Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
19:15 uur

Minister van Financiën kleeft bedrag op bijdrage grootste vermogens: ‘250 à 300 miljoen, per jaar’

De Standaard

17/10/2020 - 11:25

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft voor het eerst zelf een bedrag geplakt op de financiële bijdrage die de federale regering zal vragen van de mensen met ‘de grootste draagkracht’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van Peteghem: ‘Bijdrage hoogste vermogens moet jaarlijks 250 tot 300 miljoen euro opleveren’ (17/10/2020 - De Morgen)
  De financiële bijdrage die de federale regering zal vragen van de mensen met de ‘grootste draagkracht’ moet jaarlijks 250 tot 300 miljoen euro opbrengen. Dat zegt vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in Het Gesprek op vlaamsparlement.tv.
  [naar artikel]
 2. 'Bijdrage hoogste vermogens moet 300 miljoen opleveren' (17/10/2020 - De Tijd)
  10:26 Dat zegt vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V)
  [naar artikel]
 3. Kaaimantaks brengt maar 5 miljoen op (24/04/2018 - VRT NWS)
  De belasting op vermogens in belastingparadijzen leverde vorig jaar opnieuw veel minder op dan in de begroting staat ingeschreven. Oppositiepartij SP.A leidt uit cijfers van de FOD financiën af dat het om 5 miljoen euro ging, minister van financiën Van Overtveldt rekende op 510 miljoen.
  [naar artikel]
 4. Kaaimantaks: 510 miljoen begroot, 5 miljoen in het laatje (24/04/2018 - Knack)
  De Kaaimantaks, gericht op de vermogens die rijke Belgen hebben 'verstopt' in fiscale paradijzen, heeft vorig jaar amper 5 miljoen euro opgebracht. Nog geen honderdste van de 510 miljoen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet inschrijven in de begroting, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
  [naar artikel]
 5. Groen: "Belast grote vermogens" (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij roepen CD&V op om voet bij stuk te houden en door te duwen voor een bijdrage van de grootste vermogens". Dat zegt Kristof Calvo,
  [naar artikel]
 6. HSBC voorziet 773 miljoen dollar voor fraudezaken (23/02/2017 - De Tijd)
  01:15 HSBC heeft dat bedrag opzijgezet voor de fraudezaken tegen de bank in België, Frankrijk en drie andere landen. Het is de eerste keer dat de bank een bedrag kleeft op de zaken.
  [naar artikel]
 7. Meevaller voor begroting: Financiën verwacht 400 tot 800 miljoen extra belastinginkomsten (26/12/2017 - VRT NWS)
  Het ziet ernaar uit dat de belastinginkomsten dit jaar 400 tot 800 miljoen hoger zullen liggen dan wat de regering had verwacht. Dat schrijven De Tijd en L'echo. De kranten  baseren zich op de administratie Financiën die, op vraag van minister van financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), een voorspelling heeft gemaakt.
  [naar artikel]
 8. Van Overtveldt waarschuwt voor effectentaks – “Van Overtveldt saboteert alles wat nog maar naar fiscale rechtvaardigheid ruikt” (24/09/2017 - Metro)
  Oppositiepartij Groen is er niet over te spreken dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat de effectentaks uit het Zomerakkoord juridisch niet overeind zal blijven. Volgens Kamerfractieleider Kristof Calvo saboteert Van Overtveldt “alles wat nog maar naar fiscale rechtvaardigheid ruikt”, zo zei hij vandaag in VTM NIEUWS. Calvo zegt dat er van het Zomerakkoord niet veel meer overblijft. “Je hebt eerst de chaos gehad rond de pensioenen, daar komt nu de discussie over de effectentaks bovenop. Dat was de trofee inzake fiscale rechtvaardigheid, maar eigenlijk een mini-maatregel. Nu zegt de minister van Financiën dat het niet gaat lukken”. De groene politicus zegt dat N-VA en Van Overtveldt maatregelen rond fiscale rechtvaadigheid op Belgisch en Europees niveau tegenhoudt. “Telkens is hij meer de saboteur dan de auteur, wat hij zou moeten zijn”. “Wij zouden keihard zijn voor fiscale fraude en eerlijke bijdrages van grootste vermogens vragen en belastingen eerlijker maken, met verschuiving van arbeid naar grootste vermogens”. N-VA werpt zich volgens Calvo steeds meer op als “de vakbond van de grote vermogens, de multinationals, zelfs van de fraudeurs. Kijk naar de schandalige afkoopwet”. bron: Belga
  [naar artikel]
 9. “Minister van financiën blies btw-fraude kunstmatig op” (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), werd al ruim een jaar geleden door de BBI gewaarschuwd voor een forse minderopbrengst van een controleactie op misbruik van het verlaagde btw-tarief op elektriciteit. Toch kondigde hij pas veel later aan dat de opbrengst van de controle 1,46 miljoen euro is, en niet de verwachte 250 miljoen. “Dit is duur tijdsverlies voor de belastingbetaler”, sneert de sp.a donderdag in De Standaard.
  [naar artikel]
 10. 'Weg met metaforen, zeg wat je te zeggen hebt' (13/04/2019 - De Morgen)
  Aan Dez Mona kleeft nog steeds dat kunstzinnige, zelfs moeilijke imago. Maar op de zesde plaat klinkt het Antwerpse gezelschap rond Gregory Frateur en Nicolas Rombouts opvallend rechttoe rechtaan. 'Soms is de grootste bijdrage aan een song de stilte.'
  [naar artikel]
 11. Hoe De Block 902 miljoen bespaart (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor 902 miljoen euro besparingen in de gezondheidszorg. Het bedrag komt hard aan in de sector. De grootste besparing zal er zijn in de geneesmiddelensector (334 miljoen), bij artsen en thuisverplegers (247 miljoen, via hun honorarium) en in de ziekenhuizen (100 miljoen, de winst van alle ziekenhuizen in een jaar). Maar ook de patiënt zal het voelen.
  [naar artikel]
 12. Schepen van Financiën: “Minister Van Overtveldt heeft zich 33 miljoen euro misrekend” (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Mechels schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) is niet opgezet met de kritiek van N-VA op de stadsschuld. “Die bedraagt wel degelijk 274,8 miljoen en geen 308 miljoen zoals de partij beweert”, zegt hij.
  [naar artikel]
 13. Groen presenteert negen topprioriteiten en wil werk maken van een vermogensregister (22/04/2019 - Knack)
  Groen heeft maandag haar prioriteiten voor de nakende verkiezingen voorgesteld in Mechelen. Om hun voorstellen te betalen, kijkt Groen onder meer naar een bijdrage van de grootste vermogens.
  [naar artikel]
 14. Joe Biden zamelt grootste bedrag ooit op één maand in (02/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft in augustus 364,5 miljoen dollar (308 miljoen euro) bij elkaar geharkt. Dat is... The post Joe Biden zamelt grootste bedrag ooit op één maand in appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Meevaller van 400 tot 800 miljoen euro voor begroting (26/12/2017 - Knack)
  Het ziet ernaar uit dat de belastinginkomsten dit jaar 400 tot 800 miljoen euro boven de doelstelling van de regering-Michel uitkomen. Dat zegt de administratie Financiën, volgens De Tijd en L'Echo. De administratie heeft op vraag van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een voorspelling gemaakt.
  [naar artikel]
 16. Calvo: "N-VA is de vakbond van fraudeurs en grote vermogens" (24/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij Groen is er niet over te spreken dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat de effectentaks uit het
  [naar artikel]
 17. Belgische staat "erfde" vorig jaar 16 miljoen euro (02/08/2016 - De Redactie)
  Vorig jaar heeft de Belgische staat voor 16 miljoen euro aan erfenissen ontvangen die niet opgeëist werden. De voorbije tien jaar gaat dat zelfs over een bedrag van 80 miljoen euro, aldus de FOD Financiën.
  [naar artikel]
 18. Ecolo-Groen wil een crisisbijdrage van de grote vermogens (27/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ecolo-Groen wil een crisisbijdrage van de grote vermogens. Om “politiek gehakketak” te vermijden, zou aan de experts van de Hoge Raad voor Financiën (HRF) kunnen gevraagd worden om een voorstel uit te werken.
  [naar artikel]
 19. Vlaamse regering voorziet 8,6 miljoen euro voor asbestverwijdering UZ Gent (28/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering geeft het Universitair Ziekenhuis (UZ) Gent een bedrag van 8,6 miljoen euro voor de verwijdering van asbest in enkele van zijn gebouwen. Dat hebben Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt na afloop van de ministerraad van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 20. Saoedi-Arabië grootste afnemer van Waalse wapens (21/06/2018 - Metro)
  Saoedi-Arabië was in 2017 de grootste afnemer van Waalse wapens. Nadien volgen de VS en Frankrijk. Dat blijkt uit rapport van het Waals Parleemnt dat L’Echo en Le Soir hebben kunnen inkijken. Wallonië heeft vorig jaar 1.313 licenties voor de export van wapens goedgekeurd. De toegekende licenties zijn verspreid over 69 landen en zijn samen goed voor een bedrag van 620 miljoen euro. Dat is een stijging van 37 procent tegenover het jaar voordien. Met een bedrag van 153 miljoen euro, een kwart van het totaal, is Saoedi-Arabië de grootste klant van Wallonië. Het gaat daarbij vooral om vuurwapens, artillerie, munitie en gepantserde voertuigen. Na Saoedi-Arabië zijn de VS (106 miljoen euro) en Frankrijk (66 miljoen euro) de grootste afnemers. Wallonië weigerde vorig jaar 30 exportlicenties, met name richting Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en de Filipijnen. De productie van wapens is in Wallonië goed voor 12.000 tot 15.000 jobs. bron: Belga Het bericht Saoedi-Arabië grootste afnemer van Waalse wapens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Kristof Calvo: 'N-VA is vakbond van grote vermogens en fraudeurs' (24/09/2017 - Knack)
  Oppositiepartij Groen is er niet over te spreken dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat de effectentaks uit het Zomerakkoord juridisch niet overeind zal blijven.
  [naar artikel]
 22. Het Brussels gewest investeerde 4,5 miljoen in start van Tour, zijn geld meer dan waard volgens Brussels minister van Financiën Sven Gatz . (07/10/2019 - VRT NWS)
  In een eerste ruwe schatting heeft het Brussels gewest 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in de "Grand Départ" van de Tour in Brussel. Dat antwoordde de nieuwe Brusselse minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) vanmiddag in de commissie Financiën aan Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V).
  [naar artikel]
 23. Britse minister van Financiën: "100 miljard pond betalen voor de brexit? Belachelijk" (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Financiën Philip Hammond noemt een bedrag van 100 miljard pond (114 miljard euro) dat het Verenigd Koninkrijk nog aan de
  [naar artikel]
 24. Rolrecht verblijfsaanvragen bracht verhoopte 10 miljoen euro op (08/01/2018 - Metro)
  De bijdragen die vreemdelingen moeten betalen om een verblijfsaanvraag in te dienen, hebben vorig jaar bijna 10 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de bevoegde staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vandaag op zijn blog. Die 10 miljoen euro is het bedrag waar de regering op mikte toen de bijdrage in maart omhoog ging. Sinds maart 2015 moeten personen die een bepaalde soort verblijfsaanvragen willen indienen, daarvoor vooraf een retributie betalen. Het gaat om een bijdrage in de administratieve kost voor de behandeling van de aanvraag. De ingreep moest het aantal ongefundeerde aanvragen helpen terugschroeven. Twee jaar later gingen de prijzen omhoog. De bijdragen voor aanvragen voor humanitaire regularisatie en andere aanvragen tot lang verblijf stegen van 215 naar 350 euro. Voor gezinshereniging en studentenvisa ging de kostprijs van 160 naar 200 euro. De redenering achter de verhoging was dat de onkosten te laag waren ingeschat en dat de nieuwe bijdrage beter tegemoet kwam aan de werkelijke kosten. Het eerste jaar van de invoering brachten de bijdragen 6,5 miljoen euro in het laatje. In 2016 steeg dat cijfer naar 7,2 miljoen euro en vorig jaar, toen de prijzen stegen, werd afgeklopt op 9,8 miljoen euro. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. U geeft elk jaar wat meer aan het goede doel (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In 2016 hebben de Belgen 224 miljoen euro geschonken aan goede doelen. Dat is 14 miljoen meer dan de 210 miljoen euro die ze in 2015 hadden ingevuld onder de hoofding “Giften” in hun belastingaangifte. Dat blijkt uit de gegevens van de FOD Financiën. Het bedrag aan giften gaat al jaren - op één jaar na - in stijgende lijn. Die stijging heeft vaak te maken met inzamelacties van humanitaire organisaties naar aanleiding van een (natuur)ramp.
  [naar artikel]
 26. Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheid (16/03/2019 - VRT NWS)
  Volgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.
  [naar artikel]
 27. Gatz verdeelt 1,9 miljoen euro in derde subsidieronde Kunstendecreet (11/09/2017 - Metro)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) verdeelt voor 1,9 miljoen euro over 78 beurzen of projecten in de derde subsidieronde van het Kunstendecreet. Het nieuwe Kunstendecreet voorziet in drie projectsubsidierondes per jaar. Eerder werden er al subsidies toegekend aan 204 beurzen of projecten in de eerste en tweede ronde voor een totaal bedrag van 6,15 miljoen euro. Voor de derde ronde werden er 287 dossiers ingediend. Daarvan zullen 78 beurzen of projecten ondersteuning krijgen, goed voor een bedrag van 1,9 miljoen euro. Voor heel 2017 gaat samen om ruim 8 miljoen euro aan subsidies. Dat is volgens minister Gatz 2,2 miljoen euro meer dan vorig jaar. bron: Belga
  [naar artikel]
 28. "Faillissement Optima Bank zal geen 50 miljoen kosten" (04/08/2016 - De Redactie)
  Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat het faillissement van de Gentse bank Optima de staat geen 50 miljoen euro zal kosten. Vanochtend had de krant De Tijd uitgepakt met dat bedrag.
  [naar artikel]
 29. Qatar geeft wekelijks waanzinnig bedrag uit voor WK 2022 (07/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Qatar geeft wekelijks 468 miljoen euro (500 miljoen dollar) uit voor het bouwen van de infrastructuur voor het WK voetbal in 2022. Dat heeft de Qatarese minister van Financiën dinsdag bekendgemaakt aan enkele buitenlandse journalisten, die door de staat aan de Perzische Golf uitgenodigd zijn.
  [naar artikel]
 30. Qatar geeft wekelijks waanzinnig bedrag uit voor WK 2022 (07/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Qatar geeft wekelijks 468 miljoen euro (500 miljoen dollar) uit voor het bouwen van de infrastructuur voor het WK voetbal in 2022. Dat heeft de Qatarese minister van Financiën dinsdag bekendgemaakt aan enkele buitenlandse journalisten, die door de staat aan de Perzische Golf uitgenodigd zijn.
  [naar artikel]
 31. 2018 was “vruchtbaar” jaar: 6,25 miljoen aan ontdoken verkeersbelasting en boetes (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse Belastingdienst controleerde vorig jaar bijna één miljoen personenwagens. In ruim 9.700 gevallen werd een overtreding vastgesteld. Dat leverde ruim 6,25 miljoen achterstallige verkeersbelastingen en boetes op, zo meldt Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters.
  [naar artikel]
 32. 2018 was “vruchtbaar” jaar: 6,25 miljoen aan ontdoken verkeersbelasting en boetes (19/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Belastingdienst controleerde vorig jaar bijna één miljoen personenwagens. In ruim 9.700 gevallen werd een overtreding vastgesteld. Dat leverde ruim 6,25 miljoen achterstallige verkeersbelastingen en boetes op, zo meldt Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters.
  [naar artikel]
 33. Gewesten lopen bijna 200 miljoen euro mis door federale groeivoet (02/10/2017 - Metro)
  De gewesten moeten rekening houden met bijna 200 miljoen euro minder inkomsten omdat de federale regering met een hogere economische groei heeft rekening gehouden bij de opmaak van haar begroting. Dat schrijft Le Soir vandaag. Volgens federaal Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) vinden volgend jaar nog herberekeningen plaats en zullen de deelentiteiten krijgen wat hen toekomt. De Vlaamse regering, het Waals gewest en de Federatie Wallonië-Brussel (de Franse gemeenschap) gingen bij hun begrotingsopmaak uit van een economische groei van 1,7 procent van het bbp. De federale regering gaat echter uit van 1,8 procent. Daardoor zouden de gewesten minder middelen doorgestort krijgen vanuit het federale niveau, zoals de financieringswet voorziet. Het zou gaan om ongeveer 190 miljoen euro. In een reactie zegt federaal minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) dat de FOD Financiën in september, zoals elk jaar, een update heeft gemaakt van het bedrag dat wordt doorgestort naar de gewesten en gemeenschappen. Zij werden daarover vorige week ingelicht tijdens een technische werkvergadering. In maart en aan het einde van het jaar volgt in elk geval nog een herberekening, wat ervoor moet zorgen dat het juiste bedrag wordt doorgestort. Dat de gewesten en gemeenschappen een bedrag zouden mislopen, is volgens minister Wilmès dus niet correct. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Gewesten lopen bijna 200 miljoen euro mis door federale groeivoet (02/10/2017 - Metro)
  De gewesten moeten rekening houden met bijna 200 miljoen euro minder inkomsten omdat de federale regering met een hogere economische groei heeft rekening gehouden bij de opmaak van haar begroting. Dat schrijft Le Soir vandaag. Volgens federaal Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) vinden volgend jaar nog herberekeningen plaats en zullen de deelentiteiten krijgen wat hen toekomt. De Vlaamse regering, het Waals gewest en de Federatie Wallonië-Brussel (de Franse gemeenschap) gingen bij hun begrotingsopmaak uit van een economische groei van 1,7 procent van het bbp. De federale regering gaat echter uit van 1,8 procent. Daardoor zouden de gewesten minder middelen doorgestort krijgen vanuit het federale niveau, zoals de financieringswet voorziet. Het zou gaan om ongeveer 190 miljoen euro. In een reactie zegt federaal minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) dat de FOD Financiën in september, zoals elk jaar, een update heeft gemaakt van het bedrag dat wordt doorgestort naar de gewesten en gemeenschappen. Zij werden daarover vorige week ingelicht tijdens een technische werkvergadering. In maart en aan het einde van het jaar volgt in elk geval nog een herberekening, wat ervoor moet zorgen dat het juiste bedrag wordt doorgestort. Dat de gewesten en gemeenschappen een bedrag zouden mislopen, is volgens minister Wilmès dus niet correct. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Crevits pompt 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas, vooral in secundair onderwijs (19/10/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering investeert de komende drie jaar 150 miljoen euro in extra plaatsen in de klas. De grootste hap van dat budget, bijna 130 miljoen euro, moet dienen om het dreigende capaciteitstekort in het secundair onderwijs op te vangen. Het resterende bedrag zal gebruikt worden om de laatste plaatstekorten in het basisonderwijs te dichten. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 36. “Grootste zaak van sociale fraude in Limburg” (24/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bekende Limburgse neurochirurg die sinds woensdag in de cel zit en zijn kompanen hebben voor minimaal 4,2 miljoen euro per jaar gefraudeerd. Dat bedrag kan nog oplopen tot 18 miljoen euro per jaar. Zo blijkt uit onderzoek. Er lopen minstens 350 dossiers, maar ook dat aantal kan nog oplopen tot 1.000 à 2.000. Volgens arbeidsauditeur Herwig L’Homme gaat het om de “grootste zaak van sociale fraude ooit in Limburg”.
  [naar artikel]
 37. Verhoging alcoholaccijnzenslaat gat van 130 miljoen (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In plaats van de geraamde 182 miljoen euro zal de accijnsverhoging op alcoholische dranken dit jaar slechts 54 miljoen euro opbrengen. “Dat is 130 miljoen euro minder dan geraamd”, zegt sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven. “Dit is de zoveelste foutieve inschatting aan inkomsten door minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Ik ben benieuwd op wie hij de schuld nu weer zal steken.”
  [naar artikel]
 38. Verhoging alcoholaccijnzenslaat gat van 130 miljoen (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In plaats van de geraamde 182 miljoen euro zal de accijnsverhoging op alcoholische dranken dit jaar slechts 54 miljoen euro opbrengen. “Dat is 130 miljoen euro minder dan geraamd”, zegt sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven. “Dit is de zoveelste foutieve inschatting aan inkomsten door minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Ik ben benieuwd op wie hij de schuld nu weer zal steken.”
  [naar artikel]
 39. Belgische vermogens bij grootste dalers in de wereld, zo blijkt uit rapport (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het vermogen van de Belg is het afgelopen jaar gedaald en de daling was zelfs bij de grootste in de wereld. Dat blijkt althans uit het 'World...
  [naar artikel]
 40. Britse minister van Financiën stapt onverwacht op (13/02/2020 - Express)
  De Britse minister van Financiën Sajid Javid is opgestapt. Het gaat om een reactie op drastische minister- en kabinetswissels die premier Boris Johnson aan het doorvoeren is. Javid was pas sinds juli voor jaar in functie. Hij wordt vervangen door Rishi Sunak, de nummer twee van het departement. Javid zou geweigerd hebben adviseurs te ontslaan, […] The post Britse minister van Financiën stapt onverwacht op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Meer dan 3 miljoen belastingplichtigen ontvangen voorstel van vereenvoudigde aangifte (02/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan drie miljoen belastingplichtigen, of vier op de tien, ontvangen dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Dat zijn er 825.000 meer dan in 2017, door het schrappen van de bovengrens van de bezoldigingen. Dat hebben minister van Financiën Johan Van Overtveldt en voorzitter van het directiecomité van de FOD Financiën Hans D’Hondt woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 42. Meer dan 3 miljoen belastingplichtigen ontvangen voorstel van vereenvoudigde aangifte (02/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan drie miljoen belastingplichtigen, of vier op de tien, ontvangen dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Dat zijn er 825.000 meer dan in 2017, door het schrappen van de bovengrens van de bezoldigingen. Dat hebben minister van Financiën Johan Van Overtveldt en voorzitter van het directiecomité van de FOD Financiën Hans D’Hondt woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Steven Vanackere duwt vermogenstaks van tafel (12/04/2019 - De Morgen)
  De discussie over de invoering van een vermogenstaks deze legislatuur lijkt definitief van de baan. Bij monde van minister van Financiën Steven Vanackere kant nu ook CD&V zich tegen een belasting op de grote vermogens.
  [naar artikel]
 44. “België wil bijdrage aan Green Climate Fund optrekken tot 100 miljoen” (11/12/2019 - Metro)
  De federale regering wil haar bijdrage aan het Green Climate Fund in de periode 2020-2023 verdubbelen, tot 100 miljoen euro. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem gezegd op de klimaattop in Madrid. De beslissing moet volgens haar in de loop van de komende dagen worden bevestigd door de ministerraad. Het Green Climate Fund opereert onder toezicht van de Verenigde Naties en verzamelt fondsen om ontwikkelingslanden te helpen omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. De Klimaatcoalitie had in de aanloop naar de klimaattop opgeroepen om de Belgische bijdrage te verdubbelen. Daarnaast zullen de federale regering en de drie gewestregeringen ook 5,9 miljoen euro bijdragen aan het Adaptation Fund van de VN. Het Least Developed Countries Fund krijgt 17,7 miljoen euro. “In totaal heeft België dit jaar al voor 125,1 miljoen euro klimaatfinanciering toegezegd”, zei Marghem in Madrid. Ze riep in haar speech voorts op om volgend jaar de nationale doelstellingen bij te stellen die zijn overeengekomen in Parijs. “We kunnen ons niet permitteren om maatregelen in de marge te blijven nemen en moeten ambitieus en vastberaden zijn.” Marghem onderschreef de ambitie van het Chileense voorzitterschap om van deze COP25 een ‘blauwe’ klimaattop te maken. “Laten we zorgen dat 2020 het jaar van de oceaan wordt”, aldus de minister. Bron: Belga   Het bericht “België wil bijdrage aan Green Climate Fund optrekken tot 100 miljoen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Israël vermindert bijdrage aan VN vanwege discriminatie (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israël verlaagt zijn financiële bijdrage aan de Verenigde Naties met 2 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) als antwoord op nieuwe kritiek van de
  [naar artikel]
 46. Brangelina moet 400 miljoen verdelen (en alles staat op haar naam) (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een slordige 400 miljoen dollar, omgerekend 358 miljoen euro. Zoveel zou het Brangelina-imperium waard zijn. Het grootste deel van dat bedrag
  [naar artikel]
 47. VS: nieuwe minister van Financiën wil drastische belastingverlaging, 'maar niet vooral voor rijken' (01/12/2016 - Knack)
  Steven Mnuchin, door Donald Trump voorgedragen als minister van Financiën, wil 'de grootste belastingverlaging sinds Ronald Reagan' doorvoeren. Maar hij ontkent dat die vooral de rijken ten goede zal komen.
  [naar artikel]
 48. ‘YouTube tweede grootste digitale partner van muziekindustrie’ (17/02/2020 - Express)
  Het videoplatform YouTube, dochter van Google, heeft het voorbije jaar aan de wereldwijde muziekindustrie een bedrag van 3 miljard dollar uitgekeerd. Dat heeft Susan Wojcicki, chief executive van YouTube, gezegd. Met die bijdrage manifesteert YouTube zich volgens analisten van Music Business Worldwide als de tweede grootste digitale partner van de wereldwijde muzieksector. ‘YouTube biedt de […] The post ‘YouTube tweede grootste digitale partner van muziekindustrie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Dit is een van de grootste diamanten ter wereld en hij werd net verkocht voor een flinke som (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sierra Leone heeft maandag een van ’s werelds grootste ruwe diamanten verkocht op een veiling in New York. De edelsteen leverde een bedrag op van maar liefst 6,5 miljoen dollar (ongeveer 5,5 miljoen euro). Met de opbrengst wil het land ontwikkelingsprojecten financieren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.