Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]
Horeca-uitbaters in Gent kunnen extra ruimte aanvragen voor hun terras. Dat heeft het stadsbestuur beslist, om zo de sector meer ademruimte te geven en te helpen bij een veilige heropening. "De voorwaarde is wel dat passanten nog veilig langskunnen", verduidelijkt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Ook de terrastaksen vallen weg tot eind september. [naar artikel]
Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]
Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zullen er in de loop van maart geen extra versoepelingen komen voor bijvoorbeeld de horeca. "Ik twijfel sterk of we dan al ver genoeg gevorderd zijn in de vaccinatiestrategie", zei Vandenbroucke in "De ochtend" op Radio 1. "Pas als de kwetsbaren zijn gevaccineerd, kunnen we voor iedereen het normale leven weer openen." [naar artikel]
Houd het klein, doe een zelftest, draag (bij momenten) een mondmasker en ventileer: dat zijn de tips van Sciensano-viroloog Steven Van Gucht om de kerst- en eindejaarsperiode veilig door te komen. Die zelftest werkt volgens microbioloog Katrien Lagrou (KU Leuven) ook voor de omikronvariant: "Idealiter neem je de test wel zo kort mogelijk voor je bijeenkomst af." [naar artikel]
Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]
Vanaf vrijdag mogen we maximaal vier bezoekers bij ons thuis uitnodigen. Dat kunnen ook mensen zijn die niet tot onze bubbel behoren. Om dat bezoek veilig te laten verlopen, heeft het wetenschappelijk instituut Sciensano vandaag enkele tips gegeven. "We kunnen elkaar bezoeken, maar doe dat veilig met afstand en mondmasker", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Zo kunnen we er toch nog een warme, gezellige en gezonde winter van maken." [naar artikel]
Met de start van het nieuwe schooljaar zullen duizenden kwetsbare weggebruikers zich opnieuw in het verkeer begeven. Vorig schooljaar raakten - ondanks het coronajaar met gesloten scholen en halftijds onderwijs - 1.510 kinderen betrokken bij een verkeersongeval. 1.510, dat zijn 12 gewonde kinderen per dag op weg naar of terug van school. Het is dus belangrijk dat kinderen de route naar school goed kennen. Enkele tips om hen veilig door het verkeer te loodsen. [naar artikel]
De brandweer van Brussel hoopt dat de horeca-uitbaters rekening houden met de hulpdiensten, nu ze hun terrassen mogen uitbreiden op de parkeerplaatsen in de straat. "Bij een interventie telt elke seconde, het zou spijtig zijn dat we te laat komen omdat we niet konden doorrijden," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. [naar artikel]
Restaurants in de grensregio worden overspoeld met reservaties en in de steden is het over de Nederlandse koppen lopen, sinds Nederland zondag in lockdown is gegaan. "Dat laten gebeuren is de kortste weg naar een sluiting van de horeca", zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx. [naar artikel]
In een toespraak tot de natie heeft de Franse president aangekondigd dat er een tweede nationale quarantaine komt, zij het in een zachtere vorm dan de eerste lockdown in het voorjaar. De horeca en niet-essentiële winkels gaan dicht. Verplaatsingen worden sterk beperkt. De scholen blijven wel open. "We worden allemaal verrast door de snelheid waarmee het virus zich verspreidt" zei Macron, "we moeten overschakelen op een nieuwe strategie". [naar artikel]
Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]
"We hebben vanavond een heel vervelende boodschap met vervelende besluiten", begon ontslagnemend premier Mark Rutte de persconferentie. Hij kondigt een "milde lockdown" aan in Nederland voor de komende drie weken, beginnend vanaf morgen. [naar artikel]
Het Roeselaarse bedrijf Creativeservices.be wil iedereen die in lockdown zit, een hart onder de riem steken. En dat op een ludieke manier. Op www.lockdownsurvivor.com vind je buttons, mokken en kaartjes met West-Vlaamse oneliners als "Ket Hed", "Tenieme Kluchtig", "Blufdije Kot", "Tes na de Wuppe" en "Tinternet is ip". [naar artikel]
Enkele dagen voor het nieuwe schooljaar geeft het BIVV ook een reeks tips voor veilig schoolverkeer. "Je mag vooral zelf niet vergeten om het [naar artikel]
Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen. [naar artikel]
De explosie van een gasfles in Deerlijk waarbij een dode en een zwaargewonde viel, maakt het opnieuw pijnlijk duidelijk dat zulke flessen gevaarlijk kunnen zijn. Bij "Radio 2 Spits" geeft brandpreventiespecialist Tim Renders drie nuttige tips om het zo veilig mogelijk te houden. [naar artikel]
Het aantal horecazaken in België is de laatste drie jaar met ruim vijf procent gestegen. Net voor corona losbarstte, telde ons land zo'n 60.000 horecazaken. Intussen zijn dat er bijna 3.500 meer. "De stijging is het bewijs dat het steunpakket voor de horeca gewerkt heeft", zegt Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De dalende deltacurve in de coronacijfers houdt stand, maar maskeert helaas de stijgende omikroncurve. En straks vieren we kerstavond. Viroloog Steven Van Gucht loodst ons veilig door de feestdagen. We zetten zijn tips op een rij. Volg de belangrijke corona-updates in onze blog. [naar artikel]
Brasserie 't Polderhuis in Moerbeke-Waas is 500 van zijn 850 borden kwijt. De brasserie had tijdens de lockdown voor takeaway gezorgd en de gerechten op porseleinen borden geserveerd. Maar de klanten hebben de borden niet teruggebracht. Nu zit chef-kok Filip Meul met de handen in het haar "Als de terrassen openen op 8 mei, heb ik borden tekort om te kunnen openen," zucht hij in Start Je Dag bij Radio2 Oost-Vlaanderen. [naar artikel]
De bedrijven zijn bang dat een tweede "lockdown" hen helemaal zal wegspoelen. Dat blijkt onder meer uit een bevraging van werkgeversorganisatie Voka bij zijn leden. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) probeert ondertussen een nieuwe, algemene lockdown tegen te houden. Want dat zou "een bloedbad" worden. Vanavond probeert het Eén-reportagemagazine "Pano" de economische gevolgen van de coronacrisis in kaart te brengen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.