Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Horeca telt af naar 1 jaar lockdown met scheurkalender: 25 tips over "hoe veilig openen wél kan"

17/02/2021 - 15:24
"Enkele Antwerpse horecaondernemers zijn vandaag gestart met een originele aftelactie naar 1 jaar lockdown. Dat melden ondernemers Wim Van der Borght, eigenaar van een twintigtal zaken, en David Claeys, mede-initiatiefnemer van Horeca Next in een persbericht. Met een scheurkalender van 25 blaadjes willen ze de regeringen en parlementen 25 constructieve tips geven over "hoe horecazaken wél kunnen openen, met respect voor de volksgezondheid"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]


2. Gentse terrassen krijgen extra ruimte van de stad, "Zo kan horeca veilig heropenen" (03/06/2020 - VRT NWS)

Horeca-uitbaters in Gent kunnen extra ruimte aanvragen voor hun terras. Dat heeft het stadsbestuur beslist, om zo de sector meer ademruimte te geven en te helpen bij een veilige heropening. "De voorwaarde is wel dat passanten nog veilig langskunnen", verduidelijkt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Ook de terrastaksen vallen weg tot eind september. [naar artikel]


3. Horeca-uitbaters in Antwerpen gaan de straat op: "Laat ons de terrassen openen, dat kan gecontroleerd en coronaproof" (02/03/2021 - VRT NWS)

Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]


4. Vandenbroucke (SP.A) tempert verwachtingen over versoepelingen horeca: "Maart volstrekt ondenkbaar" (06/02/2021 - VRT NWS)

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zullen er in de loop van maart geen extra versoepelingen komen voor bijvoorbeeld de horeca. "Ik twijfel sterk of we dan al ver genoeg gevorderd zijn in de vaccinatiestrategie", zei Vandenbroucke in "De ochtend" op Radio 1. "Pas als de kwetsbaren zijn gevaccineerd, kunnen we voor iedereen het normale leven weer openen." [naar artikel]


5. "Eerst een testje, dan een feestje": met deze tips kom je de feestdagen veilig door (17/12/2021 - VRT NWS)

Houd het klein, doe een zelftest, draag (bij momenten) een mondmasker en ventileer: dat zijn de tips van Sciensano-viroloog Steven Van Gucht om de kerst- en eindejaarsperiode veilig door te komen. Die zelftest werkt volgens microbioloog Katrien Lagrou (KU Leuven) ook voor de omikronvariant: "Idealiter neem je de test wel zo kort mogelijk voor je bijeenkomst af." [naar artikel]


6. Horeca West-Vlaanderen: "Veel zaken hebben problemen, omdat personeel overloopt naar warenhuisketens" (20/01/2021 - VRT NWS)

Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]


7. Sterrenchef Peter Goossens over sluiting van de horeca: "Geef ons alsjeblieft een signaal" (21/05/2020 - VRT NWS)

Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]


8. Horeca stelt plan voor om te heropenen op 1 april (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]


9. Tips om mensen veilig thuis te ontvangen die niet tot uw bubbel behoren (07/10/2020 - VRT NWS)

Vanaf vrijdag mogen we maximaal vier bezoekers bij ons thuis uitnodigen. Dat kunnen ook mensen zijn die niet tot onze bubbel behoren. Om dat bezoek veilig te laten verlopen, heeft het wetenschappelijk instituut Sciensano vandaag enkele tips gegeven. "We kunnen elkaar bezoeken, maar doe dat veilig met afstand en mondmasker", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Zo kunnen we er toch nog een warme, gezellige en gezonde winter van maken." [naar artikel]


10. Elke dag 12 kinderen betrokken bij ongeval: van "oefen route" tot "doe oortjes uit", tips om hen veilig naar school te loodsen (30/08/2021 - VRT NWS)

Met de start van het nieuwe schooljaar zullen duizenden kwetsbare weggebruikers zich opnieuw in het verkeer begeven. Vorig schooljaar raakten - ondanks het coronajaar met gesloten scholen en halftijds onderwijs - 1.510 kinderen betrokken bij een verkeersongeval. 1.510, dat zijn 12 gewonde kinderen per dag op weg naar of terug van school. Het is dus belangrijk dat kinderen de route naar school goed kennen. Enkele tips om hen veilig door het verkeer te loodsen. [naar artikel]


11. Brusselse brandweer roept horeca op om bij uitbreiding terrassen rekening te houden met hulpdiensten: "Elke seconde telt" (05/05/2021 - VRT NWS)

De brandweer van Brussel hoopt dat de horeca-uitbaters rekening houden met de hulpdiensten, nu ze hun terrassen mogen uitbreiden op de parkeerplaatsen in de straat. "Bij een interventie telt elke seconde, het zou spijtig zijn dat we te laat komen omdat we niet konden doorrijden," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. [naar artikel]


12. België overspoeld door Nederlanders: “Dit is de kortste weg naar sluiting van de horeca” (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Restaurants in de grensregio worden overspoeld met reservaties en in de steden is het over de Nederlandse koppen lopen, sinds Nederland zondag in lockdown is gegaan. "Dat laten gebeuren is de kortste weg naar een sluiting van de horeca", zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx. [naar artikel]


13. Frankrijk gaat vrijdag opnieuw in lockdown: "De enige uitweg", zegt president Macron  (28/10/2020 - VRT NWS)

In een toespraak tot de natie heeft de Franse president aangekondigd dat er een tweede nationale quarantaine komt, zij het in een zachtere vorm dan de eerste lockdown in het voorjaar. De horeca en niet-essentiële winkels gaan dicht. Verplaatsingen worden sterk beperkt. De scholen blijven wel open. "We worden allemaal verrast door de snelheid waarmee het virus zich verspreidt" zei Macron, "we moeten overschakelen op een nieuwe strategie". [naar artikel]


14. Horeca stelt plan voor om te heropenen op 1 april, met strenge voorwaarden voor zichzelf (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]


15. Nederland kondigt “milde lockdown” aan: sluitingsuur voor horeca en maximum vier mensen thuis (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)

"We hebben vanavond een heel vervelende boodschap met vervelende besluiten", begon ontslagnemend premier Mark Rutte de persconferentie. Hij kondigt een "milde lockdown" aan in Nederland voor de komende drie weken, beginnend vanaf morgen. [naar artikel]


16. Ludieke buttons in het West-Vlaams helpen lockdown overleven: "Ket Hed" en "Tenieme Kluchtig" (01/04/2020 - VRT NWS)

Het Roeselaarse bedrijf Creativeservices.be wil iedereen die in lockdown zit, een hart onder de riem steken. En dat op een ludieke manier. Op www.lockdownsurvivor.com vind je buttons, mokken en kaartjes met West-Vlaamse oneliners als "Ket Hed", "Tenieme Kluchtig", "Blufdije Kot", "Tes na de Wuppe" en "Tinternet is ip". [naar artikel]


17. "Enkele tips voor de ouders" (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Enkele dagen voor het nieuwe schooljaar geeft het BIVV ook een reeks tips voor veilig schoolverkeer. "Je mag vooral zelf niet vergeten om het [naar artikel]


18. "Terrasambassadeurs" moeten pleinen in Mechelen verdelen onder horeca (03/06/2020 - VRT NWS)

Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen. [naar artikel]


19. Na dodelijke explosie in Deerlijk: drie tips om thuis veilig met gasflessen om te gaan (11/05/2022 - VRT NWS)

De explosie van een gasfles in Deerlijk waarbij een dode en een zwaargewonde viel, maakt het opnieuw pijnlijk duidelijk dat zulke flessen gevaarlijk kunnen zijn. Bij "Radio 2 Spits" geeft brandpreventiespecialist Tim Renders drie nuttige tips om het zo veilig mogelijk te houden. [naar artikel]


20. België telt 3.500 horecazaken méér dan voor corona: "Te danken aan steunpakket en creatieve ondernemers" (14/03/2023 - VRT NWS)

Het aantal horecazaken in België is de laatste drie jaar met ruim vijf procent gestegen. Net voor corona losbarstte, telde ons land zo'n 60.000 horecazaken. Intussen zijn dat er bijna 3.500 meer. "De stijging is het bewijs dat het steunpakket voor de horeca gewerkt heeft", zegt Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


21. Coronablog - Daling van de "deltagolf" zet zich voort, en hoe hou je het vanavond veilig(er)? "Test en verlucht"   (24/12/2021 - VRT NWS)

De dalende deltacurve in de coronacijfers houdt stand, maar maskeert helaas de stijgende omikroncurve. En straks vieren we kerstavond. Viroloog Steven Van Gucht loodst ons veilig door de feestdagen. We zetten zijn tips op een rij. Volg de belangrijke corona-updates in onze blog. [naar artikel]


22. Chef-kok van brasserie in Moerbeke-Waas doet oproep naar klanten: "Breng onze borden terug of we kunnen binnenkort niet openen" (27/04/2021 - VRT NWS)

Brasserie 't Polderhuis in Moerbeke-Waas is 500 van zijn 850 borden kwijt. De brasserie had tijdens de lockdown voor takeaway gezorgd en de gerechten op porseleinen borden geserveerd. Maar de klanten hebben de borden niet teruggebracht. Nu zit chef-kok Filip Meul met de handen in het haar "Als de terrassen openen op 8 mei, heb ik borden tekort om te kunnen openen," zucht hij in Start Je Dag bij Radio2 Oost-Vlaanderen. [naar artikel]


23. "Pano" bezoekt bedrijven die tweede volledige "lockdown" vrezen: "Dát overleven we niet, het wordt een bloedbad" (13/05/2020 - VRT NWS)

De bedrijven zijn bang dat een tweede "lockdown" hen helemaal zal wegspoelen. Dat blijkt onder meer uit een bevraging van werkgeversorganisatie Voka bij zijn leden. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) probeert ondertussen een nieuwe, algemene lockdown tegen te houden. Want dat zou "een bloedbad" worden. Vanavond probeert het Eén-reportagemagazine "Pano" de economische gevolgen van de coronacrisis in kaart te brengen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!