Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
12:47 uur

Het wel en wee van het gecommercialiseerde stemvee

Apache

14/10/2020 - 13:34

Kan deze ‘regering van de laatste kans’ zowel het vertrouwen in de gevestigde politiek als de status quo herstellen? Het is de hamvraag van deze regeringsvorming. De Vivaldi-regering schoot uit de startblokken, maar zal ze ook de veelbelovende finish van de hardlooprace bereiken zonder al te veel kleerscheuren en daarbij het politieke vertrouwen herstellen? Zal de coalitie in 2024 beloond worden of juist verder afgestraft?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. De Premier League winnen in coronatijden, dat ziet er zo uit (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een titelfeest in de Premier League, de meest gecommercialiseerde en wereldwijd gevolgde competitie ter wereld, staat synoniem met uitzinnige...
  [naar artikel]
 2. Els Ampe stemt tegen Khattabi: ‘Totale arrogantie bij Ecolo’ (16/01/2020 - De Standaard)
  Senatrice Els Ampe, kandidaat-voorzitter bij Open VLD, kant zich openlijk tegen de kandidatuur van Zakia Khattabi voor het Grondwettelijk Hof. ‘Dit is pure politieke koehandel. Senatoren zijn geen stemvee.’
  [naar artikel]
 3. Wanneer worstellegendes op pensioen een erg hachelijke aanval verprutsen, loopt dat bijna faliekant af (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee worstellegendes op pensioen keken elkaar in de ogen in een hevig gecommercialiseerde ‘clash der titanen’, maar dat leverde alles behalve...
  [naar artikel]
 4. De Wever haalt opnieuw uit naar “moslimpartij” CD&V (03/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Gelovigen behandelen als stemvee is misschien goed voor politiek gewin op korte termijn. Op lange termijn verliest Vlaanderen in zijn geheel.” Met die woorden haalt Bart De Wever (N-VA) inDe Tijd uit naar CD&V.
  [naar artikel]
 5. De Wever haalt opnieuw uit naar 'moslimpartij' CD&V (03/08/2016 - De Standaard)
  “Gelovigen behandelen als stemvee is misschien goed voor politiek gewin op korte termijn. Op lange termijn verliest Vlaanderen in zijn geheel.' Met die woorden haalt Bart De Wever (N-VA) inDe Tijd uit naar CD&V.
  [naar artikel]
 6. Bart De Wever haalt opnieuw uit naar CD&V (03/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Gelovigen behandelen als stemvee is misschien goed voor politiek gewin op korte termijn. Op lange termijn verliest Vlaanderen in zijn geheel.” Met die woorden haalt Bart De Wever (N-VA) in De Tijd uit naar CD&V.
  [naar artikel]
 7. Bart De Wever haalt opnieuw uit naar CD&V (03/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Gelovigen behandelen als stemvee is misschien goed voor politiek gewin op korte termijn. Op lange termijn verliest Vlaanderen in zijn geheel.” Met die woorden haalt Bart De Wever (N-VA) in De Tijd uit naar CD&V.
  [naar artikel]
 8. Barbaren, nazi's en misdaadclowns: dit zijn de 5 beste strips van de week (07/08/2018 - De Morgen)
  11 miljoen joden vernietigen op een rendabele manier, hoe doe je dat? Kan je een plat gecommercialiseerde barbaar nog nieuw leven inblazen? En wat is de overeenkomst tussen de tv-serie Lost en de stripreeks Alleen? Alle antwoorden en nog meer vragen in De strips van de week.
  [naar artikel]
 9. Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen (26/06/2019 - De Morgen)
  De Chinese telecomreus Huawei, die door de Verenigde Staten verdacht wordt van spionage, wil de Belgische consumenten geruststellen. Het bedrijf heeft daarvoor een website gelanceerd. De reeds gecommercialiseerde toestellen van Huawei, in het bijzonder de smartphones, zullen normaal blijven werken en zullen de veiligheids- en andere updates van besturingssysteem Android krijgen. Dat heeft Huawei dinsdag verzekerd.
  [naar artikel]
 10. Mediterrane haaien zijn meest bedreigde haaien ter wereld (15/07/2019 - Metro)
  Meer dan de helft van de haaien en roggen die in de Middellandse Zee leven is bedreigd, en bijna een derde is bevist tot op een kritiek niveau van uitsterven. Dat staat in het rapport van milieuorganisatie WWF, ‘Haaiencrisis: een noodkreet voor de Middellandse Zee’. “De haaien worden gedecimeerd door overbevissing, illegale vangst en plasticvervuiling”, aldus WWF. Volgens het rapport vormt overbevissing de grootste bedreiging voor haaien en roggen uit de Middellandse Zee. Libië (4.260 ton) en Tunesië (4.161 ton) zijn de grootste haaienvissers in de regio, met vangsten die drie keer groter zijn dan die van Italië (1.347 ton) en Egypte (1.141 ton). Sommige soorten worden gevist om op de markt te brengen, maar de meeste prooidieren zijn bijvangst en worden teruggegooid in het water, waar ze zo goed als geen kans maken om te overleven. Plastic Een andere bedreiging is de vervuiling van de oceanen: de haaien slikken stukken plastic in of stikken erin. Ook zijn ze het doelwit van illegale handel. “DNA-analyse heeft aangetoond dat veel consumenten die denken dat ze mediterrane zwaardvis eten, eigenlijk haaienvlees op hun bord hebben liggen», aldus WWF. “Deze fraude houdt ook risico’s in voor de voor de menselijke gezondheid, omdat de kwikconcentraties bij bepaalde haaiensoorten veel hoger liggen dan de wettelijke veiligheidsgrenzen.” De problemen zijn extra groot omdat haaien traag groeien, laat volwassen worden en weinig baby’s ter wereld brengen na een erg lange drachttijd. Oplossingen WWF formuleert ook enkele oplossingen. Zo raadt de ngo aan om niet te vissen in gevoelige zones zoals kraamkamers en om aangepaste middelen te gebruiken die bijvangst onmogelijk maken. «Een verbetering van de kennis over de haaienpopulaties en de gecommercialiseerde soorten is eveneens belangrijk om de bescherming te versterken en om de transparantie en de wettelijkheid van de vissector te garanderen», klinkt het. Lees ook : VIDEO. Zwemster ontsnapt nipt aan haaienaanval Het bericht Mediterrane haaien zijn meest bedreigde haaien ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Mediterrane haaien zijn meest bedreigde haaien ter wereld (12/07/2019 - Metro)
  Meer dan de helft van de haaien en roggen die in de Middellandse Zee leven is bedreigd, en bijna een derde is bevist tot op een kritiek niveau van uitsterven. Dat staat in het rapport van milieuorganisatie WWF, “Haaiencrisis: een noodkreet voor de Middellandse Zee”, naar aanleiding van de werelddag van de haaien op 14 juli. “De haaien worden gedecimeerd door overbevissing, illegale vangst en plasticvervuiling”, aldus WWF. Volgens het rapport vormt overbevissing de grootste bedreiging voor haaien en roggen uit de Middellandse Zee. Libië (4.260 ton) en Tunesië (4.161 ton) zijn de grootste haaienvissers in de regio, met vangsten die drie keer groter zijn dan die van Italië (1.347 ton) en Egypte (1.141 ton). Sommige soorten worden gevist om op de markt te brengen, maar de meeste prooidieren zijn bijvangst en worden teruggegooid in het water, waar ze zo goed als geen kans maken om te overleven. Een andere bedreiging is de vervuiling van de oceanen: de haaien slikken stukken plastic in of stikken erin. Ook zijn ze het doelwit van illegale handel. “DNA-analyse heeft aangetoond dat veel consumenten die denken dat ze mediterrane zwaardvis eten, eigenlijk haaienvlees op hun bord hebben liggen”, aldus WWF. “Deze fraude houdt ook risico’s in voor de voor de menselijke gezondheid, omdat de kwikconcentraties bij bepaalde haaiensoorten veel hoger liggen dan de wettelijke veiligheidsgrenzen.” De problemen zijn extra groot omdat haaien traag groeien, laat volwassen worden en weinig baby’s ter wereld brengen na een erg lange drachttijd. WWF formuleert ook enkele oplossingen. Zo raadt de ngo aan om niet te vissen in gevoelige zones zoals kraamkamers en om aangepaste middelen te gebruiken die bijvangst onmogelijk maken. “Een verbetering van de kennis over de haaienpopulaties en de gecommercialiseerde soorten is eveneens belangrijk om de bescherming te versterken en om de transparantie en de wettelijkheid van de vissector te garanderen”, klinkt het. bron: Belga Het bericht Mediterrane haaien zijn meest bedreigde haaien ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen (25/06/2019 - Metro)
  De Chinese telecomreus Huawei, die door de Verenigde Staten verdacht wordt van spionage, wil de Belgische consumenten geruststellen. Het bedrijf heeft daarvoor een website gelanceerd. De reeds gecommercialiseerde toestellen van Huawei, in het bijzonder de smartphones, zullen normaal blijven werken en zullen de veiligheids- en andere updates van besturingssysteem Android krijgen. Dat heeft Huawei vandaag verzekerd. Omwille van de spionageverdenking en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, is het Amerikaanse bedrijven verboden om sinds midden mei nog technologie te leveren aan Huawei. De Chinese telecomgigant is nochtans afhankelijk van Amerikaanse chips voor zijn smartphones. Het Amerikaanse Google, dat Huawei zijn besturingssysteem Android levert, liet dan weer weten dat het zijn samenwerking met Huawei zou moeten stopzetten. Huawei ziet ten gevolge van die handelssancties zijn internationale verkoop hevig getroffen. Het bedrijf maakte al melding van een daling dit jaar met 40 procent van zijn internationale verkoop van smartphones. In België is de impact minimaal, klinkt het bij Huawei België. “Tot midden mei was de groei groter dan erna, toen er een kleine daling kwam ten gevolge van de recente ontwikkelingen. Maar in vergelijking met een jaar geleden is er een stijging van de verkoop met 20 procent”, klinkt het. De Belgische divisie van ’s werelds op één na grootste fabrikant van mobiele telefoons hoopt nu de consument in ons land gerust te stellen en alle twijfels weg te nemen. Daarvoor is een website gelanceerd, om een antwoord te bieden op alle vragen. “Alle smartphones, tablets en computers van Huawei zullen veiligheidsupdates en updates van Android (en Microsoft voor de computers, nvdr.) blijven ontvangen. Wie een toestel gekocht heeft of van plan is dat te doen kan blijven gebruik maken van de applicaties, zoals gewoonlijk. Alle apparaten blijven gedekt door de garantie van de fabrikant”, luidt het. bron: Belga   Het bericht Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen (25/06/2019 - Metro)
  De Chinese telecomreus Huawei, die door de Verenigde Staten verdacht wordt van spionage, wil de Belgische consumenten geruststellen. Het bedrijf heeft daarvoor een website gelanceerd. De reeds gecommercialiseerde toestellen van Huawei, in het bijzonder de smartphones, zullen normaal blijven werken en zullen de veiligheids- en andere updates van besturingssysteem Android krijgen. Dat heeft Huawei vandaag verzekerd. Omwille van de spionageverdenking en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, is het Amerikaanse bedrijven verboden om sinds midden mei nog technologie te leveren aan Huawei. De Chinese telecomgigant is nochtans afhankelijk van Amerikaanse chips voor zijn smartphones. Het Amerikaanse Google, dat Huawei zijn besturingssysteem Android levert, liet dan weer weten dat het zijn samenwerking met Huawei zou moeten stopzetten. Huawei ziet ten gevolge van die handelssancties zijn internationale verkoop hevig getroffen. Het bedrijf maakte al melding van een daling dit jaar met 40 procent van zijn internationale verkoop van smartphones. In België is de impact minimaal, klinkt het bij Huawei België. “Tot midden mei was de groei groter dan erna, toen er een kleine daling kwam ten gevolge van de recente ontwikkelingen. Maar in vergelijking met een jaar geleden is er een stijging van de verkoop met 20 procent”, klinkt het. De Belgische divisie van ’s werelds op één na grootste fabrikant van mobiele telefoons hoopt nu de consument in ons land gerust te stellen en alle twijfels weg te nemen. Daarvoor is een website gelanceerd, om een antwoord te bieden op alle vragen. “Alle smartphones, tablets en computers van Huawei zullen veiligheidsupdates en updates van Android (en Microsoft voor de computers, nvdr.) blijven ontvangen. Wie een toestel gekocht heeft of van plan is dat te doen kan blijven gebruik maken van de applicaties, zoals gewoonlijk. Alle apparaten blijven gedekt door de garantie van de fabrikant”, luidt het. Bron: Belga   Het bericht Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Samsung: ‘Leven in Londen is enkel voor wie echt rijk is’ (12/07/2017 - Express)
  Samsung Next, een investeringsfonds dat eigendom is van het gelijknamige Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf, gaat zijn Europees hoofdkwartier in Berlijn vestigen. Eerst zou Londen worden gekozen, maar volgens Felix Petersen, de managing director van het bedrijf, is Londen geen fijne stad om te wonen ‘uitgezonderd voor mensen die echt rijk zijn’. Volgens hem zijn er in Londen geen ‘normaal geprijsde buurten’ meer. Daarom wordt het voor bedrijven ook steeds moeilijker om zich in de Britse hoofdstad te vestigen. Petersen – die zelf in Berlijn geboren werd – zegt dat het voor mensen met kinderen en ook voor jongeren zo goed als onmogelijk geworden is om in Londen te wonen. “In Berlijn kan je een boel dingen doen met weinig geld. Je kan fietsen of naar het park gaan. Er zijn nog vele niet-gecommercialiseerde zones, waar je kan experimenteren met technologie.” Wie in het centrum van Londen een appartement met één slaapkamer wil huren, betaalt al snel een kleine 2.000 euro per maand. In Berlijn (foto onder) huur je zo’n plek nog voor minder dan 800 euro. © Robert Debowski Brexit zal duizenden jobs uit Londen doen verdwijnen Eerder deze week hadden twee grote banken – HSBC en JPMorgan Chase- al aangekondigd ‘duizenden jobs’ uit Londen te zullen verhuizen als gevolg van de Brexit. Jamie Dimon, de baas van JPMorgan Chase, zei dat zijn bank 16.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk tewerkstelt, maar dat 75% daarvan voor EU-bedrijven werkt. HSBC zou zijn Londense medewerkers naar Parijs delokaliseren. De bank toonde zich enthousiast over de door de nieuwe regering Macron aangekondigde fiscale maatregelen in het land. Londen blijft een magneet voor tech-talent Volgens een woordvoerder van de Londense burgemeester Sadiq Khan blijft Londen Europa’s belangrijkste tech hub voor ondernemers van overal ter wereld. Bewijs daarvan zijn de investeringen die Apple, Google en Facebook dit jaar in de Britse hoofdstad deden, aldus Khan. Wel geeft het Londense stadhuis toe dat de levensduurte in Londen ‘een probleem is’. The post Samsung: ‘Leven in Londen is enkel voor wie echt rijk is’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 15. Het Braziliaanse publiek tijdens de Spelen… gedegouteerd of gewoon dom? (18/08/2016 - Express)
  Verschillende atleten hebben hun beklag gemaakt over de weinig sportieve houding van het Braziliaanse publiek tijdens de sportcompetities die plaatsvinden ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie vergeleek de Spelen in Rio zelfs met die van 1936 in Berlijn en nazi-Duitsland. “In 1936 was de massa tegen Jesse Owens. Zoiets hebben we sindsdien niet meer beleefd. We zullen er moeten leren mee omgaan.” Hij zou zich later voor de uitspraak verontschuldigen, maar hij was zeker niet de enige die zijn verontwaardiging uitte. Ook David Goffin en de Red Lions hadden soortgelijke ervaringen toen ze deelnemers uit het gastland bekampten. IOC President condemns ‘shocking behaviour’ after crowd booed French pole vaulter Renaud Lavillenie until he cried https://t.co/zt9Ppsn1iM — Mike G (@Mike_G_YYC) August 18, 2016 Domheid De Duitse krant Die Welt verbaast zich over de houding van het gastland: “Wanneer geen Brazilianen deelnemen zijn de tribunes meestal leeg. Maar wanneer er wel Brazilianen in competitie zijn, zakken duizenden toeschouwers naar de stadions af om er een spektakel van emoties en tranen ten beste te geven, ongeacht hun atleten het halen of niet.  […] Het lijkt er op dat weinig Brazilianen beseffen dat de Olympische Spelen wel degelijk een andere geest uitstralen dan het voetbal, namelijk een van vrede en respect voor het eigen team én de tegenstander. Het lijkt er op dat de Brazilianen niet eens wisten dat een aantal sporten bestonden. Dat kan niet worden toegeschreven aan een gebrek aan opleiding, want de hoge toegangsprijzen maken dat enkele de midden- en rijke klasse toegang heeft tot de wedstrijden. Weigeren je sportief op te stellen en interesse tonen in de prestaties van buitenlandse atleten kan dus maar een oorzaak hebben: domheid.’ ‘People leave, especially to get food’: Organizers struggle to explain empty seats at Rio https://t.co/SngWvnSMLe pic.twitter.com/a6iiBworH2 — CBC News (@CBCNews) August 17, 2016 Braziliaanse publiek is gedegouteerd van een gecommercialiseerd en corrupt spektakel De Duitse Tagesspiegel ziet een andere reden voor de houding van het Braziliaanse publiek: “Dat zo veel zitjes onbezet blijven betekent dat mensen andere zorgen hebben of zich gewoon geen Olympische ontspanning kunnen veroorloven. Er was een tijd waarin de Spelen bruisten van energie en ze twee weken langer groter bleken dan de werkelijkheid. Alle emoties die sport kan oproepen werden toen de vrije loop gelaten en het publiek ging daar ongeremd in mee. […] Maar nu worden de Spelen door de realiteit ingehaald en door de perceptie van het publiek. Velen hebben zich gedegouteerd afgekeerd van dit gecommercialiseerde en corrupte spektakel.” The post Het Braziliaanse publiek tijdens de Spelen… gedegouteerd of gewoon dom? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.