Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
11:31 uur

‘We gaan het hele land niet opsluiten voor degenen die ‘foert’ zeggen’: De Block verwacht geen strengere maatregelen

De Morgen

16/09/2020 - 09:03

Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) moeten de huidige coronamaatregelen volstaan om het coronavirus in bedwang te krijgen, als iedereen zich er ook aan houdt. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1. ‘We gaan niet het hele land opsluiten voor degenen die ‘foert’ zeggen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Streng zijn om toestanden zoals in Italië te vermijden (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad komt met een hele reeks maatregelen om een corona-uitbraak te voorkomen en een lockdown zoals in Italië te vermijden. De maatregelen blijven zeker tot eind maart van kracht. “Dit zijn geen prettige beslissingen”, zegt minister De Block. “Maar doen we dit niet, dreigen er straks veel strengere maatregelen.”
  [naar artikel]
 2. Ook strengere regels voor serviceflats nodig na vijf doden? ‘Bewoners opsluiten, is verregaand’ (25/03/2020 - De Standaard)
  Moet de overheid ook voor serviceflats strengere maatregelen nemen om de bewoners te beschermen tegen het nieuwe coronavirus, net zoals bij de rusthuizen?
  [naar artikel]
 3. Van Rossem roept op om Foert te stemmen (11/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Pierre Van Rossem wordt toch weer politiek actief. Dat bevestigde hij in Reyers Laat. Hij wil wel niet zelf gaan zetelen, maar als ‘geestelijke vader’ ideeën leveren voor een nieuwe partij, die Foert moet gaan heten.
  [naar artikel]
 4. Lockdown light: vanaf 12 uur strengere maatregelen van kracht in strijd tegen coronavirus (18/03/2020 - De Morgen)
  Vanaf 12 uur gaan in ons land strengere maatregelen van kracht die zeker tot 5 april gelden, op straffe van zware boetes. Maar een totale lockdown mag het niet heten. Gemiste kans, meent viroloog Marc Van Ranst: ‘Men had het lockdown moeten noemen. Dat is tenminste duidelijk.’
  [naar artikel]
 5. Ons land neemt strengere maatregelen, welke vragen heb jij hierover? (17/03/2020 - VRT NWS)
  Net als in andere Europese landen heeft België aangekondigd strengere maatregelen te nemen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. Die maatregelen hebben zeker een invloed op ons leven. Welke vragen heb jij over deze maatregelen? Stel ze hier, zodat we ze kunnen beantwoorden in onze uitzendingen online, op de radio en op televisie.
  [naar artikel]
 6. Mexico overweegt strengere maatregelen aan grens met VS om verspreiding corona tegen te gaan (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mexico zou overwegen om strengere maatregelen te nemen aan zijn grens met de Verenigde Staten uit vrees voor het oprukkende coronavirus. Dat meldt...
  [naar artikel]
 7. Hoe zou een lockdown eruitzien? Dit zijn de maatregelen in andere landen (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land gelden strenge maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, maar de roep om nog strengere regels klinkt steeds luider. Na Italië en...
  [naar artikel]
 8. Verschillende organisaties naar Raad van State tegen strengere asielprocedure De Block (30/01/2020 - Metro)
  Verschillende organisaties, waaronder Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Artsen Zonder Grenzen en de Liga voor Mensenrechten, stappen naar de Raad van State tegen maatregelen die minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) eerder deze maand aankondigde tegen misbruik van de asielprocedure. Fedasil en de Dienst Vreemdelingenzaken geven asielzoekers die zich niet aan de Europese Dublinverordening houden, geen opvang meer. Volgens die verordening is de EU-lidstaat waar een asielzoeker het eerst is aangekomen, bevoegd voor de asielaanvraag. Maar volgens De Block vraagt een groep asielzoekers opvang aan in België terwijl ze al in een ander land geregistreerd of zelfs erkend zijn. Volgens Vluchtelingenwerk Vlaanderen is intussen al aan meer dan 80 mensen opvang geweigerd, waaronder enkele alleenstaande vrouwen met kinderen. Bovendien zou Fedasil in een zaak van mensen die geen opvang kregen, al zijn veroordeeld. De organisaties vragen daarom de schorsing en de vernietiging van de maatregel. Volgens Vluchtelingenwerk Vlaanderen is er geen wettelijke basis voor de maatregel, maar De Block ontkent dat. bron: Belga Het bericht Verschillende organisaties naar Raad van State tegen strengere asielprocedure De Block verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Veiligheidsdiensten pleiten voor strengere beschermingsmaatregelen voor 5G-apparatuur (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De veiligheidsdiensten adviseren strengere maatregelen voor de beveiliging van het toekomstige 5G-netwerk in ons land. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Telecom Philippe De Backer (Open VLD) op een vraag van N-VA-Kamerlid Michael Freilich. Voor dergelijke maatregelen moet het wettelijk kader wel worden aangepast.
  [naar artikel]
 10. De Block over wantoestanden psychiatrisch centrum: "We gaan bijsturen waar nodig" (23/08/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze maatregelen zal nemen om wantoestanden op te lossen in een psychiatrisch centrum voor geïnterneerde vrouwen in Zelzate. De oppositie nam De Block onder vuur omdat ze niet adequaat genoeg zou reageren op zorgwekkende berichten uit het centrum. "Ik heb vorige week het rapport ontvangen. We gaan verbeteringen aanbrengen", aldus De Block.
  [naar artikel]
 11. “Verwacht van mij pragmatische maatregelen, geen tweets” (10/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe regering startte zoals de oude ten onder ging: met een discussie over migratie. Kersvers bevoegd minister Maggie De Block (Open VLD) liet optekenen dat de hele onthaalpolitiek van asielzoekers pure chaos is. Onmenselijk bovendien. Een opmerking waarmee haar voorganger Theo Francken (N-VA) niet kon lachen. “Over menselijkheid heb ik van niemand lessen te krijgen.”
  [naar artikel]
 12. Nederland neemt strengere maatregelen tegen vogelgriep (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken neemt strengere maatregelen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. Zo mogen stallen
  [naar artikel]
 13. Nederland neemt strengere maatregelen tegen vogelgriep (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken neemt strengere maatregelen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. Zo mogen stallen
  [naar artikel]
 14. Hoe zou een lockdown eruitzien? Dit zijn de maatregelen in andere landen (17/03/2020 - De Morgen)
  In ons land gelden strenge maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, maar de roep om nog strengere regels klinkt steeds luider. Na Italië en Spanje heeft gisteravond ook Frankrijk zichzelf vergrendeld. Maar hoe ziet zo’n (gedeeltelijke) lockdown er eigenlijk uit? Een overzicht van een reeks landen en hun belangrijkste maatregelen.
  [naar artikel]
 15. Videoblogger laat zich opsluiten in Gamma: “Verraden door mijn blaas” (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 20-jarige man heeft zich maandagavond laten opsluiten in de Gamma van Overpelt met als doel een spannend filmpje te maken voor YouTube. De Overpeltenaar wou een hele nacht doorbrengen in de kluswinkel, maar moest naar eigen zeggen door een volle blaas al na enkele uren het hazenpad kiezen. De politie voert een onderzoek. Eerder dit jaar liet de man zich samen met zijn broers opsluiten in de Colruyt van Helchteren.
  [naar artikel]
 16. De Block: ‘Op restaurant gaan mag niet, eten afhalen kan wel nog’ (13/03/2020 - De Standaard)
  De maatregelen die België neemt om het nieuwe coronavirus af te remmen dienen volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vooral om te veel contact tussen mensen te vermijden. ‘Samen op restaurant gaan kan niet meer’, zegt ze in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 17. LIVE. Brussels Airlines vraagt 200 miljoen euro overheidssteun aan, 15 miljoen mondmaskers onderweg naar ons land (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Om 12 uur deze middag gaan de strengere maatregelen van kracht in ons land. Burgers moeten thuisblijven en alle niet-essentiële winkels moeten...
  [naar artikel]
 18. Strengere maatregelen voor fietsers en wandelaars? Voor De Crem mag het, voor De Block hoeft het niet (27/03/2020 - De Morgen)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt dat mensen kunnen fietsen zover ze willen zolang ze de nodige afstand houden. ‘Laten we het wat leefbaar houden’, zei ze vanavond in Het journaal op VRT. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem had eerder gezegd niet uit te sluiten dat de Nationale Veiligheidsraad morgen toch een afstandsbeperking oplegt voor uitstapjes in coronatijden.
  [naar artikel]
 19. Paaskampen gaan niet door en energiefactuur voor technisch werklozen wordt gemilderd: dit zijn alle nieuwe Vlaamse maatregelen (18/03/2020 - VRT NWS)
  Nu de coronacrisis met nog strengere maatregelen wordt aangepakt, heeft ook de Vlaamse regering extra knopen doorgehakt. Zo zullen technisch werklozen een maandlang geen energiekosten moeten betalen en worden de kampen in de paasvakantie geschrapt. Dit zijn alle maatregelen op een rij.
  [naar artikel]
 20. Waarom het anti-rookplan van minister De Block niet ver genoeg gaat (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De antirookverenigingen vinden het tabaksplan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) “ontgoochelend magertjes”. De twee belangrijkste maatregelen om het roken te ontmoedigen staan niet in het plan, zeggen Kom Op Tegen Kanker en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (Vigez).
  [naar artikel]
 21. LIVEBLOG: vanaf 12 uur gaan gelden er strengere regels om het coronavirus in te dijken  (18/03/2020 - VRT NWS)
  Straks om 12 uur gaan in BelgIë nog strengere maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus verder in te dijken. Dat is gisteravond bekendgemaakt na een vergadering van de Veiligheidsraad. Het is de bedoeling dat mensen zich tot 5 april niet meer verplaatsen, tenzij dat écht nodig is. Lees alle updates over de coronacrisis in onze liveblog.
  [naar artikel]
 22. Torfs-werknemers krijgen een ‘foertdagske’ (26/09/2019 - Metro)
  Foert zeggen tegen je baas en werk is niet altijd vanzelfsprekend, tenzij je bij Torfs aan de slag bent. Het schoenenbedrijf trakteert zijn 700 werknemers namelijk op een ‘foertdagske’. “Een dag om even te ontsnappen aan de druk en verantwoordelijkheden, en om vooral te genieten”, lezen we in Het Laatste Nieuws. “In een samenleving met steeds meer ‘moetens’, doet het deugd om een keertje foert te zeggen. Het komende jaar mag iedere medewerker dat één keer doen. We noemen het een foertdagske: een dag waarop niemand komt werken, maar me-time neemt”, zegt CEO Wouter Torfs. Al kan dat natuurlijk niet zomaar, werknemers moeten ruim op voorhand laten weten dat ze niet zullen komen werken. Nadruk op ontspanning Torfs benadrukt ook dat een ‘foertdagske’ niet hetzelfde is als een gewone verlofdag. “Die neem je vaak om je hele huis te kuisen, terwijl we als werkgever nu echt de nadruk gaan leggen op ontspanning. We willen dat onze werknemers op die dag tijd voor zichzelf nemen. In de ratrace die ons leven is, kan het deugd doen om af en toe foert te zeggen.” Positief initiatief De reacties op het idee zijn positief. “Als één ‘foertdagske’ per jaar het aantal baaldagen kan inperken, dan is dit een mooi initiatief”, reageert NSZ op het voorstel. “Als dit het probleem van beperkte motivatie en dus het aantal onverwachte korte afwezigheden kan terugdringen, dan komt dit iedereen ten geode. Werkgevers hebben nog steeds liever een op voorhand aangevraagde afwezigheid dan op de dag zelf geconfronteerd worden met een onverwachte afwezigheid.” Lees ook : 10,7 miljoen Amerikanen nemen verlof na ‘Game of Thrones’-finale Het bericht Torfs-werknemers krijgen een ‘foertdagske’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Foert: niet stemmen is een positief signaal (maar u weet het misschien niet) (14/06/2019 - Apache)
  Goed, het zijn vijgen na Pasen, maar een constructieve noot is nooit misplaatst. Bij de verkiezingen van 26 mei is een groot deel van de Belgen niet gaan stemmen. Veel andere mensen hebben wel aan hun opkomstplicht voldaan, maar hebben blanco of ongeldig gestemd. Afhankelijk van het niveau hebben 12 tot 17% van de Belgen foert gezegd. Die groep is enorm.
  [naar artikel]
 24. Jambon over klusjes: “Lekkend dak herstellen kan nog, maar stel jaarlijks likje verf uit” (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 12 uur vanmiddag gaan er in ons land nog strengere maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Wat kan nog, wat kan...
  [naar artikel]
 25. Maggie De Block heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: 'Nog langer wachten is geen optie' (08/03/2020 - De Standaard)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en 'de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden'. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 26. De Block wil geen breezer meer voor jongeren (24/03/2017 - De Tijd)
  18:17 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft nieuwe maatregelen klaar om alcoholmisbruik aan te pakken. Voor coalitiepartner CD&V gaat het lang niet ver genoeg.
  [naar artikel]
 27. Maggie De Block (Open VLD) heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: “Nog langer wachten is geen optie” (08/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en “de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden”. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 28. Veiligheidsdiensten pleiten voor strengere bescherming van 5G-netwerk (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De veiligheidsdiensten adviseren strengere maatregelen voor de beveiliging van het toekomstige 5G-netwerk in ons land. Dat blijkt uit een antwoord...
  [naar artikel]
 29. Strengere maatregelen vanaf morgen: alle niet-essentiële winkels gaan dicht (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen wordt het openbare leven in ons land zo goed als volledig stilgelegd. Dat bevestigen regeringsbronnen aan onze krant. De verstrengde...
  [naar artikel]
 30. Gemiddeld vier jaar wachten op sociale woning: “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in miserie” (21/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wachtlijsten voor een sociale woning worden langer, en dat betekent ook dat de kandidaat-huurders langer moeten wachten. Gemiddeld vier jaar, tegenover drie jaar in 2014. Jaren waarin ze zich op de private huurmarkt moeten zien te behelpen, met alle gevolgen van dien. “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in de miserie.”
  [naar artikel]
 31. De Block: ‘Geen algemene maatregelen die iedereen treffen’ (06/11/2016 - De Standaard)
  ‘De kern van de zaak blijft dat we moeten kiezen tussen algemene maatregelen die iedereen treffen of gericht werken om drankmisbruik aan te pakken.’ Zo reageert minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) op de uitval van CD&V.
  [naar artikel]
 32. Vanaf 12 uur: ‘Strenge controles en boetes na maatregelen regering’ (18/03/2020 - Express)
  Op woensdag om 12 uur gaan de nieuwe, strengere maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.... The post Vanaf 12 uur: ‘Strenge controles en boetes na maatregelen regering’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Strengere coronamaatregelen voor Limburgse asielcentra: "De bewoners moeten elke dag om 18 uur binnen zijn" (25/03/2020 - VRT NWS)
  De asielcentra in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg gaan dan toch niet in volledige lockdown. Er komen wel strengere maatregelen tegen het coronavirus. Zo zullen de asielcentra nu elke dag om 18 uur sluiten en komt er vanaf vrijdag security aan de in- en uitgang.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Italië voert nog strengere maatregelen in en krijgt medisch team uit Cuba, Boris Johnson vreest overrompeling Britse spoeddiensten (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd nemen landen steeds strengere maatregelen naarmate het aantal besmettingen met het coronavirus Covid-19 gestaag toeneemt. In Italië...
  [naar artikel]
 35. Enkel nog bier en wijn voor jongeren tussen 16 en 18 (24/03/2017 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block neemt enkele maatregelen om alcoholmisbruik aan te pakken. Zo komen er strengere regels voor alcoholgebruik bij jongeren.
  [naar artikel]
 36. “Als we zo blijven voortdoen, moeten we strengere maatregelen invoeren” (13/04/2020 - Metro)
  Hoewel er elke dag opgeroepen wordt om de coronamaatregelen te respecteren, leeft nog altijd niet iedereen ze (even goed) na. Zeker in het paasweekend was dat het geval. Pierre Van Damme waarschuwt dat als we gaan verslappen, er zwaardere maatregelen zullen komen. De politie kreeg in het afgelopen paasweekend opvallend veel meldingen van mensen die de maatregelen aan hun laars lapten. Zo werden er bijvoorbeeld thuis heel wat feestjes gegeven. Gevaar voor de maatschappij Professor epidemiologie Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen hamerde er in het VTM Nieuws op dat dergelijk gedrag kan leiden tot verstrenging van de maatregelen. “Wat hier gebeurt, is de hele maatschappij in gevaar brengen. Een aantal mensen houdt zich niet aan de maatregelen, met als gevolg dat we vroeg of laat weer een stijgend aantal hospitalisaties zullen krijgen en opnames op intensieve zorgen. En het hele verhaal zal herbeginnen. We zullen dan net als sommige andere landen in een jojo-situatie terechtkomen. De maatregelen zullen dan verlengd moeten worden en zullen nog veel langer duren. In het slechtste geval zullen we mensen misschien huisarrest moeten geven en een avondklok instellen. Want dat is het enige dat dan nog effect zal hebben”, klonk het. Eén jaar opoffering Van Damme benadrukt dat we de maatregelen niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen moeten opvolgen. “We waren nochtans goed bezig. Dat is het toppunt. Ik denk dat heel wat mensen wél hun best doen, maar iedereen moet mee. Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders, grootouders, kinderen en buren. Dat is de solidariteit die we vandaag nodig hebben. Het gaat om één jaar dat we een opoffering vragen. Het is echt broodnodig”, besluit hij. Lees ook: 303 nieuwe doden: “We gaan nog maanden met dit virus moeten samenleven” Het bericht “Als we zo blijven voortdoen, moeten we strengere maatregelen invoeren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. De Block neemt maatregelen na panne op elektronisch platform voor apothekers (11/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kondigt vandaag een reeks maatregelen aan na de storingen op het eHealth-platform. Zo werd een nieuwe...
  [naar artikel]
 38. Lockdown light: ‘Dit is eigenlijk een tweede zit voor volwassenen die zich niet gedroegen’ (18/03/2020 - De Morgen)
  Vanaf 12 uur gaan in ons land strengere maatregelen van kracht die zeker tot 5 april gelden, op straffe van zware boetes. Maar een totale lockdown mag het niet heten. Gemiste kans, meent viroloog Marc Van Ranst: ‘Men had het lockdown moeten noemen. Dat is tenminste duidelijk.’
  [naar artikel]
 39. Zo pakt België de coronacrisis aan (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Nu het coronavirus in Italië zit, is de kans groot dat het ook in ons land zal toeslaan”, zegt viroloog Marc Van Ranst. Als dat gebeurt, liggen ook hier drastische maatregelen op tafel. Van strengere bewaking van het grondgebied tot het isoleren van besmette personen en zelfs de lockdown van hele dorpen of steden.
  [naar artikel]
 40. Strengere maatregelen vanaf morgen tot 5 april: samenscholingsverbod en alle niet-essentiële winkels gaan dicht (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen wordt het openbare leven in ons land zo goed als volledig stilgelegd. Dat bevestigde premier Sophie Wilmès tijdens een persconferentie...
  [naar artikel]
 41. ‘Als De Block maatregelen neemt, voeren chirurgen deze borstreconstructies niet meer uit’ (13/10/2016 - De Standaard)
  De plastische chirurgen zijn niet van plan zich onder druk te laten zetten door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Ze riskeert met haar maatregelen chirurgen ertoe te brengen enkel nog voor andere ingrepen te kiezen’, stelt hun beroepsvereniging.
  [naar artikel]
 42. 'Macron zint op nog strengere maatregelen' (12/04/2020 - De Tijd)
  16:06 De Franse president Emmanuel Macron gaat de bevolking nog strengere maatregelen opleggen in de strijd tegen het coronavirus, meldt de Franse pers. De lockdown zou al zeker tot half mei gelden. 'Schole...
  [naar artikel]
 43. Van Ranst verwacht een derde verlenging van maatregelen: “Over 2 weken zullen we een pak wijzer zijn over het verloop van de epidemie” (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de maatregelen tegen de verspreiding van corona in ons land verlengd zouden worden, had iedereen verwacht volgens viroloog Marc Van Ranst. Hij...
  [naar artikel]
 44. “Macron kondigt morgenavond in toespraak nog strengere maatregelen aan” (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron wil volgens Franse media morgenavond de bevolking nog strengere maatregelen opleggen voor de bestrijding van...
  [naar artikel]
 45. LIVE. De Block licht eerste coronabesmetting in ons land toe (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in ons land een eerste positief staal van het coronavirus opgedoken. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Het zou gaan om...
  [naar artikel]
 46. De Block: ‘Kans is reëel dat coronavirus ons land bereikt’ (25/02/2020 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat de kans ‘reëel’ is dat het nieuwe coronavirus zich ook in ons land verspreidt. In De ochtend op Radio 1 vertelde ze over de maatregelen die België al nam. ‘We zitten nu in de eerste fase – we houden het virus buiten.’
  [naar artikel]
 47. De Wever hard voor De Block: “We gaan naar 200 asielaanvragen per dag, dit is pure mensensmokkel” (23/12/2018 - De Morgen)
  Maggie De Block (Open Vld) had meteen na de val van de regering kritiek op het migratiebeleid van Theo Francken (N-VA). Zij besliste daarom ook om het quotum van 50 asielaanvragen per dag te schrappen. Ook de Raad van State vernietigde deze week die beslissing van Francken. “Ik kan u zeggen dat we nu richting de 200 aanvragen per dag gaan, voornamelijk van mensen uit de Gazastrook”, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever daar vandaag over in VTM Nieuws. “En dat zijn geen oorlogsvluchtelingen, dit is pure mensensmokkel. En die mensen krijg je ook niet meer buiten.”
  [naar artikel]
 48. "Iedereen moet zoveel mogelijk  thuisblijven": deze verregaande maatregelen neemt België in de strijd tegen het coronavirus (17/03/2020 - VRT NWS)
  Er komen nog strengere maatregelen in ons land in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft de federale regering zopas aangekondigd na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad. Ons land volgt daarbij het voorbeeld van Italië, Spanje en Frankrijk, die eerder al helemaal op slot gingen. Iedereen moet dus zoveel mogelijk thuisblijven. Enkel noodzakelijke verplaatsingen (werk, eten kopen, dokter of apotheek) zijn nog toegelaten. De maatregelen gaan in vanaf morgenmiddag en gelden al zeker tot 5 april. Een overzicht.
  [naar artikel]
 49. Verkoop van vastgoed daalt tijdens coronacrisis, ING verwacht prijsdaling van 2 procent (14/04/2020 - VRT NWS)
  Sinds er in ons land strenge maatregelen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt er opvallend minder vastgoed gekocht en verkocht. Dat blijkt uit een studie van de bank ING. Ook de interesse in vastgoed lijkt sterk gedaald: Belgen zoeken de helft minder vastgoedwebsites op online sinds het begin van de maatregelen. Aan de prijzen zullen we dat ook merken, of toch voor even. "Voor het hele jaar 2020 verwachten we een prijsdaling van zo'n 2 procent", zegt econoom Steven Trysteen van ING.
  [naar artikel]
 50. De Block: “Geen Bilzense toestanden in Gent” (01/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “De brandstichting in Bilzen is verschrikkelijk, maar in Gent verwacht ik geen problemen.” Dat zei minister Maggie De Block zondag over het opvangponton Reno tijdens het Gentse stadsdebat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.