Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
08:52 uur

CORONACIJFERS. Twee dagen op rij meer dan 1.000 besmettingen

Metro

16/09/2020 - 08:07

Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 778,9. Dat is een stijging met maar liefst 52% tegenover de week voordien. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt dus sterk. Uit de dagelijkse cijfers blijkt bovendien dat er […] Het bericht CORONACIJFERS. Twee dagen op rij meer dan 1.000 besmettingen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marc Van Ranst over de nieuwe coronacijfers: ‘Het is niet zo negatief als het lijkt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 2. Weinig doden en toch veel besmettingen, of toch niet? De Duitse coronacijfers uitgelegd (26/03/2020 - VRT NWS)
  Het is dagelijks met grote ogen kijken naar de Duitse coronacijfers, zeker als je die naast ons land of Nederland legt. Terwijl het aantal besmettingen relatief hoger ligt dan bij ons, ligt het aantal doden dan weer opvallend lager. Een aantal verklaringen zijn vrij gemakkelijk, andere liggen dan weer minder voor de hand.
  [naar artikel]
 3. Amper twee coronadoden in Nieuw-Zeeland: hoe valt dat succes te verklaren? (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De opmerkelijkste coronacijfers komen misschien wel uit Nieuw-Zeeland. Het aantal besmettingen is er vier dagen op rij gedaald, een resultaat waar...
  [naar artikel]
 4. Coronacijfers stabiliseren verder: 140 bijkomende sterfgevallen, 503 patiënten opgenomen in ziekenhuis (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers van zaterdag tonen opnieuw een gevoelige stijging van het aantal doden, besmettingen en ziekenhuisopnames, maar de virologen benadrukken dat de aantallen die ertoe doen stabiliseren. “We moeten blijven volhouden”, klonk het op de dagelijkse persconferentie.
  [naar artikel]
 5. ‘Een minder sterke stijging is het enige waar we op dit moment op kunnen hopen’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 6. Analyse van de nieuwste coronacijfers: “Positieve trend met korrel zout nemen” (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe patiënten in de ziekenhuizen daalt, en er liggen minder mensen op intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste coronacijfers. Al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk coronacomité, voor voorbarige vreugde.
  [naar artikel]
 7. Scholen in twee Iraanse steden dicht wegens coronavirus, veel nieuwe besmettingen in Zuid-Korea (22/02/2020 - VRT NWS)
  Niet alleen in Italië, ook in Iran en Zuid-Korea zijn nieuwe besmettingen met het coronavirus Covid-19 opgedoken. In Zuid-Korea is zelfs sprake van een forse toename, waardoor het aantal besmettingen intussen op meer dan 400 staat. Ook in Iran is het aantal corona-gevallen verontrustend toegenomen. Daar zijn intussen al vijf mensen overleden aan de gevolgen van het virus. In twee Iraanse steden blijven de scholen en universiteiten gedurende enkele dagen dicht.
  [naar artikel]
 8. New Yorkse ziekenhuizen staan op kraken door corona (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe epicentrum van de coronapandemie ligt in de hoofdstad van de wereld, New York. In de stad zijn nu al meer dan 21.000 besmettingen geregistreerd, dat is bijna een derde van alle besmettingen in de VS, dat nu met 81.864 bevestigde gevallen meer besmettingen telt dan China en Italië. En de piek moet nog volgen.
  [naar artikel]
 9. 31 nieuwe besmettingen in België (08/03/2020 - Express)
  Op zaterdag testte het nationale referentielaboratorium 422 stalen. Daarbij kwamen 31 nieuwe besmettingen aan het licht. Het totaal aantal gevallen in België ligt nu op 200. Het gaat om zestien Vlamingen, acht Brusselaars en zeven Walen. Het aantal nieuwe besmettingen ligt lager dan de voorbije dagen. Een belangrijke reden hiervoor is dat er tijdens het […] The post 31 nieuwe besmettingen in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Mogelijk tienduizenden Amerikaanse doden, maar Trump blijft zichzelf feliciteren (31/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd zijn er nu al meer dan 800.000 geregistreerde besmettingen en het aantal officiële doden schurkt tegen de 40.000 aan, tonen de cijfers van de Johns Hopkins University. Wat het eerste cijfer betreft staat de VS al even op kop met ondertussen ruim 160.000 besmettingen sinds de uitbraak. Wat de dodentol betreft is het land dan weer goed op weg naar die wrange koppositie. Zeker 3.000 mensen zijn al gestorven, en terwijl andere zwaar getroffen landen stilaan een afvlakking in de curve zien, blijft het aantal doden in de VS nog steeds om de drie dagen verdubbelen. In de staat New York is dat zelfs om de twee dagen.
  [naar artikel]
 11. Meer dan 200.000 besmettingen in de Verenigde Staten (01/04/2020 - Express)
  In de Verenigde Staten staat de teller qua besmettingen nu op 206.207 gevallen, het hoogste aantal ter wereld, blijkt uit... The post Meer dan 200.000 besmettingen in de Verenigde Staten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. LIVE. 106 doden en meer dan 4.000 besmettingen door coronavirus, ook besmetting in Duitsland (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Er zijn wereldwijd ruim 4.000 besmettingen, waarvan het merendeel in China. In Europa zijn 4 besmettingen gesignaleerd, waarvan drie in Frankrijk...
  [naar artikel]
 13. Nog twee bijkomende legionella-besmettingen in Gent (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt twee nieuwe besmettingen met legionella, beiden hebben een duidelijke link met het Gentse havengebied. De...
  [naar artikel]
 14. Twee bijkomende legionella-besmettingen in Gent, slachtoffers niet op intensieve zorgen (26/05/2019 - De Morgen)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt twee nieuwe besmettingen met legionella, beiden hebben een duidelijke link met het Gentse havengebied. De eerste verblijft thuis. De tweede is opgenomen in het ziekenhuis, maar niet op intensieve zorgen. In totaal zijn er nu al 32 besmettingen geteld sinds de legionella-uitbraak werd gemeld op 10 mei. Twee slachtoffers zijn overleden.
  [naar artikel]
 15. Verschillende nieuwe gevallen in Europa, Europese landen repatriëren burgers (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Europa hebben zich vrijdag opnieuw besmettingen van het coronavirus voorgedaan. Zo is er voor het eerst een geval in Zweden gemeld, zijn er twee nieuwe besmettingen in Groot-Brittannië en eentje in Duitsland. Ondertussen hebben de Italiaanse autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen voor zes maanden, nadat de afgelopen dagen ook daar de eerste twee gevallen van het nieuwe longvirus werden gemeld.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 100.000 besmettingen in Europa, 108 doden op 24 uur in Frankrijk (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europa telt meer dan 100.000 besmettingen met het coronavirus. Dat blijkt uit een optelsom van persbureau AFP van alle geregistreerde gevallen per...
  [naar artikel]
 17. Almaar meer landen grijpen naar radicaal noodplan (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er waren gisteren 133 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land. In totaal staat het aantal besmettingen nu op 689. Vier mensen zijn intussen overleden aan de gevolgen van de besmetting: personen van 73, 80, 86 en 90 jaar oud. De nieuwe besmettingen treffen vooral het actieve deel van de bevolking, tussen 30 en 60 jaar.
  [naar artikel]
 18. Meer dan 2.000 coronabesmettingen in Zuid-Korea, eerste besmettingen in Nederland, Litouwen en Nigeria (28/02/2020 - VRT NWS)
  In Zuid-Korea, het land met de meeste besmettingen met het nieuwe coronavirus na China, zijn al meer dan 2.000 mensen besmet. 13 mensen zijn er aan het virus bezweken. Ondertussen blijft het lijstje landen met besmettingen uitbreiden. Gisteravond raakte bekend dat er nu ook iemand besmet is in Nederland.
  [naar artikel]
 19. BREAKING. Zes nieuwe besmettingen in België (02/03/2020 - Metro)
  Er zijn zes nieuwe besmettingen met het coronavirus in België vastgesteld. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Daarmee komt het totale aantal in ons land op acht gevallen, waarbij de eerste patiënt al genezen is. Alle nieuwe besmettingen betreft mensen die teruggekeerd zijn uit Italië. Later meer. Lees ook : Coronavirus: overheid roept op tot waakzaamheid Het bericht BREAKING. Zes nieuwe besmettingen in België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. "Voorzichtig optimisme" in China: "Al vijf dagen meer besmettingen die uit buitenland komen dan in China zelf"  (18/03/2020 - VRT NWS)
  “Vandaag was er één lokale besmetting in China, maar 12 besmettingen van mensen die uit het buitenland komen. Dat aantal ‘geïmporteerde gevallen’ is nu al vijf dagen hoger dan de binnenlandse infecties.” Onze correspondente Leen Vervaeke ziet “voorzichtig optimisme” bij de Chinezen, nu het aantal coronabesmettingen dag op dag daalt. Ze beschrijft hoe China vooral “meewarig” wordt over het buitenland: “Men snapt niet goed dat Westerse landen dezelfde fouten maken.”
  [naar artikel]
 21. Italië neemt maatregelen om eerste Europese uitbraak coronavirus in te perken (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De sluimerende angst voor het coronavirus in het noorden van Italië is het voorbije weekend omgeslagen in paniek. In een paar dagen tijd is het aantal besmettingen van 3 naar meer dan 150 gegaan en 3 mensen kwamen om het leven. Uit vrees voor meer besmettingen werden dan ook draconische maatregelen afgekondigd. Voetbalwedstrijden werden afgelast, scholen, winkels en bedrijven bleven toe en de politie en het leger controleren de toegangswegen zodat niemand de elf geïsoleerde dorpen binnen of buiten kan.
  [naar artikel]
 22. Twee nieuwe besmettingen met ziekte van Newcastle bij pluimvee (16/07/2018 - De Standaard)
  Bij het sierpluimvee van twee Oost-Vlaamse hobbyhouders zijn maandag nieuwe besmettingen met de ziekte van Newcastle vastgesteld. Dat heeft het federaal voedselagentschap (FAVV) meegedeeld.
  [naar artikel]
 23. Twee nieuwe besmettingen met ziekte van Newcastle bij pluimvee (16/07/2018 - De Standaard)
  Bij het sierpluimvee van twee Oost-Vlaamse hobbyhouders zijn maandag nieuwe besmettingen met de ziekte van Newcastle vastgesteld. Dat heeft het federaal voedselagentschap (FAVV) meegedeeld.
  [naar artikel]
 24. WHO-topman: “Pandemie is aan het versnellen” (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met meer dan 300.000 besmettingen tot dusver is het duidelijk dat de coronavirusepidemie aan het besmetten is. In zowat elk land zijn er al besmettingen, zegt Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de Wereldgezondsheidsorganisatie WHO.
  [naar artikel]
 25. Opnieuw twee nieuwe besmettingen vogelgriep ontdekt (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn weer twee nieuwe besmettingen met vogelgriep ontdekt in België. Het vogelgriepvirus H5N8 werd aangetroffen bij een pluimveehandelaar in
  [naar artikel]
 26. Leven na de lockdown: straks mogen de mondmaskers weer af in China (21/03/2020 - De Morgen)
  Al twee dagen op rij zijn er geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld in China. Het einde van de lockdown is daarmee stilaan in zicht. ‘Een wandeling maken mag weer op sommige plekken.’
  [naar artikel]
 27. Meer dan 50.000 mensen besmet in Iran (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de afgelopen 24 uur werden 3.111 nieuwe besmettingen in Iran geregistreerd, wat het totale aantal bevestigde besmettingen op 50.468 brengt. Zo...
  [naar artikel]
 28. IN KAART. Steeds meer patiënten opgenomen in ziekenhuis en op intensieve zorgen, aantal besmettingen stijgt tot 1.243 (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen 24 uur zijn in ons land 185 nieuwe besmettingen met het coronavirus gedetecteerd. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in haar dagelijkse...
  [naar artikel]
 29. Aantal besmettingen met coronavirus stabiliseert: al vier dagen stabiel (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus in China is aan het stabiliseren. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdagavond. De WHO vindt de evolutie positief, maar het is te vroeg om te kunnen zeggen hoe de verspreiding van het virus zich verder zal ontwikkelen.
  [naar artikel]
 30. 39 nieuwe besmettingen in België (09/03/2020 - Express)
  Er zijn opnieuw 39 nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld in België. Dat brengt het totale aantal besmettingen op 239, meldt de FOD Volksgezondheid. De afgelopen dag testte het nationale referentielaboratorium 334 stalen. 39 stalen testten dus positief, waarvan 22 in Vlaanderen, 7 in Brussel en 10 in Wallonië. ‘Er is momenteel een beginnende […] The post 39 nieuwe besmettingen in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. 197 nieuwe besmettingen (15/03/2020 - Express)
  Er zijn sinds zaterdag 197 nieuwe besmettingen bijgekomen in ons land, dat meldt de FOD Volksgezondheid. Van die 197 nieuwe... The post 197 nieuwe besmettingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Twee nieuwe besmettingen met ziekte van Newcastle ontdekt bij pluimvee in Oost-Vlaanderen (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het sierpluimvee van twee Oost-Vlaamse hobbyhouders zijn maandag nieuwe besmettingen met de ziekte van Newcastle vastgesteld. Dat heeft het...
  [naar artikel]
 33. Wereldwijd meer dan 50.000 doden en één miljoen besmettingen: zo snel grijpt coronavirus om zich heen (02/04/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd zijn meer dan 50.000 mensen bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Het aantal besmettingen is intussen boven het miljoen gestegen.
  [naar artikel]
 34. Meer dan 108.200 besmettingen in Duitsland, 2.079 doden intussen (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland zijn tot donderdagvoormiddag minstens 108.200 besmettingen van het coronavirus geregistreerd. Zeker 2.079 personen in Duitsland...
  [naar artikel]
 35. Brandhaard Bergamo verwacht nog steeds meer besmettingen (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zwaar getroffen Noord-Italiaanse stad Bergamo verwacht nog steeds meer besmettingen met het coronavirus, net als de regio. Het hoogtepunt moet...
  [naar artikel]
 36. Live - Coronavirus: twee doden en meer dan 50 besmettingen in Italië (22/02/2020 - De Morgen)
  Mogelijk goed nieuws: het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus Covid-19 daalt sterk. Mogelijk wijst dat erop dat de piek bereikt is. Tegen eind april zouden ook de eerste testen met een nieuw vaccin van start kunnen gaan. Er zijn op dit moment ruim 77.000 mensen besmet. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog.
  [naar artikel]
 37. LIVE. Wereldwijd meer dan 1,5 miljoen besmettingen - Armoede dreigt voor half miljard mensen (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Wouter Beke (CD&V) heeft een noodplan voor de Vlaamse woonzorgcentra klaar. • Wereldwijd is het aantal besmettingen gestegen tot meer dan 1,5...
  [naar artikel]
 38. 5 keer meer gevallen van mazelen vorig jaar (19/02/2018 - VRT NWS)
  369 Belgen werden vorig jaar besmet met de mazelen. Dat is bijna 5 keer meer dan in 2016. Daarmee staat België op de tiende plaats van Europese landen waar de meeste besmettingen geteld werden. Ook in de rest van Europa is het aantal besmettingen fors gestegen: 21.315 besmettingen en 35 dodelijke gevallen in 2017. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. “Vooral gezonde volwassenen laten zich nog steeds te weinig inenten”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.  
  [naar artikel]
 39. 133 nieuwe besmettingen in België (14/03/2020 - Express)
  Er zijn 133 nieuwe besmettingen met coronavirus in ons land. Dat brengt het totaal aantal bevestigde patiënten op 689. Later... The post 133 nieuwe besmettingen in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. LIVE. China meldt laagste aantal besmettingen in maand tijd, wereldwijd al meer dan 3.000 coronadoden (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  China meldt vandaag het laagste aantal besmettingen met het coronavirus in een maand tijd (202), maar het aantal nieuwe besmettingen blijft...
  [naar artikel]
 41. Gezondheidssysteem in Madrid op de rand van instorten: “Binnenkort mogelijk geen bedden meer vrij, situatie is kritiek” (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tien nieuwe doden en 242 nieuwe geregistreerde besmettingen in amper 24 uur tijd. Met 31 slachtoffers en nu 1.024 besmettingen wordt de Spaanse...
  [naar artikel]
 42. Nu al meer besmettingen coronavirus dan SARS-epidemie (29/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus op het Chinese vasteland is nu al groter dan die van de SARS-epidemie in 2002-2003. De teller staat nu op 5.974 bevestigde gevallen op het Chinese vasteland – meer dan 1.400 meer dan de dag voordien – terwijl de dodentol opliep tot 132 doden.
  [naar artikel]
 43. Meer dan 100 besmettingen met coronavirus in Italië (23/02/2020 - De Tijd)
  12:57 Het nieuwe coronavirus grijpt om zich heen in Italië. In de noordelijke regio Lombardije zijn al 89 besmettingen gemeld. Het carnaval van Venetië wordt stopgezet.
  [naar artikel]
 44. Drie keer meer besmettingen met dodelijk hepatitus E.-virus via varkensvlees (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land kent een verdrievoudiging van het aantal besmettingen met hepatitis E. Dat virus verspreidt zich vooral via rauw varkensvlees en kan in...
  [naar artikel]
 45. Aantal besmettingen in Italië weer fors gestegen, in Bergamo sterven zeven keer meer mensen dan normaal (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië zijn 6.153 nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus geregistreerd. Dat maakte de Civiele Bescherming bekend. Het gaat om de...
  [naar artikel]
 46. LIVE. Meer dan 100.000 besmettingen in Europa en 108 doden op 24 uur in Frankrijk, maar opnieuw goed nieuws uit China (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren zijn in ons land zeven mensen overleden aan het coronavirus, het aantal nieuwe besmettingen bedraagt 309. In Italië, Spanje en Frankrijk...
  [naar artikel]
 47. Bijna 900 besmettingen, maar “nog zeker maand van piek verwijderd” (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 886 besmettingen staat de teller nu. In 24 uur kwamen er volgens de meest recente cijfers bijna 200 gevallen bij en FOD Volksgezondheid verwacht ook de komende dagen een toename. Het aantal overlijdens steeg afgelopen weekend ook naar vier: de slachtoffers waren 73, 80, 86 en 90 jaar. Nog 163 besmette patiënten waren zaterdag opgenomen in het ziekenhuis, van wie 33 op intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 48. Na de 793 doden op één dag: Italië gaat in lockdown "in Wuhan-stijl":  bedrijven moeten twee weken dicht (22/03/2020 - VRT NWS)
  De Italiaanse regering heeft besloten dat alle "niet-strategische bedrijven" voor 15 dagen de deuren moeten sluiten. Dat maakte premier Giuseppe Conte gisterenavond bekend tijdens een toespraak op de Italiaanse televisie. De verscherpte maatregelen komen er nadat gisteren de coronacijfers dramatisch waren gebleken: 793 doden op 24 uur tijd.
  [naar artikel]
 49. 28 nieuwe besmettingen in België (10/03/2020 - Express)
  De afgelopen 24 uur zijn er opnieuw 28 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen. Het totaal aantal patiënten in België... The post 28 nieuwe besmettingen in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 50. Derde persoon met coronavirus overleden in Italië: reisadvies aangepast (23/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Italië is er een derde patiënt besmet met het coronavirus overleden. Het aantal besmettingen van het coronavirus in Italië is op enkele dagen tijd ook spectaculair gestegen. Er is sprake van ‘de grootste uitbraak van het virus buiten Azië’. Intussen is er sprake van meer dan 132 besmettingen. In het noorden van het land te stoppen zijn enkele zwaar getroffen steden van de buitenwereld afgesloten. Tienduizenden mensen moeten er binnen blijven en kunnen geen kant meer op. In de rest van het land gaan voetbalwedstrijden niet door, modeshows van de modeweek in Milaan vinden plaats achter gesloten deuren en in Venetië is het carnaval afgelast.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.