Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
09:34 uur

Europa zet pad uit naar complete transformatie van leven, werk en wonen

De Tijd

16/09/2020 - 09:32

09:30 Europa zet met een ambitieus klimaatdoel, de vermindering van de CO2-uitstoot met minstens 55 procent tegen 2030, een ingrijpende transformatie voor ieders leven en werk in gang.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'De koude, dat is de miserie' (10/04/2019 - De Morgen)
  Todor wil werk en Shenka wat warmte. Zij en hun drie kinderen wonen aan de rand van Gent in een caravan. Ook nu, bij min drie. Letterlijk aan de rand. In de schaduw van het leven. Bulgaren op zoek naar werk, naar moed en naar een normaal bestaan. 'Dat Mariabeeld, dat houdt mij recht.'
  [naar artikel]
 2. Bo Van Spilbeeck: “Het is een helse weg geweest” (29/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een jaar van complete transformatie was het voor VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (59). Van Boudewijn naar Bo. Met de bekendmaking in ­januari als start en de geslachtsoperatie in november als orgelpunt. “De cirkel is rond. Mijn grootste wens is uitgekomen.”
  [naar artikel]
 3. Belgen overleven/over leven in Italiaanse lockdown: “Thuis zitten is onze burgerplicht ” (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan zestig miljoen inwoners van Italië zijn dinsdagmorgen wakker geworden in een land dat volledig op slot zit. Ook enkele Belgen die in de laars van Europa wonen, maken het ‘donkerste uur’ van het land mee. “Tot zaterdagavond verliep het dagelijkse leven nog normaal. Nu zit ik zonder werk opgesloten in een appartement dat ik halsoverkop moest zoeken.”
  [naar artikel]
 4. Normaalschool van Lier staat voor grondige transformatie: “Broedplaats van cultureel leven” (27/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Willem I richtte in 1816 de Normaalschool van Lier op als Rijkskweekschool om in zijn rijk het Nederlandstalig onderwijs naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. De school bleef bestaan tot in 2012. De stad Lier wil de site nu een nieuwe bestemming geven, een combinatie van wonen, werken en buurtwinkels.
  [naar artikel]
 5. Halina Reijn (13/04/2019 - De Morgen)
  'Transformatie! Transformatie!' roepen de mensen die ik ontmoet tijdens mijn excursies. Maar het is mij nog niet helemaal helder van wat naar wat ik moet transformeren
  [naar artikel]
 6. Miljoen Belgen bereid te verhuizen om dichter bij werk te wonen (08/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Eén miljoen Belgen, onder wie voornamelijk jongeren, zijn bereid te verhuizen om dichter bij het werk te wonen. In de ideale situatie wonen Belgen niet verder dan vijftien kilometer van hun werkplek, zo blijkt. Dagelijkse files en stress zijn de belangrijkste argumenten.
  [naar artikel]
 7. Waar krijg je waar voor je geld? Salaris, huisvesting en boodschappen in België versus Europa (06/01/2020 - De Morgen)
  Maakt geld gelukkig? Nee, wordt vaak gezegd, maar het helpt wel. Als je carrière maakt, wil je ook graag wat verdienen. Waar kun je dan het best wonen in Europa? Wie een goed nettoloon wil, kan het best een job zoeken in Scandinavië. Wie betaalbaar wil wonen, moet naar het oosten. Daar zijn ook de boodschappen het goedkoopst. Wie echter zo min mogelijk kans op werkstress of burn-out wil, moet niet ver: verhuis dan gewoon naar Nederland.
  [naar artikel]
 8. 'Oost-Europa? Nee, dit is Gent' (10/04/2019 - De Morgen)
  Naar schatting 7.500 Bulgaren wonen ongeregistreerd in Gent. Zo begint de documentaire On the Edge of Happiness. Documentairemaker Wil Mathijs volgde zeven maanden lang vier van hen. Zij moesten noodgedwongen buiten leven.
  [naar artikel]
 9. Millennials wonen het liefst in de stad (08/08/2018 - Metro)
  Jongeren geboren tussen 1980 en 2000 verkiezen de stad boven het platteland. De zogenoemde ‘Generatie Y’ spreekt daarin de vorige generaties tegen. Millennials houden van de drukte van de stad. Volgens de ‘Builder Online’ verkiezen ze grote, stedelijke gebieden boven voorsteden of dorpen. Ze willen dat hun werk, hun huis en sociaal leven zich allemaal op dezelfde plek afspeelt. Toen Generatie Y in 2010 aan het werk ging, zag men dan ook een terugkeerbeweging naar de stad, met millenials die hun natuurlijke habitat opzochten. Anders dan vroegere generaties Van alle leeftijdsgroepen verkiezen millenials de dichtst bevolkte gebieden met minstens 250.000 inwoners. De babyboomers en Generatie X, de generaties die de millenials vooraf gaan, leven liefst in rustigere gebieden.   Het bericht Millennials wonen het liefst in de stad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Ze hebben werk maar wonen thuis, dit doen millennials met hun geld (27/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Leven zoals mama en papa, op kosten van mama en papa. Dat lijkt het levensmotto van flink wat zogeheten ‘nestklevers’, jongeren die na hun studie gewoon thuis blijven wonen. Ze geven niets af, en kunnen zo een groot stuk van hun loon opzijzetten. De rest doen ze op aan kleding, hobby’s en reizen.
  [naar artikel]
 11. Wonen op fietsafstand van het werk? Word lid van de 7km-club (28/09/2017 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil Vlamingen warm maken om met de fiets naar het werk te gaan. Hij lanceert daarom de 7km-club, voor wie op fietsbare afstand van zijn werk woont. De actie gaat gepaard met een brede campagne om potentiële fietsers te verleiden.
  [naar artikel]
 12. Bert en Kalina geven het beste van zichzelf met 'Call Me'! (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bert en Kalina uit team Natalia nemen het tegen elkaar op met 'Call Me'. Kalina onderging volgens de coaches een complete transformatie en ook Bert...
  [naar artikel]
 13. Leven op een vaatje buskruit (12/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl de situatie in Oekraïne zwaar escaleert, ligt er bij ons een roman in de winkels die de oude, complete Sovjet-Unie tot leven wekt.
  [naar artikel]
 14. De Oscar voor Transformatie van het Jaar: "Eindelijk juiste sleutel gevonden" (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Hollywood zijn ze al ­uitgedeeld, in België gaat de Oscar voor ‘Transformatie van het Jaar’ naar Anthony ­Limbombe (23). In het begin van het...
  [naar artikel]
 15. 5 zonnige steden waar je wil wonen (26/03/2017 - Express)
  Het is bijzonder wat de zon met je kan doen. Met de eerste zonnestralen van deze lente alweer achter de rug zie je mensen opknappen. Zon doet een mens zoveel goed, je voelt je vrolijker, gaat er van een paar uurtjes zon beter uitzien en het ontspant. Dat zou je eigenlijk iedere dag moeten willen. En dat kan, je hoeft natuurlijk niet hier in België te blijven wonen, waar de zon zich niet met een vast ritme laat zien, je kunt ook verhuizen naar zonnigere plekken op deze aardbol. Als je kijkt naar landen waar de zon altijd schijnt, dan kom je al snel uit op plekken waar je helemaal niet wilt wonen. Woestijnen in het noorden van Afrika of het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Wij hebben gekeken naar plekken waar volgens de World Meteorological Organization de zon zo vaak mogelijk schijnt, en je ook echt een aangenaam leven kunt hebben. In deze 5 steden schijnt de zon (bijna) altijd en daar wil je wonen! 1. Málaga – Spanje flickr Nick Kenrick De Spaanse stad Málaga is één van de meest zonnige steden van Europa. In Andalusië is het het hele jaar lekker weer en schijnt de zon volop. De stad Málaga heeft dan ook nog eens als voordeel dat het aan het strand ligt en je dus de zee binnen handbereik hebt. Gelukkig wordt het er niet té warm, zoals in grote steden in het binnenland van Spanje. Door de gunstige ligging heb je er ook in de zomer een koel briesje, precies wat je dan nodig hebt. Om te wonen is het een fijne stad. Málaga is groot (de op vijf na grootste stad van Spanje), met een prachtig oud en bruisend centrum. Houd je van het Spaanse leven dan is Málaga de leukste stad om te gaan wonen. The post 5 zonnige steden waar je wil wonen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 16. Greta Thunberg terug naar Europa met catamaran, Anuna De Wever blijft in Zuid-Amerika (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse klimaatactiviste heeft een plek aangeboden gekregen op een catamaran, die haar terug naar Europa zal brengen om de internationale klimaatconferentie in Madrid bij te wonen. Dat heeft ze op sociale media bekendgemaakt. Onze eigen klimaatactiviste Anuna De Wever zal niet op tijd in Europa geraken.
  [naar artikel]
 17. “Tot voor kort noemde men NMBS Logistics de grootste kaartersclub van Europa. Sinds het bedrijf privatiseerde maakte het een succesvolle transformatie door” (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 18. CD&V zet betaalbaar en goed wonen voor iedereen op zijn programma (04/09/2018 - VRT NWS)
  Negen CD&V-lijsttrekkers uit Vlaamse centrumsteden en Brussel steken in de Roma in Antwerpen de koppen bij mekaar over het thema wonen. Volgens CD&V houdt 47% van de Antwerpenaren bijvoorbeeld te weinig over nadat hun woonkosten betaald zijn. Na de gemeenteraadsverkiezingen wil de partij meer werk maken van betaalbaar en goed wonen in de Vlaamse steden.
  [naar artikel]
 19. Digitale transformatie en prijsdruk doen reclamemarkt bloeden (04/07/2018 - De Morgen)
  Digitale transformatie en hevige concurrentie knabbelen aan het klassieke businessmodel van de reclamesector. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."
  [naar artikel]
 20. Bouwmeester over betonstop: "Het leven wordt leuker dan vandaag" (01/12/2016 - De Redactie)
  Met de betonstop vanaf 2040 zal het individuele wonen op het platteland stilaan verdwijnen, de Vlaming zal meer in de kernen gaan wonen. Volgens de Vlaamse Bouwmeester zal het leven op die manier "ontzettend leuk worden".
  [naar artikel]
 21. Belg heeft een hekel aan verhuizen (04/04/2019 - De Morgen)
  Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Belg heel honkvast is en enkel verhuist als het echt moet. Dichter bij het werk wonen of compacter wonen: we hebben er de mond van vol maar doen het niet.
  [naar artikel]
 22. Voerenaar Lieven Stassen is IT-topman bij technologiereus Atos: “Supercomputers om aantal dierproeven te verminderen” (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Lieven Stassenis Head of Big Data & Security bij Atos. Het IT-bedrijf is een wereldspeler op het vlak van digitale transformatie en consultancy, met om en bij de 120.000 werknemers in 73 landen en heeft een omzet van zo’n 13 miljard euro. Stassen is gespecialiseerd in de transformatie van grote bedrijven naar organisaties aan de cutting edge van het IT-spectrum.
  [naar artikel]
 23. SJIEK WONEN. Welkom in mijn homegym (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Van thuiskantoor slash oefenruimte tot een omgebouwde speelkamer en zelfs een complete fitnesszaal. Deze drie vrouwen werken zich elke dag in het zweet in hun eigen homegym.
  [naar artikel]
 24. Euronext Brussel: beleggers focussen op transformatie Agfa (13/03/2019 - De Tijd)
  12:57 Op een vlakke beurs weten beleggers de lopende transformatie van Agfa te waarderen en vergeten ze de minder goede resultaten. Recticel geniet van een koopaanbeveling.
  [naar artikel]
 25. CEO Solvay: 'Mijn opvolger zal nog werk genoeg hebben' (24/09/2018 - De Tijd)
  17:41 Zes jaar werkte Jean-Pierre Clamadieu bij Solvay aan een transformatie die nu rond is. Maar dat betekent niet dat zijn opvolger achterover kan leunen. De reden luistert naar de naam Donald Trump.
  [naar artikel]
 26. Op je zeventiende alleen wonen: zo helpt Youth At Risk Limburgse jongeren (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltJaarlijks gaan zo’n 20 jongeren tussen 17 en 21 jaar in Limburg alleen wonen met hulp van Youth At Risk (YAR) Wonen. Vaak gaat het om jongeren met een dossier bij de jeugdrechter. “We willen hen ondersteunen om hun leven zelf in handen te nemen.”
  [naar artikel]
 27. Al rappend de migratie naar Europa stoppen (12/07/2018 - Apache)
  Terwijl de migratiestroom vanuit West-Afrika naar Europa blijft aanhouden, zijn er enkelingen die wél kiezen voor een leven in eigen regio. De Senegalese rapper Big uit Dakar -die de reis naar Europa ternauwernood overleefde- probeert jongeren met zijn liedjes te overtuigen de gevaarlijke tocht niet te ondernemen. “Het is mijn missie om te verhinderen dat
  [naar artikel]
 28. Koen Crucke en Johny Voners verrassen als koppel in musical: “Koen heeft negen maanden tijd om van mij een homo te maken” (19/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koen Crucke (66) als een glamoureuze blonde vamp op hoge hakken. Met zijn partner Johny Voners (73) in een nachtclub. U ziet hier als eerste hun complete transformatie voor de Vlaamse versie van de spraakmakende musical ‘La Cage aux Folles’.
  [naar artikel]
 29. Ruim een op de vier werkende Belgen wil verhuizen om dichter bij werk te wonen (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ruim een kwart van de werkende Belgen, of een miljoen mensen, overweegt om te verhuizen om dichter bij het werk te wonen. Bij de jongeren tussen 18 en 34 jaar is dat zelfs ruim een op de drie (37 procent). Dat blijkt donderdag uit een enquête in opdracht van de Antwerpse vastgoedgroep Immpact bij 570 werkende Belgen (foutenmarge van 4 procent).
  [naar artikel]
 30. Ruim een op de vier werkende Belgen wil verhuizen om dichter bij werk te wonen (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ruim een kwart van de werkende Belgen, of een miljoen mensen, overweegt om te verhuizen om dichter bij het werk te wonen. Bij de jongeren tussen 18 en 34 jaar is dat zelfs ruim een op de drie (37 procent). Dat blijkt donderdag uit een enquête in opdracht van de Antwerpse vastgoedgroep Immpact bij 570 werkende Belgen (foutenmarge van 4 procent).
  [naar artikel]
 31. Van geslacht veranderen, hoe gaat dat precies in z’n werk? (30/01/2018 - VRT NWS)
  VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck is vanaf vandaag Bo. Hij ondergaat binnenkort een gezichtsoperatie, volgt logopedie om zijn stem te vervrouwelijken en volgend jaar volgt de, zo zegt ze zelf, “final cut”. Wat komt er allemaal kijken bij de transformatie van man naar vrouw, of omgekeerd? 
  [naar artikel]
 32. Complete chaos op het spoor: ”Bijna vijf uur wachten zonder informatie” (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De terugtocht van zee naar het binnenland ontaardde zondagavond in een complete chaos op het spoor. Tweeduizend reizigers strandden in Deinze, waar het medisch rampenplan werd afgekondigd. Maar ook op andere lijnen was het chaos.
  [naar artikel]
 33. Back to basics en best goedkoop: deze mensen wonen in een joert (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wonen in een Mongoolse nomadentent klinkt idyllisch, alsof het altijd vakantie is. Lekker veel buiten leven, de regen op je tent horen tikken....
  [naar artikel]
 34. Bagelzaak Eve & Molly’s ondergaat opmerkelijke transformatie: wollen sokken, kerstkaarten en sfeerlichten (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De drastische transformatie van het succesvolle bagelzaakje Eve & Molly’s op de Badderijstraat naar de decoratiewinkel Molly’s Christmas Store is rond. “Ik werkte erg graag in mijn horecazaak, maar interieur is mijn grootste passie”, verduidelijkt eigenaar Denis Molnar die het concept van zijn zaak eindelijk in een nieuw jasje durft steken.
  [naar artikel]
 35. Tientallen soorten beestjes wonen in uw huis (en u kan ze maar beter laten leven) (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van fruitvliegjes en lieveheersbeestjes over mieren en duizendpoten tot pissebedden en spinnen: er wonen flink wat stiekeme gasten in ons huis, en meer dan we (graag) denken. “Beestjes in huis horen erbij. We kunnen er maar beter mee leren leven”, zegt onderzoekster Michelle Trautwein.
  [naar artikel]
 36. Europese landen vergeleken: hier shopt u goedkoopst, betaalt u het minste voor een huis en houdt u meest loon over (06/01/2020 - De Morgen)
  Maakt geld gelukkig? Nee, wordt vaak gezegd, maar het helpt wel. Als je carrière maakt, wil je ook graag wat verdienen. Waar kun je dan het best wonen in Europa? Wie een goed nettoloon wil, kan het best een job zoeken in Scandinavië. Wie betaalbaar wil wonen, moet naar het oosten. Daar zijn ook de boodschappen het goedkoopst. Wie echter zo min mogelijk kans op werkstress of burn-out wil, moet niet ver: verhuis dan gewoon naar Nederland.
  [naar artikel]
 37. Geen buren, maar toch wonen ze allebei op Meir 75: “Elke dag kreeft word je ook beu” (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ze wonen in dezelfde straat, op hetzelfde huisnummer, maar in een andere gemeente. Hoe verschillend is het leven daar?
  [naar artikel]
 38. Europa geeft ons land weinig sociale schouderklopjes (08/03/2018 - De Standaard)
  Voortaan kijkt Europa niet alleen naar de financiële cijfertjes van de lidstaten, maar ook naar sociale parameters. Voor België is er werk aan de winkel. Zelfs Groot-Brittannië scoort beter.
  [naar artikel]
 39. Europa geeft ons land weinig sociale schouderklopjes (08/03/2018 - De Standaard)
  Voortaan kijkt Europa niet alleen naar de financiële cijfertjes van de lidstaten, maar ook naar sociale parameters. Voor België is er werk aan de winkel. Zelfs Groot-Brittannië scoort beter.
  [naar artikel]
 40. Standard-trainer Michel Preud’homme: “Vitoria is een heel complete ploeg” (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Standard opent donderdag (18u55) de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen het Portugese Vitoria SC. “Het is een heel complete ploeg, die een organisatie kan neerzetten maar ook snel kan omschakelen dankzij haar technische spelers en aanvallende flanken”, vertelde Michel Preud’homme daags voor de wedstrijd in Sclessin. “Voor een ploeg uit pot vier is dit al een heel goed niveau.”
  [naar artikel]
 41. Deze impact heeft Europa op uw leven: van avondje cinema tot ouderschapsverlof (17/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Europa, wat doet dat eigenlijk voor ons? Hebben wij als burgers wel iets aan die Europese Unie? In de aanloop naar de verkiezingen van mei 2019 lijst het Europees Parlement op een nieuwe website op wat wij in ons dagelijks leven te danken hebben aan de EU. Vier maanden ouderschapsverlof, iemand?
  [naar artikel]
 42. Personeel koekjesfabrikant Mondelez Mechelen legt het werk neer (18/11/2019 - VRT NWS)
  Op het hoofdkwartier van koekjesfabrikant Mondelez in Mechelen wordt vandaag en morgen gestaakt. De vakbonden zijn ontevreden over het moeizame overleg rond enkele cao's. “Al twee jaar lang onderhandelen we vruchteloos over enkele cao’s, met name over werkbaar werk en de transformatie van de onderneming”, zeggen vakbondssecretarissen Theo Van Malderen (ACV Puls) en Diana Minten (BBTK).
  [naar artikel]
 43. Naar je werk fietsen kan levensgevaarlijk zijn. Dat bewijst dit filmpje (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Naar je werk of naar school fietsen doe je duidelijk op risico van eigen leven in ons land, zo blijkt uit een filmpje dat Andy Claeskens gisteren
  [naar artikel]
 44. Steeds meer Limburgse jongeren met psychische problemen kiezen voor beschut wonen (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer jongeren kampen met psychische problemen en willen beschut wonen. Dat blijkt uit de cijfers van de inwoners van Beschut Wonen Noord-Limburg. De organisatie bestaat 25 jaar en merkt steeds meer hoe belangrijk ze is voor patiënten die geen ziekenhuisbehandeling meer nodig hebben. Ook Annick uit Lommel zocht en kreeg al op jonge leeftijd hulp bij beschut wonen, waardoor haar leven nu stabieler is.
  [naar artikel]
 45. Man sterft bij brand in appartement beschut wonen (02/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond brand in een appartementsblok van Beschut Wonen aan de Hellinckwegel in Lede. Een 31 jarige bewoner kwam om het leven.
  [naar artikel]
 46. Man sterft bij brand in appartement beschut wonen (02/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond brand in een appartementsblok van Beschut Wonen aan de Hellinckwegel in Lede. Een 31 jarige bewoner kwam om het leven.
  [naar artikel]
 47. Jupitermaan Europa heeft meeste kans op buitenaards leven: nieuw bewijs van geisers gevonden (14/05/2018 - De Morgen)
  Op Europa, een van de ijsmanen van Jupiter, zijn geisers actief. Dat vermoeden bestond al, maar Amerikaanse astronomen komen nu met extra bewijs. Het is goed nieuws voor wie buitenaards leven zoekt. Dankzij het warme, vloeibare water, dat zich kennelijk onder de buitenste ijslaag bevindt, behoort Europa tot de grootste kanshebbers in ons zonnestelsel om buitenaards leven te herbergen.
  [naar artikel]
 48. Ellie (24) verzwaarde na twee tragedies in haar leven tot ze 159 kilo woog. Intussen is ze meer dan de helft weer kwijt en onderging ze ware transformatie (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  16 jaar was de Amerikaanse Ellie Rodriguez toen het noodlot een eerste keer toesloeg in haar leven: ondanks haar jonge leeftijd kreeg ze een...
  [naar artikel]
 49. Er wonen tientallen soorten beestjes in uw huis: “We kunnen er maar beter mee leren leven” (13/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van fruitvliegjes en lieveheersbeestjes over mieren en duizendpoten tot pissebedden en spinnen: er wonen flink wat stiekeme gasten in ons huis, en meer dan we (graag) denken. “Beestjes in huis horen erbij. We kunnen er maar beter mee leren leven”, zegt onderzoekster Michelle Trautwein.
  [naar artikel]
 50. De 10 meest prettige steden om te leven (21/03/2017 - Express)
  Onderzoeksbureau Mercer doet ieder jaar onderzoek naar wat nu wereldwijd de meest prettige steden zijn om te leven. Ze kijken naar de kwaliteit van het leven in grote steden en baseren hun ranking op basis van onder andere infrastructuur, politieke situatie, gezondheidszorg, misdaad, openbaar niveau, prijsniveau en cultureel aanbod. Ook al is Europa op dit moment op gebied van politiek en financiën volop in beweging, nog steeds vind je hier heel veel steden die tot de top van de wereld behoren qua kwaliteit van leven. Maar liefst acht van de tien steden uit de top 10 liggen in Europa en de meesten daarvan liggen verdacht dichtbij (of in) de Alpen. Amsterdam staat overigens ook in de lijst; op plaats 12. De lijst bestaat uit in totaal 231 steden. Waar zijn de grootste wereldsteden zoals Londen, Parijs en New York vraag je je wellicht af? In ieder geval niet in de top van de lijst. De eerste Amerikaanse stad kom je pas tegen op plaats 29: San Francisco. En ook voor Aziatische topsteden moet je even scrollen: Singapore staat op plaats 25 en daarna komt Tokio pas op plaats 47. De complete lijst kun je hier bekijken. 10. Basel – Zwitserland pixabay 9. Kopenhagen – Denemarken pixabay 8. Genève – Zwitserland pixabay 7. Frankfurt – Duitsland pixabay 6. Düsseldorf – Duitsland flickr Paolo Braiuca 5. Vancouver – Canada flickr David Stanley 4. München – Duitsland Pixabay 3. Auckland – Nieuw-Zeeland flickr Bernard Spragg. NZ 2. Zürich – Zwitserland Pixabay 1. Wenen – Oostenrijk is de meest prettige stad van allemaal pixabay Op nummer één staat al jaren de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een fijne, zeer schone stad om te wonen, met een perfecte infrastructuur en een prima prijsniveau. Het is ook een stad die barst culturele en culinaire hoogtepunten, maar dan in een modern jasje. Je hebt aan de ene kant het traditionele Wenen uit de tijd van Keizerin Sissi, maar aan de andere kant ook de hele moderne en hippe kant. Tijdens een stedentrip naar Wenen kun je deze twee perfect combineren. Je moet er natuurlijk een Wiener Schnitzel eten, de Weense Naschmarkt bezoeken en shoppen in de wijk Spittelberg. The post De 10 meest prettige steden om te leven appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.