Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:20 uur

ASSISEN. Glenn Meesseman laat meer los over moord op Sara (21) dan zijn ouders: “Mijn moeder bedacht het plan, ik wurgde haar”

Het Nieuwsblad

10/06/2021 - 20:49

Zowel Glenn Meesseman als zijn twee ouders hebben donderdagmiddag kunnen vertellen hoe Sara Laeremans volgens hen om het leven is gebracht. Maar vier jaar na de feiten zijn ze niet meer zo’n hecht team als in oktober 2017. Glenn Meesseman bekende dat hij Sara in een wurggreep hield tot ze niet meer reageerde. “Maar mijn moeder heeft het plan bedacht.” Inge Manderick ontkent dat, vader Patrice gaf pas na lang aandringen toe dat er een plan was. De aanleiding? Ze konden niet verkroppen dat de rechter de twee kinderen aan Sara had toevertrouwd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ASSISEN. “Glenn, zijn vader en zijn moeder schuiven de moord op Sara in elkaars schoenen” (10/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het Antwerpse assisenhof is donderdag de assisenzaak van Glenn Meesseman, zijn vader Patrice en zijn moeder Inge Manderick van start gegaan. Zij worden beschuldigd van de moord op Sara Laeremans, die in de nacht van 21 op 22 oktober 2017 vermoord werd omdat Glenn en zijn ouders het er niet mee eens waren dat zij het hoederecht over de kinderen had gekregen. Glenn Meesseman zal voor de vrijspraak gaan, liet zijn advocaat doorschemeren toen hij over artikel 71 begon in zijn akte van verdediging. “Glenn heeft Sara niet vermoord, ze leefde nog na zijn wurggreep”, zei Luc Verheyen.
  [naar artikel]
 2. ASSISEN LIVE: Vandaag start het proces tegen Glenn Meesseman en zijn ouders voor de moord op Sara Laeremans (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag na de versoepelingen van 9 juni start het proces tegen Glenn Meesseman (29) en zijn ouders Patrice Meesseman (54) en Inge Manderick (49). Zij worden ervan beschuldigd Sara Laeremans, de ex-partner van Glenn en de moeder van zijn kinderen, te hebben omgebracht op 21 oktober 2017. Vandaag zal advocaat-generaal Backx de feiten nog eens uitgebreid toelichten en zullen de 3 beklaagden ondervraagd worden.
  [naar artikel]
 3. ASSISEN. De moord op Sara Laeremans: “We moesten wel iéts doen om de kleinkinderen te blijven zien” (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van zaterdag 21 op 22 oktober 2017 werd de jonge moeder Sara Laeremans (21) vermoord in haar appartement in Geel. Het leek op een roofmoord. Maar dat was het niet. De daders waren haar ex Glenn Meesseman en zijn ouders Inge en Patrice. Pas een jaar na de feiten werden ze aangehouden, omdat de zus van Glenn haar mond voorbij praatte. Hoe kon het zo ver komen?
  [naar artikel]
 4. ASSISEN. Vermoord door ex en schoonvader omdat oma niet akkoord was met hoederecht (07/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse assisenhof moet vanaf donderdag oordelen of Glenn Meesseman (29) en zijn ouders alle drie schuldig zijn aan de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel. In de nacht van 21 op 22 oktober 2017 werd ze vermoord tijdens een bezoek van Glenn en zijn vader Patrice (54), maar ook de rol van zijn moeder Inge Manderick (49) zou niet te onderschatten zijn. Maandag is de jury al samengesteld.
  [naar artikel]
 5. ASSISEN. Beschuldigde op moordproces Sara Laeremans: “Ik voelde me de moeder van die kinderen” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is Inge Maderick — schoonmoeder van de vermoorde Sara Laeremans — een onschuldig sukkeltje? Of een gewiekste manipulatrice en de bron van alle kwaad? En was het vader Meesseman of zijn zoon Glenn die Sara om het leven bracht? Vanmiddag ondervroeg voorzitter Thys de beschuldigden.
  [naar artikel]
 6. Proces rond moord op Sara Laeremans: verdachte opgenomen in ziekenhuis zonder dat iemand iets wist (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de tweede dag van het assisenproces van Glenn Meesseman en zijn ouders over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel, zit moeder Inge Manderick niet meer in de beklaagdenbank. Ze is donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis omdat ze zich onwel voelde, alleen was niemand daarvan op de hoogte gebracht. Ze zal ook volgende week niet kunnen komen omdat ze een medische ingreep moet ondergaan.
  [naar artikel]
 7. ASSISEN. Inge Manderick opgenomen in ziekenhuis, niemand op de hoogte (11/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de tweede dag van het assisenproces van Glenn Meesseman en zijn ouders over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel, zit moeder Inge Manderick niet meer in de beklaagdenbank. Ze is donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis omdat ze zich onwel voelde, alleen was niemand op de hoogte gebracht. Ze zal ook volgende week niet kunnen komen omdat ze een medische ingreep moet ondergaan.
  [naar artikel]
 8. Moord op jonge mama: “Het motief zou een bittere strijd om de kinderen geweest zijn” (13/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er is eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de moord op de 21-jarige Sara Laeremans uit Geel. Speurders verdachten meteen haar ex Glenn M. en zijn ouders, maar er was geen bewijs. Het tv-programma Faroek blies het onderzoek onlangs nieuw leven in. Glenn M. en zijn ouders zijn aangehouden. Hij voor moord, zij voor het fabriceren van een vals alibi. Maar het gerecht twijfelt nog of Glenn M. de moord alleen pleegde…
  [naar artikel]
 9. Moorddossier Sara Laeremans (21) op weg naar assisen, wellicht nog vijf andere Kempense moordzaken voor volksjury (06/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een twaalfkoppige volksjury buigt zich in 2020 wellicht over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel. Het moorddossier uit 2017 werd door de raadkamer van Turnhout doorverwezen naar het parket-generaal met het oog op assisen. Sara’s ex-man Glenn M. en zijn ouders zitten al een jaar in de cel op verdenking van moord. In de toekomst zijn er al zeker twee Kempense moordzaken die door assisen behandeld worden, wellicht worden dat er in totaal vijf.
  [naar artikel]
 10. Vader en zoon beschuldigen elkaar van moord op jonge mama (10/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Glenn M. (27) uit Izegem heeft volgens zijn vader de moord op zijn ex Sara Laeremans (21) in Geel alleen gepleegd. Vader Patrice M. (52) bekende wel dat hij die bewuste nacht in oktober 2017 samen met zijn zoon aan het appartement van Sara was. “Maar hij stond buiten toen ze werd omgebracht”, zegt zijn advocaat. Glenn M. blijft alles ontkennen.
  [naar artikel]
 11. Vader en zoon beschuldigen elkaar van moord op jonge mama (10/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Glenn M. (27) uit Izegem heeft volgens zijn vader de moord op zijn ex Sara Laeremans (21) in Geel alleen gepleegd. Vader Patrice M. (52) bekende wel dat hij die bewuste nacht in oktober 2017 samen met zijn zoon aan het appartement van Sara was. “Maar hij stond buiten toen ze werd omgebracht”, zegt zijn advocaat. Glenn M. blijft alles ontkennen.
  [naar artikel]
 12. ASSISEN. Proces over moord op Sara Laeremans stilgelegd tot 21 juni door operatie beschuldigde (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het proces over de moord op Sara Laeremans (21) uit Geel wordt geschorst tot 21 juni, omdat beschuldigde Inge Manderick (49) een operatie moet ondergaan waardoor ze niet meer aanwezig kan zijn. Haar advocaat verklaarde zich bereid om haar vrijdag nog te vertegenwoordigen, zodat de speurders hun getuigenis kunnen beëindigen.
  [naar artikel]
 13. Luikenaar krijgt levenslang voor moord op moeder na ruzie over telefoonrekening (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mohamed Boughaiout is door het hof van assisen van Luik veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De 33-jarige Luikenaar wurgde zijn moeder met een riem na een ruzie over een telefoonrekening. De jury van het hof bevond hem vrijdag schuldig aan de doodslag op de vrouw.
  [naar artikel]
 14. Drie verdachten in de cel voor moord op Sara Laeremans (21): ex-vriend en ouders (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er zitten drie verdachten in de cel in het onderzoek naar de moord op de 21-jarige Sara Laremans uit Geel. Het gaat om haar ex-vriend en zijn ouders. De verdachten zijn vandaag al voor de raadkamer verschenen en blijven aangehouden.
  [naar artikel]
 15. ASSISEN. “Ik trok vier minuten lang aan het touw tot mijn arm pijn deed”: Zaman A. bekent snikkend dat hij de vrouw van zijn neef wurgde (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als een spraakwaterval vertelde Zaman A. (30) tijdens zijn verhoor voor het hof van assisen in Tongeren over zijn ‘geheime liefdesrelatie’ met Negeen Mohammad Reza, de vrouw van zijn neef. “We hielden van elkaar en waren smoorverliefd”, bleef hij maar herhalen. Tot de dertiger uitleg moest geven over hoe hij zijn grote liefde op 17 juni 2018 in haar woning in de Canadastraat in Hasselt minutenlang wurgde. En waarom hij daarna een zelfmoord in scène zette. “Ik was compleet in shock en wist niet meer wat ik deed”, snikte hij met gebogen hoofd.
  [naar artikel]
 16. Ex-vriend en zijn ouders opgepakt voor moord op Sara Laeremans (21) (12/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De raadkamer in Turnhout heeft vandaag de aanhouding bevestigd van drie verdachten in het onderzoek naar de dood van de 21-jarige Sara Laeremans uit Geel. Het gaat om haar ex-vriend en zijn ouders.
  [naar artikel]
 17. Koppel dat gevangenisverpleegster wurgde met haar eigen jas is op weg naar assisen (08/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het onderzoek naar de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk is helemaal afgerond. Het gerecht in Turnhout wil het verdachte koppel Marco L. (44) en Ashley V.D.V. (34) uit Herentals voor het hof van assisen brengen.
  [naar artikel]
 18. Moeder uit Bree naar assisen verwezen voor moord op zoontje (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kamer van inbeschuldigingstelling heeft een moeder uit Bree naar het hof van assisen in Tongeren verwezen voor de moord op haar zesjarig zoontje. Het drama speelde zich af op tweede kerstdag in 2018 in haar flat in Bree
  [naar artikel]
 19. Assisen West-Vlaanderen - Vanden Bussche veroordeeld tot 25 jaar voor gruwelijke moord in Kortrijk (24/05/2019 - VRT NWS)
  Het hof van assisen heeft Luc Vanden Bussche (64) veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op Alia Belromari (54). De Kortrijkzaan wurgde zijn vriendin op 27 mei 2017 en verminkte daarna haar lichaam. Het openbaar ministerie had 23 jaar opsluiting gevorderd, de verdediging stelde vijf jaar voorwaardelijk voor.
  [naar artikel]
 20. Assisen Vlaams-Brabant: “Ololo chanteerde mijn moeder” (08/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Hij heeft mijn moeder gechanteerd.” Dat verklaarde Joseph Odinga, zoon van slachtoffer Elizabeth Wafula, dinsdag voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven op de tweede dag van het proces tegen James Ololo. Odinga was de derde hond in het kegelspel. Zijn moeder wilde ook hem weg uit haar huis.
  [naar artikel]
 21. Assisen Vlaams-Brabant: “Ololo chanteerde mijn moeder” (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Hij heeft mijn moeder gechanteerd.” Dat verklaarde Joseph Odinga, zoon van slachtoffer Elizabeth Wafula, dinsdag voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven op de tweede dag van het proces tegen James Ololo. Odinga was de derde hond in het kegelspel. Zijn moeder wilde ook hem weg uit haar huis.
  [naar artikel]
 22. Verdacht van babymoord: moeder (28) uit Liedekerke woonde bij haar ouders, maar die wisten niks van zwangerschap (29/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De 28-jarige moeder uit Liedekerke die opgepakt is op verdenking van de moord op haar pasgeboren baby, woonde in bij haar ouders. Maar de familie van K.A. had de afgelopen maanden niets gemerkt van haar zwangerschap. Ze wisten dan ook niet dat de vrouw bevallen was, laat staan dat ze haar kind om het leven had gebracht.
  [naar artikel]
 23. Strijd om hoederecht lag aan basis van moord op Sara: ex bekent en sleurt ouders mee in zijn val (13/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er is een doorbraak in de moordzaak van Sara Laeremans (21) uit Geel. De mama van twee peuters werd bijna een jaar geleden met geweld omgebracht in haar appartement. De zaak zat al die tijd muurvast maar na een ultieme oproep tot ­getuigen in het opsporings­programma Faroek zijn de daders nu toch gevat. Het gaat om de ex-man en zijn ouders. Ze zijn alle drie aangehouden.
  [naar artikel]
 24. Vader, moeder en zoon leken weg te komen met moord op Sara (21), maar dochter kon het geheim niet langer bewaren (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een vader, een moeder én hun 29-jarige zoon staan vanaf vandaag samen voor de Antwerpse volksjury, verdacht van een moord die ze samen gepleegd zouden hebben op de 21-jarige Sara Laeremans uit Geel. De drie wilden zo het hoederecht over haar twee dochtertjes krijgen. Aanvankelijk leek dat te lukken: een jaar lang bleef de moord onopgehelderd. Dat ze nu toch samen terechtstaan, komt door het vierde lid van het gezin: de dochter van de familie kon niet met het geheim blijven leven.
  [naar artikel]
 25. Moeder uit Bree naar assisen verwezen voor moord op zoontje (6) (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Tamara N. (36) donderdag naar het hof van assisen in Tongeren verwezen voor de moord op haar zesjarig zoontje Ryan. Ze had hem op 26 december 2018 gewurgd in haar flat in Bree.
  [naar artikel]
 26. Joanna werd moeder op haar 51ste: “Pas na drie maanden heb ik het aan mijn ouders verteld” (10/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ze geeft niet graag advies, maar als het moet, zou ze haar jongere zelf aanraden om vroeger moeder te worden. Want vijftig is laat, dat beseft ze ook wel. “Sommige mensen vinden mijn keuze arrogant. Maar ik denk: wat een privilege, ik mag mama zijn van een fantastisch kind.”
  [naar artikel]
 27. ASSISEN. Moeder roept Fred Wittig op om waarheid te vertellen: “Waarom moest mijn enige kind sterven?” (26/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het Antwerpse gerechtsgebouw is maandag de assisenzaak van Fred Wittig van start gegaan, die vervolgd wordt voor de moord op autohandelaar Steve Huypens in Schilde op 30 november 2007. In 2009 is hij in Duitsland al veroordeeld tot levenslang voor moord op een Turkse autohandelaar in het Duitse Krefeld. De moeder van slachtoffer Steve Huypens riep Fred Wittig op om eindelijk bekentenissen af te leggen over de moord op haar zoon.
  [naar artikel]
 28. BEKIJK: Sara is 46 en de jongste coronapatiënt in AZ Rivierenland in Rumst (28/03/2021 - VRT NWS)
  Sara (46) werd opgenomen in het ziekenhuis met covid. Ze is de jongste coronapatiënte in AZ Rieverenland in Rumst. Sara heeft te weinig zuurstof in haar bloed en kampt met pijn aan haar longen. Een simpele wandeling blijkt al een opgave. En voorlopig is er nog geen beterschap in zicht. Sara is een alleenstaande moeder. Gelukkig waken haar buren over haar dochtertje.
  [naar artikel]
 29. Na moord op zus in Luik ook moeder bedreigd: “Hij wil haar doden als ze nog een traan om Ahlam laat” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Luik heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de oudere broer van Ahlam Younan (28). De Syrische vrouw werd negen dagen geleden vermoord aangetroffen in haar appartement in Luik. Haar handen waren vastgebonden en ze had een schotwonde aan het hoofd. Een zus van Fadia slaakt nu een noodkreet. Ze vermoedt dat Gerges teruggekeerd is naar Syrië om haar ouders te gijzelen. “Mijn moeder kreeg al te horen dat ze gedood zou worden als ze nog een traan om Ahlam zou laten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. ASSISEN. Vermoorde moeder van acht kinderen lag verstopt achter stapelbed (24/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven start maandag het proces tegen Godfried Claes. De 51-jarige buschauffeur uit Kortenaken wordt beschuldigd van moord op zijn ex-partner Anne Collaer. Het lichaam van de 47-jarige vrouw, moeder van acht kinderen, werd begin 2017 door het 10-jarige zoontje ontdekt achter een stapelbed in haar woning in Leuven. Claes ontkent de moord, ondanks belastend DNA-materiaal.
  [naar artikel]
 31. ASSISEN. Vermoorde moeder van acht kinderen lag verstopt achter stapelbed (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven start maandag het proces tegen Godfried Claes. De 51-jarige buschauffeur uit Kortenaken wordt beschuldigd van moord op zijn ex-partner Anne Collaer. Het lichaam van de 47-jarige vrouw, moeder van acht kinderen, werd begin 2017 door het 10-jarige zoontje ontdekt achter een stapelbed in haar woning in Leuven. Claes ontkent de moord, ondanks belastend DNA-materiaal.
  [naar artikel]
 32. Zaman A. bekent snikkend dat hij de vrouw van zijn neef wurgde: “Ik trok vier minutenlang aan het touw tot mijn arm pijn deed” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als een spraakwaterval vertelde Zaman A. (30) tijdens zijn verhoor voor het hof van assisen in Tongeren over zijn ‘geheime liefdesrelatie’ met Negeen Mohammad Reza, de vrouw van zijn neef. “We hielden van elkaar en waren smoorverliefd,” bleef hij maar herhalen. Tot de dertiger uitleg moest geven over hoe hij zijn grote liefde op 17 juni 2018 in haar woning aan de Canadastraat in Hasselt minutenlang wurgde. En waarom hij daarna een zelfmoord in scène zette. “Ik was compleet en shock en wist niet meer wat ik deed”, snikte hij met gebogen hoofd.
  [naar artikel]
 33. Zaman A. bekent snikkend dat hij de vrouw van zijn neef wurgde: “Ik trok vier minuten lang aan het touw tot mijn arm pijn deed” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als een spraakwaterval vertelde Zaman A. (30) tijdens zijn verhoor voor het hof van assisen in Tongeren over zijn ‘geheime liefdesrelatie’ met Negeen Mohammad Reza, de vrouw van zijn neef. “We hielden van elkaar en waren smoorverliefd,” bleef hij maar herhalen. Tot de dertiger uitleg moest geven over hoe hij zijn grote liefde op 17 juni 2018 in haar woning aan de Canadastraat in Hasselt minutenlang wurgde. En waarom hij daarna een zelfmoord in scène zette. “Ik was compleet en shock en wist niet meer wat ik deed”, snikte hij met gebogen hoofd.
  [naar artikel]
 34. Voorlopig geen spoor van dader moord op moeder van twee (21) (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie heeft Sara Laere-mans zondag wat aangedaan in haar appartement aan het Brigandshof in Geel. En waarom? Dat is de vraag die de speurders bezighoudt. De jonge vrouw werd door haar moeder dood aangetroffen in een plas bloed.
  [naar artikel]
 35. ASSISEN. SM-moord: Christian P. schuldig aan doodslag (30/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De volksjury heeft Christian P. voor het Leuvense Hof van Assisen schuldig bevonden aan doodslag en niet aan moord. De jury acht het niet bewezen dat P. de feiten voorbereidde en zich in 2013 in de SM-club verstopte met het plan om een moord uit te voeren.
  [naar artikel]
 36. ASSISEN. “Hij vindt dat papa zijn straf verdient. Hoe langer, hoe beter”: zus van Ellen (37) nam 12-jarige neefje in huis na moord op zijn moeder (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “R. voelt zich gelukkig in ons gezin en ziet mijn vier zonen als zijn broers.” Nele D’Hooghe (42) nam anderhalf jaar geleden de 12-jarige zoon van haar zus Ellen (37) in huis na de moord op zijn moeder. Hoe goed het kind omgaat met de vreselijke feiten bleek uit de getuigenis van zijn tante in het Brugse assisenhof. “Het is ongelooflijk, maar die jongen staat altijd goedgezind op.” De vader van Pol Mistiaen (46) had dan weer weinig goede woorden over voor zijn eigen zoon.
  [naar artikel]
 37. “Ik ben jaren vernederd door mijn moeder, en nu zou ik haar rusthuis moeten meebetalen?” (31/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Ik ben als kind door mijn ouders geschopt en geslagen. Bovendien wil mijn moeder me niet meer zien.” Toch wordt Ines Van Thurenhout uit Willebroek door het OCMW verplicht om mee te betalen voor haar kamer in het rusthuis. “Hoe onrechtvaardig is dat?”
  [naar artikel]
 38. 'Ik heb mijn ouders hun fouten vergeven' (10/04/2019 - De Morgen)
  Het was het jaar waarin NTGent ontploft is, het stadsgezelschap waar ze al zo lang bij hoort. En het was het jaar waarin haar moeder stierf. Haar moeder die altijd zo goed voor haar kinderen heeft gezorgd, maar ook een ernstig drankprobleem had. Els Dottermans (52) heeft geen ouders meer nu. 'Het wordt koud in je rug.' Sofie Mulders
  [naar artikel]
 39. ASSISEN. “Hij vindt dat papa z’n straf verdient. Hoe langer, hoe beter”: zus van Ellen (37) nam 12-jarige zoon in huis na moord op z'n moeder (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “R. voelt zich gelukkig in ons gezin en ziet mijn vier zonen als zijn broers.” Nele D’Hooghe (42) nam anderhalf jaar geleden de 12-jarige zoon van haar zus Ellen (37) in huis na de moord op z'n moeder. Hoe goed het kind omgaat met de vreselijke feiten, bleek uit de getuigenis van z'n tante in het Brugse assisenhof. “Het is ongelooflijk, maar die jongen staat altijd goedgezind op.” De vader van Pol Mistiaen (46) had dan weer weinig goede woorden over voor z'n eigen zoon.
  [naar artikel]
 40. 41 jaar na de moord op haar ouders en zus wil Sandra haar broer terugzien (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  OOSTERZELE/Merelbeke“Ik haat mijn broer niet. Nog liever vergeef ik hem alles.” Daags nadat ze in het programma ‘Vermassen’ getuigde hoe haar broer Dirk in 1976 haar vader, moeder en oudste zus vermoordde, herhaalt Sandra haar oproep om hem nog eens te spreken. “Al jaren hoop ik stilletjes dat hij op een dag aan mijn deur staat. Zomaar. Het laatste wat ik wil, is ruzie maken.”
  [naar artikel]
 41. Aangeklaagd voor moord op ex-vrouw , maar Ronny Claes houdt onschuld vol: “Ik heb niets met de moord te maken” (30/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft de beschuldigde vrijdagmorgen het laatste woord gekregen in aanloop naar het beraad over de schuldvraag. “Ik heb niets met de moord op de moeder van mijn kinderen te maken”, zei Godfried Claes.
  [naar artikel]
 42. ASSISEN. Ouders slachtoffer leggen indrukwekkende getuigenis af: “Luc was een schone mens” (27/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zijn 84 en 85 jaar, de ouders van Luc Vuylsteke, die op 1 september 2017 door Tony Baldassarre werd doodgeschoten. “Ik had nooit vermoed dat ik dit op mijn leeftijd nog zou moeten meemaken”, zei moeder Lizette Van den Broeck. “Ik heb Tony destijds nog koffie aangeboden op het terras, zoals de andere werklieden, met een warme koffiekoek. Heb ik daar spijt van? Nee. Ik had nooit kunnen vermoeden dat hij mijn zoon zou afnemen.”
  [naar artikel]
 43. Assisen West-Vlaanderen – Vanden Bussche veroordeeld tot 25 jaar voor gruwelijke moord in Kortrijk (23/05/2019 - Metro)
  Het hof van assisen heeft Luc Vanden Bussche (64) veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op Alia Belromari (54). De Kortrijkzaan wurgde zijn vriendin op 27 mei 2017 en verminkte daarna haar lichaam. Het openbaar ministerie had 23 jaar opsluiting gevorderd, de verdediging stelde vijf jaar voorwaardelijk voor. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei 2017 ging Luc Vanden Bussche zelf naar het politiebureau. Spontaan vertelde hij dat hij zijn vriendin op een gruwelijke wijze had omgebracht. Op haar appartement in Kortrijk troffen de speurders inderdaad het ernstig verminkte lichaam van Alia Belromari aan. Vanden Bussche had zijn vriendin gewurgd met de riem van haar kamerjas, waarna hij de buik en de borst van de stervende vrouw opensneed. De beschuldigde haalde zelfs haar hart uit haar lichaam. Het blijft eigenlijk onduidelijk waarom Vanden Bussche, die een blanco strafblad had, zijn vriendin zo zwaar heeft toegetakeld. Op zijn proces vertelde de beschuldigde dat het slachtoffer tientallen keren gevraagd had om haar te vermoorden. Belromari zou hem die avond ook verboden hebben om nog contact te houden met zijn minderjarige dochter. bron: Belga Het bericht Assisen West-Vlaanderen – Vanden Bussche veroordeeld tot 25 jaar voor gruwelijke moord in Kortrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Glenn Close (71) heeft ‘meer zin in seks dan ooit’ (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat leeftijd slechts een getal is, laat Glenn Close duidelijk merken met haar laatste uitspraken. De actrice, die genomineerd is voor een Oscar...
  [naar artikel]
 45. Maasmechelaar riskeert levenslang voor moord op vrouw (06/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Tongerse hof van assisen is maandagnamiddag de 71-jarige voortvluchtige Lei Beaumont schuldig verklaard aan de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in Vucht (Maasmechelen). De 64-jarige vrouw werd zondagavond 13 december 2009 doodgeschoten in haar wagen in de garagebox achter haar huis. De jongste dochter vond haar moeder levenloos terug. De dochter en haar oudere zus duidden meteen hun vader aan als de moordenaar.
  [naar artikel]
 46. Gerecht blijft erbij dat Sara (21) is vermoord (27/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De speurders die het verdachte overlijden van de 21-jarige Sara Laeremans onderzoeken, blijven ervan uitgaan dat de moeder van twee is vermoord. Sara werd afgelopen zondagochtend dood aangetroffen in haar appartement in Geel, badend in het bloed.
  [naar artikel]
 47. Glenn zat drie maanden in gevangenis voor moord die hij niet had gepleegd: “Nooit een sorry gekregen, wel een aalmoes” (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Glenn Van de Poel (29) zat drie maanden in de gevangenis voor de moord op de grootmoeder van zijn lief. Een moord die hij niet had gepleegd. Pas toen de échte dader zich aangaf bij de politie, ging hij vrijuit. “Van justitie kreeg ik nooit een sorry, en vorige week werd duidelijk dat ze me nu willen sussen met 60 euro per dag dat ik onterecht in de cel zat. Een aalmoes, voor een ‘foutje’ dat mijn hele leven overhoop gooide.”
  [naar artikel]
 48. Drie verdachten in de cel voor moord op Sara Laeremans (21): ex-vriend en ouders (12/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De raadkamer in Turnhout heeft vandaag de aanhouding bevestigd van drie verdachten in het onderzoek naar de dood van de 21-jarige Sara Laremans uit Geel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.