Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Baas Belfius onder vuur na uitspraak over horeca: “Natuurlijk komen er faillissementen, maar hebben we niet te veel cafés en restaurants?”

18/01/2021 - 15:28
"Marc Raisière, CEO van Belfius, ligt zwaar onder vuur na uitspraken over het groot aantal faillissementen in de horeca die ongetwijfeld nog zullen volgen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belfius-baas onder vuur na uitspraak over faillissementen in de horeca (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Belfius-CEO Marc Raisière ligt zwaar onder vuur na zijn uitspraken over de golf aan faillissementen in de horeca die er ongetwijfeld zit aan te komen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]


2. Belfius-CEO: ‘Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?’ (18/01/2021 - De Morgen)

Marc Raisière - wiens mandaat aan het hoofd van Belfius vorige week door de federale regering met vier jaar werd verlengd - heeft zich de woede van diezelfde regering op de hals gehaald. In een interview met Trends stelde hij: ‘Natuurlijk zullen er faillissementen komen (...) Maar hadden we niet te veel cafés en restaurants in België?’ [naar artikel]


3. CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België (18/01/2021 - Express)

De grote baas van Staatsbank Belfius, Marc Raisière, heeft het aan de stok met de PS. Was het een verspreking, of meende hij het echt? Marc Raisière, de CEO van Belfius, ging in Trends-Tendances nogal fel door op de gevolgen van de crisis voor de horeca. “Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet […] The post CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België appeared first on Business AM. [naar artikel]


4. Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen” (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)

De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.” [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


6. CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?” (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag. [naar artikel]


7. Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ (25/04/2020 - Express)

De meeste winkels mogen volgens het exitplan in fases pas op 11 mei weer open, cafés en restaurants zelfs ten... The post Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]


8. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]


9. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)

Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]


10. Horeca Vlaanderen: “Nieuwe golf van faillissementen op komst” (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)

GenkNauwelijks anderhalf jaar na de opening van brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk heeft de raad van bestuur de boeken alweer neergelegd. “De marges in de horeca zijn flinterdun, waardoor verder investeren onverantwoord was”, zucht zaakvoerder Luc Vandeweyer. De faling is de zoveelste in een lange reeks van Limburgse horecazaken die onlangs op de fles gingen. Intussen waarschuwt Horeca Vlaanderen voor een nieuwe golf van faillissementen in de sector. “Er moet dringend iets veranderen of er blijven binnenkort geen cafés en restaurants meer over.” [naar artikel]


11. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)

Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]


12. Federatie van Belgische cafés vreest kaalslag: "We moeten rekenen op 4.000 à 6.000 faillissementen"  (19/11/2020 - VRT NWS)

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, in het bijzonder de cafés. "Iedereen put uit zijn reserves", waarschuwt Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van de federatie van cafés in België (FedCaf). Hij vreest duizenden faillissementen als de overheid "niet gaat compenseren wat we echt verliezen". [naar artikel]


13. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]


14. Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen (20/01/2021 - Express)

Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]


15. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]


16. Horeca Vlaanderen wil terrassen alleen heropenen mét steunmaatregelen (04/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]


17. Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt (12/07/2020 - VRT NWS)

De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan. [naar artikel]


18. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


19. Restaurants en cafés zagen personeel verdwijnen tijdens sluiting: wie bedient straks die terrassen? (22/04/2021 - De Morgen)

In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]


20. Gouden WK voor horeca: fandorpen en cafés profiteren van Duivelse successen, restaurants doen mindere zaken (14/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De Rode Duivels hebben de kassa’s van veel horecazaken in de provincie Antwerpen stevig gespijsd. Ook de WK-fandorpen hebben, in tegenstelling tot vorige edities, veel winst gemaakt. Restaurants dedendan weer slechte zaken. [naar artikel]


21. Zijn cafés echt de coronabroeihaarden ? “Horeca staat niet op nummer één” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]


22. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


23. Horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze week nog wil de horeca duidelijkheid over de voorwaarden waaronder cafés en restaurants opnieuw de deuren mogen openen. Premier Sophie Wilmès (MR) zweert voorlopig bij de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni. “Maar dan komen we er niet”, klinkt het in de sector. [naar artikel]


24. Eén op de twee cafés en restaurants is virtueel failliet (18/03/2021 - Knack)

De coronacrisis dreigt een kaalslag te veroorzaken in de horeca. Eén op de twee Belgische cafés en restaurants heeft een negatief eigen vermogen, leren exclusieve cijfers van Trends. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!