Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
10:20 uur

Huis debatteert over tweede impeachment Trump

De Tijd

13/01/2021 - 18:45

18:41 Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist woensdag of de Amerikaanse president voor een tweede keer een afzettingsprocedure aan zijn been heeft.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 2. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 3. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij is een duidelijk gevaar, en hij moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 4. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij moet weg. Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar, en moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 5. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 6. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - Express)
  Het Huis van Afgevaardigden debatteert over de impeachmentprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Wall Street heeft de handelsdag ondanks de politieke spanningen lichtjes in het groen afgesloten. In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Trump begonnen. Er wordt gedebatteerd over de rol die […] The post Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich over impeachment Trump (13/01/2021 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump kan in de komende uren de eerste worden die voor een tweede keer een 'impeachment' oploopt. Hieronder een mogelijke tijdlijn, op basis van nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 9. Tweede impeachment van Trump is een feit, maar de uitkomst blijft onzeker (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Donald Trump nu officieel in beschuldiging gesteld. Daarmee is zijn tweede impeachment een feit. Maar de uitkomst van die procedure valt nog niet te voorspellen. Achter de schermen zou Trump nog altijd druk uitoefenen op partijgenoten om aan zijn kant te blijven staan.
  [naar artikel]
 10. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek (09/10/2019 - Metro)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het “grondwettelijk gezien onwettig” noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan “politiek theater” en willen op deze manier de uitslag van de verkiezingen van 2016, die door president Donald Trump werden gewonnen, tenietdoen, klinkt het. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten - al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.
  [naar artikel]
 12. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 13. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 14. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe het nu verder moet (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 15. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 16. Huis van Afgevaardigden zal artikel impeachment meteen naar senaat sturen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn woensdag de debatten begonnen over een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 17. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 18. Debat over impeachment Trump van start: “Duidelijk en actueel gevaar” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft woensdagnamiddag het inhoudelijk debat over een impeachment van president Donald Trump geopend.
  [naar artikel]
 19. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 20. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 21. Democraten nodigen Trump uit voor hoorzitting over impeachment (27/11/2019 - De Morgen)
  De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Donald Trump dinsdag uitgenodigd voor een impeachment-hoorzitting op 4 december. Trump blijft zich ondertussen verweren: de president ontkende in een tv-interview dat zijn advocaat Rudy Giuliani in opdracht van hem in Oekraïne was.
  [naar artikel]
 22. Witte Huis noemt impeachment “beschamend”, Trump ziet toch een overwinning (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Witte Huis heeft de goedgekeurde impeachment van Amerikaans president Donald Trump in een officieel persbericht “beschamend” genoemd. De president zelf – die op het moment van de stemming speechte voor zijn aanhangers – zag in de resultaten toch een overwinning.
  [naar artikel]
 23. Wat is "impeachment", en hoe groot is de kans dat Donald Trump echt afgezet wordt? (25/09/2019 - VRT NWS)
  In het ruim 2,5 jaar durende presidentschap van Donald Trump hebben zijn tegenstanders de term impeachment, afzetting, al vaker laten vallen. Toch is het er nooit formeel van gekomen, tot nu. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft aangekondigd dat ze de procedure wil opstarten. Wat is impeachment eigenlijk, wat is het niet? En heeft het in dit geval ook kans op slagen?
  [naar artikel]
 24. ? Huis van Afgevaardigden zet eerste stap voor afzetting Donald Trump: tweede impeachment is een feit (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 25. Onderzoek naar 'impeachment': het begin van het einde of vals alarm voor Trump? (25/09/2019 - Knack)
  De Democraten in het Huis van Afgevaardigden zetten de eerste stappen in het lange impeachment-proces, dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de afzetting van president Trump. Wat is er aan de hand, en kan het doek écht vallen voor de man die de afgelopen jaren onschendbaar leek te zijn?
  [naar artikel]
 26. Trump neemt wraak: ‘Aanstichter’ van impeachment ontslagen (04/04/2020 - De Morgen)
  Donald Trump heeft opnieuw wraak genomen op iemand die een rol speelde bij zijn impeachment. Hij ontslaat Michael Atkinson, de inspecteur-generaal van de inlichtingendiensten, die de doofpot opende waarin het Witte Huis een klokkenluidersklacht wilde laten verdwijnen over mogelijk machtsmisbruik van de president.
  [naar artikel]
 27. De vier belangrijkste conclusies uit het impeachment-rapport van de Democraten (04/12/2019 - Knack)
  De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag zijn eindrapport gepubliceerd in het impeachment-onderzoek naar president Donald Trump. Volgens de Democraten heeft de president duidelijk de normen van zijn ambt overschreden en is er aanleiding tot impeachment.
  [naar artikel]
 28. Impeachment-aanklachten tegen president Trump met veel ceremonie overhandigd aan de Senaat (16/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een nieuwe stap gezet in de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump (73). Vertegenwoordigers van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de twee impeachment-artikels officieel overhandigd aan de Senaat. Dat gebeurde met heel wat rituelen. Zo stapten aanklagers en afgevaardigden in een zwijgzame stoet door de hallen van het Capitool naar de Senaat met de impeachment-doccumenten in hun handen.
  [naar artikel]
 29. Politicoloog Van Aelst over impeachment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen” (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen.
  [naar artikel]
 30. Unicum in geschiedenis VS: tweede impeachment van Trump is een feit (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump heeft voor de tweede keer een impeachment aan zijn been. Nadat hij eerder werd beschuldigd (en vrijgesproken) van machtsmisbruik, is de president nu opnieuw aangeklaagd. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS moest een president twee keer dat lot ondergaan. Al is het nog lang niet zeker of het deze keer wel tot een proces zal komen.
  [naar artikel]
 31. ANALYSE. Waarom vooral de Republikeinen belang hebben bij de tweede impeachment van Trump (15/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het staat nu zo goed als vast dat de tweede impeachment tegen Donald Trump hem niet meer aan de kant geschoven krijgt vóór zijn presidentschap eindigt. Wat is dan nog het nut? En wordt hij zo juist geen martelaar? Het zijn eigenlijk vooral de Republikeinen die er nu belang bij hebben om hun president veroordeeld te krijgen.
  [naar artikel]
 32. Impeachmentonderzoek tegen Trump: messen reeds geslepen in de Senaat (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd over een “impeachment” van de Republikeinse president Donald Trump slijpen meerderheid en oppositie in de Senaat reeds de messen voor het impeachment-proces dat daar vrijwel zeker zal plaatsvinden.
  [naar artikel]
 33. Wat je moet weten over de impeachment-procedure tegen Trump (13/11/2019 - Knack)
  Vanaf woensdag gaat de impeachment-procedure tegen Donald Trump een nieuwe fase in: het Huis der Afgevaardigden houdt openbare hoorzittingen met betrokkenen, die live op tv worden uitgezonden. Hier zijn 7 dingen die je moet weten over het proces.
  [naar artikel]
 34. Donald Trump komt net voor stemming over impeachment met nieuwe oproep: “Gebruik GEEN geweld bij nieuwe demonstraties” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag, kort voordat er in het Huis van Afgevaardigden gestemd zal worden over zijn impeachment, opgeroepen tot geweldloosheid bij eventuele nieuwe betogingen naar aanleiding van de inauguratie van Democraat Joe Biden.
  [naar artikel]
 35. Witte Huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek Trump (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In...
  [naar artikel]
 36. Impeachment Trump: Tweede dag van vraagstelling ingezet – senator Paul verlaat de vergaderzaal (30/01/2020 - Metro)
  Verbolgen nadat Opperrechter John Roberts had geweigerd in het impeachment-proces tegen president Trump een vraag van hem voor te lezen, heeft senator Rand Paul vandaag de vergaderzaal verlaten, zo hebben het ABC News en nieuwszender CNN bericht. Paul zei tegenover verslaggvers boos dat Roberts de vraag had moeten voorlezen en dat ze beantwoord had moeten zijn. Het was naar veronderstelling een vraag om de naam van de klokkenluider die het hele impeachmentgebeuren in gang heeft gezet. De Democratische voorzitter van de commissie Justitie van het Huis van Afgevaardigden, Jerrold Nadler, heeft gezegd dat hij graag de vroegere nationale veiligheidsadviseur John Bolton in die kamer van het Ammerikaanse Congres als getuige oproept, als de Senaat geen getuigen wil horen. bron: Belga Het bericht Impeachment Trump: Tweede dag van vraagstelling ingezet – senator Paul verlaat de vergaderzaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Senaat aanhoort slotargumenten in impeachmentproces (03/02/2020 - De Morgen)
  In de Amerikaanse Senaat zijn de ‘impeachment-managers’ van het Huis van Afgevaardigden en de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan hun slotargumenten in het impeachment-proces tegen het staatshoofd begonnen.
  [naar artikel]
 38. Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Tijd)
  06:57 Na meer dan elf uur debat stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met het afzettingsproces tegen president Donald Trump.
  [naar artikel]
 39. Procedure voor impeachment Trump nu echt van start (11/01/2021 - Express)
  De Democraten hebben in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben maandag het artikel ingediend voor de afzetting van president Donald Trump. Trump wordt beticht van ‘het aanzetten tot geweld tegen de overheid van de Verenigde Staten.’ Dat slaat vooral op de opzwepende toespraak van de president die voorafging aan de bestorming van het Capitool. Maar […] The post Procedure voor impeachment Trump nu echt van start appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Historische stemming over impeachment Trump in Huis van Afgevaardigden (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 41. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Weigering Trump om mee te werken is “onwettige poging om feiten te verdoezelen” (09/10/2019 - Metro)
  De beslissing van het Witte Huis om niet mee te werken met het lopende onderzoek naar een eventuele afzetting van de Amerikaanse president Donald Trump is “verkeerd” en “onwettig”. Dat heeft Nancy Pelosi, de Democratische woordvoerster van het Huis van Afgevaardigden, gezegd. “Dit is simpelweg opnieuw een onwettige poging om te verdoezelen dat de Trump-administratie buitenlandse machten onder druk heeft gezet om tussen te komen in de verkiezingen van 2020”, aldus Pelosi in een verklaring. Nog volgens Pelosi groeit het aantal bewijzen dat president Trump zijn ambt heeft misbruikt en zijn eed om “de grondwet te beschermen, te vrijwaren en te verdedigen” heeft geschonden. Eerder had het Witte Huis in een acht pagina’s tellende brief laten weten dat het niet zou meewerken met het impeachment-onderzoek door het Huis van Afgevaardigden. Het deed het onderzoek af als “grondwettelijk gezien onwettig” en beschuldigde de Democraten ervan zich te bezondigen aan “politiek theater”. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Weigering Trump om mee te werken is “onwettige poging om feiten te verdoezelen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Impeachment-expert: 'Genoeg bewijs dat Trump ambt misbruikte' (23/11/2019 - Knack)
  De openbare hoorzittingen van de afgelopen twee weken hebben genoeg bewijs opgeleverd voor impeachment van de Amerikaanse president Donald Trump, zegt impeachment-expert Frank O. Bowman III. 'De Republikeinen kunnen zoveel rookgordijnen optrekken als ze willen, de feiten zijn glashelder.'
  [naar artikel]
 43. Republikeinse Senaatsleider zou impeachment Trump aanmoedigen, om zo ‘partij te zuiveren van Trump’ (13/01/2021 - Express)
  Mitch McConnell vindt het terecht dat Trump een tweede impeachmentprocedure aan zijn been heeft, op grond van zijn betrokkenheid in de dodelijke opstand aan het Capitool. De aftredende Senaatsleider zou zelfs blij zijn dat de Democraten aansturen op zijn afzetting. Dat heeft de prominente Republikein volgens The New York Times aan ingewijden gezegd, en wordt […] The post Republikeinse Senaatsleider zou impeachment Trump aanmoedigen, om zo ‘partij te zuiveren van Trump’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders...
  [naar artikel]
 45. Trump bezorgd over impeachment: “Staat niet goed op je cv” (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn bezorgdheid geuit over de impeachment-procedure die de Democraten onlangs aankondigden. “Zoiets...
  [naar artikel]
 46. De impeachment van Trump gaat nu echt gebeuren, maar voelt ook krachteloos (15/12/2019 - De Morgen)
  De impeachment van president Trump kan volgende week een feit zijn. Een zware sanctie, al hebben de Democraten hun aanklachten beperkt.
  [naar artikel]
 47. Witte Huis weigert medewerking aan impeachment-onderzoek Trump (09/10/2019 - De Morgen)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis vandaag op om het onderzoek, dat het "ongegrond en grondwettelijk gezien onwettig" noemt, te laten vallen.
  [naar artikel]
 48. Rechtbank: Ex-advocaat Witte Huis moet getuigen voor Congres in impeachment-onderzoek (26/11/2019 - Knack)
  Don McGahn, de voormalige topadvocaat van het Witte Huis, moet voor het Congres verschijnen om te getuigen in het impeachment-onderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump. Het ministerie van Justitie gaat direct in beroep.
  [naar artikel]
 49. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.