Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:54 uur

Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij

Het Nieuwsblad

10/06/2021 - 15:37

De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelden na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij: “Nood aan sterke inlichtingendienst” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelde na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.
  [naar artikel]
 2. Staatsveiligheid krijgt dubbel zoveel personeel (10/06/2021 - De Tijd)
  18:11 Om ons land weerbaarder te maken en te beschermen tegen dreigingen wil de Staatsveiligheid de komende jaren fors uitbreiden. Er komen extra investeringen in personeel en ICT.
  [naar artikel]
 3. Topman Staatsveiligheid hoopt op verdubbeling van zijn personeel (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid zou uitzicht moeten krijgen op een groeipad naar dubbel zoveel personeel. Dat heeft topman Jaak Raes gezegd in de
  [naar artikel]
 4. Regering investeert fors in Staatsveiligheid: op naar 1000 medewerkers (10/06/2021 - Knack)
  Tijdens zijn eerste werkbezoek aan de Staatsveiligheid kondigde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) donderdag forse investeringen aan in de inlichtingendienst: tegen 2024 komt er 75 procent personeel bij. Er wordt ook 7,5 miljoen euro extra vrijgemaakt voor het ICT-systeem.
  [naar artikel]
 5. Staatsveiligheid krijgt meer slagkracht (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De staatsveiligheid kan nu ook reisagentschappen of busmaatschappijen verplichten om informatie te geven over passagiers. Zonder dat daar politie
  [naar artikel]
 6. Topman Staatsveiligheid hoopt op verdubbeling van zijn personeel (05/10/2016 - Knack)
  De Staatsveiligheid zou uitzicht moeten krijgen op een groeipad naar dubbel zoveel personeel. Dat heeft topman Jaak Raes gezegd in de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart. "Je kan de citroen niet eeuwig blijven uitpersen."
  [naar artikel]
 7. Malaise bij Staatsveiligheid: pesterijen, ongewenste intimiteiten en discriminatie (29/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een interne enquête bij het personeel van de Staatsveiligheid toont een ontluisterend beeld van de inlichtingendienst. Dat bericht weekblad Knack.
  [naar artikel]
 8. Malaise bij Staatsveiligheid: pesterijen, ongewenste intimiteiten en discriminatie (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een interne enquête bij het personeel van de Staatsveiligheid toont een ontluisterend beeld van de inlichtingendienst. Dat bericht weekblad Knack.
  [naar artikel]
 9. Malaise bij Staatsveiligheid: pesterijen, ongewenste intimiteiten en discriminatie (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een interne enquête bij het personeel van de Staatsveiligheid toont een ontluisterend beeld van de inlichtingendienst. Dat bericht weekblad Knack.
  [naar artikel]
 10. 5 procent opslag voor personeel Brantano (26/08/2020 - Express)
  Het personeel dat in de Brantano-winkels aan de slag is tijdens de uitverkoop, krijgt vanaf woensdag 5 procent opslag op... The post 5 procent opslag voor personeel Brantano appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Staatsveiligheid krijgt drie keer meer personeel (11/06/2021 - De Morgen)
  De Veiligheid van de Staat moet tegen 2024 duizend medewerkers tellen, bijna drie keer meer dan nu. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verklaard toen hij de dienst bezocht.
  [naar artikel]
 12. Pesterijen, ongewenste intimiteiten en discriminatie: de malaise bij de Staatsveiligheid is compleet (28/01/2019 - Knack)
  Een interne enquête bij het personeel van de Staatsveiligheid toont een ontluisterend beeld van de inlichtingendienst. 'Dit rapport is vernietigend', zegt Kamerlid Stefaan Van Hecke (Groen).
  [naar artikel]
 13. Staatsveiligheid kan na jaren weer strijden tegen economische spionage (17/10/2020 - De Tijd)
  02:00 Wie beschermt onze Belgische bedrijven en onderzoekscentra tegen economische spionage? De Staatsveiligheid belooft na jaren van verwaarlozing daar eindelijk meer personeel en middelen voor uit te trek...
  [naar artikel]
 14. Personeel Brantano krijgt 5 procent opslag tijdens drukke uitverkoop (26/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het personeel dat in de Brantano-winkels aan de slag is tijdens de uitverkoop, krijgt vanaf woensdag 5 procent opslag op het brutoloon. Dat meldt veilinguis Moyersoen, dat de uitverkoop bij de schoenenketen organiseert.
  [naar artikel]
 15. Slechts 34 procent van ochtendploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen (23/06/2018 - Metro)
  In de Vlaamse gevangenissen is vanmorgen slechts 34 procent van het personeel opgedaagd. Dat blijkt uit cijfers van het gevangeniswezen. In de Waalse strafinstellingen was 65 procent aanwezig. Verschillende Vlaamse gevangenissen moesten het met minder dan de helft van het personeel doen: Antwerpen (38 procent), Beveren (24 procent), Brugge (10 procent), Dendermonde (31 procent), Gent (11 procent), Hasselt (13 procent), Hoogstraten (27 procent), Ieper (32 procent), Leuven Centraal (29 procent), Leuven Hulp (45 procent), Mechelen (28 procent) en Merksplas (21 procent), Oudenaarde (43 procent), Ruiselede (50 procent), Sint-Gillis (34 procent), Tongeren (28 procent) en Wortel (22 procent). In Wallonië zijn de meest getroffen gevangenissen die van Doornik (37 procent), Bergen (43 procent) en Marneffe (44 procent). Namen (85 procent) en Aarlen (87 procent) doen het dan weer wel goed, net als Hoei, waar al het personeel aanwezig is. bron: Belga Het bericht Slechts 34 procent van ochtendploeg aan de slag in Vlaamse gevangenissen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Pesterijen, ongewenste intimiteiten: intern onderzoek legt malaise bij Staatsveiligheid bloot (30/01/2019 - De Morgen)
  Een intern onderzoek bij het personeel van Staatsveiligheid schetst een dramatisch beeld van de inlichtingendienst. Dat meldt Knack.
  [naar artikel]
 17. Topman Staatsveiligheid trekt aan alarmbel: "Verdubbeling van personeel nodig" (05/10/2016 - De Redactie)
  De Belgische Staatsveiligheid heeft te weinig mensen en middelen om het werk naar behoren te kunnen doen. Vergelijkbare landen hebben veel meer middelen. Daarover heeft topman Jaak Raes zich beklaagd in de onderzoekscommissie naar de aanslagen.
  [naar artikel]
 18. Belgisch schoonmaakbedrijf wil personeel laten screenen door staatsveiligheid (18/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  ISS, het grootste schoonmaakbedrijf van het land, vraagt aan de regering dat haar schoonmakers die op risicovolle werkplekken poetsen, kunnen worden gescreend door Staatsveiligheid. Het bedrijf wil daarmee eventuele veiligheidsrisico’s te vermijden.
  [naar artikel]
 19. Het toekomstplan voor de Belgische Staatsveiligheid? Dubbel zo veel personeel én miljoenen investeren in ICT (10/06/2021 - VRT NWS)
  De Belgische Staatsveiligheid gaat de komende jaren dubbel zo veel personeelsleden krijgen én er zal miljoenen geïnvesteerd worden in ICT. Dat blijkt uit het toekomstplan dat voorgesteld is. "In een samenleving met steeds meer en complexere dreigingen is er nood aan een sterke inlichtingendienst", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot duizenden politiecamera's (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot de duizenden camera's van de lokale en federale politiediensten. Het gaat zowel om de simpele...
  [naar artikel]
 21. Staatsveiligheid slaat alarm over explosie aan screenings (05/10/2016 - De Tijd)
  01:00 In de eerste helft van dit jaar moest de Staatsveiligheid al 55.000 screenings uitvoeren, een derde meer dan vorig jaar. De Staatsveiligheid zit op haar tandvlees, waarschuwt topman Jaak Raes.
  [naar artikel]
 22. Publiek krijgt inzage in geheime documenten Staatsveiligheid (15/05/2019 - Knack)
  Ruim 100 archiefdozen vol historische documenten staan klaar bij de Staatsveiligheid om overgebracht te worden naar het Rijksarchief.
  [naar artikel]
 23. Staatsveiligheid krijgt meer slagkracht (11/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s (04/05/2018 - Metro)
  De Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot de duizenden camera’s van de lokale en federale politiediensten. Het gaat zowel om de simpele bewakingscamera’s als om de intelligente systemen, zoals de ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen. De Staatsveiligheid zal niet langer toestemming moeten vragen aan de bevoegde politiedienst om mee te kijken met de camera’s of om camerabeelden op te vragen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Op 25 mei, wanneer over heel het land strengere privacyregels van kracht worden voor alle bedrijven en overheidsdiensten, treedt ook een andere wet in werking die de Staatsveiligheid rechtstreeks toegang geeft tot de duizenden camera’s van alle federale politiediensten en alle lokale politiekorpsen in ons land. Dat gaat van de eenvoudige bewakingscamera’s die een politiezone bijvoorbeeld gebruikt om een stadsplein in de gaten te houden tot de intelligente camera’s, zoals de ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen en die aan steeds meer wegen opduiken. Het gaat zowel om zichtbare als verdoken camera’s. De Staatsveiligheid zal geen toestemming meer moeten vragen aan de bevoegde politiedienst om in real time mee te kijken met een politiecamera. Evenmin om camerabeelden te kunnen inkijken die in een politiedatabank te vinden zijn. De Staatsveiligheid mag daarvoor het nationaal register gebruiken dat de federale politie bijhoudt met alle locaties van vaste politiecamera’s. Wie controleert de Staatsveiligheid wanneer ze de politiecamera’s gebruikt? De dienst zal geen toestemming meer moeten vragen aan de politie, zoals dat nu wel nog het geval is. Maar er zal wel telkens bijgehouden worden wie van de Staatsveiligheid wanneer een politiecamera heeft gebruikt. Er blijft dus altijd een spoor achter. bron: Belga Het bericht Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s (04/05/2018 - Metro)
  De Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot de duizenden camera’s van de lokale en federale politiediensten. Het gaat zowel om de simpele bewakingscamera’s als om de intelligente systemen, zoals de ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen. De Staatsveiligheid zal niet langer toestemming moeten vragen aan de bevoegde politiedienst om mee te kijken met de camera’s of om camerabeelden op te vragen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Op 25 mei, wanneer over heel het land strengere privacyregels van kracht worden voor alle bedrijven en overheidsdiensten, treedt ook een andere wet in werking die de Staatsveiligheid rechtstreeks toegang geeft tot de duizenden camera’s van alle federale politiediensten en alle lokale politiekorpsen in ons land. Dat gaat van de eenvoudige bewakingscamera’s die een politiezone bijvoorbeeld gebruikt om een stadsplein in de gaten te houden tot de intelligente camera’s, zoals de ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen en die aan steeds meer wegen opduiken. Het gaat zowel om zichtbare als verdoken camera’s. De Staatsveiligheid zal geen toestemming meer moeten vragen aan de bevoegde politiedienst om in real time mee te kijken met een politiecamera. Evenmin om camerabeelden te kunnen inkijken die in een politiedatabank te vinden zijn. De Staatsveiligheid mag daarvoor het nationaal register gebruiken dat de federale politie bijhoudt met alle locaties van vaste politiecamera’s. Wie controleert de Staatsveiligheid wanneer ze de politiecamera’s gebruikt? De dienst zal geen toestemming meer moeten vragen aan de politie, zoals dat nu wel nog het geval is. Maar er zal wel telkens bijgehouden worden wie van de Staatsveiligheid wanneer een politiecamera heeft gebruikt. Er blijft dus altijd een spoor achter. bron: Belga Het bericht Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. ‘Vanaf 1 augustus krijgt personeel FNG geen loon meer’, aldus de vakbonden (01/08/2020 - Express)
  Het personeel bij modegroep FNG ontvangt vanaf zaterdag geen loon meer. Dat zegt vakbond ACV Puls in een persbericht. Volgens... The post ‘Vanaf 1 augustus krijgt personeel FNG geen loon meer’, aldus de vakbonden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Staatsveiligheid: 'Extreemrechts gedachtegoed in België is springlevend' (29/11/2018 - Knack)
  In zijn Activiteitenverslag 2017-2018 waarschuwt de Staatsveiligheid onder meer voor 'extreemrechts gedachtegoed' dat 'volop actief is' in ons land. Andere opvallende conclusie: '20 procent van de ouders van kinderen ingeschreven voor thuisonderwijs in België zou banden hebben met extremistische groeperingen.'
  [naar artikel]
 28. Acties gevangenissen – Slechts 21 procent van Vlaams gevangenispersoneel aanwezig voor middagshift (20/06/2018 - Metro)
  In de Vlaamse gevangenissen was vanmiddag slechts 21 procent van het personeel aanwezig. In Wallonië daagde 58 procent van het gevangenispersoneel op. Dat blijkt uit cijfers van het Gevangeniswezen over de namiddagshift. Heel wat Vlaamse gevangenissen moesten het deze middag met minder dan de helft van het personeel stellen: Antwerpen (24 procent), Beveren (26 procent), Brugge (11 procent), Dendermonde (9 procent), Gent (9 procent), Hasselt (18 procent), Hoogstraten (49 procent), Ieper (19 procent), Leuven Centraal (14 procent), Mechelen (23 procent), Merksplas (29 procent), Oudenaarde (31 procent), Sint-Gillis (19 procent), Tongeren (43 procent) en Turnhout (37 procent). In de Vlaamse gevangenissen waren vannamiddag 70 politieagenten en 24 agenten van de civiele bescherming aanwezig. In de Waalse strafinstellingen zag de toestand er ’s middags iets rooskleuriger uit: daar kwam 58 procent van het personeel opdagen. Toch waren er ook daar gevangenissen met minder dan de helft van het personeel: Itter (41 procent), Leuze-en-Hainaut (41 procent), Marche-en-Famenne (45 procent), Bergen (44 procent), Pfaive (45 procent) en Doornik ( 21 procent). Vijfentwintig agenten zorgden er voor vervanging. bron: Belga Het bericht Acties gevangenissen – Slechts 21 procent van Vlaams gevangenispersoneel aanwezig voor middagshift verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Staatsveiligheid krijgt voortaan automatisch alarm als over terreur gepraat wordt op sociale media (09/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven.
  [naar artikel]
 30. Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera's (04/05/2018 - De Tijd)
  01:02 De Staatsveiligheid mag zeer binnenkort rechtstreeks meekijken met de duizenden camera’s van de politie, zowel bewakingscamera’s als camera’s met nummerplaatherkenning.
  [naar artikel]
 31. Schoonmaakbedrijf ISS wil eigen personeel laten screenen door staatsveiligheid (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  ISS, het grootste schoonmaakbedrijf van het land, vraagt aan de regering dat haar schoonmakers die op risicovolle werkplekken poetsen, kunnen worden gescreend door Staatsveiligheid. “We doen dat niet uit wantrouwen voor onze werknemers, we willen gewoon streven naar een veilige werksituatie”, verduidelijkt Liesbeth Demuynck van ISS.
  [naar artikel]
 32. Schoonmaakbedrijf ISS wil eigen personeel laten screenen door staatsveiligheid (18/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  ISS, het grootste schoonmaakbedrijf van het land, vraagt aan de regering dat haar schoonmakers die op risicovolle werkplekken poetsen, kunnen worden gescreend door Staatsveiligheid. “We doen dat niet uit wantrouwen voor onze werknemers, we willen gewoon streven naar een veilige werksituatie”, verduidelijkt Liesbeth Demuynck van ISS.
  [naar artikel]
 33. Een derde van Belgische werknemers krijgt maaltijdcheques (09/08/2018 - Metro)
  Maar een derde van de werknemers in België krijgt maaltijdcheques. Dat blijkt uit een analyse door hr-dienstverlener Acerta van gegevens van meer dan 40.000 werknemers. Bedienden (40 procent) krijgen ze vaker dan arbeiders (16 procent). De maaltijdcheque bestaat al meer dan dertig jaar. “Het einde is zeker niet in zicht”, zegt Sarah Peeters van Acerta consult. “Een recent voorstel om hem toch maar in klinkende euro’s om te zetten, heeft het niet gehaald. De maaltijdcheque heeft zich over de jaren heen immers een eigen, symbolische waarde toegeëigend: we deze cheques heeft, zal er niet meer makkelijk afstand van doen.” Opvallend: bedrijven die enkel bedienden in dienst hebben geven in 64,8 procent maaltijdcheques aan hun personeel. Bij bedrijven met enkel arbeiders is dat 10,1 procent. Duidelijk is ook dat maaltijdcheques populairder zijn als extra voordeel in de profitsector dan in de social profit: 29 procent versus 23 procent. En ook: hoe groter de werkgever, hoe meer kans dat hij maaltijdcheques uitdeelt. Bron: Belga   Het bericht Een derde van Belgische werknemers krijgt maaltijdcheques verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Een derde van Belgische werknemers krijgt maaltijdcheques (09/08/2018 - Metro)
  Maar een derde van de werknemers in België krijgt maaltijdcheques. Dat blijkt uit een analyse door hr-dienstverlener Acerta van gegevens van meer dan 40.000 werknemers. Bedienden (40 procent) krijgen ze vaker dan arbeiders (16 procent). De maaltijdcheque bestaat al meer dan dertig jaar. “Het einde is zeker niet in zicht”, zegt Sarah Peeters van Acerta consult. “Een recent voorstel om hem toch maar in klinkende euro’s om te zetten, heeft het niet gehaald. De maaltijdcheque heeft zich over de jaren heen immers een eigen, symbolische waarde toegeëigend: we deze cheques heeft, zal er niet meer makkelijk afstand van doen.” Opvallend: bedrijven die enkel bedienden in dienst hebben geven in 64,8 procent maaltijdcheques aan hun personeel. Bij bedrijven met enkel arbeiders is dat 10,1 procent. Duidelijk is ook dat maaltijdcheques populairder zijn als extra voordeel in de profitsector dan in de social profit: 29 procent versus 23 procent. En ook: hoe groter de werkgever, hoe meer kans dat hij maaltijdcheques uitdeelt. bron: Belga   Het bericht Een derde van Belgische werknemers krijgt maaltijdcheques verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Moeten we echt besparen op Staatsveiligheid? (29/03/2019 - De Morgen)
  Ze haalt 80 procent van haar informatie van websites en openbare documenten. Maar ze tapt ook telefoons en e-mails af, waarna ze alle puzzelstukjes samenlegt. Met beperkte middelen doet de Belgische Staatsveiligheid wat moet: waarschuwen voor riskante buitenlandse investeringen.
  [naar artikel]
 36. Kansspelcommissie krijgt eindelijk extra personeel (25/01/2018 - VRT NWS)
  De Kansspelcommissie krijgt er zo'n twintig personeelsleden bij. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. De commissie moet onder meer casino's en goksites onderzoeken. Maar door het tekort aan personeel was het vaak niet mogelijk om die controles ook echt uit te voeren. Dat zal nu veranderen, hoopt de comissie.
  [naar artikel]
 37. Koen Geens: “Homans annuleert zelf meeting met Staatsveiligheid” (02/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Minister Liesbeth Homans wil geen moskeeën meer erkennen omdat ze vanuit de Staatsveiligheid te weinig info krijgt over hun werking. Volgens minister van Justitie Koen Geens heeft zijn Vlaamse collega een geplande vergadering van 19 april zelf afgezegd.
  [naar artikel]
 38. Agressie tegen personeel NMBS meer dan 7 procent gestegen (14/06/2019 - VRT NWS)
  In 2018 waren er ruim 7 procent meer gevallen van agressie tegen het personeel van de NMBS dan het jaar daarvoor.  Vooral de verbale agressie is gestegen, fysieke agressie kwam minder voor dan in 2017.
  [naar artikel]
 39. Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechts geweld: “Geen taboe meer in België” (02/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Staatsveiligheid trok vorig jaar meer capaciteit uit om extreemrechtse haatpredikers te monitoren. “De uitlatingen scheppen een context waarin enkelingen naar de wapens grijpen.”
  [naar artikel]
 40. Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechts geweld: “Geen taboe meer in België” (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Staatsveiligheid trok vorig jaar meer capaciteit uit om extreemrechtse haatpredikers te monitoren. ‘De uitlatingen scheppen een context waarin enkelingen naar de wapens grijpen.’
  [naar artikel]
 41. Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechts geweld: “Geen taboe meer in België” (01/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Staatsveiligheid trok vorig jaar meer capaciteit uit om extreemrechtse haatpredikers te monitoren. ‘De uitlatingen scheppen een context waarin enkelingen naar de wapens grijpen.’
  [naar artikel]
 42. Acht op de tien kmo’s werken zonder personeel, en dat is slecht nieuws (01/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tussen 2008 en 2015 nam het aantal kleine en middelgrote ondernemingen dat niet één medewerker in dienst heeft, toe met bijna 20 procent. Tegelijk bleef de aangroei van het aantal kmo’s mét personeel beperkt tot amper 1,3 procent. Resultaat: 8 op de 10 kmo’s doen het tegenwoordig zonder personeel.
  [naar artikel]
 43. Nieuwe wet breidt arsenaal Staatsveiligheid uit (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe wet op de bijzondere inlichtingenmethoden (BIM) geeft de inlichtingendiensten meer slagkracht om hun uitdagingen, in de eerste plaats de strijd tegen het terrorisme, aan te gaan. Dat toonde de Staatsveiligheid dinsdag op een persconferentie in haar gebouwen, in aanwezigheid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Aan de hand van een fictieve case stelde de Staatsveiligheid de mogelijkheden voor van de nieuwe BIM-wet, die in mei in werking trad.
  [naar artikel]
 44. Staatsveiligheid mag uw gegevens niet meer eindeloos bijhouden (02/08/2016 - De Tijd)
  01:00 Na meer dan 185 jaar moet de Staatsveiligheid eindelijk opletten hoelang ze iemands gegevens bijhoudt. Minister Koen Geens legt de inlichtingendienst nieuwe privacyregels op.
  [naar artikel]
 45. Meer personeel op spoedafdelingen om alcoholproblemen op te vangen op oudejaarsavond (26/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De spoedafdelingen van verscheidene ziekenhuizen roepen voor eindejaar extra personeel op. Ze verwachten immers een toevloed van mensen die te veel gedronken hebben. Dat kan op feestdagen oplopen tot 30 à 40 procent van de patiënten, terwijl dat er normaal zo’n 5 procent zijn. De meeste alcoholpatiënten zijn tussen 45 en 65 jaar.
  [naar artikel]
 46. Staatsveiligheid wil Sharia4Belgium verbieden (04/04/2019 - De Morgen)
  De Staatsveiligheid wil nagaan of Sharia4Belgium verboden kan worden in ons land. 'In enkele buurlanden is dat al gebeurd. Waarom dan niet in België?', vraagt Alain Winants, hoofd van de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 47. "Staatsveiligheid wil twee keer zoveel personeel" (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nog maar eens vraagt een topman van een veiligheidsdienst meer mensen en middelen in de onderzoekscommissie over de aanslagen van 22 maart. Deze
  [naar artikel]
 48. Meer dan acht op de tien bedrijven organiseren opleidingen voor hun personeel (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer bedrijven organiseren opleidingen voor hun personeel. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de “Enquête naar voortgezette beroepsopleidingen”, die Statistics Belgium woensdag publiceert. In 2015 ging het om 84 procent van de bedrijven in ons land, een stijging van 6 procent tegenover de vorige resultaten van 2010.
  [naar artikel]
 49. Regering geeft Staatsveiligheid historisch hoog budget (19/05/2018 - Metro)
  De Staatsveiligheid mag dit jaar 57 miljoen euro besteden van de regering, een historisch record. Dat schrijft De Tijd zaterdag, op basis van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Na de bloedige aanslagen in de straten van Parijs op 13 november 2015, beloofde de regering-Michel een inhaalbeweging in de strijd tegen terreur. De Staatsveiligheid zelf begon in 2015 met ‘VSSE 2021’, een plan om de dienst de volgende jaren grondig te reorganiseren. Bij de 57 miljoen euro die de regering uittrok voor 2018, kan nog een openstaand budget komen van 7 miljoen euro. Ter vergelijking: 4 jaar geleden, voor de aanslagen in Parijs, bedroeg het totale budget amper 46 miljoen euro. Vijftien jaar geleden moest de inlichtingendienst het nog stellen met 24 miljoen euro. De Staatsveiligheid mag dit jaar 11,2 miljoen euro uitgeven aan nieuw computermateriaal. Daarmee krijgt de dienst een pak meer investeringskredieten dan de 1,3 à 4,5 miljoen euro van de vorige jaren. De top van de Staatsveiligheid gaf eerder aan dat de dienst drie keer meer budget nodig heeft. Zo ver zijn we dus nog lang niet, hoewel de werklast stijgt, klinkt het. bron: Belga Het bericht Regering geeft Staatsveiligheid historisch hoog budget verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.