Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
08:04 uur

Kroniek van de week over het budgettair moeras en extra loonsverhogingen

Knack

21/11/2020 - 08:55

Het ging deze week onder andere over ons oplopend begrotingstekort, waarmee België in Europa de op een na slechtste van de klas is, en de eis voor extra opslag van de vakbonden op een moment dat we een zware crisis doormaken.Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uitweg voor extra loonsverhogingen duikt op (13/02/2019 - De Tijd)
  18:13 De loonmarge van 0,8 procent kan nog worden aangepast op basis van nieuwe vooruitzichten Planbureau, waardoor er meer ruimte kan ontstaan voor loonsverhogingen.
  [naar artikel]
 2. België zakt steeds dieper in budgettair moeras (20/11/2019 - De Tijd)
  01:01 De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort.
  [naar artikel]
 3. België zakt steeds dieper weg in budgettair moeras (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort. De risicoanalyse die ze vandaag voorlegt, spreekt...
  [naar artikel]
 4. België zakt steeds dieper in budgettair moeras (20/11/2019 - Knack)
  De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort. De risicoanalyse die ze woensdag voorlegt, spreekt van 'een significante afwijking' van de begroting dit en volgend jaar, schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 5. België zakt steeds dieper weg in budgettair moeras (20/11/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort. De risicoanalyse die ze vandaag voorlegt, spreekt van ‘een significante afwijking’ van de begroting dit en volgend jaar, schrijven De Tijd en De Standaard.
  [naar artikel]
 6. België zakt steeds dieper in budgettair moeras (20/11/2019 - Metro)
  De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort. De risicoanalyse die ze vandaag voorlegt, spreekt van “een significante afwijking” van de begroting dit en volgend jaar, schrijft De Tijd. Ook De Standaard komt met het nieuws. België vertoeft met zijn begroting al enkele jaren in het gezelschap van de zogenaamde Club Med-landen uit het zuiden van Europa. Ook vandaag zal de Commissie het verdict vellen dat ons land het risico loopt dat de begrotingscijfers niet stroken met de Europese afspraken. De Commissie valt vooral over het ontbreken van echte saneringen in het budget. De rode vlag van Europa heeft geen directe gevolgen. De Europese Commissie loopt op haar laatste benen en beseft ook dat een regering in lopende zaken weinig vermag. De echte test volgt in de lente. Dan beslist de nieuwe Europees commissaris voor Begroting Paolo Gentiloni op basis van de definitieve cijfers voor 2019 of België op het strafbankje moet. Dit jaar ontsnapten we nipt dankzij de aantrekkende groei. bron: Belga Het bericht België zakt steeds dieper in budgettair moeras verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Moeras (08/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe stem uit het moeras kwaakt nog steeds. John Heartfield doet cut & paste in zijn strijd tegen rassenwaan en identiteitsgekte
  [naar artikel]
 8. Kroniek van de week: over de hopeloze regeringsvorming (11/01/2020 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de aanslepende regeringsvorming. Die wordt nog extra bemoeilijkt door de strijd om het voorzitterschap bij Open VLD, waar Gwendolyn Rutten en gehavende partij achterlaat en met lege handen dreigt te moeten vertrekken. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug. En heeft een gouden tip voor koning Filip.
  [naar artikel]
 9. Liefste gemeente, leg eens een moeras aan! (28/09/2018 - Apache)
  De gemeenteraadsverkiezingen naderen met rasse schreden. Glossy campagnefolders proberen de burger te verleiden met nieuwe ideeën voor de komende legislatuur. Maar haast nergens lees je een pleidooi voor meer moeras in de gemeente. Nochtans is de aanleg van een moeras dé gedroomde manier om een gemeente écht klimaatneutraal te maken, toch géén overbodige luxe anno 2018?
  [naar artikel]
 10. Duitse loondeal laat weinig ruimte voor opslag (07/02/2018 - De Tijd)
  01:05 De verwachte forse loonsverhogingen in de Duitse metaalsector, die richtinggevend is voor de rest van de economie, blijven uit. Daardoor blijft de marge voor loonsverhogingen ook in ons land beperkt.
  [naar artikel]
 11. Patrick zonk weg in moeras van Laak: “Ik heb de dood in de ogen gekeken” (20/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Tien minuten langer zonder hulp, en ik was volledig opgeslokt door het moeras. Ik heb de dood in de ogen gekeken.” Patrick Dejeneffe (55) noemt zijn bevrijding uit het veenmoeras van Laak (Houthalen-Helchteren) afgelopen zondag een klein wonder. “Ik zat muurvast. Bij elke beweging zakte ik dieper weg. Het moeras was als een wurgslang die eerst trekt, en je vervolgens vasthoudt.”
  [naar artikel]
 12. Is 2016 een verloren budgettair jaar? (29/12/2016 - Knack)
  De centrum-rechtse regering beloofde de openbare financiën prioritair aan te pakken. Wat is er gebeurd in 2016 inzake schuld en begrotingstekort? Een budgettair rapport door professor Herman Matthijs.
  [naar artikel]
 13. Limburgse man ontsnapt aan de dood nadat hij in moeras valt (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Patrick Dejeneffe (55) uit Houthalen-Helchteren vertelt na hoe hij zondagavond in een moeras terecht kwam, en aan de dood ontsnapte. "Ik dacht...
  [naar artikel]
 14. Moeras in regenboogkleuren scoort op Instagram (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Natuurfenomenen worden veelvuldig gedeeld via sociale media, en toch is een Amerikaan erin geslaagd om monden te doen openvallen met foto’s van een moeras in regenboogkleuren.
  [naar artikel]
 15. Komende twee jaar slechts beperkte loonsverhogingen (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een analyse van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) blijkt dat er de komende twee jaar weinig ruimte is voor loonsverhogingen. Dat
  [naar artikel]
 16. ‘Agentschap Inburgering bevestigt dat afslanking budgettair is ingegeven’ (27/02/2018 - De Standaard)
  ‘De directie van het Agentschap Inburgering en Integratie erkent dat de herstructurering het gevolg is van een budgettair kader dat is opgelegd door de regering.’ Dat concluderen Yasmine Kherbache (SP.A) en An Moerenhout (Groen) na afloop van een werkbezoek.
  [naar artikel]
 17. Slechts beperkte loonsverhogingen komende twee jaren (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Uit een analyse van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) blijkt dat er de komende twee jaar weinig ruimte is voor loonsverhogingen, schrijven Le Soir en L’Echo woensdag. Voor 2017 en 2018 wordt een loonsverhoging tussen 0,9 en 1,2 procent voorgesteld.
  [naar artikel]
 18. Twee vrouwen gered uit moeras in Denderleeuw dankzij 112-app (02/01/2020 - Metro)
  In Denderleeuw zijn gisteren twee vrouwen gered uit een moeras met de hulp van de 112-app, die hun locatie doorgaf aan de hulpdiensten. Eén vrouw was al tot aan de middel in het moeras gezakt, zegt de hulpverleningszone Zuid-Oost. De vrouwen waren gaan wandelen in het natuurgebied de Wellemeersen in Denderleeuw. Ze weken van het wandelpad af en kwamen in een moeras terecht. Eén vrouw was al tot aan de middel in het moeras gezakt en de andere vrouw kon haar niet bevrijden. Ze verwittigde rond 17 uur de hulpdiensten. “Gelukkig heeft de persoon gebruikgemaakt van de app 112, want ze zaten midden in het natuurgebied. Daarna hebben we ons via thermische camera’s een weg gebaand naar de slachtoffers”, zegt Tom Van Gyseghem van de hulpverleningszone Zuid Oost. Met de app krijgen de noodcentrales automatisch gegevens over de locatie van de beller. De vrouwen werden naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen, maar ze verkeerden niet in levensgevaar. bron: Belga Het bericht Twee vrouwen gered uit moeras in Denderleeuw dankzij 112-app verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Bejaarde man zakt tot aan oksels in moeras, maar wordt op tijd gevonden dankzij drone (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Engelsman is afgelopen weekend vast komen te zitten in een moeras. Na achttien uur kon hij gered worden dankzij een drone. De 75-jarige man...
  [naar artikel]
 20. Kroniek van de week: tien corona-conclusies (14/03/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de coronacrisis en de ingrijpende regeringsmaatregelen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 21. ‘Truc met de omzendbrief’ verhult liberale toegeving over loonsverhogingen (22/10/2020 - Apache)
  Sinds 1996 onderhandelen vakbonden en patroons niet meer in alle vrijheid over loonsverhogingen. Een wet legt sindsdien een loonnorm op die niet mag worden overschreden. Komt daar de komende jaren verandering in? De liberalen houden vol van niet, maar de groenen en de socialisten duwden de deur meer dan op een kier. Het Verbond van
  [naar artikel]
 22. Grensoverschrijdende gezondheidszorg in Europa? 'Gedaan met het bureaucratische moeras' (13/02/2019 - Knack)
  Het Europese parlement keurde dinsdag bijna unaniem een rapport van Ivo Belet (CD&V - EVP) goed als instrument voor een heldere en grensoverschreidende gezondheidszorg in de Unie. 'We moeten uit het bureaucratisch moeras', zegt Belet.
  [naar artikel]
 23. Kroniek van de week over het zootje aan herstelplannen (06/06/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het onder meer over de verschillende relanceplannen en de staatshervorming, om te beginnen in de gezondheidszorg. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 24. Regering wil opslag ruilen voor hoger bedrijfspensioen (23/09/2016 - De Standaard)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. “De sociale partners zouden de loonmarge deels moeten besteden aan hogere bijdragen voor het aanvullend pensioen in plaats van aan onmiddellijke loonsverhogingen”, zegt hij in een interview in de Pensioengids, die zaterdag samen met De Tijd verschijnt.
  [naar artikel]
 25. Regering wil opslag ruilen voor hoger bedrijfspensioen (23/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. “De sociale partners zouden de loonmarge deels moeten besteden aan hogere bijdragen voor het aanvullend pensioen in plaats van aan onmiddellijke loonsverhogingen”, zegt hij in een interview in de Pensioengids, die zaterdag samen met De Tijd verschijnt.
  [naar artikel]
 26. Regering wil opslag ruilen voor hoger bedrijfspensioen (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. “De sociale partners zouden de loonmarge deels moeten besteden aan hogere bijdragen voor het aanvullend pensioen in plaats van aan onmiddellijke loonsverhogingen”, zegt hij in een interview in de Pensioengids, die zaterdag samen met De Tijd verschijnt.
  [naar artikel]
 27. Loonsverhogingen en inflatie doen de impact van de taxshift teniet (30/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De loonsverhogingen die door de sociale partners werden onderhandeld, en de automatische aanpassing van de lonen aan de inflatie doen de impact van de taxshift volgend jaar voor de meeste bedrijven teniet. Dat blijkt uit simulaties van de hr-dienstverlener SD Worx, waarover De Tijd en L’Echo zaterdag berichten.
  [naar artikel]
 28. Regering wil loonopslag ruilen voor hoger pensioen (23/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) eist dat een deel van de loonsverhogingen naar het aanvullend pensioen gaat. “De sociale partners zouden de loonmarge deels moeten besteden aan hogere bijdragen voor het aanvullend pensioen in plaats van aan onmiddellijke loonsverhogingen”, zegt hij in een interview in de Pensioengids, die zaterdag samen met De Tijd verschijnt.
  [naar artikel]
 29. Vrouwen uit moeras gered in Denderleeuw dankzij 112-app (02/01/2020 - VRT NWS)
  Op nieuwjaarsdag kwamen twee vrouwen vast te zitten in een moeras in natuurgebied de Wellemeersen in Denderleeuw. De brandweer had moeite om hen te lokaliseren, maar door de 112-app konden ze hun exacte locatie doorgeven. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 30. Van de muur tot het moeras: welke beloften heeft Trump waargemaakt? (02/11/2020 - De Morgen)
  Van de muur langs de grens met Mexico tot het moeras dat in Washington zou worden drooggelegd:?wat is er in vier jaar presidentschap terechtgekomen van de tien belangrijkste (campagne)beloften van Donald Trump??
  [naar artikel]
 31. 'Agentschap Inburgering bevestigt dat afslanking budgettair is ingegeven' (27/02/2018 - Knack)
  'De directie van het Agentschap Inburgering en Integratie erkent dat de herstructurering het gevolg is van een budgettair kader dat is opgelegd door de regering.' Dat concluderen Yasmine Kherbache (SP.A) en An Moerenhout (Groen) na afloop van het werkbezoek aan het Agentschap bracht. Mercedes Van Volcem (Open Vld) onthoudt iets anders.
  [naar artikel]
 32. Kroniek van de week over belastingregering-De Croo (14/11/2020 - Knack)
  Het ging deze week onder meer over een nieuwe koolstofheffing en het belasten van de huurinkomsten. En er was ook wereldnieuws over een vaccin tegen corona. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 33. Kroniek van de week: over zachte coronaheelmeesters (17/10/2020 - Knack)
  Het ging deze week over de verstrenging van de maatregelen tegen het coronavirus, het vele spaargeld dankzij de lockdown en het misbruik overheidsgeld bij de VRT. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 34. Kroniek van de week over de economische opleving na corona (09/05/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de heropstart van onze economie, hoe snel we uit het dal zullen kruipen en de toenemende spanningen binnen Europa. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 35. Begin van het einde voor Bolsonaro? President zakt weg in politiek moeras (29/04/2020 - De Morgen)
  De Braziliaanse president Bolsonaro zakt steeds dieper weg in een politiek moeras. De Federale Politie start een onderzoek naar aantijgingen van machtsmisbruik.
  [naar artikel]
 36. Australisch koppel wordt gered uit moeras nadat ze “HELP" schrijven in modder (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australisch koppel is na 26 uur gered uit een moeras, nadat ze met een slim trucje de aandacht van een reddingsteam konden trekken. Het paar...
  [naar artikel]
 37. ‘Cash for car’: kroniek van een aangekondigde vernietiging (24/01/2020 - De Standaard)
  Het ‘cash for car’-verhaal is een kroniek van een aangekondigde vernietiging. Bij het sluiten van politieke compromissen durven politici de principes van de rechtsstaat al eens uit het oog verliezen.
  [naar artikel]
 38. Kroniek van de week over onvermijdelijke staatshervorming (30/05/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over het tekort aan water, de heropening van de scholen en hoe onze gezondheidszorg moet worden georganiseerd. En er was ook nog iets met voetbalclub Anderlecht. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 39. Kroniek van de week: over een verloren generatie politici (11/04/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over de zwakheid van onze Vlaamse en federale ministers, die met de dag duidelijker werd. Weinigen zullen de coronacrisis overleven. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 40. Kroniek van de week: over de politieke pantomime en de sluipende vermogensbelasting (06/07/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de federale, Vlaamse, Brusselse en Waalse regeringsvorming, het verdelen van de Europese topjobs en België dat tegen nul procent kan lenen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 41. Specialisten over het ‘grondwettelijk moeras’: “Michel heeft sowieso nog de steun van N-VA” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het grondwettelijk moeras waarin deze regering zich begeeft, lijkt steeds meer op een Belgenmop. Zelfs grondwettelijke geleerden krabben zich in het haar. Eentje wil zelfs uitdrukkelijk niet geciteerd worden uit vrees voor fouten.
  [naar artikel]
 42. Kroniek van de week over het politieke fiasco (21/03/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de verwoestende corornacrisis, waardoor er minder aandacht ging naar een regelrecht debacle: de vorming van de regering-Wilmès II. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 43. Kroniek van de week: over de corona-recessie en ongelezen rapporten (29/02/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de verspreiding van het coronavirus en de impact op de economie, over de Europese Commissie die België nog maar eens bekijft en het aanhoudende succes van belastingparadijzen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 44. Kroniek van de week over verkiezingen in tijden van corona (16/05/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de economische gevolgen van de coronacrisis, maar ook over nieuwe verkiezingen na de zomer, die er niet zal uitzien zoals andere zomers. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 45. Kroniek van de week: over het nee van de PS, het kartel N-VA/CD&V en de Rode Duivels (18/01/2020 - Knack)
  De voorbije week ging het over de PS, die voor de zoveelste keer zegt niet met de N-VA te willen regeren, het feitelijke kartel N-VA/CD&V en 'het geval' Karel Van Eetvelt. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 46. Kroniek van de week: over de macht van het ABVV en invloed van de PVDA/PTB (13/06/2020 - Knack)
  Het ging deze week vooral over het opzijschuiven van Robert Vertenueil als voorzitter van het ABVV en over de Black Lives Matter-betoging in Brussel. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]
 47. Twee vrouwen gered uit moeras in natuurgebied (02/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Denderleeuw zijn woensdagavond twee oudere dames vastgeraakt in het moeras in natuurgebied de Wellemeersen. De vrouwen, afkomstig uit Aalst en Mechelen, waren daar gaan wandelen. Ter hoogte van het knuppelpad in het natuurgebied raakten ze van het pad af en kwamen ze in drassige grond terecht. Een van hen slaagde er nog in om het noodnummer 112 in te toetsen.
  [naar artikel]
 48. Kroniek van de week: de Europese cadeaujob, de politieke impasse en naderend economisch onheil (24/08/2019 - Knack)
  Het ging de voorbije week over de Belgische benoeming van een Europees Commissaris, mogelijke nieuwe federale verkiezingen en de dreigende krimp van de economie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.