Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
01:47 uur

Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich over impeachment Trump

Knack

13/01/2021 - 18:16

De Amerikaanse president Donald Trump kan in de komende uren de eerste worden die voor een tweede keer een 'impeachment' oploopt. Hieronder een mogelijke tijdlijn, op basis van nieuwszender CNN.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 2. Huis van Afgevaardigden zal artikel impeachment meteen naar senaat sturen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn woensdag de debatten begonnen over een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 3. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 4. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 5. Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Tijd)
  06:57 Na meer dan elf uur debat stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met het afzettingsproces tegen president Donald Trump.
  [naar artikel]
 6. LIVE. Historische stemming over impeachment Trump in Huis van Afgevaardigden (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 7. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 8. Impeachment-aanklachten tegen president Trump met veel ceremonie overhandigd aan de Senaat (16/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een nieuwe stap gezet in de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump (73). Vertegenwoordigers van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de twee impeachment-artikels officieel overhandigd aan de Senaat. Dat gebeurde met heel wat rituelen. Zo stapten aanklagers en afgevaardigden in een zwijgzame stoet door de hallen van het Capitool naar de Senaat met de impeachment-doccumenten in hun handen.
  [naar artikel]
 9. Meerderheid Huis van Afgevaardigden stemt tegen afzetten Trump (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een resolutie van Democraat Al Green in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een zogeheten impeachment (een afzettingsprocedure) te starten...
  [naar artikel]
 10. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 11. Commissie Huis van Afgevaardigden buigt zich over mogelijk afluisteren bij Trump (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden in de VS zal onderzoeken of de administratie onder Barack Obama huidig president Donald Trump onder observatie heeft laten plaatsen. Dat gebeurt als onderdeel van het onderzoek naar de Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 12. Juridische Commissie Huis van Afgevaardigden keurt impeachment-artikels goed (13/12/2019 - De Tijd)
  17:04 De Juridische Commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag beide impeachmentartikels tegen president Donald Trump goedgekeurd. Nu zal het volledige Huis zich over de artikels mo...
  [naar artikel]
 13. Democraten nodigen Trump uit voor hoorzitting over impeachment (27/11/2019 - De Morgen)
  De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Donald Trump dinsdag uitgenodigd voor een impeachment-hoorzitting op 4 december. Trump blijft zich ondertussen verweren: de president ontkende in een tv-interview dat zijn advocaat Rudy Giuliani in opdracht van hem in Oekraïne was.
  [naar artikel]
 14. Debat over impeachment Trump van start: “Duidelijk en actueel gevaar” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft woensdagnamiddag het inhoudelijk debat over een impeachment van president Donald Trump geopend.
  [naar artikel]
 15. Commissie Huis van Afgevaardigden buigt zich over mogelijk afluisteren bij Trump (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden in de VS zal onderzoeken of de administratie onder Barack Obama huidig president Donald
  [naar artikel]
 16. Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - Express)
  Het Huis van Afgevaardigden debatteert over de impeachmentprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Wall Street heeft de handelsdag ondanks de politieke spanningen lichtjes in het groen afgesloten. In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Trump begonnen. Er wordt gedebatteerd over de rol die […] The post Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Bitsige debatten in Justitiecommissie van Huis van Afgevaardigden over impeachment Trump (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn debatten begonnen in een poging van de Democraten om de Republikeinse...
  [naar artikel]
 20. ? Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 21. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 22. ? Huis van Afgevaardigden zet eerste stap voor afzetting Donald Trump: tweede impeachment is een feit (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 23. Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en wordt afgezet.
  [naar artikel]
 24. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure tegen Donald Trump (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure.
  [naar artikel]
 25. De vier belangrijkste conclusies uit het impeachment-rapport van de Democraten (04/12/2019 - Knack)
  De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag zijn eindrapport gepubliceerd in het impeachment-onderzoek naar president Donald Trump. Volgens de Democraten heeft de president duidelijk de normen van zijn ambt overschreden en is er aanleiding tot impeachment.
  [naar artikel]
 26. Senaat aanhoort slotargumenten in impeachmentproces (03/02/2020 - De Morgen)
  In de Amerikaanse Senaat zijn de ‘impeachment-managers’ van het Huis van Afgevaardigden en de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan hun slotargumenten in het impeachment-proces tegen het staatshoofd begonnen.
  [naar artikel]
 27. Impeachment is gestemd: wie haalt politiek voordeel uit de afzettingsprocedure, wie lijdt schade?  (19/12/2019 - VRT NWS)
  Voor de derde keer in de Amerikaanse geschiedenis is een president door het Huis van Afgevaardigden in staat van beschuldiging gesteld. Het debat in het Huis van Afgevaardigden gisteren duurde maar liefst elf uur en ging over twee aanklachten: machtsmisbruik en het belemmeren van de rechtsgang. Door de stemming gaat de zogenoemde "impeachment"-zaak nu naar de Senaat waar een tweederdemeerderheid nodig is om president Donald Trump daadwerkelijk af te zetten. Wat is er gisteren juist beslist? Wat komt er nog aan? En wat zijn de kansen van Trump in de Senaat én bij de volgende verkiezingen?
  [naar artikel]
 28. Aanklacht tegen Trump officieel aan Senaat overhandigd, impeachment kan van start (26/01/2021 - De Morgen)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat overhandigd. Daarmee gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start. Het proces tegen Trump vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari, begint pas in de week van 8 februari zodat diens verdediging zich voldoende kan voorbereiden.
  [naar artikel]
 29. Huis debatteert over tweede impeachment Trump (13/01/2021 - De Tijd)
  18:41 Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist woensdag of de Amerikaanse president voor een tweede keer een afzettingsprocedure aan zijn been heeft.
  [naar artikel]
 30. Aanklacht tegen Trump aan Senaat VS bezorgd, impeachment begint (26/01/2021 - VRT NWS)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 31. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek (09/10/2019 - Metro)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het “grondwettelijk gezien onwettig” noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan “politiek theater” en willen op deze manier de uitslag van de verkiezingen van 2016, die door president Donald Trump werden gewonnen, tenietdoen, klinkt het. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. LIVE. Krijgt Donald Trump vandaag opnieuw een impeachment aan zijn broek? De kans is groot, dit staat op de agenda (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden start om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Donald Trump. Verwacht wordt er de zittende president vandaag nog via een stemming in beschuldiging zal worden gesteld voor het aanzetten tot een opstand. De Democraten hebben daar een meerderheid voor, en al minstens vijf Republikeinse afgevaardigden hebben aangekondigd de impeachment te steunen. U kan het debat live volgen.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Krijgt Donald Trump vandaag opnieuw een impeachment aan zijn broek? De kans is groot, dit staat op de agenda (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden start om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Donald Trump. Verwacht wordt er de zittende president vandaag nog via een stemming in beschuldiging zal worden gesteld voor het aanzetten tot geweld. De Democraten hebben daar een meerderheid voor, en al minstens vijf Republikeinse afgevaardigden hebben aangekondigd de impeachment te steunen. U kan het debat live volgen.
  [naar artikel]
 34. Impeachmentonderzoek tegen Trump: messen reeds geslepen in de Senaat (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd over een “impeachment” van de Republikeinse president Donald Trump slijpen meerderheid en oppositie in de Senaat reeds de messen voor het impeachment-proces dat daar vrijwel zeker zal plaatsvinden.
  [naar artikel]
 35. LIVE. Krijgt Donald Trump straks opnieuw een impeachment aan zijn broek? De kans is groot, dit staat op de agenda (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden start om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Donald Trump. Verwacht wordt dat de zittende president vandaag of de komende dagen via een stemming in beschuldiging zal worden gesteld voor het aanzetten tot een opstand. De Democraten hebben daar een meerderheid voor, en al minstens vijf Republikeinse afgevaardigden hebben aangekondigd de impeachment te steunen. U kan het debat live volgen.
  [naar artikel]
 36. Donald Trump komt net voor stemming over impeachment met nieuwe oproep: “Gebruik GEEN geweld bij nieuwe demonstraties” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag, kort voordat er in het Huis van Afgevaardigden gestemd zal worden over zijn impeachment, opgeroepen tot geweldloosheid bij eventuele nieuwe betogingen naar aanleiding van de inauguratie van Democraat Joe Biden.
  [naar artikel]
 37. Afzettingsproces van Trump kan dinsdag starten (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Democraten van het Huis van Afgevaardigden willen vaart zetten achter het impeachment-proces van president Trump. Komende maandag zal leider van de Democraten in het Huis, Nancy Pelosi, de impeachementartikelen overmaken aan de Senaat. Vervolgens moet de Senaat zich buigen over de zaak. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 38. Huis van Afgevaardigden keurt vrijwel zeker impeachment Trump goed (18/12/2019 - De Tijd)
  10:03 Het Huis stemt woensdag over twee impeachmentartikels tegen de Amerikaanse president. Daarna kan het echte proces beginnen.
  [naar artikel]
 39. Tweede impeachment van Trump is een feit, maar de uitkomst blijft onzeker (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Donald Trump nu officieel in beschuldiging gesteld. Daarmee is zijn tweede impeachment een feit. Maar de uitkomst van die procedure valt nog niet te voorspellen. Achter de schermen zou Trump nog altijd druk uitoefenen op partijgenoten om aan zijn kant te blijven staan.
  [naar artikel]
 40. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure (31/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure. Het Huis, waarin een meerderheid van Democraten zetelt, keurde de resolutie goed met 232 stemmen tegen 196. Volgens de resolutie krijgen de Republikeinen nu ook het recht om getuigen te dagvaarden, wat tot nu toe niet het geval was. Daarnaast kunnen de advocaten van de president zich in de Commissie Justitie mengen in de verhoren. Die commissie zal uiteindelijk beslissen of Trump aangeklaagd wordt. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Relatie met campagnemedewerkster dwingt Democratisch Congreslid Katie Hill tot ontslag (28/10/2019 - VRT NWS)
  Het Democratische Congreslid Katie Hill neemt ontslag als lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na haar relatie met een campagnemedewerkster. De afgelopen dagen werd de hele affaire uitvoerig in de Amerikaanse media gebracht door voornamelijk conservatieve mediakanalen. Het feit dat Hill ook vicevoorzitster is van een Commissie die zich buigt over het impeachment-onderzoek naar president Trump, voedt de geruchten dat het om een politieke afrekening gaat.
  [naar artikel]
 42. Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten - al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.
  [naar artikel]
 43. Aanklacht tegen Trump aan Senaat VS bezorgd: impeachment-proces kan beginnen (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 44. Aanklacht tegen Trump aan Senaat bezorgd: impeachment-proces kan beginnen (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 45. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 46. 'Trump zat verkeerd': topdiplomaten getuigen in impeachment-proces (14/11/2019 - Knack)
  Twee topdiplomaten van het Amerikaanse ministerie voor buitenlandse zaken getuigden woensdag voor de inlichtingencommissie van het Huis der Afgevaardigden. Wat als waarheidsvinding in de impeachment-procedure moest gelden, werd het tafereel van een bitter partijdig proces.
  [naar artikel]
 47. Maandag beginnen Democraten aan afzettingsprocedure van Trump (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Democraten zullen maandag in het Amerikaanse Huis van afgevaardigden een wetsartikel voorstellen dat de impeachment van de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk moet maken.
  [naar artikel]
 48. Democraten dagvaarden Witte Huis in impeachment-onderzoek (05/10/2019 - De Morgen)
  Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis gedagvaard om aan documenten te komen die kunnen helpen in hun onderzoek naar een afzettingsprocedure van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 49. Rapport impeachment-onderzoek volgende maand verwacht (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adam Schiff, de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die het impeachment-onderzoek...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.