Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:44 uur

Miljardair: ‘Monetair beleid Federal Reserve geeft beleggers vals gevoel van veiligheid’

Express

10/06/2021 - 20:54

Lees dit artikel: Miljardair: ‘Monetair beleid Federal Reserve geeft beleggers vals gevoel van veiligheid’ Miljardair Stanley Druckenmiller waarschuwt dat het aanhoudende lagerentebeleid van de Federal Reserve de activaprijzen heeft verstoord en beleggers in een vals gevoel van veiligheid geeft. De Amerikaanse inflatie bedroeg in mei 5 procent (op jaarbasis). Dat is het hoogste cijfer sinds de zomer van 2008. Ondanks de opflakkerende inflatie heeft de Federal Reserve momenteel geen […] Lees dit artikel: Miljardair: ‘Monetair beleid Federal Reserve geeft beleggers vals gevoel van veiligheid’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Federal Reserve handhaaft beleid: ‘Het is nog veel te vroeg om de teugels te vieren’ (27/01/2021 - Express)
  De Federal Reserve raakt niet aan het huidige beleid. De rentes blijven ongewijzigd en de Amerikaanse centrale bank blijft maandelijks 120 miljard dollar aan schuldpapier opkopen. Geen verrassingen na de vergadering van de Federal Reserve. Zoals verwacht wijzigt de Amerikaanse centrale bank haar beleid niet. Concreet betekent dat de toezichthouder de beleidsrente onveranderd laat op 0 tot 0,25 procent. Voorst […] The post Federal Reserve handhaaft beleid: ‘Het is nog veel te vroeg om de teugels te vieren’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Wall Street duikt in het rood na vergadering Federal Reserve (27/01/2021 - Express)
  De Federal Reserve heeft beslist om momenteel niet te raken aan zijn beleid. De beurzen zijn op het eerste gezicht niet onder de indruk en hebben de beursdag in het rood afgesloten. Geen verrassingen na de vergadering van de Federal Reserve. Zoals verwacht wijzigt de Amerikaanse centrale bank haar beleid niet. De toezichthouder laat de […] The post Wall Street duikt in het rood na vergadering Federal Reserve appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Geeft een slipcursus een vals gevoel van veiligheid? (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Mobiliteit Ben Weyts liet weten dat het volgen van een slipcursus een vals gevoel van veiligheid geeft bij de bestuurders. Deze uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Promove uit Houthalen-Helchteren, die slipcursussen organiseert. Zij reageren nu met een open brief aan de minister.
  [naar artikel]
 4. OPINIE. “Rijvaardigheidsscholen geven een vals gevoel van veiligheid. Wablieft?” (09/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Omdat veel bestuurders slecht rijden bij slecht weer, gaan stemmen op om een slipcursus verplicht te maken in de rijopleiding. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verklaarde echter meteen geen voorstander te zijn. Volgens hem geeft een slipcursus een vals gevoel van veiligheid aan jonge bestuurders. Maar daar is Dirk Van Hooydonk van Jesco Auto Training School het niet mee eens: “Een vals gevoel van veiligheid? Wablieft?”
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse centrale bank draait geldkraan dicht (20/09/2017 - De Tijd)
  20:02 De Federal Reserve zet een derde en laatste stap naar de normalisering van zijn monetair beleid.
  [naar artikel]
 6. Verpleegster toont in video hoe handschoenen ‘vals gevoel van veiligheid’ geven (07/04/2020 - De Morgen)
  Handschoenen dragen tegen het coronavirus? Dat geeft vooral een vals gevoel van veiligheid, vindt Molly Lixey. Om haar stelling te bewijzen, maakte de voormalige spoedverpleegkundige uit Saginaw (Michigan) een filmpje waarin ze het principe van kruisbesmetting uitlegt.
  [naar artikel]
 7. Verkoop SUV’s blijft pieken: "Stoere uiterlijk geeft vals gevoel van veiligheid" (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De verkoop van SUV’s of Sports Utility Vehicles blijft ook dit jaar pieken. In het eerste kwartaal was één op de drie ingeschreven auto’s in ons land een terreinwagen. “Het stoere uiterlijk en de hoge zithouding geeft veel automobilisten een vals gevoel van veiligheid”, zegt Tony Verhelle van het vakblad Autogids.
  [naar artikel]
 8. Trump wil renteverlaging Federal Reserve (05/04/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen. Volgens Trump hebben de acties van de Amerikaanse koepel van centrale banken gezorgd voor een minder sterke economische groei in de Verenigde Staten. Daarmee neemt Trump de Fed opnieuw op de korrel. Hij uitte in het verleden al vaak kritiek op de renteverhogingen door de centrale bank. Nu roept hij zelfs op tot een renteverlaging en verdere versoepeling van het monetair beleid. De Fed heeft inmiddels aangegeven de rente dit jaar niet meer te zullen verhogen. Vorige week verklaarde Larry Kudlow, de topadviseur van Trump, ook al dat het Witte Huis graag een renteverlaging door de Fed ziet. Kudlow benadrukte dat zijn woorden niet moeten worden opgevat als een aanval op de onafhankelijkheid van de Fed. bron: Belga   Het bericht Trump wil renteverlaging Federal Reserve verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Trump wil renteverlaging Federal Reserve (08/04/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen. Volgens Trump hebben de acties van de Amerikaanse koepel van centrale banken gezorgd voor een minder sterke economische groei in de Verenigde Staten. Daarmee neemt Trump de Fed opnieuw op de korrel. Hij uitte in het verleden al vaak kritiek op de renteverhogingen door de centrale bank. Nu roept hij zelfs op tot een renteverlaging en verdere versoepeling van het monetair beleid. De Fed heeft inmiddels aangegeven de rente dit jaar niet meer te zullen verhogen. Vorige week verklaarde Larry Kudlow, de topadviseur van Trump, ook al dat het Witte Huis graag een renteverlaging door de Fed ziet. Kudlow benadrukte dat zijn woorden niet moeten worden opgevat als een aanval op de onafhankelijkheid van de Fed. Bron: Belga   Het bericht Trump wil renteverlaging Federal Reserve verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Trump wil renteverlaging Federal Reserve (05/04/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen. Volgens Trump hebben de acties van de Amerikaanse koepel van centrale banken gezorgd voor een minder sterke economische groei in de Verenigde Staten. Daarmee neemt Trump de Fed opnieuw op de korrel. Hij uitte in het verleden al vaak kritiek op de renteverhogingen door de centrale bank. Nu roept hij zelfs op tot een renteverlaging en verdere versoepeling van het monetair beleid. De Fed heeft inmiddels aangegeven de rente dit jaar niet meer te zullen verhogen. Vorige week verklaarde Larry Kudlow, de topadviseur van Trump, ook al dat het Witte Huis graag een renteverlaging door de Fed ziet. Kudlow benadrukte dat zijn woorden niet moeten worden opgevat als een aanval op de onafhankelijkheid van de Fed. bron: Belga Het bericht Trump wil renteverlaging Federal Reserve verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Grootste slipschool van het land boos op Weyts: “Slipcursus geeft jongeren geen vals gevoel van veiligheid” (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er gaan stemmen op om een slipcursus verplicht te maken in de rijopleiding. Maar minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vreest een vals gevoel van veiligheid. Slipschool Jesco in Puurs, de grootste van het land, reageert verbolgen.
  [naar artikel]
 12. Chat: Federal Reserve staat voor historische vergadering (11/12/2016 - De Tijd)
  21:13 De markten zijn in de ban van de eerste vergadering van de Federal Reserve na de presidentsverkiezingen. Wat kunnen we verwachten? Onze marktencollega Kurt Vansteeland geeft zijn visie tijdens een mar...
  [naar artikel]
 13. Kustreddingsdienst verbolgen dat aan zee gezwommen mag worden: “Vals gevoel van veiligheid” (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kustreddingsdienst is absoluut niet gelukkig dat Oostende en Blankenberge dit weekend opnieuw redders aan zee voorzien. “Het seizoen was afgesloten. De twee badsteden creëren nu een vals gevoel van veiligheid voor de rest van de kust.”
  [naar artikel]
 14. Kustreddingsdienst verbolgen dat aan zee gezwommen mag worden: “Vals gevoel van veiligheid” (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De kustreddingsdienst is absoluut niet gelukkig dat Oostende en Blankenberge dit weekend opnieuw redders aan zee voorzien. “Het seizoen was afgesloten. De twee badsteden creëren nu een vals gevoel van veiligheid voor de rest van de kust.”
  [naar artikel]
 15. Wall Street duikt in het rood in afwachting rentebesluit Federal Reserve (27/01/2021 - Express)
  De Federal Reserve komt vanavond met het rentebesluit. In afwachting daarvan is Wall Street de beursdag in het rood gestart. Alle ogen zijn vandaag gericht op de Federal Reserve. Verwacht wordt dat er geen ingrijpende beslissingen zullen genomen worden. Het is vooral uitkijken naar wat de centrale bank zal zeggen over eventuele toekomstplannen. Volgens Goldman […] The post Wall Street duikt in het rood in afwachting rentebesluit Federal Reserve appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Bedrijven bieden personeel coronatests aan: ‘Een vals gevoel van veiligheid’ (14/05/2020 - De Morgen)
  Bedrijven zien blijkbaar heil in het aanbieden van antistoffentest aan hun personeel. Deze tests zijn omstreden en kunnen een vals gevoel van veiligheid geven. ‘Dit is gevaarlijk. Je kan perfect antistoffen hebben en toch besmettelijk zijn.’
  [naar artikel]
 17. Beleggers tobben over economie en gezondheid in VS (11/06/2020 - De Tijd)
  09:50 De Europese beurzen gaan donderdag flink lager. Beleggers verteren de vooruitzichten van de Federal Reserve slecht, terwijl - eveneens in de VS - de vrees voor een tweede besmettingsgolf opduikt.
  [naar artikel]
 18. Eerst gaf mondmasker ‘vals gevoel van veiligheid’, nu is het toch verplicht (10/07/2020 - De Standaard)
  Het mondmasker. Eerst vonden experts en politici dat het zorgde voor een vals gevoel van veiligheid. Vanaf zaterdag is het dan toch verplicht in winkel, bioscoop en kerk. Deze lange weg legde het kleinood af dat zoveel stof deed opwaaien.
  [naar artikel]
 19. Fed bezorgd om impact coronacrisis op Amerikaanse economie (05/11/2020 - Express)
  De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, laat zijn monetair beleid vooralsnog onveranderd en belooft opnieuw alle mogelijke... The post Fed bezorgd om impact coronacrisis op Amerikaanse economie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Federal Reserve laat rente onveranderd (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft onveranderd. Dat maakte de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale
  [naar artikel]
 21. Federal Reserve draait geldkraan dicht en begint aan schuldafbouw (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse koepel van centrale banken, kondigde een historische beslissing aan: ze begint met het afbouwen van de
  [naar artikel]
 22. Geld lenen kost overheid geen geld (03/07/2019 - De Tijd)
  18:09 Sombere economische vooruitzichten, de belofte van een soepel monetair beleid en beleggers op zoek naar veiligheid hebben de Belgische tienjaarsrente onder nul geduwd.
  [naar artikel]
 23. Federal Reserve trekt zich niets aan van Trumps kritiek en handhaaft rente (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Federal Reserve houdt de rente in de Verenigde Staten nog even gelijk. Dat blijkt uit een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse koepel van...
  [naar artikel]
 24. WHO-topman Hans Kluge: “Vaccins kunnen vals gevoel van veiligheid geven” (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is voor de Europese landen nog te vroeg om de coronamaatregelen te versoepelen. Bovendien kunnen de vaccins een vals gevoel van veiligheid geven. Dat heeft regionaal WHO-directeur Hans Kluge donderdag verklaard op een persconferentie.
  [naar artikel]
 25. WHO-topman Hans Kluge: “Vaccins kunnen vals gevoel van veiligheid geven” (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is voor de Europese landen nog te vroeg om de coronamaatregelen te versoepelen. Bovendien kunnen de vaccins een vals gevoel van veiligheid geven. Dat heeft regionaal WHO-directeur Hans Kluge donderdag verklaard op een persconferentie.
  [naar artikel]
 26. Wall Street opent lichtjes hoger in afwachting monetaire beslissing Federal Reserve (16/12/2020 - Express)
  De Federal Reserve komt woensdagavond voor de laatste keer dit jaar samen om het geldbeleid te bespreken. In afwachting daarvan... The post Wall Street opent lichtjes hoger in afwachting monetaire beslissing Federal Reserve appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. "Vals gevoel van veiligheid", maar waarom worden mondmaskers dan aanbevolen en verplicht?  (27/04/2020 - VRT NWS)
  Mondmaskers zullen een belangrijke rol spelen eens we de coronamaatregelen versoepelen. De regering én experts herhaalden het de afgelopen dagen en weken tot treurens toe. Maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block herhaalde het vandaag nog eens: "Maskers geven een vals gevoel van veiligheid". Hoe zit het nu?
  [naar artikel]
 28. IMF: "Druk Trump op Federal Reserve gevaarlijk” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De druk die de Amerikaanse president Donald Trump uitoefent op de Federal Reserve kan gevaarlijke gevolgen hebben. Daarvoor waarschuwt het...
  [naar artikel]
 29. Apotheek Vanlaer ontevreden over verkoop mondmaskers in supermarkten: “Het zal een vals gevoel van veiligheid geven” (05/05/2020 - VRT NWS)
  Apothekers zijn bang dat de verkoop van mondmaskers in supermarkten voor een vals gevoel van veiligheid zal zorgen. Volgens Sabina Colson van Apotheek Vanlaer gaat zo het advies op maat dat door apothekers wordt gegeven, verloren.
  [naar artikel]
 30. Ongebruikelijk: Federal Reserve gaat zichzelf onderzoeken (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Federal Reserve gaat in 2019 onderzoeken of het nodig is om zijn middelen en doelstellingen wat te herzien. Ook wil de Amerikaanse koepel van...
  [naar artikel]
 31. IMF-topvrouw Lagarde ziet tekenen van herstel economie (12/04/2019 - De Morgen)
  Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet een stabilisatie in de wereldwijde economie. Maar waarschuwt tegelijk dat we ons niet mogen laten sussen door een vals gevoel van veiligheid.
  [naar artikel]
 32. ‘Hiv is helemaal niet onder controle’ (01/12/2017 - De Standaard)
  Mensen met hiv kunnen, mits behandeling, oud worden. ‘Dat geeft ons een vals gevoel van veiligheid en wiegt het onderzoek in slaap.’
  [naar artikel]
 33. Trump benoemt Jerome Powell tot voorzitter Federal Reserve (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jerome Powell wordt de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Dat heeft president Donald...
  [naar artikel]
 34. De Federal Reserve, de hefboom voor de Amerikaanse economie (02/02/2018 - VRT NWS)
  De "Fed" is de meest invloedrijke centrale bank ter wereld en beheert niet enkel de Amerikaanse economie. Wie de Federal Reserve bestuurt, heeft ook een erg grote impact op de wereldeconomie.
  [naar artikel]
 35. Trump haalt weer uit naar Federal Reserve: “We betalen veel te hoge rentetarieven” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve. De Amerikaanse president verwijt de Amerikaanse koepel van centrale banken de...
  [naar artikel]
 36. Amerikaanse Federal Reserve verlaagt rente opnieuw om coronacrisis (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente opnieuw verlaagd als maatregel tegen de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het...
  [naar artikel]
 37. Amerikaanse Federal Reserve verlaagt rente opnieuw om coronacrisis (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente opnieuw verlaagd als maatregel tegen de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het...
  [naar artikel]
 38. Wall Street omlaag na rentebesluit Fed (01/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. Beleggers reageerden teleurgesteld dat de Federal Reserve na diens eerste renteverlaging in meer dan tien jaar niet meteen een heel traject van renteverlagingen voor ogen heeft. De Dow-Jonesindex eindigde 1,2 procent lager op 26.864,27 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 2980,38 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,2 procent in op 8175,42 punten. Met de renteverlaging van een kwart procentpunt probeert de koepel van centrale banken de Amerikaanse economie een zetje te geven. Dat is nodig door de handelsspanningen en onzekerheid over de wereldeconomie. Met een soepeler monetair beleid zou een vertraging van de economische groei voorkomen kunnen worden. Bron: Belga   Het bericht Wall Street omlaag na rentebesluit Fed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Wall Street omlaag na rentebesluit Fed (31/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. Beleggers reageerden teleurgesteld dat de Federal Reserve na diens eerste renteverlaging in meer dan tien jaar niet meteen een heel traject van renteverlagingen voor ogen heeft. De Dow-Jonesindex eindigde 1,2 procent lager op 26.864,27 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 2980,38 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,2 procent in op 8175,42 punten. Met de renteverlaging van een kwart procentpunt probeert de koepel van centrale banken de Amerikaanse economie een zetje te geven. Dat is nodig door de handelsspanningen en onzekerheid over de wereldeconomie. Met een soepeler monetair beleid zou een vertraging van de economische groei voorkomen kunnen worden. bron: Belga   Het bericht Wall Street omlaag na rentebesluit Fed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Maggie De Block over mondmaskers: "Het heeft geen zin om ze te dragen, het kan een vals gevoel van veiligheid geven" (01/04/2020 - VRT NWS)
  Voor gewone burgers heeft het geen zin om mondmaskers op straat te dragen in de hoop zo een besmetting met het coronavirus te vermijden. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). "Ze geven soms een vals gevoel van veiligheid en maken mensen misschien minder oplettend."
  [naar artikel]
 41. Melexis voorspelt lagere marge bij hogere omzet (27/07/2016 - De Tijd)
  07:14 Dé beleggersafspraak is vanavond pas met een Federal Reserve die beleggers mogelijk héél omzichtig op een nieuwe renteverhoging zal voorbereiden. In afwachting zijn er een pak bedrijfsresultaten, onde...
  [naar artikel]
 42. Trump bekritiseert renteverhoging Federal Reserve (27/09/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft na de derde verhoging dit jaar van het belangrijkste rentetarief in de VS zijn kritiek op de Amerikaanse centrale bank herhaald. “Helaas hebben ze de rente net weer verhoogd. Ik ben daar niet blij mee”, zei Trump woensdag op een persconferentie in New York. “Ik zou liever schuld afbetalen of andere dingen doen, meer jobs scheppen.” Trump uitte niet voor het eerst kritiek op het monetaire beleid van de Federal Reserve, ook al is het ongebruikelijk dat een Amerikaanse president dat doet. De topman van de centrale bank, Jerome Powell, had na het rentebesluit gehamerd op de onafhankelijkheid van de Fed. “Wij houden geen rekening met politieke factoren.” De Fed houdt zich strikt aan zijn opdracht: de werkloosheid laag houden en de inflatie stabiel. bron: Belga Het bericht Trump bekritiseert renteverhoging Federal Reserve verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. 'Vals gevoel van veiligheid' (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Wall Street geprangd tussen handelszorgen en hoop op renteknip (06/06/2019 - De Tijd)
  16:55 In New York zit er weinig fut in de beurzen. De handelsspanningen nopen tot voorzichtigheid, maar anderzijds hopen beleggers dat de Federal Reserve binnenkort de rente zal verlagen.
  [naar artikel]
 45. Opverende renminbi damt beursverliezen in (06/08/2019 - De Tijd)
  07:10 De Aziatische beurzen weten de verliezen in te perken, met dank aan een stabiliserende munt. Bovendien voedt het escalerend handelsconflict bij beleggers de hoop dat de Federal Reserve volgende maand ...
  [naar artikel]
 46. Solvay verrast in positieve zin (03/05/2017 - De Tijd)
  07:33 Beleggers kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. In Brussel overtreft Solvay over heel de lijn de verwachtingen. Econocom doet drie overnames.
  [naar artikel]
 47. Wall Street lager naar rentebesluit Fed (17/03/2021 - De Tijd)
  16:25 Een klimmende Amerikaanse rente haalt de technologiewaarden onderuit. Beleggers zijn bovendien voorzichtig met het rentebesluit van de Federal Reserve voor de deur.
  [naar artikel]
 48. Fed predikt geduld tegen ongeduldige belegger (23/05/2019 - De Tijd)
  07:09 De beurzen koersen lager nu de Federal Reserve duidelijk niet van plan is snel de wens van beleggers - een renteknip - in te willigen. In Brussel is het uitkijken naar de jaarcijfers van Gimv.
  [naar artikel]
 49. Topman Federal Reserve praat Wall Street naar omhoog (14/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Topman Federal Reserve praat Wall Street naar omhoog De inflatievrees op de Amerikaanse beurzen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Wall Street schoot fors hoger na geruststellende woorden van de Fed-bestuurder Christopher Waller. Wall Street heeft het afgelopen woensdag zwaar te verduren gekregen na de bekendmaking van het Amerikaanse inflatiecijfer. Die bedroeg namelijk 4,2 procent, het hoogste punt sinds 2008. De vrees […] Lees dit artikel: Topman Federal Reserve praat Wall Street naar omhoog
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.