Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
08:57 uur

COMMENTAAR. Troosteloze avond op het Kiel

Gazet van Antwerpen

13/01/2021 - 23:18

Wat een gala-avond had kunnen worden voor Beerschot, eindigde in mineur. Bij winst tegen Cercle Brugge, dat al zeven opeenvolgende wedstrijden had verloren, kon Beerschot opnieuw de top-4 induiken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. COMMENTAAR. 2020: het jaar van de rat én de postcode van het Kiel (11/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de Chinese horoscoop is 2020 het jaar van de rat. Nu ja, het Chinese kalenderjaar begint technisch gezien pas op 25 januari. Maar omdat 2020 naast het jaar van de rat ook de postcode is van de wijk het Kiel, de thuishaven van Beerschot, pakte de club tijdens de eindejaarsperiode gretig uit met de hashtag #weare2020.
  [naar artikel]
 2. Het leven zoals het is op het Kiel: “De buren veranderen, maar de sfeer blijft hetzelfde” (11/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Sint-Catharinaplein bij de gelijknamige kerk ligt er verlaten bij. Het is een troosteloze plek, maar dat gaat veranderen. Er komt een heraanleg en dat is nodig. Het plein kan best een nieuw elan gebruiken. Alleen het Kielpark aan de overkant zorgt voor wat kleur.
  [naar artikel]
 3. COMMENTAAR. Radiostilte op het Kiel (28/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag hadden we normaal gezien een uitgebreide babbel met twee spelers van Beerschot. Kapitein Mike Vanhamel en topschutter Raphael Holzhauser zullen echter niet opdagen. Gisteren werd er druk overlegd tussen de communicatiecel en de technische staf en werd er beslist dat er geen interviews meer zullen gegeven worden in aanloop naar de terugmatch van de promotiefinale tegen OH Leuven. Geen spelers, geen trainers en voorlopig ook geen bestuursleden. Niemand. Radiostilte op het Kiel.
  [naar artikel]
 4. Vreven onder vuur...maar bestuur niet bereikbaar voor commentaar (24/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De 1-3-nederlaag van Beerschot Wilrijk tegen Lommel - en vooral de ­manier waarop - is op het Kiel in een verkeerd keelgat geschoten.
  [naar artikel]
 5. LIVE. Goal nummer negen van de avond: Nazon mildert tot 6-3 (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Speeldag 9 • Het Kiel • Ref: Jan Boterberg
  [naar artikel]
 6. Michael Wolf (1954-2019): fotograaf legde het troosteloze en anonieme leven in miljoenensteden vast (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fotograaf Michael Wolf legde het troosteloze en anonieme leven vast van mensen in de altijd veranderende megasteden. Hij overleed donderdag, 65...
  [naar artikel]
 7. Anderlecht zeker van landstitel na magere winst tegen AA Gent (05/04/2019 - De Morgen)
  Anderlecht kan en zal zondag kampioen worden. In deze play-offs zijn zij koning éénoog in het land der blinden. Enkele dagen voor het grote titelfeest werd Anderlecht gisteravond evenwel uitgefloten door de eigen aanhang. Het doelpunt van Kanu fleurde de troosteloze avond op.
  [naar artikel]
 8. COMMENTAAR. Holzhauser in de voetsporen van Coppens (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Rapha Gouden Schoen.” Die drie woorden rolden zaterdagavond meermaals van de tribunes op het Kiel. Akkoord, de supporters van Beerschot zijn niet vies van een stevig potje overdrijven, maar de stijlrijke Oostenrijker blijft gewoon verbazen. Wéér twee goals en een assist, wéér een klinkende thuisoverwinning. Carnaval op het Kiel, met een lederhosen tintje. De verwachte terugval komt er voorlopig niet. Niet van Beerschot, niet van Raphael Holzhauser. En dus mogen de Mannekes wel degelijk dromen van een eerste Gouden Schoen voor de club sinds… Rik Coppens in 1954. Het zou wat zijn.
  [naar artikel]
 9. Derby gestaakt, het volledige relaas van een intrieste avond (29/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voetbal werd zaterdagavond allesbehalve een feest op Stayen. De rivaliteit tussen de nummers één en twee uit het Limburgse zakte naar een pijnlijk dieptepunt, toen de wedstrijd in minuut 89 bij een 3-3-stand moest gestaakt worden. Het relaas van een intrieste avond in vier hoofdstukken, mét commentaar uit beide kampen.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Club domineert op het Kiel: 0-2 na goals van Dost en Kossounou (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Het Kiel • Ref: Lothar D’Hondt
  [naar artikel]
 11. LIVE. Aftrap op het Kiel: maken Gouden Schoen-kandidaat Holzhauser en Beerschot komaf met Cercle? (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Het Kiel (18u30)
  [naar artikel]
 12. LIVE. Rusten bij 5-1 (!) op het Kiel, STVV is vogel voor de kat tegen Beerschot (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Speeldag 9 • Het Kiel • Ref: Jan Boterberg
  [naar artikel]
 13. LIVE. Het gaat verschroeiend hard op het Kiel: Holzhauser zorgt na 25 minuten voor 3-0 (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Speeldag 9 • Het Kiel • Ref: Jan Boterberg
  [naar artikel]
 14. Holzhauser draagt vanavond de Gouden Stier tijdens Charleroi-Beerschot (18/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Mozart van het Kiel, de Messi van het Kiel, … Rapha Holzhauser kreeg de voorbije weken al verschillende bijnamen toegedicht. Misschien is de Midas van het Kiel nog net iets toepasselijker. Bijna alles wat de Oostenrijker aanraakt, verandert in goud. Vanavond mag je dat letterlijk nemen. Met vijf doelpunten in vijf wedstrijden voert Holzhauser de topschutterslijst aan, waardoor hij in Charleroi met de Gouden Stier op de rug aan de wedstrijd mag beginnen. Op het Kiel bedachten ze alvast nog een ander koosnaampje: Raphael … Goldhauser.
  [naar artikel]
 15. Ex-Beerschot-jeugdspeler Marco Weymans (nu Tubeke) woont nog vlak bij Kiel (19/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag kan Tubeke tegen Beerschot Wilrijk op het Kiel rekenen op Marco Weymans (20), de middenvelder die overkomt van het Engelse Cardiff en ... op enkele meters van het Kiel woont.
  [naar artikel]
 16. COMMENTAAR. Adios, Hernan (17/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hernan Losada heeft voor de derde keer afscheid genomen van Beerschot. Dit afscheid lijkt voorgoed. Want Losada staat aan het begin van een veelbelovende trainerscarrière, een nieuwe terugkeer naar het Kiel zal er niet meteen inzitten.
  [naar artikel]
 17. LIVE: Smaakmaker Placca zet Het Kiel in vuur en vlam na flater Cercle-doelman (1-0 (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aftrap om 16u Heenwedstrijd om de titel Het Kiel Helse sfeer rond het stadion
  [naar artikel]
 18. COMMENTAAR. Beerschot leeft op naïeve hoop (14/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Kiel lopen er dezer dagen best nog veel believers rond. Mensen die geloven dat Beerschot ook dit jaar de tweede periodetitel in 1B kan winnen. Uiteraard kan dat. Mathematisch kan alles weer. Alle ploegen beginnen dit weekend met een propere lei aan het tweede luik van de competitie.
  [naar artikel]
 19. COMMENTAAR. Het kan allemaal snel keren op het Kiel (01/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Geloof het of niet: Beerschot staat minstens tot zondagavond alleen aan de leiding in de tweede periode in 1B. Na vier gelijke spelen op rij in eigen huis mochten de supporters van Beerschot voor het eerst in bijna drie maanden nog eens een driepunter vieren in het Olympisch Stadion.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Gent heer en meester op het Kiel, 1-2 van Bukari afgekeurd voor buitenspel (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Het Kiel • Beerschot kon sinds eind november niet meer winnen
  [naar artikel]
 21. COMMENTAAR. Mathematisch kan het (zeker) nog voor Beerschot Wilrijk (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft tegen een ontstellend zwak OH Leuven gedaan wat het moest doen: de drie punten thuis houden. De troepen van Stijn Vreven konden de fans op het Kiel voor het eerst dit seizoen zelfs verwennen met een ‘klinkende’ zege.
  [naar artikel]
 22. LIVE. Spelers Beerschot Wilrijk aangekomen op het Kiel voor levensbelangrijke match (04/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Kiel maakt zich op voor de wedstrijd waar alle fans van Beerschot Wilrijk al maanden naar uit kijken: de heenwedstrijd van de kampioenschap play-offs in 1B. Die dubbele confrontatie zal bepalen of Beerschot Wilrijk of toch Cercle Brugge zal promoveren naar de hoogste voetbalafdeling. De Bruggelingen lijken over de beste vorm te beschikken en zijn dus favoriet. Maar de twaalfde man op het Kiel kan mogelijk wonderen doen. Enkele uren voor dé match is het Kiel al in een 'paarse mist' gehuld en werden de spelers en staf feestelijk onthaald.
  [naar artikel]
 23. COMMENTAAR. Manneke van het Jaar’, het weze Mike Vanhamel van harte gegund (27/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag 5 augustus 2018. Op een zonnige middag in het Stade Leburton van Tubeke maakt ene Mike Vanhamel zijn debuut voor Beerschot. De op dat moment 29-jarige Brusselaar had er net een seizoen als doublure bij KV Oostende opzitten en moest op het Kiel de financieel onhoudbare Rafael Romo opvolgen.
  [naar artikel]
 24. Brandje in kebabzaak op 't Kiel in Antwerpen (14/10/2020 - VRT NWS)
  Op 't Kiel in Hoboken is gisterenavond brand uitgebroken in een kebabzaak. Er was veel rook en elf mensen moesten voor controle naar het ziekenhuis maar niemand is er erg aan toe.
  [naar artikel]
 25. Parabel over hoop in een troosteloze toekomst (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. LIVE. Leukt Beerschot Wilrijk de ‘Nostalgie Avond’ op met een zege? (24/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Leider in de eerste amateurdivisie Beerschot Wilrijk moet vanavond aan de bak tegen WS Brussel, vorig seizoen de kampioen in 1B. Het team van John Bico kreeg echter geen licentie en de beste spelers vertrokken. Dit seizoen hangen de Brusselaars helemaal onderaan in het klassement. Een overwinning voor de Mannekens moet dus mogelijk zijn. Dat zou de ‘Nostalgie Avond’, waarin heel wat oude vedetten van het Kiel komen opdraven, helemaal compleet maken. Volg de wedstrijd vanaf 20u30.
  [naar artikel]
 27. Superstunt: Bayern uitgeschakeld in Duitse beker na strafschoppen tegen tweedeklasser Holstein Kiel (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sensatie in Duitsland: de bescheiden tweedeklasser Holstein Kiel heeft het grote Bayern München via strafschoppen uit de Duitse beker gekegeld. Bayern leek nochtans op weg naar de zege, maar diep in de toegevoegde tijd van de reguliere speeltijd maakte Holstein Kiel alsnog gelijk. Om het dan na een prangende strafschoppenreeks af te maken.
  [naar artikel]
 28. Bayern München-coach Flick na bekerafgang tegen tweedeklasser Holstein Kiel: “Ik ben in shock” (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Holstein Kiel zorgde woensdag voor een enorme verrassing in de Duitse beker. De tweedeklasser schakelde in de tweede ronde bekerhouder Bayern München uit na strafschoppen (6-5). Kiel had diep in blessuretijd van de reguliere 90 minuten pas verlengingen afgedwongen met de 2-2. “Ik ben in shock. We zijn allemaal heel teleurgesteld”, reageerde Bayern-trainer Hans-Dieter Flick.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Aan spanning en strijd geen gebrek op het Kiel, maar valt er nog een goal? (0-0) (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning is te snijden in 1B. Vanavond trekt KV Mechelen naar het Kiel voor de eerste van twee promotiematchen tegen Beerschot-Wilrijk. Zet...
  [naar artikel]
 30. Van de hemel naar de hel: Beerschot-fans denken op Het Kiel goal van promotie te vieren, tot die ene penalty (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vreugde en verdriet liggen vaak kort bij elkaar. Vraag dat maar aan de supporters van Beerschot Wilrijk die op Het Kiel via grote schermen de...
  [naar artikel]
 31. Chloé Vranken vierde in Grand Prix Kiel, Constant Van Paesschen zesde (10/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De uitslag van de zondag gesprongen Grand Prix van de CSI-jumping in het Duitse Kiel.
  [naar artikel]
 32. Vanhamel van Kust naar Kiel: “De club en ik delen dezelfde ambitie. Zo snel mogelijk weer in 1A spelen” (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie de coach wordt van Beerschot-Wilrijk is niet nog duidelijk, maar een doelman voor volgend seizoen hebben ze op het Kiel al wel gevonden. Rafael...
  [naar artikel]
 33. LIVE (20u): Kan KV Oostende op 't Kiel eindelijk eens winnen in play-off 2? (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Aftrap 20u • 't Kiel • Zevende speeldag PO2 • Beide teams wonnen nog niet
  [naar artikel]
 34. Bayern München uitgeschakeld in Duitse beker na strafschoppen tegen tweedeklasser Holstein Kiel (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sensatie in Duitsland: de bescheiden tweedeklasser Holstein Kiel heeft het grote Bayern München via strafschoppen uit de Duitse beker gekegeld. Bayern leek nochtans op weg naar de zege, maar diep in de toegevoegde tijd van de reguliere speeltijd maakte Holstein Kiel alsnog gelijk. Om het dan na een prangende strafschoppenreeks af te maken.
  [naar artikel]
 35. Kapseizen zeiljacht: "Kiel brak af" (02/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zeiljacht dat gisteren kapseisde voor de kust van Oostende is wellicht in de problemen gekomen omdat de kiel was afgebroken. Dat hebben de
  [naar artikel]
 36. Fietser kritiek na aanrijding met vrachtwagen op het Kiel (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Emiel Vloorsstraat op het Kiel is een fietser woensdagochtend onder een vrachtwagen terechtgekomen. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 37. LIVE: Custovic dropt 18-jarige in de basis voor partij op 't Kiel (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Aftrap 20u • 't Kiel • Zevende speeldag PO2 • Beide teams wonnen nog niet
  [naar artikel]
 38. Zes sluikstorters op heterdaad betrapt op het Kiel (13/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens controles op sluikstorten op het Kiel in Antwerpen zijn afgelopen week zes personen op heterdaad betrapt. Ze krijgen allemaal een boete, zegt de politie.
  [naar artikel]
 39. Concreet plan voor heraanleg spaghettiknoop op Zuid: Australiëlei zal kernstad met Kiel verbinden (25/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Australiëlei wordt de nieuwe verbinding tussen de bestaande Leien en de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. De route die via de huidige, maar tegen dan heraangelegde, spaghettiknoop loopt, zal ervoor zorgen dat niet alleen het Kiel, maar ook Hoboken een stuk dichter bij de kernstad ligt. “Dat bewijst dat out of the box denken tot een mooi plan kan leiden”, zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
  [naar artikel]
 40. Opnieuw horecazaak op Kiel beschoten (07/09/2018 - De Standaard)
  De Abdijstraat in de Antwerpse wijk het Kiel was in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw het toneel van een schietpartij. Het zou opnieuw om een afrekening binnen het drugsmilieu gaan, melden welingelichte bronnen aan Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 41. Groot project ‘Wonen aan de Vaart’ eindelijk van start: “Troosteloze site flink opwaarderen” (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nog dit jaar wordt vanaf de Zaatstraat een nieuwe straat aangelegd richting Schoten-centrum. Medio 2020 start daar langs de vaart eveneens de bouw van de eerste twee appartementsgebouwen. Deze werken kondigen één van de grootste dorpsuitbreidingen aan in Schoten sinds vele jaren. Mevacom, projectontwikkelaar van ‘Wonen aan de vaart’, heeft geduld moeten oefenen. “De aankoop van de binnengronden en de oude Covee/Lidl dateren intussen van 2006. Maar we gaan deze troosteloze site nu flink opwaarderen”, belooft woordvoerster Ellen Augustyns.
  [naar artikel]
 42. Standard wint met 0-3 op het Kiel en start met 10 op 12 (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Standard heeft abrupt een einde gemaakt aan de zegetocht van Beerschot. Op het Kiel wonnen de Rouches met 0-3 dankzij goals van Avenatti, Lestienne en Oulare. Tussendoor hield Bodart zijn ploeg recht met enkele prima tussenkomsten.
  [naar artikel]
 43. Makelaar laat beslag leggen op tv-gelden van Beerschot-Anderlecht: “Veel gedoe om niets” (25/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse voetbalmakelaar Futuralis laat beslag leggen op de tv-gelden van de match Beerschot-Anderlecht, die woensdagavond gespeeld wordt op een uitverkocht Kiel. Advocaat Kris Luyckx, die de firma vertegenwoordigt, bevestigt het nieuws, maar wil verder geen commentaar geven.
  [naar artikel]
 44. Een betere toekomst voor 6000 leerlingen op het Antwerpse Kiel? (11/10/2017 - VRT NWS)
  Het project A'REA 2020 wil 6000 kinderen en jongeren in de achtergestelde wijk Antwerpen-Kiel meer kansen geven op een succesvolle schoolloopbaan.  En het project wil ook hun ouders vooruit helpen.  
  [naar artikel]
 45. Ontgoochelde Beerschot-fans slikken bittere pil in Het Kiel: "Voetbalbond, maffia!" (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Diepe ontgoocheling heerst op het Kiel: Beerschot Wilrijk speelt volgend jaar niet in eerste klasse. De penaltygoal van Cercle Brugge in de...
  [naar artikel]
 46. COMMENTAAR. Bij Beerschot hopen ze op een ‘De Decker-effect’ (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is gebeurd. De langverwachte Vrexit is een feit. Als het van de supporters op het Kiel had afgehangen dan had Stijn Vreven al veel eerder zijn C4 gekregen als coach van Beerschot. Vorig seizoen riepen ze na zeven speeldagen al om zijn ontslag. Dit seizoen klonk er op speeldag vijf, na de nederlaag in Westerlo, voor het eerst weer ‘Vreven buiten’ uit de kelen van de mauve-witte fans.
  [naar artikel]
 47. Termont bijzonder misnoegd: "Als ik zeg geen commentaar, geef ik geen commentaar. Volg een cursus Nederlands" (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uittredend burgemeester Daniël Termont (sp.a) verliet het Gentse stadhuis vanmiddag bijzonder misnoegd. “Geen commentaar. Begrijpt u dat niet? Dat...
  [naar artikel]
 48. Beerschot haalt met Van den Buijs voetballende verdediger naar het Kiel: “Hij kan uitgroeien tot een publiekslieveling” (15/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met Dario van den Buijs realiseerde Beerschot een eerste inkomende zomertransfer. De 24-jarige zoon van Stakke van den Buijs moet op het Kiel extra...
  [naar artikel]
 49. Met Saïd Boumazoughe door het Kiel: “White privilege bestaat, of wat dacht je?” (17/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Op een zonnige dag een fietstochtje maken in de natuur? Nee, doe ik niet. Met drarries chillen aan de Mastvest, in Chinatown of bij de Polen aan het Galgenweel, dat wel. Ik wil laten zien vanwaar ik kom. En ja, dat is het Kiel, de plek waar ik geboren en getogen ben, waar ik gestruggled heb en die mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.