Amper een week na de heropening van de terrassen moet ongeveer een kwart van de horecazaken die alweer sluiten. De boosdoener: het slechte weer. “Het is niet rendabel om een niet-overdekt terras open te houden”, klinkt het. [naar artikel]
Op 8 mei zouden de terrassen, als alles meevalt, open mogen gaan. Maar dat zal niet zonder maatregelen gebeuren. En als het van de experten afhangt, zullen horecazaken al om 20 uur de deuren moeten sluiten. “De opening van de horeca mag geen vergiftigd geschenk worden”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horecazaken in Antwerpen krijgen de mogelijkheid om hun terrassen uit te bereiden. Dat zegt Schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA). Vanaf volgende maandag kunnen horecazaken weer open. Voor de concrete toepassing van de opgelegde maatregelen wordt er ook naar de lokale besturen gekeken. [naar artikel]
Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties. Voor een aantal horecazaken is het niet rendabel om hun zaak op deze manier te openen. Enkele uitbaters, vooral restaurants, kiezen er dan ook voor om hun zaak pas opnieuw te openen op 9 juni, dan mag ook de binnenruimte weer open. [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo zouden ze het alle tien niet eerlijk vinden als de terrassen enkel aan de kust zouden openen. [naar artikel]
Nederland zet op deze Pinkstermaandag een nieuwe stap in de versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Restaurants, cafés, bioscopen, concertzalen en musea mogen hun deuren opnieuw openen, maar met grote beperkingen. Klanten moeten bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden en er mogen maximaal 30 mensen in de horecazaken binnen. Dat kan bovendien […] Het bericht Nederlandse cafés en restaurants openen de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open. Omdat het enkel om de terrassen gaat, speelt het weer een uiterst belangrijke rol. Deze ochtend trekt een regenzone over ons land, maar later wordt het droog met opklaringen die geleidelijk breder kunnen worden. Dat zegt onze weerman David Dehenauw. [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open aan de kust voor de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo vinden ze het alle 10 niet eerlijk als de terrassen enkel aan de kust zouden openen en ook zaken zonder een terras zouden dan benadeeld worden. [naar artikel]
Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties. [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens “C’est pas tous les jours dimanche” op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend. [naar artikel]
08:41 De Nederlandse regering steekt vandaag de koppen bijeen om een reeks versoepelingen in gang te zetten. Mogelijk kunnen terrassen weer open en komt een einde aan de avondklok. [naar artikel]
De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
Meer en meer horecazaken nemen maatregelen om hun energiefactuur in toom te houden, vóór ze zélf onderuit gaan. Sommige zaken sluiten extra tijdens de week en de helft van de horecazaken gaat de terrasverwarmers niet aansteken deze winter. Nochtans hebben veel zaken zo’n verwarmers gekocht, in de coronaperiode, toen alleen de terrassen open mochten. VTM NIEUWS ging op bezoek bij restaurant De Jachthoorn in Kontich, dat zwaar investeerde in terrasverwarmers in de coronaperiode. [naar artikel]
In België moeten we wachten tot 8 mei, maar bij onze noorderburen zijn de terrassen sinds woensdagmiddag weer open. Dat zorgde in enclavegemeente Baarle-Nassau niet vanaf het openingsuur voor overvolle terrassen, maar zowel de uitbaters als de klanten zijn tevreden dat het na meer dan een half jaar weer kan. Ook enkele Belgen namen plaats op de terrassen. [naar artikel]
In Dilbeek zullen de horecazaken dan toch niet om 23 uur moeten sluiten. Dilbeek wilde met die maatregel het stijgend aantal coronabesmettingen een halt toeroepen. Na overleg met de gouverneur is de geplande maatregel afgevoerd. De horecazaken kunnen dus tot 1 uur 's nachts openblijven. [naar artikel]
Zaterdag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen onder strikte voorwaarden en wordt de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod. [naar artikel]
In België is het nog even wachten om een pintje te gaan drinken, maar bij onze noorderburen gaan de horecazaken vandaag al open. De burgemeesters van de Antwerpse grensgemeenten denken dat heel wat inwoners naar Nederland zullen afzakken om daar een terrasje te doen. Zeker nu de systematische grenscontroles zijn afgeschaft. [naar artikel]
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]
Het kan je onmogelijk ontgaan zijn: de terrassen zijn weer open. En hoe kan dat beter gevierd worden in de groene Kempen dan met een streepje natuur op de achtergrond? Het buitengedeelte van deze vijf horecazaken gaat naadloos over in een park. Ideaal voor een heerlijk terrasje de komende maanden. [naar artikel]
Aan de vooravond van een nieuw Overlegcomité steken de Franstalige politici het vuur aan de lont: de terrassen moeten zo snel mogelijk open. Hoe een ‘onmogelijk standpunt’ plotseling algemeen goed lijkt geworden. Of juister: de beste tussenstap naar echte versoepelingen later dit voorjaar. [naar artikel]
Nederlandse nachtclubs en discotheken gooien volgende week zaterdag hun deuren open uit protest tegen hun sluiting. “De nacht staat op om de overheid en iedereen weer wakker te schudden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.