertekenen. Persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van ingewijden dat China toezeggingen zou hebben gedaan op het gebied van landbouwproducten. De VS zouden op hun beurt importheffingen verlagen. China en de VS liggen al anderhalf jaar met elkaar in de clinch over een handelsdeal. Een deal die de twee landen eerder bereikten, ging in mei toch niet door. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – Trump bevestigt gedeeltelijke deal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Chinezen overtuigd dat ze “handelsoorlog met VS zullen winnen” (05/04/2018 - Metro)
  China is overtuigd dat het een handelsoorlog met de Verenigde Staten kan winnen. Dat bericht de Renmin Ribao, de officiële krant van de Communistische Partij van China, vandaag. “De Amerikaanse economie zal een zware slag moeten incasseren als ze ’s werelds grootste consumentenmarkt in China verliest.” In de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten is het niet langer zo dat de sterkere de zwakkere kan pesten, luidt het. “Het is een spel tussen twee wereldreuzen.” De snelle groei in China heeft de balans meer en meer in het voordeel van China verschoven, klinkt het in de krant. “China heeft de moed om deze handelsoorlog te winnen.” bron: Belga   Het bericht Chinezen overtuigd dat ze “handelsoorlog met VS zullen winnen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Beurzen fors lager door vrees voor handelsoorlog tussen VS en China (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vrees voor een handelsoorlog laait weer op nadat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsrelatie met China verder op scherp heeft gezet....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.