Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
18:34 uur

Extreemrechts neemt respectabele Vlaamse Club Brussel over

Apache

17/11/2020 - 08:08

De officieuze huisideoloog van Thierry Baudet, enkele KVHV’ers, ultrakatholieken, maar ook verschillende Brusselse N-VA’ers hebben de macht gegrepen in de bijna honderd jaar oude Vlaamse Club voor Kunst, Wetenschap en Letteren. Dat leert de nieuwe ledenlijst, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Toch is er volgens de nieuwe bewindvoerders van politisering geen sprake. ‘Politiek blijft buiten’,


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 2.500 mensen betogen in Brussel tegen extreemrechts (28/05/2019 - VRT NWS)
  Aan het Luxemburgplein voor het Europees Parlement in Brussel betogen mensen tegen extreemrechts. Rond 18.45 uur telde de politie 2.500 betogers. De manifestatie komt er op initiatief van de Coalitie tegen extreemrechts en fascisme.
  [naar artikel]
 2. Extreemrechts wil mars op Brussel om aan te klagen dat Vlaams Belang niet meer met onderhandelingen mag meedoen (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse stadsbestuur moet beslissen of ze een betoging van extreemrechts volgende maand toestaat, waarbij geprotesteerd zal worden tegen het weren van Vlaams Belang bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Opvallend: de partij zelf roept niet op mee te stappen. Een van de organisatoren is immers de veroordeelde Tomas Boutens, die een aanslag plande op Filip Dewinter.
  [naar artikel]
 3. DISCUSSIE. Is belastinggeld voor een eliteclub verantwoord om het Vlaamse karakter in Brussel te verstevigen? (05/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In plaats van subsidies te geven, koopt de Vlaamse regering elk jaar voor 40.000 euro aan lidkaarten van De Warande, de gesloten en elitaire zakenclub in Brussel. “We doen dit graag om de Vlaamse aanwezigheid in Brussel te verankeren”, reageert minister- president Geert Bourgeois (N-VA) verstaan. Dat Vlaamse karakter was ook de opzet van de club bij de oprichting dertig jaar geleden.
  [naar artikel]
 4. Extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ van zondag verboden (13/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De omstreden ‘Mars op Brussel’ waarmee extreemrechts zondag in de hoofdstad wilde demonstreren tegen de Vlaamse regeringsformatie, mag niet doorgaan. Dat heeft burgemeester Philippe Close (PS) beslist. Ook de tegenbetoging werd verboden.
  [naar artikel]
 5. Extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ van zondag verboden (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De omstreden ‘Mars op Brussel’ waarmee extreemrechts zondag in de hoofdstad wilde demonstreren tegen de Vlaamse regeringsformatie, mag niet doorgaan. Dat heeft burgemeester Philippe Close (PS) beslist. Of de organisatoren nu nog naar de Raad van State kunnen stappen, is twijfelachtig.
  [naar artikel]
 6. ‘Mars op Brussel’ dreigt verboden betoging te worden (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  brusselDe omstreden ‘Mars op Brussel’ waarmee extreemrechts zondag in de hoofdstad wil demonstreren tegen de Vlaamse regeringsformatie, lijkt een verboden betoging te worden.
  [naar artikel]
 7. Waarom extreemrechts in Vlaanderen valt voor de charmes van Poetin (03/01/2018 - Knack)
  Terwijl het Vlaamse extreemrechts eertijds nog ten strijde trok tegen de Rus, zijn de vijanden van weleer vandaag in een innige omhelzing verwikkeld. Knack ging op zoek naar de pro-Russische lobby in België. 'Ik vind dat Stalin goed werk heeft geleverd.'
  [naar artikel]
 8. Extreemrechts op school: “Sommige scholieren zijn érg geïnteresseerd in de collaboratie” (26/02/2019 - De Morgen)
  Sinds de Pano-uitzending over Schild & Vrienden zien leerkrachten zich steeds vaker geconfronteerd met leerlingen die extreemrechts gedachtegoed aanhangen. Ook begeleiders kampen ermee. “In het verleden kregen we vragen over religieus extremisme, nu is het over extreemrechts.” 
  [naar artikel]
 9. Wie neemt OH Leuven over? Vlaamse investeerders ontevreden met gang van zaken (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De groep Vlaamse investeerders, die 1B-club OH Leuven wil overnemen, heeft woensdag in een persbericht laten weten niet tevreden te zijn met de huidige gang van zaken binnen de club. Het stuurt dan ook haar kat naar de Raad van Bestuur later op de avond.
  [naar artikel]
 10. Waar extreemrechts gewoon rechts wordt (17/12/2018 - Apache)
  De uit de hand gelopen betoging tegen het VN-Migratiepact toont dat niet enkel N-VA het evenwicht dreigt te verliezen op de slappe koord tussen rechts en extreemrechts. Samen met de grootste partij van Vlaanderen hebben media het duidelijk moeilijk met de etiketten 'rechts' en 'extreemrechts'.
  [naar artikel]
 11. Staatsveiligheid: “Aanslagen spelen in de kaart van extreemrechts” (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselVolgens de Belgische Staatsveiligheid spelen de aanslagen in Parijs en Brussel in de kaart van extreemrechts. Justitieminister Koen Geens (CD&V) spreekt in de Waalse Supdresse-kranten over “een golf van activiteit” en zegt dat zelfs “aanslagen van extreemrechtse burgerwachten niet uit te sluiten zijn”.
  [naar artikel]
 12. Hommeles bij Open Vld: Lydia Peeters neemt vrijwel alle bevoegdheden Sven Gatz over in Vlaamse regering (18/07/2019 - De Morgen)
  Sven Gatz blijft in Vlaamse regering enkel bevoegd voor Brussel. Lydia Peeters wordt viceminister-president en neemt Cultuur, Media en Jeugd over.
  [naar artikel]
 13. De Lijn neemt nieuwe busstation aan Brussel-Noord in gebruik (06/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wie op een bus van De Lijn wil stappen aan het treinstation Brussel-Noord, moet niet langer wachten aan de vaak slecht verlichte perrons onder de stationsgebouwen. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij neemt maandag haar nieuwe, tijdelijke busstation in gebruik, op het Noordplein net naast het station.
  [naar artikel]
 14. Extreemrechts geweld smeult ook in Vlaanderen (09/08/2019 - Apache)
  Tussen Zaventem en El Paso, een stad in het uiterste westen van de Amerikaanse staat Texas waar Patrick Crusius afgelopen weekend vanuit racistische motieven 22 mensen vermoordde, is het 15u40 vliegen. Het betekent echter niet dat extreemrechts geweld een ver-van-ons-bed-show is. Wat er binnen extreemrechts gebeurde na recente uitspraken van Karel De Gucht over het
  [naar artikel]
 15. Dwepen met extreemrechts in de klas: hoe gevaarlijk is het en hoe ga je ermee om? (27/02/2019 - VRT NWS)
  De laatste maanden blijken alsmaar meer leerlingen te dwepen met extreemrechtse symbolen en extreemrechts gedachtengoed. Wordt de jeugd extreemrechts of wil ze gewoon choqueren? Het antwoord blijkt niet eenvouding. Christophe Busch van Kazerne Dossin en Ico Maly, docent digitale media en politiek aan de universiteit van Tilburg, proberen het fenomeen te duiden.
  [naar artikel]
 16. De vele gedaantes van extreemrechts: zijn extreemrechts en extreemlinks even erg? (24/10/2018 - Apache)
  ‘Voor ranzigheid en extremisme is in onze winkel geen plaats’, dat was de eerste reactie van Bart De Wever op de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Maar tegelijk hoorde je in zijn partij geluiden dat je ‘achter de schermen bij extreemlinks ook wel wat zou zien’. Zijn extreemrechts en extreemlinks, met andere woorden, even erg?
  [naar artikel]
 17. Extreemrechts maakt terrorisme complexer (27/06/2019 - De Standaard)
  Terroristen in Europa hebben vooral een jihadistisch motief. Maar extreemrechts is wel aan een opmars bezig.
  [naar artikel]
 18. LIVE. Vlaamse regering neemt extra maatregelen (13/03/2020 - Express)
  De Vlaamse regering neemt bijkomende maatregelen om het nieuwe coronavirus in te dammen. Welke ingrepen voert zij door? De Vlaamse... The post LIVE. Vlaamse regering neemt extra maatregelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Mars op Brussel verboden: tegenbetogers houden vergadering (14/09/2019 - De Standaard)
  Stand Up, de coalitie tegen extreemrechts en fascisme, houdt zondag om 13 uur een vergadering in de lokalen van de ACOD in Brussel. De meeting vervangt de tegenbetoging die Stand Up wilde voeren tegen de afgevoerde en extreemrechtse Mars op Brussel.
  [naar artikel]
 20. Hoe extreemrechts de Vlaamse Vredesvereniging VOS infiltreert (21/09/2018 - Apache)
  Niet alleen Jong N-VA, de Vlaamse Jeugdraad of de UGent kreeg te maken met infiltratie van Schild & Vriend. Ook bij de Vlaamse Vredesvereniging VOS dienden zich nieuwe bestuurders aan uit die en andere extreemrechtse kringen. En daar willen oudgedienden van af. Eén Schild & Vriend stapte al op.
  [naar artikel]
 21. Radio 2 vindt de strafste supporter van Club Brugge: Nico uit Sint-Genesius-Rode (30/04/2017 - Sporza)
  Club Brugge mag dit jaar 125 kaarsjes uitblazen. Daarom ging de club samen met Radio 2 op zoek naar de "strafste supporter". Opvallend: de winnaar komt uit de Vlaamse rand rond Brussel.
  [naar artikel]
 22. Bert Anciaux dan toch geen SP.A-lijsttrekker in Brussel, Hannelore Goeman neemt zijn plaats in  (09/02/2019 - VRT NWS)
  Bert Anciaux zal dan toch niet de SP.A-lijst in Brussel trekken voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei. "Na lang piekeren heb ik beslist te verzaken aan het lijsttrekkerschap", aldus Anciaux. Brussels parlementslid Hannelore Goeman neemt de plaats van Anciaux in.
  [naar artikel]
 23. Fietsgebruik in Brussel stijgt maar neemt nog geen hoge vlucht (02/06/2020 - De Standaard)
  Hoewel de fiets in Brussel duidelijk een comeback maakt in het straatbeeld, blijft het fietsgebruik relatief beperkt in vergelijking met Vlaamse steden als Antwerpen en Gent of met buitenlandse steden als Kopenhagen en Amsterdam. Dat blijkt uit een studie van drie onderzoekers die in Brussels Studies, het wetenschappelijk tijdschrift voor onderzoek over Brussel, verscheen.
  [naar artikel]
 24. “Bundel Vlaamse initiatieven in Brussel in één pakket” (11/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel is breed, maar te versnipperd. Dat kan volgens Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe een stuk efficiënter. In een conceptnota pleit de N-VA’er ervoor alle Vlaamse initiatieven in Brussel te bundelen in één geïntegreerd pakket. Dat gaat dan van consultatiebureaus tot kinderopvang, scholen en culturele centra.
  [naar artikel]
 25. Schutter Hanau had vermoedelijk 'extreemrechts' motief (20/02/2020 - De Tijd)
  11:07 Het Duitse federaal parket heeft het onderzoek naar de schietpartij overgenomen en vermoedt een 'extreemrechts motief'.
  [naar artikel]
 26. Duitsland worstelt met extreemrechts terrorisme (20/02/2020 - De Tijd)
  11:43 Bij een racistische terreuraanslag in de Duitse stad Hanau vielen zeker negen doden. Het gaat om het zoveelste geval van extreemrechts geweld waarmee het land geconfronteerd wordt.
  [naar artikel]
 27. Duits minister vreest extreemrechts geweld (20/04/2019 - De Tijd)
  09:13 Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die vorig jaar nog extreemrechts achternaholde, waarschuwt nu voor rechts extremisme.
  [naar artikel]
 28. Extreemrechts of weer IS? (14/04/2019 - De Morgen)
  In München zijn minstens negen doden gevallen bij een schietpartij in en rond een winkelcentrum. De politie heeft het over drie schutters. Of de daders banden hebben met IS of extreemrechts was gisteravond laat nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 29. Duits extreemrechts kaapt verkiezingen op internet (14/04/2019 - De Morgen)
  Drie weken voor de Duitse parlementsverkiezingen probeert extreemrechts oorlog te stoken op online forums. Ondertussen hebben ook Russische hackers het op de CDU van Angela Merkel gemunt.
  [naar artikel]
 30. Staatsveiligheid: “Extreemrechts schakelde in 2019 een versnelling hoger” (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  2019 was het jaar van de acceleratie voor extreemrechts. Dat zegt de Veiligheid van de Staat (VSSE) in zijn jaarverslag. Een reeks aanslagen kostte...
  [naar artikel]
 31. Extreemrechts protest zet kwaad bloed in Barcelona (18/08/2017 - Knack)
  Een demonstratie van extreemrechts in de nasleep van de terreuraanval van donderdag op Las Ramblas heeft vrijdag in Barcelona voor handgemeen gezorgd tussen de demonstranten en voorbijgangers.
  [naar artikel]
 32. “N-VA beweegt naar extreemrechts” (09/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet verschuiven. “Die campagne is maar één uiting daarvan.”
  [naar artikel]
 33. Voormalige F1-baas neemt Lille over (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Luxemburgse zakenman Gérard Lopez is de nieuwe eigenaar van de Franse eersteklasser LOSC Lille. Dat maakte de club uit Rijsel vrijdag bekend op een persconferentie. Lopez neemt de club over van Michel Seydoux.
  [naar artikel]
 34. Zelfs van Real Madrid niet langer bang: de suprematie van Club Brugge neemt met de week toe (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als dít Club straks geen kampioen wordt... Met de week neemt de suprematie toe: 0-5 op KV Mechelen, zeg. Zonder dat het moeite kostte. Next stop:...
  [naar artikel]
 35. UZ Brussel neemt nieuwe superscanner in gebruik (27/11/2019 - De Tijd)
  14:53 Meer scannen, met minder schade voor de patiënt. Het UZ Brussel neemt dankzij een onderzoeksprogramma met General Electric een scanner van de volgende generatie in gebruik.
  [naar artikel]
 36. Alexander De Croo over migratiepact: 'Willen we asielbeleid laten bepalen door extreemrechts?' (19/11/2018 - Knack)
  Open Vld-vicepremier Alexander De Croo blijft bij zijn standpunt over het VN-migratiepact. Dat maakte hij maandagavond duidelijk op Terzake. 'Extreemrechts probeert de zaak in heel Europa op te poken. De vraag is: willen wij ons asielbeleid laten bepalen door extreemrechts?'
  [naar artikel]
 37. Onvrede bij Open Vld: Lydia Peeters neemt vrijwel alle bevoegdheden Sven Gatz over (18/07/2019 - De Morgen)
  Sven Gatz blijft in Vlaamse regering enkel bevoegd voor Brussel. Lydia Peeters wordt viceminister-president en neemt Cultuur, Media en Jeugd over.
  [naar artikel]
 38. Vergadering vervangt betoging tegen extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ na verbod (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Stand Up, de coalitie tegen extreemrechts en fascisme, houdt zondag om 13 uur een vergadering in de lokalen van de ACOD in Brussel. De meeting vervangt de tegenbetoging die Stand Up wilde voeren tegen de extreemrechtse Mars op Brussel.
  [naar artikel]
 39. Jaarverslag Staatsveiligheid: Extreemrechts schakelde in 2019 een versnelling hoger (02/07/2020 - Knack)
  2019 was het jaar van de acceleratie voor extreemrechts. Dat zegt de Veiligheid van de Staat (VSSE) in zijn jaarverslag.
  [naar artikel]
 40. Extreemrechts ronselt terroristen tégen islam, ook in België (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaderland met eigen hand verdedigen tegen migranten en de islam.?Dat is de roeping van een groeiend aantal militanten van extreemrechts.?In...
  [naar artikel]
 41. Brussel lanceert nieuw soort selfie (09/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Je neemt een selfie en tegelijk neemt een camera in de hoogte foto's van je terwijl die uitzoomt, met op het eind een panoramisch beeld van de wijde omgeving. En dat moet meer toeristen lokken naar Brussel.
  [naar artikel]
 42. “#Onverdeelbaar”-betoging in Dresden tegen extreemrechts (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vele duizenden Duitsers hebben vandaag in Dresden tegen extreemrechts gedemonstreerd. Mensen uit het hele land, onder wie veel ouders met hun...
  [naar artikel]
 43. Tienduizenden betogers in Dresden tegen extreemrechts (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vele duizenden Duitsers hebben vandaag in Dresden tegen extreemrechts gedemonstreerd. Mensen uit het hele land, onder wie veel ouders met hun...
  [naar artikel]
 44. Joost Arents (N-VA) legt uit waarom hij schepen in Ninove wordt. “Het alternatief was de stad in handen geven van extreemrechts” (27/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Joost Arents van N-VA, die in het Oost-Vlaamse Ninove steun geeft aan de coalitie van Open Vld en Samen, hoopt dat hij in de partij kan blijven omdat hij wou “verbinden” zoals Bart De Wever in Antwerpen. “Voor mezelf blijf ik nog altijd N-VA. Ik weet niet wat de partij gaat beslissen. “Het alternatief was de stad in handen geven van extreemrechts.”, wou “verbinden” en wil bij N-VA blijven
  [naar artikel]
 45. N-VA wil alle Vlaamse initiatieven in Brussel bundelen (11/07/2017 - De Redactie)
  Het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel is breed, maar nog te veel versnipperd. Consultatiebureaus, kinderopvang, scholen, culturele centra... De N-VA wil alle initiatieven bundelen. "We moeten tonen: dit is de Vlaamse Gemeenschap in Brussel, kom ernaar toe, maak er deel van uit", zegt Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe.
  [naar artikel]
 46. Nieuw busstation aan Brussel-Noord in gebruik genomen (06/01/2020 - VRT NWS)
  Wie op een bus van De Lijn wil stappen aan het treinstation Brussel-Noord, moet niet langer wachten aan de vaak slecht verlichte perrons onder de stationsgebouwen. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij neemt vandaag haar nieuwe, tijdelijke busstation in gebruik, op het Noordplein net naast het station.
  [naar artikel]
 47. De opmars van de 'fachosphère': hoe extreemrechts het internet inpalmt (19/01/2017 - Knack)
  De 'fachosphère', een Frans neologisme voor extreemrechts op het internet, beïnvloedt de politieke agenda in Parijs. De digitale onderaannemers van het Front National kloppen overuren tijdens de presidentscampagne.
  [naar artikel]
 48. Linde Merckpoel neemt afscheid van ochtendshow Studio Brussel (23/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Linde Merckpoel neemt eind januari afscheid van de ochtendshow van Studio Brussel. Vanaf 4 februari stort ze zich op video’s maken voor de VRT-radiozender. Michèle Cuvelier neemt de plaats in van Merckpoel. Dat heeft de openbare omroep woensdagochtend bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Hoe sterk staat extreemrechts in Brazilië? (03/07/2018 - Knack)
  In de Latijns-Amerikaanse politiek worden de cycli waarin links en rechts elkaar afwisselen steeds korter, toch zeker in de grootste landen. Wat gebeurt er straks in Brazilië, waar extreemrechts stevige stappen vooruit zet?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.