Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
19:54 uur

Horeca Vlaanderen overweegt rechtszaak tegen sluiting

De Tijd

17/10/2020 - 17:02

16:58 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of de algemene sluiting van cafés en restaurants wel proportioneel is', zegt Matthias De Caluwe, topman van de sectorvereniging. 'Dat zijn we verplich...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting (17/10/2020 - Express)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting die de federale regering door de heropflakkering van de coronabesmettingen... The post Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants (17/10/2020 - Knack)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. Dat zegt CEO Matthias De Caluwe. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt hij. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.'
  [naar artikel]
 3. Advocaat Griet Cnudde over de juridische stappen van de horeca: 'Een virus kan je niet voor de rechter dagen' (19/10/2020 - Knack)
  Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de sluiting van cafés en restaurants als maatregel tegen het coronavirus. Het is volgens de sector niet bewezen dat het stijgend aantal besmettingen is toe te schrijven aan de horeca. Griet Cnudde, de Gentse advocate die is gespecialiseerd in publiek recht, twijfelt over het succes van de actie.
  [naar artikel]
 4. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 5. Horeca overweegt nieuwe tijdelijke sluiting: “Er komt niemand naar het centrum” (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca kreunt onder de verscherpte coronamaatregelen. Verschillende brasserieën denken intussen al luidop aan een nieuwe tijdelijke sluiting. “Het centrum en dus ook de horeca bloedt dood, als je maar alleen mag winkelen en wanneer ze oproepen om thuis te werken.”
  [naar artikel]
 6. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 7. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Horeca Vlaanderen over sluiting door coronavirus: “Drama voor de sector” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds.
  [naar artikel]
 9. Vlaanderen wilde horeca openhouden (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Pas na vijf uur overleg hakten de verzamelde regeringen van ons land de knoop door. Het grote twistpunt was de sluiting van de horeca. De federale regering was voor, Vlaanderen wilde beperkt openhouden.
  [naar artikel]
 10. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele...
  [naar artikel]
 11. Tweesterrenzaak La Durée overweegt juridische stappen tegen verplichte horecasluiting (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verplichte sluiting van de horeca komt hard aan bij Angelo Rosseel van tweesterrenrestaurant La Durée in het West-Vlaamse Izegem. Zo hard dat hij overweegt de zaak voor de rechtbank aan te vechten. “Ik kook van woede. Deze maatregel is er echt over”, foetert hij. “Ik ga er alles aan doen om zoveel mogelijk collega’s te mobiliseren.” HorecaVlaanderen onderzoekt ondertussen wat op juridisch vlak mogelijk is.
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ (28/03/2020 - Express)
  Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Horeca Vlaanderen vraagt aanpassing sluitingsuur: “Een café is een gecontroleerde omgeving” (25/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.”
  [naar artikel]
 14. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 15. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 16. Op basis van dit rapport werd beslist om de horeca volledig te sluiten: “Voorzorgsmaatregelen zijn intrinsiek incompatibel met typische activiteiten in een restaurant” (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Met het argument dat er geen wetenschappelijke basis is om de horeca aan te duiden als de grote boosdoener, overweegt Horeca Vlaanderen nu zelfs gerechtelijke stappen. Maar het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was.
  [naar artikel]
 17. Vlaanderen wilde horeca beperkt openhouden (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Pas na vijf uur overleg hakten de verzamelde regeringen van ons land vrijdag de knoop door. Het grote twistpunt was de sluiting van de horeca. De federale regering was voor, Vlaanderen wilde beperkt openhouden. Vooral SP.A en Open VLD hamerden op duidelijkheid. Dat de ene zaak zou openblijven en de andere niet, valt niet uit te leggen, ging de redenering daar.
  [naar artikel]
 18. Brouwer AB InBev hard geraakt door sluiting horeca (30/07/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor de Leuvense brouwerijgroep AB Inbev. Tijdens het tweede kwartaal, van april tot juni, daalde de bierverkoop met maar liefst 17 procent. Dat is vooral het gevolg van de gedwongen sluiting van de horeca tijdens de lockdown.
  [naar artikel]
 19. N-VA spreekt met gespleten tong over corona (18/10/2020 - De Morgen)
  Nu de sluiting van de horeca op kritiek botst, worstelt N-VA met haar dubbele rol. Als Vlaams regeringsleider ging Jan Jambon (N-VA) akkoord met de sluiting, maar de partij – die op federaal niveau in de oppositie zit – blijft tegen.
  [naar artikel]
 20. AB InBev hard geraakt door sluiting horeca (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  AB InBev heeft in het tweede kwartaal veel minder bier verkocht door de coronacrisis, onder andere door de sluiting van de horeca in veel landen....
  [naar artikel]
 21. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 22. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000...
  [naar artikel]
 23. De Croo dient N-VA van antwoord: ‘Geen politiek gevecht voeren over sluiting horeca’ (18/10/2020 - De Standaard)
  Nadat de N-VA via een welgemikte drietrapsraket vandaag afstand nam van de sluiting van de horeca, geeft Alexander De Croo (Open VLD) hen lik op stuk. Op VTM spreekt hij uitdrukkelijk van een ‘gezamenlijke beslissing’. ‘Niet ingrijpen betekent mensen verliezen die we anders zouden kunnen redden. Ik hoop dat iedereen de ernst van de situatie beseft.’
  [naar artikel]
 24. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 25. Aken overweegt rechtszaak tegen Tihange (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 27. Horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 28. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 29. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 30. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 31. Burgemeester Heusden-Zolder overweegt sluiting horeca (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Strenger controleren, optreden en indien nodig horecazaken sluiten. Met die aanpak probeert burgemeester Mario Borremans de uitbraak van het coronavirus in Heusden-Zolder tegen te houden. Heusden-Zolder zit met 24 nieuwe besmettingen de laatste 7 dagen bij de top in Vlaanderen. Vooral de shishabars in de gemeente worden geviseerd, maar in het weekend moest de politie niet ingrijpen, zegt de burgemeester. Wel faalt de contactopsporing. Van 7 besmettingen weten we dat ze terug te brengen zijn tot een verlovingsfeest. Naar de oorsprong van de andere gevallen, is het raden. Maar van een ingrijpende maatregel, zoals een lokale lockdown, is er in Heusden-Zolder nog geen sprake.
  [naar artikel]
 32. Samenscholingen na sluiting cafés: 'Dit gaat over meer dan een sluitingsuur' (22/06/2020 - Knack)
  Krijgen de beelden van massaal feestende mensen na sluiting van de cafés een impact gevolgen voor eventuele verdere versoepelingen van de coronamaatregelen? De Nationale Veiligheidsraad komt woensdag samen voor een evaluatie. Horeca Vlaanderen vraagt een later sluitingsuur, GEES-voorzitter Erika Vlieghe vindt dat geen oplossing.
  [naar artikel]
 33. Horeca Vlaanderen lanceert campagne #volgderegels om “tweede lockdown te voorkomen” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden...
  [naar artikel]
 34. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 35. Horeca Vlaanderen lanceert website voor veilige heropening (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een...
  [naar artikel]
 36. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 37. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 38. Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 39. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.”
  [naar artikel]
 40. 'Tournée Minérale is geen bedreiging voor de horeca' (01/02/2018 - Knack)
  Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit.
  [naar artikel]
 41. Gaia verliest rechtszaak tegen FAVV over tijdelijke slachtvloeren (25/08/2017 - VRT NWS)
  Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft een rechtszaak tegen het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) over vergunningen voor tijdelijke slachtvloeren verloren. Gaia overweegt om in beroep te gaan.
  [naar artikel]
 42. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg’ (24/05/2020 - De Morgen)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. ‘Het moet écht deze week’, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. ‘Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.’
  [naar artikel]
 43. Topman Horeca Vlaanderen: “In het begin van de lockdown waande ik me in ‘The Walking Dead’” (01/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.”
  [naar artikel]
 44. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 45. 'Belgische horeca verliest 1,7 miljard euro omzet' (28/03/2020 - De Morgen)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele crisisperiode 1,7 miljard euro omzetverlies zal leiden. Dat is veel meer dan na de aanslagen in Brussel in 2016.
  [naar artikel]
 46. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse wapenlobby spant rechtzaak aan tegen gouverneur New York wegens sluiting wapenwinkels (04/04/2020 - De Morgen)
  De invloedrijke Amerikaanse wapenlobbygroep NRA heeft een rechtszaak aangespannen tegen de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo omwille van de sluiting van wapenwinkels in de staat. In tegenstelling tot pakweg supermarkten, apotheken en ziekenhuizen – die openblijven tijdens de lockdown - worden deze namelijk niet gezien als essentiële winkels. Dat schrijft Business Insider.
  [naar artikel]
 48. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 49. Horeca Vlaanderen boos na kritiek van Rekenhof: “Verplicht witte kassa dan ook bij bakker of slager” (07/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kritiek van het Rekenhof dat de witte kassa in de horeca verre van waterdicht is, is bij Horeca Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten. “Alsof er geen zwartwerk zou bestaan in andere sectoren”, zegt voorzitter Filip Vanheusden. “Als de overheid het meent met haar strijd tegen fraude, dat ze dan ook een witte kassa verplicht bij bakkers, slagers of kappers.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.