Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:12 uur

Nieuwe stunt, nieuwe tattoo: Mathieu Bonne uit ‘Kamp Waes’ zwemt als eerste ooit hele kustlijn af

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 05:55

Matthieu Bonne (27) is voortaan niet alleen gekend als ‘Kamp Waes’-deelnemer, maar ook als de eerste man ooit die erin geslaagd is de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen. Van De Panne naar Knokke. Goed voor in totaal 74 kilometer en bijna 24 uur non-stop zwemmen. En voor een nieuwe tattoo, als trofee op zijn lijf.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Matthieu liep de Marathon des Sables en zwom het Kanaal over, maar... “Ik ben nog nooit zo diep gegaan als in ‘Kamp Waes’” (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Matthieu Bonne (25) kickt op waanzinnige uitdagingen. En ook in ‘Kamp Waes’ gaat hij tot het uiterste. “Ik ben verslaafd aan fysieke pijn”, zegt de...
  [naar artikel]
 2. OPROEP. Doe jij ook mee aan ‘Start to Kamp Waes’? (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al meer dan 53.000 Vlamingen schreven zich ondertussen in voor het loodzware trainingsprogramma ‘Start to Kamp Waes’. Door het immense succes van het nieuwe tv-programma ‘Kamp Waes’ lanceerde VRT aan de start van het nieuwe jaar een trainingsschema gebaseerd op de fysieke proeven van het Belgisch leger. Het doel? In acht weken fit genoeg worden om te kunnen slagen voor de standaardtesten van het Belgische leger.
  [naar artikel]
 3. Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove mag niet meedoen aan ‘Kamp Waes’ (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Kamp Waes’, het nieuwe tv-programma van één-gezicht Tom Waes, mocht al meer dan vijfduizend inschrijvingen ontvangen. Hoewel de selectie van de...
  [naar artikel]
 4. Startdatum van ‘Kamp Waes’ bekendgemaakt (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Kamp Waes’, het nieuwe programma waarin Tom Waes ‘gewone’ mannen en vrouwen de kans biedt op een versnelde opleiding voor de Special Forces Group...
  [naar artikel]
 5. Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove mocht niet meedoen aan ‘Kamp Waes’ (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Kamp Waes’, het nieuwe tv-programma van één-gezicht Tom Waes, mocht al meer dan vijfduizend inschrijvingen ontvangen. Hoewel de selectie van de...
  [naar artikel]
 6. Tom Waes: “Bart De Pauw zei dat ‘Het Geslacht De Pauw’ mijn leven kon veranderen” (17/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Waes is met zijn nieuwe programma ‘Kamp Waes’ weer helemaal hot. Bij MNM praat hij honderduit over het programma, over zijn eigen legerdienst en over zijn succes, dat al zo’n twintig jaar duurt: “Bekendheid is overroepen. Ik kan nergens meer komen zonder dat mensen me kennen!” En komt er ooit een tweede seizoen van ‘Wauters vs. Waes’?
  [naar artikel]
 7. BV-kamp Waes: Finalisten ‘Kamp Waes’ nu ook te boeken voor uw feest (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf nu te boeken voor feestjes en andere evenementen: de finalisten van Kamp Waes. Zeger, Aaron, Debbie, Joni, Xander, David en Mathieu zijn daarvoor in zee gegaan met een kantoor dat BV’s ‘aanbiedt’ tegen verschillende tarieven. Ook de kandidaten van Temptation island zijn graag gezien gasten in discotheken. “We zouden goed gek zijn om zo’n aanbod af te slaan.”
  [naar artikel]
 8. Fans ‘Kamp Waes’ boos dat hun programma moet wijken voor veldrijden (29/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie gehoopt had op een nieuwe aflevering van Kamp Waes, kwam zondagavond bedrogen uit. Eén zond de veldrit in Diegem uit in plaats van het populaire programma van Tom Waes. De fans van het programma zijn ontgoocheld.
  [naar artikel]
 9. Bredenaar zwemt Kanaal over (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mathieu Bonne heeft maandag het Britse Kanaal overgezwommen.
  [naar artikel]
 10. Fysieke proeven doen bij het leger? Inschrijvingen geopend voor ‘Start to Kamp Waes’ (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe programma ‘Kamp Waes’ ging de afgelopen weken uitgebreid over de tongen. Kandidaten worden aan intensieve proeven onderworpen bij een...
  [naar artikel]
 11. De Special Forces-operator uit ‘Kamp Waes’: ‘Je moet bang zijn’ (13/12/2019 - De Morgen)
  In ‘Kamp Waes’, het nieuwe programma van Tom Waes, beoordeelt Special Forces-operator Stijn vijftien Vlamingen die de loodzware proeven moeten doorstaan om bij de elite-eenheid te worden aangenomen. ‘We zoeken mensen die altijd een betere versie van zichzelf willen worden.’
  [naar artikel]
 12. Kan het nieuwe programma van Tom Waes vrouwen verleiden om bij het leger te gaan? (27/11/2019 - De Morgen)
  Een win-winsituatie voor het leger en de VRT. Dat is Kamp Waes, de nieuwe reeks met Tom Waes over de Special Forces. Waar Defensie promo kan maken voor de rekrutering, krijgt Eén spectaculaire televisie. Maar krijgen deze elitesoldaten ook meer vrouwen onder de wapens?
  [naar artikel]
 13. Kamp Waes als inspiratiebron voor bedrijven: 'Samenwerken met heel wat ego's is moeilijk in elke organisatie' (11/02/2020 - Knack)
  Fly en Stijn, bij 2 miljoen Vlamingen bekend als de strenge maar rechtvaardige instructeurs uit Kamp Waes, blikken tevreden terug op hun tv-avontuur. De eerste is ervan overtuigd dat het succes van het programma meer rekruten zal opleveren voor Defensie. Voor de tweede was Kamp Waes de gedroomde reclame voor zijn pas opgerichte coachingbedrijf.
  [naar artikel]
 14. Wat is in ’s hemelsnaam de insteek van ‘Kamp Waes’? (08/12/2019 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Tom Waes heeft zijn job laten afpakken in Kamp Waes.
  [naar artikel]
 15. Door ‘Kamp Waes’ kan ik geen kaki meer zien (08/12/2019 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Tom Waes heeft zijn job laten afpakken in Kamp Waes.
  [naar artikel]
 16. Waarom moest Kamp Waes wijken voor veldrijden en niet de kunstdocu op Canvas? (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Verontwaardiging in veel Vlaamse huiskamers zondagavond: wie lekker voor de buis ging zitten voor een nieuwe aflevering van Kamp Waes, kwam bedrogen uit. In plaats daarvan zond Eén de veldrit in Diegem uit. Eén benadrukte zondag al dat de ingreep uitzonderlijk is, maar toch is het opmerkelijk. Kamp Waes is nog maar drie afleveringen oud, maar veroverde met meer dan een miljoen kijkers meteen een plaatsje in de top drie best bekeken programma’s van het jaar.
  [naar artikel]
 17. Zeger uit ‘Kamp Waes’ en zijn vriendin Pauline: “Zodra ik genoeg gesport heb, kunnen we aan ‘project baby’ beginnen” (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen heeft er een nieuwe held bij: Zeger Van Noten (23). De Kamp Waes-deelnemer heeft de afgelopen weken het taboe rond stotteren doorbroken...
  [naar artikel]
 18. Nieuwe kustlijn Hawaï doemt op tussen de lavadampen, maar wie is eigenaar van die nieuwe grond? (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op Hawaï hebben de lavastromen van vulkaan Kilauea meer dan een kilometer nieuwe kustlijn gevormd in Kapoho Bay. Het Amerikaanse geologisch...
  [naar artikel]
 19. Limburgers sneuvelen meteen in ‘Kamp Waes’ (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gisterenavond sneuvelden de Zonhovense Feike Welter (27) en Davide Barile (33) uit Genk in de eerste aflevering van tv-programma Kamp Waes, waarin gewone burgers een opleiding tot elitesoldaat volgen.
  [naar artikel]
 20. Vlaming wil als eerste ooit onze kustlijn afzwemmen (17/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Tien jaar geleden streed Maarten Veys (33) uit Bredene nog tegen teelbalkanker, volgende maand wil hij als eerste ooit onze kustlijn afzwemmen. “Van De Panne tot Knokke, goed voor 67 kilometer en in het slechtste geval meer dan 20 uur zwemmen. Niemand die daar ooit in slaagde.”
  [naar artikel]
 21. ‘Kamp Waes’: ruim anderhalf miljoen kijkers, maar (nog) geen toeloop bij Defensie (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Kamp Waes’ kluistert elke zondagavond meer dan anderhalf miljoen Vlamingen aan de buis, maar veel nieuwe rekruten levert dat voorlopig niet op....
  [naar artikel]
 22. Stijn van ‘Kamp Waes’: “Er schuilt absoluut een softie in mij” (01/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  ‘Kamp Waes’ zit er bijna op, en dat betekent een totaal nieuw leven voor Beringenaar Stijn Swijns (31). “Vroeger was het mijn specialiteit om onder de radar te blijven”, vertelt Stijn. “Door ‘Kamp Waes’ veranderde ik van de ene dag op de andere in een publiek figuur. Dat is voor mij de grootste aanpassing.”
  [naar artikel]
 23. Tom Waes kan VRT volgen in beslissing om Dries Van Langenhoven te weigeren voor ‘Kamp Waes’: “Alle begrip ervoor” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De VRT zegt ‘nee’ tegen Dries Van Langenhove (26). Om deel te nemen aan ‘Kamp Waes’ toch. Tom Waes (50) begrijpt waarom. “Maar ik was eigenlijk...
  [naar artikel]
 24. ‘Kamp Waes’-deelnemer Zeger en zijn vriendin Pauline denken aan de toekomst: “Zodra ik genoeg gesport heb, kunnen we aan ‘project baby’ beginnen” (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen heeft er een nieuwe held bij: Zeger Van Noten (23). De Kamp Waes-deelnemer heeft de afgelopen weken het taboe rond stotteren doorbroken...
  [naar artikel]
 25. OPROEP. Al 53.000 inschrijvingen voor ‘Start to Kamp Waes’: doe jij mee? (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim 53.000 mensen hebben zich ingeschreven voor ‘Start to Kamp Waes’. Dat is een trainingsschema bij ‘Kamp Waes’, het tv-programma op Eén waarin leggen 15 onbekende Vlamingen proeven afleggen uit de opleiding van de Special Forces. Vanaf vandaag krijgen deelnemers het trainingsschema in hun mailbox.
  [naar artikel]
 26. Stijn uit ‘Kamp Waes’ organiseert eerste Mission Me-kamp voor jongeren: “Maar het moet verantwoord blijven” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stijn Swijns, die bekend werd door het één-programma ‘Kamp Waes’, is niet langer instructeur bij de Special Forces. In de plaats organiseert hij...
  [naar artikel]
 27. Wat 'Kamp Waes' ons heeft geleerd: 'Het tijdperk van de domme macho is voorbij' (03/02/2020 - Knack)
  Met twee miljoen kijkers is Kamp Waes niet alleen een van de populairste programma's van het nog prille jaar geworden, het bleek ook een van de interessantste. Tot onze eigen verbazing, moeten we toegeven. Een terugblik met Tom Waes.
  [naar artikel]
 28. ‘Start to Kamp Waes’ is begonnen: eerste schema online (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaming is duidelijk klaar om zijn goede voornemens om te zetten in daden: zo'n 100.000 mensen schreven zich in voor ‘Start to Kamp Waes’, een...
  [naar artikel]
 29. Zeger en Xander houden contact met andere ‘Kamp Waes’-deelnemers: “We gaan samen de Mont Blanc beklimmen” (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze favoriete durfal Tom Waes rekruteerde voor ‘Kamp Waes’ vijftien kandidaten die de selectieproeven van de Belgian Special Forces moesten...
  [naar artikel]
 30. Na alle hoongelach wil Davide dit nog even kwijt: “Tijdens ‘Kamp Waes’ zat ik midden in een pijnlijke scheiding” (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Genkenaar Davide Barile (33) viel af in de eerste aflevering van ‘Kamp Waes’. Op sociale media was hij het mikpunt van spot, omdat hij de...
  [naar artikel]
 31. Volk gezocht voor ‘Kamp Waes’ (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes is op zoek naar kandidaten voor een bijzonder nieuw tv-programma: ‘Kamp Waes’. Daarin laat Tom gewone burgers proeven van wat de loodzware opleiding van de Special Forces Group van het Belgische leger inhoudt.
  [naar artikel]
 32. Tom Waes kan VRT volgen in beslissing om Dries Van Langenhove te weigeren voor ‘Kamp Waes’: “Alle begrip ervoor” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De VRT zegt ‘nee’ tegen Dries Van Langenhove (26). Om deel te nemen aan ‘Kamp Waes’ toch. Tom Waes (50) begrijpt waarom. “Maar ik was eigenlijk...
  [naar artikel]
 33. ‘Kamp Waes’ opent met topscore van 1,5 miljoen kijkers (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gemiddeld 1.494.074 kijkers, met een absolute piek van ruim 1,7 miljoen, keken zondagavond naar de eerste aflevering van ‘Kamp Waes’. Daarmee...
  [naar artikel]
 34. Ouzy ondervindt in ‘Kamp Waes’ wat uitputting met een mens doet: “Als je waanvoorstellingen krijgt is dat akelig, hoor” (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Tom Waes is ons stiekem eten komen brengen”, verklapt Ousmane Diop (39) alias Ouzy aan Dag Allemaal. Het is duidelijk dat ‘Kamp Waes’ het uiterste...
  [naar artikel]
 35. Al 35.000 inschrijvingen voor Start to Kamp Waes (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goede voornemens? Daar kan je volgens Tom Waes maar beter zo snel mogelijk werk van maken. Samen met één lanceert hij ‘Start to Kamp Waes’, een...
  [naar artikel]
 36. Einde missie in ‘Kamp Waes’: deze kandidaten haalden het einde (02/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze favoriete durfal Tom Waes rekruteerde voor ‘Kamp Waes’ vijftien kandidaten die de selectieproeven van de Belgian Special Forces moeten...
  [naar artikel]
 37. Tom Waes versiert hoofdrol in nieuwe fictiereeks (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het derde seizoen van ‘Reizen Waes’ bijna rijp is voor uitzending, bereidt Tom Waes (47) zich voor op een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2017 start hij met de opnames van een nieuwe fictiereeks op Eén, waarin hij een van de twee hoofdrollen vertolkt. Waes speelt een agent die undercover gaat in het drugsmilieu. Acteren is al jaren een passie van de man die alles kan.
  [naar artikel]
 38. Tom Waes versiert hoofdrol in nieuwe fictiereeks (28/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl het derde seizoen van ‘Reizen Waes’ bijna rijp is voor uitzending, bereidt Tom Waes (47) zich voor op een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2017 start hij met de opnames van een nieuwe fictiereeks op Eén, waarin hij een van de twee hoofdrollen vertolkt. Waes speelt een agent die undercover gaat in het drugsmilieu. Acteren is al jaren een passie van de man die alles kan.
  [naar artikel]
 39. Waarom de special forces ‘Kamp Waes’ toelieten in hun midden (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Kamp Waes’ is Tom Waes niet alleen een steun en toeverlaat voor ‘zijn’ kandidaten, maar hij grijpt tegelijkertijd ook de kans om de Belgische...
  [naar artikel]
 40. Aaron: underdog in ‘Kamp Waes’, straffe ondernemer in het burgerleven: “Op mijn achttiende kocht ik al m'n eerste huis” (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijgezel Aaron Vanneste (31) uit ‘Kamp Waes’ runt een avonturencentrum, doet in vastgoed, is stuntman én reist de wereld rond. Op tv leek hij...
  [naar artikel]
 41. Tom Waes brengt unieke inkijk in de wereld van de Special Forces in "Kamp Waes" (26/11/2019 - VRT NWS)
  Op 8 december gaat er op één een bijzondere nieuwe reeks van start: Kamp Waes. Vijftien mannen en vrouwen proberen een deel van de loodzware selectieproeven af te leggen van de Special Forces, de minst bekende eenheid van het Belgische leger. Doorheen de reeks leren de kandidaten hun eigen grenzen kennen en krijgen we een unieke inkijk in de wereld van de Special Forces.
  [naar artikel]
 42. Paris Jackson deelt topless foto van haar nieuwe tattoo (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe tattoo voor Paris Jackson, dat betekent ook een nieuwe post op Instagram en helaas ook nieuwe ophef over die foto. Om haar nieuwe tattoo te tonen, plaatste Paris een topless foto online, die ze al snel weer moest verwijderen. Niet veel later volgde er een tweede, gecensureerde foto van haar tattoo, en een sneer.
  [naar artikel]
 43. Dries Van Langenhove meldt zich aan voor ‘Kamp Waes’: “Het blijft afwachten of de VRT mij goedgezind is” (04/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het loopt storm voor Kamp Waes, waarin Tom Waes (50) deelnemers laat proeven van de opleiding van de Special Forces van het Belgische leger. Na drie weken zijn er meer dan vijfduizend inschrijvingen, waarbij één opvallende.
  [naar artikel]
 44. Al bijna 50.000 inschrijvingen voor "Start to Kamp Waes" (06/01/2020 - VRT NWS)
  Al bijna 50.000 sportievelingen hebben zich ingeschreven voor "Start to Kamp Waes", een trainingsschema bij het tv-programma "Kamp Waes". Daarin leggen 15 onbekende Vlamingen een week lang fysieke en mentale proeven uit de opleiding van de Special Forces af.
  [naar artikel]
 45. Tom Waes over zijn legerdienst: “We werden een jaar gekloot en gekleineerd” (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes (51) heeft Kamp Waes met het nodige angstzweet ingeblikt. Alles was immers in handen van de Special Forces van het Belgisch leger, Waes en co moesten enkel filmen. Maar de opdrachten voor de deelnemers bleken loodzwaar. “De eerste opnamedag levert een slagveld op. En toen moesten er nog zeven afleveringen gemaakt worden.”
  [naar artikel]
 46. Waarom de special forces ‘Kamp Waes’ toelieten in hun midden: “Ook voor ons wat dit een spannend project” (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Kamp Waes’ is Tom Waes niet alleen een steun en toeverlaat voor ‘zijn’ kandidaten, maar hij grijpt tegelijkertijd ook de kans om de Belgische...
  [naar artikel]
 47. Tom Waes daagt de leerlingen van Hasp-O Zepperen uit tot hun eigen ‘Kamp Waes’ (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes daagt de leerlingen van de middelbare school Hasp-O Zepperen uit de paasvakantie braaf in hun kot door te brengen. Ze moeten het zien als hun eigen ‘Kamp Waes’.
  [naar artikel]
 48. Zeger uit Kamp Waes blinkt ook uit in boksring in San Marco Village (09/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De San Marco Village in Schelle was zaterdag helemaal omgetoverd tot bokstempel. In The Battle of San Marco namen de Antwerpse boksclubs het een hele avond lang tegen elkaar op. De bekendste naam tussen de deelnemers was ongetwijfeld Zeger Van Noten, die bekend raakte door zijn deelname aan het televisieprogramma Kamp Waes. Zeger stapte in San Marco Village in de ring voor zijn tweede kamp in zijn nog prille bokscarrière.
  [naar artikel]
 49. Al 35.000 Vlamingen schreven zich in voor ‘Start to Kamp Waes’ (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ieder jaar staat het hoog bovenaan het lijstje met goede voornemens van heel wat Vlamingen: meer sporten. Maar vaak blijft het bij die voornemens. Daar wil Tom Waes (51) verandering in brengen. Samen met de VRT lanceert hij Start to Kamp Waes, een trainingsschema gebaseerd op de fysieke proeven van het Belgische leger. Minder zwaar dan wat de Special Forces laten zien in Kamp Waes, maar ideaal om net zo fit te worden als een soldaat. Het initiatief slaat aan: afgelopen weekend schreven al 35.000 mensen zich in.
  [naar artikel]
 50. Tom Waes wordt undercoveragent (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het derde seizoen van ‘Reizen Waes’ bijna rijp is voor uitzending, bereidt Tom Waes (47) zich voor op een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2017 start hij met de opnames van een nieuwe fictiereeks op Eén, waarin hij een van de twee hoofdrollen vertolkt. Waes speelt een agent die undercover gaat in het drugsmilieu. Acteren is al jaren een passie van de man die alles kan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.