Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 January 2021
09:30 uur

? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump: zaak verhuist nu naar Senaat

De Morgen

13/01/2021 - 18:30

Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 2. ? Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 3. ? Huis van Afgevaardigden zet eerste stap voor afzetting Donald Trump: tweede impeachment is een feit (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 4. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij is een duidelijk gevaar, en hij moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 5. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij moet weg. Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar, en moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 6. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 7. Huis van Afgevaardigden stemt morgen over doorsturen artikels naar Senaat (14/01/2020 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maakt zich op om morgen te stemmen over het doorsturen naar de Senaat van de artikels voor het impeachment van president Donald Trump, zo verluidde vandaag bij de Democraten in het “lagerhuis van het Amerikaans parlement”. Huis-voorzitster Nancy Pelosi gaf vandaag haar Democratische collega’s tijdens een vergadering achter gesloten deuren aan dat de artikels “ergens morgen” naar de Senaat worden doorgestuurd. Nog voor het debat in het Huis worden ook de aanklagers, of in het jargon impeachment managers, benoemd. De stemming komt een maand nadat de Republikein Trump de derde president in de Amerikaanse geschiedenis is geworden om in staat van beschuldiging te worden gesteld (“impeachment”). Het door de Democraten gecontroleerde Huis besliste daartoe op grond van machtsmisbruik en obstructie van het Congres toen het de Oekraïne-affaire onderzocht. Pelosi, de top-Democrate in het Huis, weerhield de Senaat totnogtoe de artikels omdat zij naar eigen zeggen eerst garanties wilde van de Republikeinse meerderheid aldaar omtrent het verloop van het proces, onder andere het horen van getuigen. Dergelijke garanties heeft zij evenwel nog niet gekregen. Meerderheidsfractieleider Mitch McConnell heeft gezegd dat een beslissing omtrent getuigen er pas komt nadat beide zijden hun zaak hebben toegelicht. Het komt aan de Senaat toe het impeachment-onderzoek te voeren en te beslissen of Trump al dan niet het Witte Huis moet verlaten. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt morgen over doorsturen artikels naar Senaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en wordt afgezet.
  [naar artikel]
 9. Huis van Afgevaardigden zal artikel impeachment meteen naar senaat sturen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn woensdag de debatten begonnen over een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 10. Impeachment-aanklachten tegen president Trump met veel ceremonie overhandigd aan de Senaat (16/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een nieuwe stap gezet in de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump (73). Vertegenwoordigers van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de twee impeachment-artikels officieel overhandigd aan de Senaat. Dat gebeurde met heel wat rituelen. Zo stapten aanklagers en afgevaardigden in een zwijgzame stoet door de hallen van het Capitool naar de Senaat met de impeachment-doccumenten in hun handen.
  [naar artikel]
 11. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 12. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Impeachment is gestemd: wie haalt politiek voordeel uit de afzettingsprocedure, wie lijdt schade?  (19/12/2019 - VRT NWS)
  Voor de derde keer in de Amerikaanse geschiedenis is een president door het Huis van Afgevaardigden in staat van beschuldiging gesteld. Het debat in het Huis van Afgevaardigden gisteren duurde maar liefst elf uur en ging over twee aanklachten: machtsmisbruik en het belemmeren van de rechtsgang. Door de stemming gaat de zogenoemde "impeachment"-zaak nu naar de Senaat waar een tweederdemeerderheid nodig is om president Donald Trump daadwerkelijk af te zetten. Wat is er gisteren juist beslist? Wat komt er nog aan? En wat zijn de kansen van Trump in de Senaat én bij de volgende verkiezingen?
  [naar artikel]
 14. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 15. Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Tijd)
  06:57 Na meer dan elf uur debat stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met het afzettingsproces tegen president Donald Trump.
  [naar artikel]
 16. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 17. Impeachmentverklaring tegen Trump gaat maandag naar Senaat (22/01/2021 - De Morgen)
  De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, wil maandag de verklaring van impeachment van Donald Trump naar de Senaat sturen. Op dat moment kan het impeachmentproces in de Senaat beginnen. Dat zegt senator Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat.
  [naar artikel]
 18. Senaat aanhoort slotargumenten in impeachmentproces (03/02/2020 - De Morgen)
  In de Amerikaanse Senaat zijn de ‘impeachment-managers’ van het Huis van Afgevaardigden en de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan hun slotargumenten in het impeachment-proces tegen het staatshoofd begonnen.
  [naar artikel]
 19. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 20. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 21. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe het nu verder moet (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 22. Impeachmentonderzoek tegen Trump: messen reeds geslepen in de Senaat (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd over een “impeachment” van de Republikeinse president Donald Trump slijpen meerderheid en oppositie in de Senaat reeds de messen voor het impeachment-proces dat daar vrijwel zeker zal plaatsvinden.
  [naar artikel]
 23. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump (31/10/2019 - Metro)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten. Bedoeling is voorts dat de resolutie duidelijk maakt of de Trump-administratie documenten mag achterhouden, getuigenverklaringen kan voorkomen, dagvaardingen naast zich neer mag leggen en het Huis van Afgevaardigden kan blijven tegenwerken, aldus nog Pelosi. Woordvoerster Stephanie Grisham van het Witte Huis reageerde daarop dat Pelosi “eindelijk toegeeft wat de rest van Amerika al wist – namelijk dat de Democraten een onwettige impeachmentprocedure voeren”. De Republikeinen vragen al weken om een formele stemming in het Huis. “Het is al 34 dagen geleden dat Nancy Pelosi eenzijdig haar impeachmentonderzoek startte”, twitterde de minderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, onmiddellijk nadat het nieuws over de stemming bekendraakte. “Het terugkrabbelen van vandaag komt neer op toegeven dat het proces vanaf het begin een mislukking is”. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt Trumps belastinghervorming goed (19/12/2017 - VRT NWS)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de belastinghervorming van de Republikeinen goedgekeurd. Er stemden 227 afgevaardigden voor en 203 tegen het ontwerp. De belastinghervorming was een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump. Verwacht wordt dat ook de Senaat de hervorming zal goedkeuren. 
  [naar artikel]
 25. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 26. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure tegen Donald Trump (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure.
  [naar artikel]
 27. Impeachment Trump op laag pitje vanwege goedkeuren ministers (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De afzettingsprocedure die nog steeds loopt tegen voormalig Amerikaans president Donald Trump staat op een laag pitje, omdat de Democraten willen dat de Senaat eerst de benoeming van alle ministers van de nieuwe president Joe Biden goedkeurt. De aanklacht tegen Trump ligt nog op het bureau van voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en is nog niet naar de Senaat gestuurd.
  [naar artikel]
 28. Lagerhuis stemt veto van Trump over defensiebegroting weg (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een veto van president Donald Trump over de defensiebegroting weggestemd. Het gaat om een begroting van omgerekend 606 miljard euro, die eerder met een grote meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden (lagerhuis) als de Senaat (hogerhuis) is aangenomen. Ook de Senaat zal hoogstwaarschijnlijk het veto van tafel vegen.
  [naar artikel]
 29. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 30. Afzettingsproces van Trump kan dinsdag starten (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Democraten van het Huis van Afgevaardigden willen vaart zetten achter het impeachment-proces van president Trump. Komende maandag zal leider van de Democraten in het Huis, Nancy Pelosi, de impeachementartikelen overmaken aan de Senaat. Vervolgens moet de Senaat zich buigen over de zaak. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 31. Amerikaans parlement moet ongekuist Rusland-rapport krijgen (25/10/2019 - De Tijd)
  22:58 Amerikaans Huis van Afgevaardigden komt zo een stapje dichter bij een impeachment van de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 32. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt straks over de afzettingsprocedure voor president Donald Trump (18/12/2019 - VRT NWS)
  In Washington beraden de Amerikaanse afgevaardigden zich over de afzetting van president Donald Trump. Vanavond zou er daarover gestemd worden. Er zijn twee aanklachten tegen Trump. Als een van hen een gewone meerderheid haalt, komt er een afzettingsproces in de Senaat, maar de kans op slagen is erg klein.
  [naar artikel]
 33. Meerderheid Huis van Afgevaardigden stemt tegen afzetten Trump (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een resolutie van Democraat Al Green in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een zogeheten impeachment (een afzettingsprocedure) te starten...
  [naar artikel]
 34. VS: Huis van Afgevaardigden stemt voor het eerst veto van Trump weg (29/12/2020 - Knack)
  Het Huis van Afgevaardigden heeft een veto van president Donald Trump over de begroting bij Defensie weggestemd. Als de Senaat zich hier, zoals verwacht, dinsdag bij aansluit, wordt het een primeur in dit presidentschap: een weggestemd veto.
  [naar artikel]
 35. Amerikaans Congres stemt vanavond over impeachment Trump: ‘Uitslag ligt zo goed als vast’ (18/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden houdt straks een historische stemming over de afzettingsprocedure tegen president Trump. We bellen met correspondent Michael Persson.
  [naar artikel]
 36. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 37. Artikels over impeachment naar de Senaat: afzettingsproces Trump begint volgende week (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag zoals verwacht ingestemd met het versturen van de impeachmentartikels tegen president Donald Trump, zo was rechtstreeks op nieuwszender CNN te volgen.
  [naar artikel]
 38. Belastingplan Trump neemt eerste horde (19/12/2017 - De Standaard)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de belastinghervorming van de Republikeinen goedgekeurd. Dinsdag stemden 227 afgevaardigden voor en 203 tegen het ontwerp. Nu moet de senaat zich uitspreken over een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 39. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure (31/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie goedgekeurd die bepaalt dat het impeachment-onderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Daarmee is formeel ingestemd met de afzettingsprocedure. Het Huis, waarin een meerderheid van Democraten zetelt, keurde de resolutie goed met 232 stemmen tegen 196. Volgens de resolutie krijgen de Republikeinen nu ook het recht om getuigen te dagvaarden, wat tot nu toe niet het geval was. Daarnaast kunnen de advocaten van de president zich in de Commissie Justitie mengen in de verhoren. Die commissie zal uiteindelijk beslissen of Trump aangeklaagd wordt. Bron: Belga   Het bericht Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsprocedure verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Historische stemming over impeachment Trump in Huis van Afgevaardigden (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 41. Impeachment Trump – Senatoren pleiten Trump volledig vrij (05/02/2020 - Metro)
  De Amerikaanse Senaat, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft president Donald Trump woensdag vrijgepleit van zowel machtsmisbruik als belemmeren van onderzoek naar machtsmisbruik. Er was in de Senaat geen meerderheid voor de twee aanklachten tegen hem die door het Huis van Afgevaardigden waren ingediend. Er was een tweederdemeerderheid nodig om hem uit zijn ambt te zetten. Daarmee komt een einde aan het door de Democraten ingezette proces om de president af te zetten. Bron: Belga   Het bericht Impeachment Trump – Senatoren pleiten Trump volledig vrij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Impeachment Trump: senaat stemt tegen verhoor nieuwe getuigen. Finale stemming over Trump woensdag verwacht (01/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het impeachmentproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump sloten de Republikeinen - die in de Senaat over een meerderheid beschikken -...
  [naar artikel]
 43. Huis van Afgevaardigden stemt straks over afzettingsprocedure van Trump (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten stemt het Huis van Afgevaardigden donderdag over de afzettingsprocedure van president Donald Trump. Er zal gestemd worden over een resolutie die “het lopende onderzoek bevestigt dat momenteel door de commissies wordt uitgevoerd in het kader van de impeachmentprocedure” en die de “procedure voor de volgende onderzoeksdaden” zal vastleggen, meldde de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, eerder in een brief aan de andere Democraten.
  [naar artikel]
 44. Huis van Afgevaardigden stemt overweldigend vóór nieuwe sancties tegen Rusland (26/07/2017 - De Redactie)
  You win some, you lose some: terwijl Trump in de Senaat een overwinning binnenhaalde met de goedkeuring van het begin van het debat over de afschaffing van Obamacare, kreeg hij in het Huis van Afgevaardigden een opdoffer.
  [naar artikel]
 45. Impeachment Trump: senaat stemt tegen verhoor nieuwe getuigen, finale stemming woensdag verwacht (01/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het impeachmentproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump sloten de Republikeinen - die in de Senaat over een meerderheid beschikken -...
  [naar artikel]
 46. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt Trumps belastinghervorming goed (19/12/2017 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de belastinghervorming van de Republikeinen goedgekeurd. Dinsdag stemden 227 afgevaardigden voor en 203 tegen het ontwerp. De belastinghervorming was een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 47. 'Trumpcare': moment van de waarheid (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond stemt het Amerikaans huis van Afgevaardigden over het nieuwe gezondheidsplan van de Amerikaanse president Donald Trump, dat ook wel de
  [naar artikel]
 48. Impeachmentprocedure verhuist naar Senaat, kans op afzetting Trump blijft klein (16/01/2020 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag zoals verwacht ingestemd met het versturen van de twee impeachmentartikels tegen president Donald Trump. Daarmee ligt de weg open voor een aftzettingsproces in de Hoge Vergadering.
  [naar artikel]
 49. Donald Trump komt net voor stemming over impeachment met nieuwe oproep: “Gebruik GEEN geweld bij nieuwe demonstraties” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag, kort voordat er in het Huis van Afgevaardigden gestemd zal worden over zijn impeachment, opgeroepen tot geweldloosheid bij eventuele nieuwe betogingen naar aanleiding van de inauguratie van Democraat Joe Biden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.