07:00 Elk jaar in oktober laat ze haar sterrenrestaurant Boo Raan (Knokke) achter voor een reünie met haar jeugd in Thailand. Maar hoe ziet de zomer van chef Dokkoon Kapueak eruit? [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.” [naar artikel]
Tijd om je Thaise kookkunsten naar een hoger niveau te brengen? De kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt haar recepten voor haar drie favoriete Thaise classics. [naar artikel]
Is een reis naar Azië je net wat te ver? Geen probleem, voor het eten van een krokante loempia hoef je het niet te doen. Dankzij de tips en het recept van Dokkoon Kapueak van sterrenzaak Boo Raan breng je in geen tijd Azië naar de Vlaamse keukentafel. [naar artikel]
Thaise sprookjes bestaan, vraag het maar aan Dokkoon Kapueak (38). Na een grillig leven in Thailand waarbij ze als kind elke ochtend om vijf uur moest opstaan om het huishouden te doen en in lageloonfabrieken golfzakken aaneennaaide, werd ze afgelopen maandag als chefkok van ‘Boo Raan’ in Knokke verrassend bekroond met een Michelinster. Van kind uit de Thaise jungle tot Belgische sterrenchef: het wonderlijke verhaal van ‘Koon’ Kapueak. [naar artikel]
Van plattelandsmeisje uit Thailand tot sterrenchef. Voor iemand die zelfs nooit het plan had om een restaurant te beginnen, heeft Billies eerste gastvrouw van de maand het ver geschopt. Dokkoon Kapueak: “Als iemand mij ‘chef’ noemt, blok ik dat af. Ik hou gewoon van koken.” [naar artikel]
Gebruik jij ook sriracha om je eten wat pit te geven? En koop je elke keer weer kipfilets? Sterrenchef Dokkoon Kapuean van Boo Raan in Knokke legt uit hoe het beter kan. [naar artikel]
Van een verrassing gesproken: Michelin bekroont het restaurant Boo Raan in Knokke-Heist met een Michelinster. De tranen van geluk vloeien over de wangen van Dokkoon Kapueak (38). Ze groeide op in Thailand, gaf massages in Knokke en mag zich nu sterrenchef noemen. “Ik kan het niet geloven", zegt ze. [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. “Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen.” [naar artikel]
Wokken zoals het écht hoort? Sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke vertelt hoe het moet. Twee kernwoorden: doe het kort en krachtig. [naar artikel]
Een opvallende gast tijdens ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ afgelopen maandag: Dokkoon Kapueak, de sterrenchef van Boo Raan, kwam er een masterclass geven aan de vijf overgebleven kandidaten. “De kandidaten waren oprecht geïnteresseerd”, klinkt het. [naar artikel]
Het kommetje zoetzure saus waarin iedereen rond de tafel zijn lekkers dipt om het nog wat lekkerder te maken? Niet doen. Niet coronaproof, en zelfs niet eens Thaiproof! Kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke vertelt ons hoe het moet. [naar artikel]
Ze leerde het zelf als klein meisje van haar oma in Thailand. En nu leert ze het aan ons: kersvers sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt de recepten van haar favoriete gerechten, met zoet, zout en zuur in de hoofdrol. Tom Kha Kai – Kokossoep met kip [naar artikel]
Het was zonder twijfel het emotioneelste moment van de uitreiking. Toen Dokkoon Kapueak (38) hoorde dat haar restaurant Boo Raan als eerste Thai in ons land een ster kreeg, begon ze te wenen. “Ik moest denken aan vroeger”, vertelt ze. Want terwijl veel andere sterrenchefs groot werden aan de hotelschool of in restaurantkeukens, groeide zij “ in armoede op in de Thaise jungle”. Op zoek naar een beter leven kwam ze in Knokke terecht, waar ze in het massagesalon van haar tante haar huidige zakenpartner Patrick ontmoette. Of hoe de sterrenzaak ontstond op de massagetafel. [naar artikel]
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.” [naar artikel]
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.” [naar artikel]
Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen. [naar artikel]
Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen. [naar artikel]
Pijnlijke gebeurtenissen zoals break-ups, scheidingen of het verliezen van een geliefde kunnen je achtervolgen tot in je dromen. Dromen zijn zo... [naar artikel]
Momenteel leven 485.728 aantal Belgen in het buitenland. Velen onder hen gingen zoals tv-presentator Staf Coppens, die zopas aankondigde naar Zweden te verhuizen, hun ultieme droom of uitdaging achterna. Maar waarom dromen we van een leven ver weg van familie en vrienden? En wat is de kans op slagen? [naar artikel]
Het is vanavond al tijd voor de negende aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarin zijn we van tien naar vijf koks gegaan en zij krijgen vanavond een pittige opdracht voorgeschoteld. Chef Dokkoon Kapueak komt de deelnemers een masterclass geven, waarna het aan hen is om een Thais gerecht op tafel te toveren. En het wordt al snel mogelijk dat het op de details zal aankomen. Na de exit van Fatma blijven er nog vijf koks over in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Dat aantal zal nog afnemen met de finale in zicht. Vandaag is het daarbij tijd voor een pittige challenge. De koks gaan zich namelijk onderdompelen in de Thaise keuken, een keuken die de meeste koks wel graag eten, maar nog niet zelf gemaakt hebben. Thaise keuken Vanavond krijgt de top vijf van Celebrity MasterChef Vlaanderen een bijzondere masterclass. Dokkoon Kapueak, de enige Thaise sterrenchef van de Benelux zal de top vijf leren hoe ze een authentiek Thais gerecht maken. Na de masterclass moeten ze zelf proberen om hun eigen versie van een typisch Thais gerecht op tafel te toveren. De koks die de beste gerechten voorschotelen, zijn safe, de anderen wacht een gevreesde cook-off. Sommigen zijn bij aanvang al blij met de opdracht. Zo zijn Olga en Serine er gerust in. “Afrikaanse keuken, Aziatische keuken, keukens van ver … Ik heb altijd het gevoel dat die niet alleen mijn buik voeden, maar ook mijn ziel”, klinkt het zo bij Serine. Anderen heb er dan weer minder zin in. Zo krijgt Daan – die gelukkig wel nog steeds zijn pin kan gebruiken – last van stress. “Je kan de jury eigenlijk nooit meer inschatten, ze zijn zo aan het mierenneuken nu.” Ook Titus heeft weinig ervaring met de Thaise keuken. “Thais is echt iets dat wordt besteld. Dat is gaan eten of afhalen. Dat is niet iets waar ik mij bekwaam in voel.” Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond: Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay. The post ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Het wordt heet in de keuken voor de Thaise opdracht appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]
Het is ondertussen algemeen geweten: de coronacrisis brengt voor veel mensen psychische onstabiliteit met zich mee. Terwijl sommige zich maar moeilijk vinden in reguliere therapie, experimenteren anderen met alternatieven zoals lucide dromen, waarmee je je eigen dromen zelf bepaalt. Je zou er zelfs traumatische gebeurtenissen mee kunnen verwerken. [naar artikel]
Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door dromen. Maar wat zegt de wetenschap erover? Wat zijn dromen precies? Droom je hetzelfde als je buur? En kan je jezelf beïnvloeden om leukere dromen te dromen? Jana Maes, klinisch psychologe en slaapexpert verbonden aan het UZA, legt dromen op de onderzoekstafel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.