Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
05:51 uur

Hoopgevende vooruitzichten voor mei

Apache

31/03/2021 - 08:23

Wat komt na de ‘paaspauze’? Eens de groep 65-plussers gevaccineerd is – wat eind april het geval zou moeten zijn – zou dat een aanzienlijke weerslag moeten hebben op het aantal ziekenhuisopnames. De vaccinatiecampagne ontlast zo het zorgsysteem, waardoor in mei wellicht versoepeld kan worden. Als de projecties van de Simid-groep (Simulation Models of Infectious


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeven opstekers voor regering-Michel (07/09/2017 - De Tijd)
  01:03 De vooruitzichten voor de economische groei, de begroting en de koopkracht van de bevolking evolueren gunstig. Dat blijkt uit nieuwe vooruitzichten van het Planbureau die De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 2. Caterpillar verlaagt vooruitzichten (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Caterpillar heeft zijn financiële vooruitzichten voor de rest van het jaar verlaagd. Ook voor 2017 wordt weinig verbetering verwacht. In het
  [naar artikel]
 3. Oxford-vaccin toont hoopgevende resultaten (20/07/2020 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin van farmareus AstraZeneca en wetenschappers van de universiteit van Oxford is veilig en leidt tot een sterke reactie... The post Oxford-vaccin toont hoopgevende resultaten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Remdesivir toont hoopgevende resultaten voor aanpak coronabesmetting (17/04/2020 - Express)
  Het experimentele geneesmiddel remdesivir van het Amerikaanse farmabedrijf Gilead Sciences zou mogelijk kunnen worden ingezet voor de behandeling van coronapatiënten.... The post Remdesivir toont hoopgevende resultaten voor aanpak coronabesmetting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. 65-plussers boeken massaal reizen na het hoopgevende nieuws over vaccins (08/12/2020 - Express)
  Zowel reisorganisatie TUI als luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines ziet sinds twee weken een flinke stijging in het aantal boekingen voor volgende... The post 65-plussers boeken massaal reizen na het hoopgevende nieuws over vaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Zwak Tessenderlo bevestigt (lagere) vooruitzichten (26/10/2017 - De Tijd)
  09:39 De chemiegroep presteerde zwak in het derde kwartaal. Ze herbevestigt evenwel haar lagere vooruitzichten voor het ganse jaar.
  [naar artikel]
 7. Moody’s verlaagt vooruitzichten Brussels Airport (01/04/2020 - Express)
  In het licht van de coronacrisis verlaagt ratingbureau Moody’s de vooruitzichten van Brussels Airport van stabiel naar negatief. De kredietbeoordelaar... The post Moody’s verlaagt vooruitzichten Brussels Airport appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. 'Goede vooruitzichten op vrede in Afghanistan' (18/12/2018 - Knack)
  Er zijn goede vooruitzichten op vrede in Afghanistan, waar al jaren een conflict aan de gang is. Dat heeft de speciale VN-gezant voor het Zuid-Aziatische land gezegd aan de VN-Veiligheidsraad in New York.
  [naar artikel]
 9. Chipgigant Intel verrast belegger met zwakke vooruitzichten (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe financiële vooruitzichten van de Amerikaanse chipgigant Intel vallen slecht bij beleggers op Wall Street. Het aandeel ging vandaag in de...
  [naar artikel]
 10. Ryanair: ‘Trage uitrol vaccins door EU schaadt economische vooruitzichten’ (07/04/2021 - Express)
  De trage distributie van Covid-19-vaccins in de Europese Unie ondergraaft de vooruitzichten van Ryanair voor het komende jaar. Dat meldde Europa’s grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij aan persbureau Reuters. Het bedrijf liet een kleiner verlies dan verwacht optekenen voor zijn net afgelopen boekjaar. In de 12 maanden eindigend op 31 maart 2021 bedroeg het totaal aantal passagiers 27,5 […] The post Ryanair: ‘Trage uitrol vaccins door EU schaadt economische vooruitzichten’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Hoopgevende signalen dat AstraZeneca-vaccin immuniteit van ouderen versterkt (26/10/2020 - Express)
  Het coronavaccin van het Britse AstraZeneca bezorgt een robuuste immuniteitsrespons bij oudere proefpersonen, meldt de Britse zakenkant Financial Times maandag.... The post Hoopgevende signalen dat AstraZeneca-vaccin immuniteit van ouderen versterkt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Hoopgevende coronacijfers, maar verschillen per regio groot: ‘Heel voorzichtig zijn’ (25/12/2020 - De Standaard)
  De hoopgevende evolutie van de coronacijfers in ons land zet zich door. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen stagneert, terwijl de andere tellers dalen. ‘De curve staat stil en dat is goed nieuws’, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Hij verwacht dat morgen of de komende dagen de algemene daling ingezet wordt, al zijn er wel regio’s waar de cijfers nog zorgwekkend zijn.
  [naar artikel]
 13. Samatta bezorgt Genk hoopgevende zege in Europa League (14/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Racing Genk begon vanavond in de eigen Luminus Arena aan zijn Europees avontuur. Eerste horde in de tweede voorronde van de Europa League was het Montenegrijnse Buducnost Podgorica. Ondanks een vroeg strafschopdoelpunt van Kebano bleek dat echter een lastigere tegenstander dan verwacht, zo vroeg op het seizoen. In de tweede helft trof de thuisploeg tweemaal de lat maar Samatta zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende en hoopgevende 2-0.
  [naar artikel]
 14. Hoopgevende coronacijfers, maar verschillen per regio zijn groot: “Heel voorzichtig zijn” (25/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De hoopgevende evolutie van de coronacijfers in ons land zet zich door. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen stagneert, terwijl de andere tellers dalen. “De curve staat stil en dat is goed nieuws”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Hij verwacht dat morgen of de komende dagen de algemene daling ingezet wordt, al zijn er wel regio’s waar de cijfers nog zorgwekkend zijn.
  [naar artikel]
 15. De Croo geeft om 14.30 uur uitleg over vooruitzichten pandemie op lange termijn (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) en viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) geven om 14.30 uur een persconferentie over de vooruitzichten voor de pandemie op lange termijn.
  [naar artikel]
 16. Standard & Poor's knipt in vooruitzichten Telenetrating (13/04/2019 - De Morgen)
  Ratingbureau Standard & Poor's verlaagt de vooruitzichten van de kredietscore van Telenet van 'positief' naar 'neutraal'. De kredietscore blijft op B+, vrij vertaald: 'lage kwaliteit'.
  [naar artikel]
 17. Hoopgevende coronacijfers, maar verschillen per regio zijn groot: “In Limburg moeten we heel voorzichtig zijn” (25/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De hoopgevende evolutie van de coronacijfers in ons land zet zich door. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen stagneert, terwijl de andere tellers dalen. “De curve staat stil en dat is goed nieuws”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Hij verwacht dat morgen of de komende dagen de algemene daling ingezet wordt, al zijn er wel regio’s waar de cijfers nog zorgwekkend zijn.
  [naar artikel]
 18. ECB verlaagt economische vooruitzichten fors (07/03/2019 - De Morgen)
  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de economische vooruitzichten voor de eurozone fors naar beneden bijgesteld. Dat is het gevolg van de afkoeling van de wereldeconomie en van de internationale handelsconflicten. Voor dit jaar gaat de ECB uit van een groei met 1,1 procent. Slechts drie maanden geleden werd nog een groei van 1,7 procent verwacht.
  [naar artikel]
 19. Moody's verlaagt vooruitzichten Belgische banken: van stabiel naar negatief (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ratingbureau Moody's heeft de vooruitzichten voor het Belgisch bankensysteem bijgesteld van stabiel naar negatief. Dat heeft de kredietbeoordelaar...
  [naar artikel]
 20. Europese Centrale Bank verlaagt economische vooruitzichten fors: nog maar (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de economische vooruitzichten voor de eurozone fors naar beneden bijgesteld. Dat is het gevolg van de...
  [naar artikel]
 21. Chipgigant Intel verrast belegger met zwakke vooruitzichten (25/01/2019 - De Morgen)
  Nieuwe financiële vooruitzichten van de Amerikaanse chipgigant Intel vallen slecht bij beleggers op Wall Street. Het aandeel ging vandaag in de nabeurshandel in New York stevig onderuit. Volgens analisten heeft Intel last van de zwakkere vraag naar iPhones bij Apple.
  [naar artikel]
 22. Europese Centrale Bank verlaagt economische vooruitzichten fors (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de economische vooruitzichten voor de eurozone fors naar beneden bijgesteld. Dat is het gevolg van de...
  [naar artikel]
 23. Economische vooruitzichten Fed jagen Wall Street lager (19/08/2020 - Express)
  De drie belangrijkste Amerikaanse aandelenmarkten moeten hun dagwinsten woensdag inleveren nadat uit de notulen van de vergadering van de centrale... The post Economische vooruitzichten Fed jagen Wall Street lager appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. IMF: “Vooruitzichten wereldeconomie beter door coronasteun Biden” (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn verbeterd door het Amerikaanse coronasteunpakket van president Joe Biden en de voortgang met de vaccinatiecampagnes in diverse landen”. Dat heeft topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd in een speech. Volgens haar zal het fonds daarom zijn ramingen voor de wereldeconomie opwaarts bijstellen.
  [naar artikel]
 25. Zes op de tien gezinnen leden financieel verlies tijdens coronacrisis, ook vooruitzichten niet rooskleurig (22/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Van de Belgische huishoudens zegt 62 procent geld te hebben verloren door de coronacrisis voor een gemiddeld bedrag van 1.626 euro (exclusief verliezen op investeringen), zo blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop. De organisatie stelt dat ook de vooruitzichten niet rooskleurig zijn en roept de regering op om de consument niet te vergeten.
  [naar artikel]
 26. Federaal Planbureau verwacht Vlaams begrotingstekort van 0,5 procent in 2021 (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Federaal Planbureau verwacht dat het Vlaamse begrotingstekort in 2021 zal dalen naar 0,5 procent. Vorig jaar bedroeg het 1,3 procent. Dat blijkt uit de voorlopige economische vooruitzichten voor de gewesten voor 2021-2026. De definitieve vooruitzichten worden in juni gepubliceerd.
  [naar artikel]
 27. Dit en volgend jaar geen indexaanpassingen meer voor sociale uitkeringen en ambtenarenlonen (02/06/2020 - VRT NWS)
  Er zijn zowel dit als volgend jaar geen verdere aanpassingen meer te verwachten aan de levensduurte van de sociale uitkeringen en de lonen van het overheidspersoneel. Dat blijkt uit nieuwe inflatie-vooruitzichten van het Planbureau. De economische crisis na de coronapandemie zet een neerwaartse druk op de prijzen, en vooral de energieprijzen. En de vooruitzichten voor de Belgische economie blijven slecht.
  [naar artikel]
 28. Hoopgevende signalen vanuit de Israëlische vaccinatiecampagne: Pfizer-spuit zou verspreiding voorkomen (22/02/2021 - Express)
  De eerste onderzoeksresultaten van de Israëlische vaccinatiecampagne wijzen erop dat het vaccin van Pfizer voorkomt dat de overgrote meerderheid van de gevaccineerden, besmet geraakt. Dat is de eerste echte indicatie dat een hoge vaccinatiegraad de overdracht van het coronavirus zal afremmen. Israël heeft al minstens 1 dosis van het Pfizer-vaccin toegediend aan bijna 50 procent […] The post Hoopgevende signalen vanuit de Israëlische vaccinatiecampagne: Pfizer-spuit zou verspreiding voorkomen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Vrienden en familie rouwen om verongelukte Maik (20): “Hij had mooie vooruitzichten” (09/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Familie en vrienden rouwen om Maik Allard, die zondag verongelukte na een zwaar verkeersongeval in Geluwe. “Hij was veel te jong en had mooie vooruitzichten.”
  [naar artikel]
 30. Limburgse bedrijven blijven investeren ondanks slechtere vooruitzichten (23/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse bedrijven blijven investeren, ondanks de minder goede economische vooruitzichten. Dat blijkt uit het investeringsrapport van UNIZO Limburg en VKW Limburg.
  [naar artikel]
 31. Colruyt in het rood op de beurs ondanks goeie vooruitzichten (01/10/2020 - Express)
  De Europese beurzen openen donderdag grotendeels hoger, al gaat de Brusselse Bel20 wel 0,1 procent in het rood. Colruyt gaat... The post Colruyt in het rood op de beurs ondanks goeie vooruitzichten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Coronacrisis schiet Lokeren te hulp: een maand extra om faillissement af te wenden, zowaar “hoopgevende signalen” (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis heeft Lokeren een nieuwe levenslijn geboden. Normaal gezien stond de voetbalclub voor de loodzware taak voor volgende week maandag vijf miljoen euro te vinden om het faillissement af te wenden, maar het krijgt nu een maand extra de tijd, tot 20 april. Dat is het gevolg van de invloed die de crisis heeft op de werking van de rechtbank. Bovendien zegt bewindvoerder Kris Goeman dat de club door de stillegging van de competitie extra ruimte heeft gekregen om oplossingen te vinden. Hij heeft het over “hoopgevende signalen” uit de omgeving van de club. “Het beeld dat Lokeren dood en begraven is, klopt niet meer.”
  [naar artikel]
 33. Coronacrisis schiet Lokeren te hulp: een maand extra om faillissement af te wenden, zowaar “hoopgevende signalen” (20/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacrisis heeft Lokeren een nieuwe levenslijn geboden. Normaal gezien stond de voetbalclub voor de loodzware taak voor volgende week maandag vijf miljoen euro te vinden om het faillissement af te wenden, maar het krijgt nu een maand extra de tijd, tot 20 april. Dat is het gevolg van de invloed die de crisis heeft op de werking van de rechtbank. Bovendien zegt bewindvoerder Kris Goeman dat de club door de stillegging van de competitie extra ruimte heeft gekregen om oplossingen te vinden. Hij heeft het over “hoopgevende signalen” uit de omgeving van de club. “Het beeld dat Lokeren dood en begraven is, klopt niet meer.”
  [naar artikel]
 34. Slecht jaareinde voor de Europese industrie, vooruitzichten voor 2020 ook niet rooskleurig (02/01/2020 - Express)
  De activiteit in de industrie van de eurozone bleef in december krimpen. De inkoopmanagersindex (PMI) voor de sector daalde van 46,9 naar 46,3 punten. De PMI is een belangrijke indicator van de gezondheid van een bepaalde economische sector of regio. Een stand hoger dan 50 wijst op groei, lager betreft het een krimping. In november […] The post Slecht jaareinde voor de Europese industrie, vooruitzichten voor 2020 ook niet rooskleurig appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Ook elektrische batterijen kennen een dalperiode; maar vooruitzichten op termijn blijven positief (19/06/2020 - Express)
  Voor de eerste keer in de geschiedenis moeten fabrikanten van batterijen voor elektrische wagens rekening houden met een dalende vraag.... The post Ook elektrische batterijen kennen een dalperiode; maar vooruitzichten op termijn blijven positief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. COMMENTAAR. Kiezen is verliezen op het Kiel (27/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Was dit nu een hoopgevende vierdaagse voor Beerschot of niet? Met twee clean sheets en een 4 op 6 zou je zeggen van wel.
  [naar artikel]
 37. Het Chinees economisch herstel: goede vooruitzichten maar evenveel onzekerheden (15/06/2020 - Express)
  De Chinese industrie draait weer op volle toeren, maar de weg naar herstel is lang en vol hindernissen. De tweede... The post Het Chinees economisch herstel: goede vooruitzichten maar evenveel onzekerheden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Katelijnse foorkramers moeten op zoek naar andere job door gebrek aan kermissen (31/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Foorkramers zijn nog altijd een van de grote slachtoffers van de coronamaatregelen. Ze rekenen op meer begrip bij de gemeentebesturen. Kermissen worden afgelast en de dure attracties blijven veelal op stal staan. “Als de vooruitzichten niet beter worden, dan moeten we deze winter een andere tijdelijke job aannemen want vooruitzichten voor 2021 zijn er niet”, klinkt het bij foorkramers Tom Sterckx en Alex Deraes uit Sint-Katelijne-Waver.
  [naar artikel]
 39. “Overheid heeft alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen in vooruitzichten” (06/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De overheid heeft in haar vooruitzichten van de meerjarenbegroting alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen. Dat heeft minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) maandag gemeld in een reactie op het rapport van het Rekenhof over de begroting van 2017.
  [naar artikel]
 40. ‘Overheid heeft alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen in vooruitzichten’ (06/12/2016 - De Standaard)
  De overheid heeft in haar vooruitzichten van de meerjarenbegroting alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen. Dat heeft minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) maandag gemeld in een reactie op het rapport van het Rekenhof over de begroting van 2017.
  [naar artikel]
 41. Jongeren zijn gelukkig op school (11/04/2019 - De Morgen)
  Het meest hoopgevende nieuws van de PISA-studie is meer dan een detail
  [naar artikel]
 42. Bel20 wordt roder naarmate de handelsdag vordert: beleggers kiezen eieren voor hun geld door onzekere vooruitzichten (08/07/2020 - Express)
  De Brusselse beurs lost woensdag de verwachtingen in en opent in het rood. In de loop van de voormiddag bleef... The post Bel20 wordt roder naarmate de handelsdag vordert: beleggers kiezen eieren voor hun geld door onzekere vooruitzichten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. 'Hoopgevende data voor virusremmer Gilead' (17/04/2020 - De Tijd)
  05:27 De eerste indicaties van een studie in Chicago lijken te bevestigen dat remdesivir één van de meest beloftevolle middelen kan zijn om covid-19 patiënten te behandelen.
  [naar artikel]
 44. Hoopgevende eerste resultaten: vaccin werkt ook tegen Britse en Zuid-Afrikaanse varianten (08/01/2021 - Knack)
  Dat blijkt ut onderzoek van Pfizer en de universiteit van Texas.
  [naar artikel]
 45. Wilmès: "Overheid heeft alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen in vooruitzichten" (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid heeft in zijn vooruitzichten van de meerjarenbegroting alle gekende uitgaven en inkomsten opgenomen. Dat heeft minister van Begroting
  [naar artikel]
 46. Draghi pessimistisch over economische vooruitzichten (25/07/2019 - Metro)
  De globale economische vooruitzichten “worden steeds slechter”. Dat heeft Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank (ECB), donderdag gezegd in de toelichting bij het rentebesluit. Vooral over de industrie in de eurozone maakt de Italiaan zich zorgen. De Europese centrale bank effent het pad voor mogelijke nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de economie na de zomer. De raad van gouverneurs verklaarde vandaag dat ze verwacht dat de rentetarieven op het huidige niveau “of lager” zullen blijven tot minstens midden volgend jaar. Tegelijk signaleert de raad dat ze de heropstart van het opkoopprogramma van obligaties gaat onderzoeken. De ECB heeft als doel de inflatie net onder 2 procent te krijgen. Draghi stelt vast dat het niveau van de prijsstijgingen op dit moment ver van dat doel verwijderd is. “Op het vlak van inflatie, zijn we niet tevreden over wat we zien”, verwoordde de ECB-voorzitter het. “Dat is erg belangrijk.” bron: Belga   Het bericht Draghi pessimistisch over economische vooruitzichten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Wie doet Wall Street wat? (12/07/2016 - De Tijd)
  21:10 De Amerikaanse beurzen rijgen de records aan elkaar. Dat is te danken aan een robuuste economie, een Britse stroomversnelling en een hoopgevende start van het resultatenseizoen.
  [naar artikel]
 48. Hard wine seltzers, private labels en de prijzenjojo: onze vooruitzichten voor de wijnwereld in 2021 (Deel 2) (07/01/2021 - Express)
  Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit Wat beweegt er straks qua wijnhandel, -aanbod of -consumptie in het (hopelijk) postcoronajaar 2021? In dit tweede luik voorspellen we opnieuw als Monsieur Soleil potentiële trends die mee gaan bepalen wat we de komende twaalf maanden aan vloeibaar lekkers in ons wijnglas ontdekken. Trend 10: […] The post Hard wine seltzers, private labels en de prijzenjojo: onze vooruitzichten voor de wijnwereld in 2021 (Deel 2) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. S&P verlaagt vooruitzichten KBC (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.