De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eén op twee neemt fiets naar werk: provincie Antwerpen is koploper

Gazet van Antwerpen

22/02/2021 - 05:07

De helft van alle woon-werkverplaatsingen in de provincie Antwerpen vond vorig jaar plaats met de fiets, of met de fiets in combinatie met een ander vervoersmiddel. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta. In geen enkele andere provincie fietsen ze vaker naar het werk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antwerpenaar vaker met fiets naar werk (17/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een op de drie werknemers in de provincie Antwerpen neemt de fiets om naar het werk te rijden. Mensen die in de stad werken, nemen minder snel de wagen dan mensen in de rest van de provincie.
  [naar artikel]
 2. Provincie Antwerpen kampioen fietspremies: zij rijden (bijna) elke dag met de fiets naar het werk (25/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De afgelopen vijf jaar hebben in België 45% meer werknemers een fietsvergoeding gekregen van hun werkgever. Ruim een vijfde van de werknemers ontvangt nu een premie om met zijn stalen ros naar het werk te rijden. Provincie Antwerpen is koploper in het toekennen van zo’n vergoeding: ruim één op de vier Antwerpse werkgevers geeft een fietsbonus. Wij vroegen aan drie provinciegenoten waarom zij (bijna) elke dag naar het werk fietsen.
  [naar artikel]
 3. 4 op de 10 gaan met de fiets naar het werk in de provincie Antwerpen: veel meer dan in de rest van het land (31/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna vier op de tien mensen uit de provincie Antwerpen rijdt geregeld met de fiets naar het werk. Daarmee scoort Antwerpen veel hoger dan de rest van het land. “De fietsinfrastructuur in Antwerpen is in de voorbije jaren grondig verbeterd”, verklaart Wies Callens, beleidsmedewerker van de Fietsersbond.
  [naar artikel]
 4. Bijna 1 op de 2 Antwerpse pendelaars gebruikt minstens deels de fiets: “Duidelijk verschil tussen Antwerpen en Brussel” (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna de helft van de werknemers in de provincie Antwerpen gebruikt voor minstens een deel van hun woon-werkverplaatsingen de fiets. Eén op de vijf gebruikt uitsluitend de fiets om naar het werk te rijden en er is een sterke stijging in de combinatie auto-fiets. In geen enkele andere provincie in ons land is de fiets zo populair voor woon-werkverkeer.
  [naar artikel]
 5. Woon-werkverkeer: provincie Antwerpen kampioen in combinatie fiets – auto (10/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  U hebt een bedrijfswagen voor de deur, maar ziet een autorit naar het werk in de file vandaag niet zitten. Dus u neemt een keer de fiets? U bent niet alleen. Payrollbedrijf Acerta merkte dat bij zijn klanten maar liefst een kwart van de werknemers de auto met de fiets afwisselt. Tegelijk stijgt het aantal bedrijfswagens opnieuw.
  [naar artikel]
 6. De 7 stappen van Ludo Dierckxsens: zo haal je je fiets uit winterslaap (24/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wordt Koning Auto dit voorjaar verdreven door Koningin Fiets? In onze provincie neemt een op de twee de fiets naar het werk. De gouden regel voor ex-wielerprof Ludo Dierckxsens (56) uit Geel: “Je fiets moet in orde zijn, voor welk gebruik dan ook.” Hoe je je stalen ros uit zijn winterslaap haalt, toont hij in zeven stappen.
  [naar artikel]
 7. Hiervoor nemen de Antwerpenaren de fiets (02/10/2017 - De Standaard)
  De inwoners van de provincie Antwerpen nemen de fiets in grote mate voor functionele verplaatsingen. Zeven op de tien fietsers blijkt op weg naar het werk, de winkel of de sportclub.
  [naar artikel]
 8. Tot 400 euro subsidie als u een nieuwe fiets koopt in Antwerpen (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Wie in Antwerpen werkt en een nieuwe fiets koopt, krijgt een korting tot 400 euro. De voorwaarden zijn dat u minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk gaat en dat u tot hiertoe voornamelijk met de auto naar het werk ging.
  [naar artikel]
 9. Meeste vrije bouwgronden liggen in provincie Antwerpen: “Serieus overaanbod” (09/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wie bouwplannen heeft, kan op beide oren slapen. Eind vorig jaar was er in de provincie Antwerpen nog voor 5.698 hectare ongebruikte bouwgrond in woongebieden. Antwerpen is daarmee koploper in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 10. Fiets wint steeds meer terrein en openbaar vervoer lijkt uit dal te klimmen (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De fiets wint in de provincie Antwerpen steeds meer terrein als favoriete vervoermiddel om naar het werk te gaan. De helft van de werknemers gebruikt de fiets minstens voor een deel in het ­woon-werkverkeer. Het openbaar vervoer lijkt dan weer te zijn hersteld van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 11. Originele actie: fietsenwinkelketen Wildiers neemt je auto over bij aankoop van (elektrische) fiets (26/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Fietsenwinkelketen Wildiers, die vier vestigingen heeft in de provincie Antwerpen, pakt uit met een opmerkelijke actie: de keten biedt klanten de mogelijkheid om hun auto in te ruilen voor een fiets van minstens 2.000 euro. Als de wagen meer waard is dan de fiets, krijgt de klant er dus geld bij.
  [naar artikel]
 12. Tot 400 euro subsidie voor wie nieuwe fiets koopt in Antwerpen (30/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Wie in Antwerpen werkt en een nieuwe fiets koopt, krijgt een korting tot 400 euro. De voorwaarden zijn dat u minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk gaat en dat u tot hiertoe voornamelijk de auto gebruikte.
  [naar artikel]
 13. OVERZICHT. Derde van kinderen kreeg eerste prik: provincie Antwerpen koploper in vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim een derde van alle 5- tot 11-jarigen in de provincie Antwerpen heeft zich laten vaccineren of heeft een afspraak gemaakt. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen bij de verschillende eerstelijnszones. Al zijn er wel regionale verschillen.
  [naar artikel]
 14. DISCUSSIE. Zou jij een fiets leasen via je werkgever? Of toch liever kopen? (12/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer bedrijven in Vlaanderen bieden hun werknemers een makkelijkere verplaatsing naar het werk aan door middel van leasefietsen. Vooral in de regio Antwerpen neemt het aantal leasefietsen toe. Zou jij een fiets leasen via jouw werkgever?
  [naar artikel]
 15. Nog geen 5% van de werknemers gaat met openbaar vervoer naar het werk (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie op de tien werknemers in de provincie Antwerpen gaat met de fiets naar het werk. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2015. Ook opmerkelijk: slechts 4,6% van de werknemers kiest voor het openbaar vervoer.
  [naar artikel]
 16. Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk als 5 jaar geleden (15/09/2019 - Metro)
  Meer dan 1 op de 10 werknemers in België neemt voor de woon-werkrit geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als 5 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. Ook het openbaar vervoer won de laatste 5 jaar aan populariteit ten koste van de auto. De populariteit van de fiets voor het woon-werkverkeer stijgt in heel België, met Vlaanderen als trekker: 15,2% van de Vlamingen fietst regelmatig tussen thuis en werk. Koploper is Antwerpen, 1 op de 5 Antwerpse werknemers fietst naar het werk, en Limburg is de snelste groeier. E-bike helpt grote afstanden overbruggen In Wallonië is de fiets het minst populair (0,9%). Niet onlogisch gezien de grotere afstanden en de hoogteverschillen. Brussel krijgt 3,73% van de werknemers regelmatig op de fiets. In 2013 was dat 2,0%. In 2013 woonde drie kwart van de fietsers binnen een straal van 10 km van het werk, in 2018 is die groep geslonken tot 62%. De groep die meer dan 30 km naar het werk fietst, groeide in diezelfde tijd van 5,5% naar 9,8%. Door het succes van de e-bike is de gemiddelde gefietste woon-werkafstand op 5 jaar gestegen van 7,3 naar 9,4 km. Openbaar vervoer Een groeiend percentage werknemer gaat ook met de trein, bus, tram of metro naar het werk: van 2,8% in 2013 naar 4,2% in 2018 voor België, in Vlaanderen van 2,5% naar 3,8%. «Die groei moeten we relativeren: gemiddeld plus 51% in 5 jaar is een heel pak minder dan wat de fiets (+ 104%) doet. Het absoluut belang van het openbaar vervoer blijft beperkt: nog altijd maar 4,15% van de werknemers kiest ervoor.» De cijfers zijn gebaseerd op de werkelijke gegevens van werknemers in dienst bij meer dan 40.000 werkgevers uit de private sector, zowel kmo’s als grote ondernemingen. Lees ook : Omstreden documentaire over Michael Jackson wint Emmy Het bericht Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk als 5 jaar geleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver" (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,...
  [naar artikel]
 18. Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan altijd met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver" (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,...
  [naar artikel]
 19. Antwerpen voert avondklok in (27/07/2020 - Knack)
  In de provincie Antwerpen moet iedereen voortaan thuis zijn tussen 23.30 uur en 6 uur tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen zoals naar het werk of het ziekenhuis. Op het hele grondgebied van de provincie zal er een mondmaskerplicht gelden.
  [naar artikel]
 20. Provincie Antwerpen koploper in uitdelen van werkstraffen (05/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nergens in Vlaanderen delen rechters zo graag werkstraffen uit als in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) na een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V). In 2019 waren dat er meer dan 1.400, goed voor een derde van het totale aantal werkstraffen.
  [naar artikel]
 21. Stad moedigt met speciale korting werknemers aan om de fiets te nemen (25/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen heeft woensdag haar kortingsregeling voor een (e-)fiets voorgesteld. Het gaat om een initiatief van ‘Slim naar Antwerpen’. Werknemers die op fietsafstand van het werk wonen, maar zich toch met de auto verplaatsen, kunnen vanaf 1 februari een eenmalige korting aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een (e-)fiets.
  [naar artikel]
 22. Deze maatregelen neemt de provincie Antwerpen (27/07/2020 - De Standaard)
  De provincie Antwerpen neemt nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 23. Hoe het elektrisch fietsen op enkele jaren tijd kon exploderen in Antwerpen en wat de gevolgen daar van zijn (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De elektrische fiets is in de provincie Antwerpen aan een stevige opmars bezig. Uit de Grote Fietsenquête blijkt dat vijf jaar geleden 7% van de fietsers met een elektrische fiets reed. Dat steeg naar 26% vorig jaar. De afgelegde fietsafstand op de fietsostrades nam daardoor ook gevoelig toe.
  [naar artikel]
 24. NMBS belooft extra treinen in provincie Antwerpen (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Slechts 1,9% van de werknemers die in de provincie Antwerpen wonen, gaat met de trein naar het werk. “Dat komt voor een stuk omdat de gemiddelde woon-werkafstand van de Antwerpse werknemer zestien kilometer is. Met de trein doe je doorgaans langere afstanden”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. “Maar verscheidene lokale gemeentebesturen in de provincie Antwerpen hebben ons gevraagd om onze dienstregeling uit te breiden. Dat gaan we dan ook doen.”
  [naar artikel]
 25. 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk (14/01/2021 - Express)
  De fiets wint terrein in het woon-werkverkeer: 28 procent van de Belgische werknemers heeft interesse in het leasen van een fiets via hun werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij 2000 werkende Belgen.  De Belg denkt steeds meer na hoe hij op een duurzame manier naar het werk kan […] The post 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Fietsenquête bewijst nog eens: elektrische fiets aan opmars bezig (08/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Al 3.000 mensen hebben de Grote Fietsenquête van de provincie Antwerpen ingevuld. Via de enquête wil de provincie polsen naar de tevredenheid van fietsers.
  [naar artikel]
 27. Zij werken in Antwerpen (02/10/2017 - Metro)
  Naar Antwerpen rijden met de wagen wordt steeds lastiger. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Inge Convents van Bankverzekeraar Argenta en Michel Depière van Stad Antwerpen geven het goede voorbeeld. «Dankzij ons cafetariaplan rij ik nu met een elektrische fiets» Inge Convents, 50 jaar, Bediende boekhouding bij Argenta Wat doe je? “Sinds dit jaar houd ik me, op de dienst boekhouding, bezig met het verwerken van de inkomende facturen. Mijn job biedt veel uitdaging en afwisseling. Zo los ik elke dag andere problemen op. Daar haal ik veel voldoening uit. Dit gecombineerd met de fijne familiale sfeer maakt mijn job top!” Hoe ga je naar het werk? “Mijn man gaat al lang met de fiets naar het werk en dat biedt alleen maar voordelen. Ik dacht er al even over na om een elektrische fiets aan te schaffen toen Argenta me de mogelijkheid bood om er één te bestellen via ons cafetariaplan. Nu snor ik vlot naar het werk.” Argenta zoekt nog een collega voor Inge op de boekhoudafdeling. Meer info op www.argentajobs.be   «Dankzij de tram of de fiets kom ik veel rustiger toe op het werk» Michel Depière, 39 jaar, Digitaal strateeg bij Stad Antwerpen Wat doe je? “Ik teken de digitale strategie uit bij Stad Antwerpen zodat alle diensten op lange termijn dezelfde richting uitgaan. Daarnaast bied ik concrete hulp bij bijvoorbeeld de opbouw van websites. Daardoor heb ik contacten in heel Antwerpen en ik vind het ook geweldig dat ik mijn ervaring kan toepassen op verschillende projecten.” Hoe ga je naar het werk? “Ik werk in Den Bell en ik neem de tram die vlakbij stopt of bij mooi weer de fiets. Stad Antwerpen stimuleert duurzame mobiliteit en dat zet ook mij aan het denken. De ochtendspits verloopt voor mij nu veel rustiger. Ik kan ook een (elektrische) fiets lenen voor mijn verplaatsingen binnen Antwerpen.” Ook slim werken in Antwerpen? www.slimnaarantwerpen.be  
  [naar artikel]
 28. 65 jobs erbij in nieuw Antwerps distributie­centrum DHL: pakjes met fiets of elektrische wagen geleverd (19/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het koeriersbedrijf DHL opent in oktober 2020 een distributiecentrum op het bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen. Er komen 65 extra jobs. Van hieruit worden pakjes naar klanten in de provincie Antwerpen en het Waasland gebracht, per fiets of met een elektrische bestelwagen.
  [naar artikel]
 29. Maak kennis met nog een nieuwe fiets in Antwerpen: de Swapfiets (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De in Nederland succesvolle Swapfiets komt in april naar Antwerpen. Antwerpenaars huren een fiets per maand, vanaf 15 euro. Uniek is dat een fietsenmaker een defecte fiets thuis komt herstellen of vervangen (‘swappen’) door een andere fiets. De fiets blijft voor de duur van het abonnement ook bij de klant.
  [naar artikel]
 30. Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk ten opzichte van 5 jaar geleden (15/09/2019 - Metro)
  Meer dan 1 op de 10 werknemers (13,4 pct) in België neemt voor de woon-werkrit geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als 5 jaar (6,4 pct) geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. De fietsende Belg is 41 jaar en 4 maanden oud en fietst gemiddeld 9,4 km naar het werk, ruim 2 km meer dan 5 jaar geleden, hoofdzakelijk dankzij de elektrische fiets. Ook het openbaar vervoer won de laatste 5 jaar aan populariteit ten koste van de auto. De populariteit van de fiets voor het woon-werkverkeer stijgt in heel België, met Vlaanderen als trekker: 15,2 pct van de Vlamingen fietst regelmatig tussen thuis en werk. Koploper is Antwerpen, 1 op de 5 Antwerpse werknemers fietst naar het werk, en Limburg is de snelste groeier. Hier ging het percentage maal drie, aldus Acerta. In Wallonië is de fiets het minst populair (0,9 pct). Niet onlogisch gezien de grotere afstanden en de hoogteverschillen. Brussel krijgt 3,73 pct van de werknemers regelmatig op de fiets. In 2013 was dat 2,0 pct. Het pad wordt daar geëffend, aldus Dirk Wijns, directeur Acerta Consult. De stijging van fietsende werknemers geldt in alle leeftijdscategorieën met uitzondering van de oudsten (+ 63-jaar). Een 50-plusser fietst nog net zo vaak als de min-35-jarige. De gemiddelde leeftijd van die naar het werk fietsen ligt op 41 jaar en 4 maanden, in 2013 was dat 40 jaar. In 2013 woonde drie kwart van de fietsers binnen een straal van 10 km van het werk, in 2018 is die groep geslonken tot 62 pct. De groep die meer dan 30 km naar het werk fietst, groeide in diezelfde tijd van 5,5 pct naar 9,8 pct. Door het succes van de e-bike is de gemiddelde gefietste woon-werkafstand op 5 jaar gestegen van 7,3 naar 9,4 km. Een groeiend percentage werknemer gaat ook met de trein, bus, tram of metro naar het werk: van 2,8 pct in 2013 naar 4,2 pct in 2018 voor België, in Vlaanderen van 2,5 pct naar 3,8 pct. “Die groei moeten we relativeren: gemiddeld plus 51 pct in 5 jaar is een heel pak minder dan wat de fiets (+ 104 pct) doet. Het absoluut belang van het openbaar vervoer blijft beperkt: nog altijd maar 4,15 pct van de werknemers kiest ervoor.” De cijfers zijn gebaseerd op de werkelijke gegevens van werknemers in dienst bij meer dan 40.000 werkgevers uit de private sector, zowel kmo’s als grote ondernemingen. bron: Belga Het bericht Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk ten opzichte van 5 jaar geleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. 1 op 5 Limburgers rijdt met fiets naar het werk (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De fiets is aan een echte tussensprint bezig in het woon-werkverkeer. In 2017 reed voor het eerst bijna een of vijf Limburgers met de fiets naar het werk, een kwart meer dan het jaar tevoren. En het plafond is volgens mobiliteitsexperten nog lang niet bereikt.
  [naar artikel]
 32. Antwerpenaar fietst steeds verder - maar wel het liefst elektrisch (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen is in opmars als fietsprovincie. Steeds meer mensen nemen de fiets naar hun werk en de afstanden die men op de fiets aflegt, worden steeds langer. Die laatste ontwikkeling is te danken aan de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Fietsenquête.
  [naar artikel]
 33. Provincie Antwerpen neemt extra coronamaatregelen: avondklok en verplicht mondneusmasker (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De provincie Antwerpen heeft vanavond laat haar crisisoverleg afgerond en enkele maatregelen ingevoerd.
  [naar artikel]
 34. Aantal werknemers in de haven die de fiets nemen, is verdrievoudigd (15/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal werknemers in de Antwerpse haven die met de fiets naar het werk komen is de laatste twee jaar bijna verdrievoudigd, van 6% naar 17%. Ook de water- en fietsbus tekenen recordcijfers op. “Het bewijs dat onze mobiliteitsaanpak werkt”, zegt havenschepen Annick De Ridder (N-VA). Samen met CEO Jacques Vandermeiren stelde ze de cijfers voor bij de start van Antwerpen Autovrij, op de Groenplaats. De Ridder en Vandermeiren testten daar ook een aantal varianten op de fiets uit.
  [naar artikel]
 35. We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan (26/11/2020 - Express)
  De fiets is aan een opmars bezig wanneer we kijken naar de manier waarop we naar het werk pendelen. Tijdens... The post We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Een op de vijf met de fiets naar het werk (03/03/2017 - De Standaard)
  Meer mensen fietsen naar het werk, maar tegelijk boet de bedrijfswagen niet aan populariteit in. Vooral in Antwerpen wordt stevig gefietst.
  [naar artikel]
 37. OPROEP. Trotseert u de vrieskou met de fiets? (19/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De vriestemperaturen zijn niet altijd een pretje voor wie de baan op moet naar zijn of haar werk. Gazet van Antwerpen is op zoek naar de moedige zielen die met de fiets de koude trotseren.
  [naar artikel]
 38. Antwerpen koploper inschrijvingen elektrische fietsen (21/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de provincie Antwerpen zijn er sinds oktober van vorig jaar bijna duizend e- bikes ingeschreven. Ondanks het gebrek aan fietsvergoeding en onduidelijkheden rond wetgeving is dit een hoog cijfer.
  [naar artikel]
 39. Dit bedrijf produceert elektrische auto’s met pedalen: “Fiets of auto? Geen van de twee” (15/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het dilemma waar iedereen wel eens mee worstelt: ga ik met de auto naar het werk, of neem ik de fiets? Ik neem de fiets, want dat is beter voor het milieu en ik doe aan lichaamsbeweging. Of toch maar met de auto, want dat is sneller en ik kom niet bezweet aan op het werk. Het Duitse Twike denkt een eind te kunnen maken aan al die keuzestress en brengt binnenkort een nieuwe versie uit van zijn voertuigje, de Twike: een combinatie tussen een elektrische auto en een fiets.
  [naar artikel]
 40. Gebruikt u dagelijks de fiets? Laat uw opmerkelijke fietsverhalen aan ons weten (02/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De provincie Antwerpen heeft de voorbije vier maanden in totaal 6.000 fietsers bevraagd over hun fietsgebruik en hoe ze fietstochten in de verschillende Antwerpse regio’s beleven. De resultaten van die Grote Fietsenquête worden in het voorjaar van 2018 verwacht en zullen gebruikt worden om het fiets- en toeristisch beleid van de provincie bij te schaven.
  [naar artikel]
 41. We gaan steeds vaker met de fiets naar het werk, vooral in Oost-Vlaanderen en in Antwerpen (21/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De fiets wordt meer en meer gebruikt voor het woon-werkverkeer, vooral in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Dat leidt de VAB zondag af...
  [naar artikel]
 42. Antwerpse bedrijven zijn kampioen in fietsvergoedingen: ruim 1 op de 4 betaalt om naar het werk te trappen (25/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In de provincie Antwerpen kent 26% van de bedrijven een fietsvergoeding toe aan werknemers. 32% van de Antwerpse werknemers ontvangt er een. Daarmee zijn de Antwerpse werkgevers koploper in België. Vanaf 1 mei krijgen alle werknemers in de privé het recht om zo’n fietsvergoeding te vragen.
  [naar artikel]
 43. Fiets-o-strade langs Albertkanaal (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Vorige woensdag zijn de werken van start gegaan aan de fiets-o-strade langs het Albertkanaal,” laat schepen Jean Vanhees weten. “Deze fietssnelweg zal aangelegd worden doorheen de ganse provincie Limburg van Riemst tot Ham en daar aansluiten op de fietssnelweg van de provincie Antwerpen.”
  [naar artikel]
 44. 5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit (25/05/2023 - Gezond.be)
  Fietsen naar het werk is een geweldige manier om actief te blijven. Met de zomer in zicht wordt die dagelijkse fietstocht nog eens dubbel zo leuk! Gazelle geeft vijf redenen waarom je elke dag de fiets richting het werk zou moeten nemen, én de redactie testte het uit. 1. Het is een gratis work-out Fietsen is […] Het bericht 5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 45. Aantal fietsvergoedingen het hoogst in provincie Antwerpen (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
  [naar artikel]
 46. Binnenkort in een ruk met de fiets van Antwerpen naar Brussel (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De provincie Antwerpen werkt aan de ontbrekende schakel tussen het station van Mechelen en de grens met Zemst, op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel. De plannen zijn klaar en worden op woensdag 19 juni aan het publiek voorgesteld.
  [naar artikel]
 47. Met de fiets naar het werk levert je al snel tientallen euro’s per maand op (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wie met de fiets in plaats van met de auto naar het werk rijdt, kan al snel vele tientallen euro’s per maand aan fietsvergoeding opstrijken. Moet je dan elke dag de fiets naar het werk nemen? En krijg je die vergoeding ook als je met een elektrische step rijdt?
  [naar artikel]
 48. Provincie Antwerpen vreest extra veel overlast door processierups (12/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Door hun talrijke aanwezigheid en het feit dat we door de coronamaatregelen massaal de natuur opzoeken, zal de eikenprocessierups dit jaar voor grote overlast zorgen. Dat zeggen experten van de provincie Antwerpen. De provincie neemt bijkomende maatregelen om de hinder te beperken.
  [naar artikel]
 49. Fiets of auto: hoe ga jij naar je werk? (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Belg gebruikt steeds meer de fiets om naar het werk te gaan.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy