Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
22:05 uur

Hilde Crevits: “Restaurants en cafés moeten geen omzetverlies van 60 % aantonen voor steun”

Het Nieuwsblad

17/10/2020 - 20:01

Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar.
  [naar artikel]
 2. Hilde Crevits: ‘Hinderpremie voor horeca vervalt na heropening’ (02/06/2020 - De Morgen)
  Wanneer cafés, restaurants en hotels de deuren weer mogen openen - wellicht vanaf volgende week - dan stopt de hinderpremie vanuit Vlaanderen. Dat bevestigt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. “Tot nu toe hebben we voor alle handelszaken dezelfde regel gehanteerd: als je open mag, dan vervalt de steun”, zei ze eerder ook in VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 3. Afhaalrestaurants moeten omzetverlies bewijzen (23/10/2020 - De Tijd)
  17:56 Restaurants die vorig jaar minstens de helft van hun omzet uit takeaway haalden, moeten een omzetverlies bewijzen om steun te ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.
  [naar artikel]
 4. Strenge regels voor cafés en restaurants die open gaan (29/05/2020 - De Tijd)
  18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque.
  [naar artikel]
 5. “Vlaamse overheid benadeelt cafés met steunmaatregelen” (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld zullen cafés 1.800 euro steun krijgen van de Vlaamse overheid. Voor restaurants gaat het om 6.000 euro. Dat blijkt uit een analyse van kennisnetwerk Foodservice Alliance. Vooral cafés zullen het dus met minder moeten stellen dan tijdens de lockdown, toen elke zaak 4.000 euro kreeg.
  [naar artikel]
 6. Hilde Crevits (CD&V): “Al voor 800 miljoen euro aan hinderpremies uitbetaald” (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is al voor zowat 800 miljoen euro uitbetaald aan hinderpremies voor Vlaamse handelszaken die de deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen. Daarnaast kregen bedrijven met minstens 60 procent omzetverlies al voor 65 miljoen euro betaald in de vorm van een compensatiepremie. Dat werd maandag vernomen op het kabinet van Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 7. Hilde Crevits (CD&V): “Al voor 800 miljoen euro aan hinderpremies uitbetaald” (18/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is al voor zowat 800 miljoen euro uitbetaald aan hinderpremies voor Vlaamse handelszaken die de deuren moesten sluiten door de coronamaatregelen. Daarnaast kregen bedrijven met minstens 60 procent omzetverlies al voor 65 miljoen euro betaald in de vorm van een compensatiepremie. Dat werd maandag vernomen op het kabinet van Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 8. Eén nauw contact, cafés en restaurants dicht en avondklok (16/10/2020 - De Tijd)
  23:06 Met drastische maatregelen zoals het sluiten van de cafés en de restaurants en de invoering van een avondklok wil de overheid de opmars van het coronavirus stuiten. ‘We moeten nu even een stap achteru...
  [naar artikel]
 9. In Beveren moeten ook de restaurants om 23 uur sluiten in plaats van om 1 uur (13/10/2020 - VRT NWS)
  In Beveren moeten nu ook de restaurants om 11 uur 's avonds dicht, net zoals de cafés. Dat heeft de gemeente beslist. Normaal mogen restaurants tot 1 uur 's nachts open blijven, maar dat zorgt voor te veel verwarring, vindt Beveren. En de gemeente wil ook geen risico's nemen nu het aantal coronabesmettingen stijgt.
  [naar artikel]
 10. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)
  "Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen?
  [naar artikel]
 11. Agentschap Zorg en Gezondheid: “Geen wetenschappelijk bewijs dat cafés broeihaarden zijn” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus gelden er andere regels voor cafés dan voor restaurants. Waarom zijn de maatregelen in cafés strenger? Zijn cafés effectief de broeihaarden? En kunnen cafés nu ook eten serveren en zo toch tot 1 uur openblijven?
  [naar artikel]
 12. Hilde Crevits: ‘Ik links? Dat is een desavouering' (18/03/2018 - De Tijd)
  11:23 ‘Wij volgen geen linkse minderheidsagenda’, zegt Hilde Crevits, de leading lady van CD&V. Maar als het even kan, wil ze leerkracht wel als zwaar beroep erkennen.
  [naar artikel]
 13. Zijn cafés echt de coronabroeihaarden ? “Horeca staat niet op nummer één” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus?
  [naar artikel]
 14. Hilde Crevits: ‘Dit was de campagne van mijn leven’ (26/05/2019 - De Morgen)
  Hilde Crevits kon de campagne van CD&V niet redden. ‘We moeten uitzoeken hoe we het brede publiek weer kunnen aanspreken.’
  [naar artikel]
 15. Hinder- en compensatiepremie worden verlengd tot midden juli (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft de Vlaamse Regering beslist om de looptijd van de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten, te verlengen. Daarnaast komt er een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro voor ondernemingen met groot omzetverlies.
  [naar artikel]
 16. Op café of restaurant, wat is nu het verschil? “Overdracht in drukke cafés is waarschijnlijk” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor restaurants veranderen de coronamaatregelen niet, terwijl cafés wel moeten ingrijpen. In Brussel moeten ze zelfs een maand sluiten. Wat is het verschil?
  [naar artikel]
 17. Gentse restaurants moeten tijdens de week dicht om 23 uur (13/10/2020 - De Standaard)
  Na Leuven heeft ook Gent beslist dat restaurants tijdens weekdagen om 23 uur moeten sluiten. Alleen op vrijdag en zaterdagavond mogen de restaurants tot 1 uur open blijven. Eerder moesten de cafés al om 23 uur toe. Gent wil zo vermijden dat klanten op restaurant gaan drinken.
  [naar artikel]
 18. Minister van Onderwijs Hilde Crevits begrijpt stakers: “We moeten investeren in lager onderwijs” (17/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Elke partij die deel uitmaakt van de volgende Vlaamse regering zal substantieel in het kleuter- en het basisonderwijs moeten investeren.” Dat zei Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Woensdag leggen de onderwijsvakbonden het werk neer.
  [naar artikel]
 19. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
  [naar artikel]
 20. Het glas is halfvol: cafés en restaurants klaar voor heropening (02/06/2020 - De Morgen)
  Naar alle waarschijnlijkheid zal de Veiligheidsraad woensdag beslissen dat cafés en restaurants in ons land op 8 juni mogen heropenen. Ook de toeristische sector zal die dag wellicht heropstarten.
  [naar artikel]
 21. Crevits bekijkt extra steun voor horeca en andere slachtoffers coronamaatregelen (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze de situatie wil herbekijken van de Antwerpse horeca-uitbaters die sinds maandag nog vroeger moeten sluiten. Ook andere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad die een invloed hebben op ondernemingen wil ze in kaart brengen.
  [naar artikel]
 22. Aarschotse drankencentrale schenkt deel winst aan cafés en restaurants (26/10/2020 - VRT NWS)
  De Aarschotse drankencentale Pelgrims schenkt 5% van zijn winst aan vaste horecaklanten. Door de coronacrisis moeten restaurants en cafés sinds vorige week een maand dichtblijven in ons land. Met de actie willen ze hun 130 klanten een hart onder de riem steken.
  [naar artikel]
 23. Hilde Crevits erkent Genkse islamschool voorlopig niet (30/08/2019 - Knack)
  Het Selam College in Genk krijgt geen voorlopige erkenning. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beslist op advies van de onderwijsinspectie en op voorstel van de onderwijsadministratie.
  [naar artikel]
 24. Spartelen om te overleven (11/04/2019 - De Morgen)
  Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants.
  [naar artikel]
 25. Zijn cafés echt de broeihaarden die virus verspreiden? “Twee weken geleden was alles nog oké” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus?
  [naar artikel]
 26. Crevits veegt introductie ‘onderwijsassistenten’ van tafel (21/01/2019 - De Standaard)
  Als er meer personeel komt in het basisonderwijs, dan zal het in de eerste plaats gaan om leerkrachten in de klas. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het voorstel van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om de werkdruk voor leerkrachten te verminderen met ‘onderwijsassistenten’ krijgt van haar dus geen steun. Ook elders is er geen animo voor het idee.
  [naar artikel]
 27. “Een vreemde zet.” Waarom CD&V Hilde Crevits tegenover Bart De Wever uitspeelt (29/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hilde of Bart? Of toch nog iemand anders? Wie wordt straks Vlaams minister-president? Door Hilde Crevits naar voor te schuiven, hoopt CD&V zich vooral in de kiescampagne te manoeuvreren. Of dat lukt, moet nog blijken. Politicoloog Carl Devos noemt de kandidatuur van Crevits alvast “een vreemde zet”.
  [naar artikel]
 28. Hilde Crevits: 'Effectentaks moet er komen. Ministers zijn toch geen koorknapen?' (27/09/2017 - Knack)
  'Ik begrijp dit echt niet.' Dat zei Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) bij Villa Politica op Eén over de discussie rond de effectentaks.
  [naar artikel]
 29. Crevits schort drie miljoen steun voor Genkse blikjesfabriek op (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister Hilde Crevits schort de beloofde steun van drie miljoen euro voor Benepack Belgium op. Bij de blikjesfabriek werden dinsdag twintig...
  [naar artikel]
 30. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)
  Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Hilde Crevits: 'Leerlingen moeten nog altijd perfect kunnen spellen' (29/08/2018 - Knack)
  Scholen die punten en vakken afschaffen, leerlingen van alle leeftijden die samen les krijgen of ouders die een nieuwe school opstarten: Hilde Crevits vindt het allemaal best. 'Ons onderwijs mag nooit eenheidsworst worden', zegt ze.
  [naar artikel]
 32. Strengere maatregels voor restaurants in Gistel: tafels van 4 en sluiten om 23 uur (15/10/2020 - VRT NWS)
  In Gistel heeft burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD) beslist dat er vanaf vandaag in restaurants ten hoogste 4 personen aan een tafel mogen, in plaats van 10. De restaurants in Gistel moeten nu ook net zoals de cafés sluiten om 23 uur.
  [naar artikel]
 33. Zijn cafés ‘besmettelijker’ dan restaurants? (07/10/2020 - De Morgen)
  Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn cafés een broeihaard van besmettingen. Om die reden krijgen ze meer beperkingen opgelegd dan restaurants. Blijkt dat ook uit de cijfers?
  [naar artikel]
 34. ‘Moh gie!’ Met Hilde Crevits op campagne in het hart van Hilde-land (20/05/2019 - De Morgen)
  Ze is de populairste politica van Vlaanderen, en nu wil ze ook de eerste vrouwelijke minister-president worden. Maar daarvoor moet Hilde Crevits (CD&V) wel voorbij Bart De Wever (N-VA). Op campagne met de speerpunt van de christendemocraten in het hart van ‘Hilde-land’.
  [naar artikel]
 35. In deze Europese landen mogen terrassen, cafés en restaurants binnenkort terug open (29/04/2020 - De Morgen)
  Overal in Europa, behalve in Zweden, bleven restaurants en cafés de afgelopen maand(en) gesloten. Verschillende landen kijken intussen voorzichtig vooruit en stellen hun exitstrategie voor. In eigen land is er voorlopig nog geen officiële datum bekend voor de heropening van de horeca, in andere landen is die er wel al.
  [naar artikel]
 36. Hilde Crevits “apetrots” op huwelijk van zoon (28/09/2019 - Metro)
  In het stadhuis van Torhout heeft Hilde Crevits (CD&V) zaterdagochtend het burgerlijk huwelijk van haar zoon bijgewoond. De onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe Vlaamse regering zijn nog niet afgerond, maar dat is vandaag dus even geen prioriteit voor Crevits. Voor aanvang van de ceremonie in het stadhuis maakte de ontslagnemend minister van Onderwijs een ontspannen indruk. Hilde Crevits verklaarde apetrots te zijn op haar zoon en haar aanstaande schoondochter. Familie en vrienden poseerden ook gewillig voor de aanwezige pers. Over politiek wilde Crevits het zaterdag niet hebben. “Vandaag wil ik gewoon genieten, geen politiek. Vanaf morgen ben ik weer helemaal beschikbaar voor de onderhandelingen.” De onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld verlieten vrijdagavond rond 23 uur de tafel zonder akkoord. Vooral enkele budgettaire kwesties lijken nog uitgeklaard te moeten worden. Zaterdagochtend zouden technische werkgroepen zich over die knelpunten buigen. Een nieuwe poging om te landen zal dus mogelijk pas voor zondag zijn. bron: Belga Het bericht Hilde Crevits “apetrots” op huwelijk van zoon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 38. Bart De Wever: ‘Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet’ (18/10/2020 - De Morgen)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 39. Trotse Hilde Crevits op huwelijk van zoon: "Vandaag wil ik genieten, morgen ben ik weer beschikbaar" (28/09/2019 - VRT NWS)
  In het stadhuis van Torhout heeft Hilde Crevits (CD&V) vanochtend het burgerlijke huwelijk van haar zoon Bram bijgewoond. De onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe Vlaamse regering zijn nog niet afgerond, maar dat is vandaag bewust even geen prioriteit voor Crevits.
  [naar artikel]
 40. Hilde Crevits (CD&V): “We zeggen nu geen adieu aan N-VA” (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de andere partijen daarom vragen, laten de christendemocraten de N-VA niet los. “Het is belangrijk dat we een federale regering vormen met een meerderheid aan beide kanten van de taalgrens”, zegt Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) in een gesprek met De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 41. Hilde Crevits (CD&V): “We zeggen nu geen adieu aan N-VA” (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel de andere partijen daarom vragen, laten de christendemocraten de N-VA niet los. “Het is belangrijk dat we een federale regering vormen met een meerderheid aan beide kanten van de taalgrens”, zegt Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) in een gesprek met De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 42. Hilde Crevits (CD&V): ‘We mogen wel iets verwachten van nieuwkomers’ (18/08/2019 - De Morgen)
  Het evenwicht tussen rechten en plichten voor nieuwkomers moet beter. Dat zegt CD&V-boegbeeld Hilde Crevits in De Zondag. Toch waarschuwt ze: “Wij willen geen A- en B-burgers. Dat moet héél duidelijk zijn.”
  [naar artikel]
 43. Hilde Crevits: 'Ik was zeer ongelukkig tussen kerst en nieuw' (06/01/2020 - Knack)
  Viceminister-president voor CD&V Hilde Crevits roept de Vlaamse coalitiepartners op niet openlijk te ruziën.
  [naar artikel]
 44. 'Helft van cafés en restaurants verdwijnt' (10/04/2019 - De Morgen)
  Op dit moment telt Vlaanderen 33.992 horecazaken. 'Binnen een paar jaar zal de helft daarvan verdwijnen.' Dat concludeert professor economie Ghislain Houben na de doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés.
  [naar artikel]
 45. 3 miljoen euro Vlaamse steun voor Chinees bedrijf in Genk opgeschort (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister Hilde Crevits schort de beloofde steun van 3 miljoen euro voor Benepack Belgium op. Bij de blikjesfabriek werden dinsdag twintig Chinezen zonder werkvergunning opgepakt. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, de anderen moeten het land verlaten.
  [naar artikel]
 46. Ten vroegste pas op 8 juni heropenen cafés en restaurants, nog hoop voor zomerkampen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen.
  [naar artikel]
 47. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over de restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants een maand de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 48. Hilde Crevits: “Premie voor horeca vervalt in principe na heropening” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer cafés, restaurants en hotels de deuren weer mogen openen - wellicht vanaf volgende week - dan kunnen ze in principe geen aanspraak meer...
  [naar artikel]
 49. CD&V krijgt rake klappen, geen sprake van een Hilde Crevits-effect (26/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V gaat er in deze federale en regionale verkiezingen sterk op achteruit, zowel op het Vlaamse als het federale niveau. Ook Hilde Crevits, die op het einde van de campagne werd uitgespeeld als kandidaat voor het minister-presidentschap, kan de schade niet beperken. Integendeel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.