Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:48 uur

Homans tikt Somers op de vingers over moskee-communicatie

De Standaard

10/06/2021 - 11:41

De voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans, tikt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers op de vingers over zijn communicatie rond de erkenning van moskeeën eerder deze week. De minister had daarover dinsdagnamiddag een vraag in de commissie, maar verspreidde al in de voormiddag een persbericht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Homans tikt Somers op de vingers over moskee-communicatie: “Echt niet aanvaardbaar” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans (N-VA), tikt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) op de vingers over zijn communicatie rond de erkenning van moskeeën eerder deze week. De minister had daarover dinsdagnamiddag een vraag in de commissie, maar verspreidde al in de voormiddag een persbericht. Die manier van werken kan voor Homans niet door de beugel. Zij gaat de kwestie ook aankaarten bij minister-president Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 2. Bart Somers op de vingers getikt over communicatie erkenning Houthalense Groene moskee (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans, tikt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers op de vingers over zijn communicatie rond de erkenning van moskeeën eerder deze week. De minister had daarover dinsdagnamiddag een vraag in de commissie, maar verspreidde al in de voormiddag een persbericht. Die manier van werken kan voor Homans niet door de beugel. Zij gaat de kwestie ook aankaarten bij minister-president Jan Jambon.
  [naar artikel]
 3. Geens tikt Homans op de vingers over Fatih-moskee (12/04/2017 - De Standaard)
  ‘Informatie van een inlichtingendienst publiek gebruiken voor een overheidsbeslissing, zonder dit vooraf te overleggen met die dienst kan niet’, zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in een persbericht op zijn website. Een vingerwijzing naar minister Liesbeth Homans (N-VA).
  [naar artikel]
 4. Geens tikt Homans op de vingers over Fatih-moskee (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Informatie van een inlichtingendienst publiek gebruiken voor een overheidsbeslissing, zonder dit vooraf te overleggen met die dienst kan niet’, zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in een persbericht op zijn website. Een vingerwijzing naar minister Liesbeth Homans (N-VA).
  [naar artikel]
 5. Geens tikt Homans op de vingers: 'Informatie Staatsveiligheid bekendmaken zonder overleg kan niet' (12/04/2017 - Knack)
  De Justitieminister vindt het niet kunnen dat Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), zonder overleg met de Staatsveiligheid, informatie van de dienst heeft aangewend als argumentatie om de procedure op te starten voor het intrekken van de vergunning van de Fatih-moskee in Beringen.
  [naar artikel]
 6. Minister Somers plaatst Leuvense Al Ishaan moskee onder verhoogd toezicht (12/12/2019 - VRT NWS)
  De Al Ishaan moskee behoudt haar erkenning, maar wordt extra in de gaten gehouden. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Somers (Open Vld) beslist. Hij doet dat nadat eerder ex-minister Homans (N-VA) een onderzoek tegen de moskee opstartte, omdat die volgens haar gelinkt was aan het salafisme, een fundamentalistische strekking binnen de islam.
  [naar artikel]
 7. Geens: "Info Staatsveiligheid niet zomaar publiek gebruiken" (12/04/2017 - De Redactie)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) tikt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) op de vingers in verband met de kwestie van de Fatih-moskee in Beringen.
  [naar artikel]
 8. Somers start intrekking van erkenning Antwerpse moskee (21/01/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) start de procedure waarmee mogelijk de erkenning van de moskee Antwerp Islamic Association wordt ingetrokken. Somers: ‘De interne conflicten de goede werking van de moskee in het gedrang.’
  [naar artikel]
 9. Homans tikt provinciebestuur op vingers in zaak-Versnick (01/03/2018 - Apache)
  In Oost-Vlaanderen zijn de afgelopen jaren uitgaven terugbetaald aan gedeputeerde Versnick en aan twee topambtenaren buiten het normale betalingscircuit. Het Agentschap Binnenlands Bestuur tikt het provinciebestuur daarover op de vingers. Dat blijkt uit het antwoord op de klacht. Begin september 2017 nam Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) ontslag nadat Groen een dossier aanlegde over
  [naar artikel]
 10. Minister Homans tikt politici die volmachten ronselen in rusthuizen op de vingers (10/10/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 11. Minister Homans trekt erkenning van Fatih-moskee in (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Fatih moskee in Beringen krijgt geen erkenning meer. Dat heeft Vlaams minister Liesbeth Homans beslist. De moskee lag al een lange tijd onder vuur omdat ze volgens Homans bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet of uitsluit.
  [naar artikel]
 12. Homans heft erkenning Beringse moskee op (12/04/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee van Beringen in. 'Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten', concludeert ze uit een brief die de moskee haar stuurde.
  [naar artikel]
 13. Homans heft erkenning Beringse moskee op (03/07/2017 - De Morgen)
  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee van Beringen in. 'Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten', concludeert ze uit een brief die de moskee haar stuurde.
  [naar artikel]
 14. Homans heft erkenning Beringse moskee op (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in. “Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten”, concludeert ze uit een brief die de moskee haar stuurde.
  [naar artikel]
 15. LETTERLIJK: Reactie van Staatsveiligheid op communicatie van Homans over Beringse moskee (06/04/2017 - De Redactie)
  De Staatsveiligheid schrijft dat de inlichtingendienst geen specifieke analyse heeft gemaakt van de Beringse Fatih Camii-moskee.
  [naar artikel]
 16. Het Europese Hof tikt Polen op de vingers: Rechters moeten hun baan terugkrijgen (20/10/2018 - De Morgen)
  De Poolse regering moet de grote schoonmaak binnen het Hooggerechtshof direct staken. Het Europese Hof tikt het land op de vingers.
  [naar artikel]
 17. Homans heft erkenning Beringse moskee op (03/07/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in. 'Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten', concludeert ze uit een brief die de moskee haar stuurde. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
  [naar artikel]
 18. Homans heft erkenning moskee in Beringen op (03/07/2017 - De Tijd)
  11:27 Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in. 'Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten', zegt Homans.
  [naar artikel]
 19. Homans heft erkenning Beringse moskee op (03/07/2017 - Knack)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) trekt de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in. 'Bevolkingsgroepen worden er tegen elkaar opgezet of uitgesloten', concludeert ze uit een brief die de moskee haar stuurde. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
  [naar artikel]
 20. Staatsveiligheid spreekt Homans tegen over moskee in Beringen (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Staatsveiligheid beweert dat ze nooit een onderzoek heeft gevoerd naar de Fatih Camii-moskee in Beringen. Vlaams minister Liesbeth Homans wil die moskee laten sluiten na berichten dat de imam nog steeds betaald wordt vanuit Turkije, en dus geen geld van de overheid ontvangt. De Staatsveiligheid zegt dat de moskee enkel zijdelings aan bod kwam.
  [naar artikel]
 21. Somers trekt erkenning Pakistaanse moskee van Antwerpen in (08/06/2021 - De Tijd)
  15:31 Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) heeft de erkenning van de Pakistaanse moskee van Antwerpen ingetrokken en dreigt hetzelfde te doen met de Antwerpse moskee De Koepel. De omstreden...
  [naar artikel]
 22. Homans tikt parlementsleden op de vingers over overtreden coronaregels: “Anders gaat koffiekamer dicht” (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de opening van het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement heeft parlementsvoorzitter Liesbeth Homans ermee gedreigd de koffiekamer van het parlement te sluiten als de parlementsleden de coronaregels niet respecteren.
  [naar artikel]
 23. Homans trekt erkenning moskee Beringen in: "Gülen wordt er op één lijn gezet met IS" (03/07/2017 - De Redactie)
  De minister van Integratie heeft de erkenning van de Faith-moskee - de tweede grootste van het land - afgelopen weekend ingetrokken. De moskee zou volgens Homans bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.
  [naar artikel]
 24. Dermagne tikt Belfius-topman op vingers (18/01/2021 - De Tijd)
  16:37 PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne tikt Marc Raisière, de CEO van Belfius, op de vingers nadat die in een interview had laten optekenen dat het niet erg is als horecazaken failliet gaan.
  [naar artikel]
 25. Homans start procedure om erkenning Limburgse moskee in te trekken (06/04/2017 - De Tijd)
  08:38 Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. Dat sc...
  [naar artikel]
 26. VRT tikt Ruben Van Gucht op de vingers (13/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/vrt-tikt-ruben-van-gucht-op-de-vingers/mruw6lzwha2dkojqgqzc6rsxf43dimq/6491f366209131e31e6c0014f3f4bf4c87ce0b7215d6a0ddcb67314b498cc6e7/fitwidth_642x0_68459042.jpg?v=pQQSGFW
  [naar artikel]
 27. Homans start procedure om erkenning Limburgse moskee in te trekken (06/04/2017 - Knack)
  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.
  [naar artikel]
 28. “Wil Homans dan een nest IS-strijders in Beringen?” (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BeringenDe Fatih-moskee in Beringen krijgt haar vergunning niet terug. De moskee ging in beroep tegen de intrekking door minister Liesbeth Homans (N-VA), maar de Raad van State stelt haar in het gelijk. “We voelen ons geviseerd”, zegt Selim Yildiz, voorzitter van de moskee. “Of is het misschien de bedoeling om van onze moskee een nest te maken van IS-strijders?”
  [naar artikel]
 29. Homans wil erkenning (en subsidies) van Leuvense moskee intrekken (26/07/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) wil de erkenning intrekken van de Al-Ihsaan moskee in Wilsele, bij Leuven. Ze heeft daarvoor nu de procedure opgestart, schrijft Het Laatste Nieuws. In de moskee wordt volgens Homans salafistisch of radicaal islamitisch onderwijs gegeven. En daarom mag die volgens de minister-president geen subsidies meer krijgen.
  [naar artikel]
 30. Staatsveiligheid spreekt Homans tegen over moskee in Beringen (06/04/2017 - De Redactie)
  De Staatsveiligheid zegt dat ze nooit een onderzoek heeft gevoerd naar de Fatih Camii-moskee in Beringen. Vlaams minister Liestbet Homans wil die moskee laten sluiten na berichten dat imams zouden ingezet zijn als "politieke spionnen". De Staatsveiligheid zegt dat de moskee enkel zijdelings aan bod kwam over de rol van een voormalige imam.
  [naar artikel]
 31. Bestuur Fatih-moskee: “Wij willen Homans overtuigen om haar beslissing te herzien” (04/07/2017 - De Redactie)
  Het bestuur van de Fatih-moskee in Beringen zit begin volgende week samen met Vlaams minister van Integratie Liesbeth Homans. Zij heeft dit weekend de erkenning van de moskee ingetrokken, omdat er bevolkingsgroepen tegen elkaar zouden worden opgezet.
  [naar artikel]
 32. Burgemeester misnoegd over Homans: "Schande dat ik niets wist over moskee" (06/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. De burgemeester van Beringen en de Moslimexecutieve vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 33. Bonte en Somers halen uit naar Homans (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeesters Hans Bonte (sp.a) en Bart Somers (Open Vld) zijn erg kritisch voor Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).
  [naar artikel]
 34. Somers wil erkenning Antwerpse moskee intrekken (21/01/2020 - De Tijd)
  12:39 Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) is een procedure gestart om de erkenning van de moskee Antwerp Islamic Association vzw in te trekken. Er zou geen sprake zijn van extremi...
  [naar artikel]
 35. Ook Antwerpse moskee in vizier van Homans (11/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) heeft herhaald dat ze alle door Diyanet beheerde moskeeën kritisch volgt. Dat zijn er naast de Fatih-moskee in Beringen nog twaalf, waarvan één in Antwerpen.
  [naar artikel]
 36. WHO tikt België op de vingers over fout mondmaskeradvies (18/06/2020 - Express)
  Ons land zegt al drie maanden dat het geen probleem is om uw mondmasker even onder de kin te dragen,... The post WHO tikt België op de vingers over fout mondmaskeradvies appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Parlementsvoorzitter tikt Vlaamse ministers op de vingers (20/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans tikt de Vlaamse ministers Ben Weyts, Jo Vandeurzen en Philippe Muyters op de vingers voor het laattijdig beantwoorden van schriftelijke vragen.
  [naar artikel]
 38. Homans wil erkenning Limburgse moskee intrekken (06/04/2017 - De Standaard)
  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het is pas de tweede keer dat in Vlaanderen een procedure wordt gestart om een erkenning in te trekken.
  [naar artikel]
 39. Europese Commissie tikt België op de vingers over begrotingstekort (22/10/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie spoort België in een brief aan meer inspanningen te leveren om het structureel tekort op de begroting terug te dringen. Het is niet de eerste keer dat Europa ons land om die reden op de vingers tikt.
  [naar artikel]
 40. Homans treedt op tegen moskee: Homans start procedure om erkenning in te trekken (26/07/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure op om de erkenning van de Leuvense Al Ishaan-moskee in te trekken, waardoor die geen subsidies meer zou krijgen. Het salafisme zou er onderwezen worden.
  [naar artikel]
 41. Homans wil erkenning Limburgse moskee intrekken (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Het is pas de tweede keer dat in Vlaanderen een procedure wordt gestart om een erkenning in te trekken.
  [naar artikel]
 42. Homans wil erkenning Limburgse moskee intrekken (06/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure voor het intrekken van de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen, de op een na grootste moskee van ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Het is pas de tweede keer dat in Vlaanderen een procedure wordt gestart om een erkenning in te trekken.
  [naar artikel]
 43. ‘De geloofwaardigheid van Homans is aangetast’ (10/04/2017 - De Standaard)
  Meerderheidspartij Open Vld heeft kritiek op de manier waarop Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans het dossier van de Fatih-moskee in Beringen heeft aangepakt. ‘Het is duidelijk dat haar communicatie mank loopt. Haar geloofwaardigheid is aangetast’.
  [naar artikel]
 44. Homans strijdvaardig over moskee Beringen: "Ik sta recht in mijn schoenen" (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister Liesbeth Homans (N-VA) moet maandag tekst en uitleg geven in een commissie bij haar beslissing om de erkenning van de Fatih-moskee in
  [naar artikel]
 45. Europees Parlement tikt Rusland op de vingers (13/04/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement tikt Rusland op de vingers omdat het de regels van de democratie niet respecteert. Alweer. Alleen valt het af te wachten of premier Poetin zich deze keer wel iets van de Europese bolwassing zal aantrekken.
  [naar artikel]
 46. Homans houdt vol: Limburgse moskee overtreedt regels (13/04/2019 - De Morgen)
  De Staatsveiligheid linkt de Fatih- moskee in Beringen niet aan spionage. Maar ze neemt wel deel aan propaganda voor Erdogan. Minister Homans (N-VA) blijft erbij: dat is reden genoeg om de erkenning af te nemen.
  [naar artikel]
 47. Homans treedt op tegen moskee in Leuven (26/07/2019 - De Standaard)
  Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) start de procedure om de erkenning van de Leuvense Al Ishaan-moskee in te trekken. Daardoor zou die geen subsidies meer krijgen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.
  [naar artikel]
 48. Omstreden Leuvense moskee behoudt erkenning (12/12/2019 - De Tijd)
  15:55 Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) plaatst de Leuvense moskee Al-Ihsaan onder verhoogd toezicht. Maar er is geen sprake van een verlies van subsidies, zoals Somers' voorganger Liesb...
  [naar artikel]
 49. Homans: ‘Beslissing om erkenning moskee in te trekken is onherroepelijk’ (04/07/2017 - De Standaard)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering Liesbeth Homans is niet van plan om haar beslissing om de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in te trekken, nog terug te draaien. Ook een onderhoud met het bestuur van de moskee, dat volgende maandag plaatsvindt, zal daar niets aan veranderen, zegt ze.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.