Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
21:37 uur

Virus kan hersenen van patiënten aantasten, ook bij milde symptomen

Het Belang van Limburg

08/07/2020 - 17:15

Het coronavirus kan de hersenen van besmette patiënten aantasten, en dat op een grotere basis dan voordien aangenomen werd. Dat meldt een team van Britse wetenschappers woensdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat te doen bij milde symptomen van corona: rusten en blijven hydrateren (30/03/2020 - De Standaard)
  Veel covid-19-patiënten vertonen milde symptomen van het virus, en moeten gewoon thuis uitzieken. ‘Het is vooral belangrijk om veel te rusten’, zegt huisarts Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica.
  [naar artikel]
 2. De symptomen van het coronavirus volgens ex-patiënten: de één ‘ging bijna dood’, de ander ‘merkte niks’ (18/03/2020 - De Morgen)
  Van milde symptomen van een griep tot een strijd op leven en dood: de klachten die mensen ondervinden die besmet zijn met het nieuwe coronavirus verschillen sterk. De Nederlandse ex-patiënten Rob van den Hoven en Maarten van den Broek vertellen wat er met je kán gebeuren.
  [naar artikel]
 3. Veel patiënten met een milde vorm van COVID-19 hebben tot 3 maanden na diagnose nog gezondheidsklachten  (18/06/2020 - VRT NWS)
  Vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn: heel wat patiënten die een milde vorm van COVID-19 hebben doorgemaakt, hebben er 3 maanden na de eerste symptomen nog altijd last van. Dat blijkt uit een onderzoek waaraan de Universiteit Hasselt heeft meegewerkt.
  [naar artikel]
 4. Britse neurologen waarschuwen voor zware herseninfecties bij patiënten met milde coronasymptomen (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Covid-19-patiënten die milde symptomen hebben of die herstellende zijn, kunnen kampen met ernstige en zelfs fatale hersenschade. Daar waarschuwen...
  [naar artikel]
 5. Patiënten met milde vorm van corona moeten thuis uitzieken, maar dat kan best hard zijn (11/04/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis dwingt huisartsen op een heel andere manier te werken dan ze gewend zijn. En veel van hun patiënten moeten thuis uitzieken. Mensen die besmet zijn met het coronavirus in een milde vorm, worden niet naar het ziekenhuis gestuurd. Maar ook thuis uitzieken kan best hard zijn, en zelfs milde symptomen zijn vaak heftig.
  [naar artikel]
 6. “Lusteloze” Trump vertoont milde symptomen van het coronavirus (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump vertoont milde symptomen van het coronavirus. Dat meldt The New York Times vrijdag, die twee bronnen citeert. Het zou gaan om symptomen die lijken op een verkoudheid.
  [naar artikel]
 7. Patiënten verspreiden virus al dagen vóór symptomen (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet voldoende om je pas af te zonderen als de symptomen van covid-19 al begonnen zijn. Al twee tot drie dagen voor ze iets voelen, infecteren patiënten andere personen.
  [naar artikel]
 8. COVID-19 kan de hersenen beschadigen, ook bij jonge patiënten zonder andere symptomen (17/09/2020 - VRT NWS)
  Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus neurologische problemen kan veroorzaken, onder meer beroertes die blijvende schade tot gevolg kunnen hebben. Opvallend is dat het vaak mensen jonger dan 50 zijn die getroffen worden, en vaak vertonen ze geen symptomen van het virus tot ze een beroerte krijgen. Onderzoekers weten nog niet waarom dat zo is, terwijl het antwoord op die vraag belang heeft voor de behandeling.
  [naar artikel]
 9. Studie waarnaar Van Gucht verwijst: Patiënten verspreiden virus al dagen vóór symptomen (21/04/2020 - De Standaard)
  Het is niet voldoende om je pas af te zonderen als de symptomen van covid-19 al begonnen zijn. Al twee tot drie dagen voor ze iets voelen, infecteren patiënten andere personen.
  [naar artikel]
 10. Ernstige hersenaandoeningen bij mensen met milde corona-symptomen (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Britse neurologen waarschuwen voor zware en potentieel dodelijke hersenaandoeningen die optreden bij mensen die slechts milde symptomen van het...
  [naar artikel]
 11. Donald Trump besmet met coronavirus: president vertoont ‘milde symptomen’ (02/10/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump (74) en zijn vrouw Melania (50) hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft Trump zelf bekendgemaakt op Twitter nadat eerder naar buiten kwam dat een belangrijke adviseur van hem het virus had opgelopen. Vicepresident Mike Pence heeft negatief getest. Volgens The New York Times vertoont de president ‘milde symptomen’, die op een verkoudheid lijken.
  [naar artikel]
 12. “Lusteloze” Trump vertoont “milde symptomen” van coronabesmetting (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump vertoont milde symptomen van het coronavirus. Dat meldt The New York Times vrijdag, die twee bronnen citeert....
  [naar artikel]
 13. Hoe verzorg je jezelf thuis wanneer je milde symptomen hebt? Philippe Devos, intensivist en zelf coronapatiënt, geeft raad (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Veruit de meeste Covid-19-patiënten hebben milde symptomen en zieken thuis in quarantaine uit. Maar wat moet je doen als je koorts hebt? Wat met...
  [naar artikel]
 14. Coronavirus blijkt zich onder de radar uit te zaaien in Nederlandse provincie Brabant (11/03/2020 - De Morgen)
  ‘Het virus is los’, kopt de Nederlandse krant De Volkskrant. Uit een steekproef onder inwoners van de Nederlandse provincie Brabant die milde symptomen hebben van een verkoudheid, blijkt dat een aanzienlijk deel van hen hét coronavirus uit Azië onder de leden heeft. In Brabantse ziekenhuizen blijkt dan weer 4 procent van de medewerkers met milde klachten het virus te hebben; in sommige steden is dat zelfs 9 procent.
  [naar artikel]
 15. Aanwijzigingen voor blijvende ommuniteit tegen Covid-19, zelfs na milde symptomen (17/08/2020 - De Morgen)
  Cellen van het menselijke immuunsysteem slaan wel degelijk informatie op over SARS-CoV-2, zodat ze bij een nieuwe infectie het coronavirus beter kunnen bestrijden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Onderzoekers zien bemoedigende tekenen van een hoge en langdurige immuniteit tegen Covid-19, óók na milde symptomen. ‘Het systeem werkt zoals het zou moeten werken.’
  [naar artikel]
 16. Sportarts waarschuwt: “Koorts of andere symptomen? Ga dan zeker niet sporten” (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met een niet mis te verstane boodschap op sociale media roept ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe op om bij symptomen van Covid-19 onmiddellijk te stoppen met sporten. De voorbije dagen overleden enkele jonge patiënten nadat het virus zich had overgezet op hun hart. Sportarts Tom Teulingkx steunt het advies van Meirhaeghe. “We weten nog niet hoe vatbaar het hart is voor dit virus.”
  [naar artikel]
 17. Coronavirus: neurologen waarschuwen voor ernstige hersenaandoeningen bij patiënten met milde symptomen (08/07/2020 - Metro)
  Britse wetenschappers hebben gewaarschuwd voor ernstige tot mogelijke dodelijke hersenaandoeningen die kunnen voorkomen na besmetting met het Covid-19-virus. De hersenaandoeningen lijken voor te komen bij herstellende of mild getroffen patiënten. Britse neurologen hebben een artikel gepubliceerd in het vakblad Brain waarin meer dan 40 Britse Covid-19-gevallen worden beschreven die door het virus een ernstige hersenaandoening kregen. Bij sommige patiënten was het neurologische probleem hun eerste en enige symptoom van de coronabesmetting. De wetenschappers zijn bezorgd dat dokter de symptomen van hersenaandoeningen bij coronapatiënten niet zullen opmerken en roepen op tot alertheid. “We zien dingen in de manier waarop Covid-19 de hersenen beïnvloedt die we nog niet eerder hebben gezien bij andere virussen”, zegt Michael Zandi, hoofdauteur van de studie, in The Guardian. Levensbedreigend Van de beschreven gevallen had een dozijn patiënten last van een ontsteking van het centraal zenuwstelsel, tien ervoeren acute verwardheid (delirium) of psychose en acht hadden beroertes. In de studie wordt zo het geval beschreven van een 55-jarige vrouw zonder enige psychische voorgeschiedenis die de dag na haar ontslag uit het ziekenhuis begon te hallucineren en apen en leeuwen in haar huis zag. “Het is in zo’n gevallen belangrijk dat we niet alles toeschrijven aan de (psychologische effecten van) het herstelproces, want er gebeurt wel degelijk iets in het brein”, zegt Zandi. Een andere vrouw moest met spoed geopereerd worden om de druk van haar gezwollen brein te verlichten, een week nadat ze koorts en een hoestje had gekregen. AFP / Getty / G. Nakamura Nog acht patiënten hadden perifere zenuwproblemen, meestal gediagnosticeerd als het Guillain-Barré-syndroom – een immuunreactie die de zenuwen aantast en verlamming veroorzaakt. Het syndroom is dodelijk in 5% van de gevallen. De meest onrustwekkende observatie is waarschijnlijk de stijging in gevallen met Acute gedissemineerde encefalomyelitis (ADEM), een aandoening die in ernstige gevallen tot een levenslange handicap of de dood kan leiden. Aan het Neurologisch Instituut van de University College of London (UCL) steeg het aantal gevallen van één een maand voor de coronapandemie naar twee of drie per week in april en mei. Een 59-jarige vrouw stierf aan de aandoening. Milde symptomen Des te alarmerend is het feit dat het vaak om patiënten gaat die verder weinig typische Covid-19-symptomen vertonen. “Wat we zien bij sommige patiënten met ADEM en bij andere patiënten is dat ze neurologisch gezien heel ziek zijn, maar eigenlijk slechts een lichte longaandoening hebben”, zegt Zandi. Het nieuws komt bovenop het rijtje gezondheidseffecten die Covid-19-patiënten nog lange termijn blijven ervaren, zoals vermoeidheid en kortademigheid, zwakheid, een doof gevoel en geheugenproblemen. Het probleem is misschien nog groter dan gedacht, want veel Covid-patiënten die in het ziekenhuis verblijven zijn te ziek om bijvoorbeeld onder de hersenscanner te gaan liggen. Zandi stelt dat beter onderzoek om te ontdekken wat er door het virus in het brein gebeurt erg noodzakelijk is. Een bezorgdheid is dat het virus bij een minderheid van de patiënten hersenschade veroorzaakt die zich pas na enkele jaren vertoont, zoals vermoedelijk ook bij bijna een miljoen mensen gebeurde tijdens de Spaanse griep-pandemie van 1918. Lees ook: Britse epidemioloog: “Coronavirus sluimerde misschien al jaren en bevond zich over heel de wereld” Het bericht Coronavirus: neurologen waarschuwen voor ernstige hersenaandoeningen bij patiënten met milde symptomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Sportarts waarschuwt: “Koorts of andere symptomen van virale infectie? Ga dan zeker niet sporten” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met een niet mis te verstane boodschap op sociale media roept ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe op om bij symptomen van Covid-19 onmiddellijk te stoppen met sporten. De voorbije dagen overleden enkele jonge patiënten nadat het virus zich had overgezet op hun hart. Sportarts Tom Teulingkx steunt het advies van Meirhaeghe. “We weten nog niet hoe vatbaar het hart is voor dit virus.”
  [naar artikel]
 19. Aanwijzigingen voor blijvende immuniteit tegen Covid-19, zelfs na milde symptomen (17/08/2020 - De Morgen)
  Cellen van het menselijke immuunsysteem slaan wel degelijk informatie op over SARS-CoV-2, zodat ze bij een nieuwe infectie het coronavirus beter kunnen bestrijden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Onderzoekers zien bemoedigende tekenen van een hoge en langdurige immuniteit tegen Covid-19, óók na milde symptomen. ‘Het systeem werkt zoals het zou moeten werken.’
  [naar artikel]
 20. Patiënten zijn het besmettelijkst voor symptomen opduiken (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe besmettelijk zijn patiënten die nog geen symptomen vertonen? Het antwoord komt van een nieuwe Chinese studie: twee tot drie dagen voor de eerste symptomen opduiken, is de besmettingsgraad het grootst.
  [naar artikel]
 21. Wetenschappers zien aanwijzingen voor blijvende immuniteit tegen Covid-19, zelfs na milde symptomen (17/08/2020 - De Morgen)
  Cellen van het menselijke immuunsysteem slaan wel degelijk informatie op over SARS-CoV-2, zodat ze bij een nieuwe infectie het coronavirus beter kunnen bestrijden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Onderzoekers zien bemoedigende tekenen van een hoge en langdurige immuniteit tegen Covid-19, óók na milde symptomen. ‘Het systeem werkt zoals het zou moeten werken.’
  [naar artikel]
 22. Van het brein tot de tenen: dit kunnen pathologen leren over het coronavirus uit autopsieën op overleden patiënten (14/05/2020 - VRT NWS)
  Dat COVID-19 de longen zwaar kan aantasten is nu algemeen bekend, maar artsen die een autopsie uitvoeren, pathologen die dus het lichaam van overledenen onderzoeken, merken dat het virus ook andere lichaamsdelen toetakelt, van het brein tot de tenen. "Terzake" zocht uit hoe een patholoog dat vaststelt en wat ons dat leert over het virus.
  [naar artikel]
 23. WHO trekt bewering in: ‘Coronapatiënten meest besmettelijk wanneer ze eerste symptomen vertonen’ (09/06/2020 - De Morgen)
  Uit studies blijkt dat mensen met het coronavirus de grootste kans hebben om het virus over te dragen op anderen, wanneer ze zelf de eerste symptomen vertonen. Dat meldt de WHO vandaag. Of patiënten zonder symptomen besmettelijk zijn of niet, is nog niet duidelijk. Vanmorgen stelde de WHO van niet, maar die bewering werd later weer ingetrokken.
  [naar artikel]
 24. 'Ongeveer 500 patiënten met symptomen van gifgas in Douma' (11/04/2018 - De Tijd)
  12:20 De symptomen van naar schatting 500 Syrische patiënten die na de aanval van zaterdag op Douma behandeld werden, wijzen op het gebruik van giftige chemische stoffen, zo heeft de Wereldgezondheidsorgani...
  [naar artikel]
 25. Behandel je allergie om extra coronabesmettingen te voorkomen (15/10/2020 - VRT NWS)
  Meer en meer mensen gaan bij een dokter om iets aan hun allergie te doen. Want wat moet je doen als je niest en snottert? Is het een verkoudheid, een allergie of een coronabesmetting met milde symptomen? Het beste is antiallergische middelen te gebruiken, als je weet hebt van een allergie, zeggen specialisten. Wie door een allergie veel moet niezen, en tegelijk – zonder te weten – een coronabesmetting heeft met milde symptomen, zou wel eens een superverspreider kunnen worden.
  [naar artikel]
 26. Deze twee vreemde symptomen kunnen wijzen op het coronavirus (30/04/2020 - Metro)
  Na twee maanden non-stop coronanieuws, is het mederendeel van de Vlamingen wel op de hoogte van de meest bekende symptomen van het coronavirus: koorts en benauwdheid. Een verminderd reuk- en smaakvermogen kan ook wijzen op het virus, en nu zijn er mogelijks nog twee ietwat bizarre symptomen. 1. Opgezwollen tenen Artsen hebben ontdekt dat blauwe of paarse opgezwollen en pijnlijke tenen ook vaak voorkomen bij coronapatiënten. Dit symptoom wordt vooral veel gezien bij jongere patiënten en vaak is het zelfs het enige waar patiënten last van hebben. De kans is groot dat het symptoom na zeven tot tien dagen vanzelf verdwijnt. 2. Huiduitslag “Het is niet heel raar dat de huid op een virus reageert”, laat een dermatoloog weten. “Ik zie het vooral bij mensen tussen de 11 en 21 jaar oud.” Er is nog niet bekend waarom dit symptoom precíes optreedt bij het virus. Ook zijn er mensen die wel last hebben van pijnlijke tenen, maar negatief getest zijn op het virus. Een klein onderzoek uit Italië wijst uit dat 20% van de coronapatiënten last heeft van huidproblemen, met name een rode, vlekkerige huiduitslag. Lees ook: Enorme asteroïde is op weg naar de Aarde: “Als hij onze planeet raakt, kan dat desastreuze gevolgen hebben” Het bericht Deze twee vreemde symptomen kunnen wijzen op het coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Thuis uitzieken, of aan de longmachine: dit doet het coronavirus met ons lichaam (03/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ondertussen zijn er in ons land meerdere besmettingen van het coronavirus. De meesten van hen hebben milde symptomen zoals koorts en hoesten. Maar wat doet dat virus nu precies in ons lichaam? En hoe overwinnen we het?
  [naar artikel]
 28. Chronisch corona: ‘Ik voel me een monster, de mensen lopen met een boog om me heen’ (12/08/2020 - De Morgen)
  Terwijl België kreunt onder de tweede golf, wordt steeds duidelijker wat voor ravage het coronavirus kan aanrichten. Het gros van de patiënten ervaart milde symptomen, maar de groep Belgen met langdurige klachten – onder wie twintigers en sportievelingen – is aanzienlijk. De contactgroep op Facebook telt al meer dan 3.000 lotgenoten. Zes patiënten getuigen maanden na hun besmetting over haaruitval, tandpijn, oververmoeidheid, uitslag, hyperventilatie en, niet het minst, de vijandige buitenwereld.
  [naar artikel]
 29. Ongeveer 500 patiënten met symptomen van gifgas in Douma, zegt WHO (11/04/2018 - Metro)
  De symptomen van naar schatting 500 Syrische patiënten die na de aanval van zaterdag op Douma behandeld werden, wijzen op het gebruik van giftige chemische stoffen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO (World Health Organization) vandaag gezegd. De organisatie verwijst daarbij naar rapporten van zijn medische bronnen in het land. Er waren met name symptomen van ernstige irritatie van slijmvliezen, respiratoire insufficiëntie en ontregeling van het centrale zenuwstelsel, zegt WHO in een persmededeling. Meer dan 70 mensen die hun toevlucht zochten tot schuilkelders, zijn volgens de rapporten gestorven, waarbij 43 van deze overlijdens verband houden met symptomen die stroken met een blootstelling aan erg giftige chemicaliën. Bron: Belga   Het bericht Ongeveer 500 patiënten met symptomen van gifgas in Douma, zegt WHO verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Ogenschijnlijk gezond, en toch besmettelijk: patiënten verspreiden coronavirus al dagen vóór symptomen opduiken (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is niet voldoende om je pas af te zonderen als de symptomen van covid-19 al begonnen zijn. Al twee tot drie dagen voor ze iets voelen, infecteren patiënten andere personen.
  [naar artikel]
 31. Verspreiden mensen zonder symptomen het virus nu wel of niet? Viroloog Steven Van Gucht legt het uit (09/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Dat zei epidemiologe Maria Van Kerkhove van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze namiddag op een persconferentie in Genève. Maar nog voor het goed en wel avond is, kwam de WHO hier op terug. “Een misverstand”, zo blijkt. Maar verspreiden mensen zonder symptomen het virus of niet? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 32. Gevangenis opent corona-afdeling voor gedetineerden: “Als ze achteruitgaan, kunnen we ingrijpen” (01/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Gedetineerden die positief testen op het coronavirus worden in een speciale afdeling in de Brugse gevangenis opgevangen. “Voorlopig gaat het om patiënten met milde symptomen die normaal thuis zouden uitzieken”, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. De week van VRT-journalist Koen Wauters, COVID-19-patiënt: "Ik schrik van de kracht van het virus" (17/10/2020 - VRT NWS)
  VRT NWS-collega Koen Wauters is zelf besmet met het coronavirus en houdt vanop zijn ziekbed een videodagboek bij. Hij heeft milde symptomen, in zijn geval extreme vermoeidheid. "Ik schrik van de kracht van corona. Voor kwetsbare mensen moet dit nog veel erger zijn," zegt hij. De wetenschapsjournalist in hem voegt er aan toe: "Maar ergens heb ik wel respect voor dat virus."
  [naar artikel]
 34. Duffel even 'hersenhoofdstad' (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds vorige week hebben wij hier in ons land de grootste collectie hersenen van psychiatrische patiënten in Europa. Meer dan 3.300 hersenen van
  [naar artikel]
 35. Duffel is Europese 'hersenhoofdstad' (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds vorige week ligt in ons land de grootste collectie hersenen van psychiatrische patiënten in Europa. Meer dan 3.300 hersenen van overleden
  [naar artikel]
 36. Duffel is Europese 'hersenhoofdstad' (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds vorige week ligt in ons land de grootste collectie hersenen van psychiatrische patiënten in Europa. Meer dan 3.300 hersenen van overleden
  [naar artikel]
 37. Duffel is Europese 'hersenhoofdstad' (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds vorige week ligt in ons land de grootste collectie hersenen van psychiatrische patiënten in Europa. Meer dan 3.300 hersenen van overleden
  [naar artikel]
 38. Duffel is Europese 'hersenhoofdstad' (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds vorige week ligt in ons land de grootste collectie hersenen van psychiatrische patiënten in Europa. Meer dan 3.300 hersenen van overleden
  [naar artikel]
 39. Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer...
  [naar artikel]
 40. Covid-19 kan permanente hersenschade veroorzaken: “Ook bij milde symptomen” (26/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus tast niet alleen de longen en het hart aan, maar kan ook ernstig hersenschade veroorzaken. Dat blijkt uit een onderzoek dat zaterdag gepubliceerd werd in The Lancet Microbe. Waarschijnlijk is dat het gevolg van een uit de hand gelopen immuunreactie. “Ook bij patiënten bij wie reukverlies het enige symptoom is, kan dat wijzen op hersenschade”, zegt professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB).
  [naar artikel]
 41. Hoe krijg je het coronavirus? Wat zijn de symptomen en wanneer is er een vaccin? 10 antwoorden door viroloog Van Ranst (25/02/2020 - VRT NWS)
  Het nieuwe coronavirus is niet uit het nieuws weg te branden en roept heel wat vragen op. Hoe krijg je het virus eigenlijk? Wat zijn de symptomen? Wat moet je doen als je zelf denkt het virus te hebben? Viroloog Marc Van Ranst legt het allemaal uit.
  [naar artikel]
 42. Coronapatiënt met milde klachten kan bij tweede besmetting minder immuun zijn (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer...
  [naar artikel]
 43. WHO: ‘Wie nooit symptomen krijgt, is nauwelijks verspreider van coronavirus’ (09/06/2020 - De Morgen)
  Zijn patiënten zonder symptomen wel of niet besmettelijk? Het is een van de grote vragen tijdens deze coronacrisis. Eerst was de weinig geruststellende gedachte dat besmette personen zonder symptomen wel degelijk anderen snel kunnen besmetten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de asymptomatische verspreiding nu toch een ‘zeer zeldzaam’ gegeven.
  [naar artikel]
 44. Elf ziekenhuizen volgen coronapatiënten vanop afstand via telemonitoring (27/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Elf Belgische ziekenhuizen kunnen coronapatiënten met milde symptomen op afstand volgen via telemonitoring. Het bedrijf Byteflies ontwikkelde met “[email protected]” een tool om de druk op de ziekenhuizen en het medisch personeel te verlichten. Op termijn kunnen er zo een duizend patiënten gemonitord worden.
  [naar artikel]
 45. Elf ziekenhuizen volgen coronapatiënten vanop afstand via telemonitoring (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elf Belgische ziekenhuizen kunnen coronapatiënten met milde symptomen op afstand volgen via telemonitoring. Het bedrijf Byteflies ontwikkelde met “[email protected]” een tool om de druk op de ziekenhuizen en het medisch personeel te verlichten. Op termijn kunnen er zo een duizend patiënten gemonitord worden.
  [naar artikel]
 46. In totaal al 244 overlijdens en meer dan 700 ontslagen patiënten in Limburgse ziekenhuizen (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds de uitbraak van het virus hebben al 703 personen de Limburgse ziekenhuizen mogen verlaten. Voor 244 patiënten was er minder goed nieuws, zij verloren de strijd tegen het virus in het ziekenhuisbed.
  [naar artikel]
 47. Geen symptomen, dus niet besmettelijk? Steven Van Gucht plaatst belangrijke kanttekening bij uitspraak WHO (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Althans volgens epidemiologe Maria Van Kerkhove van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar is die bewering wetenschappelijk onderbouwd? En zijn we meer immuun voor het virus dan we denken? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 48. Donald Trump ‘uit voorzorg’ naar ziekenhuis gebracht na besmetting met coronavirus (02/10/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump (74) en zijn vrouw Melania (50) hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft Trump zelf bekendgemaakt op Twitter nadat eerder naar buiten kwam dat een belangrijke adviseur van hem het virus had opgelopen. De president vertoont milde symptomen, zo bevestigt het Witte Huis.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.