Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:29 uur

VN-organisaties slaan alarm over voedseltekorten in Tigray

Het Laatste Nieuws

10/06/2021 - 23:03

Meerdere VN-organisaties slaan alarm over de voedseltekorten in de Ethiopische regio Tigray. Ruim 350.000 mensen worden volgens hen acuut bedreigd door hongersnood. Zo'n twee miljoen anderen dreigen in dezelfde situatie te belanden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger Meer dan 350.000 in mensen in de Ethiopische regio Tigray worden geconfronteerd met hongersnood en nog eens miljoenen anderen lopen gevaar door voedseltekorten. De Verenigde Naties trekken aan de alarmbel.  ‘De harde realiteit voor onze medewerkers in Tigray is dat voor elk gezin dat we met levensreddend voedsel bereiken, er talloze andere zijn, vooral in […] Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger
  [naar artikel]
 2. Wetenschappers slaan alarm: ‘hittegolf’ in Noordpoolgebied zorgt voor smeltende ijskappen, bosbranden en larvenplaag (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Klimaatwetenschappers slaan alarm vanwege ongekend hoge temperaturen in Noord-Rusland, meldt de Britse krant The Guardian. Dit jaar belooft mede...
  [naar artikel]
 3. Raketten uit Tigray slaan in op luchthavens in nabijgelegen deelstaat Amhara in Ethiopië (14/11/2020 - VRT NWS)
  Vannacht zijn een aantal raketten ingeslagen op de luchthavens van Gondar en Bahir Dar. Die twee steden liggen in Amhara, een Ethiopische provincie die grenst aan Tigray waar sinds vorige week gevochten wordt tussen de lokale overheid en de federale troepen van Ethiopië.
  [naar artikel]
 4. Russische hulpdiensten slaan alarm voor nieuwe bosbranden Siberië (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een periode van zware zomerbranden slaan de de Russische hulpdiensten weer alarm. Het vuur, dat vooral woedt in het zuiden en oosten van...
  [naar artikel]
 5. VN slaan alarm over half miljoen gevluchte Rohingyakinderen (23/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties slaan alarm over het lot van een half miljoen minderjarige Rohingyavluchtelingen in Bangladesh. Zij leven in overvolle kampen,...
  [naar artikel]
 6. Uber-passagiers kunnen met app alarm slaan (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten. De app belt automatisch de hulpdiensten en...
  [naar artikel]
 7. Leraars slaan alarm: zelfs kleuters radicaliseren (21/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  In een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern verslag dat Het Laatste Nieuws kon inkijken.
  [naar artikel]
 8. Tien Europese steden slaan alarm over toenemende Airbnb-verhuur (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel en negen andere Europese grootsteden slaan alarm: ze vrezen dat grootschalige toeristische verhuur van woningen via platforms als Airbnb...
  [naar artikel]
 9. Leraren slaan alarm: zelfs radicalisering bij kleuters (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern verslag dat Het Laatste Nieuws kon inkijken.
  [naar artikel]
 10. Leraren slaan alarm: zelfs radicalisering bij kleuters (21/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern verslag dat Het Laatste Nieuws kon inkijken.
  [naar artikel]
 11. Uber-passagiers kunnen met app alarm slaan (17/10/2018 - De Morgen)
  Gebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten. De app belt automatisch de hulpdiensten en geeft de exacte locatie en het kenteken van de auto door aan de alarmcentrale. Passagiers, chauffeurs en koeriers van Uber Eats hebben straks die noodknop.
  [naar artikel]
 12. Ziekenhuizen slaan alarm door situatie op intensieve zorg: “We hebben geen enkel bed meer vrij” (01/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ziekenhuizen slaan alarm. Op de meeste afdelingen intensieve zorg van de universitaire ziekenhuizen is de toestand opnieuw precair. Slachtoffers van zware ongevallen worden vaak noodgedwongen doorverwezen naar andere ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 13. Ethiopische troepen poseren in "bevrijde hoofdstad van Tigray", maar situatie blijft er wel erg grimmig (03/12/2020 - VRT NWS)
  Het Ethiopische leger zegt dat het Mekelle, de hoofdstad van de provincie Tigray, stevig in handen heeft. Tegelijk is er evenwel een groot tekort aan voedsel en medisch materiaal. Ethiopië zou nu wel toelaten dat de Verenigde Naties humanitaire hulp naar de door oorlog getroffen provincie Tigray stuurt.
  [naar artikel]
 14. ‘Tieners vermoord om te vermijden dat ze later wraak nemen’: Gentse geologen monitoren burgeroorlog in Ethiopië (30/03/2021 - De Morgen)
  Voor de Gentse professor geografieJan Nyssen (63) is de burgeroorlog in Tigray geen ver-van-mijn-bedshow. Met een team medestanders verzamelt hij getuigenissen van bloedbaden, executies en georganiseerde voedseltekorten. Zijn rapport leest als een verpletterende aanklacht tegen Addis Abeba. Partijdig? ‘Het zijn wel feiten die we rapporteren.’
  [naar artikel]
 15. ‘Tieners vermoord om te vermijden dat ze later wraak nemen’: Gentse geologen monitoren burgeroorlog in Ethiopië (30/03/2021 - De Morgen)
  Voor de Gentse professor geologie Jan Nyssen (63) is de burgeroorlog in Tigray geen ver-van-mijn-bedshow. Met een team medestanders verzamelt hij getuigenissen van bloedbaden, executies en georganiseerde voedseltekorten. Zijn rapport leest als een verpletterende aanklacht tegen Addis Abeba. Partijdig? ‘Het zijn wel feiten die we rapporteren.’
  [naar artikel]
 16. Dieven slaan op vlucht dankzij alarm in Herk (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is dinsdag even voor 2 uur in de ochtend een inbraak op de Industrieweg gemeld. Doordat het alarm aansloeg, vluchtten de indringers zonder buit weg. (mm)
  [naar artikel]
 17. Vakbonden slaan alarm: Belgisch leger vindt geen soldaten meer (24/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De legervakbonden slaan alarm: onze strijdmacht wordt bedreigd door een gigantische leegloop. “Sinds maart zijn er al 1.000 militairen minder. We zijn nu onder de 27.000 manschappen gezakt.” De vakbonden vrezen dat Defensie steeds meer taken niet meer kan uitvoeren omdat of de kennis of de manschappen zijn verdwenen.
  [naar artikel]
 18. Verenigde Naties bezorgd over seksueel geweld in Ethiopische regio Tigray: "Gedwongen seks in ruil voor voedsel" (22/01/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties vrezen dat er tijdens het conflict van de voorbije maanden in de Ethiopische regio Tigray veel seksueel geweld is gepleegd. Uit "verontrustende" rapporten die de VN heeft ontvangen, blijkt dat burgers uit Tigray leden van hun gezin moesten verkrachten en dat vrouwen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel. De humanitaire situatie in Tigray blijft ook zorgwekkend, met miljoenen mensen die hulp nodig hebben.
  [naar artikel]
 19. Ethiopische leger lanceert "laatste fase" van offensief in de provincie Tigray (26/11/2020 - VRT NWS)
  De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft de "laatste fase" van zijn offensief tegen de provincie Tigray aangekondigd. Eerder had de lokale overheid van Tigray geweigerd om zich over te geven. Een ultimatum van de Ethiopische regering is nu afgelopen en er wordt gevreesd voor veel burgerdoden.
  [naar artikel]
 20. Fraudejagers slaan alarm over bedrieglijke faillissementen in de bouw: "Veel kleine fraudeurs gaan vrijuit" (26/09/2018 - VRT NWS)
  Sommige malafide aannemers misbruiken de nieuwe faillissementswet om makkelijk failliet te kunnen gaan. Dat blijkt uit een reportage in ons magazine "Pano", die vanavond wordt uitgezonden. Jammer genoeg verrotten ze zo de bouwsector, en trekken ze de aannemers die het goed menen mee in het bad. Fraudejagers bij de parketten slaan alarm.
  [naar artikel]
 21. Meer dan veertig Belgische organisaties slaan de handen in elkaar voor biodiversiteit (22/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan veertig Belgische organisaties, waaronder natuurparken, milieuverenigingen, musea, overheden en universiteiten, slaan de handen in elkaar...
  [naar artikel]
 22. In Tigray is verkrachting een oorlogswapen (09/04/2021 - De Tijd)
  17:05 Vijf maanden nadat de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn 'korte veldslag' tegen de noordelijke regio Tigray begonnen is, komen steeds meer getuigenissen over extreem seksueel geweld naar buiten.
  [naar artikel]
 23. Ethiopië laat VN-hulp toe in conflictregio Tigray (02/12/2020 - De Tijd)
  19:57 De Verenigde Naties mogen weer noodhulp leveren aan de Ethiopische conflictregio Tigray. Ondanks zegeberichten van Ethiopië dreigt er een guerrillaoorlog.
  [naar artikel]
 24. Eritrea geeft toe dat het troepen heeft in Ethiopische provincie Tigray, maar ontkent berichten over wreedheden (17/04/2021 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft het Oost-Afrikaanse land Eritrea toegegeven dat militairen over de grens actief zijn in de Ethiopische provincie Tigray. Eritrea belooft dat het die troepen gaat terugtrekken. Eerder waren er berichten dat Eritrese en Ethiopische troepen zich in Tigray op grote schaal schuldig maken aan plunderingen, moorden en verkrachtingen.
  [naar artikel]
 25. Ethiopië weigert vredesoverleg Tigray (17/11/2020 - De Tijd)
  02:15 Ethiopië weigert diplomatiek overleg om een eind te maken aan het offensief tegen de opstandige regio Tigray. 'Geef ons tijd', klinkt het. 'Dit duurt geen eeuwigheid.'
  [naar artikel]
 26. Britten willen grenscontroles versoepelen uit angst voor voedseltekorten (07/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse overheid is van plan grenscontroles op o.a. voedsel te versoepelen, uit vrees dat ze de handel verder zullen schaden en dat het zou kunnen leiden tot ernstige voedseltekorten in de supermarkten.
  [naar artikel]
 27. Inbrekers moeten vluchten voor alarm (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers probeerden zondagmiddag rond 13.30 uur toe te slaan op de Luikersteenweg. Ze moesten vluchten toen het alarm afging.
  [naar artikel]
 28. Inbrekers op de vlucht voor alarm (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers probeerden in de Opheerstraat in Opheers toe te slaan, maar bij het openbreken van een venster ging het alarm af en sloegen ze op de vlucht. Dat gebeurde om 7.15 uur. (ppn)
  [naar artikel]
 29. Slachtoffers van stalking krijgen alarm-app (04/11/2016 - De Redactie)
  Wie gestalkt wordt zal via de politie toegang krijgen tot een app waarmee slachtoffers snel alarm kunnen slaan als hun stalker in de buurt is.
  [naar artikel]
 30. 22 organisaties slaan handen in elkaar om meer elektrische wagens op straat te krijgen (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag hebben 22 organisaties en bedrijven de 'e-mobility cluster' voorgesteld tijdens een persmoment in Houthalen. Het doel van de samenwerking
  [naar artikel]
 31. Huisartsen slaan alarm door plotse toevloed patiënten: ‘Dit houden we maximaal nog twee weken vol’ (15/09/2020 - De Standaard)
  De huisartsen slaan alarm, want ze worden overstelpt met patiënten. De massa gewone patiënten, snotterende kinderen en vooral de begeleiding van alle patiënten die getest moeten worden op Covid-19 brengen hen nu al in de problemen. En dan moet de lange winter nog komen. ‘Dit houden we geen twee weken meer vol: het systeem staat op kapseizen.’
  [naar artikel]
 32. Huisartsen slaan alarm door plotse toevloed patiënten: “Dit houden we maximaal nog twee weken vol” (15/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De huisartsen slaan alarm, want ze worden overstelpt met patiënten. De massa gewone patiënten, snotterende kinderen en vooral de begeleiding van alle patiënten die getest moeten worden op Covid-19 brengen hen nú al in de problemen. En dan moet de lange winter nog komen. “Dit houden we geen twee weken meer vol: het systeem staat op kapseizen.”
  [naar artikel]
 33. Schokkende beelden tonen massa-executie in Tigray-regio en doen vermoeden van oorlogsmisdaden toenemen (03/04/2021 - VRT NWS)
  Er zijn gruwelijke beelden opgedoken uit de noordelijke regio Tigray in Ethiopië, die een massamoord tonen op ongewapende Ethiopische mannen. De beelden werden geverifieerd door BBC, CNN en Amnesty International. Het videomateriaal is "bijzonder alarmerend" volgens Human Rights Watch en doet het vermoeden van oorlogsmisdaden door het Ethiopishe leger tijdens het conflict in Tigray toenemen.
  [naar artikel]
 34. Dieven slaan op vlucht dankzij luid alarm (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Oude Baan is maandagmiddag in een huis ingebroken. Rond 12.15 uur sprong het luid alarm aan. De indringers sloegen op de vlucht. Of ze iets hadden meegenomen, was bij de eerste vaststellingen onduidelijk. (mm)
  [naar artikel]
 35. Dierenartsen slaan alarm over kattenplan: “Huiskat met uitsterven bedreigd” (28/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie straks nog een kat wil verkopen of weggeven, moet het beestje eerst laten steriliseren of castreren. Dat staat in het nieuwe kattenplan van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Maar Bob Proesmans, voorzitter van de Vlaamse dierenartsenvereniging, slaat alarm.
  [naar artikel]
 36. Ethiopië-expert Jan Abbink over de oorlog in Tigray: 'Dit conflict draait om verloren privileges' (05/12/2020 - Knack)
  Ethiopië-kenner Jan Abbink is er relatief gerust op: de crisis in Tigray zal niet tot een regionale oorlog in de Hoorn van Afrika leiden. 'Het TPLF staat geïsoleerd'
  [naar artikel]
 37. Regeringsleger Ethiopië dreigt met ‘genadeloze’ aanval: half miljoen burgers in vuurlinie (26/11/2020 - De Morgen)
  Honderdduizenden stadsbewoners in de Ethiopische regio Tigray dreigen klem te komen zitten tussen de twee strijdende partijen in het gebied, sinds woensdagavond een ultimatum van het regeringsleger is verstreken. Het leger heeft in de afgelopen dagen gewaarschuwd voor een frontale aanval op de plaats Mekelle, waar behalve het afvallige, gevechtsklare bestuur van Tigray ook een half miljoen onschuldige burgers zitten. De leider van Tigray zegt dat zijn mensen ‘bereid zijn om te sterven’.
  [naar artikel]
 38. Londen raadt supermarkten aan extra in te kopen, nu voedseltekorten dreigen door brexit (13/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Britse ministers hebben supermarktketens aangeraden extra levensmiddelen en andere waren in te slaan, nu een zogenaamde no deal alsmaar waarschijnlijker wordt. Dat schrijft The Sunday Times. Leveranciers van medicijnen en vaccins kregen het advies om voor zes weken voorraad op te slaan op beveiligde locaties in het Verenigd Koninkrijk. Voor de zwaarst getroffen industrieën komt er een reddingspakket van miljarden, weet dan weer The Sunday Telegraph.
  [naar artikel]
 39. Verpleegkundigen slaan alarm over nieuw loonmodel voor alle Belgisch zorgpersoneel (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) slaat alarm over IFIC, een nieuw loonmodel dat vanaf volgende maand honderdduizenden...
  [naar artikel]
 40. Cybersecuritycentrum waarschuwt voor "tsunami aan cyberaanvallen" in België (14/03/2021 - VRT NWS)
  Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) van de overheid krijgt steeds meer meldingen van incidenten bij organisaties en bedrijven die gebruikmaken van de mailserversoftware Exchange van Microsoft. In een persbericht waarschuwt het voor een mogelijke "tsunami aan cyberaanvallen" in de komende weken. Ook andere cyberveiligheidsspelers slaan alarm.
  [naar artikel]
 41. Zeker 600 burgers gedood bij massale moordpartij in Ethiopische regio Tigray (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zeker 600 burgers zijn gedood bij de “gruwelijke massamoord” door milities op 9 november in Mai Kadra, in Tigray. Dat is dinsdag gemeld door een onafhankelijke publieke instelling van Ethiopië.
  [naar artikel]
 42. Ethiopische regering en VN bereiken akkoord over humanitaire hulp in Tigray (07/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Ethiopische regering en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN hebben een akkoord bereikt om de humanitaire toegang tot de regio Tigray in het noorden van het land te verbeteren. Dat maakt WFP-directeur David Beasley bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 43. Opnieuw honger in het land van Live Aid: Vlaamse professor ziet levenswerk bedreigd (19/02/2021 - Knack)
  Ethiopische leiders zetten naast raketten ook honger in als wapen tegen de dissidente deelstaat Tigray. Professor Seppe Deckers ziet het met lede ogen aan. In Tigray staat een ambitieus Vlaams samenwerkingstraject op het spel.
  [naar artikel]
 44. Ethiopische regering kondigt “definitief” offensief aan in Tigray (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Ethiopische regeringstroepen gaan een “definitief en cruciaal” offensief opstarten in de opstandige regio Tigray. Dat heeft eerste minister Abiy Ahmed dinsdag aangekondigd. De regionale strijdkrachten hebben de deadline voor een overgave laten verstrijken, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 45. Legervakbonden slaan alarm: onze strijdmacht wordt bedreigd door een gigantische leegloop (24/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De legervakbonden slaan alarm: onze strijdmacht wordt bedreigd door een gigantische leegloop. “Sinds maart zijn er al duizend militairen minder. We zijn nu onder de 27.000 manschappen gezakt.” De vakbonden vrezen dat Defensie steeds meer taken niet meer kan uitvoeren omdat of de kennis of de manschappen zijn verdwenen.
  [naar artikel]
 46. 101-centrales slaan zelf ook alarm (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Experts slaan alarm over cholesterolremmers (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 48. Vrees voor “tsunami aan cyberaanvallen” bij Belgische bedrijven en organisaties (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een veiligheidslek in Microsoft Exchange kan grote gevolgen hebben voor meer dan duizend Belgische organisaties. Cyberbeveiligingsbedrijf Secutec uit Aartselaar sloeg dit weekend alarm. De overheid heeft het over een “mogelijke tsunami aan cyberaanvallen”.
  [naar artikel]
 49. Zorgwekkende humanitaire toestanden door conflict rond Tigray (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De humanitaire situatie in de Ethopische conflictregio Tigray alsmede bij de vluchtelingen in buurland Soedan is volgens hulporganisaties zorgwekkend. Alleen al in het doorgangskamp Hamdayet in Soedan bevinden zich volgens Artsen zonder Grenzen tot 12.000 vluchtelingen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.