Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
08:23 uur

Kroniek van de week: over zachte coronaheelmeesters

Knack

17/10/2020 - 05:10

Het ging deze week over de verstrenging van de maatregelen tegen het coronavirus, het vele spaargeld dankzij de lockdown en het misbruik overheidsgeld bij de VRT. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van -13 naar +13 graden: vrieskou maakt plaats voor zachte temperaturen (05/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl het enkele dagen geleden nog stenen uit de grond vroor, kunnen we nu genieten van vrij zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Naar het einde van de week toe kan het zelfs 13 graden worden. Een enorm verschil met vorige week.
  [naar artikel]
 2. Van -13 naar +13 graden: vrieskou maakt plaats voor zachte temperaturen (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het enkele dagen geleden nog stenen uit de grond vroor, kunnen we nu genieten van vrij zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Naar het einde van de week toe kan het zelfs 13 graden worden. Een enorm verschil met vorige week.
  [naar artikel]
 3. Van -13 naar +13 graden: vrieskou maakt plots plaats voor zachte temperaturen (05/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl het enkele dagen geleden nog stenen uit de grond vroor, kunnen we nu genieten van vrij zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Naar het einde van de week toe kan het zelfs 13 graden worden. Een enorm verschil met vorige week.
  [naar artikel]
 4. Kroniek van de week: tien corona-conclusies (14/03/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de coronacrisis en de ingrijpende regeringsmaatregelen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 5. Kroniek van de week over het zootje aan herstelplannen (06/06/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het onder meer over de verschillende relanceplannen en de staatshervorming, om te beginnen in de gezondheidszorg. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 6. Kroniek van de week over de economische opleving na corona (09/05/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de heropstart van onze economie, hoe snel we uit het dal zullen kruipen en de toenemende spanningen binnen Europa. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 7. ‘Cash for car’: kroniek van een aangekondigde vernietiging (24/01/2020 - De Standaard)
  Het ‘cash for car’-verhaal is een kroniek van een aangekondigde vernietiging. Bij het sluiten van politieke compromissen durven politici de principes van de rechtsstaat al eens uit het oog verliezen.
  [naar artikel]
 8. Beyhan kookt: Zachte hazelnootkoekjes (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke zachte hazelnootkoekjes klaar. Smakelijk!
  [naar artikel]
 9. Kroniek van de week: over een verloren generatie politici (11/04/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de zwakheid van onze Vlaamse en federale ministers, die met de dag duidelijker werd. Weinigen zullen de coronacrisis overleven. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 10. Kroniek van de week over onvermijdelijke staatshervorming (30/05/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over het tekort aan water, de heropening van de scholen en hoe onze gezondheidszorg moet worden georganiseerd. En er was ook nog iets met voetbalclub Anderlecht. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 11. Beyhan kookt: Açma (zachte broodjes) (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke zachte broodjes klaar. Smakelijk!
  [naar artikel]
 12. Kroniek van de week: over de politieke pantomime en de sluipende vermogensbelasting (06/07/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de federale, Vlaamse, Brusselse en Waalse regeringsvorming, het verdelen van de Europese topjobs en België dat tegen nul procent kan lenen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 13. Kroniek van de week over het politieke fiasco (21/03/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de verwoestende corornacrisis, waardoor er minder aandacht ging naar een regelrecht debacle: de vorming van de regering-Wilmès II. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 14. Kroniek van de week: over de corona-recessie en ongelezen rapporten (29/02/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de verspreiding van het coronavirus en de impact op de economie, over de Europese Commissie die België nog maar eens bekijft en het aanhoudende succes van belastingparadijzen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 15. Kroniek van de week: over het nee van de PS, het kartel N-VA/CD&V en de Rode Duivels (18/01/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de PS, die voor de zoveelste keer zegt niet met de N-VA te willen regeren, het feitelijke kartel N-VA/CD&V en 'het geval' Karel Van Eetvelt. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 16. Kroniek van de week: over de macht van het ABVV en invloed van de PVDA/PTB (13/06/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over het opzijschuiven van Robert Vertenueil als voorzitter van het ABVV en over de Black Lives Matter-betoging in Brussel. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 17. Kroniek van de week over verkiezingen in tijden van corona (16/05/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de economische gevolgen van de coronacrisis, maar ook over nieuwe verkiezingen na de zomer, die er niet zal uitzien zoals andere zomers. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 18. Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt, maar hoeveel kan je nu besparen en hoe? (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zachte winter zorgt voor zachte prijzen op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille en wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
  [naar artikel]
 19. Kroniek van de week: de Europese cadeaujob, de politieke impasse en naderend economisch onheil (24/08/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de Belgische benoeming van een Europees Commissaris, mogelijke nieuwe federale verkiezingen en de dreigende krimp van de economie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 20. Kroniek van de week: van het gat in de sociale zekerheid tot de vastgoedbubbel (28/09/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de redding van de sociale zekerheid, de val van Thomas Cook en de schrikbarend hoge vastgoedprijzen in ons land. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 21. Kroniek van de week, van pretpolitiek tot btw-verlaging (06/04/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over het Vlaamse onderwijs, onze koopkracht, de btw-verlaging, de groeivertraging, het oplopende begrotingstekort en het loon van onze ministers. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 22. Kroniek van de week over ontreddering in de Veiligheidsraad en bij de coalitievorming (26/09/2020 - Knack)
  Het ging deze week over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus, een ingeslikt veto bij de regeringsvorming, het groeiende verzet bij de CD&V en het falende Vlaamse beleid in de zorg voor personen met een handicap. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 23. Kroniek van de week: over Coens die in de fuik zwemt en de N-VA die in het zand bijt (05/09/2020 - Knack)
  Het ging deze week over de bocht van CD&V-voorzitter Joachim Coens en de vorming van een paars-groene regering aangevuld met de CD&V. De N-VA sukkelt federaal in de oppositie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 24. Kroniek van de week: van brandstichting over subsidies tot politieke cadeaujob (16/11/2019 - Knack)
  De voorbije week ging het over brandstichting in een toekomstig asielcentrum, snoeien in cultuursubsidies, de eerste foute stappen van een kersverse partijvoorzitter en het aanstellen van een rechter bij het Grondwettelijk Hof. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 25. Kroniek van de week over mondmaskers en geloofwaardigheid (04/04/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus, maar vooral over het verlies aan geloofwaardigheid van experts, politici en de Europese Unie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 26. Kroniek van de week: oef, de formatiegesprekken voor een Vlaamse regering zijn gestart (17/08/2019 - Knack)
  Begin deze week presenteerde N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn startnota voor de vorming van een Vlaamse regering met CD&V en Open VLD. De hele week regende het reacties. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug in 10 punten.
  [naar artikel]
 27. Kroniek van week: over de economische coronaravage en het sprankeltje hoop (08/08/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de desastreuze resultaten die bedrijven moesten bekendmaken als gevolg van de coronacrisis. Maar uit Duitsland kwam goed nieuws waaraan we ons kunnen optrekken. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 28. Kroniek van de week: over de gefaalde rechtsstaat en geflopte democratie (12/09/2020 - Knack)
  Het ging deze week over de verjaring van de malversaties rond de grootste bank van het land, Fortis, en het aanblijven van Sophie Wilmès (MR) als premier. Tussendoor werd bekend dat de SP.A vervelt tot Vooruit. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 29. Kroniek van de week: over de economische coronaravage en het sprankeltje hoop (08/08/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de desastreuze resultaten die bedrijven moesten bekendmaken als gevolg van de coronacrisis. Maar uit Duitsland kwam goed nieuws waaraan we ons kunnen optrekken. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 30. Kroniek van de week: over de failed state België en het nongoverno van Michel II (19/10/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over IS-strijders en ons falende rechtssysteem, de uitgebluste regering-Michel II, heel wat nieuwe partijvoorzitters die op komst zijn en de armoedige armoedebestrijding. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 31. Een kroniek van de week, van onbetrouwbare cijfers tot het invullen van de belastingbrief (04/05/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over gemanipuleerde cijfers, het geld pakken bij de rijken, 1 meitoespraken, het debat over de pensioenen dat niet gevoerd wordt en de Belgische fiscale koterij. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 32. Kroniek van de week over communistisch Wallonië dat overleeft dankzij transfers (05/07/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over een Wallonië dat naar het communisme neigt, het niet verplichten van mondmaskers in winkels, en de Vlaamse regering die ook een gat in haar hand heeft. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 33. Kroniek van de week: van een werkloosheidsuitkering voor politici tot het gat en het bedrog dat steeds groter wordt (08/06/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de uittredingsvergoedingen voor politici, een pensioenakkoord in Nederland, hardleerse bankiers en kiezersbelediging (bis). Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 34. Kroniek van de week: van de dubieuze hersenspinsels van Magnette tot de dalende kwaliteit van het Vl (07/12/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de nota-Magnette, 'een pest voor Vlaanderen' die steun vindt bij de top van de Open VLD, de politieke benoemingen van de provinciegouverneurs, en ons onderwijs dat achteruit boert. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 35. Kroniek van de week over de bocht van Lachaert en de bucht van Wilmès (22/08/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de keuze van de Open VLD om een paars-groene regering te vormen en de kleine versoepelingen die premier Sophie Wilmès aankondigde om het coronavirus af te remmen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 36. Kroniek van de week over manke voorbereiding en particratie in coronatijden (25/04/2020 - Knack)
  Het ging deze week over het gebrek aan leiderschap bij onze regering en de gebrekkige voorbereiding om een einde te maken aan de lockdown. Gelukkig was er ook nog een verhelderende anekdote van ex-Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 37. Kroniek van de week: de deconfiture van het anti-coronabeleid en van de regering-Wilmès (18/04/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de ondoordachte beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad in de strijd tegen het coronavirus, de saga van de mondmaskers en de federale regering die op sterven na dood is. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 38. Nieuw! NINA homewear collectie met Damart (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zachte prijsjes, zachte stoffen en zachte prints...what's not to love? NINA's nieuwe homewear collectie met Damart ligt nu in de winkel. Denk er
  [naar artikel]
 39. Kroniek van de week: zeer voorbarige euforie over regering-De Croo (10/10/2020 - Knack)
  Het ging deze week over de eerste maatregelen van de regering De Croo, haar vage regeerprogramma, slordige begrotingstabellen en de vele kabinetten. En over het mondmaskerdebacle. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 40. Kroniek van de week: over unitair België en facturen van Verhofstadt (25/01/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez die alles weer op federaal niveau wil organiseren en de verkoop van de Financietoren, die nog maar eens het desastreuze begrotingsbeleid van Paars in herinnering bracht. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 41. Kroniek van de week: van minder geloof in de rechtsstaat tot meer files op de E40 (11/05/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week onder meer over de moord op een studente, rijken die geen belastingen betalen, politieke partijen die hun ogen sluiten voor het gat in de begroting en de beslissing om in Brussel twee rijstroken van de E40 af te sluiten.
  [naar artikel]
 42. Kroniek van de week over oude recepten om nieuwe coronacrisis aan te pakken (23/05/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de golf van faillissementen en hoge werkloosheid die op ons afkomt en wat we daaraan zullen doen. En alle Vlaamse traditionele partijen hebben nu een nieuwe voorzitter. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 43. Kroniek van de week: van hogere pensioenleeftijd tot hogere stroomfactuur (en wie wordt premier?) (18/05/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week onder meer over de pensioenleeftijd in 2070, de ministerspostjes van morgen en de hoge stroomfactuur vandaag. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 44. Kroniek van de Week over de existentiële crisis binnen CD&V en Vivaldi (19/09/2020 - Knack)
  Het ging deze week over de pijlsnel stijgende coronacijfers, maar toch vooral over de verscheurdheid binnen de CD&V én de Vivaldi-coalitie, na een ophefmakend interview van CD&V-minister Pieter De Crem. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 45. Kroniek van de week: over de sombere budgettaire toestand, Wallonië in geldnood en verdoken belastingen (31/08/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over nieuwe belastingen en besparen in de sociale zekerheid, de financiële problemen van de Franse Gemeenschap, en de verdoken kosten op uw elektriciteitsfactuur. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 46. Zeer zachte week (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Kroniek van de week over het geheugenverlies van Lachaert en Jambon (29/08/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de leugentjes van Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert en van Vlaams-minister-president Jan Jambon. En over de mogelijkheid van een paars-groene regering of toch nieuwe verkiezingen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 48. Kroniek van de week: over de coronavolmachten en de eerste lessen (28/03/2020 - Knack)
  De voorbije week draaide rond de coronavolmachten van de regering-Wilmès II, het parlement dat zichzelf tijdelijk werkloos stemde, en de eerste lessen die we kunnen leren uit de coronacrisis. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 49. Zachte winter zorgt voor uitzonderlijk zachte prijzen op de energiemarkt. Hoeveel kan je nu besparen en hoe? (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is tot nu toe al een zachte winter geweest. En dat heeft ook een impact op de energiemarkt. De gas- en elektriciteitstarieven staan momenteel namelijk uitzonderlijk laag. Wat betekent dat voor je portefeuille? En wat moet je doen om zo veel mogelijk te besparen?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.