Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
02:04 uur

Boeing stuurt grootste tweemotorig vliegtuig ter wereld de lucht in

VRT NWS

26/01/2020 - 10:50

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met de nieuwe 777X succesvol afgerond. Door het slechte weer in de buurt van de Amerikaanse stad Seattle was de vlucht vorige week tot twee keer uitgesteld. De succesvolle testvlucht is een opsteker voor Boeing na de perikelen rond de Boeing 737MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond staat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Microsoft-miljardair stelt grootste vliegtuig ter wereld voor (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een gewicht van 545 ton, een spanwijdte van 117 meter, zes enorme motoren van een Boeing 747 en maar liefst 28 wielen is de woensdag in Californië voorgestelde Stratolaunch officieel het grootste vliegtuig ter wereld. De Stratolaunch, bedacht en gefinancierd door Microsoft-miljardair Paul Allen, moet vanaf 2019 in staat zijn satellieten te lanceren vanuit de lucht en daardoor dure en tijdrovende raketlanceringen te vermijden.
  [naar artikel]
 2. Grootste volledig elektrisch vliegtuig ter wereld voor eerste keer de lucht in (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Washington heeft het grootste elektrische vliegtuig ter wereld zijn eerste vlucht gemaakt. Het gaat om een Cessna-vliegtuig die...
  [naar artikel]
 3. Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines (11/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technisch team naar de plaats waar een Boeing-passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is neergestort. Daarbij kwamen alle 157 inzittenden om het leven. In een verklaring op de bedrijfswebsite drukt de vliegtuigbouwer zijn medeleven uit met de nabestaanden van de passagiers en bemanningsleden. Boeing stuurt een technisch team ter plaatse “om technische steun te leveren” onder de leiding van het ‘Ethiopia Accident Investigation Bureau’ en de Amerikaanse transportwaakhond NTSB. Het toestel van Ethiopian Airlines was een Boeing 737 MAX 8. Na de crash legden de Ethiopische luchtvaartmaatschappij en China hun vliegtuigen van dat type aan de ketting. bron: Belga Het bericht Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Waarom begint en eindigt elk Boeing-vliegtuig met het cijfer 7? (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het beroemdste vliegtuig ter wereld, de Boeing 747, vierde dit weekend zijn 50ste verjaardag. Op 30 september 1968 rolde de eerste 747-100 van de...
  [naar artikel]
 5. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (22/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (19/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX (18/01/2020 - Express)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover in […] The post Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af (17/12/2018 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zaterdag het eerste vliegtuig afgeleverd dat werd afgewerkt in zijn Chinese fabriek. Het toestel, een 737, werd feestelijk overhandigd aan Air China. De fabriek in Zhoushan, in het oosten van China, is de eerste Boeing-fabriek buiten de Verenigde Staten. De Amerikanen werken er samen met de lokale vliegtuigconstructeur Comac. De volledige 737 MAX-reeks kan er worden afgewerkt. De vliegtuigen worden overgevlogen vanuit Seattle, aan de Amerikaanse westkust, waarna ze in Zhoushan hun interieur krijgen. China is op weg om de grootste vliegtuigmarkt ter wereld te worden. Boeing voorspelt dat het land de komende 20 jaar zowat 7.700 nieuwe vliegtuigen nodig zal hebben om de groeiende middenklasse te kunnen vervoeren. Nu al is ongeveer een op de vier Boeing-vliegtuigen bestemd voor China en zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen de grootste klanten voor de 737-familie. In de Chinese fabriek moeten op termijn honderd toestellen per jaar kunnen worden afgewerkt. Er komen ook hangars om vliegtuigen te kunnen verven. Airbus, de Europese concurrent van Boeing, trok eerder al naar China, met een fabriek in Tianjin (in het noordoosten van het land). Bron: Belga   Het bericht Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af (15/12/2018 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zaterdag het eerste vliegtuig afgeleverd dat werd afgewerkt in zijn Chinese fabriek. Het toestel, een 737, werd feestelijk overhandigd aan Air China. De fabriek in Zhoushan, in het oosten van China, is de eerste Boeing-fabriek buiten de Verenigde Staten. De Amerikanen werken er samen met de lokale vliegtuigconstructeur Comac. De volledige 737 MAX-reeks kan er worden afgewerkt. De vliegtuigen worden overgevlogen vanuit Seattle, aan de Amerikaanse westkust, waarna ze in Zhoushan hun interieur krijgen. China is op weg om de grootste vliegtuigmarkt ter wereld te worden. Boeing voorspelt dat het land de komende 20 jaar zowat 7.700 nieuwe vliegtuigen nodig zal hebben om de groeiende middenklasse te kunnen vervoeren. Nu al is ongeveer een op de vier Boeing-vliegtuigen bestemd voor China en zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen de grootste klanten voor de 737-familie. In de Chinese fabriek moeten op termijn honderd toestellen per jaar kunnen worden afgewerkt. Er komen ook hangars om vliegtuigen te kunnen verven. Airbus, de Europese concurrent van Boeing, trok eerder al naar China, met een fabriek in Tianjin (in het noordoosten van het land). bron: Belga   Het bericht Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Dit is het grootste vliegtuig ter wereld (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het grootste vliegtuig ter wereld, de Airlander 10, heeft zijn doopvlucht met vlag en wimpel doorstaan. Gedurende een halfuurtje vloog het schip
  [naar artikel]
 11. Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover ook in contact met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
  [naar artikel]
 12. Iran stuurt zwarte dozen van neergeschoten Boeing naar Oekraïne (18/01/2020 - VRT NWS)
  Iran stuurt de zwarte dozen met vluchtgegevens van de Oekraïense Boeing 737 die door de Iraanse Revolutionaire Garde is neergehaald naar Oekraïne. Dat hebben de Iraanse luchtvaartautoriteiten bekendgemaakt. Volgens het hoofd van het Iraanse onderzoeksteam kunnen de zwarte dozen van het vliegtuig in Iran niet worden ontcijferd.
  [naar artikel]
 13. Grootste vliegtuig ter wereld maakt eerste vlucht (13/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stratolaunch, het grootste vliegtuig ter wereld heeft vandaag een eerste testvlucht gemaakt. Het toestel is ontworpen als vliegend lanceerplatform...
  [naar artikel]
 14. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (16/03/2019 - Metro)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden. Zondag stortte een Boeing 737 MAX neer in Ethiopië met 157 slachtoffers, wat de tweede dodelijke crash met dat type in korte tijd was. Inmiddels wordt de 737 MAX vrijwel wereldwijd aan de grond gehouden door autoriteiten. Boeing schort daarom de leveringen van het toestel op aan klanten vanuit zijn fabriek nabij Seattle. Waarschijnlijk moeten de toestellen nog weken aan de grond blijven, terwijl Boeing bezig is met een software-update voor het vliegtuig. De productie van het vliegtuig gaat wel gewoon door. Het gaat om de grootste crisis voor Boeing in jaren. Deze week gingen op Wall Street miljarden dollars aan beurswaarde van het bedrijf in rook op door de zaak. Bron: Belga   Het bericht Boeing pauzeert leveringen 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Grootste vliegtuig ter wereld voltooit eerste testvlucht (14/04/2019 - Metro)
  ’s Werelds grootste vliegtuig, de Stratolaunch, heeft er zijn eerste testvlucht opzitten. Dat gebeurde zaterdag in de Amerikaanse deelstaat Californië. De maidenvlucht duurde alles samen twee uur en een half en verliep probleemloos. Het toestel klom daarbij meer dan 5.000 meter hoog en bereikte een topsnelheid van 300 kilometer per uur, zo liet de firma Stratolaunch Systems Corporation na afloop weten. Het gigantische vliegtuig met een spanwijdte van 117 meter was opgestegen vanop de lucht- en ruimtevaartbasis Space Port in de Mojavewoestijn. De Stratolaunch moet in de toekomst dienen als lanceerplatform voor satellieten. De machine, die onder andere gebouwd werd met onderdelen van oude 747-toestellen, beschikt over twee rompen en zes motoren. Het vliegtuig is het geesteskind van de vorig jaar overleden ruimtevaartinvesteerder en medestichter van de softwarereus Microsoft, Paul Allen. Hij lanceerde het project in 2011. bron: Belga Het bericht Grootste vliegtuig ter wereld voltooit eerste testvlucht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Grootste vliegtuig ter wereld maakt eerste proefrit (01/03/2018 - De Tijd)
  15:34 De Stratolaunch moet vanaf volgend jaar vanuit de lucht raketten kunnen lanceren.
  [naar artikel]
 17. Vliegtuig zonder piloot? Boeing plant testvluchten (12/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zou jij op een vliegtuig stappen als je weet dat er geen piloot aan boord is maar een computer je naar je bestemming vliegt? Boeing wil volgend
  [naar artikel]
 18. [VIDEO] - China pakt uit met grootste watervliegtuig ter wereld (24/07/2016 - De Redactie)
  De AG600 is 37 meter lang en 39 meter breed. Daarmee is het toestel bijna zo groot als een Boeing 737. Het vliegtuig zal worden gebruikt om reddingen op zee uit te voeren en om bosbranden te blussen.
  [naar artikel]
 19. Boeing start weer met bouwen omstreden 737 MAX (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing is weer begonnen met de productie van het omstreden vliegtuig de Boeing 737 MAX. Het gaat volgens Boeing nog niet om...
  [naar artikel]
 20. Grootste vliegtuig ter wereld crasht tijdens testvlucht (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Airlander 10, het grootste vliegtuig ter wereld, is gecrasht tijdens de tweede testvlucht in Engeland. Dat melden Britse media. Een kabel die
  [naar artikel]
 21. Iran stuurt zwarte dozen van neergehaald Oekraïens vliegtuig naar Frankrijk (22/06/2020 - VRT NWS)
  Iran stuurt de zwarte dozen van het Oekraïens vliegtuig, dat in januari door Iran uit de lucht werd gehaald, naar Frankrijk. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif bevestigd.
  [naar artikel]
 22. Brussels Airlines lanceert nieuw vliegtuig en stuurt smurfen de lucht in (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Reizigers kunnen vanaf zaterdag met de smurfen het luchtruim kiezen. Het vijfde iconische vliegtuig van Brussels Airlines staat na zeven maanden klaar om zijn Belgische kleuren uit te dragen in Europa en de rest van de wereld. Het beschilderde A320-vlieguig krijgt de naam “Aerosmurf” en had zaterdag heel bijzondere piloten achter de stuurknuppel.
  [naar artikel]
 23. Lion Air Boeing viel met bijna 600 km/uur uit de lucht (29/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De verongelukte splinternieuwe Indonesische Boeing met 189 mensen aan boord is met een snelheid van bijna 600 km/uur uit de lucht gevallen en in...
  [naar artikel]
 24. Grootste vliegtuig ter wereld voortaan gemaakt in China (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het vrachtvliegtuig AN-225 van Antonov, het grootste vliegtuig ter wereld, zal in de toekomst in China worden gebouwd. Daarover hebben de Chinezen een akkoord gesloten met het in een diepe economische crisis verkerende Oekraïne, zo maakte het staatsconcern Antonov bekend.
  [naar artikel]
 25. Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in (24/03/2018 - Metro)
  Zeven maanden, 1.415 ingezonden ideeën en 14 verfdagen na de start van de Belgian Icon-wedstrijd is het vijfde iconische vliegtuig van Brussels Airlines klaar om zijn Belgische kleuren uit te dragen in Europa en de rest van de wereld. Het beschilderde A320-vlieguig krijgt de naam “Aerosmurf”. Dat heeft Brussels Airlines vandaag bekendgemaakt. Het Smurfen-design is van de hand van de Italiaanse Marta Mascellani. ‘Brussels Airlines – We fly you to the home of the smurfs’, staat er op de flank van het A320-vliegtuig te lezen. “De Smurfen, die dit jaar hun 60ste verjaardag vieren, zijn één van Belgiës meest populaire tekenfiguurtjes en dus de ideale vliegende ambassadeur voor België”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Vanaf morgen brengt Aerosmurf – samen met de vier andere Belgian Icons Rackham (Kuifje), Magritte, Trident (Rode Duivels) en Amare (Tomorrowland) – de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.” bron: Belga Het bericht Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in (24/03/2018 - Metro)
  Zeven maanden, 1.415 ingezonden ideeën en 14 verfdagen na de start van de Belgian Icon-wedstrijd is het vijfde iconische vliegtuig van Brussels Airlines klaar om zijn Belgische kleuren uit te dragen in Europa en de rest van de wereld. Het beschilderde A320-vlieguig krijgt de naam “Aerosmurf”. Dat heeft Brussels Airlines vandaag bekendgemaakt. Het Smurfen-design is van de hand van de Italiaanse Marta Mascellani. ‘Brussels Airlines – We fly you to the home of the smurfs’, staat er op de flank van het A320-vliegtuig te lezen. “De Smurfen, die dit jaar hun 60ste verjaardag vieren, zijn één van Belgiës meest populaire tekenfiguurtjes en dus de ideale vliegende ambassadeur voor België”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Vanaf morgen brengt Aerosmurf – samen met de vier andere Belgian Icons Rackham (Kuifje), Magritte, Trident (Rode Duivels) en Amare (Tomorrowland) – de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.” bron: Belga Het bericht Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Het vliegtuig dat maar niet in de lucht raakt (17/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Boeing 737 Max staat, na twee dodelijke crashes, nog altijd aan de grond. Straks al bijna een jaar. En de datum waarop het toestel weer mag vliegen, blijft maar opschuiven. Hoe kon zo’n topvliegtuig dat geprezen werd als een revolutionair toestel uiteindelijk zo’n grote ramp en mislukking worden voor vliegtuigproducent Boeing?
  [naar artikel]
 28. British Airways stuurt Boeing 747-toestellen met pensioen (17/07/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways zet haar volledige vloot aan Boeing 747’s op pensioen, schrijft de Britse openbare omroep BBC vrijdag. De... The post British Airways stuurt Boeing 747-toestellen met pensioen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. “Boeing 737 max mag in juli weer de lucht in” (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boeing verwacht dat zijn toestellen van het type 737 MAX in juli weer mogen vliegen. Dat heeft de vliegtuigmaker laten weten aan een van de grootste afnemers van het toestel, de Indiase luchtvaartmaatschappij SpiceJet, zegt de financieel topman van dat bedrijf.
  [naar artikel]
 30. Boeing aan Trump: 'Air Force One zal minder dan 4 miljard dollar kosten' (22/12/2016 - Knack)
  De baas van het Amerikaans lucht-en ruimtevaartbedrijf Boeing heeft aan toekomstig president Donald Trump beloofd dat hij het nieuwe presidentiële vliegtuig zal leveren voor "minder dan 4 miljard dollar".
  [naar artikel]
 31. Airbus profiteert van aanhoudende problemen bij concurrent Boeing (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Airbus profiteert met zijn nieuwe vliegtuig A321 XLR van de vertraging die Boeing heeft opgelopen bij de ontwikkeling van een nieuw vliegtuig voor...
  [naar artikel]
 32. Boeing tekent vliegtuig in de lucht (04/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/B6QdI_Fs04bLLjxLG4XUvk-MDXA/diocontent/109622033/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 33. De laatste vlucht: piloten "tekenen" Boeing 747 in de lucht (04/11/2019 - VRT NWS)
  Een kunstwerk in de lucht, dat had de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al in petto als eerbetoon voor het afscheid van de Boeing 747. Gisteren vloog de maatschappij voor het laatst met het beroemde toestel. Kort voor de landing "tekenden" de piloten de contouren van de 747 in de lucht.
  [naar artikel]
 34. Vliegtuig verliest motorbehuizing midden in de lucht (14/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een vliegtuig van United Airlines op weg van San Francisco naar Honolulu op Hawaï, heeft een half uur voor het bereiken van de eindbestemming de behuizing van een van zijn twee motoren verloren. Volgens passagiers was er een luide knal te horen, waarna de Boeing 777 hevig begon te schudden. Op sociale media circuleren beelden van de gestripte motor.
  [naar artikel]
 35. Vliegtuig verliest motorbehuizing midden in de lucht (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een vliegtuig van United Airlines op weg van San Francisco naar Honolulu op Hawaï, heeft een half uur voor het bereiken van de eindbestemming de behuizing van een van zijn twee motoren verloren. Volgens passagiers was er een luide knal te horen, waarna de Boeing 777 hevig begon te schudden. Op sociale media circuleren beelden van de gestripte motor.
  [naar artikel]
 36. Grootste elektrische passagiersvliegtuig gaat de lucht in (28/05/2020 - Express)
  Een elektrisch passagiersvliegtuig dat negen mensen kan vervoeren, maakt donderdag zijn eerste vlucht. Het vliegtuig is het resultaat van een... The post Grootste elektrische passagiersvliegtuig gaat de lucht in appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Een week na de crash in Ethiopië: hoe Boeing in steeds nauwere schoentjes terechtkomt (18/03/2019 - VRT NWS)
  Het is de nachtmerrie van elke vliegtuigbouwer: twee fatale ongelukken met een nieuw type en dat op een halfjaar tijd. De Boeing 737MAX moet de toekomst worden voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer, maar dreigt nu de reputatie van Boeing én de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA te vernielen. Verhalen over onzorgvuldigheid en haastwerk roepen intussen vragen op over hoe de Amerikanen de MAX in de lucht hebben gekregen. Een van de grootste schandalen in de moderne luchtvaartgeschiedenis lijkt volgens sommigen zo in de maak.
  [naar artikel]
 38. Boeing stopt in januari met productie 737 MAX (17/12/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt een bron binnen Boeing aan The Wall Street Journal. Mogelijk leidt dit tot veel ontslagen bij Boeing. Het is nog altijd niet bekend wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen nadat eerder dit jaar werd besloten dat de 737 MAX aan de grond moet blijven. Het toestel mag niet meer vliegen na twee crashes. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om. Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. De 737 MAX is het bestverkopende vliegtuig van Boeing. bron: Belga   Het bericht Boeing stopt in januari met productie 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Boeing stopt in januari met productie 737 MAX (18/12/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt een bron binnen Boeing aan The Wall Street Journal. Mogelijk leidt dit tot veel ontslagen bij Boeing. Het is nog altijd niet bekend wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen nadat eerder dit jaar werd besloten dat de 737 MAX aan de grond moet blijven. Het toestel mag niet meer vliegen na twee crashes. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om. Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. De 737 MAX is het bestverkopende vliegtuig van Boeing. Bron: Belga   Het bericht Boeing stopt in januari met productie 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. “Boeing voerde 500 tests uit met 737 MAX” (06/08/2019 - Metro)
  Boeing heeft al bijna 500 testvluchten uitgevoerd met 737 MAX-toestellen die van een software-update zijn voorzien. Boeing-topman Dennis Muilenburg is zelf met twee testvluchten mee geweest, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De Boeing 737 MAX wordt sinds maart aan de grond gehouden na twee vliegtuigcrashes in vijf maanden tijd waarbij honderden mensen het leven lieten. Die rampen bleken te zijn veroorzaakt door een overijverig veiligheidssysteem dat de neus van het toestel naar beneden drukte door een niet goed werkende sensor. Wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen, is nog altijd onduidelijk. Volgens Muilenburg is het zaak om het vertrouwen van het vliegend publiek terug te winnen. Hij verwacht dat het toestel eind dit jaar weer de lucht in mag van autoriteiten. Boeing nam eerder een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen. Dat resulteerde in het grootste kwartaalverlies van de vliegtuigbouwer ooit. Bron: Belga   Het bericht “Boeing voerde 500 tests uit met 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Medeoprichter Microsoft showt voor het eerst grootste vliegtuig ter wereld (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst haalde Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, het grootste vliegtuig ter wereld gisteren uit zijn hangar in de Californische
  [naar artikel]
 42. Airbus steekt Boeing voorbij als grootste vliegtuigbouwer (15/01/2020 - Express)
  Airbus heeft Boeing voorbijgestoken als grootste vliegtuigbouwer. Het is al tien jaar geleden dat Boeing zo’n lage omzet realiseerde. De reden hiervoor is duidelijk: het debacle met het vliegtuigmodel 737 Max. De vliegtuigbouwer heeft maar 246 bestellingen voor nieuwe vliegtuigen erbij gekregen, het laagste aantal in 20 jaar. Er waren in totaal 87 afzeggingen. De […] The post Airbus steekt Boeing voorbij als grootste vliegtuigbouwer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Airbus overtreft Boeing als grootste vliegtuigbouwer ter wereld (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft zoals verwacht zijn Amerikaanse rivaal Boeing overtroffen voor wat het aantal leveringen in 2019 betreft....
  [naar artikel]
 44. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (08/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (05/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden (10/01/2020 - Express)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven aan het Amerikaans Congres. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die onder toezicht staan van apen’, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking […] The post Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Boeing stopt in januari met productie 737 MAX (18/12/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt Boeing maandagavond in een verklaring. Het leidt waarschijnlijk niet tot ontslagen onder de 12.000 medewerkers die aan het toestel werken. Het is nog altijd niet bekend wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen nadat eerder dit jaar werd besloten dat de 737 MAX aan de grond moet blijven. Het toestel mag niet meer vliegen na twee crashes. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om. Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. De 737 MAX is het bestverkopende vliegtuig van Boeing. Bron: Belga   Het bericht Boeing stopt in januari met productie 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Boeing stopt in januari met productie 737 MAX (17/12/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt Boeing maandagavond in een verklaring. Het leidt waarschijnlijk niet tot ontslagen onder de 12.000 medewerkers die aan het toestel werken. Het is nog altijd niet bekend wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen nadat eerder dit jaar werd besloten dat de 737 MAX aan de grond moet blijven. Het toestel mag niet meer vliegen na twee crashes. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om. Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd. De 737 MAX is het bestverkopende vliegtuig van Boeing. bron: Belga   Het bericht Boeing stopt in januari met productie 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Boeing sluit grootste deal ooit (14/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing sleepte het grootste commerciële order uit zijn geschiedenis binnen. De klant, het Indonesische Lion Air, heeft een twijfelachtige reputatie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.