Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Pladijs is vis van het jaar 2020

24/09/2020 - 13:09
"Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de pladijs verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2020’. De vis is donderdag voorgesteld en geproefd in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Het is de meest aangevoerde vissoort in Vlaamse vissershavens maar wordt slechts door 8 procent van de gezinnen thuis gegeten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pladijs is de vis van het jaar: “Hij is nu superlekker en goedkoop” (24/09/2020 - VRT NWS)

Pladijs is de "Vis van het jaar 2020". Die keuze is gemaakt door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse visserijsector. Hilde Crevits (CD&V), minister van Landbouw en Visserij, maakte hem vandaag bekend in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. VLAM organiseert dit elk jaar om de rijkdom van de Noordzee te tonen. “De Vlaming is een gewoontedier. We willen ze op deze manier warm maken om andere soorten te proberen”, zegt Lilliane Driesen. [naar artikel]


2. Pladijs is vis van het jaar 2020 (24/09/2020 - Het Nieuwsblad)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de pladijs verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2020’. De vis is donderdag voorgesteld en geproefd in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Het is de meest aangevoerde vissoort in Vlaamse vissershavens maar wordt slechts door 8 procent van de gezinnen thuis gegeten. [naar artikel]


3. Vis van de week: Pladijs, een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee (17/07/2016 - Knack)

Onderschat het rijke visaanbod in België niet. De keuze is uitgebreid, de kwaliteit optimaal en de smaak uitstekend. In deze reeks zetten we elke week een minder bekende of onbeminde vis recht uit de Noordzee in de kijker. De pladijs, makkelijk te bereiden, veelzijdig en dankbaar in menig bereiding, mag de spits afbijten. [naar artikel]


4. Vis op vrijdag: Loïc maakt pladijs meuniere (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pladijs. [naar artikel]


5. Pladijs is dé vis van 2020: 3 heerlijke recepten die bewijzen hoe veelzijdig hij is (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel pladijs de meest aangevoerde vissoort in onze havens is, wordt hij amper gegeten. Nochtans is deze Noordzeevis fijn van smaak, makkelijk klaar te maken en helemaal niet duur. Reden genoeg om hem uit te roepen tot vis van het jaar. [naar artikel]


6. Paling is Vis van het Jaar l De paling is uitgeroepen tot Vis van het Jaar 2009. Bedoeling is om de paling, die al bijna tien jaar op lijst van bedreigde vissoorten prijkt, beter te beschermen. De Europese Unie en CITES, de Conventie over de International (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘Vis van het jaar’ is dit jaar geen vis. Een bewuste keuze, maar vooral een gemiste kans, vindt sterrenchef (29/08/2022 - Het Nieuwsblad)

De Vis van het Jaar is dit jaar geen vis, maar wel een schaaldier. De campagne zal namelijk in teken staan van de grijze garnaal. Dat moet vooral de vissers een hart onder de riem steken en hen stimuleren om te blijven vissen op de kleine garnaal. Een gemiste kans, zegt topchef Stéphane Buyens. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!