Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
09:15 uur

Steven Van Gucht: ‘We moeten de bestaande basisregels consistent blijven toepassen’

De Standaard

16/09/2020 - 11:48

Zowel het aantal besmettingen, als het aantal ziekenhuisopnames én sterfgevallen ten gevolge van covid-19 stijgt opnieuw in ons land. ‘Als we niets doen, zitten we over twee weken aan 1600 besmettingen per dag’, zegt viroloog Steven Van Gucht in de persconferentie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Steven Van Gucht: 'Te vroeg om van echte daling te spreken' (06/04/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht benadrukt dat de belasting op onze ziekenhuizen nog steeds heel zwaar is, en dat het dus belangrijk is dat we de maatregelen de komende weken blijven volhouden, tot de cijfers echt beginnen dalen.
  [naar artikel]
 2. Steven Van Gucht: ‘Ik hou mijn hart vast voor het najaar' (11/04/2020 - De Tijd)
  01:02 Nationaal coronabestrijder Steven Van Gucht begrijpt dat de bedrijfswereld smacht naar het afbouwen van de maatregelen om het virus in te dijken, maar roept op tot voorzichtigheid. ‘In april moeten we...
  [naar artikel]
 3. “Ik had zelf ooit smetvrees”: Portret van ‘Monsieur coronavirus’ Steven Van Gucht (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wie is Steven Van Gucht, de man die elke dag zegt hoeveel doden er zijn gevallen? “Ik had zelf ooit smetvrees, ik weet wat mensen moeten doen.”
  [naar artikel]
 4. Steven Van Gucht: “Echte piek van coronavirus nog niet bereikt” (24/03/2020 - Metro)
  Viroloog Steven Van Gucht voorspelt dat we de piek van het coronavirus in ons land eind deze maand of begin april mogen verwachten. Maar ook na de piek zullen we nog een lange tijd uiterst voorzichtig moeten blijven. Het totale aantal doden door het coronavirus in België is met 34 opnieuw gestegen, tot 122 slachtoffers. Een lichtpuntje is dat er voor de tweede dag op rij minder mensen werden opgenomen in het ziekenhuis (256). Er liggen nu 1.859 patiënten in het ziekenhuis, van wie 381 op intensieve zorgen. Begin april Volgens viroloog Steven Van Gucht mogen we de piek binnenkort verwachten. “Volgens de modellen zullen we de echte piek eind deze maand, begin april zien vallen. Ik hoop vroeger natuurlijk, gezien we onze contacten drastisch verminderd hebben”, vertelde hij in VTM Nieuws. Nog maar in de helft Hij benadrukt dat we er dan nog lang niet zijn, dus zullen we ook daarna de huidige maatregelen moeten behouden. “Als we de piek bereiken, dan zitten we nog maar aan de helft. De andere helft van de gevallen moet dan nog komen. We zijn dan voor een aantal weken vertrokken, een maand, misschien iets langer. We kunnen de maatregelen pas afbouwen als de ziekte onder controle is en er nauwelijks nog gevallen zijn. We moeten dan ook nog waakzaam blijven voor het optreden van nieuwe gevallen”, klinkt het. Lees ook: BREAKING. Coronavirus eist nog eens 34 mensenlevens Het bericht Steven Van Gucht: “Echte piek van coronavirus nog niet bereikt” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Steven Van Gucht: ‘Verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen’ (13/04/2020 - De Standaard)
  ‘We zitten in moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.’ Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 6. Steven Van Gucht: “Ik verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen” (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We zitten in een moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.” Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 7. Viroloog Steven Van Gucht: “Tests voorzien voor iedereen? Onbegonnen werk” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag uitgelegd waarom niet iedereen kan getest worden op een besmetting van het coronavirus. “Er moet in eerste instantie al gekeken worden naar de prioriteit van wie we testen”, aldus Van Gucht. “Verder is het puur mathematisch gezien gewoon onbegonnen werk.”
  [naar artikel]
 8. PORTRET. Steven Van Gucht, de man die ons elke dag zegt hoeveel doden er zijn (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Portret Wie is Steven Van Gucht, de man die elke dag zegt hoeveel doden er zijn gevallen? “Ik had zelf ooit smetvrees, ik weet wat mensen moeten doen.”
  [naar artikel]
 9. Maatregelen blijven opvolgen is nog altijd de kernboodschap (03/04/2020 - Metro)
  Viroloog en interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht blijft onderstrepen dat we de maatregelen van ’social distancing’ moeten blijven toepassen. Hij zei op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid dat hij dezer dagen vaak geconfronteerd wordt met de vraag hoe het komt dat er dagelijks zoveel nieuwe besmettingen bijkomen, terwijl er toch al een hele tijd maatregelen werden opgelegd. “Met de maatregelen van afstand houden hebben we de samenleving in kleine groepen ingedeeld: gezinnen, mensen in woonzorgcentra en bedrijven bijvoorbeeld. Door de ontmoetingen met anderen te beperken, voorkomen we dat het virus zich kan verspreiden. Maar binnen die groepen kunnen wel nog besmettingen worden doorgegeven, vandaar die nieuwe gevallen. Maar met de maatregelen die we hebben opgelegd, zorgen we er toch voor dat de epidemie beheersbaar blijft”, aldus Van Gucht. Bemoedigende tekenen Afgezien daarvan vindt Van Gucht dat er een paar bemoedigende tekenen zijn: zo stabiliseert het aantal ziekenhuisopnames per dag. Hij wil nochtans niet gezegd hebben dat we hiermee op de langverwachte piek zijn gekomen. “Op de piek zullen we pas zicht krijgen als hij achter de rug ligt”, zegt de viroloog. Lees ook : Wat is nog wél toegelaten tijdens dit zonnige weekend? Het bericht Maatregelen blijven opvolgen is nog altijd de kernboodschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Steven Van Gucht: 'Bemoedigend, maar nog niet uit de gevarenzone' (23/03/2020 - Knack)
  De nieuwe cijfers tonen een lichte daling van het aantal besmettingen van Covid-19 in België en het aantal ziekenhuisopnames. 'We hebben het virus bij het nekvel, het is belangrijk dat we nu niet lossen', zei Steven Van Gucht van het wetenschappelijk comité.
  [naar artikel]
 11. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Steeds meer mensen bouwen immuniteit op’ (03/04/2020 - De Morgen)
  ‘We lijken te evolueren naar een piek of plateau in de corona-epidemie, maar dat moet nog blijken uit de cijfers van de komende dagen.’ Dat zegt crisiscentrum-woordvoerder Steven Van Gucht vandaag in zijn commentaar bij de cijfers over het coronavirus in ons land.
  [naar artikel]
 12. Viroloog Steven Van Gucht: “500 tot 700 mensen op intensive care in worstcasescenario” (03/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens een worstcasescenario zou er in ons land sprake kunnen zijn van 13.000 gediagnosticeerde gevallen van het coronavirus. Daarvan zouden er 2.000 tot 3.000 in het ziekenhuis worden opgenomen en 500 tot 700 patiënten zouden op de intensive care terecht kunnen komen. Dat heeft Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, dinsdag verklaard. “Een zware seizoensgriep kan dit ook”, zei Van Gucht tijdens een gedachtewisseling in de Kamer.
  [naar artikel]
 13. De Gucht over kritiek op aanstelling Reynders: “Dan had N-VA maar in de regering moeten blijven” (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand in België is beter geschikt dan Didier Reynders om Europees Commissaris te worden. Dat vindt voormalig eurocommissaris Karel De Gucht....
  [naar artikel]
 14. Steven Van Gucht: 'Virus kan elk seizoen weerkeren, maar dat is op zich niet erg' (07/04/2020 - Knack)
  Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 kan een cyclisch virus worden, wat betekent dat het elk seizoen terugkeert. 'Maar dat is op zich niet erg', beklemtoonde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht dinsdag tijdens de dagelijkse persbriefing.
  [naar artikel]
 15. “We hebben het coronavirus bij het nekvel, maar moeten blijven volhouden” (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de persconferentie van het crisiscentrum had Steven Van Gucht één belangrijke boodschap: blijf volhouden. “We hebben dit virus bij het nekvel gegrepen. Het spartelt nog heel hard tegen maar het is belangrijk dat we onze grip niet loslaten.”
  [naar artikel]
 16. Viroloog Steven Van Gucht: “Op straat een mondmasker dragen heeft geen zin” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Op straat een mondmasker dragen, heeft geen zin.” Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vanmiddag gezegd tijdens de persconferentie van het...
  [naar artikel]
 17. Karel De Gucht: "Theo Francken kan geen staatssecretaris blijven" (22/12/2017 - VRT NWS)
  "Theo Francken (N-VA) kan niet langer staatssecretaris voor Migratie blijven." Dat schrijft oud-minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht in zijn wekelijkse column in Het Laatste Nieuws. Hij vindt dat er politieke consequenties moeten verbonden worden aan de zaak-Soedan.
  [naar artikel]
 18. Druk op ziekenhuizen blijft heel zwaar: “Belangrijk dat we de coronamaatregelen blijven volhouden” (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht lijken de dagelijkse cijfers over het aantal nieuwe hospitalisaties van coronapatiënten licht te dalen. Ook de bezetting van de bedden in ziekenhuis op intensieve zorg is verminderd. “Mogelijk een weekendeffect”, aldus van Gucht. Hij waarschuwt in de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum dat de belasting op de ziekenhuizen nog steeds heel zwaar blijft. “Het is heel belangrijk dat we de maatregelen blijven volhouden tot de cijfers echt beginnen dalen en we in een volgende fase komen, binnen enkele weken.”
  [naar artikel]
 19. Steven Van Gucht: “Kans vrij groot dat dit virus elk seizoen gaat terugkeren” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De kans is vrij groot dat het coronavirus een virus wordt dat elk seizoen gaat terugkeren.” Dat verklaarde viroloog Steven Van Gucht dinsdagochtend op de dagelijkse persbriefing van het Nationaal Crisiscentrum. “Dat hoeft op zich niet erg te zijn, want we gaan er resistenter tegen worden.”
  [naar artikel]
 20. Viroloog Steven Van Gucht: "We verwachten een piek ergens begin april" (26/03/2020 - VRT NWS)
  De voorbije 24 uur zijn 42 landgenoten overleden aan het coronavirus. De teller staat nu op 220 dodelijke slachtoffers. Het aantal geregistreerde besmettingen is ook fors gestegen, namelijk met 1.298. Viroloog Steven Van Gucht verwacht dat we begin volgende maand de piek zullen bereiken. Op de dagelijkse persconferentie over de coronacrisis wees hij nogmaals op het belang van afstand van elkaar houden en van een goede handhygiëne. Een geneesmiddel is er ook nog niet, klonk het nog.
  [naar artikel]
 21. Viroloog Steven Van Gucht: “Mondmaskers hebben weinig zin voor gewone burger op straat” (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Steven Van Gucht, viroloog en interfederaal woordvoerder van het crisiscentrum, heeft donderdag tijdens de dagelijkse persconferentie over het nieuwe coronavirus de boodschap herhaald dat mondmaskers weinig zin hebben voor de gewone burger op straat. “Maskers dragen is geen garantie tegen besmetting.”
  [naar artikel]
 22. Vanackere sleurt De Gucht mee in zaak-Atar (18/08/2016 - De Standaard)
  Volgens Steven Vanackere heeft niet hij maar Karel De Gucht als minister van Buitenlandse Zaken als eerste gevraagd om de vandaag spoorloze terreurverdachte Oussama Atar vrij te laten.
  [naar artikel]
 23. Elf miljoen Belgen op corona testen? "Bijna onmogelijk", rekent u mee met viroloog Steven Van Gucht die oefening maakt? (30/03/2020 - VRT NWS)
  Op de dagelijkse persconferentie over de toestand van de coronagezondheidscrisis in ons land is nogmaals benadrukt om zorg te dragen voor de kwetsbare ouderen en hun geestelijke gezondheid. "Mensen in woonzorgcentra isoleren in hun kamer is niet nodig", zegt viroloog Steven Van Gucht. Hij maakte ook even de wiskundige berekening voor mochten we álle Belgen (meer dan 11 miljoen) testen op het virus.
  [naar artikel]
 24. De Gucht: "Ernstige kans dat Britten in de EU blijven" (18/06/2017 - De Redactie)
  Oud-eurocommissaris Karel De Gucht (Open VLD) schat de kans reëel dat de brexit niet zal doorgaan en dat de Britten in de EU blijven.
  [naar artikel]
 25. Crisiscentrum: “Limburg gaat de grootste broeihaard van corona blijven” (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft nagenoeg constant, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Nationaal Crisiscentrum. Het centrum noemt dat ‘goed nieuws’. Voor onze provincie had Steven Van Gucht minder goed nieuws: “De meeste besmettingen zullen uit Limburg blijven komen.”
  [naar artikel]
 26. België: zo veel kleiner dan Duitsland, maar wel evenveel corona-overlijdens (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is volgens viroloog Steven Van Gucht nog te vroeg om over een echte daling te spreken van de coronacijfers, maar er is wel sprake van een plateau. “Al moeten we oppassen voor een weekendeffect.”
  [naar artikel]
 27. 'Collectieve immuniteit is enige manier waarop virus zal stoppen' (17/03/2020 - De Standaard)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad het principe van 'collectieve immuniteit' of 'populatie-immuniteit' uitgelegd. 'Enkel zo kan het virus uiteindelijk stoppen', zei Van Gucht. Bekijk zijn uitleg in de video hierboven.
  [naar artikel]
 28. Viroloog Steven Van Gucht: "Meer mensen testen op coronavirus wordt vooral belangrijk in tweede fase van epidemie" (23/03/2020 - VRT NWS)
  Het zou nuttig geweest zijn om van meet af aan meer mensen te testen op het coronavirus, maar we hadden niet de nodige hoeveelheid van reagentia (chemische producten) om meer testen uit te voeren. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht in "Terzake". Meer testen wordt belangrijker bij een tweede fase van de epidemie, om een heropflakkering te vermijden.
  [naar artikel]
 29. Experts doen oproep: ‘Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven’ (09/04/2020 - De Standaard)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. ‘Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven’, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 30. Experts doen oproep: “Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. “Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven”, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 31. Experts doen oproep: “Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven” (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. “Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven”, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 32. LIVE. “We gaan nog maanden met het virus moeten samenleven”: viroloog Steven Van Gucht verduidelijkt zijn uitspraak in VTM NIEUWS (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Er zijn de afgelopen 24 uur 303 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 3.903 brengt. Positief is wel dat er...
  [naar artikel]
 33. De Gucht: "Ernstige kans dat Britten in de EU blijven" (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens voormalig eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) is er een "ernstige kans" dat de Britten in de Europese Unie blijven. Dat zegt hij in
  [naar artikel]
 34. De Gucht: "Ernstige kans dat Britten in de EU blijven" (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens voormalig eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) is er een "ernstige kans" dat de Britten in de Europese Unie blijven. Dat zegt hij in
  [naar artikel]
 35. Viroloog Steven Van Gucht vraagt om niet alle rusthuisbewoners te isoleren (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 36. Viroloog Steven Van Gucht: “Sluit niet alle rusthuisbewoners op in hun kamer” (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 37. Ook De Gucht vindt dat Europa zich duidelijk moet uitspreken (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vindt dat Europa niet monddood mag blijven over het opsluiten van Catalaanse politici en de straffen die hen boven het hoofd hangen.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw 140 overlijdens, maar aantal opnames stabiel (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal opgenomen coronapatiënten blijft stabiliseren, maar het aantal sterfgevallen blijft ook stijgen. “Veel patiënten zijn pas 2 à 3 weken geleden besmet geraakt en dus zal deze situatie nog even blijven duren”, zei viroloog Steven Van Gucht op de dagelijkse persconferentie.
  [naar artikel]
 39. Karel De Gucht en zijn vrouw moeten opnieuw voor de rechter verschijnen (20/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Open Vld’er Karel De Gucht en zijn echtgenote, politierechter Mireille Schreurs, moeten op 14 februari voor de fiscale rechtbank in Gent verschijnen. Het gaat om een nieuwe zaak tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 40. Karel De Gucht en zijn vrouw moeten opnieuw voor de rechter verschijnen (20/01/2017 - De Standaard)
  Open VLD’er Karel De Gucht en zijn echtgenote, politierechter Mireille Schreurs, moeten op 14 februari voor de fiscale rechtbank in Gent verschijnen. Het gaat om een nieuwe zaak tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 41. Karel De Gucht en zijn vrouw moeten opnieuw voor de rechter verschijnen (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld’er Karel De Gucht en zijn echtgenote, politierechter Mireille Schreurs, moeten op 14 februari voor de fiscale rechtbank in Gent verschijnen. Het gaat om een nieuwe zaak tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 42. Karel De Gucht en zijn vrouw moeten opnieuw voor de rechter verschijnen (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld’er Karel De Gucht en zijn echtgenote, politierechter Mireille Schreurs, moeten op 14 februari voor de fiscale rechtbank in Gent verschijnen. Het gaat om een nieuwe zaak tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]
 43. “Het Vlaams Parlement zal pittiger worden” (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ja, we zullen ook achter de schermen actief blijven. En ja, we zullen even hard blijven werken. Maar het grote voordeel als parlementair is dat je meer baas bent over je eigen agenda.” Dat zeggen kersverse parlementsleden Joy Donné (N-VA), Steven Coenegrachts (Open Vld) en Steven Matheï (CD&V).
  [naar artikel]
 44. Pro League overweegt bonussysteem voor scheidsrechters die consistent goed presteren (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League bekijkt of een bonussysteem mogelijk is voor "scheidsrechters die consistent goede prestaties neerzetten". Dat heeft
  [naar artikel]
 45. De Gucht sceptisch: "Er zullen zeer grote waarborgen moeten tegenover staan om Jong-un te doen bewegen" (27/04/2018 - VRT NWS)
  Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht is sceptisch over de historische ontmoeting vandaag tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. "Het is nog nooit gebeurd dat een kernmacht zijn kernwapens opnieuw afstaat", zei De Gucht in "Terzake".
  [naar artikel]
 46. De 8 basisregels van de diplomatische manager (21/03/2017 - Express)
  1. Denk na voor je iets zegt flickr US Embassy Als je zonder nadenken je mond opent op een emotioneel geladen moment, is het erg onwaarschijnlijk dat er iets verstandigs uit je mond zal komen. Luister eerst naar wat anderen te zeggen hebben, denk goed na en spreek pas dan.  The post De 8 basisregels van de diplomatische manager appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 47. Belgische kat loopt coronavirus op, hoe uitzonderlijk is dat en moeten we ons zorgen maken over onze huisdieren? (27/03/2020 - VRT NWS)
  Het coronavirus is vastgesteld bij een Belgische kat. Dat laat viroloog Steven Van Gucht weten op de dagelijkse cijferspersconferentie. Hij benadrukt wel dat het "een alleenstaand geval" is. Moeten we ons zorgen maken over onze huisdieren? Drie vragen en drie antwoorden.
  [naar artikel]
 48. Van ‘hoopgevend’ tot ‘op weg naar catastrofe’: België stabiliseert, maar hoe is de situatie in de rest van de wereld? (05/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in ons land stagneert. Het cijfer schommelt tussen de vijf- en zeshonderd. Als we ons aan de maatregelen houden, dan zal dat zo blijven tot de daling is ingezet, zegt viroloog Steven Van Gucht. We beginnen aan de plateau. Tijd om een blik om ons heen te werpen. Hoe doen de buurlanden het? Welke landen zijn uit de moeilijkheden en wie staat een catastrofe te wachten?
  [naar artikel]
 49. De Gucht ziet ‘ernstige kans’ dat Britten toch willen blijven (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Oud-eurocommissaris Karel De Gucht ziet een "ernstige kans" dat de Britten toch in de Europese Unie zouden willen blijven. Dat zei hij in VTM NIEUWS. Volgens de Open Vld’er heeft de Europese Commissie zich dan ook niet alleen voorbereid op de brexit-onderhandelingen, maar doet ze ook aan "contingency planning" voor als de zaak in het honderd loopt.
  [naar artikel]
 50. De Gucht ziet ‘ernstige kans’ dat Britten toch willen blijven (18/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Oud-eurocommissaris Karel De Gucht ziet een "ernstige kans" dat de Britten toch in de Europese Unie zouden willen blijven. Dat zei hij in VTM NIEUWS. Volgens de Open Vld’er heeft de Europese Commissie zich dan ook niet alleen voorbereid op de brexit-onderhandelingen, maar doet ze ook aan "contingency planning" voor als de zaak in het honderd loopt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.