Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
02:09 uur

Pierre Van Damme: “We moeten nu iets doen of we kleuren compleet rood”

Gazet van Antwerpen

03/10/2020 - 23:14

Experts maken zich zorgen over de stijgende coronacijfers. We gaan richting 3.000 infecties, zegt vaccinoloog en epidemioloog Pierre Van Damme. En dat legt druk op de eerstelijnszorg. Ook de ziekenhuizen vangen meer en meer coronapatiënten op. Het aantal patiënten op intensieve zorgen is in een week tijd met de helft toegenomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Epidemioloog Pierre Van Damme (UA): ‘We zijn met vuur aan het spelen’ (17/07/2020 - De Morgen)
  Eigenlijk had één expert de leiding moeten nemen in deze crisis, vindt Pierre Van Damme. Die had dan moeten rapporteren aan de premier. Een gesprek over de tweede golf die wellicht onderweg is, de puinhoop van de contacttracing en de nutteloze Tour.
  [naar artikel]
 2. Pierre Van Damme: “We moeten realistisch zijn en de optie van een lockdown dus ook op tafel leggen” (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met meer dan 3.000 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen, gemiddeld 33 overlijdens per dag en ziekenhuizen die vollopen, is het volgens epidemioloog Pierre Van Damme hoog tijd om nieuwe maatregelen te treffen. Een lockdown sluit Van Damme ook niet uit. Dat vertelt hij donderdagochtend aan HLN.
  [naar artikel]
 3. Epidemioloog Pierre Van Damme: “Bepaalde sectoren zullen moeten begrijpen dat ze misschien wel een jaar of anderhalf dicht zullen moeten” (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen heeft in een speciale commissie in het Vlaams Parlement brandhout gemaakt van de...
  [naar artikel]
 4. Epidemioloog Pierre Van Damme (UA): ‘Mensen beseffen het nog niet goed, maar we zijn met vuur aan het spelen’ (17/07/2020 - De Morgen)
  Eigenlijk had één expert de leiding moeten nemen in deze crisis, vindt Pierre Van Damme. Die had dan moeten rapporteren aan de premier. Een gesprek over de tweede golf die wellicht onderweg is, de puinhoop van de contact tracing en de nutteloze Tour.
  [naar artikel]
 5. Epidemioloog Pierre Van Damme: “We gaan internationale hulp moeten inroepen” (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt opnieuw dat we mogelijk volgende week ons zorgsysteem zullen zien instorten. “Het is heel duidelijk dat we tegen de vangrail gaan rijden. We moeten zorgen dat we niet overkop gaan”, zei hij woensdagavond in VTM NIEUWS. Van Damme verwijst onder meer naar hulp van andere landen, hotels en het inzetten van het leger.
  [naar artikel]
 6. Professor Pierre Van Damme waarschuwt: “Virus verspreidt zich snel en efficiënt, het omgekeerde van wat wij zouden moeten doen” (17/07/2020 - VRT NWS)
  We zitten in het begin de tweede coronagolf, de overheid moet veel beter gaan communiceren en het huidige systeem van contactopsporing werkt op dit moment niet. Professor Pierre Van Damme wond er deze voormiddag geen doekjes om in de coronacommissie van het Vlaams Parlement. “Wij verliezen op dit moment gigantisch veel tijd. Het virus is zich ongelooflijk snel en efficient aan het verspreiden. Het doet net het omgekeerde van wat wij zouden moeten doen.”
  [naar artikel]
 7. Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt voor moeilijke winter: “We zullen extra inspanningen moeten leveren” (12/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronawinter belooft moeilijk te worden, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 8. Pierre Van Damme: “We moeten nog één winter verstandig doorkomen” (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen blijft hoopvol: “We moeten nog één winter verstandig door en dan kunnen we volgend jaar...
  [naar artikel]
 9. Epidemioloog Pierre Van Damme: “We verwachten piek over een week tot tien dagen” (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven angstwekkend stijgen en dat zullen ze volgens epidemioloog Pierre Van Damme helaas nog even doen. “We vermoeden dat we over een week of misschien tien dagen hopelijk tot een plateau en liefst tot een afname zullen komen”, aldus Van Damme in een gesprek met onze reporter Daimy Van den Eede.
  [naar artikel]
 10. UAntwerpen start in ‘verstandig rood’ (24/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Epidemioloog en Antwerps professor Pierre Van Damme vond het een gemiste kans dat er niet beslist is dat het hoger onderwijs naar code rood moet, maar hoe zit dat met de UAntwerpen? “Wij starten maandag in ‘verstandig rood’”, zegt rector Herman Van Goethem.
  [naar artikel]
 11. In Spanje kleuren meer regio’s rood en oranje, in Roemenië meeste regio’s al rood (14/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie over het coronavirus gewaarschuwd voor reizen naar Spanje en Roemenië. In Roemenië kleuren de meeste regio’s intussen rood, wat erop neerkomt dat reizen daarnaartoe verboden is en terugkeerders verplicht twee weken in quarantaine moeten en een test moeten ondergaan. En ook in Spanje kleuren steeds meer regio’s rood en oranje, vooral in het noorden. Reizen naar Malta is intussen eveneens verboden.
  [naar artikel]
 12. In Spanje kleuren meer regio’s rood en oranje, in Roemenië meeste regio’s al rood (14/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie over het coronavirus gewaarschuwd voor reizen naar Spanje en Roemenië. In Roemenië kleuren de meeste regio’s intussen rood, wat erop neerkomt dat reizen daarnaartoe verboden is en terugkeerders verplicht twee weken in quarantaine moeten en een test moeten ondergaan. En ook in Spanje kleuren steeds meer regio’s rood en oranje, vooral in het noorden. Reizen naar Malta is intussen eveneens verboden.
  [naar artikel]
 13. Dit moeten we nú doen om tweede golf in te dijken: expert Pierre Van Damme geeft 4 concrete tips (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Covid-19 lijkt ons nog maar eens in snelheid te pakken: de tweede golf is in aantocht en we zijn niet voldoende voorbereid. Wat moeten we doen om...
  [naar artikel]
 14. Pierre Van Damme: ‘Mondmaskers in de trein kunnen een blijver zijn’ (02/11/2020 - De Morgen)
  Gelijk krijgen is niet altijd fijn. Al weken roepen experts als Pierre Van Damme dat de coronacrisis compleet uit de hand dreigt te lopen. Niettemin blijft de epidemioloog helder en geduldig duiding geven op radio en tv. Je zou haast vergeten dat hij daarnaast nog een fulltimejob heeft als vicedecaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de UAntwerpen én de man is die er zowat eigenhandig voor zorgde dat Antwerpen in vroegere tijden veilig naar de meisjes van plezier kon. ‘Het is een kwestie van plicht en roeping.’
  [naar artikel]
 15. Pierre Van Damme: 'De artsen van vandaag dreigen de ziekenhuizen van gisteren te worden' (28/07/2020 - Knack)
  Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) is tevreden met de strengere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad woensdag van kracht gaan. Wel waarschuwt Van Damme voor de toenemende druk op de huisartsen. 'Als we geen maatregelen nemen, dreigt onze testcapaciteit te halveren.'
  [naar artikel]
 16. Pierre Van Damme: ‘Een lokale lockdown heeft geen zin meer’ (23/07/2020 - De Morgen)
  Volgens epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) rest er geen twijfel meer: de tweede golf van de corona-epidemie is begonnen in ons land. ‘Het gaat écht niet goed met de cijfers. Dit is ernstig’, licht Van Damme toe in de studio van Terzake.
  [naar artikel]
 17. Pierre Van Damme en zijn vrouw: ‘Samen verzorgden wij de eerste aidspatiënten. Toen was het ‘draag een condoom’, nu ‘draag een masker’’ (24/05/2020 - De Morgen)
  Zij noemt hem ‘de professor’ - of ‘professor Barabas’ als ze in een vrolijke luim is. Hij fêteert haar als de liefde van zijn leven voor wie hij ‘best veel moeite heeft moeten doen, geef toe’. Ze waren samen huisarts, tot hij per se epidemioloog wilde worden. Vandaag is Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) hoofd van het nu al wereldvermaarde Vaccinopolis, dat straks hopelijk ook hét vaccin zal testen op zijn werkzaamheid. Myrjam Cramm is zijn geheime wapen.
  [naar artikel]
 18. Zelfs experts willen af van bepaalde coronaregels, maar Pierre Van Damme waarschuwt: “Net nu moeten we volhouden” (09/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Veeg de onzinnige regels van tafel en versoepel de bubbels: dat is de oproep van professor Lieven Annemans (UGent/VUB), die sinds vorige week officieel deel uitmaakt van de adviesraad. Maar epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt: “We staan aan de vooravond van de herfst en zullen vaker samen binnen zitten. We moeten dus net extra voorzichtig zijn.” Nog één winter doorbijten, vraagt hij.
  [naar artikel]
 19. Pierre Van Damme na half jaar coronacrisis: “We bereiden ons best nú voor op de volgende pandemie” (11/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag is het exact zes maanden geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) corona officieel heeft uitgeroepen tot pandemie. Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen is een van de wetenschappers die door het coronavirus tot plotse roem zijn gekatapulteerd. Hoe kijkt hij terug? “We moeten ons beter voorbereiden op de volgende pandemie.”
  [naar artikel]
 20. Pierre Van Damme: “Mondmasker best verplichten op drukke plekken” (14/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De drukte op de terrassen bij dit goede weer baart epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) zorgen. Dat zei hij in Wakker op Zondag. “Houd u toch zeker aan de voorzorgsmaatregelen: mondmaskers bij drukte en afstand bewaren tussen de tafels.” Ook in de supermarkten kunnen we volgens Van Damme beter altijd een mondmasker dragen. “We zitten nu eenmaal in een nieuw normaal: we gaan toch moeten overwegen om mondmaskers te verplichten op drukke plekken.”
  [naar artikel]
 21. Pierre Van Damme: “De regels zijn streng genoeg, maar we moeten ze allemaal volgen. En dat moet nog lang” (19/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onbegrijpelijk en onverantwoord, zo noemt Groen-voorzitster Meyrem Almaci de beslissing om nog tot donderdag te wachten met de volgende Nationale Veiligheidsraad. Er komt van veel mensen kritiek – “schuldig verzuim”, klinkt het. Maar epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) is wel gerustgesteld. “De maatregelen zijn streng genoeg, we moeten ze gewoon allemaal volgen.”
  [naar artikel]
 22. Pierre Van Damme en zijn vrouw Myrjam Cramm: ‘Samen verzorgden wij de eerste aidspatiënten. Toen was het ‘draag een condoom’, nu ‘draag een masker’’ (24/05/2020 - De Morgen)
  Zij noemt hem ‘de professor’ - of ‘professor Barabas’ als ze in een vrolijke luim is. Hij fêteert haar als de liefde van zijn leven voor wie hij ‘best veel moeite heeft moeten doen, geef toe’. Ze waren samen huisarts, tot hij per se epidemioloog wilde worden. Vandaag is Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) hoofd van het nu al wereldvermaarde Vaccinopolis, dat straks hopelijk ook hét vaccin zal testen op zijn werkzaamheid. Myrjam Cramm is zijn geheime wapen.
  [naar artikel]
 23. Pierre Van Damme: “Bubbel naar 10 mensen verkleinen zou zinvol zijn” (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) heeft een verstrenging van de coronamaatregelen naar aanleiding van de stijgende...
  [naar artikel]
 24. Epidemioloog Pierre Van Damme “Sinterklaas? Kerst? Laten we elkaar niks wijsmaken” (02/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) verwacht eind deze week al een eerste voorzichtige verbetering van de coronacijfers. “Maar we moeten ons niks wijsmaken. Als we geen derde golf – met opnieuw strenge maatregelen – willen riskeren, moeten we de maatregelen deze keer bijzonder verstandig en erg geleidelijk loslaten. Laat dat de belangrijkste les van deze tweede golf zijn.”
  [naar artikel]
 25. Epidemioloog Pierre Van Damme: ‘Sinterklaas? Kerstmis? Laten we elkaar niks wijsmaken’ (02/11/2020 - De Standaard)
  Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) verwacht eind deze week al een eerste voorzichtige verbetering van de coronacijfers. ‘Maar we moeten ons niks wijsmaken. Als we geen derde golf – met opnieuw strenge maatregelen – willen riskeren, moeten we de maatregelen deze keer bijzonder verstandig en erg geleidelijk loslaten. Laat dat de belangrijkste les van deze tweede golf zijn.’
  [naar artikel]
 26. Pierre Van Damme: “strengere maatregelen hebben weinig zin” (21/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel de curve opnieuw de hoogte in gaat heeft het volgens epidemioloog Pierre Van Damme weinig nut om de coronamaatregelen te verstrengen. Dat zei hij dinsdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 27. Pierre Van Damme: “Heropening horeca zal in begin gaan om bubbels die ergens gaan eten” (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Epidemioloog Pierre Van Damme heeft in Terzake uitgelegd dat de heropening van de horeca verre van evident is en stapsgewijs zal gaan. “Cafés gaan het moeilijk hebben met het respecteren van de social distancing”, aldus Van Damme.
  [naar artikel]
 28. 'Schaduwexpert' Pierre Van Damme kraakt contactopsporing: 'De tweede golf is er' (17/07/2020 - Knack)
  We hebben niet tot augustus om het huidige manke contactonderzoek te optimaliseren, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UA). 'Het huidig systeem werkt niet.'
  [naar artikel]
 29. Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Werk draaiboek uit voor verdeling coronavaccin” (10/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vaccinoloog Pierre Van Damme (UA) noemt het wetenschappelijk gezien ongelooflijk dat Pfizer na tien maanden een zeer goed werkend vaccin heeft ontwikkeld tegen het coronavirus. Tegelijk waarschuwt hij voor de volgende uitdaging. ”We moeten nu verder werken aan de draaiboeken om het vaccin te bewaren, te vervoeren en te verdelen. We willen klaar zijn als vaccin er is.”
  [naar artikel]
 30. Van Damme hekelt late Brusselse coronamaatregelen: “Het omdoen van een veiligheidsgordel op het ogenblik van de botsing” (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens epidemioloog Pierre Van Damme komt de mondmaskerplicht er te laat. Er had vorige week al ingegrepen moeten worden toen duidelijk werd dat...
  [naar artikel]
 31. Epidemioloog Pierre Van Damme over lange rijen bij sommige winkels: “Belangrijk dat mensen mondmaskers dragen” (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag (gelukkig) geen overrompeling in onze winkelstraten, er stonden enkel aanschuifrijen bij grote ketens. Epidemioloog Pierre Van Damme maakt...
  [naar artikel]
 32. Epidemioloog Van Damme: "De ideale attitude is dat iedereen maskers draagt waar het heel druk is" (28/04/2020 - VRT NWS)
  Nu er vanaf volgende week weer meer volk op straat zal komen, moeten we op drukke plekken een mondmasker gebruiken. Dat zegt epidemioloog Pierre Van Damme in "Terzake". Over het nut van het al dan niet dragen van een masker is de laatste weken heel wat te doen geweest.
  [naar artikel]
 33. Pierre Van Damme in coronacommissie: “We durven niet te zeggen, maar bepaalde sectoren moeten misschien jaar dicht” (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vaccinoloog Pierre Van Damme heeft vrijdag in de coronacommissie van het Vlaams Parlement gewaarschuwd dat ons land niet voorbereid is voor een tweede coronagolf, nu het aantal besmettingen weer stijgt. Hij wees op de mank lopende contactopsporing, en pleitte voor meer eenduidige en gerichte communicatie. Ook zei hij dat sommige sectoren - zoals delen van de evenementensector - “misschien een jaar” dicht moeten.
  [naar artikel]
 34. Epidemioloog Pierre Van Damme: “Dit is gevolg van niet goed behandelde tweede golf” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens epidemioloog Pierre Van Damme is de huidige opstoot in het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus “het gevolg van een...
  [naar artikel]
 35. Vaccinatie-expert Pierre Van Damme (UA): “Maatregelen zijn nu erger dan coronavirus zelf” (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aanvankelijk was bezorgdheid geboden, maar nu zijn we stilaan van een mug een olifant aan het maken. Expert Pierre Van Damme getuigt in De Morgen...
  [naar artikel]
 36. Vaccinatie-expert Pierre Van Damme (UA): “Maatregelen zijn nu erger dan coronavirus zelf” (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aanvankelijk was bezorgdheid geboden, maar nu zijn we stilaan van een mug een olifant aan het maken. Expert Pierre Van Damme getuigt in De Morgen...
  [naar artikel]
 37. Pierre Van Damme pleit voor alternatief systeem contactonderzoek: ‘We spelen met mensenlevens’ (17/07/2020 - De Standaard)
  In de coronacommissie in het Vlaams Parlement heeft professor Pierre Van Damme ervoor gepleit om een ander systeem van contact tracing op te starten: ‘We kunnen niet tot eind augustus wachten.’
  [naar artikel]
 38. ‘Maatregelen zijn nu erger dan coronavirus zelf’: vaccinatie-expert Pierre Van Damme (UA) (17/02/2020 - De Morgen)
  Aanvankelijk was bezorgdheid geboden, maar nu zijn we stilaan van een mug een olifant aan het maken. Expert Pierre Van Damme over de neveneffecten van virus Covid-19.
  [naar artikel]
 39. Vaccinoloog Pierre Van Damme: "Contactopsporing moet beter, moeten bron van stijging infecties kennen" (14/07/2020 - VRT NWS)
  De nieuwe stijging in het gemiddelde aantal besmettingen, tot 95 vandaag, baart de experten al een paar dagen zorgen, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). Hij verwacht nu dat het contactonderzoek een tandje bijsteekt om een verklaring voor die stijging te vinden. Al blijft daar de hamvraag: wat kan je leren uit de beperkte gegevens die nu eerder traag binnendruppelen?
  [naar artikel]
 40. “Sinterklaas? Kerst? Laten we elkaar niks wijsmaken”: epidemioloog Pierre Van Damme schetst geen rooskleurig beeld voor feestdagen en ver daarna (02/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) verwacht eind deze week al een eerste voorzichtige verbetering van de coronacijfers. “Maar we moeten ons niks wijsmaken. Als we geen derde golf – met opnieuw strenge maatregelen – willen riskeren, moeten we de maatregelen deze keer bijzonder verstandig en erg geleidelijk loslaten. Laat dat de belangrijkste les van deze tweede golf zijn.”
  [naar artikel]
 41. Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Alle drie de vaccins zijn even goed” (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Professor Pierre Van Damme (UAntwerpen) heeft in ‘De Afspraak’ gezegd dat hij geen onderscheid maakt tussen de drie vaccins die nu in de laatste rechte lijn zitten.
  [naar artikel]
 42. Vaccinoloog Pierre Van Damme: 'Vaccineer ook jongens tegen HPV' (06/09/2018 - Knack)
  Omdat de meeste Belgen kiezen voor vaccinatie, hebben we de mazelen onder controle, zegt professor vaccinologie Pierre Van Damme (UAntwerpen). 'Landen met burgers die strijden voor meer individuele vrijheid tellen nu hun mazelenslachtoffers.'
  [naar artikel]
 43. Vaccinoloog Pierre Van Damme: 'Een vaccin in 2020? Geef mensen geen valse hoop' (07/07/2020 - Knack)
  Farmabedrijf AstraZeneca zegt bijna een coronavaccin te hebben, maar dat zou ons maar één jaar beschermen. Volgens vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) gaat het om overhaaste uitspraken.
  [naar artikel]
 44. Amerikaanse beurzen kleuren rood (30/07/2020 - Express)
  Wall Street start de dag in het negatief, dat is niet onverwacht. De Dow Jones gaat 1,2 procent lager, de... The post Amerikaanse beurzen kleuren rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Vaccinatie-expert Pierre Van Damme (UA) over het coronavirus: ‘De maatregelen zijn nu erger dan het virus zelf’ (17/02/2020 - De Morgen)
  Aanvankelijk was bezorgdheid geboden, maar nu zijn we stilaan van een mug een olifant aan het maken. Expert Pierre Van Damme over de neveneffecten van virus Covid-19.
  [naar artikel]
 46. Epidemioloog Pierre Van Damme over derde golf: “Dit is gevolg van niet goed behandelde tweede golf” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens epidemioloog Pierre Van Damme is de huidige opstoot in het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus “het gevolg van een...
  [naar artikel]
 47. Pierre Van Damme waarschuwt fel: “Aantal besmettingen in Antwerpen verdubbelt bijna elke dag” (24/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Het reproductiecijfer of de R-waarde is in de stad Antwerpen 1,9”, waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). Dat betekent dat elke persoon met corona er twee andere besmet. “De mensen moeten verder gaan dan de maatregelen van de overheid.” Maandag werd in Antwerpen een recordaantal besmettingen van 120 vastgesteld. Maar het gaat verder dan Antwerpen. “Het stadium van lokale, controleerbare uitbraken is gepasseerd”, klinkt het bij Sciensano.
  [naar artikel]
 48. Wat worden de nieuwe kleuren van Duitsland? (05/04/2019 - De Morgen)
  Zwart-geel, rood-rood- groen, ja zelfs zwart-blauw is mogelijk. Ziehier de combinaties die na de Duitse verkiezingen een coalitie kunnen kleuren. In de meeste scenario's blijft Angela Merkel bondskanselier, Peer Steinbrück (SPD) heeft een water-kansje.
  [naar artikel]
 49. Aziatische beurzen kleuren opnieuw rood (12/03/2020 - Express)
  Na de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de vluchten tussen de VS en Europa worden geschrapt om... The post Aziatische beurzen kleuren opnieuw rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.