Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
02:14 uur

Miljardairs halen hun bedrijf weer van de beurs: ‘Liever uit de schijnwerpers’

Express

16/09/2020 - 10:45

Twee miljardairs, de Franse mediamagnaat Patrick Drahi (Altice Europe), en de Duitse techinvesteerder Oliver Samwer (Rocket Internet) hebben aangekondigd hun... The post Miljardairs halen hun bedrijf weer van de beurs: ‘Liever uit de schijnwerpers’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. AB InBev-miljardairs testen succes-formule op hamburgerketen (05/04/2019 - De Morgen)
  Burger King keert na ruim een jaar terug naar de beurs. De Braziliaanse AB InBev-miljardairs zullen de beursgang begeleiden. In 2010 kochten ze het bedrijf voor 3,3 miljard dollar. Het is nu al 5,5 miljard dollar waard. De kassa rinkelt.
  [naar artikel]
 2. Musk overweegt Tesla van beurs te halen, aandeel stijgt fors (08/08/2018 - VRT NWS)
  Het aandeel van Tesla is fors hoger geëindigd op de beurs nadat topman Elon Musk gisteren in een tweet had aangekondigd dat hij overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. Na die tweet werd de handel in Tesla-aandelen eerst wel enige tijd stilgelegd. 
  [naar artikel]
 3. Uber hoopt 100 miljard op te halen met beursgang (12/04/2019 - De Morgen)
  Taxi-app Uber gaat naar de beurs. Het bedrijf heeft donderdagavond laat de langverwachte officiële aanvraag daartoe ingediend bij de beurs in New York.
  [naar artikel]
 4. ‘Elon Musk wil naar Mars, ik blijf liever met mijn voeten op de grond' (06/04/2019 - De Tijd)
  01:08 Filip Balcaen, een van de weinige miljardairs van Vlaanderen, heeft dankzij zijn zitje in de tapijtgigant Mohawk, een Fortune 500-bedrijf, een uniek zicht op de wereldeconomie. Een gesprek over het kl...
  [naar artikel]
 5. 'Global Graphics verdwijnt dit jaar zeker van de beurs' (24/01/2019 - De Tijd)
  09:01 Global Graphics-voorzitter Guido Van der Schueren is vastberaden om zijn bedrijf van de beurs te halen. Vandaag begint het openbaar overnamebod, maar hij houdt ook een stok achter de deur.
  [naar artikel]
 6. Waarom Musk Tesla van de beurs wil halen: "Tesla is een circus geworden" (08/08/2018 - De Morgen)
  Elon Musk denkt eraan om zijn bedrijf Tesla van de beurs te halen, zo maakt hij op Twitter bekend. Maar om "private" te gaan moet Musk een pak geld ophoesten, terwijl Tesla vooralsnog geen winst maakt. 
  [naar artikel]
 7. Tinder wil beleggers verleiden (10/04/2019 - De Morgen)
  Match Group, het bedrijf achter de populaire dating-app Tinder, trekt naar de beurs. Het bedrijf hoopt met de beursgang zo'n 90 miljoen euro op te halen.
  [naar artikel]
 8. Tesla bevestigt gesprekken over van de beurs te gaan (08/08/2018 - De Tijd)
  16:21 Tesla bevestigt dat haar oprichter-CEO Elon Musk vorige week gesprekken heeft gevoerd met de leden van de raad van bestuur over de mogelijkheid om het bedrijf van de beurs te halen.
  [naar artikel]
 9. Musk overweegt Tesla van beurs te halen: aandeel geschorst nadat het fors de hoogte in schoot (07/08/2018 - De Morgen)
  Tesla-topman Elon Musk overweegt het bedrijf van de beurs te halen bij een koers van 420 dollar per aandeel. Het aandeel van de autobouwer schoot na het bericht ruim 7 procent de hoogte in, en is intussen geschorst.
  [naar artikel]
 10. Facebook met klein hartje naar beurs (04/04/2019 - De Morgen)
  Facebook gaat naar de beurs, daarmee komt een einde aan jaren van speculatie. En met de aanvraag voor de beursgang, werd ook meer bekend over de prestaties van Facebook. Het bedrijf is naar schatting 75 tot 100 miljard dollar waard, maar gaat de beurs op met 5 procent van de aandelen, waarmee het 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) verwacht op te halen.
  [naar artikel]
 11. Kan iemand mij helpen om Microsoft van de beurs te halen? (06/04/2019 - De Morgen)
  Ik hou van dit bedrijf, maar ik haat Wall Street
  [naar artikel]
 12. IT-reus Dell komt via aandelenruil weer op de beurs (02/07/2018 - De Tijd)
  16:12 De Amerikaanse computerbouwer Dell keert na vijf jaar afwezigheid terug naar de beurs. Het bedrijf is van plan de aandelen over te nemen van zijn beursgenoteerde softwaredochter VMware.
  [naar artikel]
 13. Weinig slaagkans voor nieuw bod op Global Graphics (13/11/2018 - De Tijd)
  19:02 Omdat tegenstanders van Global Graphics-voorzitter Guido Van der Schueren hun belang in het bedrijf opdrijven, dreigt de poging om het bedrijf van de beurs te halen te mislukken.
  [naar artikel]
 14. De wereld telt meer miljardairs dan ooit tevoren (16/05/2018 - De Morgen)
  Het aantal miljardairs ter wereld is flink gestegen, volgens onderzoeksbureau Wealth-X. Er kwamen vorig jaar zo'n 375 miljardairs bij, wat het totaal brengt op 2.754 wereldwijd. De meesten onder hen hebben hun rijkdom aan zichzelf te danken.
  [naar artikel]
 15. Moortgats halen Duvel van beurs (12/04/2019 - De Morgen)
  De familie Moortgat wil de biergroep van de beurs van Brussel halen. 'We verwachten turbulente tijden. Een beursexit biedt de familiale aandeel-houders de kans om die periode serener door te komen', zegt CEO Michel Moortgat.
  [naar artikel]
 16. 'Saoedi's willen Musk helpen om Tesla van beurs te halen' (12/08/2018 - De Tijd)
  16:40 Het Saoedische staatsfonds onderhandelt met Tesla over een grote investering als onderdeel van het plan van CEO Elon Musk om het autobedrijf van de beurs te halen.
  [naar artikel]
 17. Huub Baren wil Connect van de beurs halen (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  GenkHuub Baren, eigenaar en topman van het Limburgse automatiseringsbedrijf IPTE, wil de onderaannemer in de IT-sector Connect van de beurs halen.
  [naar artikel]
 18. Overnamebod moet Sapec van beurs halen (19/06/2017 - De Tijd)
  21:56 De controlerende familie Velge wil haar holding Sapec van de Brusselse beurs halen via een overnamebod.
  [naar artikel]
 19. Apple weer duurste Amerikaanse bedrijf (12/10/2019 - Metro)
  iPhonemaker Apple heeft Microsoft weer van de troon gestoten als Amerikaanse bedrijf met de hoogste beurswaarde. Apple steeg vrijdag, mede als gevolg van het door de Verenigde Staten en China gesloten gedeeltelijke handelsakkoord, 2,7 procent. Beide bedrijven zijn meer dan 1 biljoen dollar, een miljoen keer een miljoen, waard op de beurs. Door de stijging van Apple is dat bedrijf nu 1067,5 miljard dollar waard. Dat is 1 miljard dollar meer dan Microsoft. De Windows-maker werd vrijdag 0,4 procent hoger gezet. Apple en Microsoft strijden al langer om de titel van duurste, beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Ook Amazon mengde zich een tijd lang in die strijd, maar de beurswaarde van de webwinkel is momenteel een kleine 857 miljard dollar. Als het Saoedi-Arabische staatsoliebedrijf Saudi Aramco naar de beurs gaat, is het overigens gedaan met de hegemonie van de Amerikaanse techbedrijven. Dat bedrijf zou 2 biljoen dollar waard zijn. bron: Belga   Het bericht Apple weer duurste Amerikaanse bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Apple weer duurste Amerikaanse bedrijf (15/10/2019 - Metro)
  iPhonemaker Apple heeft Microsoft weer van de troon gestoten als Amerikaanse bedrijf met de hoogste beurswaarde. Apple steeg vrijdag, mede als gevolg van het door de Verenigde Staten en China gesloten gedeeltelijke handelsakkoord, 2,7 procent. Beide bedrijven zijn meer dan 1 biljoen dollar, een miljoen keer een miljoen, waard op de beurs. Door de stijging van Apple is dat bedrijf nu 1067,5 miljard dollar waard. Dat is 1 miljard dollar meer dan Microsoft. De Windows-maker werd vrijdag 0,4 procent hoger gezet. Apple en Microsoft strijden al langer om de titel van duurste, beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Ook Amazon mengde zich een tijd lang in die strijd, maar de beurswaarde van de webwinkel is momenteel een kleine 857 miljard dollar. Als het Saoedi-Arabische staatsoliebedrijf Saudi Aramco naar de beurs gaat, is het overigens gedaan met de hegemonie van de Amerikaanse techbedrijven. Dat bedrijf zou 2 biljoen dollar waard zijn. Bron: Belga   Het bericht Apple weer duurste Amerikaanse bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. NOOIT EERDER WAREN ER zoveel miljardairs (28/03/2019 - De Morgen)
  Alle miljardairs bezitten samen 2.600 miljard dollar
  [naar artikel]
 22. Tesla-concurrent Nikola trekt naar de beurs en haalt 525 miljoen dollar op (04/03/2020 - Express)
  Het Amerikaanse Nikola, dat waterstofvrachtwagens maakt, gaat in de tweede helft van dit jaar naar de beurs. De naam van het bedrijf is afgeleid van de wetenschapper Nikola Tesla, een knipoog naar concurrent Tesla. De start-up doet de operatie via de overname van een beursschelp. Dat is een bedrijf dat op de beurs noteert, maar […] The post Tesla-concurrent Nikola trekt naar de beurs en haalt 525 miljoen dollar op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Musk: 'Saoedi's steunen beursexit Tesla' (13/08/2018 - De Tijd)
  16:19 De topman van elektrischewagenfabrikant Tesla bevestigt in een blogpost dat hij praat met het Saoedische staatsfonds om zijn bedrijf van de beurs te halen.
  [naar artikel]
 24. Delta Lloyd trekt naar de beurs (28/03/2019 - De Morgen)
  Delta Lloyd bereidt een notering voor op de beurs van Amsterdam. Het Nederlandse bedrijf, in ons land vooral bekend om zijn bankactiviteiten, wil zo inspelen op een aantal opportuniteiten in de markt. De geplande beursnotering van een bedrijf uit de financiële sector is zeer opmerkelijk in het huidige economische klimaat.
  [naar artikel]
 25. Goudhaantje op de beurs: Mechels biotechnologiebedrijf Galapagos in één klap 17% meer waard (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Mechelse biotechnologie­bedrijf Galapagos is woensdag plots 17% meer waard geworden op de beurs. Dat komt omdat het bedrijf zeer succesvolle testresultaten achter de rug heeft voor ­Filgotinib, een pil tegen reuma. In twee jaar tijd is de beurskoers zelfs verdubbeld. In totaal is het Mechelse bedrijf meer dan 5 miljard euro waard.
  [naar artikel]
 26. België telt nu al 29 miljardairs (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met de intrede van Roland D’Ieteren treedt nummer 29 toe tot het selecte kransje Belgen dat miljardair is op de beurs. Wereldwijd zagen de allerrijksten hun vermogen met een kwart stijgen.
  [naar artikel]
 27. Euronext Brussel - Biotech boven, Bekaert onderuit (20/11/2017 - De Tijd)
  12:41 Op de Brusselse beurs loopt D'Ieteren in de schijnwerpers, al moet het de aandacht delen met Ablynx.
  [naar artikel]
 28. Deceuninck-CEO: 'Geen overnamebod in de steigers' (23/02/2017 - De Tijd)
  16:57 De koophonger van grootaandeelhouder en CEO Francis Van Eeckhout bij Deceuninck is bijna gestild. 'Om het bedrijf van de beurs te halen heb ik niet de middelen en de notering biedt ook voordelen.'
  [naar artikel]
 29. Elon Musk: 'Tesla blijft op de beurs' (25/08/2018 - De Tijd)
  06:40 De flamboyante CEO had een storm van kritiek over zich gekregen sinds hij eerder deze maand getweet had de autobouwer van de beurs te willen halen.
  [naar artikel]
 30. Huub Baren wil Connect van de beurs halen (03/10/2018 - De Tijd)
  07:35 De geboden prijs beloopt nauwelijks een tiende van de bijna 15 euro waartegen de onderaannemer van de IT-sector in 2000 naar de beurs trok.
  [naar artikel]
 31. Eerste Brusselse beursdag voor moederbedrijf Brantano (09/07/2018 - VRT NWS)
  FNG, het modebedrijf achter onder meer Brantano, CKS en Fred & Ginger verschijnt vandaag voor het eerst op de Brusselse beurs. Het bedrijf is al actief op de beurs van Amsterdam, maar wil van Brussel haar referentiemarkt maken. Met de beursgang wil het bedrijf zo'n 80 miljoen euro kapitaal ophalen.
  [naar artikel]
 32. Roland D'Ieteren nieuw lid van club Belgische beursmiljardairs (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De lijst van rijkste Belgen op de beurs is in 2019 aangedikt tot 29 miljardairs. De sterke beursprestaties van de groep D'Ieteren trekken het...
  [naar artikel]
 33. Nog een overnamebod op Brusselse beurs (15/01/2018 - De Tijd)
  06:38 Het Nederlandse Vastned Retail wil zijn Belgisch filiaal van de beurs halen via een overnamebod van 395 miljoen euro.
  [naar artikel]
 34. Benettons willen Benetton van de beurs (13/04/2019 - De Morgen)
  De familie Benetton denkt er aan het gelijknamige kledingbedrijf van de beurs te halen. En zo een punt te zetten achter een beurscarrière van 26 jaar.
  [naar artikel]
 35. CEO Deceuninck: 'Een delisting is niet aan de orde' (07/03/2019 - De Tijd)
  17:10 Francis Van Eeckhout, de topman en hoofdaandeelhouder van Deceuninck, heeft geen plannen om zijn bedrijf van de beurs te halen. Hij mikt vooral op groei voor de lange termijn, benadrukte hij tijdens o...
  [naar artikel]
 36. Oliegigant Saudi Aramco naar de beurs: maak kennis met het grootste en meest winstgevende bedrijf ter wereld (03/11/2019 - VRT NWS)
  De Saudische oliemaatschappij Aramco gaat binnenkort naar de beurs. Dat heeft het bedrijf in een tweet aangekondigd. De beursgang van 's werelds grootste oliemaatschappij was al eerder aangekondigd als onderdeel van een plan om de economie te diversifiëren, weg van enkel olie en gas. Saudi-Aramco is meer dan een bedrijf: het is de ruggengraat van de Saudische monarchie en de kern van de aloude alliantie met de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 37. Ponyclub vol miljardairs: paardrijden is dé hobby voor kinderen van superrijken (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit waren er zoveel miljonairs en miljardairs op de wereld. Maar wat doet die 1% zoal met hun geld en hun tijd? En ook: waar houden de...
  [naar artikel]
 38. Verkiezingskoorts stuurt Brusselse beurs nog lager (04/11/2016 - De Tijd)
  11:04 Op het brede koersenbord staan deze ochtend vooral verliezers. Nyrstar blinkt (opnieuw) uit, en nieuws over Sapec plaatst het aandeel plots in de schijnwerpers.
  [naar artikel]
 39. Ruim 2.500 mensen ter wereld zijn miljardair: meer dan ooit tevoren (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal miljardairs ter wereld is flink gestegen, volgens onderzoeksbureau Wealth-X. Er kwamen vorig jaar zo'n 375 miljardairs bij, wat het...
  [naar artikel]
 40. Waarom krijgt Bpost klappen op de beurs? (10/11/2018 - VRT NWS)
  Bij Bpost is een zware staking aan de gang. Maar ook op de beurs heeft het bedrijf een slechte week achter de rug. Het aandeel staat op het laagste niveau sinds de beursgang in 2013.
  [naar artikel]
 41. "Vaak komen aandelen iets te duur naar de beurs. Wie geduld heeft kan ze later meestal goedkoper oppikken" (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is al voorgevallen dat een student wil weten op welke beurs een bepaald aandeel noteert. Hij heeft dan heel wat tijd gestopt in opzoekwerk om het betreffende aandeel te vinden in de koerstabellen. Maar dat werk bleek tevergeefs. Het bedrijf waarnaar hij op zoek was stond namelijk niet op de beurs.
  [naar artikel]
 42. Musk bevestigt in blog: Saoedisch staatsfonds wil Tesla van de beurs halen (13/08/2018 - VRT NWS)
  De CEO van Tesla Elon Musk heeft in een blog meer uitleg gegeven over het plan om het autobedrijf van de beurs te halen. Daarin bevestigt Musk dat een Saoedisch staatsfonds wil meewerken aan het plan. De flamboyante ingenieur/CEO komt ook terug op zijn ophefmakende tweet van vorige week.
  [naar artikel]
 43. Musk's en de Saoedi's: van boosdoener tot redder in nood (14/08/2018 - De Tijd)
  18:31 Tesla-topman Elon Musk praat met het Saoedisch staatsfonds om zijn bedrijf van de beurs te halen terwijl hij in het verleden de olie-industrie vaak heeft bestempeld als boosdoener. Draait Musk met de ...
  [naar artikel]
 44. Beursgang Uber stap dichterbij (08/12/2018 - Metro)
  De beursintroductie van Uber Technologies is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. De registratie bij de SEC duidt erop dat Uber al in het eerste kwartaal van 2019 zijn opwachting kan maken op de beurs. Het kan een van de grootste beursgangen ooit worden. Uit zogenoemde waarderingsvoorstellen die Uber heeft ontvangen blijkt dat het bedrijf gewaardeerd kan worden op 120 miljard dollar. Uber is in een race naar de beurs verwikkeld met concurrent Lyft. Dat bedrijf biedt net als Uber taxidiensten aan via een app die door zelfstandige chauffeurs worden uitgevoerd. Ook heeft Lyft deelfietsen. Het bedrijf is alleen in de Verenigde Staten actief en maakte donderdag bekend naar de beurs te stappen. bron: Belga   Het bericht Beursgang Uber stap dichterbij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Beursgang Uber stap dichterbij (08/12/2018 - Metro)
  De beursintroductie van Uber Technologies is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. De registratie bij de SEC duidt erop dat Uber al in het eerste kwartaal van 2019 zijn opwachting kan maken op de beurs. Het kan een van de grootste beursgangen ooit worden. Uit zogenoemde waarderingsvoorstellen die Uber heeft ontvangen blijkt dat het bedrijf gewaardeerd kan worden op 120 miljard dollar. Uber is in een race naar de beurs verwikkeld met concurrent Lyft. Dat bedrijf biedt net als Uber taxidiensten aan via een app die door zelfstandige chauffeurs worden uitgevoerd. Ook heeft Lyft deelfietsen. Het bedrijf is alleen in de Verenigde Staten actief en maakte donderdag bekend naar de beurs te stappen. Bron: Belga   Het bericht Beursgang Uber stap dichterbij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Snapchat trekt naar de beurs (16/11/2016 - De Redactie)
  Het bedrijf achter de app waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen sturen die na enkele seconden weer verdwijnen, heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering.
  [naar artikel]
 47. Duchâtelet brengt opnieuw chipbedrijf naar de beurs (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  X-Fab, de chipfabrikant uit het imperium van Roland Duchâtelet, trekt naar de beurs van Parijs. Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. X-Fab
  [naar artikel]
 48. Chinese Spotify trekt naar de beurs (23/04/2018 - De Tijd)
  06:56 Tencent Music, de grootste muziekstreamingdienst van China, trekt naar de beurs. Dat kan het bedrijf een waardering van 25 miljard dollar opleveren.
  [naar artikel]
 49. Duchâtelet brengt opnieuw chipbedrijf naar de beurs (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  X-Fab, de chipfabrikant uit het imperium van Roland Duchâtelet, trekt naar de beurs van Parijs. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 50. Uber binnen 18 à 36 maanden naar de beurs (30/08/2017 - Express)
  In zijn eerste optreden voor de werknemers van Uber heeft Dara Khosrowshahi, de nieuwe CEO van de alternatieve taxidienst, gezegd dat het bedrijf binnen de 18 maanden à 36 maanden naar de beurs kan. De beursgang van Uber is een van de meest geanticipeerde IPO’s van de laatste jaren. Volgens analisten geeft de brede tijdsvork de nieuwe topman ruim de tijd om orde op zaken te stellen in een bedrijf dat de voorbije maanden in een ware schandaalsfeer baadde. Khosrowshahi is de voormalige CEO van online reissite Expedia en volgt ex-CEO/stichter Travis Kalanick op, die in juni ontslag nam. Uber is met een waarde van 70 miljard dollar de hoogst gewaardeerde startup ter wereld. Het bedrijf maakte vorig jaar 3 miljard dollar verlies. The post Uber binnen 18 à 36 maanden naar de beurs appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.