Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]
Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
"Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden. [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]
De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
"Het is tijd dat we van het strafbankje mogen", dringt ook de eventsector aan op de massale uitrol van de coronapas in zijn branche. Horeca Vlaanderen rekent op de volledige vrijheid vanaf 1 september. [naar artikel]
De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, vraagt om in het steunplan dat momenteel wordt uitgewerkt voor de horeca ook rekening te houden met de toeleveranciers. "Achter de horeca gaat immers een ganse keten schuil", klinkt het. [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie. [naar artikel]
"Hier roken kan u geld kosten". Met die affichecampagne wil Horeca Vlaanderen de consument erop wijzen dat wie rookt in een horecazaak, beboet [naar artikel]
"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil de nieuwe maatregelen in het uitgaansleven meteen aanpassen. "De keuze tussen een mondmasker op de dansvloer of een negatieve zelftest blijkt in de praktijk heel moeilijk te werken", zegt CEO Matthias De Caluwe vandaag in Gazet Van Antwerpen. Hij legt opnieuw het 2G-ticket (genezen of gevaccineerd) op tafel, waarbij een negatieve test dus niet meer volstaat. En hij vraagt uniforme regels voor feestzalen, evenementen, danscafés en discotheken. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stelt voor om het systeem van de witte kassa uit te breiden naar alle horecazaken, van bruine kroeg tot voetbalcafetaria. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In ruil vraagt de beroepsvereniging aan de politiek extra steunmaatregelen bij de stijgende prijzen en het personeelstekort, zoals een btw-verlaging op niet-alcoholische dranken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.