Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:44 uur

Hongerstakers strijden voor betere regularisatieprocedure

Apache

02/06/2021 - 16:54

Meer dan 500 sans-papiers vragen met een hongerstaking in onder meer de Begijnhofkerk in Brussel duidelijke criteria voor een humanitaire regularisatie, waardoor ze verblijfsrecht zouden krijgen in België. Omdat de huidige regularisatieprocedure vaak tijdrovend is en tot willekeur kan leiden, pleiten ook middenveldorganisaties en experts voor een aanpassing. Een collectieve regularisatie van sans-papiers is voor


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Acteurs in de bres voor hongerstakers (06/04/2019 - De Morgen)
  Na een gesprek met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Melchior Wathelet vorige week woensdag dat niets opleverde, treden de hongerstakers uit Noord-Afrika, India en Pakistan nu toch uit de schaduw.
  [naar artikel]
 2. Pizza Hut onder vuur voor lachen met Palestijnse hongerstakers (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pizza Hut ligt onder vuur nadat de keten in Israël op sociale media grapjes heeft gemaakt over Palestijnse hongerstakers in Israëlische
  [naar artikel]
 3. Pizza Hut onder vuur voor lachen met Palestijnse hongerstakers (10/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Pizza Hut ligt onder vuur nadat de keten in Israël op sociale media grapjes heeft gemaakt over Palestijnse hongerstakers in Israëlische gevangenissen. Palestijnen roepen op tot een boycot van de keten, die al zijn excuses aanbood.
  [naar artikel]
 4. Pizza Hut onder vuur voor lachen met Palestijnse hongerstakers (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pizza Hut ligt onder vuur nadat de keten in Israël op sociale media grapjes heeft gemaakt over Palestijnse hongerstakers in Israëlische gevangenissen. Palestijnen roepen op tot een boycot van de keten, die al zijn excuses aanbood.
  [naar artikel]
 5. Al een week strijden hongerstakers om regularisatie in Brussel, staatssecretaris Mahdi: "Angst dat iemand zal sterven" (01/06/2021 - VRT NWS)
  In de Brusselse begijnhofkerk en in lokalen van de VUB en ULB is een groep van mensen zonder papieren nu al een week in hongerstaking. Ze hopen op die manier een regularisatie af te dwingen. Maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt voet bij stuk. "De regels moeten gevolgd worden", zegt hij.
  [naar artikel]
 6. Hongerstakers Vorst hernemen actie (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Politie Elsene zet Afghaanse hongerstakers op straat (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Politiepensioen bezorgt gemeenten financiële kater (13/04/2019 - De Morgen)
  Gaan strijden voor betere pensioenstelsels en naar huis komen met een nog slechtere regeling. Dat is wat de politievakbond Sypol.be is overkomen. Ook de gemeenten zitten bijzonder verveeld met de zaak.
  [naar artikel]
 9. Wim, een vriend van vermoorde David, reageert: “Wij strijden al jaren voor betere beveiliging op datingapps” (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het nieuws komt heel hard aan. Niet alleen omdat we hem persoonlijk kennen, maar ook omdat het de tweede homofobe moord in België is”, zegt Wim Raes, een vriend van de vermoorde 42-jarige David P., aan VTM NIEUWS. Afgelopen zaterdag werd David dood aangetroffen in een buurtpark in Beveren, nadat hij via een datingapp voor homoseksuelen benaderd en in de val gelokt. Raes, die actief is bij holebi-vzw Tiszo, pleit voor een betere beveiliging van datingapps.
  [naar artikel]
 10. Een moedig politicus is niet iemand die tegen hongerstakers zegt dat hun lijden geen zier verschil maakt (01/06/2021 - De Morgen)
  Bart Eeckhout is hoofdredacteur.
  [naar artikel]
 11. Pizza Hut onder vuur voor lachen met Palestijnse hongerstakers (10/05/2017 - De Morgen)
  https://images2.persgroep.net/rcs/4191TrMKF-3LZ9W02Oz8kPJSXPI/diocontent/105808102/_crop/1/341/799/452/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 12. Strijd aan de top van de smartphonemarkt gaat ongestoord verder (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is ieder voorjaar weer vaste prik: de grote merken lanceren opnieuw een lading topsmartphones, met betere schermen en betere camera’s en betere...
  [naar artikel]
 13. Rihanna en president Macron strijden samen voor scholing (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zangeres Rihanna heeft samen met de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte het initiatief genomen voor meer en betere scholen...
  [naar artikel]
 14. Investeringsreuzen strijden voor West-Vlaamse milieuparel (09/03/2021 - De Tijd)
  01:15 Een vijftal investeringsfondsen strijden voor het milieutechnologiebedrijf Desotec. Een van hen is 's werelds grootste private-equityspeler Blackstone, vernam De Tijd van meerdere bronnen. Filip Balca...
  [naar artikel]
 15. Luc De Laet, 25 jaar in het vak: “Ik blijf strijden voor de ambachtelijke slager” (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hij heeft de looks van een Viking. Een krijger. En eigenlijk is Luc De Laet (49) dat ook. Een rasechte strijder voor het betere vlees op het bord. “Een Highlander uit Schotland hier laten grazen, dat klopt niet.” Al 25 jaar staat de butcher pal, nu meer dan ooit zelfs. “Ik had het me veel gemakkelijker kunnen maken.”
  [naar artikel]
 16. Hoe de grote smartphonemerken de consument compleet gek maken (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is ieder voorjaar weer vaste prik: de grote merken lanceren opnieuw een lading topsmartphones, met betere schermen en betere camera’s en betere...
  [naar artikel]
 17. Drie Limburgers strijden voor finaleplek (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond worden de teams gehalveerd in The Voice Senior. Zestien zingende zestigplussers strijden voor acht finaleplaatsen. Onder hen ook nog drie kandidaten uit onze provincie.
  [naar artikel]
 18. Hongerstakers in aangevallen migrantenkamp in Libië eisen evacuatie (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Libische migrantenkamp dat vorige week gebombardeerd werd zijn vandaag zo'n 365 mensen in hongerstaking gegaan, omdat ze uit het land...
  [naar artikel]
 19. Betere zorg met de medische app Siilo (22/09/2020 - Express)
  Geschreven met input van Twenty Four Webvertising Ondanks dat veel Belgen en Nederlanders jaarlijks zorgverzekeraars vergelijken voor betere en/of goedkopere... The post Betere zorg met de medische app Siilo appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Willy Minnebo: huismus met een missie (29/03/2019 - De Morgen)
  Willy Minnebo (67), de groene burgemeester van Zwijndrecht, is vrijdagochtend overleden. 'Liever strijden voor de sjerp, dan strijden tegen de ziekte.'
  [naar artikel]
 21. "Charles Leclerc kan eerder dan Max Verstappen F1-kampioen worden" (09/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens voormalig F1-piloot Felipe Massa bevindt Charles Leclerc zich in een betere positie dan Max Verstappen wat betreft het strijden om een eventuele eerste F1-titel.
  [naar artikel]
 22. "Charles Leclerc kan eerder dan Max Verstappen F1-kampioen worden" (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens voormalig F1-piloot Felipe Massa bevindt Charles Leclerc zich in een betere positie dan Max Verstappen wat betreft het strijden om een eventuele eerste F1-titel.
  [naar artikel]
 23. Euronext garandeert betere koersen voor kleine beleggers (16/11/2016 - De Tijd)
  12:41 Euronext lanceert een nieuw orderboek met betere bied- en laatkoersen voor kleine beleggers. Dat moet leiden tot significant betere prijzen.
  [naar artikel]
 24. Coronacrisis zet eisen witte woede op scherp (29/04/2020 - Apache)
  Overal hangen witte lakens uit het raam en staan mensen om 20 uur op straat te applaudisseren voor de ‘helden van de zorg’. Die ‘helden’ strijden al dertig jaar voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden, kampen met personeelstekorten, en hun instellingen worden ondergefinancierd. ‘We zijn vandaag helden, maar moesten wel altijd actievoeren om wat broodnodig is
  [naar artikel]
 25. Topchefs strijden om restaurant in Eiffeltoren (31/07/2018 - De Tijd)
  17:41 Wie mag het restaurant met het mooiste zicht op Parijs uitbaten? Twee topkoks, elk gelauwerd met drie sterren, strijden om de concessie voor de Jules Vernes in de Eiffeltoren.
  [naar artikel]
 26. Deze vier bedrijven strijden om titel Onderneming van het jaar (14/09/2020 - De Tijd)
  12:00 De marktleider in beschermende verpakkingen Abriso-Jiffy, de drankenproducent Konings, de aanbieder van industriële rekken Stow en de sanitair- en verwarmingsgroep Van Marcke strijden dit najaar met e...
  [naar artikel]
 27. 'Zolang er geen dode valt, verandert er niets' (13/04/2019 - De Morgen)
  La Voix des Sans-Papiers trekt vandaag naar de Dienst Vreemdelingenzaken. De organisatie hoopt zo de schrijnende situatie van de vijftig hongerstakers in Sint-Jans-Molenbeek te verbeteren. Dat er voor hen plots papieren zouden volgen, is onwaarschijnlijk.
  [naar artikel]
 28. Turkse politie pakt vijftig pro-Koerdische hongerstakers op (12/12/2018 - Metro)
  In Turkije heeft de politie bij een raid in Diyarbakir, een stad in het overwegend Koerdische zuidoosten van het land, vijftig aanhangers en functionarissen van de oppositiepartij HDP opgepakt. Volgens HDP-woordvoerster Bermali Demirdögen namen ze deel aan een hongerstaking uit protest tegen de arrestatie van HDP-politica Leyla Güven, die volgens lokale media al sinds 8 november een hongerstaking voert tegen de opsluiting van Abdullah Öcalan, de oprichter van de verboden Arbeiderspartij PKK. Bij een raid op maandag werden volgens Demirdögen in Diyarbakir ook al 26 mensen gearresteerd. Zij zijn ondertussen al wel weer op vrije voeten. Er is geen officiële bevestiging van de raids. De regering van president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt de HDP ervan het verlengde te zijn van de PKK, die in Turkije, maar ook onder meer in de Europese Unie als een terroristische organisatie geldt. De HDP zelf ontkent dat. Bron: Belga   Het bericht Turkse politie pakt vijftig pro-Koerdische hongerstakers op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Veldrijders strijden in het zand van Oostende om 100e Belgische trui (28/09/2016 - Sporza)
  Op 8 januari strijden de profs in Oostende om de nationale titel. Uniek op het parcours is de stalen brug die het strand met de Hippodroom verbindt.
  [naar artikel]
 30. COLUMN. Topadvocaten ‘IJverige Walter en Verdrietige Jef’ strijden voor een plekje in de krant (16/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de rechtbanken zie je hen nog maar zelden opduiken, het kransje strafpleiters dat zich topadvocaat mag noemen. De titanen in toga lijken vooral buiten de rechtbank te strijden, om de airplay op televisie en om de vierkante centimeters in de krant.
  [naar artikel]
 31. AKC/Luma en Scaldis strijden om Belgische korfbaltitel (19/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  AKC/Luma en Scaldis hebben zaterdag de kruisfinales in het zaalkorfbal gewonnen. Zij zullen volgende week strijden om het kampioenschap.
  [naar artikel]
 32. KIJK LIVE. Red Flames strijden met Denemarken om plek 5 op Algarve Cup (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog één keer knallen. De Red Flames strijden in Portugal voor plaats vijf op de Algarve Cup. Eerder speelden onze voetbalvrouwen al tegen...
  [naar artikel]
 33. Wilders wil strijden tegen 'russofobie' en ziet in Poetin bondgenoot (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politicus Geert Wilders gaat strijden tegen de zogenoemde russofobie (afkeer voor Rusland). Hij zegt tegenwicht te willen bieden aan...
  [naar artikel]
 34. KIJK LIVE (18u30). Red Flames strijden met Denemarken om plek 5 op Algarve Cup (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog één keer knallen. De Red Flames strijden in Portugal voor plaats vijf op de Algarve Cup. Eerder speelden onze voetbalvrouwen al tegen...
  [naar artikel]
 35. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort strijden bakkers uit achttien verschillende landen voor de titel van beste bakker. De wedstrijd vindt plaats in Frankrijk. Voor ons land...
  [naar artikel]
 36. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort strijden bakkers uit achttien verschillende landen voor de titel van beste bakker. De wedstrijd vindt plaats in Frankrijk. Voor ons land...
  [naar artikel]
 37. Nederlandse homo's strijden voor het behoud van hun seksbos (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Groningse Oude Pekela strijden Nederlandse homoseksuelen fel voor het behoud van hun seksbos. Er is inmiddels zelfs aangifte gedaan van...
  [naar artikel]
 38. LIVE. Nys en Alvarado zetten puntjes op de i, Sweeck en Iserbyt strijden straks om eindzege (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Middelkerke valt vandaag het doek over de 38ste jaargang van de Superprestige. Ploegmakkers Laurens Sweeck en Eli Iserbyt strijden om de...
  [naar artikel]
 39. Tip voor politici: beloof betere wetten (29/03/2019 - De Morgen)
  De werkgeversorganisaties hebben gisteren in een persbericht laten weten dat zij de krachten bundelen voor een oproep om betere wetgeving. Volgens Patricia Popelier klinkt die roep steeds luider bij almaar meer partijen. ‘Unizo, VBO, de beroepsvereniging voor de vastgoedsector, de vakbonden en de lokale overheden, zelfs het Vlaams netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, iedereen vraagt betere wetten.’
  [naar artikel]
 40. Welke kandidaten strijden op 26 mei voor zitje in het Parlement? (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf zaterdag 11 mei kan u een week lang kennismaken met de kandidaten die op 26 mei strijden voor een zitje in het Vlaams of Federaal Parlement.
  [naar artikel]
 41. Wilders wil strijden tegen ‘russofobie’ (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders gaat strijden tegen de zogenoemde russofobie (afkeer voor Rusland). Hij zegt tegenwicht te willen bieden aan de “hysterische russofobie die her en der heerst”.
  [naar artikel]
 42. ‘De mol’ uit de startblokken: ook de mol moet meteen strijden voor zijn plek (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zondag was het eindelijk zo ver en kon een nieuwe jacht op De mol beginnen. De aflevering startte onmiddellijk met een bommetje van formaat toen bleek dat niemand - ook de saboteur zelf - zeker was van zijn plek en moest strijden om deel te kunnen nemen aan het avontuur.
  [naar artikel]
 43. ANNO 2021. Presentatrice Inge Becks (55): “Ik blijf strijden voor een betere maatschappij” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: presentatrice Inge Becks (55), presentatrice, ex-reporter van ‘Koppen’ en mama van Yahmina. “Ik ben opgegroeid met Zinzen en Tieleman, maar hun opvolgers laten op zich wachten.”
  [naar artikel]
 44. VIDEO: Alexandra Palace maakt zich op voor de jaarlijkse hoogmis van het darts, waarin 72 spelers strijden om eeuwige roem (én 455.000 euro) (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start in het Alexandra Palace in Londen het PDC WK darts. Wie zijn daar straks de protagonisten voor de oppergaai, om hoeveel poen strijden...
  [naar artikel]
 45. Ongezien bij grote technologiebedrijven van Silicon Valley: werknemers Google vormen een vakbond (04/01/2021 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten hebben meer dan tweehonderd werknemers van Google en moederbedrijf Alphabet een vakbond opgericht. Dat is een primeur voor een groot technologiebedrijf in Silicon Valley. De ‘Alphabet-vakbond’ wil naar eigen zegen voor betere lonen strijden, maar ze wil zich vooral inzetten voor de ethische kwesties bij de tech-gigant.
  [naar artikel]
 46. Beste maatjes strijden tegen elkaar voor halve finale op Masters: pleegt Goffin straks voor achtste keer broedermoord? (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Om 15u strijden David Goffin en Dominic Thiem in een onderling duel voor een halve finale plaats op de ATP World Tour Finals. De winnaar trakteert...
  [naar artikel]
 47. Palestijnse gevangenen massaal in hongerstaking (11/04/2019 - De Morgen)
  Duizenden Palestijnse gevangenen hebben zondag een hongerstaking gehouden uit protest tegen de dood van een medegevangene in een Israëlische gevangenis. De hongerstaking volgt op een week van rellen en betogingen voor de de vrijlating van Samer Issawi en drie andere hongerstakers.
  [naar artikel]
 48. Beste maatjes strijden tegen elkaar voor plek in halve finale op Masters: pleegt Goffin straks voor achtste keer broedermoord? (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Om 15u strijden David Goffin en Dominic Thiem in een onderling duel voor een halve finale plaats op de ATP World Tour Finals. De winnaar trakteert...
  [naar artikel]
 49. Brit krijgt betere plaats tijdens concert dankzij Wikipedia (16/02/2017 - De Redactie)
  Een jonge Brit vond tijdens het voorprogramma dat hij een betere plaats verdiende om de hoofdact te kunnen zien. Hij schakelde Wikipedia in om hem die betere plek te verzekeren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.