Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
21:44 uur

Podcast: hoe en waarom ontstond Het Klimaatalarm van Knack?

Knack

16/09/2020 - 05:09

Hoe pakken we het klimaatprobleem aan? Knack-journalist, bioloog en doctor in de wetenschappen Dirk Draulans legt in de eerste podcastaflevering uit waarom hij net nu samen met klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele Het Klimaatalarm heeft gelanceerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom Knack over Tom Meeuws en Liesbeth Homans schreef (01/04/2018 - Knack)
  Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck reageert op de commotie die ontstond na een artikel dat gepubliceerd werd over de politieke strijd in Antwerpen: 'Zonder de informatie uit het artikel 'Waarom de N-VA Tom Meeuws "kapot" wil', valt de heftigheid van de Antwerpse kiesstrijd niet te begrijpen.'
  [naar artikel]
 2. Knack op de Boekenbeurs: 'The Circle van Dave Eggers was een heel amusant tussendoortje ' (03/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Joost Devriesere, medewerker van Knack.be en Knack Focus.
  [naar artikel]
 3. Knack op de Boekenbeurs: 'Murakami heeft de humor van een dronken oom' (02/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Jelle Dehaen, medewerker bij Knack.
  [naar artikel]
 4. Knack op de Boekenbeurs: 'Toen wist ik: ooit word ik ook schrijfster' (08/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Katrijn Van Bouwel, columniste voor Knack Weekend.
  [naar artikel]
 5. 'Bob' over Antwerpse rusthuisbewoonster Elisa grote winnaar Dutch Podcast Awards (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaams-Nederlandse coproductie 'Bob' is uitgeroepen tot de beste podcast van Nederland. De podcast van radiomaaksters Nele Eeckhout, Siona...
  [naar artikel]
 6. Knack op de Boekenbeurs: 'Ik las De Beauvoir nog voor ik wist dat het De Beauvoir was' (04/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Anke Wauters, medewerker van Knack Focus.
  [naar artikel]
 7. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Hilde Crevits, Bert Bultinck en Jan Verheyen (21/10/2017 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" besprak Ivan De Vadder vrijdagavond de politieke actualiteit van de voorbije week met minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck en regisseur Jan Verheyen. Ze hadden het over de oplopende spanning tussen de Spaanse regering en Catalonië, over #metoo in de Belgische politiek, media- en filmwereld, en het succes van rechts in Oostenrijk. Beluister hier de podcast.
  [naar artikel]
 8. Waarom we allemaal vogels zouden moeten kijken: herbekijk het Knack-debat op de Boekenbeurs (13/11/2019 - Knack)
  Wat is er zo leuk aan vogels kijken, en waarom zouden we het allemaal moeten doen? Dirk Draulans had het er op de Knack-dag op de Boekenbeurs over met Agnes Wené (auteur van Fluitend door het leven), Jan Rodts (auteur van De slimste vogelgids) en vogelkijker Tim Begijn (alias comedian Begijn Le Bleu). (Her)bekijk het volledige gesprek hier.
  [naar artikel]
 9. Knack.be vraagt surfers hun 'manieren te houden' (05/04/2019 - De Morgen)
  Knack.be voert een nultolerantie in tegen ongepaste reacties op zijn website. Wie uit de bocht gaat op Knack.be wordt onmiddellijk gebannen, zonder waarschuwing en zonder uitleg. Die lezers zullen niet meer kunnen reageren op artikels of op de internetfora van Knack.
  [naar artikel]
 10. De Stemwijzer van Knack: 'Waarom hebben ze dit niet gerealiseerd terwijl ze in de regering zaten?' (29/04/2019 - Knack)
  Knack.be lanceert de Stemwijzer. Die geeft u geen stemadvies, maar is een gids bij driehonderd voorstellen van de politieke partijen, verdeeld over tien thema's. We lichten er vijf opmerkelijke voorstellen uit en leggen ze voor aan experts.
  [naar artikel]
 11. Toen de kinderen van Martenslinde hun podcast lanceerden (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De podcast ‘In de ban van de wolf’ is terug te vinden op de website van Het Belang van Limburg
  [naar artikel]
 12. Knack verdedigt keuze om affaire Meeuws-Homans uit te brengen: "Nodig om heftigheid Antwerpse kiesstrijd te begrijpen" (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het weekblad Knack reageert op de commotie die is ontstaan rond het artikel "Waarom de N-VA Tom Meeuws kapot wil" en waarin diens buitenechtelijke...
  [naar artikel]
 13. Knack verdedigt zich na uithaal van De Wever: “Politieke relevantie van affaire Homans en Meeuws is overduidelijk” (01/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het weekblad Knack reageert zondagavond op de commotie die is ontstaan rond het artikel “Waarom de N-VA Tom Meeuws kapot wil” en waarin diens buitenechtelijke relatie met Liesbeth Homans werd aangehaald. N-VA-voorzitter Bart De Wever noemde Knack zondagochtend nog een boulevardblad. Maar hoofdredacteur Bert Bultinck verdedigt de publicatie. “Zonder informatie van ons artikel valt de heftigheid van de Antwerpse kiesstrijd niet te begrijpen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 14. Gloednieuwe podcast ‘In de ban van de wolf’ vanaf vandaag op hbvl.be Wat is een podcast en hoe luistert u ernaar? (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Belang van Limburg lanceert vandaag de podcast ‘In de ban van de wolf’. Daarin schetsen onze journalisten samen met getuigen, experts en betrokkenen het verhaal van de wolven in Limburg. Waar komen ze vandaan? Hebben ze een toekomst in onze provincie? Maar ook: wie vermoordde Naya?
  [naar artikel]
 15. Waarom werd er in aanloop naar de stembusgang geen ruime grondwetsherziening mogelijk gemaakt? (06/06/2019 - Knack)
  'Waarom gingen de politieke partijen tijdens de campagne een discussie over het voorbestaan van België uit de weg?' Dat vraagt Knack-redacteur Ewald Pironet zich af.
  [naar artikel]
 16. PODCAST: De belasting van de vicepresident (06/10/2016 - De Redactie)
  Nog een maandje en de Amerikanen trekken naar de stembus. Wat weten we eigenlijk van de luitenants van Trump en Clinton? Deze podcast maakt u weer wat wijzer.
  [naar artikel]
 17. Mysterie van de dag: waarom vloeken we? (03/08/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom vloeken we?
  [naar artikel]
 18. Mysterie van de dag: waarom krijgen we de hik? (25/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom krijgen we de hik?
  [naar artikel]
 19. Klimaatopwarming of niet, we vliegen meer dan ooit (05/07/2019 - De Morgen)
  Vergeet het klimaatalarm, we blijven tegen de sterren op vliegen. De bezetting van vliegtuigen heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Nooit eerder zaten de toestellen zo vol, dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 20. Rood klimaatalarm in heel Europa (13/04/2019 - De Morgen)
  Het is almaar natter en warmer in Europa en dat wordt nog extremer. De wetenschap wijst op een versnelde ontsporing van het klimaat zoals we het kennen. Toch zijn de verwachtingen voor de klimaattop in Doha laag.
  [naar artikel]
 21. Podcast levert 'killer' nieuw proces op (29/03/2019 - De Morgen)
  De immens populaire podcast Serial inspireerde miljoenen amateurdetectives om in een rammelend moorddossier te duiken. Hun kritische blikken openen nu ook de ogen van het Amerikaanse rechtsysteem.
  [naar artikel]
 22. Waarom uw volgende auto (wellicht) een SUV wordt (21/10/2019 - Knack)
  Een op de drie verkochte wagens in ons land is een SUV, tendens stijgend. In China evolueert het SUV-marktaandeel zelfs richting 50 procent. In zijn editie van 23 oktober belicht Knack Extra het fenomeen SUV vanuit verschillende invalshoeken en passeren tal van nieuwe SUV-modellen de revue. Het laatste woord is voor twaalf Knack-lezers die in de huid van een autotester zijn gekropen en vrijuit ver...
  [naar artikel]
 23. MNM-dj Tom De Cock maakt podcast over boeken (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vrijdag 18 oktober snuistert radiopresentator Tom De Cock in de boekenkast van vijf bekende schrijvers in de gloednieuwe podcast...
  [naar artikel]
 24. Lost podcast nu ook zaak van verdwenen Belg op? Journalist maakt reeks over Théo Hayez (12/11/2019 - De Morgen)
  Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning – de Belg is sinds mei vermist – op te helderen. Geen dwaas idee, zo blijkt. De laatste jaren zijn cold cases al vaker zo opgelost. Zelfs de Nederlandse politie wil met een podcast een moord ontrafelen.
  [naar artikel]
 25. Lost podcast zaak van verdwenen Belg op? Journalist maakt reeks over Théo Hayez (12/11/2019 - De Morgen)
  Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning – de Belg is sinds mei vermist – op te helderen. Geen dwaas idee, zo blijkt. De laatste jaren zijn cold cases al vaker zo opgelost. Zelfs de Nederlandse politie wil met een podcast een moord ontrafelen.
  [naar artikel]
 26. Bestseller 'Het smelt' wordt podcast (06/04/2019 - De Morgen)
  Het smelt, de debuutroman van Lize Spit, is vanaf heden niet alleen te lezen in boekvorm, maar ook gratis te beluisteren als podcast.
  [naar artikel]
 27. Spotify verwijdert podcast met complottheorieën (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De streamingsdienst Spotify heeft delen van de controversiële podcast van de Amerikaanse complottheoreticus Alex Jones verwijderd uit zijn aanbod,...
  [naar artikel]
 28. Waarom N-VA blijft flirten met kiezers van Vlaams Belang (11/05/2019 - De Morgen)
  ‘Een bepaald deel van die Vlaams Belang-kiezers hoeven we echt niet’, bekent Kamer­lid Valerie Van Peel (N-VA) in de podcast ‘Polspoel & Desmet’ van De Morgen. Maar waarom blijft de partij dan toch zulke dubbelzinnige signalen uitsturen naar precies dat publiek?
  [naar artikel]
 29. That’s meditation-podcast: mediteer samen met ‘Safety First’ en Tim Van Aelst (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tv-maker Tim Van Aelst (41) wil jongeren laten kennismaken met meditatie, en dat twee maanden lang via een gratis podcast voor Rode Neuzen Dag....
  [naar artikel]
 30. PODCAST: De laatste rechte lijn (20/10/2016 - De Redactie)
  In een nieuwe podcast praten Xavier Taveirne en Bert De Vroey met Derk Jan Eppink (meestal bij de Republikeinen te vinden) en Jori Faber, die als vrijwilliger mee de campagne van Hillary Clinton ondersteunt in Florida.
  [naar artikel]
 31. Mysterie van de dag: waarom geloven we nepnieuws? (24/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom geloven we nepnieuws?
  [naar artikel]
 32. Mysterie van de dag: waarom danst de mens? (31/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom danst de mens?
  [naar artikel]
 33. Mysterie van de dag: waarom hebben we een déjà vu? (19/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben we een déjà vu?
  [naar artikel]
 34. Mysterie van de dag: waarom hebben we een appendix? (21/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom hebben we een appendix?
  [naar artikel]
 35. Mysterie van de dag: waarom is de mens monogaam? (15/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is de mens monogaam?
  [naar artikel]
 36. Mysterie van de dag: waarom is krabben besmettelijk? (13/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom is krabben besmettelijk?
  [naar artikel]
 37. Mysterie van de dag: waarom drinken we alcohol? (14/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom drinken we alcohol?
  [naar artikel]
 38. Met deze podcast duik je in de wereld van IS (05/05/2018 - De Morgen)
  Drie afleveringen. Meer zijn er momenteel niet beschikbaar van Caliphate, de nieuwe podcast van The New York Times die op zoek gaat naar de ware identiteit van IS. Maar we vinden het nu al - excusez le mot - een bommetje.
  [naar artikel]
 39. Birgit Van Mol omhelst haar leeftijd: “Geniet ervan en blijf glorieus gaan, je kan nog alle kanten uit” (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx lanceert vandaag de podcast ‘Het Leven begint bij 40'. Een inspirerende podcast voor iedereen die het...
  [naar artikel]
 40. Podcast Laurens ten Dam: intieme details over dopingcontroles, ‘wijndagen’ en de ‘3.000 calorieën-regel’ (16/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie nog gelooft in de ‘omerta’ van het wielrennen, luistert beter even naar de podcast van de Nederlandse renner Laurens ten Dam (37). De wegkapitein van Tom Dumoulin gooit daarin zijn hele leven op tafel, ook in deze Giro: intieme details over dopingcontroles, over ‘wijndagen’ en de ‘3.000 calorieën-regel’. “Strava, Instagram, de podcast. Ik wil helemaal transparant zijn.”
  [naar artikel]
 41. Dit zijn de Mensen van het Jaar 2019 voor Knack (04/12/2019 - Knack)
  De stem van de klimaatwetenschappers klonk het voorbije jaar luider dan ooit en met Greta Thunberg kregen de klimaatactivisten een jong en strijdvaardig gezicht. Ze zijn de Mensen van het Jaar 2019 voor respectievelijk Knack en Knack Weekend. Knack Focus koos in de entertainmentsector voor de Belgisch-Caribische muzikante Charlotte Adigéry.
  [naar artikel]
 42. Bieb Genk pakt uit met eerste podcast (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst pakt de stedelijke bibliotheek van Genk uit met een podcast-documentaire. En wel over de expositie ‘Patti Smith Complete’.
  [naar artikel]
 43. Deel 3 podcast Tom Boonen: cocaïne, haat-liefde en boerenjaar (08/03/2017 - Sporza)
  In de podcast "Tommeke, wat doe je nu?" overloopt wielercommentator Christophe Vandegoor de carrière en het leven van Tom Boonen.
  [naar artikel]
 44. Moeten we bang zijn om oud(er) te worden? Herbekijk het Knack-debat op de Boekenbeurs (13/11/2019 - Knack)
  Op de Knack-dag op de Boekenbeurs onderzocht Simon Demeulemeester samen met Ann Peuteman (auteur van het boek Grijsgedraaid) en radiomaker Annemie Peeters (trekker van het project Fifty-Fifty) of, en zo ja waarom, we bang moeten zijn om oud(er) te worden en hoe we die angst kunnen bedwingen. (Her)bekijk het volledige debat hier.
  [naar artikel]
 45. BBC tekent voor vermakelijke podcast over de ontstaansgeschiedenis van landen (08/08/2018 - De Morgen)
  Wat is een land? Hoe zijn de grenzen ervan bepaald? Bestaat er zoiets als een nationale identiteit? Interessante vragen, die Misha Glenny beantwoordt in de uiterst vermakelijke BBC-podcast How to Invent a Country.
  [naar artikel]
 46. Come as you are (10/04/2019 - De Morgen)
  Auteur-journalist (bekend van haar podcast Vuile lakens) en seksuoloog Wim Slabbinck (op 15/9 verschijnt zijn boek Waarom mannen geen seksboeken kopen), schrijven om de week over de geneugten van het vlees.
  [naar artikel]
 47. Jago Kosolosky nieuwe hoofdredacteur Knack.be/LeVif.be (06/10/2016 - Knack)
  Vanaf 1 november komt Jago Kosolosky aan het hoofd te staan van Knack.be/LeVif.be. Hij volgt Simon Demeulemeester op, die verhuist naar de redactie van Knack.
  [naar artikel]
 48. Jago Kosolosky nieuwe hoofdredacteur newsroom Knack.be/LeVif.be (06/10/2016 - Knack)
  Vanaf 1 november komt Jago Kosolosky aan het hoofd te staan van Knack.be/LeVif.be. Hij volgt Simon Demeulemeester op, die verhuist naar de redactie van Knack.
  [naar artikel]
 49. Hé Siri, moeten we naar podcast 'Sandra' luisteren? (15/05/2018 - De Morgen)
  In de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Sandra, een fictie-podcast over een levensechte virtuele assistente.
  [naar artikel]
 50. Mysterie van de dag: waarom spoelen er voeten aan in Canada? (16/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom spoelen er voeten aan in Canada?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.