De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Britse waakhond onderzoekt valse recensies bij Amazon en Google

Het Laatste Nieuws

25/06/2021 - 15:08

De Britse mededingingsautoriteit (CMA) onderzoekt of technologiereuzen Amazon en Google genoeg inspanningen leveren om valse recensies op hun sites te bestrijden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies (24/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 200 miljoen valse productrecensies verwijderd van zijn websites. Het bedrijf neemt ook steeds vaker juridische stappen tegen bedrijven die valse of ongefundeerde beoordelingen verkopen. Alleen al in Duitsland startte de internetgigant dertig procedures op sinds 2018, zo maakte Amazon zondag in het Duitse München bekend. […] Lees dit artikel: Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies
  [naar artikel]
 2. Amazon dient eerste strafrechtelijke klacht in Europa in tegen valse recensies (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft in Europa een eerste strafrechtelijke klacht ingediend tegen valse recensies. Amazon heeft een strafklacht ingediend in Italië en een rechtszaak opgestart in Spanje in zijn strijd tegen bedrijven die valse recensies aanbieden. In de Verenigde Staten heeft Amazon recentelijk nog eens tien nieuwe rechtszaken opgestart.
  [naar artikel]
 3. Amazon verwijdert 200 miljoen valse recensies (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 200 miljoen valse productrecensies verwijderd van zijn websites. Het bedrijf neemt ook steeds vaker juridische stappen tegen bedrijven die valse of ongefundeerde beoordelingen verkopen.
  [naar artikel]
 4. Britse toezichthouder onderzoekt macht Apple en Google (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Britse toezichthouder onderzoekt macht Apple en Google De Britse markttoezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) gaat nader onderzoek doen naar de sterke machtspositie van de techbedrijven Apple en Google bij de besturingssystemen voor mobiele telefoons en bij appstores. Volgens de CMA kunnen consumenten door die dominante positie op verschillende terreinen benadeeld worden. De mededingingswaakhond neemt daarvoor het besturingssysteem iOS van Apple en […] Lees dit artikel: Britse toezichthouder onderzoekt macht Apple en Google
  [naar artikel]
 5. ‘Britse waakhond voor technologiegiganten in de maak’ (19/12/2019 - Express)
  De Britse overheid maakt in 2020 werk van een techregulator die bedrijven als Facebook en Google in het gareel moet houden. De waakhond moet na de brexit het werk van de Europese Commissie overnemen. Dat schrijft Financial Times dinsdag op basis van bronnen in de regering. De Britse zakenkrant verwijst ook naar onderzoek van Jason […] The post ‘Britse waakhond voor technologiegiganten in de maak’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Amazon onderzoekt of enkele medewerkers bedrijfsgeheimen zouden hebben verkocht. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag.
  [naar artikel]
 7. Google Play Store schrapt ruim 100.000 slechte recensies van beursapp Robinhood (29/01/2021 - Express)
  Nieuw hoofdstuk in het beleggersdrama rond de app Robinhood en de speculatieve handel in aandelen als GameStop: de Play Store van Google heeft een bombardement aan slechte recensies van de app verwijderd. Nadat Robinhood de speculatie met verscheidene aandelen waaronder GameStop stopzette, regende het negatieve recensies van de app in de Play Store. De rating […] The post Google Play Store schrapt ruim 100.000 slechte recensies van beursapp Robinhood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Google verwijdert miljoenen negatieve TikTok-recensies na nepvideo van zuuraanval (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Google heeft meer dan vijf miljoen negatieve TikTok-recensies uit de Play Store verwijderd nadat de gemiddelde beoordeling van de app in korte tijd...
  [naar artikel]
 9. Google en Amazon in de clinch (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit flink scheef tussen de technologiereuzen Google en Amazon. Google deelde dinsdag mee dat het voortaan zijn videostreamapplicatie YouTube...
  [naar artikel]
 10. PREVIEW - Knabbelt Amazon aan Google? (04/02/2019 - De Tijd)
  17:08 Maandagavond nabeurs komt Google-moeder Alphabet als laatste van het FAANG-kwintet met resultaten. Het is uitkijken of het advertentiesucces van Amazon weegt op Google.
  [naar artikel]
 11. Italiaanse waakhond onderzoekt iCloud, Google Drive en Dropbox: ‘Oneerlijke handelspraktijken’ (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM heeft een zestal onderzoeken aangekondigd naar de cloudopslagdiensten van Apple, Google en Dropbox....
  [naar artikel]
 12. Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten (16/09/2018 - Metro)
  Amazon onderzoekt of enkele medewerkers bedrijfsgeheimen zouden hebben verkocht. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag. Amazon zou in mei een eerste onderzoek zijn begonnen na meldingen uit China. Tussenpersonen daar gebruiken de chatapp WeChat om in contact te komen met Amazon-medewerkers. Als ze informatie krijgen, kunnen ze die doorverkopen aan handelaren. Amazon bevestigt het onderzoek. “We houden onze medewerkers aan hoge ethische standaarden. Iedereen die onze regels overtreedt, wordt bestraft, bijvoorbeeld met ontslag en aangifte. We tolereren misbruik van onze systemen niet”, aldus het bedrijf. Ook verkopers die vertrouwelijke informatie hebben gekocht, kunnen van het platform worden verwijderd. Bron: Belga   Het bericht Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. De reactie van Google, Amazon en Apple op de digitaks: prijzen omhoog (03/09/2020 - Express)
  Amazon, Apple en Google zullen de kosten van digitaksen meteen doorrekenen naar hun ontwikkelaars en klanten. Verschillende Europese landen, zoals... The post De reactie van Google, Amazon en Apple op de digitaks: prijzen omhoog appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Massa negatieve recensies op Google Maps voor Russische horeca door oorlog in Oekraïne: “Weet je dat er kinderen sterven?” (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een oproep van hackerscollectief Anonymous nemen vele duizenden internetgebruikers deel aan het onlineverzet tegen het Rusland van Vladimir Poetin. Op Google Maps worden Russische restaurants en hotels overspoeld met recensies die vertellen wat er écht gebeurt in Oekraïne.
  [naar artikel]
 15. Nepreviews op Amazon zijn big business (19/02/2021 - Express)
  Een Britse consumentenorganisatie deed zich voor als verkoper op Amazon Marketplace en werd benaderd door websites die openlijk neprecensies aanboden. Een bloeiende industrie, zo blijkt.  Met goede (nep)recensies kunnen verkopers het ratingsysteem van de online marktplaats manipuleren. Producten met een goede beoordeling belanden namelijk bovenaan in de lijst met zoekresultaten. Als een product minder goede reviews […] The post Nepreviews op Amazon zijn big business appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Waakhonden VS verscherpen toezicht op Amazon en Google (03/06/2019 - De Tijd)
  12:41 De Amerikaanse regulatoren hebben een deal gesloten om gerichter het toezicht op Amazon en Google te organiseren en hun mogelijke te grote marktdominantie tegen te gaan.
  [naar artikel]
 17. 'Starbucks en Google ontduiken belastingen' (13/04/2019 - De Morgen)
  Amazon, Google, Starbucks en andere multinationals maken zich schuldig aan 'immorele' vormen van belastingontwijking. Dat is de conclusie van het rapport van een Britse parlementaire onderzoekscommissie.
  [naar artikel]
 18. Amazon krijgt een boete van 746 miljoen euro van Luxemburgse waakhond voor privacyinbreuk (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Technologiegigant Amazon heeft een boete van 746 miljoen euro gekregen van de Luxemburgse waakhond CNPD. Het gaat om de hoogste boete ooit in de Europese Unie voor een inbreuk op de privacywetgeving.
  [naar artikel]
 19. Deliveroo krijgt lening van Amazon (15/01/2020 - Express)
  De Britse maaltijdkoerier Deliveroo zit in slechte papieren nadat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek is gestart naar zijn jongste kapitaalronde. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg. De CMA onderzoekt de inleg van datzelfde Amazon in die kapitaalronde. De techgigant pompte naar verluidt 500 miljoen dollar (450 miljoen euro) in Deliveroo in ruil voor een minderheidsbelang. […] The post Deliveroo krijgt lening van Amazon appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. EU onderzoekt businessmodel Amazon (19/09/2018 - De Tijd)
  16:30 De Europese Commissie ziet problemen in de manier waarop Amazon de data gebruikt van verkopers die via de Amazon-website hun goederen verkopen.
  [naar artikel]
 21. Amazon is waardevolste merk ter wereld (en stoot zo Google van de troon) (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkel Amazon is naar de koppositie geschoten op de ranglijst van meest waardevolle merken wereldwijd. De merkwaarde van Amazon...
  [naar artikel]
 22. Pizzarestaurant waar prins Andrew at, verwijdert recensies (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gasten kunnen op website TripAdvisor niet langer recensies achterlaten over hun ervaringen bij PizzaExpress in het Britse Woking, zo’n 35 kilometer...
  [naar artikel]
 23. Waakhond onderzoekt bedrijf dat huizen opkocht die voor ecodorp van prins Charles bedoeld waren (03/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse waakhond doet een onderzoek naar een bedrijf dat zaken deed met de stichting van prins Charles, nadat eerder bekendraakte dat de prins de eigenaar van het bedrijf een adellijke titel zou gegeven hebben na miljoenen in donaties.
  [naar artikel]
 24. Apple, Google en Amazon zitten vast in China door Covid-19 (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple, Google en Amazon zitten vast in China door Covid-19 Lokale uitbraken van Covid-19 in Azië verstoren de plannen van Apple, Google en Amazon om de productie van hardware te verhuizen naar Vietnam. Zo zal Googles nieuwe Pixel 6-smartphone dan toch in China geproduceerd worden, terwijl het bedrijf plande om de productie vorig jaar al naar het noorden van Vietnam te brengen, weet de Japanse […] Lees dit artikel: Apple, Google en Amazon zitten vast in China door Covid-19
  [naar artikel]
 25. Topmannen Apple, Amazon, Facebook en Google op de rooster gelegd in Amerikaans Congres (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toplui van de vier grootste Amerikaanse internet- en technologiebedrijven, Apple, Amazon, Facebook en Google, zijn gisteren tijdens een...
  [naar artikel]
 26. FedEx keldert na slechte resultaten (18/12/2019 - De Tijd)
  17:20 Beleggers zijn weer in goede stemming. Een Britse waakhond wil Google en Facebook aanpakken.
  [naar artikel]
 27. Moet Google Chrome de troon afstaan? Amazon gaat de strijd aan met een eigen webbrowser (22/03/2023 - Express)
  Is het einde van de heerschappij van Google op de internetbrowsermarkt – en daarmee op de zoekmachinemarkt – nabij? De concurrentie wordt in ieder geval een stuk heviger, nu een nieuwe internetbrowser van Amazon mogelijk binnenkort zijn intrede doet. Het nieuws: Amazon overweegt een eigen webbrowser te lanceren, zo blijkt uit een enquête die per […]
  [naar artikel]
 28. Filmpjesoorlog tussen Google en Amazon escaleert (06/12/2017 - De Tijd)
  18:11 Een al maanden sluimerend conflict tussen de internetgiganten Google en Amazon ontaardt in een open oorlog waar gebruikers het slachtoffer van zijn. Het conflict toont aan hoe hevig de strijd om toega...
  [naar artikel]
 29. Valse negatieve Covid-tests circuleren op het dark web – én winnen aan populariteit (01/04/2021 - Express)
  Dark web en Google-zoekopdrachten naar valse Covid-testresultaten rijzen de pan uit. Dat blijkt uit onderzoek van Britse vergelijkingsservice Uswitch. Recent analyseerde Uswitch Google-zoekopdrachten. De website ontdekte dat het aantal mensen dat in januari 2021 zocht op ‘koop Covid-testresultaten’ sinds augustus 2020 was verdubbeld. Google-zoekopdrachten naar ‘dark web Covid’ piekten op 17 mei 2020, aldus Uswitch. […] The post Valse negatieve Covid-tests circuleren op het dark web – én winnen aan populariteit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Google en Amazon lobbyen voor miljoenen dollars om monopolie te bewaken (23/04/2021 - Express)
  Techgiganten zoals Google en Amazon gaven in het eerste kwartaal van 2021 al miljoenen dollars uit aan de lobbysector. Daarmee willen de techspelers de druk verlichten die zowel de Democraten als de Republikeinen op hun quasimonopolie zetten. Apple en Facebook gaven dit jaar dan meer minder geld uit aan lobbyen. De twee dominante partijen van […] Lees dit artikel: Google en Amazon lobbyen voor miljoenen dollars om monopolie te bewaken
  [naar artikel]
 31. Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochten (16/09/2018 - Knack)
  Medewerkers zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. De Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag.
  [naar artikel]
 32. Amazon, Apple en Google werken samen aan een standaard voor smarthome (18/12/2019 - Express)
  Smarthome-rivalen Amazon, Apple en Google gaan samenwerken aan een open standaard, om de verbinding van verschillende apparaten in een thuisnetwerk te vereenvoudigen. Tot dusver werken geconnecteerde lampen, thermostaten, veiligheidscamera’s of deursloten soms enkel met een systeem van een enkele aanbieder, of zijn ze vaak niet compatibel met elkaar. De nieuwe standaard zou gebaseerd worden op […] The post Amazon, Apple en Google werken samen aan een standaard voor smarthome appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Amerikaanse waakhond richt pijlen op Amazon (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse mededingingsautoriteiten zijn begonnen aan een reeks ondervragingen van kleine bedrijven die hun producten verkopen via Amazon. De...
  [naar artikel]
 34. Amazon, Google en Apple werken samen om hun slimme apparaten compatibel te maken (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon, Google, Apple en de Zigbee Alliance zullen voortaan samenwerken, met de bedoeling om slimme apparaten in je huis beter op elkaar af te...
  [naar artikel]
 35. Amazon bindt strijd aan met valse recensenten in Europa (20/10/2022 - De Tijd)
  18:32 De Amerikaanse multinational Amazon voert de strijd op tegen neprecensenten op zijn webwinkel. Na eerder in de VS al rechtszaken te hebben aangespannen, heeft Amazon nu ook een eerste strafrechtelijke...
  [naar artikel]
 36. Apple, Google en Amazon treden op tegen door extreem-rechts geliefde socialenetwerkapp Parler (10/01/2021 - VRT NWS)
  Na Google heeft nu ook Apple de socialenetwerkapp Parler verwijderd uit zijn app-store. Amazon legt Parler eveneens aan banden: dochterbedrijf Amazon Web Services, die de website host, schort zijn diensten aan het bedrijf vanaf zondagnacht op. Parler is vooral populair bij gebruikers met extreem gedachtegoed en bij aanhangers van complottheorieën.
  [naar artikel]
 37. Wall Street: 'Comcast aast op streamingplatform Xumo' (27/12/2019 - De Tijd)
  17:18 Beleggers zetten de eindejaarsrally voorzichtig voort in New York. De juridisch adviseur van Boeing stapt op. Amazon krijgt een Britse waakhond aan zijn broek.
  [naar artikel]
 38. 'Als je niet aan de hoge eisen van Amazon voldoet, vlieg je buiten' (18/07/2019 - De Tijd)
  07:22 Europa onderzoekt of Amazon data van externe verkopers misbruikt. Belgische handelaars werken met dubbele gevoelens samen met de Amerikaanse webwinkelreus. 'Onze afzetmarkt wordt groter, maar Amazon i...
  [naar artikel]
 39. Financiële waakhond waarschuwt voor valse online leningen (27/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor valse leningen die online worden aangeboden, bijvoorbeeld via Facebook of WhatsApp. De voorbije maanden werden 28 dergelijke frauduleuze kredietverstrekkers geïdentificeerd, zegt de financiële waakhond.
  [naar artikel]
 40. Financiële waakhond waarschuwt voor valse online leningen (27/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor valse leningen die online worden aangeboden, bijvoorbeeld via Facebook of WhatsApp. De voorbije maanden werden 28 dergelijke frauduleuze kredietverstrekkers geïdentificeerd, zegt de financiële waakhond.
  [naar artikel]
 41. Hoe Amazon alles naar zich toe trekt (10/10/2017 - VRT NWS)
  Is Amazon begonnen aan een sluipend proces om na het Amerikaanse Whole Foods ook Carrefour binnen te rijven? Het zou best kunnen want Amazon ontpopt zich tot "de Google voor e-commerce: het startpunt".
  [naar artikel]
 42. Gele techreus vult de leegte in Moskou: Yandex is een Google, Uber en Amazon ineen (11/06/2020 - De Morgen)
  De dinsdag beëindigde lockdown bewijst de dominantie van Yandex in Rusland – een Google, Uber en Amazon ineen. Het geel van de techgigant kleurt de straten van Moskou. President Poetin volgt het vol wantrouwen.
  [naar artikel]
 43. Ook Britse waakhond waarschuwt voor crypto-kapitaalrondes (13/09/2017 - De Tijd)
  17:33 De Britse financiële waakhond FCA waarschuwt consumenten om bewust te zijn van risico’s wanneer ze intekenen op kapitaalrondes met digitale munten, zogenaamde ICO's (Initial Coin Offerings). China ver...
  [naar artikel]
 44. Wie koopadvies van Amazon volgt is 20% duurder af (21/09/2016 - Express)
  Wie het koopadvies van webwinkel Amazon volgt, betaalt 20% meer voor de hem aanbevolen artikelen dan koopjesjagers. Dat moet blijken uit een enquête van de Amerikaanse website ProPublica. Artikelen die door derden via het platform worden aangeboden worden dus minder zichtbaar gemaakt dan de eigen artikelen, zelfs wanneer die eerste goedkoper zijn, aldus ProPublica. Dit nieuwsmedium analyseerde verschillende weken lang 250 producten en kwamen tot de vaststelling dat in 80% van de gevallen Amazon de eigen artikelen – of degene waarvan het de logistiek verzorgt – voorrang geeft op het aanbod van derden. Google De problematiek is gelijkaardig aan die van Google. Ook dat bedrijf wordt er door de Europese Commissie van beschuldigd het algoritme van zijn zoekmachine zo aan te passen dat de resultaten van de eigen prijsvergelijker Google Shopping vóór die van concurrerende diensten verschijnen. Google ontkent die beschuldiging en wijst net naar het succes van bedrijven als Amazon als bewijs dat er geen sprake was van een machtsmisbruik. The post Wie koopadvies van Amazon volgt is 20% duurder af appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 45. "Amazon verwijdert alle negatieve recensies van boek Hillary Clinton" (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het jongste boek van Hillary Clinton - What Happened - krijgt bijna alleen maar positieve beoordelingen op Amazon en dat zou doorgestoken kaart
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse waakhond gaat marktpositie Amazon in de gaten houden (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Techreus Amazon moet rekening houden met verscherpt toezicht door de Amerikaanse marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC). De toezichthouder...
  [naar artikel]
 47. Amazon-medewerkers manipuleren data voor cash (16/09/2018 - De Tijd)
  23:30 Amazon is een onderzoek gestart naar medewerkers die interne data verhandelen en negatieve recensies verwijderen in ruil voor cash. Vooral in China proberen verkopers op het platform zo hun succes te ...
  [naar artikel]
 48. Amazon steekt Google voorbij aan top van Europese smarthome-markt (22/01/2020 - Express)
  De Europese smarthome-markt boekte tijdens het derde kwartaal vorig jaar een verkoop van 23,8 miljoen apparaten. Dat betekende een stijging met 18,1 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van het bureau International Data Corporation (IDC). De onderzoekers wijzen er daarbij ook op dat Amazon erin gelukt is om in […] The post Amazon steekt Google voorbij aan top van Europese smarthome-markt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Britse waakhond onderzoekt overname van Activision door Microsoft (01/09/2022 - De Tijd)
  19:17 De Britse mededingingswaakhond CMA opent een diepgaand onderzoek naar de overname van de gameontwikkelaar Activision Blizzard door de softwarereus Microsoft.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy