Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
09:04 uur

‘Lockdowns vormen grootste bedreiging voor de westerse kapitalistische democratieën’

Express

16/09/2020 - 00:14

De lockdownreflex is de grootste bedreiging voor de westerse kapitalistische democratieën. Dat schrijft Europakenner Wolfgang Münchau in een opiniestuk in... The post ‘Lockdowns vormen grootste bedreiging voor de westerse kapitalistische democratieën’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IMF: 'Handelsoorlog grootste bedreiging voor wereldeconomie' (16/07/2018 - Knack)
  Het toenemende handelconflict tussen de Verenigde Staten en andere landen vormen de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldwijde economische groei. Zo luidt de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
  [naar artikel]
 2. IMF: "Handelsoorlog grootste bedreiging voor wereldeconomie" (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en andere landen vormen de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldwijde...
  [naar artikel]
 3. Deze invasieve soorten vormen het grootste gevaar voor Europa (13/12/2018 - De Morgen)
  Wetenschappers hebben 66 invasieve plant- en diersoorten geïdentificeerd die nog niet gevestigd zijn in Europa, maar wel de grootste bedreiging vormen voor de Europese ecosystemen en biodiversiteit.
  [naar artikel]
 4. Deze twaalf ziektekiemen zijn resistent tegen antibiotica (en vormen het grootste gevaar voor mensen) (27/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil de strijd tegen antibiotica-resistente bacteriën opvoeren en heeft daarom voor het eerst een lijst van twaalf bacteriefamilies opgemaakt “die de grootste bedreiging voor de gezondheid” van de mens vormen.
  [naar artikel]
 5. Mercedes: "Red Bull wordt komend F1-seizoen de grootste bedreiging" (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens James Allison, technisch directeur van regerend F1-kampioen Mercedes, gelooft dat Red Bull komend seizoen de grootste bedreiging zal vormen.
  [naar artikel]
 6. Moody’s luidt de alarmbel: ‘Chinese bedrijfsschulden vormen grootste bedreiging voor de wereldeconomie’ (30/12/2019 - Express)
  Bijna vijf procent van de Chinese private bedrijven die obligaties uitgeven kunnen hun schulden niet meer terugbetalen. Dat is acht keer zoveel als vijf jaar geleden. Met een obligatie leent een belegger, in ruil voor rente, geld aan een onderneming. De onderneming is verplicht op vaste tijdstippen rente uit te keren, en aan het eind […] The post Moody’s luidt de alarmbel: ‘Chinese bedrijfsschulden vormen grootste bedreiging voor de wereldeconomie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Waarom migratie arme landen geen goed doet (13/04/2019 - De Morgen)
  Hoe westerse democratieën moeten omgaan met asiel en immigratie
  [naar artikel]
 8. Viroloog: “Coronavirus kan bedreiging vormen voor het Eurovisiesongfestival” (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavirus kan een bedreiging vormen voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat zegt de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus. Hij sluit...
  [naar artikel]
 9. CO2 verdringt jacht als grootste bedreiging ijsberen l De verandering van het klimaat heeft de jacht verdrongen als voornaamste bedreiging voor de ijsberen. Dat hebben de vijf landen met de grootste ijsberenpopulatie bekendgemaakt. Noorwegen, Denemarken (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Het jaar van de Arabische jeugd (09/04/2019 - De Morgen)
  l Onze blindheid voor de nauwe economische banden tussen de kapitalistische wereld en Arabische autocraten, en de westerse obsessie met de islam sinds 9/11, weerhouden ons ervan om de huidige gebeurtenissen beter te kaderen.
  [naar artikel]
 11. Biden: "Russen grootste bedreiging voor wereld" (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is de grootste bedreiging voor de internationale orde. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Joe Biden vandaag gezegd in zijn laatste
  [naar artikel]
 12. Maffiagroepen grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Georganiseerde criminaliteit vormt volgens Europol de grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa. Misdaad en geweld door maffia-achtige...
  [naar artikel]
 13. Attenborough maant politici aan tot actie in Katowice: “grootste bedreiging voor mensheid” (03/12/2018 - De Morgen)
  De officiële opening van de internationale klimaattop in Polen vandaag ging gepaard met een serie dramatische waarschuwingen.De Britse tv-maker David Attenborough noemde de klimaatverandering de grootste bedreiging voor de mensheid in duizenden jaren.
  [naar artikel]
 14. Iraanse president: “Verenigde Staten vormen ernstige bedreiging voor stabiliteit in de wereld” (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “De Verenigde Staten vormen een ernstige bedreiging voor de stabiliteit in de regio en de wereld.” Dat verklaarde president Hassan Rohani na de...
  [naar artikel]
 15. 'Salafisme is de grootste bedreiging voor België (05/04/2019 - De Morgen)
  Salafisme, de radicaalste stroming binnen de islam, vormt de grootste bedreiging voor de Belgische democratie. Dat zegt Alain Winants, administrateur-generaal van de Veiligheid van de Staat. Winants vraagt ook extra personeel, zodat zijn dienst optimaal blijft functioneren.
  [naar artikel]
 16. Iedereen alert voor betoging (04/04/2019 - De Morgen)
  Komt het op de vakbondsmanifestatie vandaag opnieuw tot geweld? Vakbonden en politie doen er alles aan om dat te vermijden. De Franstalige cipiers eisen de kop van de betoging op, maar het zijn anarchistische groepen die nog de grootste bedreiging vormen.
  [naar artikel]
 17. Het Westen acht een wereldoorlog dichterbij dan wereldvrede (06/01/2017 - Express)
  100 jaar nadat de Eerste Wereldoorlog – waarvan men toen dacht dat het ook de laatste zou zijn – over het Europese continent woedde, lijkt de wereld opnieuw alles behalve een vreedzame plek. 50 tot 63% van de inwoners van de grootste westerse landen denken zelfs dat we dichter bij een nieuw conflict, dan bij wereldvrede staan, blijkt uit een onderzoek van het Britse bureau YouGov. 1. Hoe dicht staan we vandaag – op een schaal van 1 tot 10 – bij een nieuwe, grote oorlog? In vier landen – Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten – achten tussen de 61 en 64% van de inwoners dat er een behoorlijke kans is op een nieuwe wereldoorlog. In diezelfde landen acht minder dan 20% die kans klein. Ondanks hun geografische ligging en hun nabijheid tot Rusland lijken Scandinavische landen zich minder zorgen te maken over een potentieel conflict. 2. Vormt Rusland een militaire en/of een economische bedreiging voor Europa? In de Scandinavische landen wordt vooral Rusland als boeman gezien. Zo denkt gemiddeld 67 à 68% van de bevolking in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland dat het Kremlin de grootste bedreiging voor de wereldvrede vormt. Enkel in het Verenigd Koninkrijk ligt dat percentage met 71% hoger. Dat Rusland een economische bedreiging vormt gelooft amper een kwart of een derde van de burgers in alle westerse landen. 3. Hoe groot acht u de kans op nieuwe terreuraanslagen in uw land? Burgers in zowat alle westerse landen maken zich op voor nieuwe terreuraanslagen, met de Fransen op kop. Daar verwacht 81% van de ondervraagden zich aan nieuw terreurgeweld. De Scandinavische landen zijn er – op Finland na – iets geruster in. The post Het Westen acht een wereldoorlog dichterbij dan wereldvrede appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Europol noemt maffia 'grootste bedreiging voor Europa' (16/04/2019 - Knack)
  Georganiseerde criminaliteit vormt volgens Europol de grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa. Misdaad en geweld door maffia-achtige bendes is aanzienlijk toegenomen. Dat zegt Jari Liukku van Europol dinsdag tijdens een internationale conferentie in Den Haag.
  [naar artikel]
 19. Coronavirus: Bill Gates geeft de wereld wijsheid en hoop (19/03/2020 - Express)
  ‘Als alles goed gaat, zullen de lockdowns een tiental weken duren. Landen die goed werk leveren met testen en ‘lockdowns’... The post Coronavirus: Bill Gates geeft de wereld wijsheid en hoop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Vijf hete hangijzers voor de G7: kan de vroegere ‘wereldregering’ nog iets betekenen voor klimaat of brexit? (24/08/2019 - De Morgen)
  Een wereldregering is de G7, de groep van de zeven grootste westerse economieën, al lang niet meer. Met kwesties als de brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China lijkt de westerse dominantie zo stilaan veranderd in een westerse depressie. Gastheer Emmanuel Macron hoopt toch nog overwinningen te boeken op het vlak van klimaat en ongelijkheid.
  [naar artikel]
 21. ‘New York Times’: nieuwe rakettests Noord-Korea vormen steeds grotere bedreiging (03/09/2019 - De Morgen)
  Noord-Korea bouwt zijn raketarsenaal steeds verder uit, ondanks de vele geruststellende woorden van president Trump. De nieuwe raketten die Pyongyang de afgelopen maanden heeft getest, vormen een steeds grotere bedreiging voor Zuid-Korea, Japan en de acht Amerikaanse basissen in beide landen. Dat meldt The New York Times op basis van informatie van Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen en deskundigen.
  [naar artikel]
 22. John McCain noemt Poetin 'grotere bedreiging dan IS' (29/05/2017 - Knack)
  "De Russische president, Vladimir Poetin, is de grootste bedreiging voor de globale veiligheid, zelfs nog groter dan IS".
  [naar artikel]
 23. Deze levensgevaarlijke bacteriën zijn resistent tegen antibiotica (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil de strijd tegen antibiotica-resistente bacteriën opvoeren en heeft daarom voor het eerst een lijst van twaalf bacteriefamilies opgemaakt “die de grootste bedreiging voor de gezondheid” van de mens vormen.
  [naar artikel]
 24. Deze levensgevaarlijke bacteriën zijn resistent tegen antibiotica (27/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil de strijd tegen antibiotica-resistente bacteriën opvoeren en heeft daarom voor het eerst een lijst van twaalf bacteriefamilies opgemaakt “die de grootste bedreiging voor de gezondheid” van de mens vormen.
  [naar artikel]
 25. Vormen Facebook en co. een bedreiging voor de democratie? (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Waarom Al Qaeda nog steeds springlevend is en misschien wel een grotere bedreiging is dan IS (17/12/2016 - De Redactie)
  Al Qaeda leeft. In Syrië staan ze in de voorhoede van het verzet tegen Assad, in Jemen en Afrika floreert de terreurgroep. Omdat ze veel pragmatischer geworden is in haar aanpak, kan ze op termijn zelfs een veel grotere bedreiging vormen voor de rest van de wereld.
  [naar artikel]
 27. Aziatische hoornaar in opmars: een bedreiging voor onze bijen (26/07/2018 - VRT NWS)
  De Aziatische hoornaar is in opmars in Vlaanderen. Vorig jaar werden een paar nesten gespot in de grensstreek. Dit jaar is er al een nest vernietigd in Gent. Deze exotische wespen vormen een ernstige bedreiging voor de wilde bij en vooral de honingbij.
  [naar artikel]
 28. John McCain noemt Poetin "grotere bedreiging dan IS" (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De Russische president, Vladimir Poetin, is de grootste bedreiging voor de globale veiligheid, zelfs nog groter dan IS". Dat heeft de
  [naar artikel]
 29. Poolse regering: lhbti-manifest leidt tot “masturberende kleuters” en bedreigt gezinnen (03/04/2019 - De Morgen)
  Eerst waren het de elites uit Brussel, de moslimvluchtelingen, de Duitsers en iedereen die de rol van de Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog in twijfel trok. Nu vormen lhbti’ers volgens de Poolse regering de grootste bedreiging.
  [naar artikel]
 30. Tusk: "Verenigde Staten van Trump is bedreiging voor Europa" (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten onder president Donald Trump vormen net als Rusland, China en de radicale islam een bedreiging voor Europa. Het enige
  [naar artikel]
 31. Voor VVB bestaan er meer dan ooit twee democratieën (27/05/2019 - Metro)
  Voor de Vlaamse Volksbeweging toont het resultaat van de verkiezingen van gisteren eens te meer aan dat ten zuiden en ten noorden van de taalgrens twee democratieën bestaan. “Het is onafwendbaar en niet meer dan legitiem dat die twee naties verder elk hun eigen weg zouden kunnen gaan. Elk volk heeft recht op zelfbestuur. Ook het Waalse en het Vlaamse volk”, luidt het vandaag in een reactie. De VVB roept alle Vlaamse partijen op de stem van de kiezer niet te negeren. In Vlaanderen tekent zich duidelijk een Vlaams-nationalistische meerderheid af, aldus de VVB. “Wij hopen dat deze vaststelling ook door N-VA, die als grootste formatie nu aan zet is, zal geïmplementeerd worden in de formatiegesprekken. De federale staat is onbestuurbaar geworden, loopt vast, deze staatsstructuur wordt onhoudbaar en werkt in het nadeel van Vlaanderen”, luidt het. bron: Belga Het bericht Voor VVB bestaan er meer dan ooit twee democratieën verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Mens is grotere bedreiging voor leven op Mars dan andersom (29/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De zogenaamde Marsis-radar aan boord van een Europese Mars­satelliet heeft onder de ijskap op de zuidpool van Mars een meer met vloeibaar water ontdekt, met een diameter van zo’n twintig kilometer. Leven is er nog niet gevonden, maar wordt zeker niet uitgesloten. Hoe zou dat leven eruitzien? En kan het een bedreiging vormen voor Marsreizigers?
  [naar artikel]
 33. Wetenschappers waarschuwen: "Microplastics vormen bedreiging voor walvissen, haaien en manta's" (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers waarschuwen dat microplastics in de oceaan, en de toxische chemische stoffen die ze bevatten, ook een significant risico vormen voor...
  [naar artikel]
 34. VN-baas waarschuwt voor ‘vier gevaren’ die bedreiging vormen vooruitgang in de wereld (22/01/2020 - De Morgen)
  Geopolitieke spanningen, klimaatverandering, wereldwijd wantrouwen en de nadelen van de digitale technologie zijn de vier grootste gevaren die de vooruitgang van de wereld in de 21ste eeuw bedreigen. Dat heeft António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, verklaard tijdens een nieuwjaarstoespraak voor de Algemene Vergadering van de VN.
  [naar artikel]
 35. Orban splijt Europees Parlement (06/04/2019 - De Morgen)
  De cultuuroorlog die woedt in de westerse democratieën splijt het Europees Parlement. Amper drie dagen na de Franse verkiezingen openbaart zich de scheidslijn tussen globalisten en nationalisten opnieuw met volle kracht. Aanleiding is de vraag wat Europa aan moet met het Hongarije van de ultrarechtse premier Viktor Orbán.
  [naar artikel]
 36. VN-baas waarschuwt voor “vier gevaren” die bedreiging vormen voor vooruitgang in de wereld (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geopolitieke spanningen, klimaatverandering, wereldwijd wantrouwen en de nadelen van de digitale technologie zijn de vier grootste gevaren die de vooruitgang van de wereld in de 21ste eeuw bedreigen. Dat heeft António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, woensdag verklaard tijdens een nieuwjaarstoespraak voor de Algemene Vergadering van de VN.
  [naar artikel]
 37. ‘De enige autoriteit is de president’, zegt Trump. Tien staten vormen intussen zelf coalities om economie te heropenen (14/04/2020 - Express)
  Dat hij de ‘enige autoriteit is’ en dat de president alleen kan beslissen wanneer de lockdowns voorbij zijn. Dat claimde... The post ‘De enige autoriteit is de president’, zegt Trump. Tien staten vormen intussen zelf coalities om economie te heropenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Amerikaanse inlichtingendiensten halen buitenlandbeleid Trump volledig onderuit (30/01/2019 - Express)
  De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben dinsdag voor het Congres verklaringen afgelegd die president Trump volledig tegenspreken. Zowel FBI-directeur Christopher Wray, CIA-directeur Gina Haspel als Dan Coats, de Director of National Intelligence, wisten te vertellen dat de kans dat Noord-Korea zijn kernarsenaal zal ontmantelen miniem is. Verder vormt de Islamitische Staat in het Midden-Oosten nog zeker een bedreiging en werkt het Iran-akkoord wel degelijk. Over de crisis aan de Amerikaans-Mexicaanse grens spraken ze zich niet uit. President Trump wil daar op korte termijn ‘een nationale noodsituatie’ uitroepen, indien hij geen geld krijgt om er een muur te bouwen. Hun analyse staat in scherp contrast met de eenzijdige focus van Trump op de problemen aan de zuidelijke grens van de Verenigde Staten. Die vormen volgens de president de belangrijkste bedreiging voor het land. De drie toplui van de inlichtingendiensten gaven voor het Congres duiding bij hun jaarlijkse “Worldwide Threat Assessment”. Naast de voormelde problematiek haalden de drie ook nog de dreiging van Chinese cyberspionage aan. Samen met de bedreiging van Russische campagnes om westerse democratieën te ondermijnen. Noord-Korea Vooral de situatie in Noord-Korea baart de veiligheidsdiensten zorgen. Volgens Dan Coats blijft de activiteit ginds onverenigbaar met de notie van ‘totale ontwapening’. Ook heeft het land jarenlang zijn kernactiviteiten geminimaliseerd, een situatie die tot op vandaag voortduurt. “Als gevolg daarvan is de situatie die een jaar geleden bestond vandaag nog steeds dezelfde”, staat in het rapport te lezen. Maar volgens president Trump vormt Noord-Korea niet langer een bedreiging wat betreft kernwapens. Een tweede topontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in de maak, maar data zijn nog niet bekend. …Time will tell what will happen with North Korea, but at the end of the previous administration, relationship was horrendous and very bad things were about to happen. Now a whole different story. I look forward to seeing Kim Jong Un shortly. Progress being made-big difference! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 30, 2019 Iran Nog volgens de veiligheidsdiensten respecteert Iran het kernakkoord dat het sloot met de VS en andere westerse landen. Dat heeft de kerndreiging vanuit de Islamitische Republiek op zijn minst tijdelijk heeft gereduceerd. In mei vorig jaar had Trump aangekondigd de Verenigde Staten uit het Iran-akkoord terug te trekken. Hij noemde het een ‘verschrikkelijk slechte overeenkomst’, die Iran er niet van zou weerhouden kernwapens te ontwikkelen. Rusland Het rapport maakt tenslotte een speciale melding van de Russische cyberaanval-capaciteit. “Moskou beschikt nu over de mogelijkheden om tijdens een crisis Amerikaanse burger- en militaire infrastructuren te ontwrichten en te beschadigen.” The post Amerikaanse inlichtingendiensten halen buitenlandbeleid Trump volledig onderuit appeared first on Express.
  [naar artikel]
 39. Guerrilla Girls, de feministische en anti-kapitalistische luis in de pels van de kunstwereld (09/11/2018 - De Morgen)
  “Is het duurste kunstwerk ook het belangrijkste kunstwerk? Wij denken van niet.” Het legendarische Amerikaanse kunstcollectief Guerrilla Girls is al meer dan dertig jaar de feministische en anti-kapitalistische luis in de pels van de kunstwereld. Vanavond zetten ze voor het eerst voet op Belgische bodem.
  [naar artikel]
 40. Kranten: "Nederland doet normaal", "populistische lente zet niet door" (16/03/2017 - De Redactie)
  Vlaamse en buitenlandse commentatoren merken op dat het schrikbeeld van een populistische vloedgolf die westerse democratieën overspoelt, in Nederland niet waargemaakt is. Premier Mark Rutte nam duidelijk stelling in, en dat loonde. Al belooft de formatie allesbehalve een makkelijke klus te worden.
  [naar artikel]
 41. Bruno Tobback: “Charlatans van huidige regeringen zijn grootste bedreiging voor waarden van onze samenleving” (01/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De socialisten mogen het debat over normen en waarden niet overlaten aan de “charlatans” van de huidige regeringen. Het zijn net de mensen die nu “aan de knoppen zitten van het fiscale en sociale beleid” die de fiscale rechtvaardigheid op de helling zetten en de “grootste bedreiging zijn voor de waarden waarop onze samenleving gebouwd zijn”. Dat heeft Tobback dinsdag gezegd tijdens zijn 1 mei-toespraak in Leuven.
  [naar artikel]
 42. Minderjarigen grootste bedreiging voor wereldeconomie (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Socialisten op 1 mei: “Charlatans van huidige regeringen zijn grootste bedreiging voor onze waarden” (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De socialisten mogen het debat over normen en waarden niet overlaten aan de “charlatans” van de huidige regeringen. Het zijn net de mensen die nu “aan de knoppen zitten van het fiscale en sociale beleid” die de fiscale rechtvaardigheid op de helling zetten en de “grootste bedreiging zijn voor de waarden waarop onze samenleving gebouwd zijn”. Dat heeft Tobback dinsdag gezegd tijdens zijn 1 mei-toespraak in Leuven. In Sint-Truiden kwamen de Limburgse socialisten samen.
  [naar artikel]
 44. Italië zakt weg in klassement van democratieën (09/01/2019 - Knack)
  Italië, dat sinds juni bestuurd wordt door de populistische vijfsterrenbeweging en de rechts-populistische Lega, heeft een duik genomen in het jaarlijkse klassement van democratieën. Dat blijkt woensdag uit een rapport van The Economist Intelligence Unit, een onderdeel van de groep rond het Britse magazine The Economist.
  [naar artikel]
 45. “Noord-Korea is grootste bedreiging voor Aziatisch-Pacifische regio” (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea is de “meest gevaarlijke en dringende bedreiging” voor de Aziatisch-Pacifische regio. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence woensdag verklaard tijdens een bezoek aan een Amerikaans vliegdekschip dat in Japan gestationeerd is.
  [naar artikel]
 46. Corruptie is grootste bedreiging voor communistische partij (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Aantal terroristische aanvallen in Westerse landen in 2017 verdubbeld (12/04/2018 - Metro)
  Het aantal terroristische aanvallen in Westerse landen is in 2017 verdubbeld, van 96 in 2016 naar 204 in 2017. Dat blijkt uit de risicokaarten 2018 die verzekeraar Aon vandaag publiceert over politiek geweld, terrorisme en politieke risico’s. Het risico op politiek geweld neemt over de hele wereld toe, zegt Aon op basis van de kaarten, waarop je de risico’s per land en per regio kan zien. Zo zijn 40 procent van de landen blootgesteld aan een risico op terrorisme of sabotage. In Westerse landen bedroeg het aantal terroristische aanvallen in 2017 meer dan het dubbele (204) dan in het jaar voordien (2016: 96). Maar doordat ze minder dodelijk waren, bleef het totale aantal slachtoffers in beide jaren ongeveer gelijk (1.092 in 2017). Een en ander heeft volgens Aon een impact het internationaal bedrijfsleven. “We bemerken een duidelijke trend dat bedrijven wakker liggen van terroristische aanvallen die hun toeleveringsketen geheel of gedeeltelijk kunnen onderbreken”, zegt Ann Cremers, Senior Manager Property & Terrorism bij Aon Risk Solutions. Volgens Aon richt 8 procent van de terroristische aanslagen zich specifiek op bedrijven en viseerde drie kwart daarvan olie en gas, mijnbouw, transport, bouwnijverheid of kritische infrastructuur. Aon concludeert ook onder meer dat de globale invloed van Islamitische Staat over zijn hoogtepunt heen is, de toeristische sector een bijzonder aantrekkelijk doelwit voor het internationale terrorisme blijft en radicaal linkse extremisten een groeiende bedreiging vormen. bron: Belga Het bericht Aantal terroristische aanvallen in Westerse landen in 2017 verdubbeld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. "Kunstenorganisaties vormen niet de grootste bedreiging voor de veiligheid in de Kanaalzone" (12/02/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vragen bij de controle-actie vorige vrijdag bij de culturele vzw Globe Aroma, die leidde tot het oppakken van zeven mensen zonder papieren. "Het politie-optreden was niet transparant en niet proportioneel", zegt hij. Ook anderen in de cultuursector, zoals het Overleg Kunstenorganisaties (oKo), betreuren de actie.
  [naar artikel]
 49. Klimaatverandering is grootste gevaar voor gezondheid in 21e eeuw (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Warmer en extremer weer, gelinkt aan klimaatverandering is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid op aarde in de 21e eeuw. Dat zeggen...
  [naar artikel]
 50. Grootste deeltjesversneller ter wereld toch geen bedreiging voor mensheid (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.