Red Lions lijden tegen Engeland eerste nederlaag sinds 2014

07/06/2021 - 06:28
"De Red Lions begonnen zaterdag sterk aan het EK met een overwinning tegen Spanje (4-2). Maar onze hockeymannen konden gisteravond niet bevestigen en leden tegen de Engelsen een eerste nederlaag in een officiële match sedert 2014 (1-2)."

1. Hockey Pro League (m) – Red Lions lijden 0-2 nederlaag tegen Australië (20/06/2019 - Metro)

De Red Lions (FIH-1) hebben woensdag in Antwerpen op de dertiende en voorlaatste speeldag in de Hockey Pro League een 0-2 nederlaag geleden tegen Australië (FIH-2). Dat is zo zeker dat het de reguliere competitie als nummer een afsluit. Bij de rust stonden de Lions 0-1 in het krijt. Het was Kieran Govers die de […] Het bericht Hockey Pro League (m) – Red Lions lijden 0-2 nederlaag tegen Australië verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Red Lions niet langer nummer één van de wereld na nederlaag tegen Engeland (07/06/2021 - Het Belang van Limburg)

De Belgische hockeymannen staan niet langer op de eerste plaats op de maandag gepubliceerde wereldranglijst, daags na hun 1-2 nederlaag tegen Engeland op het EK in Amsterdam. Australië is de nieuwe nummer 1, voor de Red Lions. De Red Panthers boekten een plaats winst na hun 1-1 gelijkspel tegen Duitsland, ze staan nu op de elfde plaats. [naar artikel]

3. Red Lions lijden 0-2 nederlaag tegen Australië in striemende regen (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)

De Red Lions (FIH-1) hebben woensdag in Antwerpen op de dertiende en voorlaatste speeldag in de Hockey Pro League een 0-2 nederlaag geleden tegen Australië (FIH-2). Dat is zo zeker dat het de reguliere competitie als nummer een afsluit. [naar artikel]

4. Engeland met de billen bloot: Three Lions gaan pijnlijk onderuit op het veld van Tsjechië (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)

De “Gouden Generatie” van Engeland heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren in de kwalificatiecampagne voor het EK 2020. De Three Lions kwamen snel 0-1 voor tegen Tsjechië via een penaltygoal van Harry Kane, maar verloren uiteindelijk met 2-1 dankzij doelpunten van Jakub Brabec en Zdenek Ondrášek. Het eerste puntenverlies voor Engeland in Groep A, waar het nu de Tsjechen (met een match meer) naast zich moet dulden. [naar artikel]

5. Met brons én met een goed gevoel naar Tokio: Red Lions kloppen Engeland met 3-2 (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

In de ochtenduren veroverden de Red Lions brons op het EK in Amstelveen. Na de 1-2-nederlaag van vorige week in de poulefase, grepen ze revanche tegen Engeland: 3-2. Met een goed gevoel genieten de Lions nu van een week rust om vanaf maandag 21 juni de laatste rechte lijn richting Olympische Spelen in te zetten. [naar artikel]

6. Red Lions winnen na spectaculaire comeback tegen Engeland eerste match op het EK (20/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Red Lions zijn met een 3-5-zege tegen Engeland aan het EK hockey in Mönchengladbach begonnen. De olympisch kampioen ging na een slechte eerste helft met een 1-3-achterstand de kleedkamer in, maar scoorde meteen erna vier goals in tien minuten. [naar artikel]

7. Vier op zes is genoeg voor Red Lions (13/04/2019 - De Morgen)

Ondanks de nederlaag tegen Australië gaan de Red Lions ontspannen het weekend in. Om de halve finale op het wereldkampioenschap te halen, moet er vandaag tegen Spanje en maandag tegen Engeland vier op zes worden gehaald. [naar artikel]

8. HANDBAL OVERZICHT. Initia Hasselt verrast tegen Tongeren, leider Lions slikt eerste nederlaag (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Leider Lions slikte op de eerste speeldag van de terugronde zijn eerste nederlaag van het seizoen. Goed nieuws voor Bocholt, dat met winst tegen Atomix zijn achterstand in de rangschikking herleidt tot één punt. [naar artikel]

9. KIJK. Dankzij een gewéldig derde kwart: Red Lions openen EK met 3-5-zege tegen Engeland (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Red Lions hebben hun openingswedstrijd op het EK winnend afgesloten. Onze nationale hockeymannen speelden een mindere eerste helft tegen Engeland, maar trokken dankzij een waanzinnig derde kwart met 3-5 aan het langste eind. [naar artikel]

10. Red Lions veroveren brons na zege tegen Engeland (12/06/2021 - Het Belang van Limburg)

De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben zaterdag de bronzen medaille behaald op het EK in het Nederlandse Amstelveen. In de kleine finale versloegen de Red Lions Engeland (FIH 6) met 3-2. [naar artikel]

11. Red Lions openen 2022 met valse noot en lijden 2-1 nederlaag in Argentinië (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Red Lions hebben hun eerste officiële wedstrijd van 2022 verloren. In en tegen Argentinië, die twee weken geleden nog de Pan American Cup veroverden, zorgde een strafbal op twee minuten van het eindsignaal voor de beslissing in het voordeel van het thuisland (2-1). Aan de olympische kampioenen om het zondagavond in match nummer twee beter te doen. [naar artikel]

12. Kopzorgen voor Engeland na bijna 500 minuten zonder ‘veldgoal’, maar fel bekritiseerde bondscoach blijft rustig (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Het gaat niet goed met de Engelse nationale voetbalploeg. Vorig jaar stonden de ‘Three Lions’ nog in de finale van het EK, nu zijn ze bezig aan hun slechtste reeks sinds 2014. Na de nederlaag op het veld van Italië (1-0) van vrijdagavond is de degradatie uit de A-divisie van de Nations League een feit. [naar artikel]

13. India smeert Red Lions eerste nederlaag aan in Hockey Pro League (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)

De Belgische hockeymannen hebben zaterdag hun vijfde wedstrijd in de Hockey Pro League verloren. De Red Lions (FIH 1) gingen in Bhubaneswar de boot in tegen India (FIH 4) met 2-1. Het is voor de Belgen de eerste nederlaag dit seizoen in de Pro League. [naar artikel]

14. Red Lions vernederen Engeland met 0-6 en staan voor de eerste keer ooit in finale WK hockey (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Om 11u30 zaterdagvoormiddag spelen de Belgian Red Lions voor het eerst in de geschiedenis de halve finales op het WK hockey. Tegenstander in India is Engeland. Als ook die match goed afloopt, speelt de olympische vicekampioen zondag in de finale tegen de winnaar van Australië-Nederland. Volg de halve finale van de Red Lions hieronder om 11u30 LIVE. [naar artikel]

15. Red Lions verpletteren Engeland op weg naar eerste WK-finale (15/12/2018 - Metro)

De Red Lions (FIH 3) hebben zich geplaatst voor de finale op het WK hockey voor mannenteams in het Indiase Bhubaneswar. In de halve finales haalden ze verpletterend uit tegen Engeland (FIH 4), dat een 0-6 nederlaag om de oren kreeg. Morgen strijden ze om goud tegen titelverdediger Australië (FIH 1) of Nederland (FIH 4). […] Het bericht Red Lions verpletteren Engeland op weg naar eerste WK-finale verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

16. Verenigde Staten lijden verrassende nederlaag tegen Nigeria (11/07/2021 - Het Belang van Limburg)

De Amerikaanse basketbalploeg heeft zaterdag in Las Vegas een uiterst zeldzame nederlaag geleden tegen Nigeria. De bezoekers waren met 87-90 te sterk. Het is de eerste nederlaag ooit van de Amerikanen tegen een Afrikaans land. Maandag volgt een nieuwe oefenmatch tegen Australië. [naar artikel]

17. Zware nederlaag voor Red Lions tegen Oranje, Red Panthers onderuit in slotminuten (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een reeks van zes overwinningen op rij in de Pro League incasseerden de Red Lions zaterdag een stevige 1-6-nederlaag tegen een enthousiast Oranje. Dinsdag zullen de Lions, in match nummer twee tegen Nederland, uit een heel ander vaatje moeten tappen. De Belgische hockeyvrouwen kregen – ook tegen Nederland - in de laatste zeven minuten van de match twee treffers tegen: 0-2. [naar artikel]

18. Rode Duivels lijden vermijdbare 2-1-nederlaag in en tegen Engeland (12/10/2020 - Knack)

De Rode Duivels hebben zondagavond op de derde speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League met 2-1 (rust: 1-1) verloren van Engeland. Daarmee zijn ze ook de leidersplaats in de groep kwijt. [naar artikel]

19. Tabu en Hervelle lijden met Bilbao nederlaag in EuroCup tegen Berlijn (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Belgian Lions Jonathan Tabu en Axel Hervelle hebben woensdag met hun Spaanse club Bilbao een 86-94 nederlaag geleden tegen het Duitse Berlijn op de vijfde speeldag in de EuroCup basketbal. [naar artikel]

20. Belgian Lions verliezen nipt in IJsland tijdens EK-voorbereiding (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De eerste oefeninterland van de Belgian Lions in aanloop richting het EK in Istanbul (31 augustus-17 augustus) bracht in Reykjavik en versus IJsland een kleine nederlaag. Na de eerste helft, 24-15 na het eerste kwart, keken de Lions tegen een 47-35 achterstand aan. In de tweede helft was er een knappe remonte: 63-53 en 66-65. In het slotkwart kon IJsland net de winst veiligstellen. Een licht geblesseerde Ioann Iarochevitch (bil) kwam niet in actie. Zaterdag oefenen de Lions opnieuw tegen IJsland. Sterkhouders als onder meer Axel Hervelle, Jonathan Tabu, Maxime De Zeeuw en Pierre-Antoine Gillet pikken volgende week aan. [naar artikel]

21. Lions mooi op schema (10/04/2019 - De Morgen)

Bondscoach Eddy Casteels vatte het EK-openingsweekend van de Belgian Lions eenvoudig samen: 'Goed, maar het had beter gekund.' Zaterdag was er een vermijdbare nederlaag tegen gastland Letland, zondag indrukwekkende winst tegen Estland. Vandaag volgt treden de Lions aan tegen groepsfavoriet Litouwen. [naar artikel]

22. Efficiënt Oranje zadelt Red Lions met eerste nederlaag in de Pro League op (08/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wereldkampioen België liep in hun negende wedstrijd in de Pro League tegen een eerste nederlaag aan. Op het Wilrijkse Plein bleek Nederland een... [naar artikel]

23. Red Lions vernederen Engeland en staan in historische finale op WK hockey (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

De Belgian Red Lions staan voor de eerste keer ooit in de finale van het WK hockey. De Belgen lieten geen spaander heel van tegenstander Engeland in de halve finale: het werd maar liefst 0-6. In de finale ontmoeten de Lions Nederland of Australië, die straks nog in de halve finale tegenover elkaar staan. [naar artikel]