Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:09 uur

Informeel gesprek moet Lachaert en Rutten verzoenen

De Standaard

29/06/2020 - 21:14

Uit het partijbestuur van Open VLD kwamen vandaag eerder sussende geluiden. ‘Wat gezegd is is gezegd.’ Voor alle zekerheid komt er toch een informeel overleg tussen de vorige en de huidige voorzitter.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Egbert Lachaert wil Gwendolyn Rutten opvolgen (30/01/2020 - De Standaard)
  Met een ‘running mate’ uit elke provincie stelt Kamerlid Egbert Lachaert zich kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD, wellicht vandaag al.
  [naar artikel]
 2. 'Rutten moet zwijgen' (13/04/2019 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zegt dat het soms niet anders kan dat spaarders met meer dan 100.000 euro meebetalen aan de redding van banken. De donkerblauwe achterban reageert misnoegd. 'Moeten we misschien alles weer in onze stok steken?', vraagt Egbert Lachaert.
  [naar artikel]
 3. Waarop wacht Egbert Lachaert (Open VLD) om z’n kandidatuur als voorzitter te lanceren? (07/01/2020 - Express)
  Voorlopig heeft Open VLD slechts één serieuze kandidaat als opvolger voor Gwendolyn Rutten: Bart Tommelein. Maar iedereen kijkt naar Egbert Lachaert. Wat gebeurt er precies? De zoveelste interne machtswissel doorkruist de federale onderhandelingen. Deze keer niet de minste: Open VLD. De details: De wissel is voor maart, het moment waarop het mandaat van Gwendolyn Rutten […] The post Waarop wacht Egbert Lachaert (Open VLD) om z’n kandidatuur als voorzitter te lanceren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Egbert Lachaert ook kandidaat-voorzitter Open Vld (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Egbert Lachaert zal zich donderdag kandidaat stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen als ­partijvoorzitter. Hij gaat de strijd aan met Bart Tommelein en Els Ampe.
  [naar artikel]
 5. Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert (10/03/2020 - Express)
  De voormalige voorzitter van Open Vld heeft zich uitgesproken over de opvolger van Gwendolyn Rutten. Hij kiest voor kamp-Lachaert en... The post Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Rutten herhaalt standpunt over SWT: “Het is als een mooi gezicht met daarop een dikke puist” (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In navolging van Open Vld-kamerleden Egbert Lachaert en Vincent Van Quickenborne heeft voorzitster Gwendolyn Rutten in De zevende dag nog maar eens...
  [naar artikel]
 7. Stapt ook Egbert Lachaert in de race voor voorzitterschap Open Vld? (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Egbert Lachaert, federaal fractievoorzitter voor Open Vld, stelt zich hoogstwaarschijnlijk straks medekandidaat om Gwendolyn Rutten als voorzitter...
  [naar artikel]
 8. Egbert Lachaert is derde kandidaat om Gwendolyn Rutten op te volgen als Open VLD-voorzitter (30/01/2020 - Knack)
  Kamerlid Egbert Lachaert heeft in De Ochtend aangekondigd dat hij voorzitter van Open VLD wil worden.
  [naar artikel]
 9. Kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert: 'Ik wil van de Open VLD geen rechts clubje maken' (11/02/2020 - Knack)
  De kans is niet onbestaande dat Egbert Lachaert op 27 maart de opvolger wordt van huidig Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.
  [naar artikel]
 10. Egbert Lachaert kandidaat om Gwendolyn Rutten op te volgen als Open VLD-voorzitter (30/01/2020 - Knack)
  Kamerlid Egbert Lachaert heeft in De Ochtend aangekondigd dat hij voorzitter van Open VLD wil worden.
  [naar artikel]
 11. Rutten reageert met kwinkslag op Vincent Van Quickenborne: ‘Dit is de enige Q waar ik naar luister’ (27/08/2019 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft met een knipoog gereageerd op de uitspraken van haar partijgenoot Vincent Van Quickenborne. Die had onder meer gezegd dat Rutten geknipt is als volgende Vlaamse onderwijsminister, en dat Egbert Lachaert een goede partijvoorzitter zou zijn. ‘De enige Q waar ik naar luister tijdens de onderhandelingen’, schreef Rutten op Twitter bij het logo van radiozender Q Music.
  [naar artikel]
 12. Egbert Lachaert ook kandidaat-voorzitter Open VLD (30/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Egbert Lachaert zal zich donderdag kandidaat stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen als ­partijvoorzitter. Hij wilde het nieuws gisteren nog niet officieel bevestigen maar we vernemen uit goede bron dat er donderdagochtend een aankondiging komt. Hij gaat de strijd aan met Bart Tommelein en Els Ampe
  [naar artikel]
 13. Rutten zet eind maart punt achter voorzitterschap (24/02/2020 - De Standaard)
  Gwendolyn Rutten past voor een nieuwe termijn als voorzitter van Open VLD. Eind maart volgt Bart Tommelein of Egbert Lachaert haar op.
  [naar artikel]
 14. Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter voor Open Vld (30/01/2020 - Metro)
  Open Vld-Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-partijvoorzitter. Dat bevestigt hij vandaag, na weken van speculatie. De 42-jarige Oost-Vlaming zet in op drie kernthema’s: een duidelijk sociaal-economisch liberaal discours, veiligheid, en migratie en integratie. Lachaert vervoegt zo Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende, en Vlaams parlementslid Els Ampe. Zij kondigden eerder al aan mee te dingen naar het voorzitterschap bij de Vlaamse liberalen. De Kamerfractieleider nam het in 2012 al eens op tegen huidig partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij haalde toen 40 procent van de stemmen. De voorzittersverkiezingen bij Open Vld vinden plaats in maart. bron: Belga Het bericht Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter voor Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Rutten herhaalt standpunt over SWT: “Het is als een mooi gezicht met daarop een dikke puist” (03/03/2019 - De Morgen)
  In navolging van Open Vld-kamerleden Egbert Lachaert en Vincent Van Quickenborne heeft voorzitster Gwendolyn Rutten in De zevende dag nog maar eens bevestigd dat haar partij niet te vinden is voor de SWT-regeling die de sociale partners afgelopen week bereikten.
  [naar artikel]
 16. Gwendolyn Rutten krijgt concurrentie bij voorzittersverkiezingen Open Vld (12/04/2019 - De Morgen)
  Gwendolyn Rutten krijgt met Egbert Lachaert een concurrent voor de voorzittersverkiezingen bij Open Vld. 'Wat de voorbije week in de partij is gebeurd, is het uitschakelen van onze ledendemocratie. Er is nood aan een onafhankelijke voorzitter.'
  [naar artikel]
 17. De Croo schaart zich achter Lachaert als kandidaat-voorzitter Open VLD (10/03/2020 - De Standaard)
  ‘Egbert Lachaert heeft wat de Open VLD nodig heeft’ zegt vicepremier en oud-partijvoorzitter Alexander De Croo. In een gesprek met Knack spreekt hij zich voor het eerst uit over de nakende voorzittersverkiezingen binnen zijn partij.
  [naar artikel]
 18. Lachaert (Open VLD): ‘Voorstel ook goed voor werknemers’ (24/04/2018 - De Standaard)
  Liberaal Kamerlid Egbert Lachaert verdedigt zijn wetsvoorstel dat bedrijven moet motiveren om hun werknemers zelf beter op te leiden, na kritiek van coalitiepartners N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 19. Lachaert: ‘Voorstel scholingsbeding ook goed voor werknemers’ (24/04/2018 - De Standaard)
  Kamerlid Egbert Lachaert (Open VLD) verdedigt zijn wetsvoorstel dat bedrijven moet motiveren om hun werknemers zelf beter op te leiden, na kritiek van coalitiepartners N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 20. Fractieleider Egbert Lachaert kandidaat-voorzitter bij Open VLD: "Het sociaal systeem is te toegankelijk voor nieuwkomers" (30/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een derde kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden bij de Vlaamse liberalen van Open VLD. Egbert Lachaert, die de fractie van de partij leidt in het federaal parlement, stapt in de race tegen de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en Vlaams parlementslid Els Ampe. Het is nog onduidelijk of ook de huidige voorzitster Gwendolyn Rutten opnieuw kandidaat zal zijn. In maart kennen we de uitslag.
  [naar artikel]
 21. Rutten krijgt brilpoetsdoekjes van De Wever, N-VA-voorzitter bindmiddel (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten ging deze voormiddag op gesprek bij Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). Net als alle andere...
  [naar artikel]
 22. De Wever zet formatiegesprekken verder (29/05/2019 - Metro)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is deze voormiddag begonnen aan zijn tweede dag gesprekken met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten mocht als eerste op gesprek komen. Na afloop wilde Rutten weinig commentaar kwijt. “Het was een goed en aangenaam gesprek. Bij de koning is er het colloque singulier. Bart De Wever is de koning niet, maar ik denk dat we best hetzelfde principe toepassen. Wat binnen gezegd is, blijft dus ook best binnenskamers”, aldus Rutten. Net als gisteren had De Wever een cadeautje bij voor zijn gesprekspartner. Rutten werd getrakteerd op een brilpoetser met als opschrift “gewoon doen”, de campagneslogan van de liberalen. Rutten had zich voorbereid en had zelf ook geschenkje mee voor De Wever. “Ik heb maïzena mee om de saus te binden”, aldus Rutten met een knipoog naar de saus die De Wever gisteren cadeau deed aan Peter Mertens. Inhoudelijk wilde Rutten niks kwijt over het verloop van de gesprekken. Ook op het feit dat De Wever op zoek moet naar 600 miljoen euro om de Vlaamse begroting in evenwicht te houden, wilde Rutten weinig kwijt. “Ik heb het rapport pas vanmorgen gekregen. Ik ga het eerst grondig bestuderen”, aldus Rutten. Intussen zit De Wever aan tafel met het CD&V-duo Wouter Beke en Hilde Crevits. Om 12 uur komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken langs na zijn gesprek met koning Filip. Om 13 uur sluit De Wever zijn eerste gespreksronde af met zijn eigen partijgenoten Lorin Parys en Cieltje Van Achter. bron: Belga Het bericht De Wever zet formatiegesprekken verder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Rutten over radicale islam: "Je moet dat kunnen benoemen zonder zogezegd een racist te zijn" (15/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten pleit voor meer eigen waarden en opent de aanval op geradicaliseerde moslims. "Ik maak me zorgen als ik dingen in de radicale islam zie. Ik dacht dat we af waren van discussies over bijvoorbeeld de gelijkheid tussen man en vrouw", zegt ze in een gesprek met VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 24. ‘Geknipte partijvoorzitter’ Lachaert laat nog niet in zijn kaarten kijken (24/08/2019 - De Morgen)
  Egbert Lachaert heeft het geknipte profiel om de nieuwe voorzitter te worden van Open Vld. Dat zegt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws. Lachaert schuift een beslissing voor zich uit: ‘Er is op dit ogenblik geen vacature voor voorzitter’.
  [naar artikel]
 25. Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld (27/06/2019 - Metro)
  Egbert Lachaert wordt de nieuwe fractieleider van Open Vld in de Kamer. Hij werd unaniem verkozen door de liberale fractie, zo kondigt Lachaert zelf aan via Twitter. Open Vld moest op zoek naar een nieuwe fractieleider, nu Patrick Dewael werd verkozen tot Kamervoorzitter. De 41-jarige Lachaert werd op 26 mei herverkozen in de Kamer en begint zo aan zijn tweede legislatuur in het federale parlement. Voordien zat hij korte tijd in het Vlaams parlement. bron: Belga Het bericht Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Gwendolyn Rutten: "Ik ben die drang om mensen te betuttelen echt beu" (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In gesprek met De Zondag neemt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten vandaag de handschoen op tegen de bemoeizucht van de overheid. "Ik ben die
  [naar artikel]
 27. 'We zijn het liberale recept kwijt' (12/04/2019 - De Morgen)
  Egbert Lachaert blijft realistisch. In principe wordt Gwendolyn Rutten vanmiddag verkozen tot de nieuwe voorzitter. 'Maar ook dan zal ik samen met mijn team blijven wegen op de partij.'
  [naar artikel]
 28. Rutten: "N-VA gaat voorbij aan menselijkheid" (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Open Vld is N-VA een partij die "voorbijgaat aan de menselijkheid". Dat zegt voorzitster Gwendolyn Rutten in een gesprek met VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 29. INTERVIEW. Gwendolyn Rutten: “Ik heb van Open Vld niet de Gwendolyn-partij gemaakt” (29/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het zijn de laatste weken van Gwendolyn Rutten als voorzitter van Open Vld. Een gesprek over haar politieke erfenis, de moeilijke afgelopen maanden en de toekomst van België. “Het zal afkicken worden.”
  [naar artikel]
 30. Egbert Lachaert (Open VLD): “Niemand heeft nu nood aan politieke spelletjes” (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert erkent dat de volmachtenwet geen “schoonheidsprijs” zal krijgen, maar dringt er wel op aan om snel vooruit te gaan met de wet. N-VA wil dat er ernstig rekening gehouden wordt met de kritiek van de Raad van State. Kamerlid Theo Francken (N-VA) vraagt zich op Twitter af of het wel “wijs” is om de wet donderdag al te stemmen. “Ik moet de rekening van de N-VA niet maken, maar niemand heeft nu nood aan technische of politieke spelletjes”, zo reageerde Lachaert donderdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 31. “Geknipte Open VLD-voorzitter” Egbert Lachaert laat nog niet in kaarten kijken (24/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Egbert Lachaert heeft het geknipte profiel om de nieuwe voorzitter te worden van Open VLD. Dat zegt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws. Lachaert schuift een beslissing voor zich uit: “Er is op dit ogenblik geen vacature voor voorzitter.”
  [naar artikel]
 32. DISCUSSIE. Landbouw ‘bedreigt’ reservaat: zijn landbouw en natuur te verzoenen? (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het oudste natuurreservaat van België, De Zegge in Geel, zit in de problemen door het ontwateren van nabij gelegen weilanden. Landbouw en natuur komen hier blijkbaar keihard in botsing. Wat moet voorrang krijgen? Of hoe zijn ze te verzoenen?
  [naar artikel]
 33. Gwendolyn Rutten past voor nieuwe termijn als voorzitster van Open Vld (24/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Gwendolyn Rutten past voor een nieuwe termijn als voorzitster van Open Vld. Bij de deadline maandagochtend om tien uur bleek dat ze zich niet kandidaat had gesteld voor een derde termijn. Het kwartet dat zich wel kandidaat stelde voor het voorzitterschap van de partij: Egbert Lachaert, Bart Tommelein, Els Ampe en Stefaan Nuytten.
  [naar artikel]
 34. De Croo steunt kandidatuur Lachaert (10/03/2020 - De Tijd)
  13:47 In de voorzittersverkiezingen bij Open VLD krijgt Egbert Lachaert de steun van vicepremier Alexander De Croo.
  [naar artikel]
 35. Termont: "Lachaert zou zich beter bezighouden met zijn werk in de Kamer in plaats van met het schepencollege van Gent" (05/10/2017 - VRT NWS)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is niet te spreken over de uitspraken van Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert vanmorgen in "De ochtend". Lachaert verweet Termont, die zijn wetsvoorstel over kraken bekritiseerd had, onder meer dat hij een standpunt inneemt dat nog verder gaat dan het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 36. Open Vld-voorzitter Rutten zet Van Quickenborne op zijn plaats (28/08/2019 - De Morgen)
  De kritiek van Open Vld-kopstuk Vincent Van Quickenborne op partijvoorzitter Gwendolyn Rutten is niet in goede aarde gevallen bij Rutten, die het beu is om in een schietkraam te staan. ‘De focus bij goede onderhandelingen moet op de inhoud liggen.’
  [naar artikel]
 37. Lachaert wil Open Vld eigenheid teruggeven (07/04/2019 - De Morgen)
  Met de nodige branie gooit Egbert Lachaert zich in de strijd om het leiderschap van de Vlaamse liberalen. De 35-jarige advocaat uit Merelbeke mikt op de stem van de ontgoochelde blauwe basis.
  [naar artikel]
 38. Rutten ongerust over invloed van islam (15/01/2017 - De Standaard)
  Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten pleit voor meer eigen waarden en opent de aanval op geradicaliseerde moslims. "Ik maak me zorgen als ik dingen in de radicale islam zie. Ik dacht dat we af waren van discussies over bijvoorbeeld de gelijkheid tussen man en vrouw", zegt ze in een gesprek met VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 39. Lachaert vindt kernuitstap 2025 geen goed idee (03/03/2020 - De Tijd)
  08:25 Volgens Egbert Lachaert, kandidaat-voorzitter van Open VLD, is het onhaalbaar geworden in 2025 de kerncentrales te sluiten.
  [naar artikel]
 40. Lachaert: “CD&V treft ook schuld omdat speelveld enkel beperkt werd tot paars-gele piste” (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Egbert Lachaert, de kandidaat-voorzitter van Open Vld, ziet niet alleen bij PS maar ook bij CD&V een oorzaak van de mislukking van de opdracht van...
  [naar artikel]
 41. Van Quickenborne ziet Lachaert als voorzitter Open VLD (24/08/2019 - De Tijd)
  08:42 De burgemeester van Kortrijk schuift in een interview met Het Laatste Nieuws het liberale parlementslid Egbert Lachaert naar voren als de 'geknipte voorzitter'.
  [naar artikel]
 42. Egbert Lachaert (Open VLD) reageert op bedenkingen Theo Francken (N-VA): “Niemand heeft nu nood aan politieke spelletjes” (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert erkent dat de volmachtenwet geen “schoonheidsprijs” zal krijgen, maar dringt er wel op aan om snel vooruit te gaan met de wet. N-VA wil dat er ernstig rekening gehouden wordt met de kritiek van de Raad van State. Kamerlid Theo Francken (N-VA) vraagt zich op Twitter af of het wel “wijs” is om de wet donderdag al te stemmen. “Ik moet de rekening van de N-VA niet maken, maar niemand heeft nu nood aan technische of politieke spelletjes”, zo reageerde Lachaert donderdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 43. Obama en Duterte hebben een kort informeel gesprek (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Barack Obama heeft voor het eerst sinds de smadelijke belediging door zijn Filipijnse collega een paar woorden met
  [naar artikel]
 44. Worden rechten van interimkrachten uitgebreid? (28/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert dient een wetsvoorstel in om de rechten van uitzendkrachten uit te breiden. Van zodra zij ergens drie maanden aan de slag zijn, moeten ze stemrecht krijgen bij de sociale verkiezingen. Daarnaast moet het, in geval van een staking, ook voor interims mogelijk worden om te werken als zij dat wensen. “Al is het niet de bedoeling om zo de staking te breken”, zegt Lachaert zondag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 45. Rutten: ‘Belastingverlaging kmo’s mag iets kosten’ (04/09/2016 - De Standaard)
  ‘Wie eist dat het tot op de euro klopt, wilt eigenlijk dat er niets verandert’. Dat stelde Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zondag in De Zevende Dag (één) over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voorbereidt. Voor Rutten moet de rekening niet euro voor euro kloppen.
  [naar artikel]
 46. Rutten: ‘Belastingverlaging kmo’s mag iets kosten’ (04/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  ‘Wie eist dat het tot op de euro klopt, wilt eigenlijk dat er niets verandert’. Dat stelde Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zondag in De Zevende Dag (één) over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voorbereidt. Voor Rutten moet de rekening niet euro voor euro kloppen.
  [naar artikel]
 47. Paars-geel of paars-groen: of Egbert Lachaert voorzitter wordt van Open VLD, zal die keuze mee bepalen (30/01/2020 - VRT NWS)
  Hij wil het zelf niet gezegd hebben, maar de kandidatuur van Egbert Lachaert om voorzitter te worden van Open VLD is weldegelijk bepalend voor de federale regeringsonderhandelingen. Lachaert is fractieleider van Open VLD in het federaal parlement, en staat voor de rechterflank van de partij. “Dat kan de tweedeling binnen Open VLD wel eens duidelijker maken”, zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder.
  [naar artikel]
 48. Antwerp krijgt concurrentie voor Coopman, Diaby tekent contract (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat Antwerp zondag al een informeel gesprek voerde met Sander Coopman, is het nu ook in gesprek met Club Brugge over de middenvelder op overschot. Maar Antwerp is niet alleen. Ook Kortrijk en Oostende hebben zich bij blauw-zwart gemeld voor de aanvallende middenvelder. Een jaar geleden paste Coopman voor een transfer naar Antwerp omdat hij liever in West-Vlaanderen bleef.
  [naar artikel]
 49. Burgemeester D’Haese op gesprek bij Unesco over Aalst Carnaval: ‘Kunnen op begrip rekenen’ (17/09/2019 - De Morgen)
  Burgemeester Christoph D’Haese zegt dat de Belgische delegatie die in Parijs heeft deelgenomen aan een informeel gesprek over Aalst Carnaval op begrip kan rekenen. Het volksfeest kreeg in maart internationaal kritiek nadat beelden van Joodse carnavalspoppen opdoken met een grote haakneus. Aalst Carnaval is uitgeroepen tot werelderfgoed, maar in december staat die titel ter discussie.
  [naar artikel]
 50. Gwendolyn Rutten over haar politieke erfenis: "Ik heb een dik vel gekweekt" (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het zijn de laatste weken van Gwendolyn Rutten als voorzitter van Open Vld. Een gesprek over haar politieke erfenis, de moeilijke afgelopen maanden en de toekomst van België. “Het zal afkicken worden.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.