Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 January 2021
08:23 uur

Be-Mine in Beringen en gebouw van leger in Leopoldsburg worden vaccinatiecentra

Het Belang van Limburg

13/01/2021 - 22:22

De burgemeesters van Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo en Beringen hebben beslist dat er in hun eerstelijnszone twee vaccinatiecentra komen: op de site van be-Mine in Beringen en in een gebouw van het leger in Leopoldsburg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Park op be-Mine geopend: mountainbiken op terril (24/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Beringen heeft er een attractie bij. Zaterdag werd het gloednieuwe mountainbikepark op be-Mine officieel geopend. Vanaf het Mijnstadion of aan de voet van de terril vertrekken nieuwe bewegwijzerde routes over een afstand van 59 kilometer doorheen Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Lummen. “Het MTB-park op de terril is een uniek element waardoor het Limburgse netwerk zich onderscheidt in Vlaanderen”, zegt gedeputeerde Jean-Paul Peuskens.
  [naar artikel]
 2. “Schandalig dat be-Mine en Beringen onze klanten lokken” (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bonnenboekje dat door handelaarsverenigingen van Beringen-centrum en be-Mine in de buurgemeenten is verspreid om klanten naar Beringen te lokken, zorgt voor gemengde reacties in Heusden-Zolder. Sevim Kilialioglu, mama van twee en zaakvoerder van een groenten- en fruitwinkel op de Koolmijnlaan en kledingwinkel Tatou Name is niet te spreken over de aanpak van Beringen.
  [naar artikel]
 3. Neos Bree brengt bezoekje aan be-Mine in Beringen (29/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Steenkoolmijn van Beringen was een van de zeven mijnen van het Kempisch steenkoolbekken. Tot op een diepte van 850 meter werd hier steenkool gedolven. In oktober 1989 werd de mijn gesloten. Onder de naam be-Mine wordt de site nu herbestemd als een toeristisch-recreatief project. De leden van Neos Bree genoten alvast van een uitstap naar de be-Mine.
  [naar artikel]
 4. Zomerbar op be-MINE open: cocktails sippen tussen mijnerfgoed (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de voormalige mijnsite in Beringen-mijn opent vzw be-MINE beheer vanmiddag de zomerbar be-MINE Summer. Na het winterevenement “be-Mine on ice” kan je er tot en met 21 juli terecht voor een kids-proof zomerbar met heerlijke cocktails, lekkere snacks en gezellige thema-avonden.
  [naar artikel]
 5. Be-MINE in Beringen krijgt fietsbelevingscentrum (28/05/2020 - VRT NWS)
  In Beringen zijn er plannen voor een fietsbelevingscentrum op be-MINE. Velotril zal dat heten. In Velotril komen een fietsverhuur, een fietscafé, een testcentrum, een virtuele fietservaring en een fietshotel.
  [naar artikel]
 6. Bestuurder zwaargewond na botsing tegen rondpunt be-Mine (13/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen botste vrijdag omstreeks middernacht een autobestuurder tegen het rondpunt van be-Mine aan de Koolmijnlaan in Beringen.
  [naar artikel]
 7. Lions Club schenkt kerstpakketten aan Sint-Vincentius Beringen/Leopoldsburg (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor het 20ste jaar op rij schenkt Lions Leopoldsburg hun kerstaankopen aan de Sint-Vincentiusvereniging van Beringen, en sinds een 5-tal jaren ook aan Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 8. Winterbar, 100 kerstbomen en schaatsbaan van 300 m² dompelen Be-Mine helemaal onder in wintersfeer (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De verenigde exploitanten van be-Mine organiseren in samenwerking met de stad Beringen en de Beringse dienst Toerisme voor de eerste keer het winterevenement be-Mine On Ice. “We gaan een schaatsbaan bouwen van driehonderd vierkante meter groot. Eén ding is zeker: het wordt één groot winterfeest”, zegt Jeroen Huysmans, directeur van be-Mine.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe hoop voor behoud kolenwasserijen be-Mine (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van Vlaams Minister Matthias Diependaele (N-VA) gaat be-Mine in Beringen nieuwe voorstellen uitwerken voor Kolenwasserij 1 en 3. Het initiatief komt er nadat de Vlaamse bouwmeester een aantal aanbevelingen heeft opgesteld voor het gebouw. De minister wil tegen de zomer met een uitgewerkt voorstel komen dat zal leiden tot een definitieve beslissing over het lot van de kolenwasserijen.
  [naar artikel]
 10. KIJK LIVE. Nieuwe veldrit in Beringen belooft klimspektakel te worden (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 11. “Beringen dood? Beringen leeft!” (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Neen, Beringen is niet dood. Beringen leeft meer dan ooit!” Daarmee reageert de vzw Centrummanagement, die de Beringse handelaars groepeert, op de noodkreet van de horeca, die vreest voor de teloorgang van hun cafés. In september moet een honderdtal vlaggen tussen het centrum, be-Mine en Beringen-Mijn de stad alvast opfleuren.
  [naar artikel]
 12. Eerste Warmathon op be-Mine een gigantisch succes (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met maar liefst 8700 deelnemers liepen ze maandag op de site van be-Mine in Beringen voor het goede doel.
  [naar artikel]
 13. Sportoase be-Mine: 300.000 bezoekers (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sportoase be-MINE Beringen opende in 2014 de deuren en kent sinds de opening op de be-MINE site jaar na jaar een toename in aantal bezoekers. 300.000 bezoekers vonden in 2018 de weg richting hun favoriete sportcomplex.
  [naar artikel]
 14. Be-Mine in beroep tegen stad (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Be-Mine gaat bij de provincie in beroep tegen een beslissing van de stad Beringen. Het schepencollege adviseerde negatief op be-Mine’s vraag om kolenwasserij I te mogen slopen. De bestendige deputatie beslist tegen 1 maart.
  [naar artikel]
 15. Allereerste Warmathon in Beringen lokt meer dan 8000 sportivelingen naar kletsnatte be-MINE (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 8000 sportievelingen en mensen met een warm hart trekken vandaag de hele dag hun loopschoenen aan voor de allereerste Warmathon van de Warmste Week in Beringen. Die vindt maandag plaats op de site van be-MINE en omstreken.
  [naar artikel]
 16. Eerste klimzaal voor kinderen in be-Mine (16/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Klimcenter Alpamayo op be-Mine in Beringen opent eind juni een klimzaal voor kinderen vanaf 4 jaar: de Clip ’n Climb. “We willen hét klimcentrum van Europa worden.”
  [naar artikel]
 17. Lancering website Beringen Groeit (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beringen groeit niet alleen in Beringen-centrum en be-MINE maar over haar hele grondgebied. Overal in Beringen ontstaan nieuwe stukjes stad voor ons allemaal. Nieuwe plaatsen om te ontdekken, te gebruiken en om van te genieten en dit voor mensen van binnen en buiten de stad.Met de website www.beringengroeit.be worden deze projecten in beeld gebracht.
  [naar artikel]
 18. Be-Mine PIT opent pas eind 2022 (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Be-Mine PIT in Beringen zal pas eind 2022 de deuren kunnen openen, een jaar later dan gepland. Het mijnbelevingscentrum moet een attractie worden met internationale aantrekkingskracht. Volgens gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open Vld) is de vertraging vooral te wijten aan de omslachtige procedure.
  [naar artikel]
 19. Beringen krijgt gloednieuwe veldrit: “Parcours heeft alles om klassieker te worden” (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het domein van be-MINE in Beringen zal op zaterdag 26 oktober een gloednieuwe internationale veldrit plaatsvinden. Het parcours zal uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril.
  [naar artikel]
 20. Fietser gewond op B-mine (09/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het mountainbikeparcours van B-mine is zaterdag rond 14 uur een fietser ten val gekomen. De 13-jarige bestuurder uit Beringen werd met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 21. Be-Mine in beroep tegen stad: “Sloop kolenwasserij I was altijd gepland” (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Be-Mine gaat bij de provincie in beroep tegen een beslissing van de stad Beringen. Het schepencollege adviseerde negatief op be-Mine’s vraag om kolenwasserij I te mogen slopen. De bestendige deputatie beslist tegen 1 maart.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe wandelroutes be-MINE (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  be-MINE in Beringen is niet alleen de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen, je kan er nu ook heerlijk wandelen. Stad Beringen nam het initiatief om er samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Regionaal Landschap Lage Kempen de wandelinfrastructuur te optimaliseren en vier nieuwe wandelroutes te ontwikkelen. Op de uitgestippelde wandelingen kom je in een grote variatie van uitzichten en sferen terecht waar er voor iedereen wat te beleven valt.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw woelige avond in Beringen, politie zet waterkanon in (17/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de staatsgreep in Turkije zijn ook zaterdagavond in Beringen Turken op straat gekomen. Het werd opnieuw een woelige nacht. Inwoners uit Ham, Leopoldsburg, Heusden-Zolder Diest en Mol zakten in grote getale af naar het gebouw van het gemeenschapscentrum vzw Vuslat aan de Koolmijnlaan in Beringen. De politie rukte uit met waterkanon en een twintigtal agenten om eventuele oproerkraaiers tegen te houden. Op een paar kleine opstootjes na, bleven ernstige incidenten uit.
  [naar artikel]
 24. Be-Mine summer: gloednieuw zomerconcept (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na be-MINE on-ICE komt be-MINE Summer, het gloednieuwe zomerconcept van vzw be-MINE Beheer. Een kids-proof zomerbar met heerlijke cocktails, lekkere snacks en gezellige thema-avonden. Van 12 tot en met 21 juli op het evenementenplein van be-MINE.
  [naar artikel]
 25. Jente en Elodie geven elkaar het jawoord in een duikcentrum, en doen dat om een hartverwarmende reden (03/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jente Leekens (26) en Elodie Demeester (23) uit Leopoldsburg zijn vrijdag in het huwelijksbootje gestapt. En waar kan dat beter dan... in het water? De twee trokken voor de ceremonie naar duikcentrum Todi op be-Mine in Beringen.
  [naar artikel]
 26. Beringen krijgt gloednieuwe veldrit op mijnterril: “Het wordt uniek, met geen enkele andere cross te vergelijken” (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 26 oktober zal in Beringen een gloednieuwe internationale topveldrit plaatsvinden. Op het domein van be-MINE, de historische mijnsite van Beringen, zal een voor de renners én toeschouwers spectaculaire cross uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril. Dat meldt organisatiebureau Golazo, drijvende kracht achter onder anderen de DVV Trofee.
  [naar artikel]
 27. Twee jaar na opening nog steeds problemen met glijbaan Avonturenberg BE-Mine (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen is de glijbaan van de Avonturenberg op BE-Mine nog altijd niet toegankelijk. De oorzaak is een aanslepend conflict met de aannemer.
  [naar artikel]
 28. Beke geeft geld aan proefproject rond inloophuizen voor kansarmen (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zowel Beringen als Leopoldsburg krijgt een inloophuis voor mensen in armoede. Vlaanderen trekt 1,5 miljoen euro uit voor 16 van deze ‘STEK’-projecten. In Leopoldsburg wordt Ons Centrum uitgebouwd, in Beringen komt het inloophuis op de nieuwe welzijnscampus in de gebouwen van Regina Mundi.
  [naar artikel]
 29. C-Mine Crib wordt twee keer zo groot (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  C-Mine Crib, het dienstencentrum voor nieuwe creatieve bedrijven, gaat drie jaar na de opening uitbreiden met een capaciteit voor nog eens veertig extra bedrijven. De groei zal zich kunnen voortzetten in de voormalige fitnesszaal boven de Euroscoop. Daarvoor is er een akkoord tussen C-Mine Crib, de stad Genk en Luc Van de Casseye, eigenaar van het gebouw.
  [naar artikel]
 30. Bosloop Leopoldsburg op 28 april (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 28 april 2019 organiseert sportraad Leopoldsburg een recreatieve jogging op onverharde wegen die deel uitmaakt van het loopcriterium Limburg 2019 (Leopoldsburg, Ham, Beringen, Halen, Heusden-Zolder en Tessenderlo). Er wordt gejogd in de onmiddellijke omgeving van zwembad De Merel.
  [naar artikel]
 31. Lichtmast schijnt over be-Mine (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De lichtmast op de Avonturenberg in Beringen-Mijn is klaar. De mast moet zowel aan de Avonturenberg als aan de hele be-Mine-site extra uitstraling geven. Het gevaarte van 20 meter lang werd met een speciaal transport ter plaatse gebracht.
  [naar artikel]
 32. KIJK LIVE. Hermans leidt na val Pidcock, komt er nog iemand terug in Beringen? (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 33. Gemeentediensten nemen intrek in nieuw gemeentehuis Leopoldsburg (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Leopoldsburg namen de gemeentediensten maandag officieel hun intrek in het nieuwe gemeentehuis. Voor het eerst worden alle diensten samen in één gebouw ondergebracht.
  [naar artikel]
 34. Vuilnisbak in brand gestoken op be-MINE (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de be-MINE in Beringen-Mijn is maandag rond 14.30 uur een vuilnisbak in brand gestoken door onbekenden. De brandweer kwam blussen.
  [naar artikel]
 35. Moeder en baby gewond bij ongeval aan B-mine (26/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Koolmijnlaan, ter hoogte van B-mine, zijn zondag rond 12.45 uur twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Twee passagiers een 34-jarige vrouw uit Beringen en haar dochtertje van net geen jaar, werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 36. Twee gewonden bij ongeval (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aan Be-Mine in Beringen zijn woensdag in de late namiddag een bromfietser en een auto gebotst. Bij het ongeval raakten een 56-jarige man uit Beringen en een vrouw van 74 uit Genk gewond.
  [naar artikel]
 37. Schaatsbaan op be-Mine officieel geopend (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De schaatsbaan op be-Mine in Beringen-Mijn werd officieel geopend door schepen van toerisme Werner Jansen.
  [naar artikel]
 38. RIMO bouwt STEK in Beringen en Leopoldsburg (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een STEK biedt ruimte voor ontmoeting aan mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie en helpt hen op weg naar geschikte hulp- en dienstverlening. Minister voor armoedebestrijding Wouter Beke voorziet een totaalbudget van 1,5 miljoen euro voor de uitbouw van 16 ‘STEK’ken aan de 8 instituten voor samenlevingsopbouw. RIMO Limburg gaat dit uitwerken in Beringen en Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 39. VIDEO. 25 Zeemeerminnen verzamelen in Beringen (10/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke gasten in het duikcentrum TODI op be-Mine dit weekend. Vanuit verschillende Europese landen zakten 25 zeemeerminnen af naar Beringen om er een duik te wagen.
  [naar artikel]
 40. Laatste vaccinatiecentra in Houthalen en Heusden-Zolder, inwoners Halen moet naar Diest (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecentra voor de inwoners van Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Halen zijn bekend. De expohal in Kelchterhoef en de feestzaal Watt17 in Heusden-Zolder worden vaccinatiecentra in de eerstelijnszone MidWestLim.
  [naar artikel]
 41. Tien vaccinatiecentra in Brussel, 54 in Wallonië (14/01/2021 - De Standaard)
  Het Brussels Gewest opent tien vaccinatiecentra die goed zijn voor een maandelijkse capaciteit van 375.000 vaccins. Wallonië gaat 54 vaccinatiecentra inrichten om vanaf maart op grotere schaal mensen in te enten met een coronavaccin.
  [naar artikel]
 42. KIJK LIVE. Worst is de sterkste bij de vrouwen, wie klimt het best op mijnsite van Beringen? (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 43. KIJK LIVE. Drietal voorin bij de vrouwen, wie klimt het best op mijnsite van Beringen? (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 44. KIJK LIVE. Wie klimt het best op nagelnieuwe omloop rond mijnsite van Beringen? (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 45. Stad Beringen doet oproep naar aanleiding van drukte op lichtwandeling (20/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Stad Beringen en Toerisme Beringen hebben verstrengde regels uitgevaardigd voor de lichtwandeling op B-Mine. Aanleiding is het grote succes van het evenement waardoor tijdens de voorbije dagen op enkele plaatsen langs het parcours veel mensen bij elkaar stonden.
  [naar artikel]
 46. KIJK LIVE. Dames zijn eraan begonnen! Wie klimt het best op mijnsite van Beringen? (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het domein van de historische mijnsite be-MINE is vandaag het decor voor de Ethias cross in Beringen. Een fonkelnieuwe, lastige klimwedstrijd die...
  [naar artikel]
 47. Be-MINE Blues (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 10 juni staat bij veel bluesliefhebbers al in het vet aangestipt in de agenda want dan kan je in Beringen naar de derde editie van be-MINE Blues. Op drie jaar tijd heeft het festival al veel harten veroverd. De unieke locatie en een goede mix van lokaal en bekend Belgisch bluesgeweld slaan duidelijk aan bij het publiek.
  [naar artikel]
 48. Femma Velm bezoekt be-MINE in Beringen (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met 34 waren ze, de dames van Femma Velm die een bezoek brachten aan Beringen tijdens hun jaarlijkse 'ontdek de stad'-activiteit.
  [naar artikel]
 49. Warmathon voor het eerst in Beringen (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Warmathon van De Warmste Week is terug. Dit jaar kan je in Limburg rondjes lopen voor het goede doel in be-MINE in Beringen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.