Pladijs is de "Vis van het jaar 2020". Die keuze is gemaakt door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse visserijsector. Hilde Crevits (CD&V), minister van Landbouw en Visserij, maakte hem vandaag bekend in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. VLAM organiseert dit elk jaar om de rijkdom van de Noordzee te tonen. “De Vlaming is een gewoontedier. We willen ze op deze manier warm maken om andere soorten te proberen”, zegt Lilliane Driesen. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de pladijs verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2020’. De vis is donderdag voorgesteld en geproefd in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Het is de meest aangevoerde vissoort in Vlaamse vissershavens maar wordt slechts door 8 procent van de gezinnen thuis gegeten. [naar artikel]
Onderschat het rijke visaanbod in België niet. De keuze is uitgebreid, de kwaliteit optimaal en de smaak uitstekend. In deze reeks zetten we elke week een minder bekende of onbeminde vis recht uit de Noordzee in de kijker. De pladijs, makkelijk te bereiden, veelzijdig en dankbaar in menig bereiding, mag de spits afbijten. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pladijs. [naar artikel]
Hoewel pladijs de meest aangevoerde vissoort in onze havens is, wordt hij amper gegeten. Nochtans is deze Noordzeevis fijn van smaak, makkelijk klaar te maken en helemaal niet duur. Reden genoeg om hem uit te roepen tot vis van het jaar. [naar artikel]
De Vis van het Jaar is dit jaar geen vis, maar wel een schaaldier. De campagne zal namelijk in teken staan van de grijze garnaal. Dat moet vooral de vissers een hart onder de riem steken en hen stimuleren om te blijven vissen op de kleine garnaal. Een gemiste kans, zegt topchef Stéphane Buyens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.