Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 May 2021
23:11 uur

Koningin Mathilde: “Cultuur kan een troef zijn tegen eenzaamheid, dus laten we elkaar volgende week virtueel ontmoeten”

VRT NWS

24/05/2020 - 19:07

Koningin Mathilde geeft de cultuursector een duwtje in de rug en roept op om de Koningin Elisabeth-wedstrijd de komende week virtueel te volgen. Ze doet dat in een interview over de impact van de coronacrisis. De Koningin Elisabeth-wedstrijd is uitgesteld naar volgend jaar, maar deze week -normaal de finaleweek- brengen Klara en Canvas programma's over de geschiedenis van de wedstrijd. En dat is nodig, vindt ook koningin Mathilde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nafi Thiam en Luikse vrouwen ontmoeten koningin Mathilde (13/03/2019 - Metro)
  Olympisch kampioene zevenkamp Nafissatou Thiam heeft vandaag in Luik een ontmoeting gehad met koningin Mathilde. Er was een rondetafelgesprek met een tiental vrouwen uit het Luikse. De ontmoeting kwam er in de nasleep van de Internationale Vrouwendag, vorige week vrijdag. De rol van het onderwijs kwam aan bod, maar ook de uitdagingen en de verwachtingen van vrouwen in de huidige samenleving. bron: Belga Het bericht Nafi Thiam en Luikse vrouwen ontmoeten koningin Mathilde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Koning Filip over 20 jaar huwelijk met koningin Mathilde: “Ik dacht toen dat alles in haar zat, maar het is nog meer” (29/11/2019 - VRT NWS)
  Volgende week woensdag zijn koning Filip en koningin Mathilde 20 jaar getrouwd. Voor het eerst vertellen ze openhartig over hun leven samen, over hoe het ooit begon. Dat doen ze in een gesprek met onze collega’s van RTBF. De Franstalige openbare omroep zond het vanavond uit, volgende week woensdag, op de huwelijksverjaardag zelf, kunt u het zien op Eén. Opvallend is hoe open en vrijuit koning Filip en koningin Mathilde spreken.
  [naar artikel]
 3. Koningin Mathilde krijgt Duitse ere-prijs (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde wordt volgende week in de bloemetjes gezet. De vrouw van koning Filip krijgt op 8 december de Honorary National German...
  [naar artikel]
 4. Koningin Mathilde bezoekt Mechelse toptentoonstelling (19/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde brengt volgende week donderdag een bezoek aan Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Daar opent vrijdag 26 maart de internationale toptentoonstelling Kinderen van de Renaissance voor het publiek. De eerste duizend tickets zijn ondertussen de deur uit.
  [naar artikel]
 5. Koningin Mathilde bezoekt Limburgse boerderijen (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde komt naar Limburg. Volgende week donderdag bezoekt ze twee boerderijen, in Lummen en in Heers.
  [naar artikel]
 6. Smartphones in de lucht, daar is koningin Mathilde! (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is vandaag, aan de vooravond van de Week tegen Pesten, een kijkje gaan nemen op het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi in Gent.
  [naar artikel]
 7. Smartphones in de lucht, daar is koningin Mathilde! (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is vandaag, aan de vooravond van de Week tegen Pesten, een kijkje gaan nemen op het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi in Gent.
  [naar artikel]
 8. Prins laat Filip en Mathilde op het laatste moment stikken (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Prins Henrik (82), de man van de Deense koningin, had geen zin om koning Filip en koningin Mathilde te ontmoeten op hun staatsbezoek in Kopenhagen en stuurde zijn kat. Ons koningspaar liet het niet aan zijn hart komen.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Koningin Mathilde ontdekt KiVa-methode tegen pesten (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft ter gelegenheid van de Week tegen Pesten, de Sint-Jozef Coloma basisschool in Mechelen bezocht. Leerkrachten en leerlingen...
  [naar artikel]
 10. “Koningin Mathilde was oprecht geïnteresseerd in onze werking” (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde bezocht woensdagmorgen basisschool Sint-Jozef Coloma in Mechelen. Haar bezoek aan de school kaderde in de Vlaamse Week tegen Pesten. “Geen gepest, dat is het best”, zongen en dansten de kinderen.
  [naar artikel]
 11. Koningin Mathilde en Shakira strijden samen tegen onrecht (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse traditie woonden koning Filip en koningin Mathilde het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos bij. Op die ­bijeenkomst steken top-CEO’s, ­internationale politici, staats­hoofden en dus ook onze royals sinds gisteren de koppen bij elkaar over wereldthema’s.
  [naar artikel]
 12. Koningin Mathilde: ‘Kerstmis? Dat vieren wij zoals alle Belgen, met respect voor de maatregelen’ (29/11/2020 - De Morgen)
  Dubbel feest voor koningin Mathilde volgende week: ze is 21 jaar getrouwd met de koning en ze viert de 20ste verjaardag van het fonds dat haar naam draagt. En dat in volle coronacrisis, ook voor de koningin en haar gezin een moeilijke tijd. ‘Mijn kinderen volgen dezelfde maatregelen als de anderen. Ook hun sociale contacten zijn beperkt’, zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 13. Koningin Mathilde bezoekt boerin Annick in Heers (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Annick Strauven uit Heers is al 18 jaar boerin. Ze is de vierde generatie en is cruciaal in het landbouwbedrijf dat ze runt met haar man. Volgende week krijgt ze hoog bezoek want koningin Mathilde komt langs. En die zal oogjes opentrekken, want het werk staat nooit stil.
  [naar artikel]
 14. Koningin Mathilde bezoekt op 12 juli Speelplein Ruimte in Zoutleeuw (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week donderdag, 12 juli, brengt Koningin Mathilde een bezoek aan Speelplein Ruimte in Zoutleeuw. “Een hele erkenning”, zegt speelpleinverantwoordelijke Hilda Vandevelde.
  [naar artikel]
 15. Koningin Mathilde in uitzonderlijke videoboodschap: “Zeg neen tegen cyberpesten” (06/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde heeft voor de allereerste keer een persoonlijke videoboodschap met de wereld gedeeld. Daarin richt ze zich tot alle jongeren op sociale media om te strijden tegen cyberpesten. “Gebruik je gezond verstand en heb altijd respect voor elkaar”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 16. Koningin Mathilde in uitzonderlijke videoboodschap: “Zeg neen tegen cyberpesten” (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde heeft voor de allereerste keer een persoonlijke videoboodschap met de wereld gedeeld. Daarin richt ze zich tot alle jongeren op sociale media om te strijden tegen cyberpesten. “Gebruik je gezond verstand en heb altijd respect voor elkaar”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 17. Koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten zuster Jeanne in India (10/11/2017 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben in de Indiase stad Mumbai een bezoek gebracht aan zuster Jeanne Devos. Het vorstenpaar werd er getrakteerd op een dansvoorstelling en gezangen van kinderen.
  [naar artikel]
 18. Koningin Mathilde: 'Jij bent de held, niet de pester' (07/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Want pesten is echt niet oké’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 19. Koningin Mathilde: ‘Pesten is echt niet oké’ (06/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Jij bent de held, niet de pester’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 20. Week tegen Pesten: Koningin Mathilde bezoekt Tuinbouwschool in Melle (19/02/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft op woensdagvoormiddag 19 februari een bezoek gebracht aan de GO! Tuinbouwschool van Melle. Ze kwam er met de leerlingen praten over pesten.
  [naar artikel]
 21. Eén dag burgemeester en Siebe (17) mag meteen Mathilde ontmoeten (20/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een figuur als onze koningin kom je niet dagelijks tegen en net daarom is het voor Siebe Declercq (17) uit Kortrijk vandaag zo'n speciale dag. Hij beleeft niet alleen een onvergetelijke dag als burgemeester, maar hij kreeg ook te horen dat hij Mathilde mag ontvangen.
  [naar artikel]
 22. Koningin Mathilde steelt de show in Dries Van Noten, Dior en meer (21/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waar koningin Mathilde meestal voor hofleverancier Natan kiest om haar te kleden als ze in het openbaar moet verschijnen, maakte ze afgelopen week...
  [naar artikel]
 23. Koningin Mathilde danst de rolstoeldans tijdens de Week van de Zorg (15/03/2019 - VRT NWS)
  Het was een grote dag voor de bewoners van een zorginstelling in Deinze, mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Niemand minder dan koningin Mathilde kwam op bezoek in het kader van de Week van de Zorg. En ze danste er de rolstoeldans.
  [naar artikel]
 24. Waarom deze outfit van Koningin Mathilde zo bijzonder is (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is momenteel op werkbezoek in Jordanië om collega koningin Rania te bezoeken en de vluchtelingenproblematiek te bestuderen. Een
  [naar artikel]
 25. Koningin Mathilde waagt zich aan partijtje pingpong (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft zich dinsdag tijdens een bezoek aan een internaat in Wezenbeek-Oppem van haar sportiefste kant laten zien. Ze waagde zich...
  [naar artikel]
 26. Koningin Mathilde spreekt met leerlingen over pesten (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Melle brengt koningin Mathilde woensdag een bezoek aan de tuinbouwschool. Ze spreekt er met leerlingen over pestgedrag in het kader van de Week tegen Pesten. Bij afloop geven de leerlingen haar een geschenk en een applaus.
  [naar artikel]
 27. Koningin Mathilde: "Met koningin Fabiola was het uitdaging om te zwijgen in de loge van de Koningin Elisabethwedstrijd" (24/05/2019 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft uitzonderlijk een interview gegeven, als beschermvrouwe van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze vertelt openhartig over hoe ze wedstrijd heeft leren kennen. Over waarom ze er zo goed als elke avond wil bij zijn. En of de kinderen mee wíllen komen, of moeten.
  [naar artikel]
 28. Koningin Mathilde siert cover in haar blootje (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een zorgvuldig gedrapeerde Belgische vlag. Meer heeft koningin Mathilde niet om het lijf op de cover van Femme fatale, het nieuwe album in de Filip & Mathilde-reeks. “Mathilde is een schoon madame, dan ben je snel vertrokken”, zegt tekenaar Charel Cambré.
  [naar artikel]
 29. Koningin Máxima haalt de mosterd bij koningin Mathilde (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Máxima (45) vergezelde onze vorstin Mathilde (43) deze week tijdens een tour door Nederland en was duidelijk onder de indruk van haar kledingkeuzes. Op dinsdag droeg onze adellijke landgenote nog een rood ensemble, donderdag deed Máxima net hetzelfde.
  [naar artikel]
 30. Koningin Mathilde verrast met opvallende outfit: “Een statement of toevalstreffer?” (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde (47) heeft voor een afspraak in Turnhout een kledingstuk van Diane von Furstenberg aangetrokken. Opvallend, want net deze week raakte bekend dat de 73-jarige Amerikaanse-Belgische ontwerpster in financiële problemen zit. “Een statement of toevalstreffer van Mathilde, dit moet een hart onder de riem voor Von Furstenberg zijn.”
  [naar artikel]
 31. Onze royaltywatcher sprak met koningin Mathilde in Ghana: “Dit leed moet stoppen” (10/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Kindhuwelijken, onderdrukking van vrouwen, armoede: koningin Mathilde (45) is tijdens een tweedaags werkbezoek aan Ghana gecon­fronteerd met heel wat ellende. Toch blijft ze geloven in een betere wereld, waarin tegen 2030 armoede, honger en onrecht zijn uitgeroeid. “We moeten toch grote ambities koesteren voor de volgende generaties?”
  [naar artikel]
 32. Stewardess hoort op elke vlucht dat ze op koningin Mathilde lijkt: “Niemand gelooft dat ik geen familie ben” (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde bracht donderdag een bezoekje aan de redactie van weekblad Libelle in Mechelen. Volgende week verschijnt namelijk een themanummer dat volledig aan haar is gewijd. Een van de reportages in het nummer is een fotoreportage met drie lookalikes van de koningin, waaronder een stewardess die zelfs op elke vlucht wordt aangesproken over haar uiterlijke gelijkenissen. “Niemand gelooft dat ik geen familie ben”, klinkt het bij de 37-jarige Charlotte.
  [naar artikel]
 33. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UA (23/09/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk. Daar wordt momenteel gezocht naar mogelijke vaccins tegen het coronavirus. De koningin sprak er onder andere met professor Pierre Van Damme en met de vrijwilligers die de potentiële coronavaccins testen.
  [naar artikel]
 34. Noord- en Zuid-Koreaanse leiders zullen elkaar volgende donderdag ontmoeten aan demarcatielijn (24/03/2018 - VRT NWS)
  Terwijl de onzekerheid troef blijft in Korea, is vandaag bevestigd dat de geplande top tussen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un donderdag zal plaatsvinden Het is slechts de derde keer dat de leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar ontmoeten.
  [naar artikel]
 35. Koningin Mathilde bezoekt vrouwen in landbouwbedrijven (13/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde bezoekt donderdag twee landbouwbedrijven in Heers en Lummen op uitnodiging van Boerenbond en op vraag van de koningin zelf. Centraal staat de rol van de vrouw in de landbouwsector. Al is een koe meer geïnteresseerd in de vestimentaire keuzes van de koningin.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip en Mathilde zijn nog op skiverlof, maar hun volgende uitje staat al gepland (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en zijn vrouw, koningin Mathilde, gaan volgende maand in maart op bezoek in Canada. Zij zijn uitgenodigd door gouverneur generaal...
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Koningin Mathilde wil kindhuwelijken in Mozambique aanpakken (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is momenteel voor drie dagen op bezoek in Mozambique. Ze bezocht vandaag een organisatie die het geweld tegen vrouwen en meisjes...
  [naar artikel]
 38. Mathilde spreekt zich in videoboodschap uit tegen cyberpesten (06/02/2018 - Metro)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. In de boodschap, die dinsdag om 13 uur online kwam, roept ze slachtoffers op hun verhaal te doen. “Jij bent de held, niet de pester”, aldus de koningin. Vandaag is Safer Internet Day. Mathilde vraagt dat jongeren die pesten zien, voor elkaar opkomen. “Kom op tegen pesten”, vraagt de koningin. “Wijs de pester op zijn fout gedrag. Jij bent de held, niet de pester.” Ze vraagt ook om zo snel mogelijk met een vertrouwenspersoon te praten, als jongeren “bang, boos of verdrietig” worden van wat online over hen wordt gezegd. Mathilde zegt te beseffen dat daar moed voor nodig is. “Maar het is best cool om over pesten te spreken”, aldus de koningin. Jongeren zijn graag online, en daar is voor de koningin “op zich niets verkeerds mee”. Voor Mathilde moet er altijd respect getoond worden als jongeren iets online posten. Een langere versie van de boodschap wordt later nog verspreid onder scholen. bron: Belga
  [naar artikel]
 39. Koningin Mathilde op bezoek in Mechelen (15/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde is vandaag te gast in Mechelen. Ze bezoekt het Sociaal Huis. De koningin maakt kennis met hun project over jeugdzorg.
  [naar artikel]
 40. Filip en Mathilde ontmoeten zuster Jeanne in India (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag in het Indiase Mumbai een bezoek gebracht aan zuster Jeanne Devos. Het vorstenpaar werden er...
  [naar artikel]
 41. Mathilde stelt Melania voor aan Child Focus (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse first lady Melania Trump zal samen met koningin Mathilde Child Focus-CEO Heidi De Pauw ontmoeten. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen.
  [naar artikel]
 42. Sioen stelt nieuwe album voor in Zuid-Korea met optreden voor koning Filip en koningin Mathilde (28/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sioen (39) zal zijn nieuwe album eerst in Zuid-Korea uitbrengen - dat gebeurt volgende week - en pas in de herfst in ons land. Toch zijn er twee Belgen die al een exemplaar in het bezit hebben: koning Filip en koningin Mathilde. De Gentse singer-songwriter gaf hen zijn cd cadeau na een optreden in Seoel.
  [naar artikel]
 43. Koningin Mathilde maakt ongewone kledingkeuze (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde houdt van Belgische mode, maar tijdens een bezoek aan de Jordaanse koningin Rania stemde ze haar outfit af op het land. Ze koos voor een roodwitte jurk, gemaakt door lokale ambachtsvrouwen.
  [naar artikel]
 44. GET THE LOOK. Elegant in luipaardprint zoals koningin Mathilde (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde bezocht afgelopen week het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en maakte indruk in gele blouse van Natan, die ze combineerde meen rok met luipaardprint. Wij stellen haar look opnieuw samen - met jas - om de modieuze vorstin in jezelf naar boven te halen.
  [naar artikel]
 45. Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een gerecycleerde, fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]
 46. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken koningin Paola (18/02/2017 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zaterdagnamiddag een bezoek gebracht aan koningin Paola, die in het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel herstelt van een heupoperatie.
  [naar artikel]
 47. Koningin Mathilde bindt in uitzonderlijke videoboodschap strijd aan met cyberpesters: “Kom op voor elkaar” (06/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde bindt de strijd aan met pesters. In een uitzonderlijke videoboodschap doet ze een emotionele oproep: “Zie je dat anderen gepest...
  [naar artikel]
 48. Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]
 49. VIDEO: Koningin Mathilde gaat los op Get Ready (21/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de vooravond van de nationale feestdag van 21 juli waren koning Filip en koningin Mathilde de eregasten op het vijftiende Bal National, het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.