Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 January 2021
02:50 uur

Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed

Het Belang van Limburg

13/01/2021 - 22:36

Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 2. LIVE. Historische stemming over impeachment Trump in Huis van Afgevaardigden (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal vandaag stemmen over de officiële inleiding van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump....
  [naar artikel]
 3. Juridische Commissie Huis van Afgevaardigden keurt impeachment-artikels goed (13/12/2019 - De Tijd)
  17:04 De Juridische Commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag beide impeachmentartikels tegen president Donald Trump goedgekeurd. Nu zal het volledige Huis zich over de artikels mo...
  [naar artikel]
 4. Huis van Afgevaardigden keurt vrijwel zeker impeachment Trump goed (18/12/2019 - De Tijd)
  10:03 Het Huis stemt woensdag over twee impeachmentartikels tegen de Amerikaanse president. Daarna kan het echte proces beginnen.
  [naar artikel]
 5. ?? Live - Historische stemming over afzetting Trump: president schrijft vlammende brief (18/12/2019 - De Morgen)
  Een historische avond in Washington. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt voor de tweede keer in de geschiedenis over de impeachment van een president. Donald Trump zal de stemming over twee aanklachten over hem wellicht verliezen, maar dat is niet genoeg om hem af te zetten.
  [naar artikel]
 6. Huis van Afgevaardigden zal artikel impeachment meteen naar senaat sturen (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn woensdag de debatten begonnen over een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 7. Amerikaans Congres stemt vanavond over impeachment Trump: ‘Uitslag ligt zo goed als vast’ (18/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden houdt straks een historische stemming over de afzettingsprocedure tegen president Trump. We bellen met correspondent Michael Persson.
  [naar artikel]
 8. ? Huis van Afgevaardigden zet eerste stap voor afzetting Donald Trump: tweede impeachment is een feit (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 9. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 10. Impeachment-onderzoek tegen Donald Trump neemt eerste horde in Huis van Afgevaardigden (31/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er via een resolutie formeel mee ingestemd om door te gaan met de impeachment-procedure tegen de Republikeinse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich over impeachment Trump (13/01/2021 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump kan in de komende uren de eerste worden die voor een tweede keer een 'impeachment' oploopt. Hieronder een mogelijke tijdlijn, op basis van nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 12. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 13. Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Tijd)
  06:57 Na meer dan elf uur debat stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met het afzettingsproces tegen president Donald Trump.
  [naar artikel]
 14. Juridische Commissie Huis van Afgevaardigden keurt beide artikels goed (13/12/2019 - Metro)
  De Juridische Commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vgandaa beide impeachmentartikels tegen president Donald Trump goedgekeurd. Nu zal het volledige Huis zich over de artikels moeten uitspreken. De artikels beschuldigen Trump van machtsmisbruik en het hinderen van het goede verloop van de procedures in het Congres. Beide artikels werden volgens nieuwszender CNN goedgekeurd met 23 stemmen voor en 17 tegen, of met andere woorden: de Democraten stemden allemaal voor, de Republikeinen allemaal tegen. bron: Belga Het bericht Juridische Commissie Huis van Afgevaardigden keurt beide artikels goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt Trumps belastinghervorming goed (19/12/2017 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de belastinghervorming van de Republikeinen goedgekeurd. Dinsdag stemden 227 afgevaardigden voor en 203 tegen het ontwerp. De belastinghervorming was een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 17. ? Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het is nu al duidelijk dat een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump stemt. De zaak verhuist zo naar de Senaat. ‘Trump is een duidelijk en actueel gevaar’, zei Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden, bij aanvang van het debat dat de stemming voorafging. ‘Hij moet weg.’
  [naar artikel]
 18. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt Trumps belastinghervorming goed (19/12/2017 - VRT NWS)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft de belastinghervorming van de Republikeinen goedgekeurd. Er stemden 227 afgevaardigden voor en 203 tegen het ontwerp. De belastinghervorming was een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de Amerikaanse president Donald Trump. Verwacht wordt dat ook de Senaat de hervorming zal goedkeuren. 
  [naar artikel]
 19. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten komt het voor de derde keer ooit tot een impeachment. Het Huis van Afgevaardigden start het afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Na een debat van bijna twaalf uur kwam het tot een stemming over twee aanklachten tegen Donald Trump. De eerste draaide rond machtsmisbruik, waarbij Trump de Oekraïense president Volodimir Zelenski […] The post Huis van Afgevaardigden stemt in met afzettingsproces Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Huis van Afgevaardigden keurt morgen zo goed als zeker impeachmentartikels tegen Trump goed (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden spreekt zich morgen uit over twee impeachmentartikels tegen de Republikeinse president Donald Trump. De...
  [naar artikel]
 21. Tweede impeachment van Trump is een feit, maar de uitkomst blijft onzeker (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Donald Trump nu officieel in beschuldiging gesteld. Daarmee is zijn tweede impeachment een feit. Maar de uitkomst van die procedure valt nog niet te voorspellen. Achter de schermen zou Trump nog altijd druk uitoefenen op partijgenoten om aan zijn kant te blijven staan.
  [naar artikel]
 22. Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten - al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.
  [naar artikel]
 23. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 24. ?? Historische stemming over afzetting Trump: volg alles hier live (18/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt vandaag over de impeachment van Donald Trump: een formele aanklacht tegen de president, de eerste van de twee benodigde stappen voor een afzetting. Een historische stemming, want dat is pas twee keer eerder in de Amerikaanse geschiedenis gebeurd.
  [naar artikel]
 25. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt beide impeachmentartikels tegen Trump goed (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft er voor gestemd om twee aanklachten in de afzettingsprocedure tegen de...
  [naar artikel]
 26. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij is een duidelijk gevaar, en hij moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 27. Huis debatteert over tweede impeachment Trump (13/01/2021 - De Tijd)
  18:41 Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist woensdag of de Amerikaanse president voor een tweede keer een afzettingsprocedure aan zijn been heeft.
  [naar artikel]
 28. Meerderheid Huis van Afgevaardigden stemt tegen afzetten Trump (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een resolutie van Democraat Al Green in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een zogeheten impeachment (een afzettingsprocedure) te starten...
  [naar artikel]
 29. Impeachment-aanklachten tegen president Trump met veel ceremonie overhandigd aan de Senaat (16/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een nieuwe stap gezet in de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump (73). Vertegenwoordigers van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de twee impeachment-artikels officieel overhandigd aan de Senaat. Dat gebeurde met heel wat rituelen. Zo stapten aanklagers en afgevaardigden in een zwijgzame stoet door de hallen van het Capitool naar de Senaat met de impeachment-doccumenten in hun handen.
  [naar artikel]
 30. Ook Huis van Afgevaardigden keurt voorstel om shutdown te beëindigen goed (26/01/2019 - De Morgen)
  Na de Senaat heeft nu ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het plan goedgekeurd om een einde te maken aan de "shutdown. Het wetsvoorstel is inmiddels ook ondertekend door president Donald Trump.
  [naar artikel]
 31. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 32. Huis van Afgevaardigden keurt resolutie goed over begrenzing militaire actie van Trump (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat door de Democraten wordt gedomineerd, heeft donderdag zoals verwacht groen licht gegeven voor een resolutie die de militaire acties van de Republikeinse president Donald Trump in Iran moet begrenzen. Dat is vooral een symbolische daad.
  [naar artikel]
 33. ? Amerikaans Huis stemt over impeachment Donald Trump: ‘Hij moet weg. Hij is een duidelijk gevaar’ (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. ‘Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar, en moet aangeklaagd en veroordeeld worden door de Senaat’, aldus Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis voor Afgevaardigden. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 34. Aanklacht tegen Trump aan Senaat VS bezorgd, impeachment begint (26/01/2021 - VRT NWS)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 35. Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek (09/10/2019 - Metro)
  Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van Trump. In een brief roept het Witte Huis dinsdag op om het onderzoek, dat het “grondwettelijk gezien onwettig” noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan “politiek theater” en willen op deze manier de uitslag van de verkiezingen van 2016, die door president Donald Trump werden gewonnen, tenietdoen, klinkt het. De Democratische partij startte een impeachment-onderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020. bron: Belga Het bericht Impeachment-onderzoek tegen Trump – Witte Huis zal niet meewerken met impeachment-onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Debat over impeachment Trump van start: “Duidelijk en actueel gevaar” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft woensdagnamiddag het inhoudelijk debat over een impeachment van president Donald Trump geopend.
  [naar artikel]
 37. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 38. Huis van Afgevaardigden keurt motie tegen noodtoestand Trump goed, in Senaat wordt nog 1 stem gezocht (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met 245 tegen 182 stemmen een motie aanvaard die een einde kan maken aan de noodtoestand in de VS....
  [naar artikel]
 39. Aanklacht tegen Trump aan Senaat bezorgd: impeachment-proces kan beginnen (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 40. Aanklacht tegen Trump aan Senaat VS bezorgd: impeachment-proces kan beginnen (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt begrotingswet goed (26/10/2017 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag nipt een begrotingswet goedgekeurd ter waarde van 4 biljoen dollar. Daarmee is opnieuw een horde voor de door president Donald Trump aangekondigde belastinghervorming genomen. Eerder had ook de Senaat de wet al goedgekeurd.
  [naar artikel]
 42. Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt tijdelijke begroting goed en vermijdt zo door Trump "gewilde" shutdown (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden deze nacht een tijdelijke begroting goedgekeurd die de federale overheid financiert tot 23...
  [naar artikel]
 43. Democraten nodigen Trump uit voor hoorzitting over impeachment (27/11/2019 - De Morgen)
  De justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Donald Trump dinsdag uitgenodigd voor een impeachment-hoorzitting op 4 december. Trump blijft zich ondertussen verweren: de president ontkende in een tv-interview dat zijn advocaat Rudy Giuliani in opdracht van hem in Oekraïne was.
  [naar artikel]
 44. Impeachmentonderzoek tegen Trump – Inlichtingencommissie van Huis van Afgevaardigden keurt rapport goed (04/12/2019 - Metro)
  De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden heeft een dinsdag vrijgegeven rapport van 300 bladzijden goedgekeurd over het machtsmisbruik waaraan de Republikeinse president Donald Trump zich volgens de Democraten heeft bezondigd. De tekst gaat nu naar de juridische commissie van het Huis. Die komt woensdag in een hoorzitting bijeen. De stemming over het rapport gebeurde achter gesloten deuren. Het rapport biedt een samenvatting van getuigenissen van topfunctionarissen die volgens de Democraten aantonen dat president Trump en zijn omgeving maandenlang hebben geprobeerd zijn ambt te gebruiken voor persoonlijk gewin in de stembusslag van 2020. In het bijzonder beschuldigen de Democraten, die het Huis domineren, het staatshoofd ervan dat hij tegenover de Oekraïense president Volodymyr Zelenksi belangrijke militaire hulp aan Oekraïne en een ontmoeting op het Witte Huis afhankelijk heeft gesteld van een onderzoek naar zijn Democratische rivaal Joe Biden. Buitenlands beleid is zo aangewend om Trump’s partijpolitieke agenda te dienen, vinden ze. Trump heeft de aantijgingen altijd ontkend. bron: Belga Het bericht Impeachmentonderzoek tegen Trump – Inlichtingencommissie van Huis van Afgevaardigden keurt rapport goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Onderzoek naar 'impeachment': het begin van het einde of vals alarm voor Trump? (25/09/2019 - Knack)
  De Democraten in het Huis van Afgevaardigden zetten de eerste stappen in het lange impeachment-proces, dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de afzetting van president Trump. Wat is er aan de hand, en kan het doek écht vallen voor de man die de afgelopen jaren onschendbaar leek te zijn?
  [naar artikel]
 46. Aanklacht tegen Trump officieel aan Senaat overhandigd, impeachment kan van start (26/01/2021 - De Morgen)
  Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat overhandigd. Daarmee gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start. Het proces tegen Trump vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari, begint pas in de week van 8 februari zodat diens verdediging zich voldoende kan voorbereiden.
  [naar artikel]
 47. Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump (19/12/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en wordt afgezet.
  [naar artikel]
 48. Impeachment is gestemd: wie haalt politiek voordeel uit de afzettingsprocedure, wie lijdt schade?  (19/12/2019 - VRT NWS)
  Voor de derde keer in de Amerikaanse geschiedenis is een president door het Huis van Afgevaardigden in staat van beschuldiging gesteld. Het debat in het Huis van Afgevaardigden gisteren duurde maar liefst elf uur en ging over twee aanklachten: machtsmisbruik en het belemmeren van de rechtsgang. Door de stemming gaat de zogenoemde "impeachment"-zaak nu naar de Senaat waar een tweederdemeerderheid nodig is om president Donald Trump daadwerkelijk af te zetten. Wat is er gisteren juist beslist? Wat komt er nog aan? En wat zijn de kansen van Trump in de Senaat én bij de volgende verkiezingen?
  [naar artikel]
 49. Huis van Afgevaardigden keurt begroting tot en met september goed (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag de begroting goedgekeurd, die de regering voor de rest van het fiscale jaar van geld
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.