Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
09:01 uur

Dit is de beste leeftijd om te barbecueën

Metro

30/06/2020 - 06:01

Dat barbecueën een kunst op zich is, weten we allemaal. Iedereen die weleens heeft geprobeerd om een barbecue aan te doen of om de ideale steak klaar te maken, weet dat dat geen makkie is. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Dus ja, er bestaat een ideale leeftijd om te barbecueën. Wijsheid komt met […] Het bericht Dit is de beste leeftijd om te barbecueën verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit materiaal heb je nodig voor je begint te barbecueën en nog tal andere van BBQ-tips (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen.
  [naar artikel]
 2. 8 tips om gezonder te barbecueën (26/05/2017 - De Redactie)
  De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips.
  [naar artikel]
 3. Wie bakt, drinkt niet: tien eenvoudige tips om drama's bij barbecueën te voorkomen (17/06/2017 - De Redactie)
  Van gezellig barbecueën in ontbloot bovenlijf tot vuur aanwakkeren met een haardroger, welke ideeën zijn goed of past u beter niet toe?
  [naar artikel]
 4. Rush op vlees van slagers: iedereen wil barbecueën (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van
  [naar artikel]
 5. Barbecueën, een oerinstinct (11/04/2019 - De Morgen)
  Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken.
  [naar artikel]
 6. Deze mannen verpulverden het wereldrecord barbecueën in team (16/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Precies 51 uur, 51 minuten en 51 seconden bakten ze lekkere hapjes op de barbecue. Daarmee verpulverden Björn Bouquiaux en Jo Vinck in Oetingen het wereldrecord ‘barbecueën in team’ met liefst tien uur.
  [naar artikel]
 7. Vier haalt Antwerpse topchef binnen voor nieuw programma ‘Grillmasters’ (12/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Seppe Nobels en Peter De Clercq, die twee klasbakken haalde Vier aan boord om het nieuwe Grillmasters in goede banen te leiden. De ‘beste groentechef’ en ‘beste barbecuechef’ zullen negen weken lang tien duo’s fileren in een afvallingsrace rond barbecueën.
  [naar artikel]
 8. Verbod op kampvuren in heel Limburg, barbecueën wordt afgeraden (03/07/2018 - De Morgen)
  Noodplanning & Crisisbeheer Limburg heeft vandaag een officieel verbod ingesteld op kampvuren. Andere risicovolle activiteiten, zoals barbecueën, worden sterk ontraden. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in de hele provincie.
  [naar artikel]
 9. Rush op vlees: iedereen wil dit weekend nog eens een laatste keer barbecueën (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees.
  [naar artikel]
 10. Rush op vlees van slagers: iedereen wil barbecueën (22/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Studie toont aan: swingen is goed voor je brein, op elke leeftijd (12/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hersenen mag je nooit afschrijven. Iedereen, van welke leeftijd ook, kan zijn brein kneden. Blader nu niet meteen verder naar het kruiswoordraadsel in deze krant: fysieke activiteit is misschien wel de ­beste oefening. “En dan zeker dansen: de beweging is goed voor de bloedsomloop en het onthouden van de pasjes vraagt om een mentale inspanning.”
  [naar artikel]
 12. Tik tok: dit is je kans om zwanger te worden afhankelijk van je leeftijd (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen beginnen steeds op latere leeftijd aan kinderen. Terwijl de gemiddelde leeftijd in 1991 nog 26 jaar bedroeg, is dat 25 jaar later...
  [naar artikel]
 13. Belg tast diep in de buidel om te barbecueën (28/08/2019 - De Tijd)
  11:21 Iedere dag selecteert de redactie van De Tijd een opmerkelijke grafiek. Vandaag? De prijs van vlees in België.
  [naar artikel]
 14. Red Lion Arthur Van Doren is beste hockeyer van de wereld (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23-jarige leeftijd mag Arthur Van Doren zich de beste hockeyer van de wereld noemen. Een jaar na John-John Dohmen ging in Berlijn de meest...
  [naar artikel]
 15. Deze 7 vrouwen bewijzen dat je op eender welke leeftijd kunt dragen wat je wil (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf een bepaalde leeftijd word je als vrouw geacht om bepaalde dingen niet meer te dragen. Want je naar je leeftijd kleden is belangrijk, dus
  [naar artikel]
 16. Mag ik barbecueën met mooi weer? Crisiscentrum legt uit wat kan en niet kan (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paasvakantie staat voor de deur en het kan dit weekend tot 22 graden worden. Door de coronacrisis gelden er echter strenge maatregelen. Het...
  [naar artikel]
 17. Ideaal weer om te barbecueën? Let op met eten dat je op tafel zet (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Temperaturen die stijgen richting 30 graden Celsius? Dat betekent veelvuldig barbecueën en picknicken. Maar hoelang mogen je etenswaren in de zon...
  [naar artikel]
 18. Vanaf deze leeftijd ervaren vrouwen het beste orgasme (03/04/2018 - Metro)
  “The best is yet to come”, zong Frank Sinatra al in 1964. En hij kan wel eens gelijk hebben, toch als je jonger bent dan 36 jaar. Volgens een nieuw onderzoek piekt het seksleven van vrouwen vanaf die leeftijd.  Ouder worden is zo erg nog niet, zeker niet als je rekening houdt met een onderzoek van Natural Cycles, een app die de vruchtbaarheidscyclus in kaart brengt. Voor de studie werden meer dan 2.600 vrouwen ondervraagd. Vervolgens werden de dames in drie groepen gedeeld: de jongeren (jonger dan 23 jaar), de middencategorie (tussen 23 en 35 jaar) en de ouderen (vanaf 36 jaar). Meer én beter  De vrouwen uit die laatste groep zouden meer én leukere hoogtepunten bereiken dan de jongere dames. In vergelijking met de andere categorieën zijn 36-plussers ook meer tevreden met hun seksleven. Hun geheim? Zelfvertrouwen. Vrouwen vanaf 36 jaar voelen zich duidelijk het meest sexy en het beste in hun vel. Deze studie wil natuurlijk niet aantonen dat je moet aftellen tot je op tram drie zit. Integendeel, het is nog maar eens een bewijs dat je best trots mag zijn op je lichaam en dat deze instelling héél wat prettige voordelen heeft. Lees ook: Dit zegt je haarkleur over je seksleven Het bericht Vanaf deze leeftijd ervaren vrouwen het beste orgasme verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Mag ik barbecueën met mooi weer? Crisiscentrum schept klaarheid over wat kan en niet kan (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paasvakantie staat voor de deur en het kan dit weekend tot 22 graden worden. Door de coronacrisis gelden er echter strenge maatregelen. Het...
  [naar artikel]
 20. Meer bewegen? Kies de juiste sport voor je leeftijd (09/01/2019 - Knack)
  Op elke leeftijd kan je beslissen om meer te bewegen, maar tussen hoe je de trainingen aanpakt in je twintiger jaren en op een meer gevorderde leeftijd bestaat heel wat verschil.
  [naar artikel]
 21. Deze 5 films kan je dit weekend op tv zien (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom buiten barbecueën als je binnen voor de televisie kan zitten? De Vlaamse zenders verwennen ons opnieuw met enkele interessante films, van
  [naar artikel]
 22. Dit zijn de beste sporten voor jouw leeftijd (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sterk is het nieuwe slank. Daarom werken we ons tegenwoordig maar al te graag fameus in het zweet. Al is het belangrijk dat we af en toe eens...
  [naar artikel]
 23. De pronostiek van de buitenlandse pers over Zweden-België (10/04/2019 - De Morgen)
  1 Wie wint de match? 2 Wie is de beste spits op het veld? 3 Wie is de beste verdediger? 4 Wie is de beste keeper? 5 En de beste coach?
  [naar artikel]
 24. Barbecueën: we doen het allemaal verkeerd (29/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een BBQ is leuk zolang het de jouwe is. Maar bij de buren? Geurterreur. Nu de zon al enkele dagen schijnt, is het aroma van Provençaalse kruiden alom tegenwoordig. Alleen jammer dat we er niks van bakken.
  [naar artikel]
 25. Limburgse moslim moet worsten draaien van… varkensvlees (12/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het programma ‘Grillmasters’ gaat niet alleen om het barbecueën zelf. Het snijdt ook gevoelige thema’s aan, zoals geloofsovertuiging en levensbeschouwing. Dat ondervond ook Adel uit Zepperen.
  [naar artikel]
 26. Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue (04/07/2019 - Metro)
  De zomer is (nog steeds) in het land en dan lonkt de barbecue. Maar wat doe je nadien met de houtskool? Wel, niet meteen in de vuilbak gooien… Het lijkt logisch om niet meteen na een avondje barbecueën de gebruikte houtskool weg te kieperen in de vuilbak, en toch gebeurt het vaker dan je denkt. Een Amerikaan zag onlangs hoe zijn buur de nog smeulende houtskool in zijn buitenvuilbak gooide. Het resultaat is een gigantisch gat in de vuilbak door de hitte (zie foto onderaan). Aluminiumfolie Hoe kuis je alles dan wél op na het barbecueën? Wel, eerst en vooral is het zonde om gebruikte houtskool weg te gooien. Die kan immers nog dienen als onderste laagje voor de nieuwe houtskool bij een volgende barbecuesessie. Wil je je barbecue toch volledig proper maken, wacht dan tot de houtskool afgekoeld is, wikkel de assen in aluminiumfolie en gooi het vervolgens in de vuilbak. Reddit Lees ook : Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen Het bericht Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Op deze leeftijd hebben we het beste zelfbeeld (23/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Grijze haren, een rimpel hier en daar, de zwaartekracht die op bepaalde plaatsen tegenwerkt. Ouder worden, het is iets waar de samenleving...
  [naar artikel]
 28. Rush op vlees slagers: iedereen wil bbq'en (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van
  [naar artikel]
 29. ZOMERKAMP voor bankiers (29/03/2019 - De Morgen)
  Tot zaterdag verzamelen in het schilderachtige Jackson Hole centrale bankiers uit heel de wereld. Op het jaarlijkse symposium bespreken ze de toekomst van de wereldeconomie, en gaan daarnaast barbecueën en vliegvissen.
  [naar artikel]
 30. Voormalig Amerikaans president George H. W. Bush overleden op 94-jarige leeftijd (01/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse oud-president George Herbert Walker Bush is vrijdag overleden, op 94-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie. Bush senior was de 41e president, en vader van George W. Bush, de 43e president van de Verenigde Staten. “Onze lieve vader is overleden”, klinkt het in het statement van de familie. “Hij was een man van het grootste karakter en de beste vader een zoon of dochter kon wensen.”
  [naar artikel]
 31. Voormalig Amerikaans president George H. W. Bush overleden op 94-jarige leeftijd (01/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse oud-president George Herbert Walker Bush is vrijdag overleden, op 94-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie. Bush senior was de 41e president, en vader van George W. Bush, de 43e president van de Verenigde Staten. “Onze lieve vader is overleden”, klinkt het in het statement van de familie. “Hij was een man van het grootste karakter en de beste vader een zoon of dochter kon wensen.”
  [naar artikel]
 32. Preventie van dementie begint op middelbare leeftijd: enkele tips (11/06/2018 - Knack)
  De middelbare leeftijd is de leeftijd waarop de preventie voor Alzheimer-dementie zou moeten beginnen, zegt een vermaarde dementie-expert. 'Dat is het moment om iets te doen waar je slecht in bent.'
  [naar artikel]
 33. De klas van 2018: 'We mochten het gras niet besproeien, maar wel nog vlees barbecueën. Raar' (28/12/2018 - Knack)
  Shauni kan niet snel genoeg achttien zijn. Ze wil een tattoo op haar onderarm, een kot in Gent en een vegetarisch dieet.
  [naar artikel]
 34. Voor u uitgezocht: dit zijn de beste laptops onder 1.000 euro (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aanvang van een nieuw schooljaar betekent, naargelang de leeftijd van uw kind, vaak ook de aanschaf van een nieuwe laptop. Maar welke kiezen?...
  [naar artikel]
 35. Waarom 50 de ideale leeftijd is (08/08/2016 - Express)
  Vijftig jaar. Dat is de gemiddelde leeftijd waarop 2.242 Amerikaanse volwassenen, die voor een Harris Poll werden ondervraagd, graag het ouderdomsproces zouden bevriezen om voor altijd in goede gezondheid te leven.  Dat is opmerkelijk want eenzelfde peiling die exact 10 jaar geleden werd gehouden kwam toen nog uit op een ideale leeftijd van 41 jaar. Hoewel Harris mensen niet expliciet vroeg waarom ze die leeftijd de beste vinden, gaven een reeks psychologen duiding bij het gegeven. 1. Je bent vitaal, hebt levenswijsheid en bent niet te oud om te daten flick John Ragai ‘Je bent jong genoeg om beroemd te zijn, een organische boerderij te starten en vitaal genoeg om acht uur per dag te werken. Je bent ook oud genoeg om een zekere levenswijsheid te hebben, maar toch zijn je ouders nog in leven en kan je generationele ervaring opdoen. Ben je moe, dan kan je een jongere vragen of hij zijn stoel wil afstaan, maar je bent ook nog jong genoeg om diezelfde jongere te daten,’ zegt psychologe Barbara Becker Holstein op NBC’s Today Show. Vijftig is ook de leeftijd waarop kinderen het huis hebben verlaten en kleinkinderen nog niet in zicht zijn. Dat schept tijds- en financiële ruimte.’ The post Waarom 50 de ideale leeftijd is appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 36. Deze tv-programma’s mag u donderdag 5 april niet missen (05/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond is ‘Grillmasters’, een wedstrijden barbecueën, nieuw op VIER. Cath Luyten ontvangt op Eén weer gasten die in 2017 een bijzonder doel hadden en CAZ toont een documentaire over Kurt Cobain.
  [naar artikel]
 37. Brandalarm door barbecue in Genk (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 14 uur is bij de hulpdiensten een brand op de Europalaan gemeld. Ter hoogte van het station kwam er opvallend veel rook uit een gebouw. Ter plaatse bleken bewoners in de keuken aan het barbecueën zijn. Er was geen schade. (mm)
  [naar artikel]
 38. Toni werd op 70-jarige leeftijd vader van vierling, nu vertelt dochter Tamara wat ze van die hoge leeftijd vindt (02/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toni Del Renzio werd voor het eerst vader op zeventigjarige leeftijd. En hoe dan nog: in 1985 had in-vitrofertilisatie hem plots een vierling
  [naar artikel]
 39. 4 x avontuurlijk barbecueën met Jord Althuizen (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds hij in Colorado op een authentiek BBQ-festival terechtkwam, brengt Jord Althuizen die cultuur naar de Lage Landen. Denk Werchter, Graspop,...
  [naar artikel]
 40. Regisseur van "Boyz n the hood" en "2 fast 2 furious" John Singleton (51) overleden (29/04/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse regisseur John Singleton is op 51-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Als regisseur en scenarist schreef hij filmgeschiedenis met zijn film "Boyz n the hood". Hij was op 24-jarige leeftijd de eerste zwarte Amerikaan en de jongste cineast ooit die genomineerd werd voor de Oscar voor beste regisseur.
  [naar artikel]
 41. “Eigenwaarde meisjes vermindert al op zesjarige leeftijd” (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meisjes beginnen zich al op erg jonge leeftijd minderwaardig te voelen. Uit een Amerikaans onderzoek, waarover The Financial Times rapporteert, blijkt namelijk dat jonge dames al op zesjarige leeftijd beginnen twijfelen aan hun kunnen.
  [naar artikel]
 42. Dit is de beste leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen trouwen steeds later, zo blijkt jaar na jaar uit de cijfers van de FOD Economie. Op zich geen probleem, maar volgens een nieuw onderzoek...
  [naar artikel]
 43. 75-jarig icoon sluit de modeshow van Valentino af (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op schoonheid staat geen leeftijd en daar is actrice en model Lauren Hutton (75) het beste bewijs van. Zij sloot gisterenavond de modeshow van...
  [naar artikel]
 44. Vader wil barbecueën maar begaat grote fout: dochter (9) zwaargewond (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zachte weer deed een Duitse man uitkijken naar een lekkere barbecue met zijn gezin in een park in Frankfurt. Maar toen hij vanmiddag het vuur...
  [naar artikel]
 45. Ze zijn op pensioen en lijden aan ouderdomskwalen, maar toch treden deze kranige cheerleaders nog 40 keer per jaar op (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hun gemiddelde leeftijd is ruim over de zeventig, ze zijn allemaal al een tijdje op pensioen en de meeste leden lijden aan artritis, maar toch blijven deze kranige dames iedere week het beste van zichzelf geven op de dansvloer. De groep acrobatische cheerleaders - de ‘Sun City Poms’ - weigeren om hun leeftijd te laten bepalen wat ze wel en niet kunnen doen, en demonstreren dat maar al te graag met spagaten, hoge trappen en glinsterende outfits.
  [naar artikel]
 46. Wat heeft uw barbecue met de vernieling van bossen te maken? (06/07/2018 - De Standaard)
  Er is een grote kans dat de houtskool die u deze zomer gebruikt om te barbecueën tropisch hout bevat. De productie van houtskool is een van de grootste oorzaken van de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek van WWF België.
  [naar artikel]
 47. Wat heeft uw barbecue met de vernieling van bossen te maken? (05/07/2018 - De Standaard)
  Er is een grote kans dat de houtskool die u deze zomer gebruikt om te barbecueën tropisch hout bevat. De productie van houtskool is een van de grootste oorzaken van de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek van WWF België.
  [naar artikel]
 48. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft
  [naar artikel]
 49. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft
  [naar artikel]
 50. RENTEBELEID Na het dal volgt de klim (10/04/2019 - De Morgen)
  De hippies hebben Woodstock, de bankiers Jackson Hole. Op dat jaarlijkse 'zomerkamp' gaan de centrale bankiers barbecueën, vliegvissen en de wereldeconomie bespreken. Maar vergis u niet: wat in de berghutten beslist wordt, ziet u op uw spaarboekje.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.