Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:38 uur

De explosieve groei van kippenstallen in Wuustwezel

Apache

14/10/2020 - 00:21

De explosieve groei van de industriële kippenteelt is een fenomeen dat het afgelopen decennium niet alleen in de Noorderkempen, maar ook elders in Vlaanderen zichtbaar was. In Wuustwezel verdubbelde het aantal kippen tot 1,9 miljoen stuks, waarvan 1,2 miljoen geconcentreerd in 32 stallen in één gehucht. België, maar ook Vlaanderen, bezit een schat aan data


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bezorgdheid om komst van nieuwe pluimveestallen: “Verhoogde kans op ziektes” (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Inwoners van Wuustwezel maken zich grote gezondheidszorgen over de niet-aflatende aanvragen voor nieuwe industriële kippenstallen. Een afvaardiging trok naar het spreekuur van de burgemeester.
  [naar artikel]
 2. Fiets! krijgt 10 miljoen euro van Colruyt na explosieve groei (12/08/2020 - Express)
  Het tien jaar oude tweewielerbedrijfje Fiets!, intussen een jaar in handen van supermarktketen Colruyt, krijgt een duwtje in de rug... The post Fiets! krijgt 10 miljoen euro van Colruyt na explosieve groei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Uitstootcijfers Vlaamse kippenstallen gebaseerd op nattevingerwerk (21/05/2019 - Apache)
  Ammoniakemissiecijfers van kippenstallen zijn gebaseerd op verouderde en onjuiste gegevens uit Nederland. Joke Schauvliege schroefde de cijfers bovendien terug tegen alle adviezen in.
  [naar artikel]
 4. BPOST | Explosieve groei in pakjes maakt alles goed (14/12/2017 - De Tijd)
  14:02 De aandeelhouder van Bpost verdiende dit jaar 18 procent, gulle dividenden inbegrepen. De groei in pakjes maakte de stabiele postzegelprijs en het wegkwijnend briefverkeer goed.
  [naar artikel]
 5. Hasseltse senioren te gast in Wuustwezel (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het voorjaar van 2017 ontving de stedelijke Seniorenraad van Hasselt de collega’s uit de Kempense landelijke gemeente Wuustwezel. De gasten kregen er een interessant en gevarieerd programma aangeboden. En blijkbaar hadden ze ervan genoten, want spoedig viel er een uitnodiging in de bus voor een tegenbezoek aan Wuustwezel. Op dinsdag 12 juni was het dan zover.
  [naar artikel]
 6. Wuustwezel mag de eerste post-corona triatlon organiseren: "Dit jaar draait het puur om sport" (09/06/2020 - VRT NWS)
  In Wuustwezel zijn ze bezig met de organisatie van de eerste triatlon na de corona-uitbraak. Die zal plaatsvinden op 8 augustus. Dat hebben de gemeente Wuustwezel en Triatlon Vlaanderen beslist. "Door het coronavirus staat de organisatie voor een hele uitdaging", vertelt Dieter Wouters (CD&V), de burgemeester van Wuustwezel.
  [naar artikel]
 7. Melexis voor het eerst meer dan 3 miljard waard (08/02/2017 - De Tijd)
  09:41 Dankzij de explosieve groei is de beurswaarde van de chipspecialist nu ruim groter dan die van Bekaert of D'Ieteren.
  [naar artikel]
 8. Er staat een trein in de gang (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chongqing is een van die Chinese steden die een explosieve groei kent. Om de beschikbare ruimte maximaal te benutten, hebben de architecten en
  [naar artikel]
 9. ‘Breaking Bad’ in Wuustwezel: eerste crystal meth-labo van ons land opgerold (12/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De gerechtelijke politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelopen varkensboerderij aan Noordheuvel werd er crystal meth, een synthetische harddrug gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt: naast één man van 62 uit Wuustwezel ook drie Mexicanen en twee Colombianen.
  [naar artikel]
 10. Fietser uit Wuustwezel gewond in Kinrooi (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee fietsers zijn donderdag rond 12.15 uur in de Heinestraat gebotst. August V. (65) uit Wuustwezel raakte lichtgewond. (mm)
  [naar artikel]
 11. Kortessem zegt ‘ja, maar’ voor uitbreiding kippenstallen : “Op voorwaarde dat ze het gevaar op fijnstof vermijden” (27/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het schepencollege van Kortessem geeft een voorwaardelijk positief advies voor de uitbreiding van de kippenstallen in de Opeindestraat. Er worden bijkomende voorwaarden opgelegd. “Wij willen dat men maximaal investeert in de meest moderne systemen om het gevaar van fijnstof tegen te gaan”, zegt schepen Camille Cuyx (CD&V).
  [naar artikel]
 12. Deliveroo duikt diep in het rood (01/10/2018 - De Tijd)
  17:02 De Britse maaltijdkoerier kende vorig jaar een explosieve groei, maar slaagt er nog lang niet in om daar winst mee te boeken.
  [naar artikel]
 13. Vrouw (65) in levensgevaar na crash in Wuustwezel (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Bredabaan in Wuustwezel is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd. Daarbij raakten drie vrouwen gewond. Eén van hen is in levensgevaar.
  [naar artikel]
 14. Wuustwezel sensibiliseert wandelaars om van militair domein weg te blijven (02/07/2020 - VRT NWS)
  De buurgemeenten van het militair domein Groot Schietveld in de Noorderkempen gaan de mensen beter waarschuwen over de gevaren op het terrein. Defensie had dat gevraagd aan de gemeenten Wuustwezel, Brecht en Brasschaat, omdat ze het beu zijn dat er gewandeld wordt op het terrein, wat niet mag. "De mensen zijn te weinig op de hoogte", zegt schepen Rit Luyckx (Cd&V) van Wuustwezel.
  [naar artikel]
 15. Twee zwaargewonden na crash op E19 in Wuustwezel (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht heeft er zich een zwaar verkeersongeval voorgedaan op de E19 ter hoogte van Loenhout (Wuustwezel). Ongeveer twee kilometer voor de afrit...
  [naar artikel]
 16. Explosieve groei Alibaba zet door (23/08/2018 - De Tijd)
  15:28 De Chinese techgigant Alibaba zag zijn omzet tussen maart en juni met meer dan 60 procent stijgen. Winst wordt opgeofferd voor investeringen.
  [naar artikel]
 17. Zwaargewonde bij botsing tussen drie wagens in Wuustwezel (11/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Bredabaan in Wuustwezel, ter hoogte van Ginhoven, is een zwaargewond slachtoffer gevallen bij een kop-staartaanrijding. Er waren drie auto’s betrokken bij de aanrijding.
  [naar artikel]
 18. Explosieve groei Belgische webwinkels (29/08/2016 - Express)
  De online verkoop van verschillende webwinkels in België neemt fors toe. Online winkelen wordt steeds populairder bij de Belgen waardoor steeds meer winkels de deuren sluiten. Bol.com is een voorbeeld van deze explosieve groei. De Nederlands-Belgische webwinkel, die verschillende soorten producten als elektronica, speelgoed en tuinmeubilair verkoopt, zag zijn algemene groei in het tweede kwartaal stijgen met 30%. In België bedraagt de stijging zelfs 50 tot 60%. Meer e-commerce, minder fysieke winkels Net zoals kledingwebwinkel Vente-Exclusive, ziet ook Coolblue de verkoop omhoog gaan met 31% “Er zijn steeds meer Belgen die online spullen aankopen. Die verandering in consumentengedrag is onomkeerbaar”, zegt CEO Pieter Zwart. Dit tempo zal alleen nog maar toenemen wanneer meer elektronicazaken de deuren sluiten, zoals al het geval is in Nederland. Maar er zijn ook heel wat ‘oude’ ketens die wel een oplossing vonden in een webwinkel en zo hun marktpositie versterkten, zoals elektronicazaak Media Markt. Sneeuwbaleffect De omzet van de webwinkel van Schoenenketen Torfs is zelfs drie keer zo groot geworden dan haar grootste winkel, waardoor de omzet uit online verkoop de kaap van 10 miljoen euro snel zal bereiken. De jongste maanden groeide de online verkoop zelfs met 60 tot 70%. E-commerce groeit doordat er steeds meer webwinkels zijn en van dat groeiende aanbod maken mensen graag gebruik. Ook wie goede ervaringen heeft met online shoppen zal nadien nog meer online kopen, een sneeuwbaleffect dat niet snel zal stoppen. (CS) The post Explosieve groei Belgische webwinkels appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 19. Tesla-hype komt tot stilstand in België (04/01/2017 - De Tijd)
  01:03 Explosieve groei van elektrische automerk komt tot stilstand.
  [naar artikel]
 20. Explosieve groei van video on demand baart zenders zorgen (10/04/2019 - De Morgen)
  Amerikanen gaven in 2011 dubbel zoveel uit aan het bekijken van films en tv via streaming-diensten. Netflix is nu groter dan iTunes als het op video-op-aanvraag aankomt.
  [naar artikel]
 21. Wolvenpopulatie in Europa kent explosieve groei (26/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese wolvenpopulatie groeit gestaag. Momenteel zijn er naar schatting 12.000 wolven in Europa. Boeren roepen op om hun status van
  [naar artikel]
 22. "We gaan voetballen om verongelukte Joren en Mike te eren" (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De voetbalderby van Wuustwezel tegen Gooreind staat komende vrijdag volledig in het teken van de twee studenten uit Wuustwezel die begin deze
  [naar artikel]
 23. ‘Maak van de bever een streekgerecht’ (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De explosieve groei van de beverpopulatie in Nederlands Limburg zorgt voor toenemende ergernis bij de boeren en het waterschap. De dammen die de ijverige beestjes bouwen, kunnen zorgen voor ondergelopen akkers.
  [naar artikel]
 24. Facebook groeit niet meer in België (27/11/2019 - De Tijd)
  01:04 Het aantal Belgen dat op Facebook actief is, blijft na jaren van explosieve groei voor het eerst stabiel. Het sociale netwerk heeft mogelijk zijn plafond bereikt.
  [naar artikel]
 25. Het geheim achter de explosieve groei van de motorhomemarkt (28/08/2018 - Knack)
  De verhuur en verkoop van motorhomes kent al enkele jaren een constante stijging. Op het Caravan Salon 2018 in Düsseldorf kunt u kennismaken met de nieuwste trends in de wereld van caravans en motorhomes.
  [naar artikel]
 26. Crowdfunding kent explosieve groei in ons land (18/08/2016 - De Redactie)
  De eerste zes maanden van dit jaar is in totaal 13,3 miljoen euro opgehaald via die methode, meer dan in heel vorig jaar samen. En toch hinken we nog steeds achterop op onze buurlanden.
  [naar artikel]
 27. 13-jarige Justin uit Wuustwezel sinds zondagochtend vermist (16/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het parket van Antwerpen heeft een opsporingsbericht verspreid van de 13-jarige Justin Wijkhuijs uit Wuustwezel.
  [naar artikel]
 28. 13-jarige Justin uit Wuustwezel sinds zondagochtend vermist (16/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Antwerpen heeft een opsporingsbericht verspreid van de 13-jarige Justin Wijkhuijs uit Wuustwezel.
  [naar artikel]
 29. CEO THEO Technologies: ‘Bij Netflix staan we bovenaan op de lijst' (05/09/2018 - De Tijd)
  11:55 Online video kent een explosieve groei. De Leuvense ondernemer Steven Tielemans staat klaar om mee te surfen op die golf. Wat begon uit frustratie, eindigde met een bedrijf op de radar van Netflix.
  [naar artikel]
 30. Felle brand breekt uit in boerderij in Wuustwezel (30/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op Veldvoort in Wuustwezel is dinsdagnamiddag een felle brand uitgebroken in een grote stal. De brandweer is massaal ter plaatse en waarschuwt omwonenden voor de rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 31. Toerisme in en rond Tsjernobyl kent explosieve groei: ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tsjernobyl en vakantie: jarenlang associeerden we dat met kinderen uit het rampgebied die in ons land hun vakantie kwamen doorbrengen. Maar sinds...
  [naar artikel]
 32. Toerisme in en rond Tsjernobyl kent explosieve groei: ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen aan (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tsjernobyl en vakantie: jarenlang associeerden we dat met kinderen uit het rampgebied die in ons land hun vakantie kwamen doorbrengen. Maar sinds...
  [naar artikel]
 33. Wuustwezel vreest dat onbekende honden wil vergiftigen (29/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Dierenliefhebbers in Gooreind en Wuustwezel kunnen maar best even opletten. Er zouden op verschillende locaties mogelijk giftige hondenbrokken liggen. Lucky, een Maltezer uit Gooreind, is op Kerstavond het slachtoffer geworden van deze schadelijke brokken.
  [naar artikel]
 34. Explosieve stijging van langdurig zieken ingedamd (29/05/2018 - De Tijd)
  01:00 Het aantal arbeidsongeschiktheid bereikt een recordniveau, maar de groei van het aantal langdurig zieken is minder groot dan voorbije jaren.
  [naar artikel]
 35. “Help, onze kat is met bestelwagen naar Wuustwezel vertrokken” (16/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De familie Van Giel uit Rijkevorsel is een zoekactie gestart naar hun kater Massimo. Het dier zat op het dak van een bestelwagen die naar Wuustwezel vertrok, 25 kilometer verder.
  [naar artikel]
 36. “Help, onze kat is met bestelwagen naar Wuustwezel vertrokken” (16/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De familie Van Giel uit Rijkevorsel is een zoekactie gestart naar hun kater Massimo. Het dier zat op het dak van een bestelwagen die naar Wuustwezel vertrok, 25 kilometer verder.
  [naar artikel]
 37. Politie maakt eind aan foutparkeren op Stayen (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie gaat na een klacht van een zelfstandig handelaar het foutparkeren op de Tiensesteenweg aan Stayen aanpakken. De explosieve groei van arbeidsplaatsen zorgt er voor parkeerproblemen.
  [naar artikel]
 38. Brussel zet nog geen rem op explosieve groei deelsteps (04/07/2019 - De Tijd)
  22:14 Het aantal e-steps in Brussel blijft exponentieel stijgen nu de deelstepaanbieder Dott 30 miljoen euro opgehaald heeft. De vraag rijst of een ongelimiteerd aanbod steps in Brussel houdbaar is.
  [naar artikel]
 39. Ontmoeting tussen seniorenraden van Hasselt en Wuustwezel (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vorige woensdag verwelkomde de Seniorenadviesraad van Hasselt de collega's van Wuustwezel in de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt. De delegatie van 24 personen uit de Antwerpse Kempen stond onder leiding van schepen May Aernouts en voorzitter Fons Gommers.
  [naar artikel]
 40. Commerciële zenders breken zich het hoofd (14/04/2019 - De Morgen)
  De explosieve groei van uitgesteld kijken en de slechte reclamemarkt zorgen voor kopbrekens bij de commerciële zenders. Zij moeten op zoek naar nieuwe inkomsten - en de kans bestaat dat de kijker straks meer betaalt.
  [naar artikel]
 41. Wie is deze verwarde jongeman die de politie op straat aantrof in Wuustwezel? (09/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie en het parket zijn op zoek naar de identiteit van een man die maandagmiddag op de Kampweg in Wuustwezel in verwarde toestand aangetroffen werd. Hij herinnert zich niets meer en weet niet wie hij is.
  [naar artikel]
 42. Triatleet Marten Van Riel zet zijn zegereeks voort in Wuustwezel (13/08/2017 - Sporza)
  Een week na zijn succesvolle comeback in Malmö heeft Marten Van Riel ook de sprinttriatlon in Wuustwezel gewonnen.
  [naar artikel]
 43. 14-jarige wielrenner uit Wuustwezel in coma na val (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Baal is een 14-jarige wielrenner uit Wuustwezel in coma beland na een hevige val tijdens een wedstrijd. De jonge renner Rik Meeusen kwam net
  [naar artikel]
 44. Crystal meth-lab opgerold in Wuustwezel (12/06/2019 - De Standaard)
  De politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelegen varkensboerderij werd er crystal meth, een synthetische harddrug, gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt.
  [naar artikel]
 45. Crystal meth-lab opgerold in Wuustwezel (13/06/2019 - De Standaard)
  De politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelegen varkensboerderij werd er crystal meth, een synthetische harddrug, gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt.
  [naar artikel]
 46. Struisvogels ziek door rattengif: dierenhater actief in Wuustwezel (02/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Is er een dierenhater actief in Wuustwezel? De bekende struisvogels daar van Koch’s Corner waren begin deze week doodziek omdat iemand rattenvergif in hun verblijf had gelegd.
  [naar artikel]
 47. KFC Wuustwezel herdenkt verongelukte jongens (17/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er waren vrijdagavond op het veld van Kattegat duidelijk meer bezoekers voor de competitiewedstrijd van de U21 Wuustwezel-Gooreind. Velen kwam de ouders en familie steunen van Mike Van Rijthoven en Joren Brugmans. Beide jongens verongelukten dinsdag bij een verkeersongeval in Sint-Katelijne-Waver.
  [naar artikel]
 48. Drie gewonden bij frontale botsing in Wuustwezel (12/03/2018 - Metro)
  In het Antwerpse Wuustwezel zijn maandagavond drie gewonden gevallen bij een botsing tussen in totaal drie voertuigen. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens. Twee inzittenden raakten lichtgewond, een derde zat een tijd gekneld in een van de voertuigen en bleek er erger aan toe, maar verkeert niet in levensgevaar. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. De voertuigen kwamen in ieder geval uit verschillende richtingen aangereden. bron: Belga Het bericht Drie gewonden bij frontale botsing in Wuustwezel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Drie gewonden bij frontale botsing in Wuustwezel (12/03/2018 - Metro)
  In het Antwerpse Wuustwezel zijn maandagavond drie gewonden gevallen bij een botsing tussen in totaal drie voertuigen. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens. Twee inzittenden raakten lichtgewond, een derde zat een tijd gekneld in een van de voertuigen en bleek er erger aan toe, maar verkeert niet in levensgevaar. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. De voertuigen kwamen in ieder geval uit verschillende richtingen aangereden. bron: Belga Het bericht Drie gewonden bij frontale botsing in Wuustwezel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.