Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
20:21 uur

Horeca Vlaanderen: "Dit is gewoon een gitzwarte vrijdag"

VRT NWS

16/10/2020 - 23:07

Topman Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen spreekt over een gitzwarte dag, nu het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft beslist dat de horecasector tijdelijk moet sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij verwacht financiële compensaties voor de sector. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zegt dat die compensaties er ook komen en dat ze ruim zullen zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)
  "Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen?
  [naar artikel]
 2. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 3. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)
  Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet."
  [naar artikel]
 4. Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds" (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés...
  [naar artikel]
 5. Ludo Geurden van Horeca Vlaanderen: "Nieuwe maatregelen slag in het gezicht voor caféuitbaters"  (07/10/2020 - VRT NWS)
  Dat cafés vanaf vrijdag om 23 uur moeten sluiten, komt hard aan in de horecasector. Onder andere caféuitbaters uit Hasselt reageren misnoegd. Ook Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, is teleurgesteld door de nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 6. Horeca Vlaanderen wil dat rokende klant meer beboet wordt (19/07/2017 - De Redactie)
  "Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden.
  [naar artikel]
 7. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)
  De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument.
  [naar artikel]
 8. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000...
  [naar artikel]
 9. "Laat de huur van horeca- en winkelpanden tijdelijk vallen", vragen Horeca Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen  (20/03/2020 - VRT NWS)
  Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten.
  [naar artikel]
 10. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Horeca Vlaanderen: "Uitbreiding flexi-jobs en onbelast bijverdienen doorn in het oog" (29/07/2017 - De Redactie)
  De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid.
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen: "Tevreden over versoepeling, want meer dan verwacht" (03/06/2020 - VRT NWS)
  De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem".
  [naar artikel]
 13. "Witte kassa leidt tot prijsstijgingen in de horeca" (02/08/2016 - De Redactie)
  Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie.
  [naar artikel]
 14. "Vreselijk wakker worden na de waanzin" (15/07/2016 - De Redactie)
  Ook de Belgische politiek reageert aangeslagen op de aanslag in Nice. "Een walgelijke daad", klinkt het. "Een gitzwarte dag in het land van de Verlichting."
  [naar artikel]
 15. "Hier roken kan u geld kosten": horeca is boetes door rokende klanten beu (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hier roken kan u geld kosten". Met die affichecampagne wil Horeca Vlaanderen de consument erop wijzen dat wie rookt in een horecazaak, beboet
  [naar artikel]
 16. Leuvense horeca over nieuwe coronaregels: "Dit is een nekschot" (07/10/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense horeca verwacht financiële steun van de overheid na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregels. Die luiden dat cafés vanaf vrijdag al om 23 uur de deuren moeten sluiten en dat betekent opnieuw minder inkomsten. "Het was al een bloedbad en nu wordt het alleen maar erger. Dit gaat in heel de sector gevoeld worden."
  [naar artikel]
 17. Horeca Vlaanderen lanceert campagne #volgderegels om “tweede lockdown te voorkomen” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden...
  [naar artikel]
 18. Horeca Vlaanderen: "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector” (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat...
  [naar artikel]
 19. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.
  [naar artikel]
 20. Horeca Vlaanderen vindt zomerakkoord 'mager beestje' (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Horeca Vlaanderen is teleurgesteld met het zomerakkoord van de federale regering. "We dragen als sector wel de lasten maar kunnen niet genieten
  [naar artikel]
 21. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 22. "Belgium" vervangt "Leuven" op etiket Stella, schepen van Horeca: "Dit doet pijn aan mijn Leuvens hart" (06/03/2020 - VRT NWS)
  De plaatsnaam "Leuven" op het etiket van het Stella bier is vervangen door "Belgium". Brouwerij AB Inbev wil dat Stella een internationaal bekender bier wordt. De Leuvense schepen van Horeca Johan Geleyns (CD&V) is geschrokken: "Ik had het niet zien aankomen."
  [naar artikel]
 23. Twee studenten komen om na crash: "Gitzwarte dag voor Wuustwezel" (14/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee studenten van 18 uit Wuustwezel zijn maandagochtend omgekomen bij een zwaar verkeersongeval in Sint-Katelijne-Waver. Ze zaten samen in een wagen met nog drie andere studenten. De bestuurder van auto is de controle verloren over het stuur. Hij raakte zwaargewond, twee andere passagiers zijn nog steeds in levensgevaar. "Een gitzwarte dag voor Wustwezel", reageert burgemeester Dieter Wouters.
  [naar artikel]
 24. Is de consumptiecheque een flop? "Nog even geduld, binnenkort kan je er wèl gebruik van maken" (19/09/2020 - VRT NWS)
  Sinds half juli kan een werkgever aan zijn personeel een consumptiecheque schenken als bedanking voor het harde werk tijdens de coronacrisis. De werknemer kan er op zijn beurt weer de lokale handelaars en horeca mee steunen, maar luisteraars van "De inspecteur" op Radio 2 laten weten dat ze nergens terecht kunnen met hun consumptiecheques. Volgens Horeca Vlaanderen moeten ze nog even geduld hebben.
  [naar artikel]
 25. Brussels restaurant rekent 5 euro coronatoeslag per persoon aan: "We willen niemand ontslaan" (29/06/2020 - VRT NWS)
  Het Brusselse restaurant Viva M'bomma rekent per persoon 5 euro coronatoeslag aan. Op de toeslag komt er heel wat kritiek. Bij Horeca Vlaanderen begrijpen ze de extra vergoeding niet. "De horeca heeft al heel wat compensaties gekregen, een coronatoeslag is geen goeie commerciële zet."
  [naar artikel]
 26. Jan Jambon (N-VA): "Zullen maatregelen nemen om getroffen sectoren te steunen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  "Dat er economische maatregelen moeten worden genomen, daar moet u mij niet van overtuigen", zo reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de oproep van ondernemersfederaties Horeca Vlaanderen en Unizo. Die vroegen economische ondersteuning voor de horeca- en handelszaken die zullen getroffen worden door de nieuwe coronamaatregelen. En die steun zal er ook komen
  [naar artikel]
 27. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 28. Helft West-Vlaamse horecazaken twijfelt om meteen te heropenen (03/06/2020 - VRT NWS)
  Maar de helft van de horecazaken in West-Vlaanderen ziet het zitten om meteen weer open te gaan. De Nationale Veiligheidsraad zal vandaag vermoedelijk aankondigen dat de horeca op 8 juni mag heropstarten. "Maar de voorwaarden zijn voor veel uitbaters te streng", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 29. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 30. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 31. Nederland verbant rookruimtes uit horeca, maar in ons land gaat het zo’n vaart niet (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 32. Horeca Vlaanderen: "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector” (16/01/2019 - De Morgen)
  Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat de meeropbrengsten als gevolg van de invoering van de witte kassa volledig zouden terugvloeien naar de horecasector. Dat zei hij gisterenavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Horeca Leuven.
  [naar artikel]
 33. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele...
  [naar artikel]
 34. Tom Hanks: "De dag dat Trump wint wordt gitzwarte dag voor onze planeet" (14/10/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse acteur is op zijn zachtst gezegd geen fan van de Republikeinse presidentskandidaat. Hij is voorts "beledigd als man" door de uitspraken van Trump over vrouwen.
  [naar artikel]
 35. Oost-Vlaamse horeca merkt weinig van het coronavirus: "In Gent werden maar 22 hotelboekingen geannuleerd" (06/03/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen meldt dat één op de drie horecazaken gevolgen voelt van het coronavirus, maar in Oost-Vlaanderen zou dat niet het geval zijn. Zo werden er volgens vzw Gent hotels in de hele maand februari maar 22 hotelboekingen geannuleerd in Gent, vooral van Italiaanse reizigers.
  [naar artikel]
 36. [VIDEO] - Minister en sterrenchef brunchen als slechtzienden (02/02/2017 - De Redactie)
  Gezellig op café of restaurant gaan, dat moet iedereen kunnen, ook mensen met een beperking. Horeca Vlaanderen en minister van Toerisme, Weyts (N-VA) lanceren daarom "Wij gastvrij, jij blij", een campagne met tips voor cafébazen en restauranthouders. En als aftrap was er een "inleefmoment".
  [naar artikel]
 37. Sterrenchef Peter Goossens over sluiting van de horeca: "Geef ons alsjeblieft een signaal" (21/05/2020 - VRT NWS)
  Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal."
  [naar artikel]
 38. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 39. "Laat gepensioneerden voordelig bijklussen in de horeca" (06/02/2017 - De Redactie)
  Mensen die met pensioen zijn, moeten voordelig kunnen werken in de horeca. Het is een idee van staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD). In de horeca kan je al werken met het systeem van flexi-jobs, maar dan moet je al een andere baan hebben.
  [naar artikel]
 40. Ted Lange: "Op "The love boat" draaide alles rond seks. Onschuldige seks!" (30/12/2017 - VRT NWS)
  Door zijn glimlach, zijn brede glimlach, voelde iedere gast op "The love boat" zich eind jaren 70, begin jaren 80 onmiddellijk welkom. Barman Isaac Washington lachte dan ook zijn parelwitte tanden, nog extra benadrukt door een gitzwarte snor, bloot als hij op een speels-guitige manier drankjes mocht serveren. Met dank aan acteur Ted Lange, die komende vrijdag 70 kaarsjes mag uitblazen.
  [naar artikel]
 41. Meer restaurants open tijdens de feestdagen: "Mensen geven meer geld it en worden liever bediend" (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTUit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat 36 procent van de restaurants open is op kerstavond. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. “Mensen willen graag uiteten en geven ook meer geld uit. Dat kan aan de basis liggen”, zegt Gerrit Budts, pers- en communicatie-verantwoordelijke van Horeca Vlaanderen. In totaal namen 367 ondernemingen deel aan de bevraging.
  [naar artikel]
 42. Fevia wil ook steunmaatregelen voor toeleveranciers horeca (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, vraagt om in het steunplan dat momenteel wordt uitgewerkt voor de horeca ook rekening te houden met de toeleveranciers. "Achter de horeca gaat immers een ganse keten schuil", klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ (28/03/2020 - Express)
  Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Lieven Scheire kijkt uit naar "Black mirror 4": "Elke aflevering van tv-serie is een kortfilm" (29/12/2017 - VRT NWS)
  De komiek en amateurfysicus Lieven Scheire heeft in "De wereld vandaag" de lof gezongen van de Amerikaanse televisieserie "Black mirror". Het vierde seizoen van de gitzwarte sciencefictionserie van Charlie Brooker is net uitgebracht op Netflix. "Brooker deelt af en toe een mokerslag uit die tot nadenken stemt. Elke aflevering is een kortfilm", aldus Scheire.
  [naar artikel]
 45. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 46. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 47. "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector" (16/01/2019 - VRT NWS)
  Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat de meeropbrengsten als gevolg van de invoering van de witte kassa volledig zouden terugvloeien naar de horecasector. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Horeca Leuven.
  [naar artikel]
 48. Sint-Pieters-Leeuw wil lokale horeca steunen met de "Vergader na in onze Leeuwse horeca"-bon  (14/04/2020 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil aan elke vereniging in de gemeente een waardebon van 100 euro schenken. Bedoeling is dat de verenigingen, na de coronacrisis, met die bon vergaderen in een plaatselijke horecazaak en zo dus de horeca steunen.
  [naar artikel]
 49. Op basis van dit rapport werd beslist om de horeca volledig te sluiten: “Voorzorgsmaatregelen zijn intrinsiek incompatibel met typische activiteiten in een restaurant” (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Met het argument dat er geen wetenschappelijke basis is om de horeca aan te duiden als de grote boosdoener, overweegt Horeca Vlaanderen nu zelfs gerechtelijke stappen. Maar het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.